![]() |
Skorża to szczyt marzeń, niestety.
Dawać Ojrzyńskiego. |
Cytat:
|
Wątpię, aby dało się z tym coś zrobić. Jest tu kilku takich, co w buntach przeciwko trenerom się specjalizują. ;)
|
Wypowiedź Dana z 2009r.:
Kilkukrotnie powtarzał pan, że z chęcią wróci do Krakowa. Mając oferty klubów z Anglii warto wracać do drużyny, gdzie większość piłkarzy mówi o panu wyłącznie źle? - Oferta z Anglii była, ale ze słabego zespołu. Na razie chcę jednak pracować w Unirei. Ale do Krakowa wracam choćby za chwilę. Mam Wisłę w sercu. Śledzę jej wyniki w Internecie, oglądam bramki, dopinguje im. Wisła ma wspaniałych kibiców i to mnie urzekło. Moim marzeniem jest prowadzenie Steauy, później Chelsea a na trzecim miejscu Wisły. Jeżeli odbiorę telefon od Bogusława Cupiała z ofertą pracy będę naprawdę szczęśliwy. |
Po Smudzie bedzie nowy trener. Koniec, kropka.
|
Mysle, ze Hajto poszedl po rozum do glowy i zrozumial, ze trenerka w Polsce momentami przypomina rzezbienie w gownie. Podejrzewam, ze w tychach robi za czapke gruszek wiec wyciagniecie go z tej prowincji to nie sztuka. Wiekowym i korupcyjnym trzeba odrazu podziekowac. Osobiscie w roli trenera widzialbym bylego pilkarza w okolicach 40-stki ogranego na zachodzie. Szkoda, ze poukladani zawodnicy typu Dudek albo Waldoch nie poszli w trenerke.
|
Cytat:
|
....a, co wy z tym Hajto?! Zub czy Urban to chyba jedyne polskie nazwiska do zaakceptowania i wyciagniecia.. Jak słyszę o Michniewiczu to mnie trzepie. Ojrzynskiego bym tez widzial ale on chyba jeszcze woli posiedziec w Bielsku...tam nie ma na co narzekac, presja mniejsza a wyniki przy tym bardzo dobre, jest tam szanowany i tyle.
|
Cytat:
|
@Tommy91 Co do wypowiedzi Petresu z 2009 - troszkę się od tamtego czasu pozmieniało ^_^ To już nie ten pułap finansowy.
Warto nadmienić, że za czasów Petrescu piłkarze narzekali na zbyt ciężkie treningi, a sam Dan wypominał im brak profesjonalizmu. Wątpię, że przy ponownym objęciu stanowiska treningi byłyby lżejsze. |
A co myślicie o Ricardo Monizie? W Lechii dawał radę, dość dobry motywator. Chyba teraz bez pracy jest...
|
Co do Zuba to nie ma sie czym podniecac, pracuje w najlepszym klubie litewskim w bardzo slabiutkiej lidze. Nie oszukujmy sie w tej sytuacji o sukces naprawde nietrudno. Potrzeba kogos z jajem kto wejdzie z buciorka do szatni i pie****lnie piescia w stol. Zadnych dobrych wujkow i dziadkow.
|
Ja nie wiem ale wyście się opili dzisiaj czy co?
Klub nie ma hajsu. Stilić zapewne podpisał dawno kontrakt na Bałkanach tylko dogadał się z klubem aby nie ogłaszać (dlatego był hajs na 2 transfery zimą). Maksimum możliwości to jest Urban i to jeszcze jak się zgodzi. Nie byłem jego fanem i nie będę. Co do Wdowczyka i Michniewicza -> nie ma szans afery korupcyjne Ojrzyński się nie ruszy. Kasperczak? To wolę Leńczyka i piłki lekarskie. Moskal do wzięcia - opcją najłatwiejsza do ogarnięcia ale pytanie jest inne - patrząc na terminarz - jaki ma być profil trenera który uratuję nam pierwszą 8? Chyba że to ja się czegoś najadłem i jutro zwariuje jak włączę internet... oby tak było. |
Nie ma się co łudzić, wiadomo, że Broniszewski będzie na pewno na najbliższe 2 mecze, a może i do końca sezonu trenerem, tak więc Zarząd nawet innej osoby nie miał dogadanej jak usuwał Franza.
|
A juz niech bedzie ten Urban - innego polskiego kandydata nie widze na ten moment a nie powinien to byc trener, ktory pracował wczesniej z tymi słabszymi zespołami nie majac na koncie prowadzenia tego lepszego zespołu. W zagranicznego trenera jak Jovanovic nie chce mi sie wierzyc. Baweł Prozek na FB powiedział, ze jutro poznamy nowego trenera :D wiec skoro tak szybko to wychodzi na to, ze bedzie jednak ten Janek
|
A tymczasem przy niekorzystnym układzie za tydzień możemy być poza pierwszą ósemką.
Mogą nas wyprzedzić Podbeskidzie i Łęczna, a dogonić Piast i Bełchatów. |
Szkoda, że przegapiono moment, kiedy Skorża był wolny.
|
Szkoda Jurka Brzeczka, ze sie juz zaczepil w Lechii. Wiedzialem, ze sobie poradzi w ekstraklasie juz w rakowie sobie bardzo dobrze radzil. Tylko byly pilkarz z charakterem !!!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Marzeniem byłby powrót Dana, ale realnie patrząc to będzie chyba Urban .... |
Interia podała, ze Smuda zarabiał 65 tys./m
|
Ja pie... to chyba jakiś żart, nie wydałby na niego 10 tyś.
Fortuna.. i jeszcze mu coś nie pasowało. Powariował. |
Czyli albo Broniszewski albo Czesiu Michniewicz. W odwodzie jesczcze Marek Motyka i Jan Urban. Wygląda optymistycznie.
Ja mimo wszystko chciałbym Wójcika. Tu trzeba motywacji : "jedziemy z frajerami". |
Petrescu mial ostatnio propozycje z Nottingam Forest ale ja odzucil bo byla tylko na 3 miesiace Dan to juz nie ta polka .... Chociaz w wywiadzie dla PS z 2012r powiedzial ze chcialby jeszcze kiedys wrocic do Wisly ;)
|
Cytat:
|
Na odstresowanie :)
https://www.youtube.com/watch?v=KMIZCA648EI |
|
@szczepans21
made my day !! |
no to do jutra do 10:30 trzeba zgadywać kto
Może lepiej to cytujcie a nie Forum Wisły Już we wtorek poznamy nazwisko następcy Franciszka Smudy. Na godzinę 10:30 została zwołana konferencja prasowa, podczas której przedstawiony zostanie nowy szkoleniowiec "Białej Gwiazdy". wislakrakow.com (redakcja) |
Cytat:
|
Ludzie nie oszukujmy się, w Polsce teraz oprócz młodego Marcina Dorny, nie ma trener, który byłby wstanie coś z Wisły teraz zrobić. Jutro przyjdzie jakiś gorszy od Smudy, zagramy o utrzymanie a w lipcu bedzie kolejny nowy trener....
|
Cytat:
|
Jeśli już Frania zwolnili to mam nadzieje,że Gaszyński wie co robi i na jego miejsce szykuje jakieś znane nazwisko...nie wybaczę jeśli będzie to ktoś pokroju Kulawika z całym szacunkiem. Osobiście chciałbym Ojrzyńskiego.
|
Jutro 10.30 czyli albo tymczasowy, albo działanie na szybko bez przemyślenia.
Módlmy się żeby nie był to żaden wynalazek w stylu Zielińskiego czy Henia Kasperczaka. |
Szalenie jestem ciekaw wyboru trenera przez Zarząd. Kamień milowy w tym sezonie, który w pewnym stopniu pokaże dokąd zmierza Wisła pod rządami Prezesa Gaszyńskiego.
|
Albo było już zaplanowane i Smuda miał polecieć tak czy siak i tylko szukano pretekstu.
|
Będzie transmisja z konferencji? Np. na Wisla.tv ?
|
Jeśli ktoś zagwarantowałby panu w Polsce taką swobodę i pensję jak w Kubaniu...
DAN PETRESCU: W Polsce nikt mi nie da takiej pensji, a właściciele klubów mnie nie znają. Tylko właściciel Wisły mógłby mi jeszcze raz zaufać. Możemy porozmawiać o powrocie do Polski, kiedy skończy mi się kontrakt w Kubaniu. Dziś jestem szczęśliwy. Wtedy też byłem, kibice Wisły byli niesamowici... Po zwolnieniu z Wisły byłem w bardzo złej kondycji psychicznej. W Krakowie dałem z siebie naprawdę wszystko i nigdy w życiu nie spodziewałbym się, że tak skończę. Potrzebowałem czasu, żeby wyleczyć te rany. |
Spodziewajcie się Bracia i Siostry Kazia Moskala a nie Dana Petrescu ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl