Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9437)

PiVoSH92 12.03.2015 17:12

Ja jestem tego pewien. Bury lepszy od Jaliensa, Głowa od Chaveza, Brożek (w fromie) lepszy od Genkova, reszta... nie skomentuje. Maor vs Stilić, Guła wtedy vs Guła teraz, Diaz vs Sadlik, Pareiko... można tak długo.

gypsy 12.03.2015 19:18

Wybór Moskala jest dla mnie niezrozumiały. Jeśli klub już tak bardzo chciał się pozbyć Smudy, to ja bym oddała drużynę do końca sezonu w ręce Marcina Broniszewskiego. Wydaje mi się, że nasz były drugi trener wcale by nie był gorszy od Kazia... Ale życzę powodzenia.

buczo1985 12.03.2015 20:23

Kazek to nasz człowiek, ale również mam wielkie obawy i poważnie zastanawiam się czy zatrudnienie go ponownie to dobre posunięcie. Nie chciałbym także, aby był on traktowany jako trener zapychacz, ktoś kto jest tylko rozwiązaniem czasowym, aż znajdzie się lepszy.

Skoro już się tak stało, to mam nadzieję, że doświadczenie nabyte w I lidze, odrobina szczęścia i wiślackie serce pomogą mu utrzymać się na stanowisku i odnosić dobre wyniki.

wiertar 12.03.2015 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gypsy (Post 1394050)
Wybór Moskala jest dla mnie niezrozumiały. Jeśli klub już tak bardzo chciał się pozbyć Smudy, to ja bym oddała drużynę do końca sezonu w ręce Marcina Broniszewskiego. Wydaje mi się, że nasz były drugi trener wcale by nie był gorszy od Kazia... Ale życzę powodzenia.

Aco ten Broniszewski osiagnał i trenował?nic. Kazek ma dużo wieksze doświadczenie i mysle że umiejętnosci również

mysle że jak nasi piłkarze zobaczą że mają doczynienia z kimś kto ma pomysł i nowoczesne spojrzenie a nie z troglodytą trenerskim, coś może z tego wyjść

El'kabat 12.03.2015 22:57

Broniszewski to ma takie same pojęcie o profesjonalnej trenerce jak Smuda. Do tego charyzmę Kulawika.

Z całym szacunkiem dla Moskala to poczekajmy na jakiekolwiek efekty, bądź ich brak i wtedy oceniajmy.

WislaFan123 13.03.2015 01:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1393858)
Skład ze Standardem Liege za Kazia:

Sergei Pareiko - Kew Jaliens, Osman Chavez, Marko Jovanović, Junior Diaz, Łukasz Garguła, Cezary Wilk, Maor Melikson, Gervasio Nunez, Ivica Iliev, Cwetan Genkow

Rezerwa:
Jovanić, Bunoza, Lamey, Paljić, Jirsak, Kirm, Biton

Zbieranina zagranicznego przepłaconego szrotu.

Pareiko > Buchalik, Jaliens = Burliga, Osman < Głowacki, Marko = Gumics, Sadlok = Diaz, Guła = Guła, Wilk > Uryga, Maor > Donald, Nunez <Stilic, Ivica >Sarki, Genkov <Brożek

Tamta Wisła miała 4 lepszych zawodników, 3 na podobnym poziomie, i 4 gorszych (porownuje mniej wiecej forme danych zawodnikow ). Ogólnie powiedzialbym ze sklady zblizone. Roznica taka ze wtedy lawka byla niesamowicie mocna.. Biton, Kirm, Jirsak... mowi samo za siebie...

pysio 13.03.2015 02:38

Maor > Stilic ?!?!?!

Ktoś tu chyba nie pamięta jak Pan Maorek przechodził obok w większości spotkaniach! Biton?

WislaFan123 13.03.2015 02:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 1394128)
Maor > Stilic ?!?!?!

Ktoś tu chyba nie pamięta jak Pan Maorek przechodził obok w większości spotkaniach! Biton?!

Mówisz jakby Stilic w tej rundzie robił nie wiadomo co. Maor w formie zjada Semira w formie na śniadanie....

Ale nie wiem po co wchodzić w szczegoły, chodzi o ogólną konkluzje..

Kurz 13.03.2015 09:55

Cytat:

Maor > Stilic ?!?!?!

Ktoś tu chyba nie pamięta jak Pan Maorek przechodził obok w większości spotkaniach! Biton?

Pan Maorek, nawet, jeśli był w słabszej formie, często był nadal jednym z lepszych w drużynie.

FraMat 13.03.2015 10:15

Cytat:

Maor > Stilic ?!?!?!

Ktoś tu chyba nie widzi jak Pan Stlic przechodzi obok większości spotkań. Brożek?

wolfu 13.03.2015 10:55

Biton miał swego czasu konkurencję w postaci Genkowa, co też mogło mobilizować do strzelania.. Brożek jest osamotniony i to też z pewnością działa na psychikę, że ma pewne miejsce. Szczególnie, że Franek wolał wystawić gościa będącego w klubie od dwóch dni niż Stepińskiego

Kurz 13.03.2015 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfu (Post 1394153)
Biton miał swego czasu konkurencję w postaci Genkowa, co też mogło mobilizować do strzelania.. Brożek jest osamotniony i to też z pewnością działa na psychikę, że ma pewne miejsce. Szczególnie, że Franek wolał wystawić gościa będącego w klubie od dwóch dni niż Stepińskiego

Brożek zawsze miewał słabsze okresy. Ten model po prostu już tak ma. Dodatkowo, chyba jest już jednak na takim etapie kariery, kiedy zaczyna tracić a nie zyskiwać... Oczywiście realna konkurencja jest nieodzowna, ale obawiam się, że w obecnej sytuacji, nie stać nas na rozsądne rozwiązanie.

PiVoSH92 13.03.2015 12:02

Brożek pokazał, że wystarczy mu 45min na ławce, żeby się ogarnąć (mecz z Górnikiem, hat-trick w II połowie). Jeśli Moskal ew. zaryzykuje i na ataku wystawi Jankowskiego lub Stępińskiego od pierwszej minuty, a Brożka i Stilicia posadzi na ławce... może po prostu terapia szokowa da najlepszy efekt?

Gero 13.03.2015 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1394159)
Brożek pokazał, że wystarczy mu 45min na ławce, żeby się ogarnąć (mecz z Górnikiem, hat-trick w II połowie). Jeśli Moskal ew. zaryzykuje i na ataku wystawi Jankowskiego lub Stępińskiego od pierwszej minuty, a Brożka i Stilicia posadzi na ławce... może po prostu terapia szokowa da najlepszy efekt?

Ludzie skąd wy wypełzacie. Stilić z Brożkiem na ławie to od razu dajmy do ataku Kmiecika po co będzie się na ławce marnował pewnie mimo wieku kilka strzałów w światło bramki by poszło. Dajcie Kazkowi to zrobić po swojemu.

PiVoSH92 13.03.2015 12:56

Co takiego pokazał Stilić czy Brożek, żeby nazwać go niezastąpionym? Nawet przy naszej kadrze wątpię, by Garguła zagrał gorzej niż Semir z Zawiszą i ktokolwiek gorzej niż Brożek.

Ajax 13.03.2015 13:06

Zgadzam się Semir i Brożek powinni zacząć mecz na ławce. Oboje są zupełnie bez formy.

Dla Semira ławka może być zbawienna przy kończącym się kontrakcie;)

Gero 13.03.2015 13:12

Tu nie chodzi o posadzenie kogokolwiek na ławce (Semir, Brożek, Dudka, itd... ) tylko o to żeby mieć kogo wystawić w ich miejsce i to takich którzy dadzą coś od siebie więcej niż posadzeni na ławie.

Gwiaździsty 13.03.2015 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1394168)
Co takiego pokazał Stilić czy Brożek, żeby nazwać go niezastąpionym? Nawet przy naszej kadrze wątpię, by Garguła zagrał gorzej niż Semir z Zawiszą i ktokolwiek gorzej niż Brożek.

Może, liczbę strzelonych bramek ? Czasem nie strzelił najwięcej (razem z Robakiem) bramek w naszej ekstraklasie odkąd wrócił czyli 1,5 sezonu ? Gdzie byłaby Wisła i Smuda bez tych jego bramek. Przypominam, ze nie tak dawno wielu rozliczało za wyniki jednego trenera, który miał bramkostrzelnego napastnika ....Sikorskiego, który strzelił pierwszą i ostatnią swoją bramkę w Wisle w ostatnim meczu sezonu.

Viper 13.03.2015 14:05

Tak szczerze to co za różnica czy bramki nie strzeli Brożek czy Stępiński?

PiVoSH92 13.03.2015 14:06

Oczywiście mam na myśli kilka poprzednich meczy, chyba nikt nie jest na tyle głupi, żeby deprecjonować wszystkie osiągnięcia Brożka. Sprawa jest prosta - ostatnie 4 mecze zagrał słabo lub bardzo słabo. W żadnym innym zespole taki napastnik nie zagrałby tego piątego.

@Viper - ano taka, że Brożkowi posadzenie na ławce pokaże, że nie jest ten jedyny. Bardziej pojmowałbym to jako działanie na jego psychikę.

wolfu 13.03.2015 14:08

To, że Brożek i Stilić nie pokazali nic nie oznacza, że ich nie ma na boisku. Spójrzcie na każdy mecz, że gdy Semir lub Paweł maja piłkę, od razu doskakuje do nich 3-4 przeciwników, podczas gdy takiego Boguskiego czy Donalda obskakuje jeden. Zawsze przewagą jest mieć takiego piłkarza na którym skupia się przeciwnik, żeby odpalić piłkę tym pozostałym

WislaFan123 13.03.2015 14:31

Ludzie, ale jesli chodzi zwlaszcza o Brozka, on bazuje na pierwszym depnieciu jak ucieka obroncy - to zawsze byl jego najwiekszy atut - wychodzenie na pozycje i dochodzenie do sytuacji strzeleckich.

Natomiast oni są tak zajechani, ze to mocno wplywa na ich dyspozycje

ulTraS 13.03.2015 14:38

Cytat:

- Każdemu mówię, że nikt nie ma gwarancji gry w podstawowej jedenastce. Dobór tej wyjściowej będzie się odbywał według tego kogo mamy do dyspozycji i kto będzie w najlepszej dyspozycji piłkarskiej. To jest podstawa, bo mamy tylko 11 miejsc i tego absolutnie nie zmienimy. Piłkarze też muszą rozumieć, że czasami ktoś będzie musiał usiąść na ławce. Nikt nie jest idiotą i nie wystawiałby zawodników, którzy nie mieliby wnieść czegoś do drużyny, a mają grać w meczu. Trener zawsze widzi piłkarzy na treningach i decyduje o tym kto wychodzi w podstawowej jedenastce. Czasami dyspozycja w meczu któregoś z zawodników wynika z różnych przyczyn. W tygodniu ktoś może wyglądać dobrze, a w meczu będzie znacznie gorzej. To samo dotyczy bramkarza. Jeśli jego forma jest na tyle satysfakcjonująca, to nie ma co szukać zmiany. Jeśli ktoś popełnia błędy, gra słabiej w jednym, czy drugim meczu, to każdy będzie się zastanawiał, czy wybór był słuszny - mówił Moskal.
Trzymam za słowo.

tofik 13.03.2015 17:11

Niestety kadra jest jaka jest i niektórzy po prostu nie mają się czego bać, bo nie ma ich kto wygryźć.

Grymas 13.03.2015 17:58

Ciekawe, czy to prawda, co tutaj jest napisane: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...trenera/rq78vx jeśli tak, to faktycznie w tym klubie dalej nikt wniosków nie potrafi wyciągnąć.

luczyk 13.03.2015 18:06

Pewnie Kaziu ma klauzule pozwalająca rozwiązać kontrakt bez odszkodowania w przypadku braku awansu do pucharów

Viper 13.03.2015 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1394179)
@Viper - ano taka, że Brożkowi posadzenie na ławce pokaże, że nie jest ten jedyny. Bardziej pojmowałbym to jako działanie na jego psychikę.

Ale ja właśnie do tego pije. Racja z jednej strony nie mamy równorzędnego napastnika. Z drugiej strony jak Brożek ma nie strzelać, lepiej postawić na młodego zawsze jest jakaś szansa, że zaskoczy. Jak nie to zawsze ten czas spędzony na boisku to szansa na doświadczenie czy obycie się z ekstraklasą. Kurczowego trzymania się tych zawodników przez Smudę nie jestem w stanie zrozumieć.

Dudka partoli grę na DP? niech gra Lech, też będzie pewnie partolił. Z tą różnicą, że Lech daje szanse na rozwój a Dudka to będzie już ciągły regres.

mitmichael 13.03.2015 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luczyk (Post 1394219)
Pewnie Kaziu ma klauzule pozwalająca rozwiązać kontrakt bez odszkodowania w przypadku braku awansu do pucharów

Predzej w przypadku braku miejsca w pierwszej 8mce

krowczax 13.03.2015 19:04

@Grymas: Ten artykuł jest tak wiarygodny, jak najnowszy sondaż CBOSu. Ktoś gdzieś tam od kogoś coś słyszał, a jak widać po komentarzach to ludzie łykają jak młode pelikany. Nie wierzę, że Kazek zostanie odpalony po sezonie, powiem więcej, uważam, że został wybrany na stanowisko trenera całkowicie świadomie. Wiślak, zebrał doświadczenie w pierwszej lidze, preferuje krakowską piłkę, do tego jestem pewien, że i z prezesem dobrze się dogada. Ja Moskalowi życzę jak najlepiej, z osądami wstrzymajmy się co najmniej do końca rundy zasadniczej.

wolfy 13.03.2015 19:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krowczax (Post 1394226)
Nie wierzę, że Kazek zostanie odpalony po sezonie, powiem więcej, uważam, że został wybrany na stanowisko trenera całkowicie świadomie.

:rotfl:

Tak jak Kulawik, Probierz, Smuda?
:mysli:

Chyba że przez "świadomie" rozumiesz, że kiedy podpisywali papiery byli na tyle trzeźwi, że jeszcze kontaktowali?

Patryko 13.03.2015 20:04

Taka posezonowa zmiana miałaby sens, gdyby nowym trenerem został ktoś pokroju Petrescu (czyt. ktoś, na kogo długo jeszcze nas nie będzie stać).
Zwolnienie Moskala i zatrudnienie co najwyżej przeciętnego szkoleniowca ze szkoły PMS to będzie kolejna kasa wyrzucona w błoto.

wolfy 13.03.2015 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1394228)
Taka posezonowa zmiana miałaby sens, gdyby nowym trenerem został ktoś pokroju Petrescu (czyt. ktoś, na kogo długo jeszcze nas nie będzie stać).
Zwolnienie Moskala i zatrudnienie co najwyżej przeciętnego szkoleniowca ze szkoły PMS to będzie kolejna kasa wyrzucona w błoto.

To co napisałeś ma sens. To co dzieje się w klubie od kilkunastu lat - nie. Zaryzykowałbym, że im biedniej, tym głupiej, ale bardzo możliwe, że wcześniej duże pieniądze przykrywały głupotę kierownictwa klubu.

Ty piszesz, że głupotą byłoby zwalniać Moskala po zakończeniu sezonu, ale czy ktokolwiek byłby zdziwiony, gdyby zwolnili go po przegraniu z Legią i Cracovią? Ja na pewno nie.

Fiti 14.03.2015 00:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1394251)
To co napisałeś ma sens. To co dzieje się w klubie od kilkunastu lat - nie. Zaryzykowałbym, że im biedniej, tym głupiej, ale bardzo możliwe, że wcześniej duże pieniądze przykrywały głupotę kierownictwa klubu.

Ty piszesz, że głupotą byłoby zwalniać Moskala po zakończeniu sezonu, ale czy ktokolwiek byłby zdziwiony, gdyby zwolnili go po przegraniu z Legią i Cracovią? Ja na pewno nie.

A ja na pewno tak. Aż tacy bogaci na pewno nie jesteśmy.

leszekm 14.03.2015 10:57

Moskal:Maaskant dzwonił z gratulacjami

http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...jami,id,t.html

Patryko 14.03.2015 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1394251)

Zwolnienie Moskala po dwóch następnych meczach (zakładając dwie wtopy) oznaczałoby, że we władzach klubu zasiadają totalni dyletanci (siema Olgierd :D).

wściekłe pięści węża 15.03.2015 21:07

Teraz każdy, kto w bardzo niewybredny sposób wypowiadał się o naszym trenerze i piłkarzach powinien mieć na tyle honoru, żeby ładnie wejść pod stół i odszczekiwać wszystko.

Jasne, że to tylko 1 mecz, ale pomeczową konferencją Kazimierz Moskal pokazał dlaczego jest odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu - ma klasę.

Co zaś do jego warsztatu, wystarczy jedna rzecz - Jović, to jest urodzony prawy obrońca i przy takiej a nie innej dyspozycji Sadloka mądry trener powinien wystawić i jego i Burligę od razu! Dzięki Bogu, że Moskal nie kombinował z nim w pomocy tylko przesunął Burego na lewo.

cfa 15.03.2015 22:07

Przyznam, że 2 ostatnich meczy nie oglądałem, niestety nie miałem jak. Ale po dzisiejszym muszę powiedzieć, że gra wyglądała lepiej niż poprawnie, zaskoczyła mnie dyspozycja Sarkiego - szkoda, że złapał kontuzję. Jeszcze jedna rzecz na korzyść Moskala to to, że nie kombinował z 2 defensywnymi pomocnikami bo to nie ma większego sensu. Grał wyjazd w ustawieniu bardzo ofensywny. Burliga na lewej obronie zagrał poprawnie, chyba lepiej niż ostatnio Sadlok grał. Ale jeszcze za szybko aby oceniać pracę trenera.

wściekłe pięści węża 15.03.2015 22:38

Dlatego w ocenie trenera opisałem tylko to, co można było w 100% stwierdzić po wywiadzie. Wizerunkowo Wisła już wygrała pozbywając się Smudy. Ale dodatkową wartością jest zatrudnienie Moskala.

Do tego Moskal potrafi rozróżnić rolę piłkarza ze względu na to kto ma piłkę (my czy oni). Smuda, jeśli oglądał ten wywiad, pomyślał pewnie "co on .......i?!".

Griszka30KR 16.03.2015 09:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1394473)
! Dzięki Bogu, że Moskal nie kombinował z nim w pomocy tylko przesunął Burego na lewo.

I to własnie był jeden z błedów (pomijac Stepńskiego i Buchalika)
Burliga to dobry zawodnik,ale ewidentnie lewa strona mu nie pasowała.Ustawiał sie z a bardzo do srodka,za daleko od Żyry,piłka go często go przechodziła,miedzy inymii dlatego padła pierwsza bramka dla Legii(pomijając rękę).
Odnosnie piłkarzy,to boli,ze zawalili pierwsze trzy mecze,zeby zwolinić Smude....
Odnosnie Moskala,to zyczę mu powodzenia.

Miny prezesa Legii po meczu-BEZCENNE,za resztę zapłacili Mater Card.....

funkykoval 16.03.2015 09:38

wystarczyło wystawić na środku obok Stilicia Gargułę (a nie jak to robił Franz na skrzydle) do tego Sarki odżył po odejściu wujka Franza. Jović na prawej obronie całkowicie wyeliminował Kucharczyka, wg mnie pewniejszy od Burligi na tej pozycji. Buchalik zawalił nam bramkę - taki dośrodkowanie musi wyłapać na pewniaka.
Dudka wczoraj jakby nie ten sam zawodnik, podobnie Burliga.
Szkoda okazji Stilicia - takie coś to powinna być gała i do widzenia.

Burliga w pierwszej połowie na lewej obronie przyprawiał o palpitację - kilka razy odszedł mu Żyro - za bardzo schodził na środek. Natomiast w drugiej połowie Żyro nie grał już nic, natomiast wejścia notował Bereszyński, ale po wejściu Boguski na lewej pomocy specjalnie nie pomagał Burlidze....

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl