Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Tadeuszu nowym trenerem Wisły ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9587)

Truskolas 01.03.2016 02:00

Sparzyliśmy się też na doświadczonych i średnio doświadczonych. Nie dramatyzujmy. Jest źle, ale nie aż tak, że trzeba cudotwórcy do utrzymania. Trzeba porządnego trenera, który chce grać piłką i nie da sobie wejść na głowę. Moskal miał dobre podejście do stylu gry, ale brakowało mu charyzmy, wiec odpadł. Pawłowski to również ciepłe kluchy, a do tego jego jedyna taktyka to dzida na Ondraska, więc jasne było, że tym bardziej się długo nie utrzyma.

Długofalowo potrzebne są zatem dwa elementy: chęć kontynuowania krakowskiej gry piłką i charyzma. Ponieważ wynik potrzebny jest na już, to powinien być Polak, który zna problemy Wisły. Dlatego najbardziej pasuje mi Dźwigała.

Poza tym, jasne, junior ma inną optyką, ale pamiętam, że Dźwigała wzbudzał w zawodnikach coś pomiędzy wielkim podziwem, a strachem. Po nim trenował nas w juniorach (KS Wesoła) inny zawodnik z przeszłością w Ekstraklasie (Rafał Szwed) i naprawdę 15-latkowie potrafili go zakrzyczeć. Grupa zbuntowanych dzieciaków często jest równie ciężka do okiezłnania, jak grupa zawodowców z przerośniętym ego.

bódyń 01.03.2016 06:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1431687)
Teraz nie jest nam potrzebny, żaden szaman. Nawet Smuda wystarczy, żeby dograc lige i spokojnie sie utrzymac. Tak zapewnie bedzie, bo nie mamy slabych pilkarzy i wcale pewnie nie sa zajechani. Po 3 spotkaniach? Dajcie spokój takim bzdurom.

Nie sa zajechani po 3 kolejkach ylko po okresie przygotowawczym. To wersja optymistyczna. W wersji pesymistycznej sa niedotrenowani i wtedy malo cos mozna zrobic

nesta 01.03.2016 09:35

Rudzki z C+ na Twitterze wspomniał, że Smuda albo Janas..

Tej drugiej opcji nawet nie ma co komentować, bo wtedy wynikałoby, że ktoś celowo wewnątrz Wisły chce skompromitować ten klub i wymyśla coraz to śmieszniejsze kandydatury.

U dziennikarza zrzucam to karb chęci nabicia sobie obserwujących przy gorącym temacie.

KOALIK 01.03.2016 09:48

Ten Rudzki, który kilka lat temu wmawiał, że van Nistelrooy przyjdzie do Wisły?

Miał być van Nistelrooy, a skończyło się na symbolu tamtej Wisły Lameyu, który przez siedem miesięcy nie grał, w całym sezonie zagrał w czterech spotkaniach Championship, a był odtrąbiony jako wielki transfer po poważnych poszukiwaniach Stana Valckxa.

Szybko się okazało, że to największy parodysta Ekstraklasy sezonu 2011/2012.

AYALA 01.03.2016 09:50

Nie zapomnę Janasowi, że nie zabrał Franka na mundial w 2006 r

Szajba_ 01.03.2016 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1431715)
Nie zapomnę Janasowi, że nie zabrał Franka na mundial w 2006 r

i Dudka i Klosa.

Marlowe 01.03.2016 10:07

Stawiam na Wdowczyka.Myslę,że ogarnąłby towarzystwo,a ostatnio w wywiadzie wspomniał o polskim klubie,z którym rozmawia.Jedyne co może być przeszkodą to korupcyjna przeszłość ,za którą zresztą jaki nieliczny poniósł karę.Nie jestem jego fanem ,ale wydaje mi się,że coś jest na rzeczy.

Marlowe 01.03.2016 10:09

Jeszcze jak zatrudniali Tadeusza Pawłowskiego,opcją nr 2 był Rumak...niestety.

Blaszczu16 01.03.2016 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1431714)
Ten Rudzki, który kilka lat temu wmawiał, że van Nistelrooy przyjdzie do Wisły?

Miał być van Nistelrooy, a skończyło się na symbolu tamtej Wisły Lameyu, który przez siedem miesięcy nie grał, w całym sezonie zagrał w czterech spotkaniach Championship, a był odtrąbiony jako wielki transfer po poważnych poszukiwaniach Stana Valckxa.

Szybko się okazało, że to największy parodysta Ekstraklasy sezonu 2011/2012.

Dziś bym z pocałowaniem ręki wziął Lameya. Gość przynajmniej pomógł przy awansie do LE, kiedy wypracował gola w Rydze i sam strzelił w Łoweczu. A taki Jović to strzelać gole umie tylko do swojej bramki.

TSWthedues 01.03.2016 10:15

Proponowanie Wdowczyka umoczonego i chyba prawomocnie skazanego za kupczenie meczów to byłby dopiero strzał w dziesiątkę... Żadnych takich typów na R22!

Cytat:

W marcu 2008 zatrzymało go CBA. Okazało się, że był utaplany w korupcyjnym bagnie - i to po uszy. Kupował mecze, gdy był trenerem Korony Kielce. Za pomocą białych kopert kupił sukces, jakim był awans do II ligi.

Sąd skazał go na 3 lata w zawieszeniu, PZPN był ostrzejszy i zabronił mu powrotu do zawodu przez lat siedem. Ale złagodniał wobec wyroku sądu powszechnego. Wdowczyk mógł wrócić do pracy w czerwcu zeszłego roku.
Źródło: http://natemat.pl/77377,cz-dariusz-w...cjonerem-kadry

Ludzie szanujmy się i ten klub.

wolfy 01.03.2016 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Merkury (Post 1431613)
Przecież to prawda co napisałem. Jeszcze w piątek prezes Dunin raczył nas stwierdzeniem, że trener ma pełne poparcie zarządu. Rozumiem, że Tadzia zatrudniły krasnoludki a Małecki czy Balashov mają grać jak Messi czy Ronaldo.

To nie jest prawda, tylko płacze sfrustrowanego dzieciaka, któremu klub nie kupił Messiego na gwiazdkę.

To jest ekstraklasa, tu naprawdę niewiele potrzeba do zwycięstwa.

WISŁAZWE 01.03.2016 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWthedues (Post 1431724)
Proponowanie Wdowczyka umoczonego i chyba prawomocnie skazanego za kupczenie meczów to byłby dopiero strzał w dziesiątkę... Żadnych takich typów na R22!

Źródło: http://natemat.pl/77377,cz-dariusz-w...cjonerem-kadry

Ludzie szanujmy się i ten klub.

Poszanowanie swoje i swojego klubu zeszło na drugi plan kiedy do głosu doszły osoby, dla których ''sprzedanie się'' Smudzie jest na porządku dziennym byle Wisła utrzymała się w lidze.

Większość nie widzi w tym nic złego, bo przecież Smuda powiedział, że pomoże Wiśle za darmo. Za darmo! A no tak a kontrakt, który ma i pieniądze o które się sądzi to pikuś, ważne że połowie zaświeciła się lampka, że WIELKI WIŚLAK FRANZ SMUDA będzie za darmo trenował klub.
Zejdźcie na ziemie.

Nie wiem do czego mogą się posunąć ''kibice'' Wisły byle tylko utrzymać klub. Może jakby Filipiak przyszedł z propozycją wykupienia Wisły w zamian za utrzymanie to połowa by się zgodziła i znalazła sobie nowego ''zbawiciela''.

Zarząd/Kapka dali dupy po całości z Wesołym Tedem i teraz dają dupy jeszcze raz przywracając na stanowisko Smudę. Straciłem jakąkolwiek nadzieję, że w tym klubie może być choć odrobinę lepiej.

Jak wy sobie wyobrażacie współpracę na linii Smuda - piłkarze, Ci sami piłkarze, którzy go z tej Wisły zwolnili? Brożek, Głowacki, Sadlok i reszta.. Wejdzie Smuda do szatni jako król, którego wyjebano drzwiami a on wraca oknem? To mam poprawić atmosferę w drużynie? Przecież to jest kpina z kibiców, którzy łożą na ten klub kupując karnety i bilety..

Każdy doskonale Smudę zna i każdy wie, że Smuda będzie jechał na tym koniku, że wrócił i on rządzi i koniec kropka.

PlayLikeAPro 01.03.2016 11:08

Po twoim poście straciłem nadzieję że to tylko plota...

Rob_Zombie 01.03.2016 11:13

Za Cupiała mieliśmy już więcej trenerów niż przykładowo Liverpool w całej swojej grubo ponad stu letniej historii. U nich Klopp jest trenerem numer 18 (w ciągu 124 lat), a u nas za samego Cupiała Broniszewski będzie dzisiaj 29. trenerem, a jego następca jubileuszowym trzydziestym! Juhu! I to wszystko w zaledwie 18 lat!
Wydaje mi się że Pan Bogusław na tym nie poprzestanie, że prawdziwą ambicją jest pobić Liverpool w ciągu jednego tylko sezonu, to by było coś! Trzymam kciuki, do końca rundy zasadniczej jeszcze sporo kolejek, można co 3 dni wymieniać szkoleniowców, a potem jeszcze runda finałowa, 7 kolejek to potencjalnie 7 trenerów. Jak się postarają to kto wie...

mr_kwolf 01.03.2016 11:14

Ja cały czas mam nadzieje, że to tylko plotka. W grudniu też puszczono plotkę, że wraca Smuda, a wyskoczył całkiem niespodziewanie Pawłowski.

gdsmk 01.03.2016 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1431730)
Jak wy sobie wyobrażacie współpracę na linii Smuda - piłkarze, Ci sami piłkarze, którzy go z tej Wisły zwolnili? Brożek, Głowacki, Sadlok i reszta.. Wejdzie Smuda do szatni jako król, którego wyjebano drzwiami a on wraca oknem? To mam poprawić atmosferę w drużynie?

Abstrahując od warsztatu Smudy i jego elokwencji, postaw moralnych etc.

Piłkarze to są od zapierdalania, a nie zwalniania swojego, teoretycznie i praktycznie, szefa.

Cupiał albo Dunin powinien w takim wypadku drużynę wziąć na dywanik i krótko i zwięźle przekazać, kto rządzi w szatni, jeśli nasza wesoła gromadka ma jakieś wątpliwości.

Ktoś w tym klubie spowodował zupełne odwrócenie hierarchii trener - piłkarze, i nieustannie ten stan pielęgnuje.

Fugiel 01.03.2016 11:16

Ponoć to nie plotka :/

Lukasz 01.03.2016 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1431734)
Ja cały czas mam nadzieje, że to tylko plotka. W grudniu też puszczono plotkę, że wraca Smuda, a wyskoczył całkiem niespodziewanie Pawłowski.

Cytat:

- Rozmawiałem z Franciszkiem Smudą telefonicznie i jeszcze nic nie podpisał, ale prawdopodobnie w ciągu dwóch tygodni podpisze kontakt - dodał Mateusz Skwierawski, dziennikarz WP SportoweFakty.
10 znakow.

rafalek 01.03.2016 11:27

W ciągu dwóch tygodni? to my tego trenera chcemy na fazę finałową podpisać czy jak?

WISŁAZWE 01.03.2016 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1431739)
W ciągu dwóch tygodni? to my tego trenera chcemy na fazę finałową podpisać czy jak?

Przypomnę, że po piątkowym meczu mamy przerwę na reprezentację :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 1431735)
Abstrahując od warsztatu Smudy i jego elokwencji, postaw moralnych etc.

Piłkarze to są od zapierdalania, a nie zwalniania swojego, teoretycznie i praktycznie, szefa.

Cupiał albo Dunin powinien w takim wypadku drużynę wziąć na dywanik i krótko i zwięźle przekazać, kto rządzi w szatni, jeśli nasza wesoła gromadka ma jakieś wątpliwości.

Ktoś w tym klubie spowodował zupełne odwrócenie hierarchii trener - piłkarze, i nieustannie ten stan pielęgnuje.

A co jeżeli piłkarze na dywaniku zarządu byli właśnie przed zwolnieniem Pawłowskiego?
Jeżeli każdy z nich podważył umiejętności trenerskiego naszego byłego szkoleniowca i w tym wypadku się nie mylili?

Paweł 01.03.2016 11:32

To chyba nie jest wypowiedź z aktualnych czasów, ponieważ ze Smudą żadnego kontraktu podpisywać nie trzeba. Chyba, że dziennikarz ma problem z przelewaniem swoich myśli na papier w racjonalny sposób i chodziło mu po prostu o przywrócenie Franza do roli trenera.

swiety37 01.03.2016 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1431740)

Przerwa na reprezentację jest po 28 kolejce (18-20 marca), czyli po meczach z piastem (d), termalicą (w) i jagiellonią (d), więc ewentualny nowy trener dostanie kilkanaście dni by przygotować zespół na 2 mecze... Ciekawe czy jeszcze teoretyczne szanse na top8 będą?

fin3st 01.03.2016 11:39

Cytat:

Przerwa na reprezentację jest po 28.kolejce tj. po 20 marca :)

WISŁAZWE 01.03.2016 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1431742)
Przerwa na reprezentację jest po 28 kolejce (18-20 marca), czyli po meczach z piastem (d), termalicą (w) i jagiellonią (d).

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fin3st (Post 1431743)
Przerwa na reprezentację jest po 28.kolejce tj. po 20 marca :)

Faktycznie!
Mój błąd.

Grzana 01.03.2016 11:40

W sumie beka, że zawodników którzy zwalniają trenerów i działają przez to na niekorzyść klubu traktuje się jak nadal jak legendy.

Pawłowski fajny człowiek, ale bez warsztatu. Zwolnili go.
Smuda bez warsztatu ale z jajami. Zwolnili go.

Moskal idealny plastuś bo się nie wpierdala i nie wymaga, dlatego można grac sobie na minimum przyzwoitości.

I przypominam za co poleciał Kazik- za to że ktoś się w klubie w....ił, że chłopaki sobie lecą w huja, a ewidentnie drużynę stać na więcej mimo bajabondo w mediach jaka to Wisła słaba.
No to teraz panowie się obrazili i spuszczają klub do I ligi.
Kabaret.

Bardzo dobrze, że wraca Smuda. Wychodzi na to że na tę szatnię trzeba właśnie takiego ogóra, który jak go wyjebią drzwiami to wróci oknem, ale na swoje postawi.

Nie mogę się doczekać współpracy na linii Smuda- Małecki.

Głowacki kończy po sezonie, Sadlok zostanie wyjebany, kończą się kontrakty tym Cywkom i innym Cierzniakom, teraz kupiono 6 nowych zawodników, otwiera się letnie okienko zakontraktować 3-4 nawet średnie ale młode nazwiska, ściągać Nawałkę i ruszać z nowym projektem opartym na Ondraszku-Wolskim-Mączyńskim.

Lukasz 01.03.2016 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1431741)
To chyba nie jest wypowiedź z aktualnych czasów, ponieważ ze Smudą żadnego kontraktu podpisywać nie trzeba. Chyba, że dziennikarz ma problem z przelewaniem swoich myśli na papier w racjonalny sposób i chodziło mu po prostu o przywrócenie Franza do roli trenera.

Masz całość:
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-noz...u-pawlowskiego

Trzeba podpisywac. Formalnie poprzedni kontrakt (zgaduje) został rozwiązany i płacimy zadośćuczynienie/odszkodowanie za utracone korzysci majątkowe. Nowy może byc droższy, dłuższy itp etc. Oczywiście kasa jakoś jest do skompensowania ale płacić mniej lub krócej na pewno nie będziemy.

Revolver 01.03.2016 11:53

Co to w ogóle za po*ebana praktyka, że piłkarze regularnie zwalniają sobie trenerów?! Może zostanę zlinczowany za to, co napiszę, ale NAWET tak zasłużeni piłkarze, jak Głowacki albo Brożek mają zasrany obowiązek wykonywania swojej pracy i szanowania świętego słowa trenera, nawet jeżeli byłby to Kulawik.

Jeżeli Głowa lub Brożek bardzo chcą rządzić i dzielić w drużynie, to proponuję zrobienie papierów trenerskich - nota bene, w sumie liczę na to w przypadku Arka. Natomiast dopóki są "tylko" piłkarzami, to do ku*wy mają GRAĆ, a nie marudzić, bo im kolejny trener nie podpasował.

Lukasz 01.03.2016 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzana (Post 1431745)
Bardzo dobrze, że wraca Smuda. Wychodzi na to że na tę szatnię trzeba właśnie takiego ogóra, który jak go wyjebią drzwiami to wróci oknem, ale na swoje postawi.

Rolą trenera jest trenowanie a nie zwalnianie prezesów czy rządzenie w klubie i stawianie na swoim. Smuda i jego EGO jest nas w stanie zatopić - wystarczy wspomnieć przygodę z SSV Jahn Regensburg i owe sławne tłumaczenie degradacji.

Cytat:

Skoro, gdy przejmował klub, który zajmował ostatnie miejsce w lidze i on zostawił ten klub na ostatnim miejscu, to ani z nim nie awansował, ani nie spadł
Jestem jakoś skrajnie sceptyczny co do tej kandydatury, ale widze że chwycił klub za szyje i nie puści.

gdsmk 01.03.2016 12:02

Cytat:

A co jeżeli piłkarze na dywaniku zarządu byli właśnie przed zwolnieniem Pawłowskiego?
Jeżeli każdy z nich podważył umiejętności trenerskiego naszego byłego szkoleniowca i w tym wypadku się nie mylili?

problem w tym, że w żadnej poważnej firmie nie może to działać w ten sposób, nawet, jeśli w tym przypadku mieli rację.

W ten sposób każdy nowy trener startuje z ujemnym bilansem.

nesta 01.03.2016 12:10

Do tego doprowadziła cała Polska piłka. Chore kontrakty, nie współmierne do umiejętności, robienie gwiazd przez Canal plus z każdego kto prosto kopnie piłkę, flesze, studia TV, lizanie się po fiutach itp. Zrobili w PL z piłkarzy bogów, którzy w skali europejskiej są na szarym końcu skali umiejętności.

Nawet jakby trenerem miała być sprzątaczka to oni powinni na 100% zapierdalać na treningach i nawet nie zająknąć się, że coś jest nie tak. Za kasę jaką otrzymują. Jak trener jest zły to i tak z tego zapierdalania chuja będzie więc niech się nie martwią, zostanie zwolniony.

Z tym traktowaniem przez Smude niech już nie będą też tacy delikatni. Jak kasuje 50k pln/msc to jak go Smuda po chamsku 1-2 o.......i, a Sadlokowi nie pozwoli wziać wolnego jak ten chce, a Malecki pusci pawia po treningu - nic im sie nie stanie. To nie są powody żeby kłaść cały klub i drużynę, bo pilkarzykowi o wybujałym ego (patrz akapit 1) nie spodobało się traktowanie przez trenera.

Moskala nie chce choć podobała mi się momentami gra. Ale zawsze w głowie zostają miłe wspomnienia, a nie pamięta się tego jednostajnego klepania do usranej smierci, ktore nie rokowało żadnego sukcesu z mocniejszymi rywalami. Tikitaka dla ubogich bez zadnej agresji i dynamiki. Plus Bahr, który tez dolożył cegiełke do aktualnego stanu motorycznego każdego z zawodników.

Smudy też nie chcę, gwarantuje pewien poziom, ale z nim druzyna nie zrobi kroku do przodu i to kolejna zmiana trenera w perspektywie kilku miesiecy.

Marzy mi się młody trener z charyzmą z PL lub zagranicy, który przyjdzie tu z całym sztabem, aparaturą do monitorowania, systemami, planem itp., dostanie pare lat pracy i będzie rósł razem z tym klubem (bo wiadomo, ze na takiego w pelni ukształtowanego kasy nie ma). Który podejdzie do tematu nowocześnie, kompleksowo tak jak to jest obecnie w trenerce na swiecie.

fin3st 01.03.2016 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1431752)

Marzy mi się młody trener z charyzmą z PL lub zagranicy, który przyjdzie tu z całym sztabem, aparaturą do monitorowania, systemami, planem itp., dostanie pare lat pracy i będzie rósł razem z tym klubem (bo wiadomo, ze na takiego w pelni ukształtowanego kasy nie ma). Który podejdzie do tematu nowocześnie, kompleksowo tak jak to jest obecnie w trenerce na swiecie.

Czyli kto z Polski?

KrzychooR 01.03.2016 12:32

Cytat:

Do tego doprowadziła cała Polska piłka. Chore kontrakty, nie współmierne do umiejętności, robienie gwiazd przez Canal plus z każdego kto prosto kopnie piłkę, flesze, studia TV, lizanie się po fiutach itp. Zrobili w PL z piłkarzy bogów, którzy w skali europejskiej są na szarym końcu skali umiejętności.

Nawet jakby trenerem miała być sprzątaczka to oni powinni na 100% zapierdalać na treningach i nawet nie zająknąć się, że coś jest nie tak. Za kasę jaką otrzymują. Jak trener jest zły to i tak z tego zapierdalania chuja będzie więc niech się nie martwią, zostanie zwolniony.

Z tym traktowaniem przez Smude niech już nie będą też tacy delikatni. Jak kasuje 50k pln/msc to jak go Smuda po chamsku 1-2 o.......i, a Sadlokowi nie pozwoli wziać wolnego jak ten chce, a Malecki pusci pawia po treningu - nic im sie nie stanie. To nie są powody żeby kłaść cały klub i drużynę, bo pilkarzykowi o wybujałym ego (patrz akapit 1) nie spodobało się traktowanie przez trenera.

Moskala nie chce choć podobała mi się momentami gra. Ale zawsze w głowie zostają miłe wspomnienia, a nie pamięta się tego jednostajnego klepania do usranej smierci, ktore nie rokowało żadnego sukcesu z mocniejszymi rywalami. Tikitaka dla ubogich bez zadnej agresji i dynamiki. Plus Bahr, który tez dolożył cegiełke do aktualnego stanu motorycznego każdego z zawodników.

Smudy też nie chcę, gwarantuje pewien poziom, ale z nim druzyna nie zrobi kroku do przodu i to kolejna zmiana trenera w perspektywie kilku miesiecy.

A to Bahra nie wywalili przed tą rundą i efekt przygotować idzie na konto Sage?

nesta 01.03.2016 12:39

Wywalili. Miałem na myśli, że za Moskala też to wyglądało podobnie. Jednostajne biegi.
Co do trenera z PL to chyba jedynie Rumak lub Skorża.
Podoba mi się co zrobiła L z Czerczesowem. Nie było wybrzydzania, ze chce sciagnac cały sztab, ze ma swoje warunki i wymagania. Wymagają od niego, ale dali mu równocześnie instrumenty. U nas zaraz byłaby afera, ze ściąga swoich, ze im nie zapłacimy itp itd. Zdecydowali się na coś to porządnie, kompleksowo i mają efekty.

Kur.. jestem pewien, ze jak przyjdzie Smuda, a pozniej np. znowu ktoś nowy to Broniszewski z Sage będą się wozić przy nim z oszczędności. To też jest kolejny temat traktowany po macoszemu, ze u nas trenerom nie pozwala się kompletować swojego sztabu w całości, bo albo nie ma kasy albo sie boją, że będą za bardzo rządzić i odstawią obecnych vide Kapka od koryta. Ostatnim byl chyba Petrescu, który miał swój autorski sztab, kilkuosobowy z prawdziwego zdarzenia. A nie Smuda, Broniszewski + trener bramkarzy i przyg fizyczne. To jest jakies minimum na niskie ligi już teraz.

Markus 01.03.2016 12:42

Cytat:

Nie musi być młody. Ważne, by miał warsztat i autorytet, wykraczał poza marny standard naszej ekstraklasy, gdzie funkcjonować mogą tacy Pawłowscy.

Niestety, dopóki coś do powiedzenia ma Kapka, Wisła nigdy takiego trenera mieć nie będzie, albo szybko go wyrzuci.

Niepojęte, że osoby odpowiadające za wybranie w grudniu Pawłowskiego nie poniosły i prawdopodobnie nie poniosą żadnych konsekwencji! Tak nie działa zdrowy klub.

Pan Jotka 01.03.2016 12:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1431757)
Wywalili. Miałem na myśli, że za Moskala też to wyglądało podobnie. Jednostajne biegi.
Co do trenera z PL to chyba jedynie Rumak lub Skorża.
Podoba mi się co zrobiła L z Czerczesowem. Nie było wybrzydzania, ze chce sciagnac cały sztab, ze ma swoje warunki i wymagania. Wymagają od niego, ale dali mu równocześnie instrumenty. U nas zaraz byłaby afera, ze ściąga swoich, ze im nie zapłacimy itp itd. Zdecydowali się na coś to porządnie, kompleksowo i mają efekty.

Kur.. jestem pewien, ze jak przyjdzie Smuda, a pozniej np. znowu ktoś nowy to Broniszewski z Sage będą się wozić przy nim z oszczędności. To też jest kolejny temat traktowany po macoszemu, ze u nas trenerom nie pozwala się kompletować swojego sztabu w całości, bo albo nie ma kasy albo sie boją, że będą za bardzo rządzić i odstawią obecnych vide Kapka od koryta. Ostatnim byl chyba Petrescu, który miał swój autorski sztab, kilkuosobowy z prawdziwego zdarzenia. A nie Smuda, Broniszewski + trener bramkarzy i przyg fizyczne. To jest jakies minimum na niskie ligi już teraz.

Franz i tak nie potrzebuje nikogo. Jak on to powiedzieł,trza miec nosa :D

bridgeburner 01.03.2016 12:46

W zwiazku z faktem, ze przyjscie Nawalki jest nierealne
chcialbym Rumaka, madry facet, rozwija sie, uczy na swoich bledach
ma wizje tego co robi, w Lechu zdobyl 2 wicemistrostwa, ze srednia punktow 1,92 w 82 meczach
ogarnal Zawisze, chociaz fak faktem, ze ostatecznie z ligi spadl ale pilke grali naprawde dobra
Moglby rosnac razem z Wisla

nesta 01.03.2016 12:48

Dokładnie. Co tam komputery, nowoczesne systemy do monitorowania. On ma swojego "nosa" i tyle. Przykre, że jesteśmy skazani na takiego człowieka.

Arked 01.03.2016 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzana (Post 1431745)
W sumie beka, że zawodników którzy zwalniają trenerów i działają przez to na niekorzyść klubu traktuje się jak nadal jak legendy.

Pawłowski fajny człowiek, ale bez warsztatu. Zwolnili go.
Smuda bez warsztatu ale z jajami. Zwolnili go.

Moskal idealny plastuś bo się nie wpierdala i nie wymaga, dlatego można grac sobie na minimum przyzwoitości.

I przypominam za co poleciał Kazik- za to że ktoś się w klubie w....ił, że chłopaki sobie lecą w huja, a ewidentnie drużynę stać na więcej mimo bajabondo w mediach jaka to Wisła słaba.
No to teraz panowie się obrazili i spuszczają klub do I ligi.
Kabaret.

Sorry ale to są jakieś totalne bzdury z tym zwalnianiem trenerów przez piłkarzy. Mocno się zagalopowałeś. W ogóle radziłbym zerwać z takim tokiem rozumowania, że piłkarze przegrywają bo im się nie chce albo robią to specjalnie. Takie upraszczanie problemów nie ma wiele wspólnego z rzeczywistością.

pomeran 01.03.2016 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1431765)
Sorry ale to są jakieś totalne bzdury z tym zwalnianiem trenerów przez piłkarzy. Mocno się zagalopowałeś. W ogóle radziłbym zerwać z takim tokiem rozumowania, że piłkarze przegrywają bo im się nie chce albo robią to specjalnie. Takie upraszczanie problemów nie ma wiele wspólnego z rzeczywistością.

czyli nigdy nic takiego nie miało miejsca w Wiśle wg Ciebie ?

ostatni znany przypadek - amica i skorża. trzeba być ślepym żeby nie zauważyć. piłkarze, ludzi z klubu i otoczenia głośno mówili jak bardzo lubią skorże... bo chciał swoich porządków i ludzi

następny przykład z tego sezonu ? kubicki w pbb. nie myślcie, że te porażki a wśród nich z nami 6 była taka przypadkowa.

to samo co teraz w górniku z ojrzyńskim.

nie wspominając Petrescu, Probierza czy ostatnio Smudy u nas...

Prawda jest jaka jest. w Polsce piłkarze czują się jak bogowie i jeśli im trener nie spasuje to prędzej czy później go pożegnają. prezesi wychodzą z założenia, że lepiej wywalić trenera niż pół zespołu i tak to się kończy. piłkarzyny są bezkarne.

mr_kwolf 01.03.2016 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1431767)
czyli nigdy nic takiego nie miało miejsca w Wiśle wg Ciebie ?

ostatni znany przypadek - amica i skorża. trzeba być ślepym żeby nie zauważyć. piłkarze, ludzi z klubu i otoczenia głośno mówili jak bardzo lubią skorże... bo chciał swoich porządków i ludzi

następny przykład z tego sezonu ? kubicki w pbb. nie myślcie, że te porażki a wśród nich z nami 6 była taka przypadkowa.

to samo co teraz w górniku z ojrzyńskim.

nie wspominając Petrescu, Probierza czy ostatnio Smudy u nas...

Prawda jest jaka jest. w Polsce piłkarze czują się jak bogowie i jeśli im trener nie spasuje to prędzej czy później go pożegnają. prezesi wychodzą z założenia, że lepiej wywalić trenera niż pół zespołu i tak to się kończy. piłkarzyny są bezkarne.

Skorża? Poważnie? Uważasz, że zawodnicy nie lubili Skorży? Tego Skorży? Hehe.

Z resztą prędzej jestem w stanie uwierzyć, chociaż zła gra drużyny wcale nie oznacza, że chcą zwolnić trenera. Jeżeli ktoś uważa, że Wiślacy chcieli teraz zwolnić Wesołego Teddiego i dlatego postanowili przegrać z Podbeskidziem to zazdroszczę optymizmu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl