![]() |
Sobol się od nich uczy :P
|
Tak Sobol doprowadził do wypieprzenia Carrillo, a teraz będzie chciał wypieprzenia Stolarczyka......mało mamy kłopotów, żeby doszukiwać się w każdej dupereli drugiego dna ???
|
Dla Sobola Wisła jest celem nadrzędnym. Jeśli chce zostać naszym trenerem na lata, to musi się do tego przygotować i na pewno nie wziąć nas przy pierwszej lepszej okazji. Przejąć Wiśle i zostać zwolnionym po pół roku to żadna sztuka.
Poza tym skąd w ogóle przekonanie że Stolarczyk więcej się konsultuje z Jopem? |
Cytat:
Jak faktycznie chce się dobrze przygotować, a nie tylko siedzieć na wygodnym etacie asystenta to niech idzie do 1 ligi lub jakiegoś beniaminka ekstraklasy i zacznie zdobywać doświadczenie, by wrócić do Wisły jako ukształtowany trener. Jak na razie to mnie mocno rozczarował Sobol. Za Kiko jeszcze ok, został jako łącznik trenera z drużyną. Za Carillo ok, od niego faktycznie mógł się czegoś nauczyć. Ale teraz? Od Stolarczyka się niczego nowego nie nauczy, łącznikiem już nie będzie, a za asystenta wystarczy Jop. Sobol się zasiedział i nie wykazuje ambicji, by być trenerem. Cytat:
Oglądałem oba mecze i w każdym z nich jak było zbliżenie na Stolarczyka to albo stał sam albo dyskutował z Jopem. Czasami stali we dwóch. Natomiast Sobol zawsze był z tyłu na ławce trenerskiej. |
Niektórzy zawsze muszą szukać problemów z dupy.
Do tego bajeczka że Sobolewski zwolnił Carillo - jesteście idiotami? Na Carillo i asystentów nie było nas zwyczajnie stać, ani na ich wymagania odnośnie składu. Szambo już dawno się wylało a wy nadal wierzycie w bajeczkę z toksycznym Sobolewskim? Serio, można być tak głupim? Cytat:
|
Dla mnie to szukanie dziury w całym. Czy Sobolewski ma juz licencje uefa pro? Coś mi się wydaje, że nie, więc może już tak na niego nie pluj Żuraw91. Może ma wbrew przepisom przejąć drużynę 1 ligi?
|
Cytat:
Przecież od momentu odejścia Carillo było mówione, że Sobol nie przejmie drużyny, właśnie ze względu na obowiązki związane z kursem na UEFA Pro. A to oznaczać może wyjazdy, które nie pozwolą na prowadzenie treningów. |
Cytat:
Główkę za bardzo przygrzało? Gdzie pluję? Sobol to jakiś pomnik, którego nie można ruszać? Jakby chciał to już by prowadził Wisłę, bo Kmiecik ma papiery. W 1 lidze też mógłby w ten sposób pracować z jakimś innym asystentem z papierami. Ale już się nie wypowiadam więcej na ten temat, bo wyjdzie na jaw, żem żyd, warszawiak i reptilianin w jednym. |
Cytat:
|
Cytat:
W poważnych klubach sztab pierwszego zespołu to 20 osób, u nas przy 12 już sie szuka kto jest zbedny. Fajnie. |
Sobol ma kurs więc niech nie kombinuje tylko robi kurs.
A co do Hiszpanów to w wywiadzie w PS prezes przyznała, że: Cytat:
|
Przypominam, że to temat dotyczący trenera Stolarczyka :)
A skoro tak to nawiążę do wcześniejszej dyskusji w tym wątku, gdzie poruszony został temat grą trójki obrońców. Konferencja przedmeczowa: - Powrót Zorana sprawia, że mamy większe pole manewru i jeśli chodzi o kolejne rozwiązania taktyczne ten wachlarz się rozszerza, ale podchodzimy do tego spokojnie. Chcemy udoskonalać to, co robimy do tej pory, żebyśmy weszli na skuteczny poziom gry i w obronie i w ataku. Na razie na tym się koncentrujemy. Gra trójką obrońców to pewien wariant, ale na razie nie będę go zdradzał przed spotkaniem z Jagiellonią- mówił trener. Trógłowy demon obrony siedzi z tyłu głowy trenera i czeka na sprzyjające warunki, by dokonać opętania ;) |
Cytat:
A co do wariantu to miejmy nadzieję, że trener nie przekombinuje. |
W tym miejscu chciałem pogratulować nosa zarządowi Wisły, który wpadł na pomysł zatrudnienia trenera Stolarczyka.
Pożartowałbym sobie i opisał to pompatycznie jak w narracji w trailerach sprzed lat, ale połowa i tak nie zrozumie, więc napiszę tylko, że fajnie wyszło. Mam nadzieję, że dalej będzie żarło. |
A jaki byl placz na forum jak przychodzil. Nawet ktorys oszolom cytowal tu kibicow Pogoni, ktorzy niezbyt pochlebnie pisali o warsztacie Stolara.
|
Cytat:
|
Bo na podstawie informacji prasowych i wiedzy powszechnej nic nie wskazywało, że Stolarczyk wypali. Najwyraźniej w zarządzie mieli o nim lepsze informacje niż kibice, spotkali się z nim i ocenili, czy się nadaje. Na pewno dużo tutaj szczęścia, że to wypaliło, ale trener nie wydaje się przypadkowo i może, powtarzam może, każdy walący w zarząd mógłby zadać sobie pytanie: hej, a może oni jednak nie są gorzej przygotowani do zarządzania Wisłą ode mnie?
|
Styl gry Wisły może się naprawdę podobać (jak z Moskala), wyniki są póki co mocno średnie (jak za Moskala). Kredyt zaufania Stolarczyk ma raczej duży, przy utrzymaniu należałoby mu zapewnić chociaż dwa wzmocnienia w ofensywie (czyli graczy, którzy z marszu wywrą presję/zabiorą miejsce w składzie naszym graczom ofensywnym) i dać spokojnie popracować kolejny sezon.
|
Cytat:
Trenera oceniajmy po efektach, po pracy, a nie przed. Kiko Ramirez też miał być dnem, a tak źle to nie wyglądało. |
Cytat:
|
Daję głowę że po trzech porażkach z rzędu wszyscy będą chcieli go wywalić
|
Cytat:
|
Mialo wygladac w teorii tak: Carillo > Stolarczyk > Ramirez
w praktyce wyglada : Srolarczyk >...> Ramirez > Carillo ;) Gra i styl w jakim prezentuje sie Wisla naprawde cieszy oko. Trzeba brac tez pod uwage, ze trener Stolarczyk nie dysponuje tak szeroka kadra jak jego poprzednicy. Z g***a ukrecil bat... |
4 mecze, 1 zwycięstwo z beniaminkiem. Już peany
|
Cytat:
Póki co można napisać, że wyśmiewany przez wszystkich Stolarczyk ogarnął temat - trudno go winić za to, że zawodowi piłkarze seryjnie marnują 100 bądź 200 % sytuacje. Jest jakiś pomysł na grę, co ważne dopasowany do możliwości drużyny a nie odwrotnie, co raziło w przypadku poprzedniego treneiro. Oby został do końca sezonu, bez względu na wyniki. Bo akurat w klubie do zmiany jest wiele ale na kolejnego trenera po prostu nas nie stać. |
Cytat:
Po pierwsze - wszystkie cztery mecze super zagrane, w trzech absolutna dominacja Wisły. Problemem jest skuteczność, ale my gramy piłkarzami którzy należą do trzech kategorii, o czym już pisałem. Łączy ich jedno - nikt ich nie chce. Po drugie - mecze Wisły po raz pierwszy nie wiem od kiedy da się oglądać. Po trzecie - były podstawy spodziewać się bardzo trudnego początku sezonu po pozbyciu się większości kluczowych piłkarzy. Nie wiem czego się spodziewałeś, ale Wisła Stolarczyka jest bardzo pozytywnie oceniana. Ogarnięcie drużyny tak szybko, praktycznie z marszu to spory sukces. A Miedź Legnica to może beniaminek, ale z potencjałem na spokojne utrzymanie, nawet środek tabeli. Opcje masz dwie - pogodzić się z rzeczywistością Wisły A.D. 2018 albo być wiecznym malkontentem |
Cytat:
Gra druzyny jak najbardziej na plus. Pamietajmy, ze w tym sezonie nie gramy o puchary, bardziej liczy sie budowanie druzyny od podstaw i tworzenie wlasnego stylu oraz powtarzalnosci - to wychodzi (jak narazie) Stolarczykowi az za dobrze ;) |
Cytat:
Ten optymizm wynika też z oczekiwań. Wszyscy byli do tego angażu nastawieni sceptycznie, niektórzy lamentowali, a tymczasem jest naprawdę przyzwoicie. Automatycznie Stolarczyk jest oceniany dobrze. Jak będzie, czas pokaże. No, ale to jak z każdym trenerem. |
Dobry pomysł ze sparingiem z CLJ żeby dać pograć tym, którzy ostatnio byli kontuzjowani albo nie grali.
Ktoś.cos może powiedzieć o tym Gruszkowskim, co strzelił gola? |
Cytat:
Stolarczyk -> BÓG -> ... -> Guardiola -> Mourinho -> Wenger :D :D :D A może poczekacie z ocenianiem do końca rundy? Bo jak zaraz zaliczymy serię trzech porażek to w wyniku waszego kibicowskiego borderline wyjdzie, że Stolarczyk to gorszy od Dyzmy :D |
Zrzucacie się już na pomnik?
|
Cytat:
Albo gramy zbyt intensywnie na aktualne przygotowanie fizyczne albo nie do końca jest to co powinno być. Ale patrząc na ostatni mecz to pierwsza połowa rewelacyjna. Płock miał kłopot wyjść ze swojej połowy. |
Cytat:
biorąc pod uwage okoliczności , jak i pułap oczekiwań , p. Maciej naprawde mega pozytywnie zaskoczył za rządów TS-u : Stolar > Kiko > Wdowczyk > Carillo |
Cytat:
Zrzucamy się na klub. A Ty? |
Cytat:
3 m 1.33pkt>38 1.42>29 1.69 > 16 1.50 No fajnie znowu ocenianie wkładu wniosionego przez trenera po paru meczach.Czy trener Stolarczyk gra młodzieżą?nie.Czy przepracował sam przynajmniej połowe sezonu?nie.Zaraz zaangażowanie może się skończyć z masy powodów i tyle będzie z jecho chwalenia.Wisła gra obecnie z dużym zaangażowaniem i jej gra może się podobać ale trzeba sobie zadać pytanie czy to wybiegane to zasługa obecnego sztabu czy po prostu w przerwie zimowej(która jest zdecydowanie dłuższa) organizmy zostały na tyle dobrze przygotowane do wysiłku aby dalej dobrxe funkcjonować.Weźcie się chociaż 1 raz wstrzymajcie z ocenianiem trenera,tak samo było za Kiko,Wdowczyka i Carillo-zachwycanie się na jaki to świetny trener a koniec ten sam. Z racji doświadczenia obecnego trenera na stołku dyrektora oraz niewątpliwych sukcesów na tle wprowadzania do klubu polityki stawiania na młodych zawodników mam nadzieje ,że ten pomysł wypali.Jednak na 1 ocene trenera to przyjdzie czas po zdecydowanie większej dawce meczów. |
Cytat:
Bo chyba nie pod względem sportowym. No bo jak można stawiać 3 półki wyżej goscia, który poprowadzi zespół w 4 oficjalnych męczach, zdobył 5 pkt, od gościa który otarł się o puchary? |
Cytat:
Edit. absolutnie pisząc o zrzutce nie nawiązywałem do ostatnich zrzutek na klub. |
oczywiście domorosłym sofistom umknął kluczowy fragment mojego posta:
"biorąc pod uwage okoliczności , jak i pułap oczekiwań" a żeby już całkiem zapewnić sobie czyste sumienie dodam "jak narazie" ;) |
Na razie gramy dobrze. Zespół jest dobrze przygotowany fizycznie, dobrze operujemy piłką. Tylko punktów brak. Skuteczność bardzo słaba. Mamy 5 punktów a moglibyśmy mieć ich 10.
2 punkty z arką stracone (karny), Jaga 1 punkt stracony (Buchalik), Płock 2 punkty stracone (skuteczność dramatyczna). Jeśli teraz gramy dobrze, a tak słabo punktujemy, to co będzie jak będzie obniżka formy? Kontuzje? Myślę że trener Stolarczyk powinien więcej uwagi poświęcić na stałe fragmenty gry. Na MŚ około 50% goli to stałe fragmenty gry. Tutaj widzę możliwości - skoro mamy słabą skuteczność z gry, to może popracujmy nad rożnymi, rzutami wolnymi i karnymi więcej. |
Przyczepianie się do tego, że jest za wcześnie na ocenę Stolarczyka jest przejawem złej woli albo ignorancji. Mówimy o sytuacji na tę chwilę, jak to wygląda po miesiącu w porównaniu do prognoz, że jest obiecujące (a nie satysfakcjonujące -różnica perspektyw). Każdy doskonale rozumie, że dopiero zagraliśmy trzy mecze i do tego zgubiliśmy w nich punkty. Mając to w głowie rozmawiamy dalej. Nie są to niuanse nie do wychwycenia dla przeciętnego ucznia szkoły gimnazjalnej.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl