![]() |
Ostatnio gdy przytoczylem kilka wypowieczi Gogusia Leśnodorskiego z komentarzem, że gościu odlatuje pojawiło się małe stadko jego gloryfikatorów. Dzisiaj znowu miałem okazję przeczytać kilka jego mądrości m. in:
- " Spokojnie sobie wyobrażam, że za rok w lidze moglibyśmy grać chłopakami z Akademii. I nie wiem nawet, czy byśmy jej nie wygrali, a już na pewno walczyli o czołowe lokaty." Podobnie jak i z Mikitą jako królem strzelców, koleś jest mitomanem jeśli uważa, że mógłby wygrać lige grając samymi Żyrami czy Cichockimi. Skoro taki kozak niech zagra i wprowadzi słowa w czyn:) - "Z tymi transferami problem polegał na tym, że wydawało się na piłkarzy dużo za dużo i bez sensu. To się w tej chwili zmienia. Pomaga to, że w piłce nie ma już Józefa Wojciechowskiego, Zbigniewa Drzymały, a Bogusław Cupiał nie płaci tyle, co jeszcze nie tak dawno." No i wydało sie całe zło tej ligi to był Wojciechowski Drzymała i Cupiał bo ośmielili się wydawać jak im się podoba swoją kasę. Legia nie płaciła grubych pieniędzy nieudacznikom typu Kneżević, Descagra i innym. Teraz to jest wszystko ok nie ma Drzymały, Wojciechowskiego Cupiał troszkę ostygł więc Legia w kocu ma szanse na tytuły - błazen:) - "Poza tym rynek jest w pewnym sensie dziwny. Można sprzedać za dwa czy trzy miliony euro Milika, który zagrał pięć razy w piłkę. Zachodnie kluby kupują młodych, utalentowanych zawodników, nie wiedząc, jak oni będą grali." Dla niego rynek jest dziwny gdy inni spzredaja za gruba kase gdy legia krzyczy miliony rynek jest ok:) - "Załóżmy, że taki Janek Urban odchodzi, a na jego miejsce przychodzi Franciszek Smuda. Podejrzewam, że wszyscy piłkarze chcieliby stąd uciec." Goguś nie może żyć bez Lecha albo Wisły, w każdym wywiadzie musi zrobić jakąś wycieczkę personalną albo pod działaczy, trenerów tych klubów a podobno wg niego to wszyscy sie porownują do legii - hipokryta Kiedy interesowaliśmy się Marcinem Kamińskim z Lecha, klub podpisał z nim nowy kontrakt. Podobno dostał ze dwa razy więcej niż myślał. To dobrze. Tym razem wycieczka pod Lecha. Znowu Goguś zajmuje się plotkami, podobno dostał 2x więcej niż chciał:) Taaa podobno Rumak zarabia 10 tysiecy - klaun:) - Każdy liczący się zespół ma w granicach 30 piłkarzy. A tu szok, że Legia ma tylu zawodników w kadrze. Kiedyś Lech próbował wygrać ligę 14 graczami. Szybko odpadli wtedy w Pucharze Polski i jakoś dojechali do końca Znowu porównanie do Lecha, a we wczesniejszych wywiadach Goguś plakał ze w Poznaniu nie moga zyc bez Legii ehhh... Podsumowujac zanim zjawi sie tu stadko adwokatow Gogusia: Nie mam jakiejs specjalnej awersji do tego gosci ale skoro jest go tak pelno i niemal codziennie wyskakuje z lodowki to czytająć kilka jego ostatnich wywiadów można znależć tyle sprzecznosci ze zastanawiam sie czy gadanie pod publike tego Pana nie przesłania mu faktów. Najbardziej zalosne jest to ze on uwaza ze to wszyscy sie do Legii porownuja a nie ma praktycznie wywiadu zeby on nie odnosil sie do Wisły czy Lecha:) |
Prezes Legii "włochata klata" Leśnodorski w formie. Złote myśli jak u Kim Ir Sena..:D
|
A ja powiem tak, o ile Leśniodorski ma dosyć zdrowe podejście do zasad funkcjonowania klubu, to już faktycznie powoli w mediach przegania ilość artykułów na temat transferu Lewandowskiego gdzieś indziej i w pewnych kwestiach w tych wypowiedziach odpływa - chociaż ostatnio raczej omijam te wywiady. Zresztą nawet Walter wspominał coś ostatnio o "lodówce" w kontekście prezesa Legii. Swoją drogą ciekawe czy gość ma takie parcie na szkło, czy chce na sobie skupiać uwagę i ową uwagę odciągać od zawodników i trenera. Media o czymś w kontekście Legii (jak i każdego innego polskiego klubu) pisać muszą i tak zamiast maltretowania trenera i piłkarzy mamy multum wywiadów i wywiadzików z "włochatą klatą", jak to fajnie określił Ogryzek :)
Inna sprawa, że jestem w stanie wyobrazić sobie ofensywę Furman, Łukasik, Kosecki, Wolski, Żyro, Mikita, walczącą o mistrzostwo Polski. Oczywiście Wolskiego już nie ma, ale mógłby być gdyby faktycznie już wcześniej mieli taki plan grania w lidze młodzieżą, a przy ich szkoleniu / scoutingu wśród młodzieży, zapewne następny Wolski to kwestia czasu. |
Spójrzcie tylko gdzie dziś jest Wisła a gdzie Nowa Legia.
|
Wolę takiego Leśnego i jego wypowiedzi, niż spółkę Bednarz & Smuda i ich wypowiedzi do prasy, które tylko ośmieszają Wisłę :D
|
a co Wy tak nagle się Wisła interesujecie ?:D
|
nie jest sztuką zdobyć MP z 80 mln budżetem ale awansować do LM albo przynajmniej do LE.W przypadku braku awansu do LE to Leśny powinien zająć sie czymś innym a nie futbolem
|
To, że Leśny odlatuje w niektórych momentach wiadomo, ale z tym wygraniem ligi młodymi, czy ucieczką od "trenera" Smudy trafił w samo sedno :D
Pokazał jak reszta ligi jest żenująco słaba. |
szprotson tak samo jak i Wy Legią :P
AYALA nawet jak Legia nie awansuje do LM czy LE, to jestem za tym, aby Leśny został. To co on zrobił od swojego przyjścia do Legii w sprawie kibiców/kiboli, to żaden inny prezes nie zbliżył się do tego poziomu od dekady. Wy patrzycie na niego tylko poprzez pryzmat wypowiedzi w mediach czy transferów, my z nim i jego decyzjami "żyjemy" na stadionie. Praktycznie wszystko poprawiło się na lepsze (wywala po kolei kanalie, które szkodziły kibicom, usprawnił wejście na Żyletę itp). Wiadomo, wyniki są ważne, ale czego zwykły kibic/kibol może chcieć więcej, niż być traktowanym z szacunkiem na stadionie? |
Będziecie się teraz przekrzykiwać ? Bez sensu.
Leśnego jest za dużo, czasami powie coś głupiego i tyle. Dziennikarze z tego żyją więc chcą z nim wywiad, on widać lubi się w mediach lansować...tylko po co? Nie sztuką jest również nie wchodzić do LM jak się bije wszystkich na rodzimym podwórku przez kilka dobrych lat. Takie teksty są bez sensu nie uważacie? Reasumując : Leśnego jest za dużo, Smuda ma coś z głową, liga jest słaba, do LM wejdziemy za 30 lat jak dobrze pójdzie. |
Trzy wiadomości z rzędu ukryte:D Rozsierdziliście legijną kolonię widzę.
A nie odbiegając od nazwy tematu - ekstraklapa. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
I widzisz, że sam odwołujesz się do meczów bezpośrednich zapominając, że w lidze dzieliło nas jakieś trzydzieści punktów :)
A ja mogę się założyć - nawet o dalszą obecność na tym forum - że w nadchodzącym sezonie będzie podobnie :) |
Cytat:
|
Ciężki okres mamy, ale dobrze wiecie, że 'po burzy słońce wychodzi zza chmur...' ;)
|
No to rozsierdzilem legijne mrowisko atakując ich nowego guru Gogusia Leśnodorskiego:)
@ Watts Habbemus Napletum a skad to wziales? Faktycznie jak do nas na R 22 sie stawili kibice z warszawy to wygladali jak stadko plemnikow moze to z tym powiazales??:) Doloze jeszcze do pieca niech kibice spod znaku nauki jazdy na tym forum maja co robic. Mianowicie Wesz(L)o zapowiada dzisiejszy mecz Legii tytulem: " Pogoń - Legia, czyli czas na weryfikację szczecinian i młodzieży Urbana" W składzie z młodzieży awizują: Furmana (22 rok mu idzie), Cichockiego (22 rok mu idzie), Bereszyńskiego (22 rok mu idzie), Żyre (prawie skonczone 21 lat) i Mikite (ten to mlodzian nie skonczone jeszcez 20). Pisze to tylko po to zeby przy pomniec ze kiedysz to samo wesz(L)o pisało np o naszym Chrapku (22 rok mu idzie) ze to juz nie jest mlodzian i tzreba od niego wymagac wiecej niz od mlodych zawodnikow. A tak ogolnie to 21, 22 latkow nie powinno sie uwazac za modziez tylko juz jako tako uksztaltowanych powaznych pilkarzy tak jak na zachodzie...Troszke niescislosci, albo nie ustalili tych samych zasad co do wszystkich:) |
shaggy
No przecież są równi i równiejsi dla weszło. Pamiętasz "Folwark Zwierzęcy"? Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre jak świnie równiejsze, które jak Legia mogą sobie na więcej pozwolić:) |
To nie tak, wszystkie są równe tylko Wisła wiecznie poszkodowana, biedna, gnębiona i ogólnie powinno się ją głaskać za samą nazwę ;)
Temat się robi uszczypliwy... nie za bardzo tutaj pasuje ;) Nasi młodzi nie tacy młodzi... No ale cóż, starzy jeszcze też nie są. Zobaczymy czy coś więcej niż pojedynczy wystrzał potrafią zaprezentować. O wiele bardziej podoba mi się Pawłowski...kręci obrońcami ostro. |
Tak pozostawiając na boku klub z Warszawy (bo naprawdę nie tylko on jest w ekstraklasie), to chcę wrócić jeszcze do porazki beniaminka - Zawiszy - z Widzewem.
Pewne, że to jeszcze o niczym nie przesądz, ale... Pokazuje to chyba jak awans do ekstraklasy odbył się nie na zasadzie kto lepszy, ale kto chciał. Kto nie chciał, choć pewnie byłby lepszy - został w pierwszej lidze. Trochę chora ta nasza piłka. |
Takie wyrokowanie po 1 meczu zalatuje mi bardziej przekrętem sportowym niż forum czołowego klubu ekstraklapy. Po 3-5 meczach można mieć jakiekolwiek podstawy do pierwszych ocen i bazę do prorokowania.
|
Oglądałem wczorajsze mecze w naszej Ekstraklasie. Z pierwszego meczu zapamiętam dwie rzeczy: ładne bramki i doliczony czas gry - gdzie chyba wydarzyło się więcej niż przez większość spotkania, każdy mógł przechylić szalę zwycięstwa na własną korzyść.
Dało się zauważyć, że w obu zespołach nie ma napastników ( tak są takie kluby oprócz Wisły :) ) W drugim meczu do bramki dla Widzewa, Zawisza nie wyglądał na beniaminka, ładnie sobie pogrywał lecz trzeba pamiętać, że zagrał z Widzewem, który też formą na początku sezonu nie imponuje mając nawet problem z zestawieniem linii obrony. Widzew wygrał bo.. miał dwie sytuację i je wykorzystał. Zawisza płaci frycowe. Podsumowując, oba wczorajsze mecze rozczarowały. |
Górnik w formie z jesieni. Zasłużona wygra 2-1 na wyjeździe z Podbeskidziem. Gdyby piłkarze Górnika mieli lepiej nastawione celowniki powinni wygrać z 5-1. Oddali ponad 20 strzałów na bramkę Podbeskidzia.
Tak jak pisałem po meczu Wisły. Górnik już nie musi bronić się rekami i nogami przed pucharami tak jak na wiosnę i może wygrywać. Powinni spokojnie być w pierwszej 8. Podbeskidzie straszyło 3 wieżowcami w polu karnym... i zdobyło bramkę po faulu na bramkarzu. |
Dalej ktoś wierzy w cudowną grę Podbeskidzia i Bełchatowa na wiosnę? Brakiem Demjana wszystko teraz wytłumaczą? Czesio cudotwórca, teraz ma rundę prawdy
|
W tamtym sezonie liczylem na spadek Podbeskidzia m in przez tych debili co tak jape dra caly mecz... jak na meczach A klasy:)
|
Cytat:
|
Cytat:
:) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Lamentujcie i płaczcie dalej jak kibice pewnego klubu, którzy są wiecznie pokrzywdzeni i pognębieni. |
Cytat:
|
Cytat:
Zyj sobie dalej w swoim politycznie poprawnym swiecie obiektywnych mediow,ale niekoniecznie musisz nas uszczesliwiac swoimi przemysleniami na ten temat,przy okazji obrazajac innych uzytkownikow.Jak chcesz sie pucowac do warszawiakow to rob to lepiej na ich forum.Albo jeszcze lepiej na stronie twego idola Zakolenki. |
Jak dla mnie Legia będzie znów mistrzem , po prostu maja za silny skład na reszte ligi. Co prawda Lech,Śląsk czy Górnik też graja niezle , ale te druzyny w przeciwenstwie do Legii pogubią punkty z niżej notowanymi ekipami.
|
Cytat:
Do "merytorycznych" przykladow organizacji w Wisle ,ktore raczyles przytoczyc nie bede sie odnosil bo szkoda pradu.Wielu przede mna usilowalo pewne tematy wytlumaczyc ale jak zwykle-grochem o sciane.Wazne jest to co wyczytacie w weszlo. O realnej sytuacji w klubie gowno za przeproszeniem wiem a ty i tobie podobni ,sadzac z tego co piszecie ,wiecie jeszcze mniej niz ja a mimo to kazdy klapie dziobem na lewo i na prawo,podpierajac sie autorytetami typu Zakolenko . |
Cytat:
|
prawda jest taka ze jakbyśmy mieli wyniki i nazwiska zaspokajające WAS płaczków, to nikt by nie zwracał uwagi na przypierdalanie się do Smudy, ba, większosc pewnie by go broniła.
E: http://www.weszlo.com/news/7250 a pemiteacie na weszlo historię z CM711 :> |
Cytat:
ad1. Brazylijczyka maja ogladac Kapka i Bednarz.To chyba normalne ,ze dyr. sportowy i prezes klubu chca zobaczyc anonimowego dla nich goscia zanim podpisza z nim kontrakt.Jak od strzala podpisali z Burdenskim to byl placz,ze zatrudnili zawodnika po protekcji.Teraz chca delikwenta obejrzec z bliska -to narzekania ,ze beda testowac.Zdecyduj sie. ad2.Franek nie jest mistrzem Kultury Zywego Slowa-to fakt.Przypominam wszelako ,ze pracuje w Wisle jako trener a nie jako rzecznik prasowy.Mielismy juz kiedys "zlotoustego" trenera.Nawet ksiazki pisal.Jak do tej pory Smuda z Wisla osiagnal wiecej niz "Was". ad3.Rozumiem ,ze zeby sie nie osmieszyc mial zdobyc mistrzostwo europy ? Z Wawrzyniakiem... Za to jego nastepca ,wielbiony przez lud Waldek King,rozpierdala wszystkich i wszystko nie osmieszajac sie ?Jak mowia-tak krawiec kraje jak mu materii staje. ad4,5,6.W sytuacji kiedy kasa pusta,trzeba szukac.Czasami swiadomie ,czasami po omacku.Czasami cos znajdziesz na smietniku (np.Sarki) innym razem za.......isz kula w plot (kulawy murzyn od Sundaya).Wazne zeby w tej trudnej sytuacji nie zatrudnic kosztownego ogora czy innego kaleki.Jak na razie ,w mojej opinii, nie bylo jakiejs spektakularnej wpadki.Ostoja sprawia wrazenie ogarnietego grajka a Burdenski zarabia grosze.Pozostale ogory juz wrocily do domu. Aha jescze jedno.Jezeli myslisz ,ze cala afera z rumunem to efekt dziennikarskiego sledztwa anonimowego uzytkownika forum ,to gratuluje naiwnosci.Temat ma drugie dno ale to nie czas ni miejsce zeby o tym dyskutowac. ad7.Rozumiem ,ze doskonale znasz zagmatwane okolicznosci negocjacji z P.Brozkiem ? Powtarzam jeszcze raz z powodu dramatycznego braku kasy dzialamy teraz w warunkach wojny.Ba,rzeklbym nawet wojny partyzanckiej i dlatego nie oczekuj skoordynowanych i zaplanowanych dzialan.Z pusta kiesa nawet Florentino na spolke z Hoennesem nie poradza. Pisalem juz w innym temacie.Na R22 nie jest trudno trafic.Przy odrobinie szczescia spotkasz tam pol-debili i nieudacznikow o ktorych piszesz.Bedziesz wtedy mogl osobiscie,twarza w twarz bez anonimowosci ,ktora daje Ci internet,uraczyc ich wymyslnymi inwektywami.Wez ze soba klawiature na wypadek gdybys musial odparowac ciosy Franka.Ten podobno perfekcyjnie opanowal technike ataku bidonem. |
Cytat:
Dziwie się, że macie takie krytyczne zdanie o tym portalu, a zarazem jakoś treści artykułów na nim znacie, więc co nabijacie wejścia Stanowskiemu? Ja się pucuje do Warszawiaków? Skończ pierd,olić. Jak Warszawiak ma rację to mu ją przyznaję a jak liczy sobie dodatkowe tytuły to mu jej nie przyznaję. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl