![]() |
Reakcja Putina na żądania UE:
http://img.sadistic.pl/pics/db990fcbf841.gif ps. Cytat:
|
myślę, że Rosjanie tak znają ten sprzęt, że sami sobie wprowadzą nowe kody bez niczyjej pomocy. Zresztą mają zdrajców z sił zbrojnych Ukrainy, mają tyle dokumentów, mają wywiad. Nic tylko wycelować jakąś rakietę w najmniejszą ich łajbę, a wtedy będą mogli oskarżyć o to Ukrainców...
Od dawna zastanawiałem się czy nie lepiej było jakiś czas temu dogadać się z Putinem i ustalić przyszłość Europy Wschodniej...Co nam z walki o ideały, wartości i wolność Waszą, jak nie zrealizujemy własnych interesów narodowych, bo tą zagrywkę i tak wygra Putin. |
Cytat:
Rosjanie stanowią kilkanaście % turystów w Egipcie i są tam najliczniejszą grupą narodowością turystów. Porównując to z turystami z Polski mamy ogromną przepaść liczbową, która w stosunku procentowym nie jest 5x mniejsza jak wspomniałeś. Liczba turystów w Egipcie w ostatnich latach: 2010 - 14,7 mln, w tym 590 tys. Polaków 2011 - 9,8 mln, w tym 380 tys. Polaków 2012 - 11,5 mln, w tym 460 tys. Polaków i 1,41 mln Rosjan 2013 - 9,5 mln, w tym 378 tys. Polaków i 1,74 mln Rosjan Co do danych za 2013 roku mogą być przesadzone co do ilości Polaków, gdyż są to słowa egipskiego ministra, a wg. danych polskiego Urzędu Lotnictwa Cywilnego do Egiptu poleciało z Polski 210 tys. turystów przez pierwsze 3 kwartały ubiegłego roku. http://www.rp.pl/artykul/1086042.html Cytat:
Najpopularniejszym kierunkiem wyjazdów była Turcja, do której wyjechało ok. 2,5 mln Rosjan, czyli blisko 20% wszystkich turystów. Na drugim miejscu był Egipt z 1,5 mln turystów i kilkunastoma % udziału w ruchu turystycznym z Rosji, a na 3 miejscu podium była Hiszpania z szacunkami od 700 tys. do 1 mln turystów. Także Rosja ma podobne wskaźniki do Polski co do turystów wyjeżdżających do Egiptu (kilkanaście % udziału w turystyce zagranicznej i ok. 1% populacji kraju). Różnica jest natomiast na korzyść Rosji jeśli chodzi o liczby, gdyż utrzymuje się 3-5 x większa liczba turystów z Rosji względem turystów z Polski. Sam nie byłem nigdy poza Moskwą i Petersburgiem na rosyjskim country, ale z opowieści osoby, który często tam bywa wiem, że nie jest to taka bieda jaka powszechnie się wydaje. Wieś ukraińska przy wsiach zachodniej Rosji to jak XIX wiek przy XXI wieku. |
Cytat:
Faktem jest, iż obecne ukształtowanie etniczne Kosowa spowodowane jest tzw. Wędrówką Serbów - która w istocie nie była żadną wędrówką tylko wypędzeniem przez Turków i przywleczeniem Albańczyków - oczywiście w politporawnej historii zamieszczonej pewnie też na Wikipedii (wybacz nie czytałem) o tym nie napiszą - tak samo jak nie mówią o obozach stworzonych przez Albaczyków w Jugosławii, w których więziono Serbów w celu wykorzystania ich narządów wewnętrznych. To jesttaki szczegół nie warty wspomnienia. Kocioł bałkański to jest wynik etnicznej polityki Imperium - podobnej do tej tworzonej przez Stalina - Stalin niebył pionierem w tej dziedzinie I jeśli Tatarzy mieli swoją wędrówke ludów - to Serbowie również. I jeśli RUscy sie zasiedlili na Krymie to Albańczycy również sie zasiedlili - gadanie o tym kto co robił w VI wieku jest trochę bez sensu. To tak samo, jak dać Zydom prawo do wybijania Arabów - bo byli pierwsi na Ziemi Obiecanej |
Ruscy się zasiedlili na Krymie po tym jak wcześniej Rosja doprowadziła do systematycznej deportacji Tatarów krymskich, którzy prze wieki stanowili tam niemal 95 % ludności a Rosjan wogóle nie było. Więc Rosjanie są tylko potomkami kolonizatorów a nie prawowitych mieszkańców Krymu. Co się tyczy Kosowa, to tam był jeden wielki mętlik narodowościowy i raz jedni a raz drudzy mieli wiecej do powiedzenia na tym terenie. Serbowie gdy zostali ponownie władcami tego terenu praktycznie sie nim nie interesowali. Kraine tę zacofaną gospodarczo opuszczali Serbowie z przyczyn ekonomicznych. Praktycznie na własne życzenie ją stracili. To efekt czystek etnicznych przy pomocy armii jugosłowiańskiej, której działania wywołały reakcje NATO. Na Krymie nikt nie mordował Rosjan, co miało by niby usprawiedliwiać agresję Putina.
Dlatego porównania Krymu i Kosowa są bzdurne i nie poparte faktami. |
Powiem tak: Panowie ogarnijcie się i miast używać argumentów o agenturalności spod znaku czy to $ czy carskiej mocy czy gwiazdy sześcioramiennej, zaczynicie dyskutować na argumenty... Stojąc z boku zaczyna to komicznie wyglądać. "Postępowcy" mają niezły ubaw... Temat Ukrainy to temat rzeka:
Fakty są jednak TEŻ takie: http://www.isakowicz.pl/index.php?pa...id=88&nid=9122 |
Kolega widzę nie popuści ani troszku. Kraina zacofana gospodarczo ;)
|
Żółtodziób z karabinem? Zobacz, co cię czeka na wypadek wojny.
Cytat:
|
|
Cytat:
Na Ukrainie zaczyna się powoli budowa w miarę normalnego państwa (nawet jeśli okaże się za chwilę, że bez Krymu). Jeśli prześpimy kluczowe momenty tej budowy to już za kilka lat będziemy mieć za wchodnią granicą państwo wybitnie anty-polskie. |
z tymi snajperami to dziwna sprawa, bo pamiętam jak w Polskim Radiu w Jedynce miał na żywo wejście dziennikarz, który obserwował Majdan i jak w pewnym momencie zupełnie ekspresyjnie zaczął opowiadać o tym jak żołnierze Berkutu padają najparwdopodobniej od strzału snajpera.
Była to tylko jedna wstawka - później już się nie powtórzyła a dziennikarz nie rozwijał wątku, nie wiem jak to medialnie później rozgrywał reżim |
Dezinformacja radziecka dotarła nawet tutaj. Trochę przerażające... Zaraz się okażę, że to rzeczywiście "polscy bojownicy" strzelali :D. Widać Putin bardzo działa na słabe umysły ;).
|
Jeszcze w temacie polskich mediów oburzonych na manipulacje:)
Kto zrobi filmik według podanego poniżej gotowego scenariusza zyska wieczną sławę w internetach! http://wpolityce.pl/dzienniki/dzienn...stosuja-od-lat |
Putin uruchomił już swoich propagandystów ale w Krakowie rzucił agenturalne stwoarzyszenia, które mają robić szum medialny. Na koniec rzuci pożytecznych idiotów. I oto do Rady Miasta Krakowa wpłunął wniosek o nadanie nowej nazwy dla Ronda Czyżyńskiego. I UWAGA wg. wnioskodawców ma ono nosic imie znanego w Krakowie, wielkiego przyjaciela Polski i Polaków : IWANA KONIEWA !!!
|
Cytat:
Oburzenie TVN na manipulację ruskich mediów nadaje się na nobla w dziedzinie hipokryzji. Jakby ich wziąć po lupę to wyszłyby jeszcze lepsze kwiatki, zresztą czasami tak jadą po bandzie że żadna lupa nie jest potrzebna ... Przyganiał kocioł garnkowi .. |
Chłopaki od Putina nieźle sie uwijają w internecie. Jest tu ktos taki ? przyznać się :):
Cytat:
|
Cytat:
Co to się dzieje - TVN demaskuje manipulacje. Newsweek - pobrzękiwanie szabelką. Jeszcze trochę a przeczytamy, że zamach w Smoleńsku jest całkiem prawdopodobny |
Kurcze pieczone, a już myślałem, że strzelają semici lub masoni! No proszę i to jeszcze podali w Russia Today!
|
Najpierw rozmowa z ,,F**k EU'', teraz to.
Chłopaki z KGB szaleją : ). Cytat:
|
Cytat:
|
Nie przekonasz gościa - Ławrow powiedział że tam ruskich nie ma i mamy w to wierzyć ;)
Przy okazji - ciekawe zestawienie siły militarnej na świecie - per kraj: http://www.globalfirepower.com/countries-listing.asp Polska na 18 tym miejscu - jaja nie z tej ziemi :) Ranking nie podaje kto ma zakopane rakiety na podwórku. |
Fałszywa polityka Niemiec czyli: "nic się nie stało, Putinku nic się nie stało":
Cytat:
|
|
Cytat:
Popisałeś się. Cytat:
Jakim prawem umundurowani nieoznakowani uzbrojeni ludzie zakładają na terytorium ukraińskiej bazy wojskowej ,,posterunek wartowniczy'' ? I jakie konsekwencje pociągnęłyby za sobą oddane strzały(raniące być może śmiertelne?) przez tychże nieoznakowanych terrorystów(?) w kierunku nieuzbrojonych żołnierzy ukraińskich przemierzających(zmierzających do?) teren swojej bazy wojskowej ? Dlaczego w momencie kiedy toczyły się te wydarzenia, przeciągał się moment rozpoczęcia konferencji Putina ? Zagranie Ukraińców było jak najbardziej na plus. Dlatego też nie dziwie się, że było ci nie w smak. |
Bo taka jest zasada prowadzenia jakiegokolwiek typu operacji militarnych badz paramilitarnych. Wystawienie wart to abecadlo kazdego dowodcy. Skoro ruskie zajeli lotnisko to co ty mi tu z jakims prawem wyskakujesz? Zajeli i juz ( A czy ja to pochwalam czy nie to nie ma nic do rzeczy ). I wysylanie przeciwko nim specjalnie rozbrojonego oddzialu ukraincow pod okiem kamer jest czystej wody prowokacja czy ci sie podoba czy nie. To jest tez skrajny przejaw glupoty bo swiadczy o tym jak niewiele znaczy ludzkie zycie na wschod od Buga. Takie zachowanie nie odbiega wiele od tego co mowila ta lekarka na Majdanie, ze kule wyciagniete z majdanowcow i berkutowcow byly takie same (vide rozmowa Ashton z Paetem ), sugerujac ze to ci sami "snajperzy" walili do jednych i drugich.
|
Z tym lotniskiem wyjscia byly trzy:
1) odbic zbrojnie ( zapewne powiedzianoby, ze pod rzadami nazistow zabijaja swoich) 2) pozwolic rosjanom (ktorych ponoc tam nie ma) robic co chca na Ukrainie 3) pokazac pod okiem kamer, ze sie nie ma agresywnego podejscia do grup, ktore wg "mediow", sa samoobrona mniejszosci ukrainskich ( czyli przebrane wojska rosyjskie) i majac te 3 opcje do wyboru tez nie rozumiem czemu uwazasz ja za bledna. PS sorry za brak polskich znakow |
Cytat:
|
Sanderuss wyznaje tylko wersję o prowokacjach "izraelskich" snajperów na Majdanie oraz oddziałów faszystowskich wojsk ukraińskich ukrywających się w koszarach na Krymie. Dosyć smutne, a zarazem zbieżne z linią RN oraz "narodowych" portali.
|
Cytat:
Co do opcji - moim zdaniem to jest prymitywna akcja pod publiczke zeby pokazac jak biedni ukraincy sa przez tychze ruskich poniewierani. Oczywistym zamiarem bylo sprowokowanie czerwonoarmistow do uzycia broni palnej, zeby moc sobie dorobic jeszcze kilku meczennikow w walce o "wolna" ukraine i pozyskac kolejne tweety poparcia i lajki na probanderowskich stronkach - klasyczna wojna informacyjna. Nie wyszlo, bo jak juz kilka analiz pokazalo, to nie sa soldaty prosto z poboru, tylko zgrani i zaprawieni weterani. A w przypadku jakis zoltodziobow z ostra amunicja wcale nie trudno o to by komus w stresie omsknal sie palec na spuscie. Cytat:
|
Liczyłem, że po moim poście wytłumaczysz czemu uważasz inne opcje za lepsze ( bo stosunek do 3. opcji znamy), ale w sumie nie zadałem tego pytania wprost, więc mój błąd. Chyba, że widzisz jeszcze jakąś inną, której nie wymieniłem.
|
Niezłe jaja sie odbywają. Już raczej z 99% pewnością można stwierdzić, że Ukraina straciła Krym. Jeżeli reszta świata debatuje od kilku dni o sankcjach(których najwieksi gracze w Europie nie chcą), to o czym my mówimy? Putin wprowadza na Krymie demokrację i rzetelne referendum pod lufami tysięcy karabinów ;]. Rozwalają też zdjęcia, gdzie przywożeni ciężarówkami rosjanie demonstrują i optują za oderwaniem Krymu od Ukrainy. ZSRR w pełnej krasie.
Inną kwestią jest światowe rozbrojenie, gdzie w tym temacie cofneliśmy się o dekady. Ukraina się rozbroiła, bo miała słowo, a przede wszystkim podpisy najwiekszych mocarstw na świecie, że jej granice pozostaną nienaruszone. Jak mają reagować inne państwa? Wiadomo, że w tej bliskiej i dalekiej przyszłości nikt już nie popełni takiego głupstwa i nie odda swojego arsenału atomowego. |
Cytat:
-sponsorowanie coup d'etat przez amerykanow; -niewyjasniona sprawa snajperow na majdanie (ponoc izraelscy zdaniem emj10); -mitomania ukraincow; -przewrot jako dodatek do rozgrywki miedzy USA a Rosja; -pozwolenie na "tymczasowe rzady" ludzi afirmujacych upa co wrozy dalsze niepokoje spoleczne w regionie; Zwroc tez uwage na to, ze w maju odbeda sie wybory do europarlamentu. Wytworzenie poczucia sztucznego zagrozenia bedzie owocowalo tym ze wiecej niezdecydowanych/podatnych na manipulacje ludzi bedzie glosowac na partie postulujace zaciesnienie wspolpracy. Byc moze ktos wpadl na pomysl zeby po ustawie 1066 dorzucic w Europie (lub poszczegolnych panstwach) cos na ksztalt Patriot Act (USA) czy Terrorism Act (UK). Widzisz, za duzo przypadkow jak dla mnie zeby nie czytac pomiedzy wierszami. I to jest moje zdanie. Taka mam opinie nt ostatnich wydarzen. Co wcale nie musi znaczyc ze jestem swiecie przekonany co do moich tez, ale na chwile obecna tak mi sie wydaje. |
Spiskowa teoria dziejów grubymi nićmi szyta. Niestety z podobnymi do NWO, Zeitgeist, czy Fahrenheit 9.11 ciężko dyskutować, gdyż opuszcza się w nich z racjonalne argumenty i sięga po pojęcia z granic metafizyki na fantasmagoriach kończąc.
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Olga Bohomolec byla lekarka na majdanie wiec widziala na wlasne oczy. A tu masz druga rozmwe Victorii Nulland potwierdzajaca sponsoring przewrotu : https://www.youtube.com/watch?v=64ZiM0S0BYM A tu konferencja rzecznika sekretarza stanu USA : https://www.youtube.com/watch?v=jW1WDbDX7wE A tak z ciekawosci: co powiedzieli w wiadomosciach? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl