Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Smudzie? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9435)

Mario Nh 09.03.2015 19:38

Skorża to szczyt marzeń, niestety.

Dawać Ojrzyńskiego.

Gucio25 09.03.2015 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1393322)
jeżeli piłkarze grają przeciwko trenerowi to wywioza tu na taczkach kazdego...czy to Smuda czy Guardiola jeden .....

tylko jeśli to prawda, to trzeba coś z tym zrobić, bo jak oni grają przeciwko trenerom, to i przeciwko nam.. zero szacunku dla koszulki, herbu, barw, nas. po .... na mecz iść i śpiewać "Wisełko wygraj mecz", jeśli oni jak będą chcieli zwolnić trenera to będą robić wszystko, żeby przegrać?

speedfashion 09.03.2015 19:40

Wątpię, aby dało się z tym coś zrobić. Jest tu kilku takich, co w buntach przeciwko trenerom się specjalizują. ;)

Tommy91 09.03.2015 19:43

Wypowiedź Dana z 2009r.:
Kilkukrotnie powtarzał pan, że z chęcią wróci do Krakowa. Mając oferty klubów z Anglii warto wracać do drużyny, gdzie większość piłkarzy mówi o panu wyłącznie źle?
- Oferta z Anglii była, ale ze słabego zespołu. Na razie chcę jednak pracować w Unirei. Ale do Krakowa wracam choćby za chwilę. Mam Wisłę w sercu. Śledzę jej wyniki w Internecie, oglądam bramki, dopinguje im. Wisła ma wspaniałych kibiców i to mnie urzekło. Moim marzeniem jest prowadzenie Steauy, później Chelsea a na trzecim miejscu Wisły. Jeżeli odbiorę telefon od Bogusława Cupiała z ofertą pracy będę naprawdę szczęśliwy.

wiesniak842 09.03.2015 19:47

Po Smudzie bedzie nowy trener. Koniec, kropka.

T-omek 09.03.2015 19:47

Mysle, ze Hajto poszedl po rozum do glowy i zrozumial, ze trenerka w Polsce momentami przypomina rzezbienie w gownie. Podejrzewam, ze w tychach robi za czapke gruszek wiec wyciagniecie go z tej prowincji to nie sztuka. Wiekowym i korupcyjnym trzeba odrazu podziekowac. Osobiscie w roli trenera widzialbym bylego pilkarza w okolicach 40-stki ogranego na zachodzie. Szkoda, ze poukladani zawodnicy typu Dudek albo Waldoch nie poszli w trenerke.

RAFi89 09.03.2015 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez T-omek (Post 1393335)
Mysle, ze Hajto poszedl po rozum do glowy i zrozumial, ze trenerka w Polsce momentami przypomina rzezbienie w gownie. Podejrzewam, ze w tychach robi za czapke gruszek wiec wyciagniecie go z tej prowincji to nie sztuka. Wiekowym i korupcyjnym trzeba odrazu podziekowac. Osobiscie w roli trenera widzialbym bylego pilkarza w okolicach 40-stki ogranego na zachodzie. Szkoda, ze poukladani zawodnicy typu Dudek albo Waldoch nie poszli w trenerke.

Wałdoch bawi się w trenerkę, w Schalke pracuje z zespołami młodzieżowymi (a przynajmniej pracował). O ile dobrze pamiętam to Smuda chciał go na asystenta w kadrze, ale podobno poszło o kasę.

!!IRIVER!! 09.03.2015 19:53

....a, co wy z tym Hajto?! Zub czy Urban to chyba jedyne polskie nazwiska do zaakceptowania i wyciagniecia.. Jak słyszę o Michniewiczu to mnie trzepie. Ojrzynskiego bym tez widzial ale on chyba jeszcze woli posiedziec w Bielsku...tam nie ma na co narzekac, presja mniejsza a wyniki przy tym bardzo dobre, jest tam szanowany i tyle.

Marlowe 09.03.2015 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1393327)
Skorża to szczyt marzeń, niestety.

Dawać Ojrzyńskiego.

Nie wiem czy chciałby w obecnej sytuacji iść do Wisełki,w Bielsku ma status gwiazdy .

Patryko 09.03.2015 19:56

@Tommy91 Co do wypowiedzi Petresu z 2009 - troszkę się od tamtego czasu pozmieniało ^_^ To już nie ten pułap finansowy.

Warto nadmienić, że za czasów Petrescu piłkarze narzekali na zbyt ciężkie treningi, a sam Dan wypominał im brak profesjonalizmu. Wątpię, że przy ponownym objęciu stanowiska treningi byłyby lżejsze.

ladek1989 09.03.2015 20:01

A co myślicie o Ricardo Monizie? W Lechii dawał radę, dość dobry motywator. Chyba teraz bez pracy jest...

T-omek 09.03.2015 20:01

Co do Zuba to nie ma sie czym podniecac, pracuje w najlepszym klubie litewskim w bardzo slabiutkiej lidze. Nie oszukujmy sie w tej sytuacji o sukces naprawde nietrudno. Potrzeba kogos z jajem kto wejdzie z buciorka do szatni i pie****lnie piescia w stol. Zadnych dobrych wujkow i dziadkow.

szczepans21 09.03.2015 20:12

Ja nie wiem ale wyście się opili dzisiaj czy co?
Klub nie ma hajsu. Stilić zapewne podpisał dawno kontrakt na Bałkanach tylko dogadał się z klubem aby nie ogłaszać (dlatego był hajs na 2 transfery zimą). Maksimum możliwości to jest Urban i to jeszcze jak się zgodzi. Nie byłem jego fanem i nie będę.
Co do Wdowczyka i Michniewicza -> nie ma szans afery korupcyjne
Ojrzyński się nie ruszy.
Kasperczak? To wolę Leńczyka i piłki lekarskie.
Moskal do wzięcia - opcją najłatwiejsza do ogarnięcia ale pytanie jest inne - patrząc na terminarz - jaki ma być profil trenera który uratuję nam pierwszą 8?

Chyba że to ja się czegoś najadłem i jutro zwariuje jak włączę internet... oby tak było.

Grymas 09.03.2015 20:33

Nie ma się co łudzić, wiadomo, że Broniszewski będzie na pewno na najbliższe 2 mecze, a może i do końca sezonu trenerem, tak więc Zarząd nawet innej osoby nie miał dogadanej jak usuwał Franza.

mitmichael 09.03.2015 20:42

A juz niech bedzie ten Urban - innego polskiego kandydata nie widze na ten moment a nie powinien to byc trener, ktory pracował wczesniej z tymi słabszymi zespołami nie majac na koncie prowadzenia tego lepszego zespołu. W zagranicznego trenera jak Jovanovic nie chce mi sie wierzyc. Baweł Prozek na FB powiedział, ze jutro poznamy nowego trenera :D wiec skoro tak szybko to wychodzi na to, ze bedzie jednak ten Janek

FraMat 09.03.2015 20:44

A tymczasem przy niekorzystnym układzie za tydzień możemy być poza pierwszą ósemką.
Mogą nas wyprzedzić Podbeskidzie i Łęczna, a dogonić Piast i Bełchatów.

KOALIK 09.03.2015 20:56

Szkoda, że przegapiono moment, kiedy Skorża był wolny.

T-omek 09.03.2015 20:57

Szkoda Jurka Brzeczka, ze sie juz zaczepil w Lechii. Wiedzialem, ze sobie poradzi w ekstraklasie juz w rakowie sobie bardzo dobrze radzil. Tylko byly pilkarz z charakterem !!!

PODpalacz 09.03.2015 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez T-omek (Post 1393367)
Szkoda Jurka Brzeczka, ze sie juz zaczepil w Lechii. Wiedzialem, ze sobie poradzi w ekstraklasie juz w rakowie sobie bardzo dobrze radzil. Tylko byly pilkarz z charakterem !!!

pierwsze koty za płoty ....jak sobie poradził....?

!!IRIVER!! 09.03.2015 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez T-omek (Post 1393367)

Pieprzenie. Niczego tam jeszcze nie osiągnął i jeśli w ogóle uda im się doczłapać do górnej ósemki to będzie duuuży sukces.

heoij 09.03.2015 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1393258)
Wie ktoś może ile w Wiśle zarabiali taki: Smuda, Skorża, Petrescu, Kasperczak, Maaskant, Probierz?

Smuda zarabiał 60 tysięcy złotych miesięcznie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marlowe (Post 1393341)
Nie wiem czy chciałby w obecnej sytuacji iść do Wisełki,w Bielsku ma status gwiazdy .

Ojrzyński zarabia w Bielsku 16 tysięcy złotych także gdyby zaproponowano mu chociaż połowę z tego co miał Smuda pewnie by się skusił :-)

Marzeniem byłby powrót Dana, ale realnie patrząc to będzie chyba Urban ....

Gwiaździsty 09.03.2015 21:15

Interia podała, ze Smuda zarabiał 65 tys./m

aNouc 09.03.2015 21:24

Ja pie... to chyba jakiś żart, nie wydałby na niego 10 tyś.

Fortuna.. i jeszcze mu coś nie pasowało. Powariował.

BiałaGwiazda 09.03.2015 21:38

Czyli albo Broniszewski albo Czesiu Michniewicz. W odwodzie jesczcze Marek Motyka i Jan Urban. Wygląda optymistycznie.

Ja mimo wszystko chciałbym Wójcika. Tu trzeba motywacji : "jedziemy z frajerami".

radek2323 09.03.2015 21:38

Petrescu mial ostatnio propozycje z Nottingam Forest ale ja odzucil bo byla tylko na 3 miesiace Dan to juz nie ta polka .... Chociaz w wywiadzie dla PS z 2012r powiedzial ze chcialby jeszcze kiedys wrocic do Wisly ;)

Paweł 09.03.2015 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1393386)
Czyli albo Broniszewski albo Czesiu Michniewicz. W odwodzie jesczcze Marek Motyka i Jan Urban. Wygląda optymistycznie.

Ja mimo wszystko chciałbym Wójcika. Tu trzeba motywacji : "jedziemy z frajerami".

Chyba mylisz motywację z chamstwem.

szczepans21 09.03.2015 21:46

Na odstresowanie :)
https://www.youtube.com/watch?v=KMIZCA648EI

Brozinho_23 09.03.2015 21:47

http://oi61.tinypic.com/sdd0fa.jpg

tommiyacht 09.03.2015 21:50

@szczepans21

made my day !!

KOMINEK 09.03.2015 21:51

no to do jutra do 10:30 trzeba zgadywać kto

Może lepiej to cytujcie a nie Forum Wisły
Już we wtorek poznamy nazwisko następcy Franciszka Smudy. Na godzinę 10:30 została zwołana konferencja prasowa, podczas której przedstawiony zostanie nowy szkoleniowiec "Białej Gwiazdy".

wislakrakow.com
(redakcja)

qqq_b 09.03.2015 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radek2323 (Post 1393387)
Petrescu mial ostatnio propozycje z Nottingam Forest ale ja odzucil bo byla tylko na 3 miesiace Dan to juz nie ta polka .... Chociaz w wywiadzie dla PS z 2012r powiedzial ze chcialby jeszcze kiedys wrocic do Wisly ;)

Ale Cupiał nie chciałby. On woli kolesiostwo na każdym kroku. Poza tym gwiazdeczki typu Brożek czy Boguski od razu poleciałyby do niego na skargę, że muszą "tyle" trenować. Piz*deczeczki-kopacze...Wstyd na nich patrzeć. Powinno im się zabrać 80% pensji jaką mają za hańbienie klubu.

marcin19876 09.03.2015 21:55

Ludzie nie oszukujmy się, w Polsce teraz oprócz młodego Marcina Dorny, nie ma trener, który byłby wstanie coś z Wisły teraz zrobić. Jutro przyjdzie jakiś gorszy od Smudy, zagramy o utrzymanie a w lipcu bedzie kolejny nowy trener....

qqq_b 09.03.2015 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 1393396)
Ludzie nie oszukujmy się, w Polsce teraz oprócz młodego Marcina Dorny, nie ma trener, który byłby wstanie coś z Wisły teraz zrobić. Jutro przyjdzie jakiś gorszy od Smudy, zagramy o utrzymanie a w lipcu bedzie kolejny nowy trener....

To po jakiego grzyba wyrzucają Smudę skoro zamieniają go na kolejnego "Smudę"? I tak do usranej śmierci będą robić, co? Czy jest w tym klubie jakakolwiek WIZJA???

DJ Hazel 09.03.2015 22:01

Jeśli już Frania zwolnili to mam nadzieje,że Gaszyński wie co robi i na jego miejsce szykuje jakieś znane nazwisko...nie wybaczę jeśli będzie to ktoś pokroju Kulawika z całym szacunkiem. Osobiście chciałbym Ojrzyńskiego.

fialo 09.03.2015 22:01

Jutro 10.30 czyli albo tymczasowy, albo działanie na szybko bez przemyślenia.

Módlmy się żeby nie był to żaden wynalazek w stylu Zielińskiego czy Henia Kasperczaka.

BlueBerry 09.03.2015 22:04

Szalenie jestem ciekaw wyboru trenera przez Zarząd. Kamień milowy w tym sezonie, który w pewnym stopniu pokaże dokąd zmierza Wisła pod rządami Prezesa Gaszyńskiego.

PiVoSH92 09.03.2015 22:05

Albo było już zaplanowane i Smuda miał polecieć tak czy siak i tylko szukano pretekstu.

Brozinho_23 09.03.2015 22:07

Będzie transmisja z konferencji? Np. na Wisla.tv ?

radek2323 09.03.2015 22:12

Jeśli ktoś zagwarantowałby panu w Polsce taką swobodę i pensję jak w Kubaniu...

DAN PETRESCU: W Polsce nikt mi nie da takiej pensji, a właściciele klubów mnie nie znają. Tylko właściciel Wisły mógłby mi jeszcze raz zaufać. Możemy porozmawiać o powrocie do Polski, kiedy skończy mi się kontrakt w Kubaniu. Dziś jestem szczęśliwy. Wtedy też byłem, kibice Wisły byli niesamowici... Po zwolnieniu z Wisły byłem w bardzo złej kondycji psychicznej. W Krakowie dałem z siebie naprawdę wszystko i nigdy w życiu nie spodziewałbym się, że tak skończę. Potrzebowałem czasu, żeby wyleczyć te rany.

szczepans21 09.03.2015 22:14

Spodziewajcie się Bracia i Siostry Kazia Moskala a nie Dana Petrescu ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl