![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Łukasz G. zrobił wszystko, żebyśmy nie strzelili drugiej bramki.
|
Cytat:
W poprzedniej epoce Łukasz był tylko zmiennikiem, dziś jest podstawowym graczem. Można narzekać, ale po co. Cieszmy się, że go w ogóle mamy. |
Tak jak ktos pisał wyzej sa dwie opcje : albo piłkarze w wyniku opoznien w wypłatach olewaja mecze i specjalnie odpuszczaja koncówki ( jesli tak to poprostu wy*****ć!!! ) albo po zimowych przygotowaniach u Smudy brakuje im sił ( a co za tym idzie, także koncentracji) w koncowej fazie meczu. Innej opcji nie ma, bo chyba nikt mi nie powie ze maja umiejetnosci pozwalajace wygrywac mecze tylko do 80 minuty a pozniej jak za dotknieciem czarodziejskiej rózdzki te "umiejetnosci" znikaja
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Oni trochę to źle policzyli bo np. w meczu z Cracovią byłby remis gdyby nie bramka w końcówce a nie nasza wygrana więc tam straciliśmy 1 punkt a nie 3.
|
Z tego co pokazuje canal+ stracilismy 12 pkt czyli teraz mielibysmy 34 pkt.
Po rundzie zasadniczej 43+7=50 50:2=25 Runda finalowa wygrana z Gornikiem i remis z Lechia=4 dodatkowe pkt czyli 25+4+5(pkt stracone w rundzie finalowej)=34 Bylibysmy 2 pkt za amica a tak jestesmy dopiero na 5 miejscu ze strata 9pkt |
Cytat:
robią, tracą bramki w ostatnich minutach |
Cytat:
|
Dobitka głową przy drugim golu była ze spalonego i jakoś umknęło to sędziom (może Kwiatkowski nie chciał być zawieszony jak Gil ???) Probierz nie zauważył niczego tym razem ????
Ogólnie frajerstwo i ciężkie leczenie. Guzmics z Głową dobrze cały mecz, po czym pozwalają Tuszyńskiemu uderzyć głową piłkę lecącą na wysokości penisa - zamiast ją wypieprzyć - Tuszyński dostalby w czerep - trudno powinien przy tym zagraniu bardziej myśleć. Pieprzenie o tym, że najbardziej kręcona drużyną w lidze to jaga to mit- o jakości kręcenia decyduje ilość straconych punktów, a nie ilość nieprawidłowych decyzji. Najwięcej punktów utraciła Wisła na skutek pomyłek sędziowskich w tym sezonie, ale wszyscy płaczą nad Jagą (karny w meczu z Legią mógł zostać odgwizdany i tyle tak samo jak karny Dossy Juniora na Śląsku). Podejrzewam, że gdyby któryś z piłkarzy Wisły wyskoczył tak jak Drągowski do Gila, to miałby co najmniej 5 meczów w plecy. No ale to ta biedna Jaga. Wracając do meczu - Kazek zbudujesz tutaj fajną drużynę, ale czas pożegnać się z częścią sabotażystów. W środę Dudka, wczoraj Garguła.. |
Pierdu pierdu, a Glowacki juz kolejna bramke zawalil - ale jest swieta krowa i nie mozna slowa zlego powiedziec....
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale panowie z Głowackim jest trochę prawdy niestety...
To ze wybronil wiele sytuacji to jest in plus... Ale znajda się tez sytuacje które ida na jego konto... Wisła stracila w tym sezonie naprawdę dużo bramek i w moim przekonaniu Arek ostatnio troszkę słabiej gra na co może mieć wpływ "swietnych " meczow i "swietnego" samopoczucia po nich... |
Co ciekawe poprzedni klub Moskala miał dokładnie ten sam problem co my.
|
Cytat:
wychodzi na to że gdy już błąd popełni to tracimy bramkę |
Cytat:
|
Niestety ale tym razem Kaziu zamieszał w niewłaściwym czasie, niewłaściwego zawodnika. Sorki ale wpuszczenie Brożka za Boguskiego zaskoczyło mnie kompletnie w 86 minucie. Mając z tyłu głowy co działo się w poprzednich meczach to albo za Stępińskiego albo wcale. Albo Stjepanowić za Stępnia i Boguś do przodu. Nie do wiary ale jak zobaczyłem że Boguś zszedł to miałem złe przeczucia. Za późno na taką zmianę. Mam wrażenie że to po to żeby nie było dymu że Brozia nie wpuścił. Oczekiwałem Stilića i Brożka koło 60-65 minuty. Wtedy mozna byłby dobić słabą Jagę. Potem to chyba nie było sensu, to są piłkarze którzy muszą chwilę pobyć na placu żeby coś z tego wyszło, a do bronienia raczej się nie nadają.
|
Cytat:
Do tego Jovic nienadaje sie na obrone bo jest za slaby fizycznie. Stracilismy przez niego bramke z Gornikiem i stracilismy ja teraz. Niestety obrona Wisly jest zaskakujaco slaba. Strzelamy bardoz duzo bramek ale rownie duzo ich tracimy, a niestety druzyne buduje sie od obrony! |
Nie no ewidentnie Głowa jest w gorzej dyspozycji niż rok wcześniej i podejrzewam, że to się będzie pogłębiać, jest lekki brzuszek, dynamika już nie ta, latka lecą - za to zawsze ambitny i potrafi samym ustawieniem wiele nadrobić. Nadal jest to stoper jak na polskie warunki wyróżniający się, Sadlok np. może się od niego wiele nauczyć, Gumiś też.
Takie są fakty i trzeba się z tym pogodzić, czas nie stoi w miejscu. Za to mimo tego fatalnego wyniku jestem bardzo zadowolony z gry Jankowskiego i Boguskiego, bo to oni ciągną nasz zespół za uszy dopóki mają siłę biegać. Jak już pisałem w temacie trenera, Moskal miał nosa do wyjściowej jedenastki za co olbrzymi plus, a z drugiej stron dużo większy minus za przespanie zmian. Już koło 70 minuty się o nie prosiło, Jaga robiła 3, gdy my nadal byliśmy bez zmian i było widać, że nabierają wiatru w żagle. Wtedy powinny iść zmiany, albo defensywne, albo ofensywne - ale konkretne, przeciwstawiające się temu co chce grać nasz przeciwnik. A tu cisza i czekanie na to, aż Jaga pozbiera się z desek. Sam spieprzył to co wyczarował niestety. Teraz trzeba liczyć, że osiągniemy lepsze wyniki od Lechii w ostatnich 3 kolejkach, a mamy w nich zarówno Legię jak i Lecha i może to zabrzmieć dziwnie, ale w dużej mierze od nas zależy kto zasiądzie w mistrzowskim fotelu. |
Cytat:
|
Napisałem, że będziemy rozdawać karty do końca i tak będzie, mimo porażki w dalszym ciągu kwestia pucharów jest w zasięgu i w nogach naszych piłkarzy. Z takim samym prawdopodobieństwem możemy zdobyć 9 pkt jak i 0 w 3 ostatnich meczach. Sprawa jest otwarta.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl