Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mistrzostwa Europy - Francja 2016 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9639)

Kocur 25.06.2016 14:37

Niech mi ktoś powie że Milik nie jest sabotażystą....
Ja pierd... ę

JEDREK76 25.06.2016 15:57

Jak na razie to rzeczywiście Milik dzisiaj gra bardzo słabo i Nawałka popełnił błąd nie zmieniając Go wcześniej i nie wprowadzając Jodły do środka. Niestety, ale cofnęliśmy się za głęboko, za dużo wolnego miejsca zostawiając Szwajcarom. Bez sensu kuźwa gra 90 minut w tym skwarze bez zmian. To duży błąd i przez to musimy grać co najmniej 120 minut.

dynek.pl 25.06.2016 16:48

Wielkie uff, zabawa trwa do czwartku ... la la la la la hej polska gooooooooool !!!
W cwiercfinale nie będziemy farowytem więc powinno się łatwiej grać no i będziemy miec tyle samo odpoczynku co rywal, a dzisiaj w dogrywce i bez rezerwowychy to mialo znaczenie.
No i znowu jest nadzieje, ze Lewandowski i Milik w końcu zaczną strzelać jak w klubie.

brylant17 25.06.2016 16:50

Mamy to!!!! brawo wy!!!

Kocur 25.06.2016 16:51

A ja mam nadzieje że Milika nie zobaczę, jak podszedł do karnego to miałem ciśnienie 250/200.

Sorry, gość nawet wiatru nie robił - niech zagra ktokolwiek - a najwyżej się go wpuści na 2-gą połowę.

A awans - niesamowicie uczucie !!!

Bene Nati 25.06.2016 16:54

Szkoda by było, żeby taka nasza drużyna odpadła już w 1/8.
Mecz wyrównany. Może z lekką przewagą na stronę Szwajcarii.
Xhaka nie wytrzymał psychicznie.

Ma ta drużyna szczęście. Ma je Nawałka.
Brakuje zmienników.
Prezes wykrakał wynik.

Ja już dostałem wszystko. Oczekiwałem emocji do ostatnich minut w 1/8.

Jaroo1 25.06.2016 16:55

Od tego są mecze aby były emocje i dzisiaj były. 1 połowa dobra, druga gorsza, szczególnie końcówka, dogrywka słabo. Chyba zabrakło kondycji. Niestety jesteśmy zmuszeni ciągle grac jedną 11, także im więcej meczów, czy dogrywki to będą to chłopaki odczuwać w nogach.
Nie mamy nikogo na ławce, Stępiński wiadomo, Peszko lipa, Zieliński lipa, Cionek lipa, Kapustka to melodia przyszłości. Jedynie pozostaje Jodłowiec na taką zmianę za zmęczonego Mąkę.
Nie wiem jak to się stało, że najsłabsze ogniwa w tej kadrze - czyli Jędrzejczyk i Pazdan - grają na równi z resztą. Ale chwała Nawałce, że jakoś to tak posklejał, że mamy na prawdę 11 piłkarzy na poziomie.
Kuba mega. Szkoda, że Milik zaliczył już tyle zmarnowanych setek, wielka szkoda. Bo w każdym meczu mógł go domknięciem swojej 100% sytuacji zakończyć. Ale .... tam, dopóki wyniki do przodu to trzeba wszystko puszczać w niepamięć.
Lewy bez okazji ale jest kluczową postacią w zespole. Tyle co się nabiega i nawalczy to chwała mu za to. Tylko jebane parówy na niego narzekają. Tyle co chłop zebrał kopów to... widać, że wszyscy są na niego wyczuleni, chcą go dosłownie skosić żeby mieć spokój. Dzięki temu, że na nim się skupia 2 czy 3 piłkarzy to właśnie są te okazje dla Milika czy innych.
A o bramkarzach lepiej nie pisać... :) Gdyby istniała dyscyplina gdzie wyłania się mistrzów świata bramkarzy to nie wiem czy Fabian by wygrał czy Szczęsny, a może Boruc? Wszyscy są mistrzami. Boruc co prawda na razie nie zagrała le to też kot, Szczęsny już miał okazję pokazać co potrafi, a to co dzisiaj robił Fabiański to jest niewyobrażalne. Stawiam dolary przeciwko orzeszkom, że Fabian będzie w najlepszej 11 1/8 finału.
Polska w ćwierćfinale Mistrzostw Europy. Jeszcze 2 lata temu wydawałoby się to niemożliwe, chyba nikt by na to złotówki nie postawił. Mamy to! Pierwsza drużyna w ćwierćfinale i na luzie czekamy na rywala.
Moim zdaniem Szwajcaria dzisiaj lepsza chociaż w pierwszej połowie było dobrze, pokazaliśmy się z dobrej strony. Ale walić to, awans nasz.

Bogu niech będą dzięki. Bawimy się w to gówno dalej!

PS A sędzia .... za to, że kopią tego Lewego jak psa, gościu mu wchodzi wślizgiem bez piłki tak, że Lewy robi salto a ten mu żółtą tylko. Jebany angol.

AYALA 25.06.2016 17:17

Szwajcarzy mieli dwa dni wypoczynku więcej i to było widać w drugiej połowie.

JEDREK76 25.06.2016 17:25

Piłkarzem meczu dla mnie Kuba (być może nie jestem obiektywny:)). Fabian wielki mecz, ale w karnych za wcześnie się rzucał. Dobrze, że przestrzelił Xhaka. Jesteśmy w ćwierćfinale! Brawo Polska, brawo Reprezentacja, brawo Trener Nawałka (pomimo błędu o którym wyżej wspominałem)! Teraz odpocząć do czwartku i walczyć Polska, walczyć... o finał!

Bene Nati 25.06.2016 17:54

Zapomniałem napisać nazwiska dzisiejszego bohatera. Nie tylko za te dwie interwencje. Taka postawa Fabiańskiego dodaje pewności siebie obronie, całej drużynie.

Krychowiak jest mózgiem tego zespołu.

I pasowałoby żeby, co by nie powiedzieć Robert jednak strzelił swoją bramkę, chociaż jedną w tych 5 meczach. Zasługuje na hattricka.

Portugalia ma indywidualności, ale nie ma zespołu. Chorwacja... byłoby ciężko, ale najważniejsze, że jesteśmy w grze i są emocje.

For_FuN_ 25.06.2016 18:18

Największe gratulacje, to dla Nawałki :). Nie wierzyłem w niego, ale stworzył drużynę. Tu nie ma co wyróżniać 1 piłkarza, bo każdy coś dokłada i wyjąć jedno ogniwo, i rezultat mógłby być inny. Chwała dla tych gości, bo są już w najlepszej ósemce Europy, a sami wiemy jak amatorska jest polska liga i ile już czasu nie mieliśmy zespołu w LM. Wielki rezultat i wywalczone zwycięstwa, a teraz awans :).

Chyba wszyscy piłkarze z pierwszego składu, to załatwili sobie albo transfery do lepszych klubów, albo podwyżki w dotychczasowych. Błaszczykowski - 2 gole, 1 asysta, Milik - 1 gol, 1 asysta. Szkoda tylko tego Lewego, bo nie rozgrywa dobrego turnieju, ale może ćwierćfinał będzie jego :). Piszczek to na razie do 11stki turnieju, bo to co prezentuje to klasa światowa. Podobnie 2 stoperzy i świetny Jędrzejczyk.

Oddzielne zdanie należy się temu s....ielowi z Anglii, który każdy kontakt naszego piłkarza z przeciwnikiem traktował jako faul(w drugą stronę wyglądało, to inaczej, bo np. taki Embolo powinien od razu dostać żółtko za wejście w Lewego, a potem drugie za wejście w Fabiańskiego). Dodatkowo wejście na Lewandowskiego, to czerwona kartka. Stoper Szwajcarów nie atakował piłki, nie próbował przerwać akcji, ale chciał wykluczyć go z meczu(i prawie mu się to udało).

Blaszczu16 25.06.2016 19:37

Byl Riley byl Webb teraz jest ten sku.wiel. Wszyscy z Angli. Niech ich c.uj strzeli.

ABGwislakABG 25.06.2016 19:41

Jeżeli Lewy/Milik się nie odblokuje nie mamy co myśleć o półfinale. Kiedyś skończy się dzień dziecka.

wiesniak842 25.06.2016 19:46

Niby tak ale z drugiej strony z nimi zablokowanymi jestesmy juz w cwiercfinale:D Ja nie mam nic przeciwko zeby w kazdym kolejnym meczu dalej byli zablokowani a Kuba ladowal bramy za nich. Cwiercfinal to i tak juz jest ogromny sukces. Za mojego zycia wiekszego, reprezentacyjnego, nie bylo. Na sile mozna przytoczyc srebro w Barcelonie ale jednak to nie to samo.

El'kabat 25.06.2016 19:47

Nie ma co dywagować i ględzić, tylko świętować :)

ABGwislakABG 25.06.2016 19:56

Ja nie deprecjonuje osiągnięć polskiej kadry, poszczególnych ogniw. Również chciałbym, by scenariusz z 2 zdania/wariant się ziścił/działał jak najdłużej.

Takie moje przypuszczenia, selekcjonerzy innych zespołów również nie śpią, w następnym spotkaniu/spotkaniach wariant z Kubą może już nie przejść.

Również nie pamiętam podobnego wydarzenia odnośnie reprezentacji. Poczułem klimat lat 90-tych. Za to, za twardą, nieustępliwą walkę serdeczne dziękuję. Godni jesteście podania ręki.

RAF 25.06.2016 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1441982)
Byl Riley byl Webb teraz jest ten sku.wiel. Wszyscy z Angli. Niech ich c.uj strzeli.

10000% racji. Tak sie zastanawiam jak mozna bylo nie zauwazyc przyjecia pilki reka w tej sytuacji kiedy Szwajcarzy strzelili w poprzeczke (dobrze ze nie padl gol)i jak mozna bylo nie dac czerwonej kartki za faul na Lewandowskim (dobrze ze nic mu sie nie stalo).

Milik przepuszczajac pilke do Blaszczykowskiego w minimalnej czesci odkupil swoje winy; ale tyle ile on sytuacji nie wykorzystal to sie w glowie nie miesci.

Fabianski bohaterem tego meczu - w szczegolnosci za wyjecie tej glowki z dwoch metrow.

Brawo!!!

JEDREK76 25.06.2016 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1441988)
Ja nie deprecjonuje osiągnięć polskiej kadry, poszczególnych ogniw. Również chciałbym, by scenariusz z 2 zdania/wariant się ziścił/działał jak najdłużej.

Takie moje przypuszczenia, selekcjonerzy innych zespołów również nie śpią, w następnym spotkaniu/spotkaniach wariant z Kubą może już nie przejść.

Również nie pamiętam podobnego wydarzenia odnośnie reprezentacji. Poczułem klimat lat 90-tych. Za to, za twardą, nieustępliwą walkę serdeczne dziękuję. Godni jesteście podania ręki.

W latach 90-tych to nasza piłka była w sporym kryzysie (poza wyskokami na IO czy (L) w PZP) nie kwalifikując się nawet do żadnej poważniejszej imprezy (typu ME czy MŚ). Ja miałem szczęście za szczyla oglądać jeszcze brąz (a raczej wówczas srebro) w MŚ'82 w Hiszpanii. Wówczas to trochę była odskocznia od tego co się w PL działo ("WRONa Orła nie pokona").

ABGwislakABG 25.06.2016 21:02

Nie chodziło mi o aspekt czysto sportowy :)

Bene Nati 25.06.2016 21:55

Te pozostałe dwa mecze przeraźliwie nudne.

Chyba w meczu dwóch przeciętnych drużyn z naszej ekstraklasy jest więcej składnych akcji, emocji.

Grają jakby nie chcieli awansować.

RAF 25.06.2016 22:34

A wiec Portugalia.

Polska - Portugalia w czwartek, 30 czerwca o godz. 21:00

JEDREK76 25.06.2016 22:59

Portugalia jest do przejścia. Mają obronę dziurawą jak ser szwajcarski (mimo tego, że kierują nią Pepe). Mam nadzieję, że Nawałka zrobi manewr z Milikiem na ławce i zagra piątką w środku z wysuniętym Lewandowskim od początku.

RAF 25.06.2016 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1441998)
Portugalia jest do przejścia. Mają obronę dziurawą jak ser szwajcarski (mimo tego, że kierują nią Pepe). Mam nadzieję, że Nawałka zrobi manewr z Milikiem na ławce i zagra piątką w środku z wysuniętym Lewandowskim od początku.

Jedyny problem jaki widze to taki ze Lewandowski nigdy nie gral dobrze jako jedyny napastnik.

Za Nawalki zaczal grac dobrze bo ten znalazl mu Milika do pomocy

JEDREK76 25.06.2016 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1441999)
Jedyny problem jaki widze to taki ze Lewandowski nigdy nie gral dobrze jako jedyny napastnik.

Nie zgodziłbym się z Tobą, ale że nie chcę się dzisiaj sprzeczać, więc... czuję, że w ten sposób (i w tym meczu) się przełamie:)

RAF 26.06.2016 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1442000)
Nie zgodziłbym się z Tobą, ale że nie chcę się dzisiaj sprzeczać, więc... czuję, że w ten sposób (i w tym meczu) się przełamie:)

Czego Tobie, sobie i nam wszystkim zycze :)

mitmichael 26.06.2016 09:38

Oj bardzo dawno sie człowiek tak nie denerwował gra reprezentacji Polski. Ostatni raz moglismy byc dumni z polskiej druzyny w 1982 roku ale pewnie niewielu z nas pamieta chociaz tacy na pewno sa. Bukmacherzy jednak mieli nosa do tej dogrywki i karnych w koncu najbardziej wyrownana para to była. Teraz znowu Portugalia, słaba jak nigdy wiec do przejscia jezeli tylko zaczniemy wykorzystywac swoje wszystkie okazje to nie powinno byc takiej nerwowki. Milik to jest jednak pokraka, strzelił bardzo wazna bramke z Irlandia ale ile zmarnował. Wcale ta dogrywka nie była potrzebna gdyby tylko wykorzystał z dwie swoje okazj. A Lewy nadal bez gola ale on ma inne zadanie, ma wracac do obrony, przytrzymac pilkie, zagrac a to Milik ma strzelac ale jak widac nie za dobrze mu to idzie. W koncu musza sie odlobkowac i mam nadzieje, ze bedzie to w 1/4 z Portugalia. Nigdy droga do Finału tak prosta nie była i pewnie jeszcze przez dłuzszy czas nie bedzie.

Bene Nati 26.06.2016 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAF (Post 1441999)

Popieram.

Oglądałem wszystkie mecze na tych mistrzostwach zarówno Portugalii jak i Szwajcarii i przychylam się opinii, że ci drudzy stanowili jak dotąd lepszy zespół.
Oby się więc okazało, że Portugalia była łatwiejsza do wyeliminowania.

W pierwszych trzech meczach ich defensywa faktycznie była dziurawa i nonszalancka, ale mecz z Chorwatami mnie zaniepokoił. Czuje, że Santos tak ich poustawia na mecz z Polską, że będzie znów cholernie ciężko o sytuacje strzelecki dla Roberta i reszty.

A co zrobili Chorwaci? Co oni zrobili? Można chyba sobie to tłumaczyć presją meczu o wszystko, albo tym, że Portugalia zniwelowała ich atuty ofensywne. Bo jeśli mieli założenie grać tak spokojnie od pierwszych minut, truchtać i czekać na swoje szanse, ewentualnie karne to są największymi frajerami tych mistrzostw.

kornd 26.06.2016 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1442007)
Oj bardzo dawno sie człowiek tak nie denerwował gra reprezentacji Polski. Ostatni raz moglismy byc dumni z polskiej druzyny w 1982 roku ale pewnie niewielu z nas pamieta chociaz tacy na pewno sa. Bukmacherzy jednak mieli nosa do tej dogrywki i karnych w koncu najbardziej wyrownana para to była. Teraz znowu Portugalia, słaba jak nigdy wiec do przejscia jezeli tylko zaczniemy wykorzystywac swoje wszystkie okazje to nie powinno byc takiej nerwowki. Milik to jest jednak pokraka, strzelił bardzo wazna bramke z Irlandia ale ile zmarnował. Wcale ta dogrywka nie była potrzebna gdyby tylko wykorzystał z dwie swoje okazj. A Lewy nadal bez gola ale on ma inne zadanie, ma wracac do obrony, przytrzymac pilkie, zagrac a to Milik ma strzelac ale jak widac nie za dobrze mu to idzie. W koncu musza sie odlobkowac i mam nadzieje, ze bedzie to w 1/4 z Portugalia. Nigdy droga do Finału tak prosta nie była i pewnie jeszcze przez dłuzszy czas nie bedzie.

A w 92'?
Planem minimum było wyjście z grupy, a jest już najlepsza ósemka. Jak wszyscy widzimy Portugalia jest zdecydowanie do przejścia- ale jak się nie uda będzie ogromny niedosyt. A w półfinale Belgia, Walia lub Węgry...
Milik, wszystkie okazje które zmarnował miał z lewej nogi, miał dużo czasu, przecież jako typowy napastnik musi miec lepszą skuteczność, Lewandowski miał bardzo długi sezon i myślę że to przyczyna jego gorszej formy, ale powinien się odblokować.

Błaszczu_WIŚLAK 26.06.2016 12:25

Wybiera się ktoś do Marsylii i ma wolne miejsca w aucie?

felipe 26.06.2016 13:08

Jak dobrze, że w tak trudnym czasie dla Wisły (organizacyjnie i kibicowsko) przynajmniej kadra (prawdziwie POLSKA kadra, bez farbowanych lisów) daje tyle powodów do radości.
Teraz to już wszystko możliwe, zarówno odpadnięcie z Portugalią, jak i mistrzostwo Europy po finale z Niemcami.

Jaroo1 26.06.2016 14:16

Przestrzegam przed zbytnim optymizmem przed meczem z Portugalią. Portugalia należy do drużyn klasowych i nawet jak są w dołku to często ich podłoga to sufit dla średnich drużyn. My z kolei jak na razie jesteśmy w gronie tych średnich czy nawet jeszcze słabszych drużyn. Taką średnią drużyną jest też Chorwacja. Zauważcie, że oni mogą grać ładnie ale zawsze ciężko im ponad jakiś poziom się wznieść. Przychodzi chwila prawdy i dostają baty. I to samo stało się na tym turnieju.
Chorwacja czarny koń turnieju, grali ładną piłkę, faworyt w meczu z Portugalią, ograli Hiszpanów. Portugalia, przechodzi katusze na tym turnieju, tak na prawdę nie wygrali jeszcze normalnie meczu, 3 remisy w słabej grupie, remis po 90 minutach z Chorwacją i dopiero po dogrywce wygrana. I co? I ta słaba Portugalia ogrywa lepszą Chorwację, która nie pokazała nic w starciu z Portugalczykami. I to est ta różnica. Drużyny średnie moga grać pięknie ale przeważnie właśnie drużyny klasowe kładą kres ich poczynaniom bo one mają "to coś". Nawet jak im idzie źle to umieją przeważyć ten 1% szans, który im da wygraną an swoją stronę.
Także trzeba uważać ale na pewno forma Portugalczyków daje nam powody do myślenia o półfinale. Nie wolno się bać ale trzeba podejść do meczu z pokorą.
O czym my tu w ogóle rozmawiamy?! Ćwierćfinał Mistrzostw Europy, szansa na półfinał (a półfinał to przecież faza medalowa - chociaż tutaj nie ma meczu o 3 miejsce - a w tym wszystkim Polska. Kosmos!

Jak na razie to zagraliśmy najfajniejszy mecz w tej 1/8. Były bramki,w tym jedna cudowna, super parady bramkarzy, walka, ostre faule, emocje. 2 pozostałe mecze lipne. Super, że to wszystko toczy się z udziałem Polaków. Oby jak najdłużej, niech Bóg dopomoże :)

PS Wygląda na to, że jest to turniej teoretycznie słabszych drużyn. Tutaj każdy bez kompleksów toczy boje z wyraźnymi faworytami. I w ten sposób doszło już do paru niespodzianek w grupach (Walia czy Węgry z pierwszego miejsca). Wczoraj Walia zdawaloby się mega faworyt w meczu z Irlandią Płn. męczyła sie i awansowała po samobóju, jak na razie Irlandia jedzie z Francją. Beka. Każdy może z kazdym wygrać i nic w tym dziwnego nie ma.

ABGwislakABG 26.06.2016 18:52

Pazdanian glikanu wypalił znakomicie, trzeba jeszcze uzyskać celnościan milikanu.

Bene Nati 26.06.2016 18:58

Niemcy obok Hiszpanów głównymi faworytami do mistrzostwa moim zdaniem. Ewentualni Włosi, którzy grają trójką klubowych obrońców.
Różnie to jeszcze może być, ale póki co pod wieloma aspektami wyglądają naprawdę dobrze.
W porównaniu choćby do Francuzów wyglądają o klasę lepiej.

Swoją drogą dziwi mnie trochę to ustawienie z trzema obrońcami Desachampsa. Za duże odległości między poszczególnymi piłkarzami. Nie lepiej było próbować grać ziemią i powołać Gameiro niż walić górne piłki na Giroud? Wiadomo, coś tam zawsze strąci, ale...

mr_kwolf 27.06.2016 09:11

Komentarz wczorajszego dnia może być tylko jeden. Skończyła się runda wstępna mistrzostw Europy i poważne drużyny zaczęły grać na poważnie.

Węgrzy pokozaczyli w grupie, ale Belgowie się przejechali po nich niemiłosiernie. 0-4 to i tak najniższy wymiar kary.

Barti 27.06.2016 12:03

Nasze problemy na tym Euro biorą się z nieskuteczności w ataku. Zmarnowane setki Milika i totalnie niewidoczny Lewandowski. Możecie pisać co chcecie o dobrej robocie odwalanej przez tą mega gwiazdę. Ja i tak mam swoje zdanie i powiem tak: pilnowani na boisku są wszyscy lepsi napastnicy na tym turnieju z tym, że niektórzy strzelają gole...

TSWojtas 27.06.2016 13:04

Lewandowski do tej pory na tym turnieju to kompletne 0 . Milik lepszy ale skuteczność skandaliczna ...

tofik 27.06.2016 14:34

Dziw bierze, że tak daleko zaszliśmy mając w formie jednego zawodnika ofensywnego(Kube). Jakby Milik albo Lewandowski mieli skuteczność, to typowałbym nas na finał.

ABGwislakABG 27.06.2016 16:41

Nie no, tylko Lewego i Milika pilnują obrońcy drużyn przeciwnych, reszta dostaje autostradę w polu karnym ;)

Bene Nati 27.06.2016 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1442058)
Lewandowski do tej pory na tym turnieju to kompletne 0 . Milik lepszy ale skuteczność skandaliczna ...

Wojciech Kowalczyk, to Ty? :lol:

Forza Italia! Forza Gigi! Forza Conte! Forza Catenaccio!

:alleluja:

Blaszczu16 27.06.2016 19:32

Nie trzeba byc Kowalczykiem, zeby dostrzec to, ze Lewy slabiej sie prezentuje w kadrza niz w klubie. W reprezentacji nigdy nie mial takiego meczu, zeby pozamiatal. Czegos w stylu LEWY 4-0Real czy Lewy 5- 1 Wolsburg .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl