![]() |
Dziś najważniejsza była zmiana stylu gry, ale i też poprawa jakości.
Widać, że Moskal trzyma się swojego pomysłu na grę, który mieliśmy już okazje poznać trzy lata temu. Niedosyt jest, ale ten remis, mając w pamięci zaszłości, przy zdeformowanej obronie, z nowym trenerem na takim terenie jest na pewno sukcesem. Dobry mecz Jovicia i Stilicia. Szkoda Sarkiego, który zagrał całkiem przyzwoicie. Moskal w Lidze+ opowiadał, że rozmawiał z nim przez cały tydzień. Domyślam się, że nie opowiadał mu, że jest przygłupem kupionym za 5 zł.:lol: Czas pokaże, czy to jeden wyskok czy stała poprawa. Na pewno w tej rundzie można się spodziewać wahań formy i trzeba być na nie przygotowanym. Nie mój problem, ale jeszcze słówko o rywalu. Wyglądali jakby zostali w szatni i pompowali tam swój megalomański balonik. I Żyro opierniczający w przerwie sędziego o nieodgwizdanie jakieś domniemanej ręki Sarkiego.:haha: Oni są naprawdę przeświadczeni, że im wszystko wolno. |
Cytat:
i jeszcze jedno. Widziałem Berg to .................................. ale że aż taki Jego zdaniem Wisła przy Łazienkowskiej zagrała bardzo defensywnie i oba gole strzeliła w przypadkowych okolicznościach. - Wisła broniła się głęboko i ciężko było nam narzucić swoje tempo, dlatego ciężkie było nam stworzyć takie okazje jak przy pierwszym golu, kiedy Marek Saganowski świetnie zagrał do Żyry. Co do goli, to nie tracimy na co dzień takich bramek. Goście tak naprawdę przez cały mecz wypracowali tylko jedną znakomitą szansę, kiedy Bartosz Bereszyński w niesamowity sposób wybił piłkę z bramki - zakończył Berg. |
Chciałbym powiedzieć coś co miejmy nadzieję bedzie miało miejsce:
Od meczu z Legią na jesień wszytsko zaczęło się pierydolić. Mam nadzieję, że od meczu z Legią dzisiaj, zacznie się przełamanie i seria zwycięstw która zbliży nas jeszcze do czołówki, bo jak sami widzimy ona jest słaba a nasza kadra zimą się wzmocniła! I ten Sarki <3 Dzisiaj kozak :) |
mega fart - najlepszy wynik jaki mogl byc ....przewidywalem hokejomy wpie...ol ...... za tydzien NAJWAZNIEJSZY mecz - oby bylo 1-0 ...i sezon jakos skonczony
|
Paradoksalnie zagraliśmy lepiej niż wielu oczekiwało. Na pewno byliśmy dziś lepsi, więcej szczęścia i mniej błędów sędziowskich a wracali byś my z trzema punktami. Powiało optymizmem, więc za tydzień pierwsza wygrana tej wiosny ;)
Żyro na temat ręki... "To są takie boiskowe sytuacje" |
Cytat:
Tez sie zastanawialem,naprawde ilość Anty Dopingu po stronie L ogromna Zydostwo nie ma takiego repertuaru jak oni zaskoczyli mnie dzis,np ,,Gwiazda Biała,-na dwie strony pojechali ,a tak to innych anty przyspiewek multum , gdzie nikt inny tego nie robi. |
https://www.youtube.com/watch?v=23VDtnTxM8A skrót meczu jak by ktoś nie oglądał
|
Jest jednak niedosyt, ale zarazem nadzieja na lepsze jutro. Świetnie się oglądało Wisełkę.
|
Cytat:
Zresztą Berg tak samo. |
Powiem Wam ze zaimponował mi Guzmics- koleś ma papiery na czołowego stopera ligi, twardziel, jak trzeba po pociągnie akcje do przodu, bez głupich strat. Co najlepsze wyciągnięty za darmo.
|
Cytat:
widać to dobrze na kamerze zza linii bramkowej. Akurat tutaj sędzia pokazał klasę. |
AntyMod : generalnie jakbym miał podchodzić do życia z takim optymizmem jak ty do gry Wisły Kraków, to już bym dawno wsadził łeb do piekarnika i podkręcił na full :D
Meczyk fajny. Wreszcie zagraliśmy dobrze. Trzy wnioski po meczu : 1) Guzmic jest świetny. Potrafił sobie ustawić takiego młotka jak Dudkę! Będzie z niego pociecha na długie lata podejrzewam, chyba że go ktoś nam podwędzi. Mamy chyba odpowiednie następstwo jak Arek powie basta. 2) Piłkarze niestety w ostatnich 4 meczach tej rundy grali, żeby Smudę zwolnić, bo coś nie chce mi się wierzyć w tak drastyczny 'efekt nowej miotły'. No cóż, trzeba liczyć, że wyjdzie nam to na dobre. Fajnie by było oglądać zwyciężającą Wisłę częściej niż raz na kwartał. 3) Sędzia znowu nas przekręcił. Obiektywnie patrząc Wiślacy zdobyli 3 prawidłowe bramki w tym meczu, a warszawiacy ani jednej. Miałem duży niedosyt po końcowym gwizdku, bo zwyczajnie zasłużyliśmy na zwycięstwo. Co jak co, punktów to nam brakuje jak powietrza w tym momencie. 1 punkt znaczy bardzo niewiele niestety, szkoda. |
Cytat:
Mógł powiedzieć od razu do sędziego że sobie pomógł ręką a nie po meczu. Niech spierdala. |
Cytat:
|
Cytat:
Własnie to jak dzis zagrali,potwierdziło,ze po prostu nie było im po drodze ze Smuda,a nie jest to efektem kilkudniowej pracy Moskala,który druzyne zestawił prawie jak Smuda(tylko defrensywa wymusiła roszady). Nie jestem znawcą ,ale jak dla mnie błąd był na trzech pozycjach. Burliga na lewej obronie źle sie ustawiał za bardzo do srodka,za daleko od Żyry,kilka razy przechodziła go piłka. Miedzy innym dlatego padła pierwsza bramka dla Legii,pomijajac bład sędziego odnosnie ręki,ale nie głównego,tylko bocznego. Stępiński-niech idzie grać z juniorami.Żadnego pojedynku wyygranego sam na sam,odbijała sie od innych,kilka głupich strat,a najbardziej irytujące były te ,które wychodziły na aut bez udziału przeciwnika(w wyniku zmęczenia,albo braku przyjęcia) Buchalik-najwyzszy czas na Miska.Miał kilka dobrych wyjśc,ale tez kilka wtop,a druga bramka dla Legiito 50% winy. Cytat:
|
BTW wiadomo co z kontuzja Sarkiego ?
|
Panowie propozycja moja taka ze nie ma już sensu cytować takich kutasow jak Berg czy top player Zyro...
Kutas na kutasie kutasem pogania i nic więcej :-) |
Mialem nadzieje ze w Lidze+ a raczej Legii + (bo tyle razy ile herb warszawiakow byl prezentowany w czasie programu juz bral mnie na wymioty) pokaza czy nie bylo spalonego przy 2 bramce w momencie podania na skrzydlo - bodajrze do Ziru. Ma to ktos moze na video ? Bo tak na szybko to wydawalo mi sie ze sytuacja stykowa ?
PS. Pomijam juz sposob prowadzenia tego programu. Jedna bramka ewidentnie przekrecona a Ci pozal sie boze dziennikarze podsmiechuja sie czy go reka nie boli. Kolejny to ten Lodzki judasz co go w przerwie ten pajac o podejrzanej orientacji przepytuje i w sumie nie wie czy byla reka czy nie jak by powtorki nie mogl obejrzec. Mam szczera nadzieje ze C+ nie wygra kolejnego rozdania bo odechciewa sie tego ogladac. |
Cytat:
|
Cytat:
Ma ktos moze jakies video z tych 2 sytuacji ? |
|
Sędzia był chujowy. Wisła ładnie zagrała. Legia grała piach ale jak musiała to coś tam zagrała*
Wisła może czuć niedosyt. Jedna i drugie drużyna może mieć pretensje o błędy sędziego i to mi się podoba. Podoba się bo każdy może być tak cholernie obiektywny i powiedzieć " Ale była ręka ! " albo "Ale był karny " ewentualnie "Powinna być kartka". Ręka tu, wejście na połamanie tam...oczywiście obiektywizm warszawski albo krakowski jest jaki jest :D Jestem ciekawy Wasi tak na stałe czy znowu z Cracovią wejdą na swój poziom. Nie prezesi zwalniają trenerów a piłkarze ;) * - Ewentualnie pomogli jej sędziowie bo jak wiadomo kupiliśmy wszystko i wszystkich w tym kraju. |
Cytat:
Prawdziwa weryfikacja przyjdzie po meczach z drużynami, które zagrają z determinacją w obronie i będą myślały głównie o przeszkadzaniu. To one powodują zwykle spadek nastrojów na forum, a nie Lech czy Legia. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
kreseq już ci pisałem , twój kpiarski styl się wyczerpał, zmień płytę bo się ośmieszasz |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nawet jezeli nie bylo spalonego to jest to sprawa kontrowersyjna - duzo bardziej niz sprawa z domniemanym faulem. https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater |
Tam sobie rękę uciąć przy samej głowie, ze w odwrotnej sytuacji byłaby gadka lygionystow:
"Zawodnik jest za linia obrony, niewazne ile, wiec jest spalony i nie ma dyskusji|" |
No wreszcie widziałem Wisłę taką jaką bym chciał oglądać najczęściej. Mądra gra sprawiła, że prawie wywieźliśmy ze Stolicy te upragnione 3 punkty. Nie udało się niestety, ale, mimo wszystko ogromne brawa dla chłopaków. http://www.smileys-gratuits.com/smil...vo/bravo-6.gif Czy ktoś przed meczem przypuszczał, iż w ogóle podniesiemy tą rękawicę rzuconą przez Legię? Mając w pamięci poprzednie jednostronne pojedynki nikt nie śnił o tym, że możemy być równorzędnym rywalem dla lidera tabeli. Jestem przekonany o tym, że, gdyby Smuda dalej prowadził Wisłę nastroje byłyby zupełnie inne. Kazik pokazał mu miejsce w szeregu. Dość już powtarzania jak mantry, że Wiśle potrzeba trenera z nazwiskiem. Czasy się zmieniają. W każdym sporcie następuje zmiana pokoleniowa. Smuda sukcesy odnosił wieki temu. Od dłuższego czasu, podobnie jak Kasperczak upaja się dawnym splendorem w ogóle nie zważając na, to, że piłka od tego czasu poszła do przodu, a wiele rzeczy się zmieniło i nadal zresztą zmienia. Indywidualnie nikogo wyróżniał nie będę, bo dobrze zagrała cała drużyna. Na upartego wkleję tylko, to:
Cytat:
|
najsłabsi we wczorajszym meczu
Stępiński za granie bez głowy, co piłka to strata i nie radził sobie z jeszcze słabszym Guilherme, ten gościu nie pasuje na skrzydło, nie umie przedryblować, dośrodkować, a jego gra z głową w dół mnie rozpi*rdala Buchalik po prostu nie nadaje się do gry w Wiśle, jak dla mnie to on zaje*ał bramkę po której padł samobój, bo po co wychodził jak tej piłki nie sięgnął? wogóle jego gra na przedpolu to gra V ligowa, bez jakikolwiek wyjść co dowodem były choćby rzuty rożne, od kiedy to wrzutki są na piąty metr i bramkarz stoi na linii i nic sobie z tym nie robi? żadnych wybić, piąstek nic. Ten chłopak nigdy nie wybroni nam meczu (Ruchowi też nie wybronił choć zagrał tam ponad 25 spotkań) i nie przeskoczy pewnego poziomu, jest słaby i to widać gołym okiem |
trudno rozstrzygnąć , ale nie mam wątpliwości jakby to było w druga stronę to machał by chorągiewką jak na 1 maja za komuny :lol: , kanalowcy cisza ? pewnie cos jest na rzeczy, jakby to był w miarę obiektywny program to dla higieny narysowali by linię , a tak domysły , spokojnie mógł być wychylony
http://ekstraklasa.tv/bramki/legia-w...w-samej/33m128 |
Buchalik przestraszył się Sa i odpuścił tę piłkę. Stępiński faktycznie słabo. Jedyna pozycja dla niego, to ta zajęta przez Brożka. Jest jednak za słaby technicznie, by być jakąś poważną opcją. Ambicja to za mało.
Ciekawe, gdzie Moskal ostatecznie ustawi Burligę. Mimo, że jedna próba się nie powiodła na prawej pomocy, to chyba jeszcze raz spróbuje. |
Cytat:
|
Nie chce pisać, że piłkarze sabotowali mecze by spuścić smudę bo tego nie wiem i uważam, że to jest nie w porządku.... Wiem na pewno , że przyszedł Moskal i zagraliśmy bardzo dobry mecz - z ambicją z pomysłem, brakło trochę szczęścia i tyle ( a może doświadczenia )
|
|
Cytat:
|
A ja o dopingu na meczu. Mam nadzieję, że po kolejnym już mezu z Legią, zamilkną raz na zawsze ci co każdy niemiły Legii komentarz czy hasło gasili gadkami o jakichś niby kompleksach względem nich. O kompleksach to można mówić u tych warszawskich ćwokach. 80 % ich przyśpiewek to bluzganina na Wisłę. Nie ma w lidze takiego drugiego klubu, który by tak opluwali. Przerobili nawet hit śpiewany w całej Polsce w latach 80 tych "CWKS, CWKS Legia k...a je..ł ją pies". Czas może odkurzyć u nas znane szlagiery (np. Centralne Wojskowe Ku....sko Spotowe) bo mało kto je zna jak widać przy wieloletniej już legijnej poprawności na Wiśle, a u nich jak widać dalej je pielęgnują, do tego stopnia, ze zmieniają nazwy.
|
Przychodzi kibic do sklepu sportowego:
-Dzień dobry, są koszulki Legii? -Oczywiście, mamy komplet bramkarski, domowy, wyjazdowy i sędziowski... ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl