Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [X KOLEJKA] WISŁA Kraków - Legia Warszawa, 23 września, godz. 20:30. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9710)

gdsmk 28.09.2016 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1454407)
(...)blaznow z siebie na publicznym forum.

Podobna kwestia z klubowymi oswiadczeniami. Jak ktos kpi z tej formy informacji i zawartych tam tresci to na pewno jest glupi i powiela brednie przeczytane w internecie. Jest pozbawiny wlasnej oceny i ma problemy z zrozumieniem stanowiska wlasnego klubu. .

Parafrazując "Jeśli ktoś nie zgadza się ze stanowiskiem klubu, to znaczy, że jest pozbawiony własnej oceny".

Wyrażasz bardzo ekstremalne stanowisko i nakazujesz je przyjąć reszcie kibiców. Na jakiej podstawie uzurpujesz sobie to prawo?

Klub to nie jest jakiś magiczny absolut. Jeśli zarząd zrobi debilną w moim mniemaniu rzecz, to jasno i czytelnie napiszę na publicznym forum, że zrobił debilną rzecz. Koniec i kropka. Narzucanie komuś jednego słusznego światopoglądu to chyba było w pewnym "ulubionym" przez kibiców systemie.

Dariook 28.09.2016 12:05

Jak sie nie zgadzasz z stanowiskiem klubu to idziesz i ...adres znasz. Przedstaw swoje stanowisko tam , bo naprawde tutaj nic tym nie wskurasz.

Ja szanuje twoje watpliwosci jednak wypisujac je tutaj pozostana one bez odzewu i twoj trud idzie sie niestety jebac. I nie zapominajmy, ze twoja wersja jest tylko twoja wersja, pewnie poparta doniesieniami nie zawsze rzetelnej prasy. Nie znasz problemu od klubowej strony i nawet nie mozesz byc pewien czy to co piszesz jest prawda.

Nie wydaje mi sie aby klub oswiadczeniami robil debilne rzeczy. Wydaja je dla szerszej publiki , tym rowniez dla Ciebiei i nie widze powodow by im ostro nie ufac.

I bez obawy, pisac sobie mozesz co ci sie tam podoba, spokojnie nikt cie nie bedzie uciszal. Mozesz psioczyc na nasz klub do woli, ale pozniej nie zdziw sie jak ktos Ci prosto z mostu powie.......w..... Nie wszyscy sa tak zasadowo i moralnie elastyczni jak guma od majtek i nerwowo reaguja na obrazanie ukochanego klubu.

czaro 28.09.2016 15:38

Takie rozumowanie jest prymitywne, albo demagogiczne. Równie dobrze mogę powiedzieć, że rozumność jest cnotą wiślacką (no, bo chyba nie powiesz, że wiślacka jest bezrozumność, hę?), a rozumność zakłada dyskurs wewnątrz środowiska, jak poprawić sytuację w klubie (ludzie rozumni problemy rozważają, zastanawiają się). Ty temu przeczysz, więc jesteś przeciw cnotom wiślackim. Więc może bliższe ci są cnoty innego klubu? Kto nie z nami ten przeciw nam!

abcabc 28.09.2016 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1454397)
W sprawie Cierzniaka to chyba ja podgryzałem. Ok., wiesz już tyle, że powiem Ci, kolego o wdzięcznym nicku, prawdę. Tak naprawdę w Warszawie spiskujemy przeciw całemu Krakowowi, nie tylko Wiśle. Każdy tu 24/7 myśli tylko jak miastu zabrać pieniądze, co tu jeszcze zrobić, żeby miasto padło. Smog nad miastem też nie bierze się z przypadku. Nawet ŚDM zadekretowano specjalnie, żeby zniszczyć Błonie. Jedynym ratunkiem jest walka o niepodległość, druga rabacja galicyjska. Do dzieła!

O... Uderz w stół i nożyce sie odezwą. Właśnie widziałem twój wspaniały kreci wpis
http://wislakrakow.com/forum/showthr...stcount1454393

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1454393)
[Ondraszek] Dlatego moim zdaniem powinien mieć inną pozycję na boisku. Np. defensywny pomocnik. Zabrać piłkę umie, biegać biega, walczyć walczy, podać też czasem poda. A Jovic na ofensywnego pomocnika tak, jak pisał bodajże Bonawentura.

:rotfl:

Roztropki wyskakują z pomysłem: boczny obrońca na rozgrywającego... łał... Toż to pomysł, ma który Smuda by nie wpadł. A on wpadał na różne.
Tutaj nawet on by was chyba wyśmiał.
Boczny obrońca jak Jovicz (a nawet boczny pomocnik) opiera swa grę głównie na wybieganiu i ma technikę zupełnie inną niż ta potrzebna na środek. Wysłanie go tam byłoby niezłym rozwaleniem drużyny. Zepsucie obrońcy i chaos w środku.

Początkowo myślałem, że to typowa ignorancja i brak totalnej wiedzy o futbolu, ale może ty po prostu tutaj jesteś na dywersji. Zielony Beret z Ległej. Dzejms WielBłąd Leśnodorka.
Jak tam u was? Twoja Legia odpusza PP, ligę, LM i skupia się na lidze juniorów?

abcabc 28.09.2016 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1454412)
To ma niewiele wspólnego z Legią.
Nie od dziś wiadomo, że C+ robi tak, aby zarówno gospodarze, jak i goście byli słyszalni. Tak jest w każdym meczu praktycznie.
Także cała ta teoria spiskowa trochę rozdmuchana.

W meczu było praktycznie słychać tylko bluzgi ległych. To było sztuczne. Gdyby było słychać ich na stadionie, to byłaby odpowiedź. A nie było.
Podgłośnienie przyjezdnych może być częstsze, ale nie jest tak zawsze i do tego samego stopnia.

czaro 29.09.2016 00:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abcabc (Post 1454483)
O... Uderz w stół i nożyce sie odezwą. Właśnie widziałem twój wspaniały kreci wpis

Roztropki wyskakują z pomysłem: boczny obrońca na rozgrywającego... łał... Toż to pomysł, ma który Smuda by nie wpadł. A on wpadał na różne.
Boczny obrońca jak Jovicz (a nawet boczny pomocnik) opiera swa grę głównie na wybieganiu i ma technikę zupełnie inną niż ta potrzebna na środek. Wysłanie go tam byłoby niezłym rozwaleniem drużyny. Zepsucie obrońcy i chaos w środku.

Początkowo myślałem, że to typowa ignorancja i brak totalnej wiedzy o futbolu, ale może ty po prostu tutaj jesteś na dywersji. Zielony Beret z Ległej. Dzejms WielBłąd Leśnodorka.

Dokładnie tak. Etat w Legii, żeby przekonywać takie ważne persony jak ty w internecie.

FraMat 29.09.2016 08:38

Kiedy zamknięcie tego tematu, który już dawno podryfował?

siemstein 29.09.2016 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abcabc (Post 1454483)

A kolego drogi, kojarzysz takiego gościa, dość dobry... Zaczynał na prawej, a skończył na środku. Chyba z dobrym skutkiem. A nazywał się ten gość, Szymkowiak.

czaro 29.09.2016 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1454524)
A kolego drogi, kojarzysz takiego gościa, dość dobry... Zaczynał na prawej, a skończył na środku. Chyba z dobrym skutkiem. A nazywał się ten gość, Szymkowiak.

Jeszcze miałem dodać, że przesunął Szymkowiaka do środka chyba właśnie Smuda, a u jego boku grał defensywny pomocnik Cantoro, przesunięty napastnik, ale zbyt byłem poirytowany tamtym postem. Szczerze mówiąc, to odpowiedzi na takim poziomie odbierają ochotę dyskutowania na forum.

abcabc 29.09.2016 19:42

@siemstein
O tak. Szymkowiak. Facet, który nie miał szybkości, nie nadawał się na bok i w obronie grał słabo. Za to własnie mógł pasować do środka, bo miał jakąś technikę.
I ty porównujesz go do Jovicza, który jest świetnym, szybkim bocznym obrońcą, ale nie ma techniki na rozgrywanie w środku?
To, że się trafi ślepej kurze ziarno, nie zmienia zasad futbolu.
Może by tak Ondraszka na prawą pomoc, skoro Piszczek jest dobrym przykładem? :lol:

Przypomniałem sobie Smudę. Po meczu z Zagłębiem 25 X 2013 napisałem:
Cytat:

Smuda często robi loteryjne roszady i transfery (do których nosa nie ma, Lewandowski nie jest jedynym przykładem). Tak już mieszał z obrońcami, że każdego z nich już wypróbował na prawie każdej pozycji, wystawiając nawet obrońce Donalda w ataku w meczu z Ruchem.

s1mone 29.09.2016 20:30

Technikę Jovic ma całkiem niezłą, ale kto wie jak się czuje w grze kombinacyjnej?

To jest takie przestawianie na siłę czegoś, co dobrze działa. Szanse na wypalenie marne, a celowość praktycznie żadna.

Gra z Popoviciem i Krzyśkiem w środku jest całkiem OK. Coś tam rozegrają, dużo nie tracą no i przede wszystkim bardzo mądrze się ustawiają / asekurują. Generalnie mimo ich gorszej formy bramek nie tracimy i jest to w dużym stopniu pokłosie graniem tą dwójką w środku. Powinno już tak zostać. A formę w końcu złapią jak będą grać regularnie.

AntyMod 29.09.2016 23:17

gra Popovica jest ok ??? chyba jesli chodzi o druzyny 1 ligowe albo broniace sie przed spadkiem - dla mnie Popovic to pilkarz na poziomie 1 czy nawet 2 ligi - a Maczynski ?? to troche inny przypadek - ani to typowy def pomocnik ani ofensywny pomocnik - - wg mnie to idealny pomocnik na gre w systemie 1-4-5-1 - pod warunkiem ze ma za soba ( TO JEST TYLKO PRZYKLAD DLA WSZYSTKICH UJADAJACYCH SZERYFOW ZZA BIURKA) np za soba takiego Sobola (oczywiscie w formie i z dawnych lat) i przed soba takiego np lenia i primadonne Stilica ( tez z dobrych kilku meczow w Wisle ) pomimo duzej sympatii do Krzyska to nie jest zawodnik na ktorym mozna polozyc cale obciazenie druzyny ....a Popovic ?? coz - duzymi krokami zmierzamy do spadku wiec to zawodnik w sam raz na ZA ROK

siemstein 30.09.2016 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abcabc (Post 1454534)
@siemstein
O tak. Szymkowiak. Facet, który nie miał szybkości, nie nadawał się na bok i w obronie grał słabo. Za to własnie mógł pasować do środka, bo miał jakąś technikę.
I ty porównujesz go do Jovicza, który jest świetnym, szybkim bocznym obrońcą, ale nie ma techniki na rozgrywanie w środku?
To, że się trafi ślepej kurze ziarno, nie zmienia zasad futbolu.
Może by tak Ondraszka na prawą pomoc, skoro Piszczek jest dobrym przykładem? :lol:

Przypomniałem sobie Smudę. Po meczu z Zagłębiem 25 X 2013 napisałem:

Nie piszę o Joviciu, jako dobry pomysł, chociaż spróbować na raz czy dwa nie zaszkodzi. Piszę o Twojej rzekomej wszechwiedzy o futbolu. Takiś taktyk, to prowadź Wisłę kolego. Poza tym, pisanie o Szymkowiaku, że miał "jakąś technikę" to kpina z Twojej strony

abcabc 30.09.2016 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1454567)
Piszę o Twojej rzekomej wszechwiedzy o futbolu.

Tylko ty pisałeś o mojej "rzekomej wszechwiedzy o futbolu". Nie ja.
Ja pisze o postawowych zasadach i realiach futbolu.
Może to po prostu wygląda jak wszechwiedza z perspektywy dyletanta? Jeżeli pomysł psucia świetnego bocznego obrońcy Jovicza i wystawiania go na rozgrywaniu cię nie szokuje, to... mnie to szokuje.

czaro 30.09.2016 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez abcabc (Post 1454605)
Tylko ty pisałeś o mojej "rzekomej wszechwiedzy o futbolu". Nie ja.
Ja pisze o postawowych zasadach i realiach futbolu.
Może to po prostu wygląda jak wszechwiedza z perspektywy dyletanta? Jeżeli pomysł psucia świetnego bocznego obrońcy Jovicza i wystawiania go na rozgrywaniu cię nie szokuje, to... mnie to szokuje.

Bóg piłkarskiego internetu objawion.

Jest dosyć oczywiste, że pomysły z przesunięciami zawodników nie zostaną zrealizowane, ponieważ trener Wdowczyk nie czyta internetowych grup dyskusyjnych, ani nie czerpie z nich inspiracji do rozwiązań taktycznych. Jest też oczywiste, że operujemy na pewnym poziomie abstrakcji, bo rozmawiamy o posunięciach radykalnych. Ale właśnie dlatego, że są to posunięcia nietypowe i odważne, to są ciekawe i o nich rozmawiamy. Daj żyć.

Nota bene trener Wdowczyk próbował na środku pomocy Małeckiego w lecie. Podaliśmy też przykłady Szymkowiaka, Cantoro, sam dopisałeś Piszczka. Takie rzeczy (jako wyjątki oczywiście) się zdarzają i dlatego o tym mówimy, wciąż jednak ze świadomością, że jest to scenariusz bardzo mało realny. Czy naprawdę tak trudno szanować rozmówcę - zarówno poprzez brak agresji werbalnej, jak i uprzejme założenie, że reprezentuje pewien poziom świadomości?

abcabc 01.10.2016 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1454608)
Bóg piłkarskiego internetu objawion.

Olaboga. Teraz mnie będzie adorował. Jak to niewiele trzeba u niektórych znawców... :mysli:

funkykoval 03.10.2016 10:44

Weszło - ....a najbardziej obiektywni dziennikarze świata i okolic Warszawy. Faul Fojuta z meczu z Jagiellonią czerwona kartka ale Pazdan walący tak samo w Boguskiego w 15 minucie meczu - wszystko OK.
Ot takie kolejne ukazanie tego jak bardzo sa obiektywni jeśli chodzi o Legię......

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl