![]() |
7 lat... Tyle czekaliśmy na zwyciestwo w kurniku.. Sobolewski wraz pilkarzami dokonali wielkiej rzeczy i jestem praktycznie przekonany, że z Ramirezem by się to nie udało, a na pewno nie w takich rozmiarach.
Na wyróżnienie zasługuje cały zespol i nie ma co nikogo wyróżniać. Szkoda tylko, że swojej bramki nie dołożył Brożek, bo na pewno na to zasługiwał. |
Perez gubi się tylko jak dostaje piłke od bramkarza lub obrońców i jest przodem do Naszej bramki na 20-30m lub bliżej - kompletny paraliż i najczęsciej przyjęcie na 2m i ratowanie faulem, ręka w polu karnym itp., gość wygląda na sparaliżowanego. Natomiast przy kole środkowym to zupełnie inny zawodnik już, często ładnie rozrzuca na boki czy zagra z klepki - takie małe podanie których nie widać jako patelnia przed bramke, ale to są piłki w stylu Mączyńskiego, którego Janusze w reprezentacji długo nie kumali przecież.
|
Dla mnie Sobol trafił idealnie ze składem:
- Llonch za Pereza i od razu środek pola wyglądał lepiej. - Brożek za Wojtkowskiego - Paweł jest jaki jest, ale wczoraj dał radę. - Brak "repolonizacji" składu na siłę - część fanów pewnie spodziewała się Buchalika i Małego za Cueste i Imaza, a tymczasem dwóch Hiszpanów zagrało dobre zawody - środek obrony złożony z weteranów i Arsenic na prawej stronie - od razu wyglądało to lepiej. Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że Sadlok po podpisaniu nowego kontraktu wygląda znacznie słabiej? |
Cytat:
|
Chętnie zobaczę mecz ponownie, by juz na spokojnie ocenić zawodników.
Natomiast (nie wiem, czy to tylko moje wrażenie), ze z Cuestą w bramce, czułem się nieco spokojniejszy. Miał kilka niepewnych wyjść (mam nadzieję że to kwestia formy, braku regularnej gry), ale nie jest przyspawany do linii. Było kilka piłek trudniejszych, gdzie sobie poradził. Mam wątpliwość, czy z Buchalikiem w bramce wynik nie byłby inny. |
Cuesta wypadl bardzo pewnie. W końcu wrzutki w nasze pole karne nie przysparzaly za każdym razem palpitacji serca.
|
Tak już bardziej na chłodno, po słabo przespanej z powodu emocji nocy :) :
1. Nie demonizowałbym tak pierwszej połowy do gola Wasyla. Owszem, sporo było tych dośrodkowań w nasze pole karne, ale zwróćcie uwagę, że było to wszystko bite z rzutów wolnych i rożnych, do typowych akcji nie dopuszczaliśmy. Owszem, fauli było za dużo, ale sporo w tym winy naszych piłkarzy, którzy w pewnym momencie wręcz irytowali nieporadnością - a to podawali za mocno, a to piłka im odskakiwała, a to odgrywali niecelnie (owszem, przeciwnicy ustawiali się dobrze, ale w drugiej połowie grali bardzo podobnie, a dzięki precyzji byliśmy w stanie ich minąć kilkoma szybkimi podaniami). Mimo to i tak potrafili wypracować świetną sytuację dla Imaza po ciasteczku Arsenica. Swoją drogą, ilość dośrodkowań ze stałych fragmentów gry z każdej niemal pozycji potwierdzała, że Probierz liczył mocno na naszą 'fantastyczną' obronę w tych przypadkach. Na szczęście, jak już było blisko po główce Helika, to Cuesta świetnie obronił. 2. Właśnie, Cuesta. Kilka bardzo dobrych interwencji, jeden klops, który naprawił (pytanie - lepiej mieć przywiązanego do linii Buchalika, czy gościa, który wychodząc zawsze zrobi w meczu jeden pusty przelot? :D), mnóstwo kiepskich wykopów. Ale ogólnie, to jakoś spokojniejszy byłem o obsadę bramki niż zwykle. 3. Imaz. Panie Jesus, wielki szacun za bramki i za grę, kawał dobrej roboty, ale bardzo Cię proszę, daj sobie spokój z tak żałosnymi symulkami jak wczoraj. No nie wypada takim zachowaniem psuć sobie oceny (tylko troszkę, ale jednak) po strzeleniu dwóch goli w derbach w ich kurvidołku. :) 4. Wasilewski już się spłacił. :) I w ogóle para Głowacki-Wasilewski zagrała wczoraj bardzo dobrze. Człowiek się bał, że pogrążą ich braki w szybkości i motoryce, a tu proszę - nie doprowadzili praktycznie do sytuacji, w której byłyby one decydujące. W ogóle cała obrona zagrała bardzo solidnie, oby tak dalej. 5. Szkoda, że nie strzeliliśmy piątej bramki, były okazje. :D 6. Sobol, dziękuję! Cytat:
|
A mi się podobało jak Wasyl przestawiał Głowackiego przy stałym fragmencie około 30 minuty, jak mu z morderczą miną pokazywał gdzie ma stać :D
|
Co za mecz!
Taka radość, że jeszcze mnie trzyma! Emocje jakich jeszcze na Derbach nie przeżywałem. Warto było iść! A co do pasiastych dam, to szkoda słów, jebane zwierzęta. 1:4 GRUDNIA! |
Chciałbym tylko z pozytywów nieśmiało dodać Arsenicia.
Nie dość, że na prawej obronie Arsenic > Bartkowski To jeszcze Arsenic na prawej stronie > Arsenic w środku Uśmiałem się jak w początkowym czasie gry ten przygłup Wegrzyn pitolił jak to środkowi obrońcy nie lubią być przerzucani na boki, i że Arsenic pewnie wiele zepsuje, a przynajmniej nic nie pomoże. Uśmiałem się, bo każdy kto ogląda mecze Wisły wie dobrze, że Arsenic po prawej stronie wypadał zawsze bardzo dobrze. Tym razem jednak Zoran przebił moje oczekiwania. Nie dość, że nie sprawiał obronie kłopotu swoją postawą z boku to jeszcze chodził do przodu i przede wszystkim podawał do przodu z głową, mocno i celnie. Truskawką (hehe) na torcie było jego podanie do Imaza w bodaj 25 minucie. To było mistrzostwo i chciałbym, żebyśmy znaleźli w końcu ofensywnego pomocnika, który takie piłki do napastników będzie wrzucał. |
Cytat:
|
Ale Cuesta noe potrafi dobrze kopnac pilki
|
|
Cytat:
Ustawienie Llonch/Velez + Basha wydaje sie obecnie idealne. Perez w moim przekonaniu dubluje pozycje Bashy, a jednocześnie nie dostarcza tylu walorów w defensywie. Owszem, potrafi zagrać dobre pilki do przodu, ale w starciu z silniejszymi rywalami widać, że mocno odstaje tempem gry i szybkoscia realcji. U Halilovicia widać dużo większy potencjał i zapewne w kolejnym meczu dostanie szansę w środku. Chyba że Sobol postawi np na Cywke. Fakt, że w najblizszym spotkaniu środek będzie dość mocno eksperymentalny. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
@Harcownik: Pewnie myślał jaka sztaudyngerowską fraszka wytłumaczyć ten poniżający mecz Teraz już pewnie wie, że to on jest kutas a Sobol ma kutasa
|
Te głupie porażki można im wybaczyć ważne,że DERBY wygrane !
|
Na forum zydow jest dzis bardzo ciekawie.
"Strzelając pierwszą bramkę gtsowcy jakimś magicznym sposobem przełożyli gówno ze swoich spodenek do spodenek naszych "zawodników" podwajając ich wkład." :lol: :lol: :lol: BTW, probierza tak nie zwyzywano ani na naszym, ani na LKSU, ani Widzewa forum nigdy jak zwyzywano po wczorajszym gwalcie na forum zydowek. |
Pewnie @Wolfy mnie wyśmieje, ale co tam:
z tym składem, z dobrym trenerem i z motywatorem Sobolewskim idziemy na mistrza :> (jeśli pieniędzy w kasie nie braknie na codzienną działalność) ps. tak, wiem, że już następny mecz możemy przegrać, ale kiedy się cieszyć i być optymistą jak nie teraz? |
Cytat:
Poza tym derbów nie oceniamy za styl, a wynik, przecież do pierwszej bramki widziałeś cos się działo, widziałeś jak Brożek w swoim stylu odgrywał niecelnie, tracił piłki itd, przy bramce na 2:0 tylko jego braku formy zawdzięczamy bramkę, bo pokracznie przyjął, wywrócił się, a następnie w bilardzie przypadkowo zagrał piłkę, tam nie było nic przemyślanego prócz przypadku. Oczywiście radość ogromna, ale miejmy rozum. |
Akurat na 2:0 to Brożek bardzo sensownie podał do Imaza. Największą robotę wykonał oczywiście Hiszpan, bo nie dość, że bardzo dobrze przyjął nie tak łatwą piłkę, to jeszcze uderzył obok bramkarza. Ale Brozio też swój udział miał.
Sytuacja, którą opisujesz zdarzyła się na 3:0. Tam faktycznie kupa szczęścia. |
1 Załącznik(ów)
Był taki mecz... 13.12.2017
|
Cytat:
|
Cytat:
Wiem natomiast, że to Kiko stał przy linii i z ta motywacją to mu raczej kiepsko wychodziło. Cytat:
Brożek już nam sam meczu nie wygra. Potrzebny jest ktoś, kto będzie grał z przodu zamiast niego. Oczywiście, że przesadziłem pisząc, że z tą drużyną idziemy na mistrza :P Kilka pozycji wymaga korekt i dobrego przygotowania. Sobol ładnie podziękował Ramirezowi i docenił jego wkład we wczorajsze zwycięstwo, ale to on ustawił dobrze drużynę, to Sobol ich cały czas motywował i korygował ustawienie. Na pewno potrzebne: - odmłodzenie stoperów (nawet po powrocie Ivana) - znalezienie ofensywnego pomocnika - zatrzymanie Carlitosa, lub znalezienie drugiego takiego kozaka - no i wytrwała praca u podstaw (szukanie zastępców dla Brożka, Boguskiego, Głowy, Wasyla, juniorzy i ich umiejętne wprowadzanie za 3-4 lata do drużyny) |
Cytat:
Od kilkunastu lat słyszy się o tym, żeby "odmłodzic' stoperów. Natomiast od czasów wprowadzenia Jopa, Głowackiego i później Marcelo nie mieliśmy żadnego młodego stopera na poziomie, a testowanych były wielu: Kowalczyk, Kokoszka Nawotczyński, Kowalski, Nalepa, Uryga i inni. Aby mieć młodego stopera trzeba na niego stawiać. Z siedzenia na ławce nic nie ma, bo i na tej pozycji rotacja nie jest wskazana. W tej chwili mamy Głowę, Wasyla, Ivana oraz może Veleza i Sadloka. Młody stoper u nas pogra co najwyżej w CLJ. Jak karierę skończy Głowa trzeba będzie kogoś dokupić 'na już' do grania. Innym wyjściem jest wychować i wypożyczać, ale niestety przykład Kujawy i Żemło na razie nie zdał egzaminu. ad2 mamy takich dwóch Wojtkowki oraz Halilović. Pora tylko zrobić z nich piłkarzy. ad3 Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić. |
Cytat:
Kiko stał tak zrezygnowany przy lini od meczu z Termaliką,nie znam sytuacjii ale byc moze dowiedzial sie ze jest juz nastepca...bo w kolejnych meczach stał tak samo zrezygnowany.cos musialo byc na rzeczy. Obejrzalem sobie powtórkę meczu i ten gol byl jednak Wasyla bezcenny. |
Cytat:
|
W związku z zachowaniem kibiców gospodarzy podczas meczu Cracovia â Wisła Kraków w 20. kolejce LOTTO Ekstraklasy, na Cracovię nałożono karę zamknięcia stadionu podczas dwóch meczów LOTTO Ekstraklasy oraz podczas jednego, najbliższego meczu z Wisłą Kraków oraz karę finansową w wysokości 100 tysięcy złotych, a także zakaz organizacji wyjazdu grupy kibiców na wszystkie pozostałe do końca sezonu mecze LOTTO Ekstraklasy (do 37. kolejki włącznie). Na ww. trzy mecze będą mogły wejść jedynie osoby do 16 roku życia wraz z opiekunami na warunkach określonych przez Komisję. Kary nie są prawomocne, klubowi przysługuje prawo do odwołania się od nich.
|
Cytat:
|
Ktoś się orientuje za co kartkę dostał Llonch? Oglądam sobie teraz powtórkę meczu i wygląda to tak, jakby dostał kartkę bo nie chciał się cofnąć na przepisowe 9 metrów przy wolnym dla rywala. Ale nie widziałem też, żeby Jakubik jakoś stanowczo próbował odsunąć ten mur (stał w nim jeszcze Carlitos). Ciekawy jestem czy można się odwołać od takiej kartki.
|
Wydaje mi się, że dostał za ten faul, tylko, że najpierw Jakubik zajął się skulonym żydkiem, a dopiero później zawołał Pola.
|
Llonch dostał chyba za niebezpieczne zagranie, bo jedna z nóg 'wisiała' w powietrzu przy wślizgu.
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Moim zdaniem akurat większośĆ zdecydowanie potepila to gowno i chociaż jestem siła rzeczy w stanie wojny z nimi to tu akurat mają rację
|
Potepila, a na telefonach pewnie ponagrywane filmiki zenstadionu na wieczorne taqrgqnje siusiaka w wannie.
Kara dla Żydów skandalicznie niska. |
Większość żydków, z którymi miałam wczoraj styczność w pierwszej kolejności jara się, że "czegoś takiego jeszcze nie widzieli", a potem na boku mówią, że to jednak było przegięcie pały. Reszta - tych głupszych - podnieca się jak dzieci, bo to nie ważne, że przejebali mecz - grunt, że się o nich mówi i że tak naprawdę, to "oni wygrali derby" :D
|
Syndrom wyparcia, jak bardzo są ch.ujowi kibicowsko i piłkarsko :D
|
To był piękny mecz!!!
i tyle w temacie bo na temat kibiców parchów wypowiadać się nie zamierzam bo to było dno totalne dno. A wypowiedz ich prezesa bardzo słaba. Ma pretensje do wszystkich a sam tak naprawdę gowno zrobił żeby temu zapobiec. Jak ktoś już tutaj napisał jaki klub tacy kibice Tutaj link do artykułu: http://transfery.info/108750,mocna-w...onowych-rozrob |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl