Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [9 kolejka] Widzew Łódź - Wisła Kraków, piątek 26 paźdzernika, 20:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8894)

thechris 28.10.2012 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1283922)
Melikson nie ma z kim grać i to jest największy problem.

Zaraz, zaraz... Przecież gra z zawodnikami, którzy dwa lata temu zdobyli MP! To jak to jest, że teraz nie ma z kim grać?!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1283922)
jeśli zaczniemy grać lepiej jako zespół(co niestety jest mało prawdopodobne)

No niestety :(

1q2 28.10.2012 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1283923)
Zaraz, zaraz... Przecież gra z zawodnikami, którzy dwa lata temu zdobyli MP! To jak to jest, że teraz nie ma z kim grać?!

No nie do końca.Z Widzewem to z tego co pamiętam, w pierwszym składzie nie wyszedł żaden z naszych ofensywnych, z mistrzowskiej rundy wiosennej 2011...poza Meliksonem.Zresztą nie ma się co spierać, gołym okiem widać że mimo iż Maor nie jedzie tak z rywalami jak na początku, to nadal robi różnicę.Akurat jego bym się zbytnio nie czepiał, co nie znaczy że jestem zadowolony z jego postawy.

serek.c2 28.10.2012 22:25

Obawiam się, że wg thechrisa nie ma w naszej lidze zawodników, którzy graliby o pozycje 1-3... Czytając jego głupawe analizy nie wiem czy śmiać się czy płakać...

szprotson 28.10.2012 22:25

moze dlatego Maor nie jedzie z rywali ze już go na wylot znają...przeciez trener druzyny grającej przeciwko Wiśle na bank zaczyna odprawę od analizy gry Maora i zamachów Ivicy.

1q2 28.10.2012 22:35

No na pewno, zresztą widać to że każdy zespół stara mu się zostawić jak najmniej miejsca, czego niestety nie wykorzystujemy, do tego jest rzucany na bok(z braku skrzydłowych). Generalnie Melikson mniej czaruje a bardziej się miota.

milosz 28.10.2012 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris
Jestem bardzo szczęśliwym człowiekiem Daleko mi do bycia sfrustrowanym, po prostu opisuje rzeczywistość.

Ty ..jesteś szczęśliwym człowiekiem (!?!) , hahaha, dawno się tak nie uśmiałem ..Możesz pisać, że jesteś z Marsa, Twoje teksty zaś świadczą jednoznacznie że jesteś frustratem, a to co opisujesz to rzeczywistość urojona.

Kadra Wisła według Ciebie nie powinna zdobyć MP w 2011, a zdobyła, Ty zaś obstawiałeś na MP wpierw Amikę Poznań, później kolejne drużyny, tylko nie Wisłę Kraków.

W kolejnym sezonie już gratulowałeś MP Legii i nakazywałeś wręcz jej kibicom otwieranie korków od szampana, a tu takie nieszczęście bo MP została drużyna zaprzyjaźniona z Wisłą czyli Śląsk Wrocław.

Powiedzmy to jasno, nie opisujesz żadnej rzeczywistości, bo teza że Wisła w aktualnej kadrze to ekipa która nie ma prawa być w górnej części tabeli to nonsens, na końcu sezonu zaś po raz kolejny, przeżyjesz kolejne rozczarowanie, bo Wisła będzie wyżej niż tego sobie życzysz i "przewidujesz", a biorąc pod uwagę jak często sie mylisz, to w sumie jestem spokojny o to iż Wisła w tabeli będzie ..dużo wyżej niż zakładają twoje życzeniowe pseudo-analizy, rzecz jasna życząc Wiśle u ciebie jak najgorzej. Masz problem sam ze sobą, cała Twoja obecność na tym forum o tym świadczy… a poruszam ta kwestię, bo żadne kolejne Twoje gęganie, nie zmieni mojej radości ze zwycięstwa nad Widzewem, oraz radości z kolejnych zwycięstw Wisły Kraków, które niechybnie na pohybel jej pseudokibicom, przyjdą niebawem.

Drozd 28.10.2012 23:29

..........Amen!

Barti 29.10.2012 06:45

Nie ma się co spierać w tym temacie. Wisła wygrała w piątek w pełni zasłużenie. Na uzyskanie korzystnego wyniku jest całe 90 min. Czasem te 1,5h to aż za dużo, bo aż żal patrzeć jak się ktoś męczy bo mu się nie chce, albo nie potafi, a wie że musi coś zrobić, bo tego od niego wszyscy oczekują (znamy to skądś?). Nawet sędziemu ciężej drukować przeciwko mocniejszej drużynie, bo przekręty widać gołym okiem. Szybko zdobyta bramka ustawiła mecz, i dodała wiary w siebie. Biała Gwiazda, bezlitośnie obnażyła braki drużyny okrzykniętej już rewelacją rundy. Widzew bardzo chciał wygrać i dał upust swojej frustracji w niesportowym zachowaniu. Teraz czeka nas kolejny trudny test. Obyśmy wyszli z tego testu z tarczą...

Grantar 29.10.2012 10:41

Tchechris:
Ja byłem optymistą przed tym sezonem.
Opierałem swój optymizm na składzie nie różniącym się dramatycznie od tego mistrzowskiego z 2010 r. ale miałem nadzieję, że młodzi wprowadzą do drużyny świeżość i rywalizację, Głowacki uporządkuje obronę, a jeden z zakupionych napastników okaże się .... dobrym napastnikiem.
Przed sezonem w sparingach dobrze grał Iliev, zdrowy był Meliksen.
Rzeczywistość brutalnie zweryfikowała moje nadzieję.
Co gorsze nadal nie wiem do końca dlaczego, a złośliwe osobniki z forum wiążą to z moją inteligencją i znajomością piłki ... (pozdrawiam np. Wolfyego :-) ).
ALE
KIBIC to człowiek który mimo wszystko patrzy życzliwie na swoją drużynę, ma wiarę że wygra następny mecz ...
kurde balans to co ty tu prezentujesz to tak jakbyś pisał o drużynie wrogów .

Tak jak ja przesadziłem z optymizmem w sierpniu tak ty przeginasz w druga stronę ......
Licytujesz się z resztą forum na bycie największym krytykantem ?

Mam nadzieję że dzięki naszej drużynie będziesz usuwał ze wstydem wpisy opisujące naszych piłkarzy jako kompletnych nieudaczników .. itp.

lazy 29.10.2012 11:15

Hmmm....
Teraz przyszła pora na Meliksona.

Pamiętam jak za czasów Szymka, wszyscy liczyli jego prostopadłe podania w meczu. Potem był płacz i zgrzytanie zębów, że nikt takich piłek nie umie wyprowadzić.

Melikson w każdym meczu rzuca nawet kilkanaście prostopadłych piłek rozpoczynających atak/ostatnie podanie. Mimo, że go już wszyscy w naszej lidze znają, nikt nie jest w stanie go wyłączyć z gry. Zostają tylko faule.

Rzecz w tym, że od jesieni 2011 forma pozostałych graczy ofensywnych jest dramatyczna (tu wyjątkiem był Biton i od wielkiego dzwonu Genkow). Jeżeli nie mamy sensownych skrzydłowych i szybkonożnego napastnika to para wyrobiona przez Meliksona idzie w 70 % w gwizdek. Już nie wspomnę, że w środku - poza Chrapkiem - nie ma nikogo do rozegrania piłki.

Lysy 29.10.2012 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1283962)
Tchechris:
Ja byłem optymistą przed tym sezonem.

I to się nazywa niepoprawny optymista :) Podobnie myślał Filipiak w zeszłym sezonie :rotfl:

Greg1977 29.10.2012 11:53

Ludzie zamiast się kłócić, który to zawodnik grał kiedyś lepiej a który gorzej, zwróćcie uwagę na to że cała drużyna gra lepiej, a piłka nożna to gra zespołowa. Od odejścia Probierza widać ewidentny progres w grze całego zespołu i z tego trzeba się cieszyć.

thechris 29.10.2012 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1283929)
Obawiam się, że wg thechrisa nie ma w naszej lidze zawodników, którzy graliby o pozycje 1-3... Czytając jego głupawe analizy nie wiem czy śmiać się czy płakać...

Są, są. Nie ma ich za wielu ale trochę by się znalazło.

Cytat:

kurde balans to co ty tu prezentujesz to tak jakbyś pisał o drużynie wrogów .[/B]
Tak jak ja przesadziłem z optymizmem w sierpniu tak ty przeginasz w druga stronę ......
Licytujesz się z resztą forum na bycie największym krytykantem ?

Jakim wrogiem? W którym wpisie?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1283940)
jesteś frustratem

Wycieczka osobista.
Cytat:

Kadra Wisła według Ciebie nie powinna zdobyć MP w 2011

Kłamstwo. Napisałem, że Wisła zdobywała MP grając 26-17 miesięcy temu i klasa/forma zawodników może się mieć to nijak do obecnych czasów.

Cytat:

teza że Wisła w aktualnej kadrze to ekipa która nie ma prawa być w górnej części tabeli to nonsens

Kłmastwo. To byłby nonsens gdybym tak napisał czego oczywiście nie napisałem. Wisła ma prawo być wyżej niż miejsce na które ma skład czyli max 7*. Od wakacji piszę, że każde miejsce ponad to to będzie olbrzymi sukces. Skoro tak napisałem tzn. że dopuszczam taką możliwość, że będzie wyżej.

* - To jest moja ocena. Wg twojej Wisła może mieć skład na ćwierćfinał LM - nie widzę problemu.

Cytat:

Wisła będzie wyżej niż tego sobie życzysz

Prowokacja + insynuacje. Oczywiste jest, że sobie życzę aby Wisła była jak najwyżej.

Itd, itd.... Nie chce mi się dalej cytować.

bonawentura 29.10.2012 12:31

Cytat:

Kadra Wisła według Ciebie nie powinna zdobyć MP w 2011, a zdobyła, Ty zaś obstawiałeś na MP wpierw Amikę Poznań, później kolejne drużyny, tylko nie Wisłę Kraków.

Miłosz, kadra Wisły powinna zdobyć MP w 2012 roku, a nie zdobyła. Możemy się licytować. Myślę, że nie tylko umiejętności czysto piłkarskie decydują o tym, gdzie Wisła w tabeli obecnie się znajduje. Decyduje też cała otoczka, sposób traktowania swoich pracowników, kwestia motywacji do pracy, sama technika doboru współpracowników.

Można i owszem być dobrym księgowym, można ciąć koszty, ale przy maksymalnym cięciu kosztów niestety nic dobrego nie dzieje się w klubie. Jest zła atmosfera, gdy tylko rozmawia się o pieniądzach. Jest bardzo zła atmosfera, gdy mówi się tonem takim, jakbyśmy zaraz mieli iść na dno. Z analiz finansowych jasno wynika, że coś tutaj nie gra, że mamy oszczędzanie w takim stylu, jakby ktoś nie chciał już dłużej tego klubu finansować. Może to i lepiej - wyjdzie w praniu, jeśli tylko dowiemy się kto jest tym potencjalnym kupcem.

arti 29.10.2012 13:24

Cytat:

.
Powiedzmy to jasno, nie opisujesz żadnej rzeczywistości, bo teza że Wisła w aktualnej kadrze to ekipa która nie ma prawa być w górnej części tabeli to nonsens, na końcu sezonu zaś po raz kolejny, przeżyjesz kolejne rozczarowanie, bo Wisła będzie wyżej niż tego sobie życzysz i "przewidujesz", a biorąc pod uwagę jak często sie mylisz, to w sumie jestem spokojny o to iż Wisła w tabeli będzie ..dużo wyżej niż zakładają twoje życzeniowe pseudo-analizy, rzecz jasna życząc Wiśle u ciebie jak najgorzej. Masz problem sam ze sobą, cała Twoja obecność na tym forum o tym świadczy… a poruszam ta kwestię, bo żadne kolejne Twoje gęganie, nie zmieni mojej radości ze zwycięstwa nad Widzewem, oraz radości z kolejnych zwycięstw Wisły Kraków, które niechybnie na pohybel jej pseudokibicom, przyjdą niebawem.

Gdzie będzie tego nie wie nikt bo pamiętajmy, że przed nami zima i pytania choćby czy sprzedamy Meliksona (oby nie) i kogo posprzedaje konkurencja. To może znacznie zmienić potencjalne szanse na wiosnę i jej przebieg. Dobrze byłoby mieć po 15 kolejkach min. 20 pkt. Wtedy nawet w przypadku kolejnych osłabień myślę, że jakoś byśmy ugrali te 10pkt wiosną. To oczywiście chyba najbardziej pesymistyczny scenariusz.
Oby jednak sprawy poszły w zupełnie innym - o wiele korzystniejszym kierunku dla Wisły.

Bóg Trybun (objawion) 29.10.2012 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1283898)
Pareiko 7-12
Jaliens 7-12
Czekaj 10-14
Głowacki 7-12
Bunoza 7-12
Melikson 3-6
(68 Genkow) 10-14
Sobolewski 10-14
(69 Chrapek) 10-14
Garguła 10-14
Wilk 10-14
Iliev 7-12
Boguski 10-14
(83 Quioto) 10-14
-----
Frederiksen 12-14
Burliga 12-14

to wszystko wymierzyłeś w centymetrach?

wolfy 29.10.2012 14:01

Cytat:

Co gorsze nadal nie wiem do końca dlaczego, a złośliwe osobniki z forum wiążą to z moją inteligencją i znajomością piłki ... (pozdrawiam np. Wolfyego :-) ).[B]

To że nie wiesz ma związek z Twoją inteligencją właśnie.

Postaraj się zrozumieć, że po obejrzeniu meczu Wisły w którym nasi przez 90 minut kopią się po czołach czytam niektóre brednie, to mi się agresor włącza. Nie chodzi o to, żeby pisać że jest źle, tylko - mieć kontakt z rzeczywistością. A jak jakiś mózg (nie Ty) tutaj napisał, że do meczu z Legią powinien być komplet punktów to nie wiedziałem czy śmiać się, czy płakać, bo o coś takiego byłoby trudno nawet w czasach naszej absolutnej ligowej dominacji.

Teraz jest lepiej, ale nie znaczy że dobrze. Oby mecz z Widzewem był potwierdzeniem tendencji wzrostowej, a nie - pojedynczym wyskokiem.

Drozd 29.10.2012 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1283988)
Miłosz, kadra Wisły powinna zdobyć MP w 2012 roku, a nie zdobyła. Możemy się licytować. Myślę, że nie tylko umiejętności czysto piłkarskie decydują o tym, gdzie Wisła w tabeli obecnie się znajduje. Decyduje też cała otoczka, sposób traktowania swoich pracowników, kwestia motywacji do pracy, sama technika doboru współpracowników.
.

Nie zdobyła bo jakiś kretyn zwolnił trenera i zatrudnił pajaca. Skład nie ma tu nic do rzeczy. Masz rację że umiejętności to nie wszystko, Messi też potrafi kopać się po czole. Tylko tego nie robi, bo mu wstyd przed kolegami z drużyny. Kiedy zamiast jeden drugiemu pomagać i motywować do pożytecznej gry, każdy myśli tylko o tym żeby czegoś nie spieprzyć, to z boku wygląda na to że żaden nie potrafi grać. Choć wcale tak nie jest.

Ktos tam orzekł że tylko Chrapek, potrafi rozegrać piłkę. Może i potrafi, ale jeszcze długo powinien za Boguskim buty nosić. Więc płacze że nie ma z kim grać są śmieszne.

Celem powinno być wygranie wszystkich meczy do końca rundy. Jest on moim zdaniem jak najbardziej osiągalny.

thechris 29.10.2012 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1284006)
to wszystko wymierzyłeś w centymetrach?

W calach. 10z

@down: No, dokładanie :D Biedny Maor... ;)

Bóg Trybun (objawion) 29.10.2012 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1284023)
W calach. 10z

No to jednym słowem PRZE..... z naszych piłkarzy :D szokująca lista.

PS. Aż się boję pytać, jak na tej liście plasowałby się Chavez

Drozd 29.10.2012 14:57

Cytat:

W calach. 10z

Biedny Maor... ;)

Co tam Maor ;)

thechris 29.10.2012 15:06

Myślę, że temat można zamknąć ;)

Bóg Trybun (objawion) 29.10.2012 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1284032)
Myślę, że temat można zamknąć ;)

temat można zamknąć, ale ta lista nie zniknie!

szprotson 29.10.2012 15:16

wlasnie, o co chodzi z tą lista ile kto lat moze dostać za sprzedanie meczu czy wtf ?

Bóg Trybun (objawion) 29.10.2012 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1284034)
wlasnie, o co chodzi z tą lista ile kto lat moze dostać za sprzedanie meczu czy wtf ?

nie pytaj i ciesz się, że nie dzielisz z nimi szatni / prysznica

thechris 29.10.2012 15:20

Skoro nie zamykamy to hmm... Czyżby gol Wisły ze spalonego?

http://imageshack.us/a/img7/2051/wisla2.png

Bóg Trybun (objawion) 29.10.2012 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1284038)

trzymając się konwencji powiem tylko, że spalony jak **uj :D

thechris 29.10.2012 15:47

Obawiam się, że jakby tak padła bramka dla Widzewa to by wydłużył się dwukrotnie ;) I spalony "stanąłby" się ewidentny :D

<Crasch> 29.10.2012 15:55

Cytat:

W calach. 10z

@down: No, dokładanie :D Biedny Maor... ;)

Melikson piłkarzem na 3-6 miejsca?
W tej lidze?

Niewiem, ale co poniektórzy powinni się pi******* mocno w łeb jakąs pałą.
Koleś, który jest najlepszym piłkarzem tej ligi jest niby gorszy od kogo? jedynie Ljuboja może mu dorównać.
Juz zapomnieliście jaki ma potencjał? Piłka nozna to gra zespołowa i jeden zawodnik meczu nie wygra.

Drozd 29.10.2012 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1284045)
Obawiam się, że jakby tak padła bramka dla Widzewa to by wydłużył się dwukrotnie ;) I spalony "stanąłby" się ewidentny :D

Jaki spalony? Stopy mieli równo z duchem gry takie "spalone" się puszcza. Więc nie rozumiem Twojego podniecenia. Napisz skargę jak masz żal do sędziego. :D.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 1284046)
W tej lidze?

Koleś, który jest najlepszym piłkarzem tej ligi jest niby gorszy od kogo? jedynie Ljuboja może mu dorównać.
Juz zapomnieliście jaki ma potencjał? Piłka nozna to gra zespołowa i jeden zawodnik meczu nie wygra.

Spokojnie :). To tylko analiza fachowca, można powiedzieć speca. Tak miarodajna w stosunku do Meliksona jak i reszty.

milosz 29.10.2012 16:52

No to kilka odpowiedzi ..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1283982)
Wycieczka osobista. .

Nie „wycieczka osobista” tylko rzeczowa ocena całej Twojej postawy na forum.

Cytat:

Kłamstwo. Napisałem, że Wisła zdobywała MP grając 26-17 miesięcy temu i klasa/forma zawodników może się mieć to nijak do obecnych czasów.

Sam kłamiesz idąc dalej w zaparte ..sam pisałeś na forum w konkretnym sezonie po kilku kolejkach że „Wisła musi się przyzwyczaić do oglądani pleców Lecha” i co i kicha, bo po kilku kolejkach Twój Lech już nie był taki cudny, to dotyczy całego sezonu (sezonu w którym Wisła zdobyła MP), oraz Twoich kolejnych postów, w których udowadniałeś że inni są lepsi, a jak Wisła wygrywa to tylko szczęśliwie, powtórzę cała Twoja obecność na forum to jedna wielka frustracja człowieka który nie jest wstanie myśleć pozytywnie, współczuje ..

Cytat:

Kłmastwo. To byłby nonsens gdybym tak napisał czego oczywiście nie napisałem. Wisła ma prawo być wyżej niż miejsce na które ma skład czyli max 7*. Od wakacji piszę, że każde miejsce ponad to to będzie olbrzymi sukces. Skoro tak napisałem tzn. że dopuszczam taką możliwość, że będzie wyżej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1283898)
Poprawienie lokaty z poprzedniego sezonu czyli 7. miejsca to będzie mission impossible/olbrzymi sukces, którego jednak się nie spodziewam po ww grajkach.

Nie rozumiesz pojęć których używasz, gdzie ja niby kłamie !?! skoro się nie spodziewasz i piszesz że to będzie mission impasossible, znaczy oceniasz , że tak nie będzie, ja zaś uważam że takie pisanie to czarnowidztwo, bo kadra jest silniejsza niż miejsce w środku tabeli.

Swoją drogą, pomyliłeś się już tyle razy, że moja prośba, wręcz koniecznie przewiduj same porażki Wisły, to pewnikiem będzie odwrotnie.

Cytat:

* - To jest moja ocena. Wg twojej Wisła może mieć skład na ćwierćfinał LM - nie widzę problemu.

I po co się wydurniasz i prowokujesz !?! Nigdzie nic podobnego nie napisałem, z barku argumentów zaczynasz zmyślać ..

Cytat:

Prowokacja + insynuacje.

A tu akurat zgoda , też tak oceniam całą Twoją obecność na tym forum.

Cytat:

Oczywiste jest, że sobie życzę aby Wisła była jak najwyżej .

No cóż, wmawiać możesz różne rzeczy, ale to że życzysz Wiśle jak najlepiej biorąc pod uwagę przewidywanie wyłącznie czarnych scenariuszy oceniam jako przejaw czarnego humoru , hmm i ten akurat sobie cenię. I w sumie tak pewnie należy oceniać twoje posty, jako niepoważne, złośliwe i czasem trącące czarnym humorem, ot tyle.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1283988)
Miłosz, kadra Wisły powinna zdobyć MP w 2012 roku, a nie zdobyła. Możemy się licytować. Myślę, że nie tylko umiejętności czysto piłkarskie decydują o tym, gdzie Wisła w tabeli obecnie się znajduje. Decyduje też cała otoczka, sposób traktowania swoich pracowników, kwestia motywacji do pracy, sama technika doboru współpracowników..

Pełna zgoda, ale tu właśnie chodzi o teoretyczne rozważania, chodzi o nie sztuczne nadmuchiwanie oczekiwań wobec piłkarzy, ale też o nieobniżanie ich wartości ponad granice przyzwoitości, chodzi zwyczajnie o umiar i rozsądek, a ten u thechrisa nie występuje gdy pisze o piłkarzach Wisły, przypomnę , że tak samo o nich pisał w sezonie mistrzowskim , chodzi o umiar i nic więcej.

Jest też jeszcze coś. Otóż Wisła wygrała mecz i zamiast się z tego cieszyć , to czytam gęganie i wieczne narzekanie w sytuacji w której akurat po meczu z Widzewem jest więcej pozytywów , niż było przed meczem. I to jest istota sprawy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1284008)
Teraz jest lepiej, ale nie znaczy że dobrze. Oby mecz z Widzewem był potwierdzeniem tendencji wzrostowej, a nie - pojedynczym wyskokiem.

Nie muszę się ze wszystkim zgadzać, a czasem mam i inne zdanie, ale pod tym podpisać się powinien każdy kibic Wisły Kraków, zarówno niepoprawny optymista , jak wieczny pesymista. Niech Kulawik nadrobi to co straciliśmy za Probierza, bo to był czas stracony.

PS.
Cytat:

Cytat:

W tej lidze?

No masz rację, ale widać taki mamy folklor na tym forum, że znajdzie się taki facho(f)iec który oceni że Maor Melikosn to piłkarz nie na miarę miejsc w pierwszej trójce, ot taki forumowy folklor.

_____
PS. I na potwierdzenie kolejny facho(f)y tekst kibica-inaczej ..po spodem, tak nonsensowny że bez komentarza , ten o Kwieku ..co to" czapką nakrywa Meliksona", jak już wspominałem po prostu folklor ..

thechris 29.10.2012 16:53

Cytat:

W tej lidze?

Potencjał a forma to dwie różne kwestie. Koleś był najlepszym piłkarzem 2 lata temu. Rok temu był jednym z największych rozczarowań ligi i nakrywał Izrealczyka czapką taki wirtuoz jak Kwiek. Jeśli Maor ma taki potencjał i miał tak fantastyczny sezon to dlaczego nikt go nie kupił pomimo promocyjnych cen przy R22? Może dlatego, że potencjalny kupiec patrzy na formę zawodnika? Może sprawdza czy aby nie pikuje w dół? W każdym razie po ostatnim okienku widać, że potencjalny kupiec nie żyje wspomnieniami sprzed dwóch lat tylko bierze pod uwagę i analizuje trochę świeższe dane np. z ostatniego sezonu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1284053)
kadra jest silniejsza niż miejsce w środku tabeli.

No i okey - szanuje twoje zdanie. Po co to obrażenie, insynuacje i wycieczki osobiste?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1284053)
pomyliłeś się już tyle razy

Za to ja mam nadzieje, że ty tym razem się nie pomylisz i Wisła znowu nie skończy w środku tabeli jak sezon temu tylko wyżej. Mój typ od wakacji to 7. miejsce ale bardzo chciałbym się mylić. Chciałbym, żeby było znacznie wyżej. Może Wisła dokona transferów w zimie i będę miał podstawy aby inaczej oceniać jej szanse. Wszystko jeszcze może się zdarzyć. Nawet z tym składem może być wyżej ale będzie to wynik ponad stan. W sporcie, który bywa nieprzewidywalny wyniki ponad stan się zdarzają a w piłce nożnej nawet dość często.

Poza tym ty cały czas oceniasz kadrę jakby to był FM. Nie jest. Nazwiska i skill to tylko jeden element w realu. Liczy się cała otoczka wokół. Klimat, atmosfera w klubie, również ruchy "na górze", które też biorę pod uwagę. To też niestety uleciało... nie ma tu żadnego głodu sukcesu. Nie widzę też chemii między grajkami. Raczej w każdym meczu widzę postawę, którą najlepiej opisał Kirm: "po prostu zostaje jeden mecz mniej do końca sezonu". Dlatego oceniam szanse Wisły w lidze tak jak oceniam. Proponuję wrócić do rzeczywistości.

A co do moich "pseudo-analiz" to lepsze takie niż opieranie się na sukcesach sprzed 17-26 miesięcy i przekładanie wydarzeń w tak odległym okresie na teraźniejszość. To jest dopiero dogłębna, logiczna i przemyślana "analiza".

@down

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1284058)
przyda się w bukmacherce :D

Bukmacherka to typowanie wyników pojedynczych meczów. Jakbyś czytał uważniej to zwróciłbyś uwagę, że wspominam o wynikach w kontekście całego sezonu (czasami rundy) a nie pojedynczych "wyskoków". Nie ma to jak mieć "dobrą beke" i nie do koca wiedzieć nawet z czego ;)

fialo 29.10.2012 17:57

Na tym forum było już od groma absurdów, ale listy śmiesznego chrisa jeszcze nie gral :D

Ogólnie to dobra beka, czekam na kolejne listy, może tak zacny fachowiec podsumuje naszą kadrę ME i jej "potencjał miejscowy", a następnie pójdź chłopie na całość podsumuj Serie A i Premiership, przyda się w bukmacherce :D

K4millo 29.10.2012 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1284038)

raczej nieprawidłowo naniesiona linia przez realizatorów, co widać po linii koszenia trawy

http://imageshack.us/a/img23/5609/wisla1d.png

thechris 30.10.2012 00:25

Linia koszenia trawy też nie musi prosta. Ale akurat po prolegijnym do bólu Canal minus można się spodziewać takiej manipulacji.

Drozd 30.10.2012 02:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1284137)
Linia koszenia trawy też nie musi prosta. Ale akurat po prolegijnym do bólu Canal minus można się spodziewać takiej manipulacji.

Musi, chyba że wykaszają znaczy wywalcowują wzorki, inaczej by brzydko wyglądało :)

Uran235 30.10.2012 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1284142)
Musi, chyba że wykaszają znaczy wywalcowują wzorki, inaczej by brzydko wyglądało :)

Mam nawet wrażenie, że aktualnie jest wymóg wykaszania trawy w linie rónoległe do końcowej, ewentualnie w kratkę. Inne wzorki są niedopuszczalne, bo takie koszenie pomaga arbitrom w ocenie sytuacji.

szprotson 30.10.2012 10:29

dokladnie. też mi sie coś o uszy obiło, i nawet chyba tylko w linie.

thechris 30.10.2012 18:18

Wg weszlo oczywiście był spalony http://www.weszlo.com/news/12540-Nie...ielnym_liderem

muerte 30.10.2012 19:47

Jebać weszlo oczywiście.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl