Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Joan Carrillo były trener Wisły Kraków. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9898)

Garret 19.12.2017 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coolpick (Post 1490474)
Faktycznie szału nie ma. Taka średnia punktów w tym momencie dałaby nam zaledwie 1. miejsce w lidze.

Ale lipa. Skąd takiego ogórka wytrzasnęli?

Czy naprawdę nie da się znaleźć trenera, który na 42 mecze będzie miał chociaż te 42 zwycięstwa?

Arkadiusz.Czerepach 19.12.2017 15:57

Minimum :d

brylant17 19.12.2017 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1490475)
To nie jest za sezon tylko za całokształt pracy w Hajduku Split. Wiec dupy nie urywa

Zasiadaj ze sterami Wisły i zrób lepszy bilans :rotfl::rotfl:

mitmichael 19.12.2017 16:32

Juz to widze jak pilkarze pozbywaja sie go tak jak Petrescy wczesniejsza zaloga :rotfl: wywiad fajny

PAWEŁ 19.12.2017 16:55

Śmiejcie się śmiejcie a wiosna będzie płacz. Obym to musiał wiosną odszczekiwać xd:)

krzaq12 19.12.2017 16:56

Dlatego powinno być jasno powiedziane. Tak żeby wszyscy piłkarze wiedzieli.
Ten trener ma nasze pełne zaufanie i chcemy żeby wypełnił w całości kontrakt. Ma rozwinąć te drużynę, a Wy macie obowiązek mu w tym pomóc, dość głaskania się. Jak pokazała kilkukrotnie przeszłość, nie wyszło nam na dobre takie przesadne cackanie się z grajkami.

maciekkk 19.12.2017 17:12

Zgadam się z tym co powyżej. Tylko aby zarząd mógł tak powiedzieć piłkarzom spełniony musi być jeden warunek - płacenie piłkarzom pensji i premii kontraktowych na czas. W przeciwnym wypadku, tak postawiona sprawa, nie przyniesie skutku.

Garret 19.12.2017 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1490490)
Śmiejcie się śmiejcie a wiosna będzie płacz. Obym to musiał wiosną odszczekiwać xd:)

Różnie może być, nikt tutaj nie da sobie ręki uciąć, że Carillo będzie strzałem w dziesiątkę (aczkolwiek każdy z nas by tego na pewno chciał). Ale mówienie, że ma jakiś słaby bilans to po prostu przesada. Hajduk w tej chwili nie jest tą samą drużyną, którą był jeszcze na początku XXI wieku, a jednak nasz nowy trener miał najlepszą średnią punktów zdobytych przez chorwacką drużynę od lat.
O czymś to chyba jednak świadczy.

PAWEŁ 19.12.2017 17:33

Garret ale w Hajduku ten temat jest bardziej złożony( nie mam ochoty tutaj o tym pisać) a wymagania były znacznie większe

brylant17 19.12.2017 17:55

To zarząd miał większe wymagania,a Joan nie dostał transferów o które prosił.Na Kiko wszyscy na początku psioczyli w tym ja,naprawdę poczekajmy z wyrokiem na trenera i dajmy mu popracować, a potem ocenimy

PAWEŁ 19.12.2017 18:17

Ale ja nie psioczę. Zreszta na żadnego trenera nigdy nie psioczyłem, no poza wesołym Tadkiem. Zawsze pisałem, że trener powinien dostać czas. Nie byłem za zwolnieniem Kiko nie będę też za Carillo. Tylko nie rozumiem jarania się trenerem pokroju Kiko.

ashkeczup 19.12.2017 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1490498)
Ale ja nie psioczę. Zreszta na żadnego trenera nigdy nie psioczyłem, no poza wesołym Tadkiem. Zawsze pisałem, że trener powinien dostać czas. Nie byłem za zwolnieniem Kiko nie będę też za Carillo. Tylko nie rozumiem jarania się trenerem pokroju Kiko.

Trollu najobrzydliwszy...

Karherop 19.12.2017 18:39

Mówienie o zwolnieniu trenera przed 1 dniem pracy. Takie rzeczy możliwe tylko w Polsce.

AlvaroTS 19.12.2017 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1490501)
Mówienie o zwolnieniu trenera przed 1 dniem pracy. Takie rzeczy możliwe tylko w Polsce.

Nowy trener ma jedno podstawowe zadanie , wytrzymać z niektórymi gwiazdkami do czerwca. Szczerze mu tego życzę

teo 19.12.2017 18:53

Alvaro.
Pewnie masz na myśli trzech wiekowych muszkieterow.
Wcale sie nie zdziwia jak rola kazdegk bedzie zmarginalizowana do minimum czyli szczytem bedzie lawka.

AlvaroTS 19.12.2017 18:55

Bardziej dwóch i trzeci krnąbrny już nie młody

piotek 19.12.2017 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Garret (Post 1490494)
Różnie może być, nikt tutaj nie da sobie ręki uciąć, że Carillo będzie strzałem w dziesiątkę (aczkolwiek każdy z nas by tego na pewno chciał). Ale mówienie, że ma jakiś słaby bilans to po prostu przesada. Hajduk w tej chwili nie jest tą samą drużyną, którą był jeszcze na początku XXI wieku, a jednak nasz nowy trener miał najlepszą średnią punktów zdobytych przez chorwacką drużynę od lat.
O czymś to chyba jednak świadczy.

Miał naprawdę solidna średnią i zgadzam się z wydźwiękiem Twojego posta, ale lepszy był Słoweniec, który pracował przed nim. Zdobywał też więcej bramek w meczu, tracili podobnie. Hajduk się w tym sezonie "rozsypał" po tym, jak sprzedali mu Vlašicia. Piszę w cudzysłowie, bo zajmował 4. miejsce w tabeli. Argumentowano, że mial aż 13 pkt straty do lidera, ale umówmy sie, że Hajduk już od jakiegoś czasu nie jest dla Dinama rownorzednym rywalem (ostatni tytuł chyba w 2005). Poza tym w klubie jest tam spory bałagan (mają spory konflikt z kibicami) i spotkałem się z opinią, że Carrillo stal się kozłem ofiarnym, który pozwolil zachować posady dyrektorowi sportowemu i prezesowi. Zresztą on w ciągu ostatnich 10 lat mieli około 20 trenerów, więc to, że gość pracował tam około roku można poczytywać jako sukces
Przestrzegam na pewno przed oczekiwaniem wielkich zmian już od pierwszych meczów. W Hajduku potrzebował trochę czasu, ale jak się już rozkręciło, to w ostatnich 10 meczach miał bilans bodajże 7-2-1

Charlie 19.12.2017 18:59

Akurat Głowacki to nie będzie sprawiał problemów. Brożek - chyba zdaje sobie sprawę, że wchodzenia na końcówki to maks na co go stać. Małecki - wszystko w jego nogach - jak dojdzie do formy sprzed roku to będzie można go brać pod uwagę w pierwszym składzie. W przeciwnym razie ława. No i Rafał - pomimo nędznej formy zaczynał niemal wszystkie mecze w pierwszym składzie. Mam dziwne przeczucie, że Carrillo nie będzie tak wyrozumiały i dość szybko da sobie spokój z Rafałem.

WioReXXX 19.12.2017 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1490491)
Ten trener ma nasze pełne zaufanie i chcemy żeby wypełnił w całości kontrakt. Ma rozwinąć te drużynę, a Wy macie obowiązek mu w tym pomóc, dość głaskania się. Jak pokazała kilkukrotnie przeszłość, nie wyszło nam na dobre takie przesadne cackanie się z grajkami.

Z kazdym trenerem jest takie samo gadanie, a potem kibice pierwsi do atakowania trenera.

Dostepnosc welkich twitterow, instagramow, fejsbokow i ilosc negatywnych komentarzy tylko wzmaga ataki na trenerow i ich zwalnianie przez zarzad.

Wystarczy pare porazek i Crillo bedzie takim samym nieudacznikiem. Bedzie mial swoich Kostalow, Haliloviczow, Balaniukow czy Bartoszow, ktorym mimo umiejetnoci blokuje pierwszy sklad.

Jestes bardzo naiwny, mimo ze postulat sluszny.

St Yabol 19.12.2017 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1490506)
Akurat Głowacki to nie będzie sprawiał problemów. Brożek - chyba zdaje sobie sprawę, że wchodzenia na końcówki to maks na co go stać. Małecki - wszystko w jego nogach - jak dojdzie do formy sprzed roku to będzie można go brać pod uwagę w pierwszym składzie. W przeciwnym razie ława. No i Rafał - pomimo nędznej formy zaczynał niemal wszystkie mecze w pierwszym składzie. Mam dziwne przeczucie, że Carrillo nie będzie tak wyrozumiały i dość szybko da sobie spokój z Rafałem.

I jak każdy jego poprzednik po chwili zda sobie sprawe, że zmiennicy są chujowi i Boguś jednak musi grać :-)

Arek95 19.12.2017 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1490508)
I jak każdy jego poprzednik po chwili zda sobie sprawe, że zmiennicy są chujowi i Boguś jednak musi grać :-)

Tak samo będzie z niezatapialnym Brożkiem, który pomimo kopania się po czole i tak bedzie grać w pierwszej 11, zajmując miejsce młodym, którzy powinni się ogrywać

Karherop 19.12.2017 19:48

Wg mnie to definitywnie ostatnia runda (wiosenna) Brożka i Boguskiego w Wiśle. Pamiętam, jak rozstawali się z nami Baszczu i Zieńczuk i odchodzil w duzo lepszej formie (nie liczac kontuzji Baszcza), a teraz niejako na siłę trzymamy duet B&B na boisku. Jeśli wtedy mogliśmy dac szansę mlodszym to tym bardziej musimy teraz...
Głowę bym chcial zobaczyć jeszcze w drużynie, ale czy sam tego będzie chcial w maju?

Bardzo jestem ciekaw jal Carillo podejdzie do naszej drużynowej "starszyzny".

krzaq12 19.12.2017 19:51

Cytat:

Z kazdym trenerem jest takie samo gadanie, a potem kibice pierwsi do atakowania trenera.

Dostepnosc welkich twitterow, instagramow, fejsbokow i ilosc negatywnych komentarzy tylko wzmaga ataki na trenerow i ich zwalnianie przez zarzad.

Wystarczy pare porazek i Crillo bedzie takim samym nieudacznikiem. Bedzie mial swoich Kostalow, Haliloviczow, Balaniukow czy Bartoszow, ktorym mimo umiejetnoci blokuje pierwszy sklad.

Jestes bardzo naiwny, mimo ze postulat sluszny.
Wiem, że jest to naiwne, utwierdza mnie w tym przeszłość i to jakie błędy wówczas popełnialiśmy ale większość z nich miała miejsce za poprzedniej ,,władzy". Liczę jednak, iż teraz patrząc jak mocno zarząd się na niego napalił, nakręcił czy jak to nazwiemy, trwając w przekonaniu że podjęta decyzja jest dobra, wykaże się dużą cierpliwością i pokaże piłkarzom jak powinna wyglądać normalna europejska drużyna w racjonalnie działającym europejskim klubie. Trener jest od trenowania, piłkarz od grania. Koniec, kropka. ;)

Savik 19.12.2017 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1490511)
.....Trener jest od trenowania, piłkarz od grania. Koniec, kropka. ;)

Pomijając, że przy pierwszym kryzysie połowa forum będzie chciała, żeby pakował manatki :D

szprotson 19.12.2017 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1490510)
Wg mnie to definitywnie ostatnia runda (wiosenna) Brożka i Boguskiego w Wiśle. Pamiętam, jak rozstawali się z nami Baszczu i Zieńczuk i odchodzil w duzo lepszej formie (nie liczac kontuzji Baszcza), a teraz niejako na siłę trzymamy duet B&B na boisku. Jeśli wtedy mogliśmy dac szansę mlodszym to tym bardziej musimy teraz...
.

przypomnisz ktorzy to mlodzi zastapili wymieniona powyzej dwojke graczy?

s1mone 19.12.2017 20:22

Jak będzie próbował uskuteczniać Atletico wykonawcami, którzy nie potrafią bronić to poleci szybko. Jednakże myślę, że ma więcej oleju w głowie niż jego poprzednik i możemy się spodziewać zupełnie innego stylu gry.

Punktowo też poniżej pewnego poziomu nie zejdziemy, ja jestem optymistą. Szczególnie po przeczytaniu paru wywiadów z Carrillo.

wiesniak842 19.12.2017 20:24

Sam jestem ciekaw tego projektu. Zna angielski na jakims tam poziomie, zna hiszpanski, przejawia checi do nauki nowych jezykow. Trenowal kluby o srednio-europejskiej renomie. Pracowal z wieloma trenerami z najwyzszej, swiatowej polki. Ma pomysly na druzyny, ktore prowadzi i przede wszystkim potrafi te pomysly wdrazac. Z tego co mozna o nim wyczytac, jest wymagajacy wzgledem pilkarzy. Na papierze super to wyglada. Wiadomo, wyjdzie jak wyjdzie. Ja osobiscie jakakolwiek ocene i jakiekolwiek wymagania wzgledem niego bede stawial przed rozpoczeciem nowego sezonu. Mam nadzieje, ze bedzie wtedy jeszcze u nas pracowal:D

pepe72 19.12.2017 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1490491)

Ale też musi być powiedziane, że bez Carlitosa nie oczekujemy top8 ale utrzymania.

teo 19.12.2017 21:13

pepe.
Niby dlaczego?

pepe72 19.12.2017 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1490517)
pepe.
Niby dlaczego?

Bo jak wyprzedajemy zespół to nie oczekujemy cudów.
Przerwa zimowa to tylko 8 tygodni.

Karherop 19.12.2017 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1490513)
przypomnisz ktorzy to mlodzi zastapili wymieniona powyzej dwojke graczy?

Czytaj ze zrozumieniem. MLODSZYM a nie mlodym. O ile mnie pamięć nie myli przyszedl wtedy Kirm i Alvarez. Meritum wypowiedzi bylo takie że nie możemy trzymac na siłę Pawla i Boguskiego póki nie będą jeszcze chodzili. Niech sie te nasze legendy nie rozmieniaja na drobne.

teo 19.12.2017 21:34

pepe,
bez przesady. Jeden zawodnik to nie cala druzyna. Jesli odejdzie Carlitos na pewno przyjda/dzie inni/y.

teo 19.12.2017 21:35

Boguski to jest esencja gry na wstrzymanie akcji. Podania za plecy, albo do tylu, brak dryblingi, brak ryzykownych podan do przodu. Jest, bo jest. Biega bo biega. Ale czesto nawet to bieganie to takie pozorowanie obecnosci na boisku, bo co z tego, ze sie przesuwa wraz z formacja, jak keidy pilka idzie w jego regiony nie ma nawet grama agresji w tej grze?

pepe72 19.12.2017 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1490520)
pepe,
bez przesady. Jeden zawodnik to nie cala druzyna. Jesli odejdzie Carlitos na pewno przyjda/dzie inni/y.

Przyjść przyjdzie, ale czy zdąży do przez 9 kolejek się zgrać ...

"nie ma Carlitosa nie ma Wisly" jednak nie brało się z niczego.
http://weszlo.com/2017/12/10/nie-ma-...-nie-ma-wisly/

Karherop 19.12.2017 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1490522)
Przyjść przyjdzie, ale czy zdąży do przez 9 kolejek się zgrać ...

"nie ma Carlitosa nie ma Wisly" jednak nie brało się z niczego.
http://weszlo.com/2017/12/10/nie-ma-...-nie-ma-wisly/

To samo weszlo wyszydzilo Ramireza w tym artykule, a później po zwolnieniu pukali się w głowę. Cala ich konsekwencja.

filoo 20.12.2017 00:06

Oesu, daj spokój ze stanoskim, klasyczne .......enie, czyli jak tylko Wisłą przegra to możemy się przejechać po wszystkich! nie czytałem opinii po meczu z Zagłębiem, czy dostało się panu Pawłowi od strojów? Gadajmy o Carillo, a nie o Carlitosie!

regan 20.12.2017 03:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez teo (Post 1490521)
Boguski to jest esencja gry na wstrzymanie akcji. Podania za plecy, albo do tylu, brak dryblingi, brak ryzykownych podan do przodu. Jest, bo jest. Biega bo biega. Ale czesto nawet to bieganie to takie pozorowanie obecnosci na boisku, bo co z tego, ze sie przesuwa wraz z formacja, jak keidy pilka idzie w jego regiony nie ma nawet grama agresji w tej grze?

Boguski jest jaki jest ale jest!

Szanuj Bogusia swego bo możesz nie mieć zadnego!

Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi Bogusia.

Ktoś coś doda? :)

Barti 20.12.2017 08:08

Bardzo mi się podoba takie stwierdzenie: "Jestem trenerem z jednym defektem: nie umiem grać na remis. Nigdy, niezależnie kto jest rywalem. Jestem nienasycony. Interesuje mnie tylko zwycięstwo. Nie wystarczy mi 1:0, 2:0, ja chcę zawsze więcej, 3:0, 4:0, a nawet wyżej" Wiadomo, że to tylko wywiad i życie weryfikuje pewne sprawy, ale mnie takie podejście mimo wszystko imponuje. Ileż to razy, nas już gubił minimalizm i to nie tylko za ostatniego trenera?

Arkadiusz.Czerepach 20.12.2017 08:09

heheszki , ale wszystko to moim zdaniem bardziej Pablo Brożkobara dotyczy

ArturBarlinek 20.12.2017 08:28

Panowie, bez jaj.
Co miał powiedzieć trener, który dopiero przychodzi? że będzie grać na remis? Być może przez to chce trochę wlać nadziei w serca kibiców i piłkarzy.
Pamiętajcie, że życie zweryfikuje jego słowa.
Na razie bez podniecenia polecam czekać na rezultaty i rękę nowego trenera.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl