Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

royalmichael 07.07.2009 18:56

Nic nie musi wymuszać, gra tym co ma czyli niczym
Trener z Bednarzem to może i 24/7 rozmawiać a z tego i tak nic nie wyniknie jak nie będzie kasy/zgody RN.

wislacki 07.07.2009 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 758168)
Nic nie musi wymuszać, gra tym co ma czyli niczym
Trener z Bednarzem to może i 24/7 rozmawiać a z tego i tak nic nie wyniknie jak nie będzie kasy/zgody RN.

No to teraz przeczytaj swój poprzedni post i zauważ, że sam sobie przeczysz.

Idź i nie pisz głupot więcej. Puk puk

koyoot 07.07.2009 19:20

O ja .......e jaki dramat sie zrobil ze przegralismy mecz SPARINGOWY dodatkowo obie bramki stracilismy grajac w rezerwowym skladzie. No matko kochana Wisla do LM nie wejdzie...

chudy2001 07.07.2009 19:23

1 bramke w podstawowym (az nadto podstawowym bo Czekaja nie bylo), a 1 w rezerwowym.

Wichar87 07.07.2009 19:29

Dramat to kontuzja Singlara ;/

Pan Jotka 07.07.2009 19:30

Dramat to bedzie jak nie znajdziemy obroncy za Sinlagara! A wynik jak to wynik sparingowy--mogl byc lepszy ale my sprawdzalismy forme wszytskich a nie tylko pierwszej jedenastki.

w0lno. 07.07.2009 19:33

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21327

Nosz ku... Prawy obrońca potrzebny od zaraz!

fialo 07.07.2009 19:38

Kurde mi szkoda Singlara jako piłkarza, ale też jako człowieka. Sam teraz lecze zerwane więzadła wiem jakie to jest przybijające :// Kiedy ma się usztywnioną nogę traci się około 3/4 masy mięśniowej mięśnia czworogłowego uda. Jedna noga jest trzy razy chudsza od drugiej. Strasznie trudno jest poźniej wrócić do dawnej formy po tym chyba..

Lukasz TSW 07.07.2009 19:39

Robi sie dramatycznie NIEMAMY OBRONY!!!

Selene 07.07.2009 19:42

To zapewne spowoduje, że zatrudnimy Jopa i Braza. Zapewne szanse będzie dostawał też Burliga ew. Pi. Brożek będzie czasami grywał na prawej obronie. Nie sądzę żeby zatrudnili Carlinhosa. Myślę, że wiele się tu nie zmieni.

pysio 07.07.2009 19:42

na szczęście pierwszą rundę gramy z "Ogórkami" więc nawet z Łobo w obronie poradzimy sobie spokojnie! ale teraz Bednarz ma pole do popisu, musi sprowadzić 2 obrońców na prawą stronę.. dwóch Brazylijczyków? czemu nie!

Selene 07.07.2009 19:43

Chyba że zamiast Jopa weźmiemy Carlinhosa. W sumie bym się nie obraził.

igortsw 07.07.2009 19:48

Temperatura wzorsła, po przegranej 1:2 i utracie jednego z nielicznych bocznych obrońców, sytuacja przedstawia się nie zawesoło, tym bardziej, ze Levadia nie zasypuje gruszek w popiele i wygrywa 7:1 z ligowym rywalem na wyjeździe, natomiast naszą formę po okresie przygotowawczym cięzko ocenić.

Niby wygrana Rijęką, dobra 1 połowa w naszym wykonaniu przeciwko Mattersburgowi, a z drugiej porażka z tymi ostanimi i tylko remis z Ujpestem...

pysio 07.07.2009 20:26

weźcie pod uwagę że w tym sparingu graliśmy bardzo eksperymentalnym składem w obronie.. Łobodziński i ten młodzik w walce o LM raczej nie będą grać :D

a Cantoro to nieporozumienie, ja nie rozumiem po co go jeszcze trener zabiera ze sobą.. zawsze jak wchodzi to wszystko się pierdzieli..

pbciderek 07.07.2009 20:53

Jest ktoś w stanie wymienić wszystkich naszych piłkarzy którzy w ostatnich 2 może 3 latach mieli "zerwane lub naderwane" wiązadła? Wydaje mi się, że ta liczba może podbić pod 10 co jest chyba rekordem świata.

wiernyTS 07.07.2009 22:35

Wogole ten sparing to byl bez sensu. Teraz tylko glupie gazety (Fakt itd.) beda mialy co pisac przez tydzien jaka to wisla jest beznadziejna i ze nie ma szans na LM. No ale wsumie przynajmniej zawodnikom sie rozerwalo.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 758228)
a Cantoro to nieporoz mienie, ja nie rozumiem po co go jeszcze trener zabiera ze sobą.. zawsze jak wchodzi to wszystko się pierdzieli..

moze poprostu dla szacunku. Ma chlop lata i zasluzyl sie conieco dla Wisly wiec pewnie bedzie chcial tu skonczyc kariere...

gianbuffon 07.07.2009 22:37

pbciderek: Brozek, Baszczynski, Gargula, Varga, Singlar, Dawidowski, Niedzielan. reszty nie pamietam

Wasiu 07.07.2009 22:42

Przeciez Brozek po 4 meczach wrocil to jak mogl miec uszkodzone wiezadla krzyzowe? Gargula zerwla je jeszcze jak byl w Belchatowie, zawsze jakies minimalne pocieszenie, co do Vargi nie jestem pewien, reszta niestety tak.

edit. a i Singlar narazie ma dopiero podejrzenie, na ostateczna decyzje musimy poczekac do badan.

Wojtas 07.07.2009 22:50

No to ladnie,kolejna kontuzja Petera ,ehh

teraz trzeba szybko kontrkatowac kogos na prawą i bramkarza bo to juz zarty nie sa ,do czwartku trzeba zglosci sklad.

Jak co roku przed pucharami robia sie problemy ,fatum czy co

jazzior 07.07.2009 22:50

Czyli na dziś przygotowania idą tak, że mamy 1 sprawnego bramkarza, wypadł kolejny obrońca, Garguła i Boguski wciąż się leczą, nadal nie ma snajpera do pomocy Pawłowi.. - może to otworzy wreszcie oczy dyrektora Bednarza i skarbiec Rady Nadzorczej !!!

Błagam, już jutro trzeba podać składy na Ligę Mistrzów !!! Do pracy !!

ciastek11 08.07.2009 02:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 758357)

koszmarne błędy w obronie , oczywiscie gra Łobodzińskiego na prawej obronie wymuszona kontuzją Petera ale tak na dobrą sprawę nie ma kim go zastąpić na tą chwilę , z obecnym składem w obronie powinni grać: (od lewej) Diaz Głowa Marcelo Brożek , ale wciąż liczę , że Skorża za sprawą transferu obrońcy a najlepiej dwóch będzie miał większe pole manewru

rafal777 08.07.2009 07:18

Z tego co tu widzę to Łobo na prawej obronie to dramat (jeśli chodzi o defensywę)...Po prostu statystował a oni go mijali...masakra. Oby przyszedł w końcu jakiś obrońca. Co do wyniku to dobrze że przegrali a Levadia wygrała tak wysoko, mamy pewność, że się zmobilizują

Robbie92 08.07.2009 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jazzior (Post 758316)
Czyli na dziś przygotowania idą tak, że mamy 1 sprawnego bramkarza, wypadł kolejny obrońca, Garguła i Boguski wciąż się leczą, nadal nie ma snajpera do pomocy Pawłowi.. - może to otworzy wreszcie oczy dyrektora Bednarza i skarbiec Rady Nadzorczej !!!

Błagam, już jutro trzeba podać składy na Ligę Mistrzów !!! Do pracy !!

mowisz ogolnie o calych eliminacjach czy 2 rundzie ?

Maciuś 08.07.2009 09:25

Fakt, na prawej stronie przeciwnik robil co chcial ale tez zauwazcie dwie straty po lewej stronie po ktorej padly bramki. Boczni obroncy zagrali zle.

gaciu 08.07.2009 09:28

Jutro podaje się skład tylko do 2 rundy.

FraMat 08.07.2009 09:53

bardzo spodobała mi sie interwencja Pawełka przy pierwszej bramce - wykonał klasyczną stójkę i do tego ten wspaniały obrót głowy kiedy śledził piłke wpadającą mu za kołnierz - klasyka, nieśmiertelność, po tym poznałbym go wszędzie.
To pewnie efekt szkolenia przez pana K.

grogoriogreg 08.07.2009 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 758431)
bardzo spodobała mi sie interwencja Pawełka przy pierwszej bramce - wykonał klasyczną stójkę i do tego ten wspaniały obrót głowy kiedy śledził piłke wpadającą mu za kołnierz - klasyka, nieśmiertelność, po tym poznałbym go wszędzie.

Co nie zmienia faktu że nie miał żadnych szans przy tej bramce

radekogi 08.07.2009 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 758431)

Też na to zwróciłem uwage i strasznie mnie to irytuje. Pawełek poprostu nie ma instynktu bramkarskiego, a do tego jestem zdania że jest on za niski, by zostać dobrym golkiperem. Bramkarz który ma instynkt i dobry refleks rzuca się nawet do tych piłek które są teoretycznie nie do obrony i dzięki temu widzimy często wspaniałe interwencje na europejskich stadionach. Wole bramkarza który czasem nawet przesadza z efektownością (tak jak Nurkovic, a swojego czasu Majdan kiedy był w formie) niż Pawełka stojącego bezradnie i patrzącego jak piłka wpada do bramki. Zresztą ile już takich sytuacji widzieliśmy w jego wykonaniu.

FajQ 08.07.2009 10:14

FraMat nie wiem gdzie ty tam widziałeś piłkę za kołnierz...Powiedz mi co Pawełek miał zrobić ?Po mojemu uderzenie było perfekcyjne i na tyle precyzyjne że Buffon by tego nie wyciągną.

Z tego skrótu to martwi mnie trochę postawa obrony która zagrała kiepsko.Z Łobodzińskiego obrońcy nie zrobimy po po prostu się nie nadaje.Mijali go jak tyczkę...
Szkoda też niewykorzystanych sytuacji(jak zwykle).

FraMat 08.07.2009 10:17

Uderzenie faktycznie było perfekcyjne - zachowanie Pawełka też. On po prostu ma świetny instynkt bramkarski: wie kiedy nie ma szans na obronę i spokojnie odprowadza wtedy piłkę wzrokiem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl