Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   WIELKIE DERBY KRAKOWA, 21 marca, godz. 18:00! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9443)

Paweł 22.03.2015 10:43

Oglądałem powtórkę straconej przez nas bramki kilka razy i dla mnie to ewidentnie złe zagranie Buchalika. Rozumiem, gdyby dośrodkowaną piłkę zbił do boku i po tym padła bramka, ale on wyszedł do dośrodkowania i zbił piłkę wprost przed siebie.

http://ekstraklasa.tv/bramki/wisla-c...bledzie/7bmdpy

filemon 22.03.2015 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1395510)
Oglądałem powtórkę straconej przez nas bramki kilka razy i dla mnie to ewidentnie złe zagranie Buchalika. Rozumiem, gdyby dośrodkowaną piłkę zbił do boku i po tym padła bramka, ale on wyszedł do dośrodkowania i zbił piłkę wprost przed siebie.

jakiego kurde dośrodkowania? :-) normalnie odbił piłkę z 6 metrów, przyczepianie się

mitmichael 22.03.2015 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1395510)

Tak samo mozna sie doczepic bodajze do Stilicia, ktory wczesniej miał akcje i wystarczyło podac to sie kiwał, stracił pilke przez co poszła kontra i padła bramka.

topamers 22.03.2015 11:01

Ludzie to strzał :) Jakie dośrodkowanie :) Tam to wina obrońców była :) Burliga nie pilnował swojej strony, a Rysiu nie wiedział w którą stronę iść :)

Lukasz 22.03.2015 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1395513)
Tak samo mozna sie doczepic bodajze do Stilicia, ktory wczesniej miał akcje i wystarczyło podac to sie kiwał, stracił pilke przez co poszła kontra i padła bramka.

Albo Guerriera który w tej sytuacji zamiast wracac i kryć, ociągał się i wbiegał na luzie w pole karne. A wystarczyło głowę odwrócić w prawo....

sayek89 22.03.2015 11:18

Panowie, wygraliśmy z parchami, o czym tu w ogóle jeszcze dyskutować? Teraz mamy przerwę i Kaziu będzie miał więcej czasu na wprowadzanie zmian, a wprowadza konkretne zmiany jak widać ;)

kerim1906 22.03.2015 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1395505)
Ma ktoś powtórkę bramki Budzińskiego tylko zawierającą wcześniejszy faul na Stiliciu?

nikt o tym nie pisze, jak dla mnie faul bezdyskusyjny , i zaraz z tej akcji bramka

Arronax 22.03.2015 11:25

Zaje*ista sobota :))). W końcu są trzy punkty na wagę złota.

AgresywnyChomik 22.03.2015 11:37

Co wy macie z tym Miskiewiczem... chlop byl bardzo przecietny.
Buchalik jest o wiele solidniejszym bramkarzem.

Oczywiscie nie zmienia to faktu ze zaden z nich nie jest odpowiedzia na lata w naszej bramce.

wiertar 22.03.2015 11:56

.......icie.... mi to najbardziej żal bramki Jovicia z Legia.... ależ Kazik miałby piękne otwarcie. 2 najwazniejsze mecze i 2 wygrane

brylant17 22.03.2015 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1395523)
Co wy macie z tym Miskiewiczem... chlop byl bardzo przecietny.
Buchalik jest o wiele solidniejszym bramkarzem.

Oczywiscie nie zmienia to faktu ze zaden z nich nie jest odpowiedzia na lata w naszej bramce.

:rotfl: Powiedz,że żartujesz Misiek ratował nam tyłek a Buchalik jest przeciętnym bramkarzem

iiYama 22.03.2015 12:09

Ze zwycięstwo jestem bardzo zadowolony, choć podobnie jak większość czuję niedosyt. Ciut więcej chłodnej głowy i w końcówce byłaby fiesta zamiast nerwówki.

Kilka spostrzeżeń:
- 3 bramkę z rzędu tracimy po dograniu w pole karne ze strony naszej lewej obrony. Przy akcji cracovii zabrakło po tamtej stronie Burligi.
- Któryś raz widzę, że Uryga momentami ( najczęściej gdy zajmuje pozycje ) spuszcza głowę w dół, oczy zbija w murawę i nie ogarnia co się dzieje dookoła niego. Dziś w takiej sytuacji Jovic mu posłał piłkę co się nie omal skończyło stratą,
- Dwójka Dudka/Uryga nie zdała do końca rezulatu. O ile fajnie kasowali i rozprowadzali gdy przeciwnik się cofnął, o tyle wyprowadzanie piłki pod pressingiem znów wyglądało słabo z ich strony.
- Barrientos - mam wrażenie, że się spalił. Potrzebuje treningu i czasu.

WISŁA PANY!

szprotson 22.03.2015 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1395526)
:rotfl: Powiedz,że żartujesz Misiek ratował nam tyłek a Buchalik jest przeciętnym bramkarzem

Jak sam widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Wg. mnie Buchal to jest o wiele solidniejsza wersja Milana Jovanica.
A Miskiewicza? Dajmy mu pobronić więcej, raz Nas ratował a raz dawał dupy (vide Lubin). Nogami niestety nie potrafi grac, a jest to przydatne w naszej taktyce uwzględniającej podania wsteczne do golkipera.

Ale gdybym musiał dokonać wyboru...wybrał bym trenera bramkarzy Kurdziela.

4-1,5-1 taki wynik by mnie zadowolił i na taki wynik zasłużyliśmy.

No i nie zapomijanmy o wg. mnie najlepszej akcji Wisły w tym sezonie. Bramka nie zaczęłą się od podania Burligi, tylko zauważcie że zaczęła się od zamknięcią Nas pod swoim narożnikiem. Tam Jovic z ?Dudką 3 razy przeklepali, wyszli z pod pressingu, zagrali na srodek i dopiero była zmiana cięzaru gry na lewą stronę gdzie grasował Bury!

Merkury 22.03.2015 12:46

Nie mogliśmy wygrać tak wysoko jak życzył sobie mój przedmówca z prostej przyczyny - nie oddaliśmy w spotkaniu tylu celnych strzałów na bramkę przeciwnika. Bramka Brożka była drugim celnym strzałem Wiślaków w meczu, w tym momencie 2/10 przy 4/9 próbach Cracovii.
Samo spotkanie bardzo przeciętne, gra wolna a pomimo to wiele prostych błędów. Drugi mecz z rzędu tracimy gola przy uczestnictwie Słoweńca. A co do Urugwajczyka to Smuda jednak miał rację mówiąc o wzmocnieniach za 5 zł, sytuacje w których się ten kopacz znalazł nie wymagały przygotowania fizycznego, dryblingu etc. a trafienia w piłkę. Gość przy okazji ma nadwagę, która rzuca się w oczy jeżeli takiego grajka szukaliśmy vide słowa naszego Prezesa to nie ma o czym mówić.

orzeu 22.03.2015 13:01

Do spikera, mam nadzieję że tu zagląda. A jak nie to moze ktos mu to przekaze.

Stary fajnie robisz swoją robotę, dajesz rozne smaczki w postaci Time to say goodbye ale znaj umiar! Wlaczyc piosenke wystarczy na jedna zwrotke i styknie. A nie zawracac nam dupy ze bedzie "jeszcze jeden refren" w momencie gdy chcemy sie cieszyc z wygranej. I to jest pierwsza sprawa.

Druga sprawa. Rozumiem że masz wytyczne żeby wszystkie przejawy bluzgow przerywac ale do ciezkiej cholery psujesz wszystkim na stadionie mecz swoim pietnastym komunikatem o meczu z Gornikiem i szaliku-cegiełce. I tak bluzgow nie zagluszysz, jedz na inne stadiony i zobacz jak tam spikerzy wypelniaja ten swoj obowiazek. Pojawiaja sie bluzgi i gosc mowi krotki komunikat "prosze o kulturalny doping, dziekuje". Trwa to dwie sekundy, obowiazek spelniles i po temacie. A nie ze drzesz sie ludziom nad glowa przez minute.

I trzecia sprawa to juz blahostka ale tez irytujaca. Wpadasz w jakis slowotok i nawet w przerwie jak zaczniesz gadac to nie ma konca. Rozmawiam z kolega i musze czekac az skonczysz informowac 23 tysiecy ludzi ze "wlasnie jest przerwa i prowadzimy 1-0 po bramce Stilicia i czekasz na druga polowe w ktorej beda emocje, bo to przeciez derby i blablablbablabla".
Krotko mowiac, mniej gledzenia, mniej nadgorliwosci i bedzie ok.

!!IRIVER!! 22.03.2015 13:01

Trzeba powiedzieć, że 4 pkt w tych dwóch meczach, po tych kolejnych wtopach z początku rundy, smakują wprost wybornie przy niedzielnym rosołku. Można było Cracovię upodlić, ale naszym znowu zabrakło tego czegoś, chcieli zbyt koronkowo, zamiast zwyczajnie pierd.olnąć w bramę.
Jestem ukontentowany zwycięstwem, gra też mi się podobała. Nie wystrzegliśmy się błędów, na szczęście zrobiliśmy ich na tyle mało, że parchom nie udało się wcisnąć niczego więcej. Szkoda, że po bramce na 2:0 uznaliśmy, że jest po meczu, bo po chwili zaczęła się kompletnie niepotrzebna nerwówka.
Kibicowsko - bardzo fajnie. Jak widać, nie zawsze potrzeba wypełnionego w 100% stadionu do świetnego, żywiołowego dopingu, z umiejętnymi pociskami i przemyślaną, derbową oprawą.
Żydzi cieszą się ze swoich biało-czerwonych pasków, 8 świeczek i ścierki do podłogi którą rozwiesili, kpiąc przy tym z naszego dopingu. Naprawdę trzeba mieć grubo w głowie na.......one, żeby w ogóle mieć się czym podniecać. Zejdźcie panowie z Kałuży na ziemię, pierwsza liga coraz bliżej!

gwk123 22.03.2015 13:13

WIDEO z "Time to say goodbye"

tommiyacht 22.03.2015 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1395533)
Do spikera (...)

i do tego "czy" zamiast "trzy". Ja wiem ze tu Kraków i Małopolska ale to idzie na całą Polskę.

Bartosz 22.03.2015 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1395541)
i do tego "czy" zamiast "trzy". Ja wiem ze tu Kraków i Małopolska ale to idzie na całą Polskę.

I hymn Białej Gwiazdy. Nigdy jeszcze nie było hymnu Wisły Kraków, zawsze jest 'hymn Białej Gwiazdy' :-)

arth_ur 22.03.2015 13:49

Ostatnie 30 minut to myślałem że zejdę na zawał. Przed oczyma miałem końcówkę meczu z Legią. Wisła Panny !!!!

A co do spikera może musi zagłuszać bluzgi, jak tego nie zrobi to kara dla Wisły ?

stalsanok1946 22.03.2015 13:53

na weszło wyśmiali frekwencje na derbach, stwierdzili że 23tysiące nie rzuciło na kolana

sportnh 22.03.2015 13:57

a rzuciło ?

buczo1985 22.03.2015 14:25

Szkoda tej nieskuteczności w wykończeniu sytuacji bramkowych. Przy lepszym wietrze powinno być 4:1.

Gwiaździsty 22.03.2015 14:45

Cytat:

Druga sprawa. Rozumiem że masz wytyczne żeby wszystkie przejawy bluzgow przerywac ale do ciezkiej cholery psujesz wszystkim na stadionie mecz swoim pietnastym komunikatem o meczu z Gornikiem i szaliku-cegiełce. I tak bluzgow nie zagluszysz, jedz na inne stadiony i zobacz jak tam spikerzy wypelniaja ten swoj obowiazek. Pojawiaja sie bluzgi i gosc mowi krotki komunikat "prosze o kulturalny doping, dziekuje". Trwa to dwie sekundy, obowiazek spelniles i po temacie. A nie ze drzesz sie ludziom nad glowa przez minute.

Na Legii zagłuszają tylko przyjednych długim i głośnym komunikatem ze szczekaczek skierowanych w ich stronę. Jak Legia bluzga komunikat nie jest włączany, Hadaj też ma mordę na kłódkę zamkniętą. Z kolei w Krakowie na meczu z Legią spiker zagłuszał nasze bluzgi a podczas bluzgów Legii siedział cicho.

Pan Jotka 22.03.2015 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1395545)
a rzuciło ?

Zestawiając to ze srednią na meczach Wisły w tym sezonie (ok.12.000) to jednak 23.5 tysiąca jest wynikiem b.dobrym. Mecz z Legią,do jakiego się zapewne redaktorzy weszlo odnoszą, był meczem pomiedzy MP i liderem, a wiceliderem, a nie jak ten z wczoraj pomiedzy drużynami 6. z 14.
Ciekawa tabela:
http://zawisza1946.pl/tabela_frekwencji_odczyt_70.php

KrzychooR 22.03.2015 14:58

Wychodzi na to że frekwencja gorsza niż sezon temu gdzie mieliśmy bojkot... Zobaczymy jaka będzie na koniec roku.

inspektor erektor 22.03.2015 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KrzychooR (Post 1395551)
Wychodzi na to że frekwencja gorsza niż sezon temu gdzie mieliśmy bojkot... Zobaczymy jaka będzie na koniec roku.

bojkot rok temu zaczął się już po derbach

WISŁAZWE 22.03.2015 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1395549)
Na Legii zagłuszają tylko przyjednych długim i głośnym komunikatem ze szczekaczek skierowanych w ich stronę. Jak Legia bluzga komunikat nie jest włączany, Hadaj też ma mordę na kłódkę zamkniętą. Z kolei w Krakowie na meczu z Legią spiker zagłuszał nasze bluzgi a podczas bluzgów Legii siedział cicho.

Naprawde?
A nie wpadłeś na pomysł, że informacja jest puszczana na tym sektorze na którym są bluzgi? :)
Bo z tego co wiem i co słyszałem na Żylecie też jest ten komunikat puszczany.

TS&ZKS 22.03.2015 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1395508)
powiem tak

CIOTY

powinno byc 5-1 i dziękuje.
Ciekawe co widział w tym spotkaniu kolega TS&ZKS. Barrientos wciągnał lige co ?

Napewno nie widziałem ciot, nie licząc frajerów z gorszej strony Krakowa. No, ale każdy wspiera SWÓJ klub po swojemu. Jedni gratulują wygranej, inni wyzywają od ciot.

Wciągnął ją tak samo jak twój idol Stępiński. I pewnie Cię zasmuce, ale nadal wolę oglądać jego niż Stępińskiego

bartek89TS 22.03.2015 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1395508)
powiem tak

CIOTY

powinno byc 5-1 i dziękuje.
Ciekawe co widział w tym spotkaniu kolega TS&ZKS. Barrientos wciągnał lige co ?

Cioty?Ty wiesz co piszesz?idioto..

Smuga 22.03.2015 16:02

Frekwencja może i nie powala na kolana, ale w porównaniu do tego, co było wcześniej jest jakiś progres. Ale, to inna bajka nad którą nie zamierzam się dłużej rozwodzić. Przechodząc zaś do samego spotkania. Wynik mógł być bardziej okazały. Brakowało przede wszystkim skuteczności w niektórych akcjach. Co się tyczy stylu gry zespołu, to uważam, iż mecze derbowe sprawiają, że zacierają się różnice między rywalami. Ze strony Wisły nie było tak źle, aczkolwiek momentami nasz zespół za bardzo dawał prowadzić grę pasiastym. Liczba kartek dobitnie pokazuje, że to wbrew pozorom nie był dla naszych kopaczy „spacerek”. Niepokoi mnie jedna rzecz. Kolejny mecz bez zachowania czystego konta i zbyt nerwowa gra w końcówce. In spe, to się może zemścić czego już zasmakowaliśmy w poprzedniej kolejce. Kończąc zaś jestem niezmiernie szczęśliwy, iż mogę, napisać następujące słowa:

Każdy, to powie Wisełka rządzi w Krakowie!!!

wolfu 22.03.2015 16:37

Barrientos mistrz. Ciekawe jaką piłkę musi dostać żeby strzelić...

3120c 22.03.2015 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1395544)
na weszło wyśmiali frekwencje na derbach, stwierdzili że 23tysiące nie rzuciło na kolana

Wiadomo od dawna, że weszło wraz z Krzysiem robią laski w Warszawie, więc nie dziwota.

AntyMod 22.03.2015 18:18

co do frekwencji na derbach : cudze chwalicie- swojego nie znacie !!!.... to ze dzis w poznaniu jest komplet to nie wszystko - to jest tylko 1 raz w roku , niestety polska marna pilka przegrywa z NC+ , a nawet w Mistrzowskiej Wa-wie jest na meczu po 15-17 tys srednio, wiec wrzuccie na luz ...dla porownania wczoraj u Nas liczba parchatych ciot byla taka jak 1/3 tego co na kazdym meczu w Amish Arenie, wiec rozdajac przypadkowym typom bilety szalu nie zrobili , zapomnijcie o tym ze co tydzien bedzie po 15-20 tys na stadionach ...... tak jak wspomnialem wczesniej : NC+ wygralo z nasza slaba i skorumpowana polska pilka ...przykre, ale niestety prawdziwe ... miesieczny abonament NC+ jest niewiele drozszy niz 1 bilet na mecz, osobiscie wole 12 tys ludzi ktorzy wiedza po co przychodza na stadion niz takl jak wczoraj czy na mecz z LetFootballWin , bo liczba przypadkowych ludzi jest niesamowita

przemonik 22.03.2015 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1395573)
co do frekwencji na derbach : cudze chwalicie- swojego nie znacie !!!.... to ze dzis w poznaniu jest komplet to nie wszystko - to jest tylko 1 raz w roku , niestety polska marna pilka przegrywa z NC+ , a nawet w Mistrzowskiej Wa-wie jest na meczu po 15-17 tys srednio, wiec wrzuccie na luz ...dla porownania wczoraj u Nas liczba parchatych ciot byla taka jak 1/3 tego co na kazdym meczu w Amish Arenie, wiec rozdajac przypadkowym typom bilety szalu nie zrobili , zapomnijcie o tym ze co tydzien bedzie po 15-20 tys na stadionach ...... tak jak wspomnialem wczesniej : NC+ wygralo z nasza slaba i skorumpowana polska pilka ...przykre, ale niestety prawdziwe ... miesieczny abonament NC+ jest niewiele drozszy niz 1 bilet na mecz, osobiscie wole 12 tys ludzi ktorzy wiedza po co przychodza na stadion niz takl jak wczoraj czy na mecz z LetFootballWin , bo liczba przypadkowych ludzi jest niesamowita

Szczerze, to nie wydaje mi się, żeby wczoraj był gorszy doping niż na Zawiszy, a to wynika z Twojej wypowiedzi..

AntyMod 22.03.2015 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemonik (Post 1395575)
Szczerze, to nie wydaje mi się, żeby wczoraj był gorszy doping niż na Zawiszy, a to wynika z Twojej wypowiedzi..

nie mowie czy byl gorszy czy lepszy .. po prostu du..y nie urywalo - ale po prostu takie sa juz czasy i nie zyjmy czasami sprzed 5-8 lat bo to juz nie wroci ilosc ludzi na stadionie nie rowna sie jakosci , bo sam widzialem bardzo przypadkowe osoby na wczorajszym meczu jak i na 7egii, jesli ktos mysli ze bedzie na kazdym meczu po 20- tys fanatykow i wariatow to grratuluje mu fantazji , niestety swiat sie zmienia i arena kibicowska tez , bez napinki....i nie ma co porownywac wczorajszych derbow do tej kpiny ktora jest z gorszej strony blon bo to tak samo jak porownywanie poloneza do Mercedesa , tego tematu wogole nie poruszam

szprotson 22.03.2015 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bartek89TS (Post 1395556)
Cioty?Ty wiesz co piszesz?idioto..

heh.
no wybacz, ale stać ich było na więcej,szczególnie mając przeciwnika na łopatkach.A przez chwile i tak był smród.
Powinniśmy ich byli zgwałcić tak by ten mecz zapamiętali na bardzo długo ;]

gooro33 22.03.2015 19:13

Najważniejsze są wygrane Derby....

!!IRIVER!! 22.03.2015 19:20

Mozna szukac dziury w calym ale najważniejsze są 3 punkty. Zwłaszcza, że to pierwsza wygrana na wiosne. Tyle.

ASecond17 22.03.2015 20:59

Cytat:

Do spikera, mam nadzieję że tu zagląda. A jak nie to moze ktos mu to przekaze.

Stary fajnie robisz swoją robotę, dajesz rozne smaczki w postaci Time to say goodbye ale znaj umiar! Wlaczyc piosenke wystarczy na jedna zwrotke i styknie. A nie zawracac nam dupy ze bedzie "jeszcze jeden refren" w momencie gdy chcemy sie cieszyc z wygranej. I to jest pierwsza sprawa.

I trzecia sprawa to juz blahostka ale tez irytujaca. Wpadasz w jakis slowotok i nawet w przerwie jak zaczniesz gadac to nie ma konca. Rozmawiam z kolega i musze czekac az skonczysz informowac 23 tysiecy ludzi ze "wlasnie jest przerwa i prowadzimy 1-0 po bramce Stilicia i czekasz na druga polowe w ktorej beda emocje, bo to przeciez derby i blablablbablabla".
Krotko mowiac, mniej gledzenia, mniej nadgorliwosci i bedzie ok.

Bardzo słuszne spostrzeżenia. Ja dodam jeszcze od siebie, że jak nasz spiker standardowo mówi o żółtej kartce, ile sędzia doliczył czasu lub o zmianach zawodników, to mówi to 30 sekund, zamiast powiedzieć krótki komunikat - "zmiana w Wiśle, wchodzi Stępiński numer 14, za Brożka numer 23". Dziękuję, pozdrawiam. Każdy wie, że "Stępiński numer 14" to "zawodnik drużyny gospodarzy Wisły Kraków, Mariusz Stępiński, grający z numerem 14".

Ponadto czasem głośniki na C są tak głośno ustawione, że dosłownie uszy bolą, jak idzie muzyka, albo spiker coś powie i nie da się nic powiedzieć do osoby obok (to akurat poza trwaniem meczu).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl