![]() |
Cytat:
W zeszłym sezonie zagraliśmy też świetny mecz z Legią, na R22. Reszta to padaka była. Podobnie jest na tę chwilę - jeden mecz z Lechem OK, reszta dramat. Jest jedna różnica, pomiędzy tą rundą a poprzednią - Paweł Brożek. Dobry punkt, gra to był dramat. |
Cytat:
JA wam powiem jaki prezentujemy poziom. Prezentujemy poziom ligowy, taki sam jaki prezentuje 15 pozostałych drużyn w naszej ekstrakupie. O wyniku spotkania decydują: dyspozycja dnia, błędy przeciwnika, pomyłki sędziego lub czysty przypadek . Za pięć kolejek Zagłębie może być na pudle a solidna Pogoń czerwoną latarnią, ligowa tabela odwrócona do góry nogami nie będzie dla nikogo żadną niespodzianką. A pierdy trenerów nie brał bym na serio. Oni zawsze rozgrywają dobre zawody, dziękują za walkę zawodnikom, chwalą za realizację założeń taktycznych, mają więcej klarownych sytuacjii... a na to co się stało że się zesrało, wpływu nie mieli. Zremisować najlepsze spotkanie z drużyną która rozegrała najgorsze spotkanie....hmmm frajerstwo! A debil Wdowczyk jeszcze zadowolony. |
Jesteśmy drużyną BEZ porażki. Tracimy mało goli.Gramy pressingiem.W ofensywie ( póki co), gramy kombinacyjną szybką pilkę na jeden /dwa kontakty. Jesteśmy w czubie tabeli. KTO przed sezonem w to wierzył??? Panowie.....sezon jest dlugi..ale malkontenctwo niektorych poraża! Jak dla mnie- niech taki poziom gry trwa jak najdlużej w tym składzie osobowym i stanie się to, o czym marzylem;)...czyli pierwsza 8-ka po zakończeniu regularnego sezonu;)
|
Proponuje ustalic ze celujemy w miejsca 4-6 do konca rundy. Wszystko ponizej winno wywolywac sluszna krytyke lecz gdy bedziemy wyzej to sie nie napinamy :D
Nawt glupie ale proste zasady daja pewna stabilnosc a ta z kolei spokoj Jasno okreslony cel podpowiada nam sluszna droge do niego, w ganicach oczywiscie, jak w tym wypadku, naszych internetowych i tych rzeczwywistych mozliwosci |
flamigista czy jak mu tam i tak jak zawsze zmiadzyl na swoim blogu ,czyli "gramy o utrzymanie".
na siłe chce zaistniec na wesz(L)o |
A jaki jest cel od zarządu?
|
Walka o pierwszą ósemkę, a więc od miejsc 8 do 1.
I Ty się patrz na tabelę, a nie to co Bednarz powiedział kiedy klub był w rozsypce pod wpływem emocji. Na szczescie powoli wszystko wraca na swoje tory. A i pozostali nic wielkiego nie pokazuja a w tej kolejce wszyscy zagrali pod nas poza Lechem. Choćby na 2 kolejki przed koncem Wisła zajmowała drugie miejsce to flamigista i tak napiszę że walczymy o utrzymanie. On juz tak po prostu ma.. to straszna maruda, co jego wpis to placz, marudzenie, podcinanie sobie zyl. Nienawidzę takich pesymistow, na dodatek zaklamujacych rzeczywistosc. Wisla jak na razie radzi sobie wrecz zajebiscie, a po zimie powinno byc duzo lepiej. Cel zarządu taki więc takie miejsce mamy zajmować.. jak powie ze mamy utrzymać 12 miejsce to teraz mamy kilka spotkan przegrac zeby spasc z 4 na 12.. po prostu nikt sie nie napala na MP.. ale reszta zespolow przeciez nie prezentuje nie wiadomo czego i skladami nie odskakuja od Wisly. |
Cytat:
|
Ja patrze na sytuacje w Wisle na zasadzie szklanki ktora do połowy jest pełna,a nie pusta.
Powiedzmy szczerze 2 miesiace temu pisalismy ze nie wiadomo czy bedziemy w grupie mistrzowskiej a dzis jestesmy na 4 miejscu i mamy 2 pkt straty do lidera tabeli...... Nalezy dzis cieszyc sie ze Smuda wzial i zrobil na razie dobrą robote,a druzynie 70% pewnosci dodal Pawel Brozek,ktorego przyjscie calokowicie odmienilo nasza gre. Wychodzac z meczu z Amika juz myslalem kiedy bedzie nastepny a tego uczucia nie mialem od 3 lat. Panowie jest dobrze,ale teraz praca,praca,praca.A przyszlosc namaluje sie w ciekawszych kolorach. |
Cytat:
Myślę, że u siebie będziemy groźni dla każdego natomiast z dyspozycją ze Szczecina to martwię się o derby na wyjeździe. |
Cytat:
|
Do derbów powinniśmy dolecieć na oparach. Mały ich tam zmotywuje odpowiednio więc żle nie będzie. Głowa i Brożek też wiedzą jakiej wagi to pojedynek...młodych nie był bym pewien, w dzisiejszych czasach jakieś zjebane podejście mają do tak ważnych dla nas kibiców spraw.
|
Cytat:
|
Cytat:
Albo taki Chrapek - dostał w dupę na treningach i nagle zupełnie inny piłkarz. To co grał dzisiaj a to co prezentował w poprzedniej rundzie dzieli przepaść (odbiory, walka, bieganie od jednej połowy do drugiej), a przecież to był jego słabszy mecz. Trzeba sobie jednak powiedzieć szczerze - Smuda jak na razie wyciska z nich blisko 100% (albo nawet więcej), ale to nie są w większości wybitni piłkarze (na razie?). A mecz nie był nawet w połowie tak dobijający jak te w ostatnich trzech sezonach. Była słaby, ale widać było walkę, próby, były sytuacje - brakowało głównie dokładności. Nie przypominało to bicia głową w mur z poprzedniego sezonu. |
Cytat:
Co do ręki dla mnie ewidentny karny, ale z drugiej strony słuchając tych kretyńskich wywodów w C+ po naszym meczu z Legią (ręka Jodłowca) to Głowa zasłaniał sobie twarz..... :-) Co do komentatorów - w pewnym momencie wyłączyłem tych idiotów. Zwłaszcza słuchanie Jagody było wkur... - to Kazek przy nim jest 10 razy bardziej obiektywny - jeżeli w II połówce Pogoń nadal przeważała to skąd się wzięły statystyki ??? No i na koniec Boguski - ja rozumiem, że Smuda chce ukrócić Sarkiego - ale k...a kosztem czego ??? Gry całego zespołu ??? Bo do 70 minuty graliśmy w 10. Nalepa sam jako defensywny trochę zagubiony, ale rozumiem, że Smuda oszczędza Ostoję na mecze z mocniejszymi bo ma już parę kartek.... |
Cytat:
|
Jadąc na mecz liczyłem na 3 punkty jednak się trochę przeliczyłem. Patrząc na grę naszego zespołu ten remis trzeba uznać za nasz sukces, rozegraliśmy najsłabszy mecz dotychczas a i tak dowieźliśmy ten remis.
Na plus na pewno walka w naszym zespole na minus to postawa Boguskiego, nie mam nawet pół argumentu żeby go bronić po tym spotkaniu. No cóż za nami 6 kolejek ekstraklasy a Wisła w czołówce i to bez porażki z (bardzo) dobrą obroną :) |
Cytat:
:P Sędzia był słabiutki, wręcz żenujący, a co od ręki Głowackiego, to na weszło przytaczali cytaty ze Stanowskiego po ręce Jodłowca. Wcześniej uważałem, że karny ewidentny, teraz mam wątpliwości :lol: Ale i tak największa żenada to "faul" Bunozy za który dostał żółta kartkę. Nie to, że nie zasłużył na kartkę - tam w ogóle faulu nie było... |
Podsumowując czysto statystycznie :
1) mamy najmniej straconych bramek 2) jesteśmy jedną z 3 drużyn niepokonanych w lidze 3) jesteśmy jedną z 6 drużyn z dodatnim bilansem bramkowym 4) jak to już ktoś napisał w meczach z tymi samymi rywalami co w zeszłym sezonie ugraliśmy o 8 punktów więcej . 5) jesteśmy na 4 miejscu w tabeli ze stratą 2 punktów do lidera oraz dodałbym jeszcze już mniej statystycznie , że w zespole nie mamy ani jednego kontuzjowanego zawodnika! patrząc na poprzedni sezon , jest bardzo optymistycznie w zeszłym sezonie po 6 kolejkach mieliśmy 7 punktów , bilans bramkowy 5-9 i bilans wygranych 2-1-3 , a tym 10 pkt ,6-3 w bramkach i 2-4-0 |
Cytat:
|
Cytat:
na upartego w ten sposób to bym napisał że Boguski od 4 lat jest kontuzjowany :P przynajmniej tak określiłbym jego grę |
Cytat:
|
Cytat:
Fajnie, że wracają do kadry. Z uwagi na kartki niedługo mogą być potrzebni. |
Cytat:
w ten czas niech młodzi w formie zapełniają luki . Czekam na debiut Kuczaka w lidze.. |
Ci dwaj to czasem wrócą i meczu nie zdążą zagrać, bo znowu kontuzjowani są. Takie szklanki z nich.
|
Po kilku dobrych meczach trafił się gorszy. Nie przegrany, ale zremisowany i ja się z tego cieszę. Jak dla mnie to celem na ten sezon powinna być grupa mistrzowska. Powiem szczerze, że nawet gdyby na zajebiście sprzyjała fortuna spotęgowana przez odpowiedni układ planet i szamańskie tańce i zajęli miejsce gwarantujące miejsce w pucharach lub wygrali PP to paradoksalnie to bardziej by nam zaszkodziło niż pomogło. Także trzeba się cieszyć z tego co jest czyli 1 pkt.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na boku obrony jest mało zwrotny i słabo kryje 1 na1. Bez asekuracji nonstop ratuje się wślizgami. Objeżdżał go ten skośny jak chciał, łamał do boku i środka. W ofensywie Bury i tak rzadko kiedy daje szerokość. W meczu z Lechem bywały momenty, że zamiast rozpędzić się flanką wolał zejść do środka (co nie dziwi, nigdy nie miał jakiejś miażdżącej wrzutki). W środku, przed obrońcami, wiele z tych dylematów znika. Kilka minusów maleje a plusy, o których pisałem, nabierają większego dla drużyny znaczenia. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie. Pauza po 4 żółtej kartce - 1 mecz Pauza po 8 żółtej kartce - 1 mecz Pauza po 12 kartce - 2 spotkania. |
Cytat:
Twój sposób na "piłkę nożną" zresztą chętnie ostatnio podzielany przez ludzi na stanowiskach, ostatecznie w.......i naszą klubową piłkę w jeszcze większe gówno i powiększy dystans dzielący nas od europy. Podobnie jak fachowcy od sukcesów za pół ceny macie dobry grunt w postaci biedoty polskich klubów. Problem wynikająca tylko i wyłącznie z nieumiejętności generowania przychodów a nie rozrzutności czy przepłacanych piłkarzy. Jeśli to ma wyglądać tak jak z Pawłowskim to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Oddać najlepszego zawodnika za 300tys i jeszcze odbębnić sukces? Załamka. Okłamujesz się jeśli myslisz że taka droga jest dobra. Nie ma takiej jebanej możliwości w sytuacji gdzie każdego obiecującego zawodnika bez mrugniecia okiem szprzedamy za 500tys- 1ml. Byle frajer nam machnie banknotem przed nosem i po budowie mocnej druzyny , Już nie wspomnę o czymś więcej niż tylko rundy eliminacyjne w europejskich pucharach. Jaki jest cel twojego myślenia? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl