Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXVI KOLEJKA] Jagiellonia Białystok- WISŁA Kraków,5 marca, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9927)

patti 06.03.2018 00:42

Subiektywna analiza meczu z Jagielonia.

Pomimo porazki 2:0 na wyjezdzie na boisku lidera, gra Wisly nie byla taka zla. Jak to trener Jagi powiedzial, Wisla przez pierwsze 35min prowadzila gra i grala madrze i wyrachowanie, co mi sie bardzo podobalo. 2 setki Carlitosa byly kluczowe w tym meczu. Prowadzac 1:0 mecz wygladal by zupelnie inaczej. Jak sie gra przeciwko dobrym druzynom, takie sytuacje trzeba wykorzystywac. Wisla tego nie zrobila. Pierwszy szansa dla Jagi.. gol !! Bylto pierwszy stral na bramke (40min meczu).
Druga polowa, gorsza w wykonaniu Wisly, ale i tak do straty drugiej bramki Wisla prezentowala sie lepiej od Jagi. Nie mielismy co prawda setek, ale czuc bylo bramke dla Wisly. Jaga sie cofnela, dala grac Wisle, ale sama nie wiedziala jak "zakoczyc" ten mecz. W koncu zakoczyla golem z roznego, po indywidualnym bledzie Valeza. Wtenczas bylo juz po meczu. A bylo po meczu bo Wislacy nie majac 15 min do konca juz nie wierzyli... nie wierzyli we wlasne umiejetnosci w odwrocenie tego meczu. I to mnie najbardziej zabolalo w tym meczu, a nie ze przegralismy 2:0.
Nastepny mecz ze Slaskiem jest kluczowy... chce zobaczyc u pilkarzy zlosc z przegranego meczu. Chce zobaczyc jak zapieprzaja po boisku (box to box) z zespolem gorszym od naszego (w moim przekonaniu). Niech pokaza ze sa lepsi od dolnej 8-ki i zasluguja na gre grupie mistrzowskiej.
Dla nas kibicow nie pozostaje nic innego jak dopingowac ich w Piatek !!!

Co do pracy Carillo. Trzeba byc slepym aby nie widzic zmiany w grze naszej druzyny... wedlug mnie na lepsze. Otoz za Kiko gralismy bardzo prymitywna pilke (podobnie do takiej Arki, BBT czy Piasta) Obrona calym zespolem, a jak sie uda to wypad (glownie dzida) na napastnika. Nasz napastnik niebywale bramkostrzelny, wiec to jakos wygladalo. Jak tylko sobie przypomne derby na R22 to mnie przeciez nosi... craxa jechala nas jak chciala. Gdyby nie czerwona kartka i Carlitos... to nawet nie chce mowic. A teraz jak sobie przypomne mecz z Korona (ktora dla mnie gra podobnie do craxy) to mi sie ta gra zaczyna podobac.
Przyszedl trener ktory chce prowadzic gre, grac ofensywnie, miec pilke przy nodze. Otoz ta filizofia jest o niebo trudniejsza do realizacji niz przyslowiowa dzida za Kiko. Carillo chce podniesc druzyna na inny poziom, a to juz takie proste nie jest. Zmiana ustawienia, zmiana stylu gry wymaga czasu... CZASU... i jeszcze raz CZASU - a od nas kibicow cierpliwosci !!! Osobiscie bym nawet nie komentowal pracy Carillo do zakonczenia rundy wiosennej bo to nie ma sensu. Dajmy mu oraz zawodnikom czas na prace.
Jak dla mnie ten sezon jest najlepszym w ostatnich 6 latach - powoli wychodzimy na prosta, wychodzimy z dlugow, sa rozmowy o potencjalnym iwestorze. Zobaczcie gdzie bylismy 2-3 lata temu, a gdzie jestesmy teraz, pod wzgledem organizacji w klubie ?? Ja wiem ze kazdy chce wynikow "na wczoraj" ale to tak niestety nie dziala.

Aha i jeszcze jedno... prosze nie komentowac meczow na zasadzie - wygrana = gramy o puchary, przegrana = walczymy o utrzymanie. To takie dziecinne !!!

Glowa do gory i widzimy sie w Piatek na R22 !!!!

konik28 06.03.2018 00:46

A ja przede wszystkim chcę zobaczyć więcej celnych strzałów na bramkę bo tych zwłaszcza na wyjeździe jest jak na lekarstwo. Bez tego nie ma szans coś strzelić.

Pepinho 06.03.2018 07:25

Przede wszystkim nasz trener powinien pewne rzeczy zauważyć dość szybko. Niestety tego nie robi, jest mało elastyczny, przywiązuje się za bardzo do ustawienia taktycznego, do którego nie ma zawodników. Gramy cały czas w jednostajnym tempie, praktycznie niezauważalne są w naszej grze momenty, w których jesteśmy w stanie zaskoczyć przeciwnika. Co do Lopeza pamiętajmy skąd do nas trafił, jak wyglądała jego "kariera" wcześniej.
Nie rozumiem dlaczego nie moglibyśmy zagrać w ustawieniu ofensywnym z bokami Lopez, Imaz, a na szpicy Bałaniuk i Kolar rotujący ustawieniem, środek Pol i Brlek albo Velez. Nie mamy w tej chwili rozgrywających i ofensywnych pomocników biorących grę na siebie w związku z czym trener powinien grać na dwóch napastników, przy zabezpieczeniu środka pola.
Swoją drogą to Junco nie wykonuje dobrej pracy, brak silnego środkowego napastnika (obecni w kadrze przy rozpadającym się Brożku wyglądają fizycznie słabo), brak inwestycji w formację obronną, tracimy mnóstwo bramek po błędach indywidualnych tej formacji.

Manhunt. 06.03.2018 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1495614)
Ja sie pytam skad wam sie wzielo w glowach ze z tym materialem ludzkim bedziemy klepac inne zespoly w tej lidze?

WISLAZWE z calym szacunkiem za caloksztalt ale:
"Krakowska pilka", "kolektyw" - pytam sie, na podstawie czego mamy to grac? Cywki, Mitrovica, Bousia w pomocy?
"Danie szansy" - klub walczy o kazdy punkt zeby sie znalezc w gornej 8 - to nie jest moment na dawanie szans...

Jezeli Wisla nie wygra ze Slaskiem to trener i zarzad beda mieli naprawde duzy problem.

p.s. Dzis byly 2 dzidy na Carlitosa, nie strzelil.

Słyszę to od 20 lat. Walczymy o mistrza to nie jest moment na dawanie szans... Walczymy o puchary to nie jest moment na dawanie szans.... Walczymy o górną 8 to nie jest moment na dawanie szans..

Marcinnno 06.03.2018 08:29

Cartitos słabiutki. Szkoda, że Carilllo nie pomyśli i nie da Carlitosa na prawą stronę. Do środka spróbować po połowie Kolar/Bałaniuk.

bridgeburner 06.03.2018 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1495612)
Ja bym się bardziej skupił na tym, co się dzieje z Carlosem Lopezem?
Gość na wiosnę jest cieniem samego siebie. Być może posadzenie go na ławce dałoby jakieś efekty.

Pytanie wlasnie czy z nim sie "cos dzieje" czy po prostu wszyscy w lidze juz wiedza ze jak ma piłkę to bedzie sam szedl w drybling, zawsze do prawej strony
Zaczyna wychodzic ze jego repertuar zagran jest dosyc ograniczony, przypomne ze wszystkie bramki strzelil prawa noga

Smyrgu 06.03.2018 08:36

gramy makabrycznie wolno...w takim tempie nie ogramy nikogo

MMTS 06.03.2018 08:48

Myślę, że po części rację mają i Ci, którzy zauważają poprawę gry, jak i CI, którzy są rozczarowani wynikami i pewnymi elementami, jak brak zmian czy wprowadzanie młodych.
Carillo podszedł do Wisły jak do pewnego procesu. Wprowadził założenia, czyli taktykę, przeszkolił wykonawców i patrzy jak process się zachowuje. Zanim process się ustabilizuje, będzie jeszcze sporo wahnięć, choćby dlatego że wykonawcy są jacy są. Natomiast najważniejsze, że drużyna mimo wszystko się rozwija.
Kiko zaczął dużo lepiej, ale jego proces notował regres i słusznie zarząd zawuażył, że nie ma wizji aby zmienić trend. U Carillo mimo wszystko trend jest pozytywny.
Jeśli chodzi o tych negatywnie nastawionych, to troche się zgadzam, że brakuje bardziej aktywnej reakcji na problem (tj zmian w składzie) czy wprowadzania młodych graczy. W sumie nie wiemy w jakiej formie są Kolar, Bałaniuk, czy Halilović. Niemniej jednak to trener ogląda ich na treningach, a jeśli nawet wchodzą w mecz (Wojtkowski, Halilovic) to nie robią przewagi. Może po prostu nie są tak dobrzy jak się ich maluje? A może inaczej reagują na meczach o pietruszkę jakim są sparingi przedsezonowe a inaczej w meczu twardej walki w ESA?
W każdym razie pamiętajmy, że mamy trenera z Hiszpani, a tam rotacji w składach za dużo nie ma z powodu słabszej formy , jeśli jest to człowiek zaufany trenera (przypadek Mitrovica). Kto ogląda ligę hiszpańską ten może to zauważyć. Poza tym nasz trener na początku zaznaczył, że nie lubi jak się mu wtrąca w robotą, bo w końcu mu za to płacą. Dajmy mu więc decydować i ponosić odpowiedzialność. Jak dorośli ludzie w dorosłym świecie.

!!IRIVER!! 06.03.2018 09:00

Wygrana ze Śląskiem da nam komfort - nie czarujmy się, Arka też nie ma łatwych meczów: Jagiellonia, Legia, Lechia. Szczerze, jak wywalczą teraz 3 pkt z Niecieczą to może się okazać maks.
Zagłębie - 3 wyjazdy.

Płock i Kielce prawie pewne swego - kto wie czy teraz jeszcze na remis nie zagrają, żeby se nawzajem krzywdy nie zrobić. :-) zresztą ich rywale też nie prezentują niczego szczególnego, więc na spokoju po 3-4 pkt zdobędą a to im wystarczy.
Wygląda na to, że - jeśli w ogóle nam się uda - zajmiemy 7 lub 8 miejsce po 30 kolejce. To by oznaczało 2 dobre kibicowsko mecze u siebie, bo pewnie z Legią i Jagiellonią. ;)

szczepans21 06.03.2018 09:05

na pewno organizacja gry jest na wyższym poziomie niż u Kiko.
Pamiętajmy że jesteśmy w procesie totalnej przebudowy zespołu i myślę że dopiero po obecnym lecie bedziemy pozyskiwać zawodników z opcji a i b a nie z czy y.

W meczu na plus Imaz
Na minus Velez.

Reszta bez wyrazu.

sedonh 06.03.2018 09:10

1. Jeśli w tym klubie nadal z ławki będzie wchodził Brożek to to kompletnie nie ma żadnego sensu, myślę, że byle junior dałby więcej, Baweł jak chce grać nadal to niech idzie pokopać z Żurawiem w C-klasie ....a.

2. Jeśli jest tak jak ktoś pisał, że "ktoś z góry" chce żeby on grał to ja nie mam pytań, w tym klubie nie ma ani krzty profesjonalnego zarządzania, marketing leży na dnie rowu mariańskiego, Wisła ma okropny PR lub go nie ma wcale, przedpotopowe grafiki, przedpotopowe relacje video czy filmiki tematyczne, byle gówno ale wpływa na obraz całego klubu, na wynik sportowy wpływa też klimat wokół! Jesteśmy jedynym sensownym klubem w Krakowie a Zarząd kompletnie nie potrafi tego wykorzystać, gramy chujowo ale naprawdę dobrym marketingiem można w Krakowie zrobić modę na Wisłę, ale jedyne co słychać na Wiślackich(!) rejonach o naszym klubie to PLAKATY NA SŁUPACH! ....A! Mam wrażenie, że więcej dobrego dla Wisły robią zwykłe chłopaki co smarują grafy na murach.

3. Jestem pewien że gdyby na trybuny przychodziło po 20k ludzi to samym piłkarzom bardziej by się chciało a takto przyjdzie 10k max i .... wielki, zero pomysłu jak dotrzeć do normalnej młodzieży w Krakowie, kompletne ZERO, w....ia mnie to strasznie bo wiem, że tu wcale nie trzeba gór pieniędzy, trzeba mieć chęci i odrobinę kreatywności, no ale ....a jak my żałujemy hajsu na typa od kulis i bierzemy jakiegoś studenta.... to będzie jak jest i nic się nie zmieni, super, że przychodzą sponsorzy, naprawdę fajnie, ale myślicie, że kogoś to zachęci do pójścia na stadion? NIE.

4. DOPING - tutaj jest w ogóle katastrofa.. ja nie wiem czy my oprócz 2/3 przyśpiewek mamy realnie coś co może dodać sił piłkarzom? Bo jestem przekonany że jakieś śpiewane "Legia płonie i nigdy nie zgaśnie" tego nie zrobi..
Fajna piosenka ale chyba nie kiedy przegrywamy ludzie? To jest słabe, że nie potrafimy ponieść naszych piłkarzy, świetny doping był na meczu z pasiakami w sierpniu 2017 pod koniec wtedy ....a było czuć te emocje i piłkarze także to poczuli, dopóki nie wygrywamy powinna być ciężka jazda z energią ostre głośne wyraźne hasła a nie ....a śpiewaaaaanie .......amento ..... muje ....a, to ma być doping czy lizanie własnego dupska? To ma budować piłkarzy czy nasze EGO?

Jagul 06.03.2018 09:12

Carillo to powinien z tym zespołem zacząć od podstaw. Nauczyć prostego podania do partnera po ziemi na 20 metrów. Nauczyć przyjęcia kierunkowego. Nauczyć dośrodkowywać piłkę w pełnym biegu. Nauczyć, że nie podaje się do partnera, który ma na plecach dwóch rywali. Nauczyć ruchu bez piłki i wychodzenia na pozycje. Nauczyć, że jak przeciwnik poda do partnera to i tak trzeba za nim wrócić, bo może pójść podanie zwrotne. Bez tego to nawet najlepsza taktyka gówno da.
W każdym naszym meczu to aż kłuje w oczy. Ile my tracimy głupich piłek przez takie szkolne błędy to głowa mała.

Dawanie szans naszym młodym to jakaś kpina. Komu niby te szansę się należą? Kolar, Balaniuk czy Halilović nic nie prezentują sobą na boisku, a regularnie dostają jakieś tam minuty. Czy ktoś w ogóle pamięta jakieś POJEDYNCZE dobre zagranie kogoś z tej trójki? Ja pamiętam tylko strzał jaki oddał Halilović z sąsiadką, która nawet nie stosowała na tym etapie pressingu.
Nikt im nie będzie dawać po 45,90 minut gry bo zwyczajnie na to nie zasługują. Kiko na nich nie stawiał i to samo robi Joan. Teraz tylko kwestia czy obaj są ślepi czy obaj mają racje, że Ci piłkarze są słabi. Ja bym jednak się skłaniał ku tej drugiej opcji.

Swoją drogą wychodzi w tym momencie brak rezerw, bo może w ten sposób rezerwowi byliby chociaż w rytmie meczowym.

wiesniak842 06.03.2018 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 1495631)
Myślę, że po części rację mają i Ci, którzy zauważają poprawę gry, jak i CI, którzy są rozczarowani wynikami i pewnymi elementami, jak brak zmian czy wprowadzanie młodych.
Carillo podszedł do Wisły jak do pewnego procesu. Wprowadził założenia, czyli taktykę, przeszkolił wykonawców i patrzy jak process się zachowuje. Zanim process się ustabilizuje, będzie jeszcze sporo wahnięć, choćby dlatego że wykonawcy są jacy są. Natomiast najważniejsze, że drużyna mimo wszystko się rozwija.
Kiko zaczął dużo lepiej, ale jego proces notował regres i słusznie zarząd zawuażył, że nie ma wizji aby zmienić trend. U Carillo mimo wszystko trend jest pozytywny.
Jeśli chodzi o tych negatywnie nastawionych, to troche się zgadzam, że brakuje bardziej aktywnej reakcji na problem (tj zmian w składzie) czy wprowadzania młodych graczy. W sumie nie wiemy w jakiej formie są Kolar, Bałaniuk, czy Halilović. Niemniej jednak to trener ogląda ich na treningach, a jeśli nawet wchodzą w mecz (Wojtkowski, Halilovic) to nie robią przewagi. Może po prostu nie są tak dobrzy jak się ich maluje? A może inaczej reagują na meczach o pietruszkę jakim są sparingi przedsezonowe a inaczej w meczu twardej walki w ESA?
W każdym razie pamiętajmy, że mamy trenera z Hiszpani, a tam rotacji w składach za dużo nie ma z powodu słabszej formy , jeśli jest to człowiek zaufany trenera (przypadek Mitrovica). Kto ogląda ligę hiszpańską ten może to zauważyć. Poza tym nasz trener na początku zaznaczył, że nie lubi jak się mu wtrąca w robotą, bo w końcu mu za to płacą. Dajmy mu więc decydować i ponosić odpowiedzialność. Jak dorośli ludzie w dorosłym świecie.

Dzieki Bogu, ze jeszcze nie wszyscy o zdrowym rozsadku na tym forum wygineli. Dokładnie tak wyglada nasza sytuacja w tym momencie.

pepe72 06.03.2018 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1495632)
Wygrana ze Śląskiem da nam komfort - nie czarujmy się, Arka też nie ma łatwych meczów: Jagiellonia, Legia, Lechia. Szczerze, jak wywalczą teraz 3 pkt z Niecieczą to może się okazać maks.
Zagłębie - 3 wyjazdy.

Płock i Kielce prawie pewne swego - kto wie czy teraz jeszcze na remis nie zagrają, żeby se nawzajem krzywdy nie zrobić. :-) zresztą ich rywale też nie prezentują niczego szczególnego, więc na spokoju po 3-4 pkt zdobędą a to im wystarczy.
Wygląda na to, że - jeśli w ogóle nam się uda - zajmiemy 7 lub 8 miejsce po 30 kolejce. To by oznaczało 2 dobre kibicowsko mecze u siebie, bo pewnie z Legią i Jagiellonią. ;)

Doszła jeszcze Craxa.

37 - Zagłębie: Górnik(w), Piast(w), Jaga(d), Craxa(w)
37 - Wisła K: Śląsk(d), Legia(w), Amica(d), Sandecja(w)
34 - Arka: Termalica(d), Jaga(w), Legia(d), Lechia(w)
32 - Craxa: Pogoń(w), Sandecja(d), Termalica(w), Zagłębie(d)

brylant17 06.03.2018 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1495612)
Ja bym się bardziej skupił na tym, co się dzieje z Carlosem Lopezem?
Gość na wiosnę jest cieniem samego siebie. Być może posadzenie go na ławce dałoby jakieś efekty.

Siłą Wisły miał być kolektyw, powrót do krakowskiej piłki a my oglądamy owszem krakowską piłkę ale gramy to piłką i gramy, dalej gramy i nic z tego nie ma. Jesteśmy uzależnieni od przebłysku Carlitosa, to już jest przewidywalne, że nawet Piast Gliwice znalazł na nas sposób.

Dobrze, jeżeli Bałaniuk jest słabszy od Lopeza - trudno, dajmy mu te 45 minut od początku i oceńmy czy coś z tego będzie czy nie. Lopez jest za bardzo sfrustrowany, nie strzela bramek, za dużo drybluje i nie ma z tego korzyści dla drużyny.. Niestety.

-Niepokojąca znowu jest ta fala urazów w naszym zespole.
- Palcić na LO to jest nieporozumienie.

Jeżeli chcemy powalczyć o tą górną ósemkę chciałbym w piątek zobaczyć ofensywne ustawienie. Z Wojtkowskim i Brlekiem.

Może Carlitos sabotuje bo nie pozwolono mu odejść ?

silver03 06.03.2018 09:46

Tak z pewnością :haha:

zim zum 06.03.2018 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1495635)
Carillo to powinien z tym zespołem zacząć od podstaw. Nauczyć prostego podania do partnera po ziemi na 20 metrów. Nauczyć przyjęcia kierunkowego. Nauczyć dośrodkowywać piłkę w pełnym biegu. Nauczyć, że nie podaje się do partnera, który ma na plecach dwóch rywali. Nauczyć ruchu bez piłki i wychodzenia na pozycje. Nauczyć, że jak przeciwnik poda do partnera to i tak trzeba za nim wrócić, bo może pójść podanie zwrotne. Bez tego to nawet najlepsza taktyka gówno da.
W każdym naszym meczu to aż kłuje w oczy. Ile my tracimy głupich piłek przez takie szkolne błędy to głowa mała.

Wiek piłkarzy z wczorajszego meczu: Bramkarz - 27 lat, PO - 25, SO - 38, SO -27, LO - 24, PP - 34, SP - 31, SP- 30, SP-26, LP - 28, N - 28. Zmiennicy: 30 lat, 24 lata i 35 lat. Ludzi w tym wieku chcesz uczyć takich rzeczy ? :O :O :O

Jagul 06.03.2018 10:10

A co ma wiek do tego?
Piłkarz bierze za to pieniądze, to niech pracuje nad tym co mu każe trener. A jak widać braki w tym są potężne.
Ja nie wiem skąd na tym świecie przeświadczenie, że zawodnik doświadczony nie potrafi przyswoić czegoś nowego.

zim zum 06.03.2018 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1495643)
A co ma wiek do tego?
Piłkarz bierze za to pieniądze, to niech pracuje nad tym co mu każe trener. A jak widać braki w tym są potężne.
Ja nie wiem skąd na tym świecie przeświadczenie, że zawodnik doświadczony nie potrafi przyswoić czegoś nowego.

To nie jest przeświadczenie, tylko tak jest. Jak ktoś się czegoś w piłce nie nauczył do pewnego wieku, albo nie ma na to talentu, to nic mu już nie pomoże.

LucjuszWielki 06.03.2018 10:23

Nie było tragedii, nawet pierwsze 30 minut wyglądało bardzo dobrze, ale czułem, że to tak się skończy. Porażka była wkalkulowana juz dawno, każdy inny rezultat byłby niespodzianką.

Szkoda tego meczu, gdyż baba jaga nie stłamsiła nas tak mocno. Zestawienie obrony zadecydowało o porażce.

Mecz ZAWALIŁ nam Velez i nie ma co tutaj unikać tematu - zagrał bardzo słabo, mam wyrozumiałość, gdyż zagrał pierwszy raz 90 min po tak długiej kontuzji. Dużo lepiej prezentował się na środku, mam nadzieje, że wróci tam.

Pierwsza bramka - współudział Veleza no i akcja storną Cwyki. Mimo wszystko Tomek nie był tak wkręcany w ziemię jak w poprzednich meczach na tej stronie, więc jego występ można ocenić za poprawny.

Druga dramka to już tylko Velez, timing z dupy, brak wyskou - nie interesuje mnie to, że koszykarz go przeskoczył - przesoczył bo prawie nic nie robił. Głowa/Wasyl wybiliby tą piłkę.

Mitrovic jak wcześniej grał kiche to wczoraj przyzwoicie, dał dwie ładne piłki do Carlitosa.

Brlek totalna klapa, ale nie ma się co dziwić. Musimy poczekać, aż dojdzie do siebie - oby przed końcem wypożyczenia. Bardzo niewidoczny, bardzo dużo podań w stopy rywali...

Palcic-słaby gość, Spicic był dużo lepszy, Bartkowski raczej ma pewny plac.

No i Carlitos, zupełny brak formy, znów dużo nieudanych dryblingów, słaba skuteczność.

Czy Ondrasek już jest zdrowy? Brozio wygryza go ze składu? Przecież Paweł nawet nie potrafi obecnie odegrać w tempo piłki na 90cm ... i Ondrasek przegrywa z nim rywalizacje?

SZKODA, mieliśmy sytuacje, gra nie była tragiczna, niestety BEZNADZIEJNY lecz Veleza przesądził o porażce. Mam nadzieję, że Głowa szybko wróći, a Wasyl będzie zdolny do gry już w piątek :)

NIESTETY, ale jesteśmy typową drużyną na miejsce 7-10... taki ŚREDNIAK, szkoda, bo nie uważam, że indywidualnie jesteśmy gorsi od: arki, korony, płocka czy nawet jagielloni.

kristos 06.03.2018 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1495640)
Wiek piłkarzy z wczorajszego meczu: Bramkarz - 27 lat, PO - 25, SO - 38, SO -27, LO - 24, PP - 34, SP - 31, SP- 30, SP-26, LP - 28, N - 28. Zmiennicy: 30 lat, 24 lata i 35 lat. Ludzi w tym wieku chcesz uczyć takich rzeczy ? :O :O :O

Oczywiście że tak. ,może nie uczyć ale powiedzieć że mają grać po ziemi , ruszać się bez piłki ,czy po prostu grać szybciej.

MaLk 06.03.2018 10:32

Cytat:

Oczywiście że tak. ,może nie uczyć ale powiedzieć że mają grać po ziemi , ruszać się bez piłki ,czy po prostu grać szybciej.
Że też nie pomyślałem, że trenerski fach polega na tym, żeby mówić piłkarzom, że mają grać lepiej i już. Mogłem zostać trenerem...

WISŁAZWE 06.03.2018 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1495614)
Ja sie pytam skad wam sie wzielo w glowach ze z tym materialem ludzkim bedziemy klepac inne zespoly w tej lidze?

WISLAZWE z calym szacunkiem za caloksztalt ale:
"Krakowska pilka", "kolektyw" - pytam sie, na podstawie czego mamy to grac? Cywki, Mitrovica, Bousia w pomocy?
"Danie szansy" - klub walczy o kazdy punkt zeby sie znalezc w gornej 8 - to nie jest moment na dawanie szans...

Jezeli Wisla nie wygra ze Slaskiem to trener i zarzad beda mieli naprawde duzy problem.

p.s. Dzis byly 2 dzidy na Carlitosa, nie strzelil.

Na podstawie tego: Jesus Imaz, Carlistos, Małecki, Brlek..

Zawsze słyszę, że to nie jest odpowiedni czas na dawanie szans. Przychodzi nowy trener i zawsze mami nas nową wizją gry, dawaniu szans młodym i w ogóle a wczoraj mieliśmy tego obraz.
Więc pytam.. Kiedy jest ten odpowiedni czas?

- W sparingach NIE, bo zgrywamy optymalną jedenastkę.
- Pauza LO? Nie ma problemu damy tam ŚO
- Kontuzja Wasyla? Okej, mamy na ławce ŚO - ale lepiej wpuścić ŚP i zrobić w chuuj roszad w obronie.
- Mecz ze Śląskiem. Zmiany? Nie czas na eksperymenty.
- Mecz z Legią? To klasyk, zagrają Ci co zawsze.
- Mecz z Sandecją? Ostatnia szansa na awans do ósemki- nie czas na eksperymenty.

Po sezonie.. W przyszłym sezonie nastawiamy się na danie szansy młodym, zmieniamy politykę transferową, itp.. Przy kim ma się uczyć Świątko jak nie przy Głowackim lub Wasilewskim?

pepe72 06.03.2018 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1495650)

Zawsze słyszę, że to nie jest odpowiedni czas na dawanie szans. Przychodzi nowy trener i zawsze mami nas nową wizją gry, dawaniu szans młodym i w ogóle a wczoraj mieliśmy tego obraz.

- Kontuzja Wasyla? Okej, mamy na ławce ŚO - ale lepiej wpuścić ŚP i zrobić w chuuj roszad w obronie.
- Mecz z Sandecją? Ostatnia szansa na awans do ósemki- nie czas na eksperymenty.

Po sezonie.. W przyszłym sezonie nastawiamy się na danie szansy młodym, zmieniamy politykę transferową, itp.. Przy kim ma się uczyć Świątko jak nie przy Głowackim lub Wasilewskim?

Wyciąganie wniosków po jednym meczu jest mocno nieuprawnione. Było 5 meczów w tym roku, Brożek wszedł chyba po raz pierwszy.
Poza tym jeśli wejdziemy do top8 będzie 7 kolejek, gdzie można poeksperymentować. O ile zarząd się zgodzi na ryzyko.

GBO 06.03.2018 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1495640)

Słabo wygląda to zestawienie w kontekście naszej polityki kadrowej, która ma na celu kupować młodych promować ich i sprzedawać z zyskiem.

Dariook 06.03.2018 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1495650)

Chciales zmiany Kiko? To masz :D

maxipiter 06.03.2018 11:45

Żeby chociaż walczyli, a tu nic. Dno!!

kristos 06.03.2018 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxipiter (Post 1495656)
Żeby chociaż walczyli, a tu nic. Dno!!

Teraz to żeś przypier...ił , walczy to się w Syrii ,czy Afganistanie a oni mają grać w piłkę .

Charlie 06.03.2018 12:05

Cytat:

Czy Ondrasek już jest zdrowy? Brozio wygryza go ze składu? Przecież Paweł nawet nie potrafi obecnie odegrać w tempo piłki na 90cm ... i Ondrasek przegrywa z nim rywalizacje?
Na Ondraska nie ma sensu juz stawiać - wszystkie szanse jakie dostał jesienią zmarnował. Jest szklany, kolejna kontuzja to kwestia czasu, juz lepiej dać szanse Kolarowi, czy Bałaniukowi, też nic nie grają, ale jeszcze tylu szans nie zmarnowali.

WISŁAZWE 06.03.2018 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1495652)
Wyciąganie wniosków po jednym meczu jest mocno nieuprawnione. Było 5 meczów w tym roku, Brożek wszedł chyba po raz pierwszy.
Poza tym jeśli wejdziemy do top8 będzie 7 kolejek, gdzie można poeksperymentować. O ile zarząd się zgodzi na ryzyko.

Po raz pierwszy wyszedł a po raz drugi znalazł się w meczowej kadrze..
Z całym szacunkiem dla Pawła, chciałbym aby zakończy karierę tak aby większość zapamiętała go pozytywnie. Nie chciałbym żeby się okazało, że Paweł będzie wyśmiewany z łatką ''wiecznego talentu''

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1495654)
Chciales zmiany Kiko? To masz :D

Przepraszam!
Chciałem dobrze..

Dariook 06.03.2018 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1495660)

Przepraszam!
Chciałem dobrze..

Jak teraz Kiko pojdzie do legii i wezmie bez formy Carlitosa, ktory zostanie krolem strzelcow i odejdzie za 5mln ojro...wszystko bedzie Twoja wina!

Arkadiusz.Czerepach 06.03.2018 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pepinho (Post 1495545)
Zanosi się na kolejne wietrzenie kadry latem. Mam nadzieję, że już bez Pana Junco. Ostatnie transfery to żal.

:haha:

dobre, dobre, kolego wczoraj w podobnej godzine grał chyba Manchester City, oszczędź nam nerwów i sie "przerzuć" obejrzysz dobrą piłke na miare Twoich oczekiwań, wszyscy będą zadowoleni :P

szym_ek 06.03.2018 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1495670)
:haha:

dobre, dobre, kolego wczoraj w podobnej godzine grał chyba Manchester City, oszczędź nam nerwów i sie "przerzuć" obejrzysz dobrą piłke na miare Twoich oczekiwań, wszyscy będą zadowoleni :P

Manchester United :P

Arkadiusz.Czerepach 06.03.2018 13:30

:P jeden chvj , :TS:

MaLk 06.03.2018 13:38

No nie wiem, nie wiem, ManU pod wodzą Mourinho nie gra porywającego futbolu (wczorajszego meczu nie liczę), więc spora część wymagających forumowiczów zapewne i tam miałaby zastrzeżenia...

Nie jest łatwo zadowolić kibica Wisły :D

brylant17 06.03.2018 13:48

Bo niektóre mecze powinniśmy wygrać choćby z Piastem

MaLk 06.03.2018 14:19

Bo powinniśmy wygrać.

Cóż za porywająca, merytoryczna argumentacja, poparta szeregiem analiz potencjału sportowego i ekonomicznego, zgrania, formacji, taktyki, cech wolicjonalnych, formy oraz wszelkich innych istotnych uwarunkowań, niewątpliwie godna Arkadiusza Malarza.

inspektor erektor 06.03.2018 15:22

bez kitu, niektórzy chyba się dopiero obudzili z hibernacji w którą zapadli 10 lat temu, w złotych cupiałowskich czasach

zrozumcie ludzie plis, że jesteśmy bidokami, płacimy z opóźnieniem, wisimy miastu gruby hajs za wynajem, a jeszcze jakieś półtorej roku temu przy okazji zamieszania z Meresiem mało brakowało, a wylądowalibyśmy w czwartej lidze (jak nie tak dawno nasi przyjaciele z Łodzi) i ekscytowalibyśmy się derbami z Hutnikiem Nowa Huta

sam fakt, że możemy się nazywać średniakami najwyższej klasy rozgrywkowej w tym kraju, sam fakt że piłkarze wchodzą na boisko przechodząc pod łukiem z napisem "Lotto Ekstraklasa" to jest błogosławieństwo, a przede wszystkim efekt katorżniczej pracy nowego zarządu spółki

możemy wkręcać sobie nie wiadomo jaką mentalność i pisać "przecież jesteśmy Wisłą Kraków!" - prawda, jesteśmy, tak samo Piast Gliwice jest Piastem a Jagiellonia Jagiellonią

nie ma żadnych obiektywnych argumentów, dla których mielibyśmy mieć zwycięstwo przyznane "z urzędu" w meczach przeciwko takim drużynom, jak Piast czy Korona. tam też grają dobrzy zawodowi piłkarze i oni też chcą wygrać

dopóki nasza strategia kadrowa będzie oparta na "moneyballu" i jednocześnie nie zainwestuje w nas jakaś gruba ryba, dopóty będziemy średniakami ligowymi przeplatającymi dobre mecze z totalną kaszaną. taka już jest aktualna wiślacka rzeczywistość - czasem trafi nam się kozak (Carlitos na jesieni, Brlek w poprzednim sezonie, Llonch czy Sadlok ogólnie), czasami klapa (Perez, Ze Manuel, Valencia, Bałaszow)

Arkadiusz.Czerepach 06.03.2018 15:35

jeszcze zmiane trenera po serii gorszej gry jestem w stanie zrozumieć chociaż niepopieram , ale w naszych warunkach finansowych teksty w stylu "mam nadzieje że nastepne okienko bedzie bez Junco" to jest tak aberracja że większą chyba już by było tylko wywieszenie na meczu płótna "Meresiński wróć"

Karherop 06.03.2018 19:20

Moje dwa grosze:

O ile sama porażka mnie nie zaskoczyła (zreszta stawialem Jage jako zdecydowanego faworyta i niektorzy z tego kpili)to juz pewne elementy gry mocno mogły irytować.

Mianowicie:
Wypada nam SO, dokonujemy 3 (!) roszad w ustawieniu. Jagiellonia nawet mając gorszy dzień musiala w nas wjeżdżać jak w masło.
Naprawdę aż takim ryzykiem bylo wpuscic SO Świątko za Wasyla? To po co ten chlopak jeździ z zespołem skoro nie zasluguje na gre? Na wycieczki? To już nawet Smuda miał więcej odwagi.
Carrillo zarobil u mnie za to dużego minusa. Postawienie Palcicia na LO który grał tam pierwszy raz w życiu też było genialnym posunięciem. Chłopaka nawet nie zamierzam oceniać bo grał tam z przymusu.

Stawianie na Brożka. Kolar i Balaniuk sa az tak słabi? Trzeba bylo ich w zimie wypożyczyć lub rozwiązać kontrakty bo kolejne pol roku na trybunach nic im nie da.

Carlitos. Kolejna sytuacja. Facet jest sflustrowany. Gwiazda która myśli tylko o golach, zamiast o drużynie. 45 min na ławce aż tak zaszkodziło by Wiśle? Od 4 spotkań i tak nie wnosi nic do zespołu. Zimny prysznic zrobilby mu lepiej niż nieograniczony kredyt zaufania.

Porażka była niejako wkalkulowana i naprawdę Carrillo mógł zaskoczyć czymś rywala. A tak zaskoczył swoich zawodników.

Na maly plus Mitrovic.
Velez na duży minus.
Brlek bez oceny. Nie bylo gościa przez 60 min meczu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl