![]() |
Cytat:
Wiadomo, lepiej nie będzie ale kilka goli może jeszcze strzelić. |
Cytat:
Dlatego ja wolalbym by Paweł odszedł zapamietany jako super strzelec a nie hamulcowy ostatnich sezonow. On juz jest po drugiej stronie rzeki, niech zajmie sie menadzerka czy scoutingiem, a na jego miejsce powinien wskoczyc jakis mlokos bo dawno takiego w ataku nie mielismy prawde mowiac. |
nikt nie bierze pod uwagę wpływu na szatnie , jesli taka osoba pozostaje w kadrze a gra ogony , dlatego Janas nie wziął Jerzego Dudka do Niemiec i miał racje
|
Cytat:
|
Grac bardzo dobrze i przegrac to tez jest sztuka. To jest wrecz nieprawdopodobnie, ze gdy gramy dobrze to przegrywamy a gdy gramy slabo to 3 punkty zdobywamy, z pasami tak bylo, z Wisla Plock to samo, nagle z Zaglebiem jest bardzo dobrze a przegrywamy 0-3 jakbysmy w ogole przeszli obok meczu. Na chwile obecna to z Kiko nie gramy jakos wybitnie ale na razie wyniki go bronia. Teraz czas na Lechie, ktora jest w kryzysie, kibice domagaja sie zwolnienia trenera i trzeba to wykorzystac.
|
Cytat:
Carlitos i Halilovic w nich nadzieja wlasnie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Brożek dostał podania, dobre podania. I każda z tych sytuacji została głównie zmarnowana bo była zagrana za wolno. Brożek wie co zrobić z piłką ale jego dynamika to już przeszłość i niestety musi mieć dwa razy więcej miejsca i czasu żeby groźną sytuacje wykorzystać.
Owszem powinniśmy grac napastnikiem obok Caritosa ale Brożek już do tego się nie nadaje. Ondraszek tez nie za bardzo (szczególnie z kontuzją) i dlatego wychodzimy z jednym napastnikiem. |
Cytat:
Hehe dokładnie jakby.. tylko w przypadku Brożka to inna sprawa. JAKBY wykorzystał większość sytuacji, które miał to w Ekstraklasie miałby już ze 200 bramek. |
Nie miałem na myśli, że to rozwiązanie jest idealne czy nawet bardzo dobre. Właśnie z racji braku formy Brożka.
Po prostu w moim odczuciu byłoby efektywniejsze z wymienionych powodów, niż ustawienie z Boguskim jako ofensywnym i Carlitosem osamotnionym na 9tce. |
do usunięcia
|
Może wszyscy zapominamy o jednej rzeczy. Kostal był sprowadzany jako ofensywny pomocnik LUB skrzydłowy. Może więc mamy "dychę", ale trener nie chce o tym wiedzieć? Widać że brakuje skutecznej dziewiątki i/lub dynamicznego rozgrywającego. Jeśli żaden z trójki Halilovic-Kostal-Wojtkowski nie stanie się szybko rasową 10tką to może powinniśmy grać dwoma ofensywnymi i tylko jednym przecinakiem np. Kostalem, Haliloviciem i Bashą, który wczoraj fajnie się prezentował (kontrola piłki, strzał, nie tracił piłek, wychodził do przodu) chociaż był zamieszany w dwie z trzech bramek. Na moje oko dałbym szansę Kostalowi na 10tce bo Halilovic zalicza masę strat i jest dość wolny, a Wojtkowski holuje piłkę jeszcze wolniej, co w połączeniu ze słabymi warunkami fizycznymi sprawia że również traci masę piłek. Osobną kwestią jest brak środkowego napastnika i nadmiar def. pomocników w kadrze (chyba że Velez trafi do obrony).
|
Lepiej przegrać raz 0:3 niż 3 razy po 0:1 ;)
Mecz wyjazdowy, trudny i dobrze poukładany przeciwnik, eksperymentalny skład a i tak nie wyglądało to tak najgorzej jak można by się sugerować po wyniku. Generalne co do straconych bramek : 1. Cywka biegnie nie do tego gościa za którego odpowiada, Basha tylko dlatego że nie ogarnął gdzie ma być zblokował pierwszy strzał. I ten błąd w kryciu ustawił mecz. 2. Sami robimy sobie smród ślepo realizując założenia trenera o rozgrywaniu od tyłu. Kapitalny odbiór Lloncha i oddanie piłki do Sadloka który zagrywa do środka zamiast do boku! Arsenić cały czas mając w głowię wytyczne stara się rozgrywać w sytuacji w której aż prosi się o wyekspediowanie futbolówki byle dalej, ale zagrywa źle i Basha złapany na wykroku piłkę traci. Ale to jeszcze nie przesądziło o stracie gola! Llonch zaczyna machać łapami zamiast pokryć Świerczoka, później podbiega ale juz jest po ptokach. Ta bramka to fura błędów w obronie a nie tylko złe zagranie Arsenicia. 3. Gonzalez ograny jak dziecko i do tego brak asekuracji Arsenicia, bo na co on tam czekał? Zamiast podbiegać i próbować zablokować? Buchalik Przy bramkach bez szans. Do tego w sytuacji sam na sam ze Swierzczokiem zachował się kapitalnie. Cywka Ten zespół potrzebuje wzmocnienia na tej pozycji. Źle się ustawia, tragicznie dośrodkowuję. Na + jedynie to że potrafi rozegrać piłkę całkiem sprawnie i logicznie ale to za mało. Arsenić Spalił się, zły mecz. Myślałem że umiejętności ma większe jednak w hierarchii ŚO spada na ostatnie miejsce. Dużo pracy przed nim. Gonzalez Uważam że w defensywie jest jednak gorszy niż Guzmics, nie potrafi sprawnie kierować poczynaniami kolegów. Do tego popełnia mega głupie błędy. Długie podania bardzo dobre. Ale to chyba nie jest najważniejsze na jego pozycji. Sadlok Słabo, w defensywie poprawnie ale do przodu niemal nic. Koledzy też mu tego nie ułatwiali bo wszyscy uciekali do środka. Basha No no, widać jeszcze braki w przygotowaniu fizycznym ale jest to zdecydowanie zawodnik który może zastąpić judasza. Młotek w nodze jest i to całkiem spory :D Llonch Już troszkę lepiej. Często bywa jednak chaotyczny. Kapitalne odbiory przeplata złym ustawieniem. Za mało zdecydowanie podań do przodu. Braku walki z jego strony jednak nikt mu nigdy nie zarzuci. Ze Manuel Troszkę patyczak, do tego anemiczny. Ewidentnie pod formą na ten moment jednak ustawić sie potrafi, sytuacje ma. Miejmy nadzieję że zacznie być bardziej efektywny. Boguski Zawsze staram się znaleźć plusy w jego grze. Tym razem nic, zero, null... Małecki Bez formy, ma problem z przyjęciem by zaraz jednym inteligentnym zagraniem napędzić ciekawą akcje. Może postraszyć go ławką? Carlitos Najlepszy gracz ofensywny. Ale koniecznie potrzebuję partnera w ataku by mieć więcej luzu. Brożek Dwa ciekawe kąśliwe strzały zza pola karnego. A z drugie strony na prawie pustą bramkę piłki nie zdąży wepchnąć... Halilović Podejmuje duże ryzyko, potrafi zrobić przewagę, niekonwencjonalnie zagrać jednak na razie za dużo strat. Wojtkowski Raczej niczym się nie wyróżnił. Potrzebujemy napastnika! Na wczoraj, najlepiej dwóch! Warunek konieczny. Liczę na dyrektora Junco że coś podziała w tym kierunku. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Liczyłem, ze chociaż tutaj będą jakieś normalne opinie po meczu bo na fb to jest tylko płacz. I teraz pojawia się znów dylemat, ładna gra i brak punktów czy brzydka gra przez cały mecz i 3 punkty? Jak dla mnie mecz w dużym stopniu przypominał tez z Górnikiem lecz tutaj nie strzeliliśmy żadnej bramki.
Według mnie gra była dość dobra, brakło tylko wykończenia. Carlitos bardzo aktywny, nowy nabytek i zarazem debiutant Basha bardzo mi się podobał zarówno w defensywie jak i w ofensywie. potrafi się zastawić przytrzymać piłkę i(oby strzał w poprzeczkę był tego zapowiedzią) potrafi uderzyć z dystansu. Arsenić spalił się w tym meczu, szkoda bo niektóre interwencje miał dość dobre. Szkoda, że od początku nie zaczął Halilović bo to on jest przewidywany przez większość jako zastępca Petara. Fajnie wyglądała gra po wejściu Brozka dużo akcji kombinacyjnych do tego 2 strzały brożka które musiały trafić w bramkę a nie trafiły :/ Liczę, że kolejne spotkania będą coraz lepsze w naszym wykonaniu bo jak narazie to wygląda wszystko dobrze i jest na dobrej drodze do miejsca premiowanego gra w pucharach o którym przed sezonem lub sezon temu tylko można było pomarzyć. Mamy ciekawy skład, dużo nowych graczy i potrzeba trochę czasu aby to wszystko się dotarło. Nie możemy wymagać aby po kilku kolejkach nasi zawodnicy wygrywali z każdym do zera. Jak do tej pory nasze miejsce w tabeli jest bardzo dobre i ja nie widzę podstaw do większego narzekania. |
Cytat:
Jak zwykle FraMat ma rację.. Przyczyny takiego a nie innego wyniku: - gospodarz ZL gra stałym składem bez większych zmian i zawirować kadrowych - gospodarz ZL ma stabilną sytuację finansową, stabilną kadrę, stabilny zespół trenerski - gospodarz ZL ma wypracowane schematy i ma porozumienie między zawodnikami. Tego wszystkiego zabrakło Wiśle. Graliśmy niby dobrze, ale w kadrze pojawili się nowi, niezgrani zawodnicy, którzy nie przepracowali z zespołem okresu przygotowawczego, (którego w zasadzie nie było): Arsenic, Basha, Ze Manuel, + niegotowy Llonch. W dodatku Małecki i Boguski, którzy wydają się nie obsmyczać gry według Kiko i w zasadzie już dzisiaj nie pasują do tego zespołu. A wynik i tak był na styk. Bo 3:0 w tym przypadku jest mylące. Jak w siatkówce: można przegrać 3:0 i taki wynik pójdzie w świat, ale nikt nie zwróci uwagi, że każdy set był przegrany na przewagi. Podsumowując: potrzeba CZASU |
Może w następnym meczu zagramy tak:
Buchalik/Cuesta - Cywka -Głowacki -Velez - Gonzalez - Sadlok -Basha - Llonch/Halilović - Ze Mauel - Carlitos - Brożek/Wojtkowski Velez w defensywie wychodziłby wyżej jako 6, natomiast przy akcjach ofensywnych cofałby się na stopera dając więcej możliwości bocznym obrońcom. |
Cytat:
Kiko nie jest idiota i nie kazal zespołowi w obliczu tylu zmian w składzie iść na wymianę ciosów z bardzo mocnym Zagłębiem. Założę się że chcial rozegrać mecz taktycznie tak jak poprzednie. Zaglebie po strzeleniu bramki ustawilo się na kontry. Po 2-0 juz całkowicie, wiec wizualnie to my byliśmy strona atakująca. Jednocześnie bylem pewien ze do konca meczu bedziemy atakować i pewnie dostaniemy bramkę na 3-0. Tak często bywa w spotkaniach tego typu. Reasumując: pytanie czy wolimy brzydka gre i wygrane od pieknych porażek jest bzdurne. Nie bylo to świadome działanie Kiko tylko odpowiedz ma rozwoj sytuacji na boisku. Równie doborze mogliśmy doświadczyć "brzydkiej porażki" ale na szczęście mamy zbyt ambitnych grajkow aby tak się stało. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Gołym okiem widać też że Mały i Boguś grają bardzo słabo, a dopóki nie spróbuje się Wojtkowskiego na skrzydle i Kostala na 10tce oraz skrzydle (tak jak ostatnio Bartosza, co najmniej 45 minut a nie 5 ostatnich), to nie wiadomo na co ich stać. Co innego trening, co innego mecz. Można być mistrzem jedynie treningu i na odwrót. |
Cytat:
Basha pokazał z Zagłębiem że ma wszelkie predyspozycje do tego aby być naszą nową "8" . Oddał 2 strzały z których mogły być bramki. Poza tym, nie ilość się liczy, a jakość piłkarzy. Co z tego, że taki Małecki jest ofensywnym zawodnikiem jak z Zagłębiem nie wyszedł z szatni. Podobnie Boguski. |
Nie chcę robić z RB9 kozła ofiarnego, bo cała drużyna zagrała słabo, ale jakim cudem ten człowiek wychodzi jeszcze w pierwszym składzie, to po prostu większa zagadka, niż to gdzie podziała się Bursztynowa Komnata. Ze Rafa musi chyba na treningach objeżdżać wszystkich jak pachołki, a w gierkach walić hattricki z przewrotki, bo innego wytłumaczenia na jego obecność w meczowej osiemnastce nie widzę.
|
Cytat:
|
Cytat:
Już kiedy Kostal podpisywał kontrakt Junco powiedział że to piłkarz na przyszłość. Może faktycznie tak jest? Wojtkowski z kolei grał na skrzydle w PP i był najsłabszy na boisku. Nie zaklinaj rzeczywistości. Nie twierdzę że Małecki czy Boguski mają dobre mecze ale dla mnie na ten moment z rezerwowych piłkarzy Bartosz wyraźnie lepszy niż Wojtkowski. Kostala widziałem zbyt krótko i nie mam zdania. Pozostaje mi wiara w decyzje Kiko. |
Racja Ogryzek. Jakoś zapomniałem że Wojtkowski grał cały mecz na skrzydle w pucharze. Widocznie spisał się jeszcze słabiej niż Małecki z KGHM i po prostu go na tym przeklętym skrzydle nie zauważyłem. Z tego co pamiętam to Kamil był wtedy chyba najsłabszym zawodnikiem meczu. Poza tym jak pisałem "żaden ze mnie ekspert".
|
Cytat:
karherop - sprawdź ilu młodych zadebiutowało i gra regularnie u Kiko zanim napiszesz że ma awersję. Poza tym domaganie się zmiany 11-tki po każdym meczu jest trochę niepoważne... Obecnie jesteśmy na etapie zgrywania się. |
Cytat:
|
Cóż za nietakt podważać kompetencje trenerskie aszakeczapa
|
Cytat:
|
To mało prawdopodobne, ale być może (mam tu w pamięci jakieś perturbacje z ekwiwalentem Kostala) zawarli z jego klubem umowę, w której za każdy jego udział w spotkaniach w tym sezonie musimy coś płacić - tylko głośno rozmyślam, spokojnie :-). Średnio natomiast wierzę w temat "Kiko go nie chciał, więc go nie wystawia". Umówmy się, na skrzydłach mamy niemiłosierną bidę. Z kolei ilekroć Kostal grał, czy w sparingach, czy w PP, wypadał dobrze na skrzydle - trudno kogoś takiego w naszej sytuacji nie chcieć.
|
Cytat:
Mówisz też, że Kiko jest nieomylny, tak? Już schodząc z Bogusia, to Velez+Llonch w derbach rozgrywanych na własnym stadionie, to przecież zakrawa o absurd. |
Cytat:
W Football Managerze jest łatwiej, tam widzisz tylko liczby. Ale nie przenoś tego świata do rzeczywistości. |
Cytat:
wiadomo że nie są to tuzy piłkarskie ale umiejętności posiadają na extraklasę całkiem niezłe. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Tutaj najzwyczajniej nie może być mowy o błędzie. Był plan, plan nie wypalił. Ale po 46 minutach go zmienił. Jedyne co idiotycznego w tej dyskusji to Twoja osoba. Adieu. :alleluja: |
Cytat:
Jakby nie mecz z Pogonią wysoko wygrany to ani Słomka, ani Laskoś by nie zadebiutowali. Bartosz musiał 13 razy wejść z ławki zanim Kiko na niego postawił kosztem bezproduktywnego Boguskiego. Wojtkowski to jest czarodziej na treningach, ale widać że głowa na boisku nie nadąża. Fizycznie nie jest też przygotowany do gry na takim poziomie. Małecki w ostatnim meczu prosił się już o zmianę w 20 minucie. Był ewidentnie poirytowany wspólną grą Carlitosa i Ze Manuela. Jednocześnie nie trzymał swojej pozycji. Częściej Sadlok stwarzał jakiekolwiek zagrożenie. Nie apeluję o wymianę całej 11, ale Kiko nie może bezgranicznie ufać niektórym zawodnikom bo traci na tym drużyna i nasza gra. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl