![]() |
Cytat:
Gargule z kolei ma trochę inne zadania niż jesienią - tak jak dzisiaj gdzie musiał grać jako skrzydłowy. Ta opcja jest do skasowania bo wyglądało to kiepsko. Guerrier dzisiaj przed przerwą nie grał ale rozumiem że masz na myśli przerwę zimową - tutaj zgoda na razie to nie ten Donald. Bunoza rundę życia rozgrywał na lewej obronie a teraz musi z konieczności grywać na stoperze a to nie wychodzi mu najlepiej. Chrapek też grywa na wiosne jako ten środkowy pomocnik który ma najwięcej zadań defensywnych Jak widać po zimie kilku piłkarzy gra na innych pozycjach i ma inne zadania na boisku niż to miało miejsce jesienią, może stąd te dysproporcje. |
Nastawilem sie na niedziele pt"Wpi***ol o 13 " i o dziwo potem mialem humor calkiem dobry
O ile mozna powiedziec ze na Lazienkowskiej zawsze nawet za Kasperczaka bywalo po 4;1 ,tak dzis mozna powiedziec ze zagralismy na nosie Legionistom zwazajac jak to do przerwy wygladalo czerwien dla Glowy dyskusyjna ,rownie dobrze mogla byc byc zolta . I ten mecz jakis tak bezjajowy ,pomyslec jak by to wygladalo z kibicami obydwu druzyn,i racami na boiskiu :D |
Oglądałem mecz w gronie Wiślaków daleko od domu. Po 2-0 grając w dziesiątke jeden z nas powiedział "egzekucja". Udało się dzięki zadufaniu Legii we własnej świetności ten mecz zremisować. Po drugim golu jeden z nas krzyknął "Stilić na Prezesa Wisły!". Poza słabym Gułą i ogólnym chaosem w pierwszej połowie trzeba powiedzieć: 1. Brawo Wisła! 2. Ta liga jest słabsza niż przypuszczałem...
Cieszmy się tym remisem i dajmy naszym piłkarzom wsparcie. Oni się cholernie przejmują tą sytuacją w klubie i ich to dotyka i dotyczy. Nie wojujmy z nimi. Jeśli macie możliwość - wpierajcie ich (w inny sposób niż obecnością na meczu) bo w ten sposób wspieracie ten Klub. |
Sędzia z Płocka na Legii to tak jak sędzia z Zakopanego na Wiśle. Albo z Bochni.
|
Cytat:
|
Cytat:
"Mecze przy pustych trybunach (Legia - Wisła, Zawisza - Piast 6:0) mają wielki feler: odzierają kibiców ze złudzeń, że doping ma znaczenie." "Piłka nożna bez kibiców nie ma sensu. Chodzi tylko o to, że sam wpływ kibiców na wynik rywalizacji sportowej jest znikomy." |
Jasne, Stanowski. Puste krzesełka bardziej mobilizują gospodarzy do gry niż ryk kilkunastu tysięcy kibiców. Te teorie powinieneś zgłosić do nominacji noblowskiej z behawioryzmu.
|
Stanowski juz dawno stracił kontakt z rzeczywistościa ,wiec coz mozna oczekiwac po jego komentarzach.
Predzej Putin sie z zachodem dogada niz Stanowski zmądrzeje. |
Z tymi 36 cm to faktycznie dowalili, zresztą nie wiem czy zwróciliście uwagę na ustawienie liniowego który był 3 metry bliżej do bramki od linii spalonego i nie miał prawa widzieć metrowego spalonego/nie spalonego a co dopiero 36cm, no ale jak wiadomo u nas się promuję grę ofensywną pod warunkiem że nie jest to kontrowersja niekorzystna dla Legii. Przy analizie innego meczu gdzie spalony był 46 cm (przy stojącej piłce z wolnego!) przez 10 minut lamentowali i stwierdzili że nie mają pewności, a tutaj oczywiście pan Marciniak miał rację.
|
Sołtysie może się wypowiesz? :)
|
Cytat:
|
Cytat:
0 22 między Wami, a Petrochemią jest jakiś niesmak? :) |
Cytat:
W polskiej lidze promuję się takową grę w określonych sytuacjach ale na pewno nie w meczu przeciwko Legii. Cytat:
Pomijam ocenę faulu Głowackiego, który owszem był głupi ale podczas meczu MU-Liverpool podejrzewam, że gdyby za podobne dawali czerwoną to mecz kończyło by w sumie może 15 zawodników. |
Cytat:
|
Ale ten przeciwnik nie krzyczał tak przeraźliwie i nie zwijał się tak spektakularnie jak Żyro :)
|
Trzeba przyznać, że sędziowanie w meczach Wisła - Legia diametralnie się nam „poprawiło” jednak tendencja została utrzymana…
Jeszcze w poprzednim sezonie na R 22 Jarzębak nie dostrzegł jak mu pod nosem piłka wyjechała metr za linię z czego skorzystał Drwaliszwili i strzelił bramkę (Legioniści zadowoleni, Wiślacy niespecjalnie), teraz PZPN przysłał nam głównego, który tak się przejął łkaniem Żyry, że potraktował Głowackiego czerwienią (Legioniści zadowoleni, Wiślacy niespecjalnie), oraz orła nad orłami na linii, kolesia z sokolim wzrokiem albo z nieprzęciętnym nosem do czytania boiskowych sytuacji, który wypatrzył w 92 minucie Brożka na 36 cm spalonym (Legioniści zadowoleni, Wiślacy niespecjalnie – tendencja utrzymana). A mogło być tak pięknie hehhe |
Był spalony? Był. To nad czym tu płakać?
Jakby liniowy puścił akcję, to by wszystkie gazety dzisiaj płakały jak to oszukano Legiunię... A bidny sędzia zostałby zesłany do 3 ligi. |
stronniczosc komentatorow w C+ po wczorajszym meczu osiagnela apogeum. Czerwien-ewidentna-w takim razie czemu nawet nie wspomnieli o wslizgu radovica?!, spalony-ewidenty (promowanie ofensywnego futbolu i 30 cm spalony-HAHA), faul Burligi- moglaby byc rowniez czerwona+ podnieta mielcarskiego, ktory juz dawno sie zeszmacil jak to legia wszystkich gniecie i rozjezdza.
DNO, nie mialem ochoty ogladac tego meczu ze wzgledu na stronniczosc nie tylko sedziego ale i komentatorow. I szkoda bo zawsze wolalem ogladac np LM w c+ niz u tych capow z tvp, ale po wczoraj miarka sie przebrala. Gnidy. Cytat:
|
Oczywiscie jesli byl spalony, a byl, to liniowy jest wybroniony swoja decyzja. Jednak nie ma wuja zeby te 36cm zobaczyl podczas meczu, nie ma mowy zeby widzial tam jakiegos spalonego. Byla to z pewnością dla niego sytuacja wątpliwa wiec podjął bezpieczna decyzje. Bezpieczna dla siebie no i dla ... To jest właśnie taka sytuacja, mimo ze spalony byl to sędzia powinien puścić gre.
Cytat:
@lazy, nie zgadzam sie, jakby sedzia puscil gre to nie bylo by pretensji żadnych bo jest to fizycznie niemożliwe żeby wyłapać taki spalony. W takich sytuacjach widełki na stykowego spalonego to pol metra za i pol metra przed linia. A tutaj gdzie jest jeszcze "mijanka" czyli jeden biegnie w jednym kierunku a drugi w drugim to jest to faking niemozliwe. w pyrlandi tez taki remis z 0:2 na 2:2 wyciagnelismy, chyba za Petrescu. |
Cytat:
|
jak tak będą sędziować mecze po podziale na grupy jak wczoraj to o MP 2014 możemy zapomnieć. Wisła zaczynała atakować to czerwona kartka z kapelusza dla najlepszego naszego zawodnika Głowy.
|
Cytat:
|
Ostatnio któryś z naszych guru sędziowskich się wypowiadał, że FIFA w ostatnich wytycznych zniosła pojęcie "promowania gry ofensywnej". Więc spalony nawet 1 cm to spalony i słuszny gwizdek sędziego.
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego potem w pucharach nie potrafią bez pomocy czarnych w pięciu meczach strzelić bramki. |
Cytat:
|
Panowie Legia DZIŚ gra bez trenera ,jest źle przygotowana do sezonu,TO AZ BOLI JAK SIĘ ICH OGLĄDA .
|
Cytat:
Bunoza rusza się w obronie jakby miał nogi ze stali, a Dudka, który nie przepracował okresu wygląda przy nim jak struś pędziwiatr. To samo Brożek, bez przygotowań Smudy w poprzedniej rundzie najlepszy napastnik ligi, teraz cień piłkarza. Dalej Sarki i Donald, przecież też ewidentnie widać, że stracili na szybkości, a to nie może być przypadek. Ciekawi mnie po co trzymamy Szewczyka, z całą sympatią ale nie jest to poziom, który desygnuje go do gry w Wiśle. Chyba, że w ramach dalszych oszczędności, nie przedłużamy kontraktów z kilkoma zawodnikami, którym te kontrakty się kończą i wtedy gramy takimi Szewczykami. |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ktoś mi wyjaśni o co chodzi? |
A co skłania Cię do przypuszczeń, że przy pełnych trybunach legioniści by strzelili jeszcze jedną czy dwie bramki?
W kontekście licznych w ostatnich dniach przypuszczeń, że piłkę nożna w Polsce da się oglądac tylko przy pelnych, dopingujących trybunach i oprawie przygotowanej przez licznych fanów, kłam temu zadaje fakt, że dla wielu osób wczorajszy mecz Legia-Wisła był całkiem niezłym widowiskiem sportowym. Jesli więc na stadion zaczną przychodzic rodziny, pikniki i janusze to i tak tylko od piłkarzy zależy jakość widowiska na boisku (nie na trybunach). Mnie się wczorajszy mecz ogólnie podobał, a przy okazji nie słychać było żadnych zbednych odgłosów typu WTSK, żadnych bluzgów, żadnych przejawów niskich instynktów.... |
Cytat:
Gdyby był doping dla Legii, to wielu naszych zawodników mogłoby się w najważniejszych momentach pomylić będąc pod presją trybun. Np. Stilic mógłby kopnąc o kilka centymetrów wyżej i byłaby tylko poprzeczka i jęk zawodu w Krakowie, może Donald kopnąłby w trybune a nie w bramkę, itp... Może trybuny domagałyby się ataków Legii w II połowie, a nie stania i przyglądania się naszym akcjom. Chwała naszym piłkarzom! Ja po strzeleniu już 1 bramki byłem zadowolony i gdy zobaczyłem ich walkę uważałem, że spełnili w tym meczu "testament" Reymana. Nawet gdyby przegrali, to wracaliby z honorem i godnością do Krakowa. |
Oczywiście, że doping, oprawa, obecność kibiców z Warszawy i Krakowa uczyniłyby z tego meczu jeszcze większe widowisko. Ale nie mamy żadnej pewności, że wynik byłby z tego powodu inny, że piłkarsko mecz byłby ciekawszy.
Jestem jak najbardziej za tym, że piłka nożna jest dla kibiców, ale i bez kibiców(jeśli do tego dojdzie) piłka sobie poradzi |
Cytat:
Masz jakieś wyliczenia finansowe, że bez wpływu $zmalu do klubowej ka$y z tytułów dni meczowych, reklam, sponsorów to wszystko nie pier*dolnie? Bo mamy chyba diametralnie inne wyniki. |
Cytat:
Gdyby nie kibice i atmosfera którą robią na stadionach to tej buraczanej ligi nawet w TV by już nikt nie oglądał. Bo taki poziom, w ciszy, bez żadnych atrakcji to można sobie obejrzeć otwierając okno w bloku i spoglądając na pobliskie podwórko. |
Cytat:
Drugi kolega też ma racje, tam gdzie nie było kibiców nie długo trwała poważna piłka. Jedynym wyjściem z sytuacji jest wyjście polityki i rządu z szeroko rozumianej piłki, odejście od niekonstytucyjnych przepisów prawa i zachowania władzy. Mamy na tyle dobrą infrastrukturę, aby wyciągać indywidualne konsekwencje, a nie zbiorowe represje. Bez odejścia Tuska i Jemu podobnych nie będzie w naszej piłce dobrze. Rząd i media, ktore są na Jego smyczy skutecznie obrzydzają Polakom piłkę nożną w wykonaniu naszech drużyn. Nie pomaga poziom sportowy, a władza i media straszą aby mieć temat zastępczy. Gdyby media i rząd były tylko neutralne, to frekwencja na stadionach byłaby inna. Ps. zgadzam się z tym, że nie ma pewności że w niedzielę wynik z kibicami na trybunach byłby inny, ale jednak jest to wielce prawdopodobne. |
To nieporozumienie.
Ja nie pisałem o calkowitym braku kibiców. Napisałem przecież wyraźnie: W kontekście licznych w ostatnich dniach przypuszczeń, że piłkę nożna w Polsce da się oglądac tylko przy pelnych, dopingujących trybunach i oprawie przygotowanej przez licznych fanów, kłam temu zadaje fakt, że dla wielu osób wczorajszy mecz Legia-Wisła był całkiem niezłym widowiskiem sportowym. Jesli więc na stadion zaczną przychodzic rodziny, pikniki i janusze to i tak tylko od piłkarzy zależy jakość widowiska na boisku Wpływy z biletów (o co tak WiślakMyślenice i hunter się boją) zapewnic mogą w tak duzym mieście jak Kraków własnie rodziny, pikniki i janusze. Ultrasi i superfani mogą okazać się zbędni. Może okazać się, że do poziomu sportowego super oprawy nie są aż tak niezbędne, że nie jest niezbędny młyn i gniazdowy. A to już byłaby szkoda. Dlatego klub i SKWK powinny dojść do porozumienia. Inna drogą niż do tej pory (bojkotowanie meczów przez część kibiców). Potrzebne są wzajemne ustępstwa. Dla dobra Wisły. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl