![]() |
Ja jestem tego pewien. Bury lepszy od Jaliensa, Głowa od Chaveza, Brożek (w fromie) lepszy od Genkova, reszta... nie skomentuje. Maor vs Stilić, Guła wtedy vs Guła teraz, Diaz vs Sadlik, Pareiko... można tak długo.
|
Wybór Moskala jest dla mnie niezrozumiały. Jeśli klub już tak bardzo chciał się pozbyć Smudy, to ja bym oddała drużynę do końca sezonu w ręce Marcina Broniszewskiego. Wydaje mi się, że nasz były drugi trener wcale by nie był gorszy od Kazia... Ale życzę powodzenia.
|
Kazek to nasz człowiek, ale również mam wielkie obawy i poważnie zastanawiam się czy zatrudnienie go ponownie to dobre posunięcie. Nie chciałbym także, aby był on traktowany jako trener zapychacz, ktoś kto jest tylko rozwiązaniem czasowym, aż znajdzie się lepszy.
Skoro już się tak stało, to mam nadzieję, że doświadczenie nabyte w I lidze, odrobina szczęścia i wiślackie serce pomogą mu utrzymać się na stanowisku i odnosić dobre wyniki. |
Cytat:
Aco ten Broniszewski osiagnał i trenował?nic. Kazek ma dużo wieksze doświadczenie i mysle że umiejętnosci również mysle że jak nasi piłkarze zobaczą że mają doczynienia z kimś kto ma pomysł i nowoczesne spojrzenie a nie z troglodytą trenerskim, coś może z tego wyjść |
Broniszewski to ma takie same pojęcie o profesjonalnej trenerce jak Smuda. Do tego charyzmę Kulawika.
Z całym szacunkiem dla Moskala to poczekajmy na jakiekolwiek efekty, bądź ich brak i wtedy oceniajmy. |
Cytat:
Tamta Wisła miała 4 lepszych zawodników, 3 na podobnym poziomie, i 4 gorszych (porownuje mniej wiecej forme danych zawodnikow ). Ogólnie powiedzialbym ze sklady zblizone. Roznica taka ze wtedy lawka byla niesamowicie mocna.. Biton, Kirm, Jirsak... mowi samo za siebie... |
Maor > Stilic ?!?!?!
Ktoś tu chyba nie pamięta jak Pan Maorek przechodził obok w większości spotkaniach! Biton? |
Cytat:
Ale nie wiem po co wchodzić w szczegoły, chodzi o ogólną konkluzje.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Biton miał swego czasu konkurencję w postaci Genkowa, co też mogło mobilizować do strzelania.. Brożek jest osamotniony i to też z pewnością działa na psychikę, że ma pewne miejsce. Szczególnie, że Franek wolał wystawić gościa będącego w klubie od dwóch dni niż Stepińskiego
|
Cytat:
|
Brożek pokazał, że wystarczy mu 45min na ławce, żeby się ogarnąć (mecz z Górnikiem, hat-trick w II połowie). Jeśli Moskal ew. zaryzykuje i na ataku wystawi Jankowskiego lub Stępińskiego od pierwszej minuty, a Brożka i Stilicia posadzi na ławce... może po prostu terapia szokowa da najlepszy efekt?
|
Cytat:
Ludzie skąd wy wypełzacie. Stilić z Brożkiem na ławie to od razu dajmy do ataku Kmiecika po co będzie się na ławce marnował pewnie mimo wieku kilka strzałów w światło bramki by poszło. Dajcie Kazkowi to zrobić po swojemu. |
Co takiego pokazał Stilić czy Brożek, żeby nazwać go niezastąpionym? Nawet przy naszej kadrze wątpię, by Garguła zagrał gorzej niż Semir z Zawiszą i ktokolwiek gorzej niż Brożek.
|
Zgadzam się Semir i Brożek powinni zacząć mecz na ławce. Oboje są zupełnie bez formy.
Dla Semira ławka może być zbawienna przy kończącym się kontrakcie;) |
Tu nie chodzi o posadzenie kogokolwiek na ławce (Semir, Brożek, Dudka, itd... ) tylko o to żeby mieć kogo wystawić w ich miejsce i to takich którzy dadzą coś od siebie więcej niż posadzeni na ławie.
|
Cytat:
|
Tak szczerze to co za różnica czy bramki nie strzeli Brożek czy Stępiński?
|
Oczywiście mam na myśli kilka poprzednich meczy, chyba nikt nie jest na tyle głupi, żeby deprecjonować wszystkie osiągnięcia Brożka. Sprawa jest prosta - ostatnie 4 mecze zagrał słabo lub bardzo słabo. W żadnym innym zespole taki napastnik nie zagrałby tego piątego.
@Viper - ano taka, że Brożkowi posadzenie na ławce pokaże, że nie jest ten jedyny. Bardziej pojmowałbym to jako działanie na jego psychikę. |
To, że Brożek i Stilić nie pokazali nic nie oznacza, że ich nie ma na boisku. Spójrzcie na każdy mecz, że gdy Semir lub Paweł maja piłkę, od razu doskakuje do nich 3-4 przeciwników, podczas gdy takiego Boguskiego czy Donalda obskakuje jeden. Zawsze przewagą jest mieć takiego piłkarza na którym skupia się przeciwnik, żeby odpalić piłkę tym pozostałym
|
Ludzie, ale jesli chodzi zwlaszcza o Brozka, on bazuje na pierwszym depnieciu jak ucieka obroncy - to zawsze byl jego najwiekszy atut - wychodzenie na pozycje i dochodzenie do sytuacji strzeleckich.
Natomiast oni są tak zajechani, ze to mocno wplywa na ich dyspozycje |
Cytat:
|
Niestety kadra jest jaka jest i niektórzy po prostu nie mają się czego bać, bo nie ma ich kto wygryźć.
|
Ciekawe, czy to prawda, co tutaj jest napisane: http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...trenera/rq78vx jeśli tak, to faktycznie w tym klubie dalej nikt wniosków nie potrafi wyciągnąć.
|
Pewnie Kaziu ma klauzule pozwalająca rozwiązać kontrakt bez odszkodowania w przypadku braku awansu do pucharów
|
Cytat:
Dudka partoli grę na DP? niech gra Lech, też będzie pewnie partolił. Z tą różnicą, że Lech daje szanse na rozwój a Dudka to będzie już ciągły regres. |
Cytat:
|
@Grymas: Ten artykuł jest tak wiarygodny, jak najnowszy sondaż CBOSu. Ktoś gdzieś tam od kogoś coś słyszał, a jak widać po komentarzach to ludzie łykają jak młode pelikany. Nie wierzę, że Kazek zostanie odpalony po sezonie, powiem więcej, uważam, że został wybrany na stanowisko trenera całkowicie świadomie. Wiślak, zebrał doświadczenie w pierwszej lidze, preferuje krakowską piłkę, do tego jestem pewien, że i z prezesem dobrze się dogada. Ja Moskalowi życzę jak najlepiej, z osądami wstrzymajmy się co najmniej do końca rundy zasadniczej.
|
Cytat:
Tak jak Kulawik, Probierz, Smuda? :mysli: Chyba że przez "świadomie" rozumiesz, że kiedy podpisywali papiery byli na tyle trzeźwi, że jeszcze kontaktowali? |
Taka posezonowa zmiana miałaby sens, gdyby nowym trenerem został ktoś pokroju Petrescu (czyt. ktoś, na kogo długo jeszcze nas nie będzie stać).
Zwolnienie Moskala i zatrudnienie co najwyżej przeciętnego szkoleniowca ze szkoły PMS to będzie kolejna kasa wyrzucona w błoto. |
Cytat:
Ty piszesz, że głupotą byłoby zwalniać Moskala po zakończeniu sezonu, ale czy ktokolwiek byłby zdziwiony, gdyby zwolnili go po przegraniu z Legią i Cracovią? Ja na pewno nie. |
Cytat:
A ja na pewno tak. Aż tacy bogaci na pewno nie jesteśmy. |
|
Cytat:
|
Teraz każdy, kto w bardzo niewybredny sposób wypowiadał się o naszym trenerze i piłkarzach powinien mieć na tyle honoru, żeby ładnie wejść pod stół i odszczekiwać wszystko.
Jasne, że to tylko 1 mecz, ale pomeczową konferencją Kazimierz Moskal pokazał dlaczego jest odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu - ma klasę. Co zaś do jego warsztatu, wystarczy jedna rzecz - Jović, to jest urodzony prawy obrońca i przy takiej a nie innej dyspozycji Sadloka mądry trener powinien wystawić i jego i Burligę od razu! Dzięki Bogu, że Moskal nie kombinował z nim w pomocy tylko przesunął Burego na lewo. |
Przyznam, że 2 ostatnich meczy nie oglądałem, niestety nie miałem jak. Ale po dzisiejszym muszę powiedzieć, że gra wyglądała lepiej niż poprawnie, zaskoczyła mnie dyspozycja Sarkiego - szkoda, że złapał kontuzję. Jeszcze jedna rzecz na korzyść Moskala to to, że nie kombinował z 2 defensywnymi pomocnikami bo to nie ma większego sensu. Grał wyjazd w ustawieniu bardzo ofensywny. Burliga na lewej obronie zagrał poprawnie, chyba lepiej niż ostatnio Sadlok grał. Ale jeszcze za szybko aby oceniać pracę trenera.
|
Dlatego w ocenie trenera opisałem tylko to, co można było w 100% stwierdzić po wywiadzie. Wizerunkowo Wisła już wygrała pozbywając się Smudy. Ale dodatkową wartością jest zatrudnienie Moskala.
Do tego Moskal potrafi rozróżnić rolę piłkarza ze względu na to kto ma piłkę (my czy oni). Smuda, jeśli oglądał ten wywiad, pomyślał pewnie "co on .......i?!". |
Cytat:
Burliga to dobry zawodnik,ale ewidentnie lewa strona mu nie pasowała.Ustawiał sie z a bardzo do srodka,za daleko od Żyry,piłka go często go przechodziła,miedzy inymii dlatego padła pierwsza bramka dla Legii(pomijając rękę). Odnosnie piłkarzy,to boli,ze zawalili pierwsze trzy mecze,zeby zwolinić Smude.... Odnosnie Moskala,to zyczę mu powodzenia. Miny prezesa Legii po meczu-BEZCENNE,za resztę zapłacili Mater Card..... |
wystarczyło wystawić na środku obok Stilicia Gargułę (a nie jak to robił Franz na skrzydle) do tego Sarki odżył po odejściu wujka Franza. Jović na prawej obronie całkowicie wyeliminował Kucharczyka, wg mnie pewniejszy od Burligi na tej pozycji. Buchalik zawalił nam bramkę - taki dośrodkowanie musi wyłapać na pewniaka.
Dudka wczoraj jakby nie ten sam zawodnik, podobnie Burliga. Szkoda okazji Stilicia - takie coś to powinna być gała i do widzenia. Burliga w pierwszej połowie na lewej obronie przyprawiał o palpitację - kilka razy odszedł mu Żyro - za bardzo schodził na środek. Natomiast w drugiej połowie Żyro nie grał już nic, natomiast wejścia notował Bereszyński, ale po wejściu Boguski na lewej pomocy specjalnie nie pomagał Burlidze.... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl