Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

Ivory1906 08.06.2009 16:02

DYMEK_NHS: Serio screena dam wieczorem a gram w FMa 08. Lewandowski bez problemu zaplacilem za niego Zniczowi 22 tys euro z tego co pamietam a Mitsanski no tu sie musialem troche ponegocjowac z Lechem ale wkoncu sie udalo. Lewandowski narazie nie spelnia moich oczekiwan gra slabo ma dopiero 2 bramki, Mitsanski gra duzo lepiej. A tak na marginesie to jakby Wisla sprowadzila Bozoka naprawde i gralby tak jak u mnie to nic tylko calowac Bednarza za to ze go scignal na R22 :D u mnie Bozok gra wysmienice asysta za asysta i do tego prawie w kazdym meczu strzela bramki :D:D

grogoriogreg 08.06.2009 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 742478)
DYMEK_NHS: Serio screena dam wieczorem a gram w FMa 08. Lewandowski bez problemu zaplacilem za niego Zniczowi 22 tys euro z tego co pamietam a Mitsanski no tu sie musialem troche ponegocjowac z Lechem ale wkoncu sie udalo. Lewandowski narazie nie spelnia moich oczekiwan gra slabo ma dopiero 2 bramki, Mitsanski gra duzo lepiej. A tak na marginesie to jakby Wisla sprowadzila Bozoka naprawde i gralby tak jak u mnie to nic tylko calowac Bednarza za to ze go scignal na R22 :D u mnie Bozok gra wysmienice asysta za asysta i do tego prawie w kazdym meczu strzela bramki :D:D

Dymek, jak każdy forumowicz, myślał, że grasz w FM2009, tam za Lewego trzeba dać około 1,5 mln ojro.

Ivory1906 08.06.2009 22:48

No ja tam wole 08 :) no tak bo w Fm08 Lewandowski nie jest jeszcze taki znany...a tak nawiasem mowiac ile trza grac sezonow albo jakie trza miec wyniki zeby dali mi wiecej hajsu na transfery??

zuraw9 09.06.2009 05:35

Najczęściej już w 2 sezonie jest więcej kasy. A sukcesy to najlepiej zrealizować to czego oczekuje zarząd.

pozdi91 09.06.2009 11:16

Istnieje jakieś uaktualnienie do FM05?

zuraw9 09.06.2009 21:29

Macie jakiś sposób by zatrzymać w klubie najlepszych zawodników? Po zawsze po sezonie jest wiele ofert i zawodnik jest tak napalony, że ani myśli o przedłużaniu kontraktu nawet gdy oferuje 10-krotną podwyżkę. A gdy go zatrzymuje na sile to się obraża.

kamilll1906 09.06.2009 21:42

@zuraw9 mam podobnie, czesto trzymam na sile chyba ze psuje morale w szatni konkretnie, a puszczam jak sie im kontrakt konczy to sprzedaje przed 1 stycznia, czasem ''dorastaja'' i prosza o usuniecie z listy transferowej i wtedy zazwyczaj sie zgadzaja na przedluzenie

dymion9 11.06.2009 09:42

Posiada ktoś może jakąś dobrą taksę do Wisełki ?

LeQ 11.06.2009 10:10

Siema. W FM`a gram od nie dawna Mam takie pytanie czy istnieje prośba o dodatkowe fundusze na transfery w FM 09 jak tak to byłbym wdzięczny za opis.
pozdrawiam

Kamson 11.06.2009 10:25

Dom > siedziba zarządu > prośba do zarządu > dodatkowe fundusze na transfery

Donki 11.06.2009 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeQ (Post 743715)
Siema. W FM`a gram od nie dawna Mam takie pytanie czy istnieje prośba o dodatkowe fundusze na transfery w FM 09 jak tak to byłbym wdzięczny za opis.
pozdrawiam

Wchodzisz w DOM ( F2 ) -> SIEDZIBA ZARZĄDU -> i na dole po lewej stronie prosba do zarządu o .....

PS: Gra ktoś z was w FIFA MANAGER 09??

szczudelTSW 11.06.2009 10:40

Ja gram w Football Manager 09 WISEŁKA i zdobyłem MISTRZA przewaga 20pkt

KacpiTSW 11.06.2009 10:57

Mam pytanie, przy tworzeniu nowej kariery jest opcja ' Wszyscy zawodnicy: nie wybrano dodatkowych zawodników ' jak mam to zmienić?

banasik 11.06.2009 23:54

Kurva

może da się coś zrobić z tym, kiedy chce wczytać grę wyskakuje

Zapisana gra nie została wczytana

Wcześniej miałem ten problem, co kolega:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3michal_04
]chcąc wczytać grę wyskakuje mi taki oto error:

not well-formed (invalid token) at line 1 of last_saved_game.xml

O co chodzi, i co to może naprawić

postąpiłem, tak jak janko poradził, czyli w właściwościach skrótu do gry w "element docelowy" wpisałem --reset preferences, nie wyskoczył komunikat xml, ale gdy chce wczytać grę wyskakuje tamto gówno

co robić? miałem wyjebaną karierę Wisłą i widac - zyebauo się

Lupo 12.06.2009 08:39

Miałem to samo co Ty! W folderze z zapisana grą system powinien zrobić Ci zapasową kopię gry o nazwie np. "wisla(backup)". Po prostu musisz wczytać tą grę i będzie OK, chyba z jednym meczem do tyłu.

Wiślak-1990 12.06.2009 09:26

Brożek do końca kariery w Wiśle :) najwięcej goli i meczy w historii Wisły.
http://img8.imageshack.us/img8/3199/wisladey.png

banasik 12.06.2009 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lupo (Post 744051)
Miałem to samo co Ty! W folderze z zapisana grą system powinien zrobić Ci zapasową kopię gry o nazwie np. "wisla(backup)". Po prostu musisz wczytać tą grę i będzie OK, chyba z jednym meczem do tyłu.

w folderze z zapisanymi grami mam tylko plik beznazwy.fm i z tego nie czyta

Lupo 12.06.2009 15:13

Uuuu to chyba po grze.

tommiyacht 12.06.2009 17:05

mam sobie trenera i przykladowo. jak mu dam do poprowadzenia taktyke to ma 5*, jak wyłącze taktyke i dam mu do prowadzenia trening defensywny to tez ma 5*. ale jak juz razem mu dam do trenowania te obie rzeczy to ma po 4*. czemu tak sie dzieje ?? tzn bardziej mnie interesuje czy jest jakas reguła, bo czasem dokoptowanie drugiego treningu nie obniza poprzedniego a czasem tak. no i jak to jest ?? czy zeby miec swiety spokoj to tzreba miec tylu trenerów ile treningów ?? (9). mam w posiadaniu sprytny kalkulator, w ktorym wklepuje staty trenera i pokazuje ile gwiazdek bedzie mial, no ale to chyba sprawdza sie tylko jak prowadzi jeden trening bo inaczej cały ten kalkulator bierze w łeb

Krissu 12.06.2009 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 744252)
mam sobie trenera i przykladowo. jak mu dam do poprowadzenia taktyke to ma 5*, jak wyłącze taktyke i dam mu do prowadzenia trening defensywny to tez ma 5*. ale jak juz razem mu dam do trenowania te obie rzeczy to ma po 4*. czemu tak sie dzieje ?? tzn bardziej mnie interesuje czy jest jakas reguła, bo czasem dokoptowanie drugiego treningu nie obniza poprzedniego a czasem tak. no i jak to jest ?? czy zeby miec swiety spokoj to tzreba miec tylu trenerów ile treningów ?? (9). mam w posiadaniu sprytny kalkulator, w ktorym wklepuje staty trenera i pokazuje ile gwiazdek bedzie mial, no ale to chyba sprawdza sie tylko jak prowadzi jeden trening bo inaczej cały ten kalkulator bierze w łeb

Tak to właśnie wygląda.

Jeden trener - jeden rodzaj treningu. Jak w życiu - jak zajmujesz się większą ilością rzeczy to żadna nie wychodzi tak jak powinna.

Ten kalkulator jest do patcha 9.3.0?
Ja mam tylko to:
http://www.footballmanagerstory.com/...-requirements/

Byłbym wdzięczny za linka.

tommiyacht 12.06.2009 17:24

tak, jest do patcha 9.3.0. tzn sam sobie go zrobilem w excelu co raczej nie jest trudne, na podstawie danych z tego topika

http://community.sigames.com/showthread.php?t=106997

polem rowniez ten topic http://community.sigames.com/showthr...stars+training - czyli - w wielkim skrócie - 7 gwiazdek juz tak łatwo nie uzyskasz

Mario Nh 12.06.2009 17:59

A teraz panowie mega pytanie :-)

Ile macie godzin/ tygodni/ miesięcy rozegranych w FM-ie 09 i który sezon ?

Tak dla porównania bo wydaje mi sie że tylko ja się tak zagłębiam w te klocki:

7 dni, 2 gosziny i 43 minuty, rozegrałem 2,5 sezonu :)

Ciekawy stopień uzależnienie :rotfl:

LeQ 13.06.2009 09:48

Dzięki za odp o kasie na transfery.
Właśnie zakończyłem pierwszy sezon.Wstyd 9 miejsce.Nie ma się czym chwalić.Kasy nie chcieli mi dać na wzmocnienia to zdecydowałem się na wysprzedaż zawodników co było błędem.Boguś pod koniec sezonu przedłużył ze mną kontrakt o 2 lata.
Sprzedałem:Boguski 110k euro,Juszczyk 325k,Varga 55k,Pawełek 950k,Łobo 1.8,Baszczu 375k, Niedzielan 950k,Zieńczuk 1mnl,Jirsak 925k,Sobol 450k, Diaz 150k + Marcelo 2x wypożyczony = 7,25 M
Kupiłem:Bochenek,Papizsanszkij,Gilewicz za free,Strugarek,Grosicki,Hirsz,Osei,Stachowiak,Lato ,Banaś,Pietroń,Chmiest,Kwiek,J.Gancarczyk,Pawelec, Klaudiusz Latkowski free = 3,3
Macie jakichś kopaczy do polecenia głównie od zaraz nie na przyszłość hajsu mam 4,23 mln ojro?
Jak ustawiacie taktykę na mecze u siebie a jak na wyjazdach?
Pozdrawiam.
P.S no cóż zrobić.
Zdziwiłem się że w pucharach gram.A to z Fair Play.

tylko_na_kilka_dni 13.06.2009 10:01

niezly z ciebie manager

banasik 13.06.2009 10:27

leq - bez sensu postąpiłeś - w miejsce dobrych zawodników sprzedanych za bezcen (boguski 110k :lol:) kupiłeś betonów.

Jaki miałes w tym cel?

Ze składem jaki MIAŁEŚ osiągnąłbyś podium, zjebałeś to masz dolną połowę tabeli i w pucharach nic nie zdziałasz niestety

Mario Nh 13.06.2009 10:56

Dokładnie, bezsens :-)

Warto walczyć o swoje. Ja np. w roku 2010 sprzedałem kilku zawodników z starej Wisły za bardzo dobre pieniądze, majac przy tym juz godnych zastępców na liście życzeń. odszedł Paweł Brożek za 6,5 euro przyszedł w jego miejsce Lewandowski za 1,8. Odszedł Łobodziński za 3 mnl euro, na jegio miejsce przygotowałem Małeckiego. Odszedł Jirsak za 2,7 mln euro do Reading, przyszedł w jego miejsce Zganiacz za 250 tyś + Majewski za 1,8 mln euro. To tylko kilka przykładów. Nikogo nie spzredaje na siłę. Jeśli tylko mają kontrak ważny i chcą grać. Każdy ma swoją cene jednak i jeśli dostanę to minimum, zawodnik ma "zielone światło" na odejście. i tak w kółko...

rzep 13.06.2009 20:00

a gra ktoś na stronce www.managerzone.com? :) wg mnie bardzo wciągająca gra, troszkę ma się na bakier z prawdziwą piłką no ale w sumie to nawet dobrze heh

snyrting 13.06.2009 20:12

Tak czytam o waszych sukcesach w FM i zachodzę w głowę jakimi wy taktykami gracie. Proszę podzielcie się najlepszymi.

Wiślak-1990 13.06.2009 20:15

ja mam rok 2020 i Brożka w składzie :D

Wiślak-1990 13.06.2009 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 744278)
A teraz panowie mega pytanie :-)

Ile macie godzin/ tygodni/ miesięcy rozegranych w FM-ie 09 i który sezon ?

Tak dla porównania bo wydaje mi sie że tylko ja się tak zagłębiam w te klocki:

7 dni, 2 gosziny i 43 minuty, rozegrałem 2,5 sezonu :)

Ciekawy stopień uzależnienie :rotfl:

To ma być żart z tym 2,5 sezonu?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl