Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto po Probierzu? Karuzela znów się kręci... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8882)

panowie 02.10.2012 16:56

A może czas na kolejnego Michała? Same plusy: zna drużynę, więc wie gdzie tkwi problem, kibic Wisły od dziecka no i do tego na pewno niedrogi
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...usia%C5%82

szprotson 02.10.2012 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez muerte (Post 1279656)
To już Jacuś taki dobry nie jest?

http://www.90minut.pl/news/197/news1...nii-Bytom.html

Ponoć odrzucił ofertę Wisły...

Ponoć?
A skąd takie info, czy to może taki "żarcik"
bo za farmazony to są bany z tego co kojarze

E: napewno zaskoczyłby mnie polski murzyn

Sialalalala 02.10.2012 16:57

czyli żaden Polak jeżeli ma byc duże zaskoczenie, żaden Czech bo to by było tylko zaskoczenie, to chyba naprawdę ktoś z mojej listy pare postów wcześniej ...

ChG 02.10.2012 16:59

Ma być duże zaskoczenie, ale niekoniecznie pozytywne. Choć jak dla mnie każdy młody były piłkarz z Włoch czy Niemiec byłby dobrym wyborem.

leszekpw 02.10.2012 17:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1279653)
Ale qrwa pozytywne czy negatywne zaskoczenie ? To jest dosc istotne :D

podobno in plus

Sialalalala 02.10.2012 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 1279663)
Ma być duże zaskoczenie, ale niekoniecznie pozytywne. Choć jak dla mnie każdy młody były piłkarz z Włoch czy Niemiec byłby dobrym wyborem.

jak poparlismy Bońka w wyborach prezesa pzpn to może nam podrzuci kogoś z drużyny :)

rocco_1906 02.10.2012 17:02

to jak zaskoczenie to moj typ : Dusan Radolsky :P

szprotson 02.10.2012 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rocco_1906 (Post 1279666)
to jak zaskoczenie to moj typ : Dusan Radolsky :P

IN PLUs zaskoczenie nie in 2x minus. A twój leszku to kibic Wisły czy żydow?

E: sory literówka ;A Twój leszku KOLEGA to kibic Wisły czy Żydów, bo to ma znaczenie w kwestii rozbierania "in plus in minus" :)

Sialalalala 02.10.2012 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1279665)
jak poparlismy Bońka w wyborach prezesa pzpn to może nam podrzuci kogoś z drużyny :)

in plus to będzie ktoś od Bońka z Juve Romy lub Widzewa :)

rocznik maaskanta / 50-55 lat siwy :) szukać dalej ?

leszekpw 02.10.2012 17:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1279669)
IN PLUs zaskoczenie nie in 2x minus. A twój leszku to kibic Wisły czy żydow?

???

ja nie wiem kto to....dostałem tylko takie info o jakich pisałem wczesniej-konkretnego nazwiska niestety nie znam

markowywislak 02.10.2012 17:12

Panowie jest taki trener który jest bardzo dobry:

DARIUSZ WÓJTOWICZ
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dariusz_W%C3%B3jtowicz
pamiętam jak wprowadził sandecje ns do I ligi i w pierwszym sezonie zajął 3 miejsce i tylko brakło mu 2 punktów do awansu,następnie zwolniono go ponieważ w klubie sprzeciwił się temu że mieli grać "znajomi"prezesów.
Potem poszedł do Puszczy i niewielkim nakładem finansowym stworzył zespół który zajmuje 3 miejsce w II lidze w tym sezonie.
Dziekuje za uwagę/.

Baala 02.10.2012 17:13

Tak każdy ma kolegę w Telefonice i każdy kolega podaje innego kandydata...

Pytanie jest dla mnie jedno, czy szukamy trenera strażaka, czy kogoś z kim będzie budowane coś nowego długotrwałego?

Jeśli chodzi o Polskie podwórko to Nawałka (bo jeden z kolegó kolegów go podawał) nie jest strażakiem, ale kimś kto potrafi w dłuższej perspektywie ułożyć zespół.

bonawentura 02.10.2012 17:15

A co to za różnica, kto będzie trenerem? Moim zdaniem tu nawet Mourinho nie pomoże.

A jeśli wypowiedzi z Weszło odnośnie graniu przeciwko trenerowi są prawdziwe, to osobiście, miałbym ochotę wyrzucić wszystkich z tego klubu i budować wszystko od nowa - jak to jest, że profesjonaliści, piłkarze Ekstraklasy grają przeciwko trenerowi?

Mój komentarz do obecnej sytuacji jest raczej wszystkim znany. Winnym całej sytuacji jest Bednarz, nikt inny, bo to on odpowiada za stan kadrowy tego zespołu. Nie ma też wytłumaczenia, że zatrudnili Probierza i on był słaby - chyba znali jego umiejętności i styl pracy z drużyną? Jeśli nie, to jak zwykle robią cyrk. Z tej drużyny nie da się wycisnąć na koniec sezonu lepszego miejsca niż 7.-8.

Bednarz to osoba, która powinna również złożyć dymisję - razem z Probierzem! I to natychmiast!!! Nie ma usprawiedliwienia dla jego beznadziejnych decyzji przed początkiem sezonu.

I niech nikt nie mówi, że mamy aż taki kryzys, by nie wybrać piłkarzy, którzy podnieśliby tak tragiczny stan kadrowy Wisły przed sezonem i którzy kosztowaliby pieniądze, których Wisła nie jest w stanie zapłacić. To wierutna bzdura! Oszczędzajmy dalej - obudzimy się w pierwszej lidze.

JOSE 841 02.10.2012 17:16

jest jeszcze czarny koń który może wszystkich wyprzedzić i wygrać wyścig o posadę .A jeśli C i Wisła myślą o tym by grało więcej wychowanków i młodych graczy to Nowak jest liderem .Wisła by zabłysnąć swoją myślą szkoleniową dla Nowaka wydaje sie być dobrym rozwiązaniem by się wypromować nawet jeśli w grę wejdzie kontrakt do końca rundy albo sezonu .Jutro albo pojutrze wszystko będzie jasne ale Wisła pod wodzą Nowaka była by bardziej ciekawsza niż powrót Smudy który się wypalił

Sialalalala 02.10.2012 17:22

trenera poznamy dziś max jutro rano pojutrze to oni już w drodze do warszawy bedą :)

!!IRIVER!! 02.10.2012 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1279678)
Wisła pod wodzą Nowaka była by bardziej ciekawsza niż powrót Smudy który się wypalił

W zasadzie, to nie ma człowieka, który byłby mniej ciekawy od Smudy. To już, o zgrozo, wolałbym Czesia czy Białasa niż Smudę.

Ale oby, faktycznie był to ktoś spoza naszych największych trenerskich "gwiazd".

Paweł 02.10.2012 17:23

Przecież nikt nie powiedział, że nazwisko nowego trenera będzie podane przed meczem z Legią.

El'kabat 02.10.2012 17:23

Jak faktycznie Ci prorocy mają sprawdzone info to cieszy,że żaden Pasieka,Sasal,Liczka czy inny ....a mać pajac nie będzie trenerem.

Najlepsze co nas może obecnie spotkać to Nawałka np. z Szymkiem jako asystent.
Ale znając życie to i tak to chuja da.

Galonek 02.10.2012 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sialalalala (Post 1279646)
podsumowując niusy leszekpw i gin
siwy
50-55 lat w wieku maaskanta
polak lub czech czyli równie dobrze może być słowak ;)

ps jeszcz ego nikt nie "ustrzelił" na forum

;)

Te dwie rzeczy się wykluczają. Maaskant ma 43 lata, a więc za h**a nie mieści się w przedziale wiekowym 50-55. Moim zdaniem, osoba o której wspominają leszekpw i gin to Pavel Hapal.

bridgeburner 02.10.2012 17:27

Jak juz fantazjujemy to Gonczarenko z BATE
tylko najpierw wypie.rdolic te gogusiowate piz.deczki
co im sie treningi nie podobaly i sami postanowili zwolnic trenera
bo "czasem tak trzeba"

bonawentura 02.10.2012 17:32

Tak, tylko że Nowak byłby w porządku, gdyby ktoś w tym klubie chciał:
- młodzieży
- skautingu
- systemu szkolenia skoordynowanego z pracą pierwszej drużyny

To jest? Czy nie ma? Moim zdaniem nie.

A trenerem będzie Liczka i co tutaj ukrywać. Kolejny sezon w plecy przez ludzi, którzy nie potrafią, nie chcą, nie mają kompetencji...

Sialalalala 02.10.2012 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1279681)
Przecież nikt nie powiedział, że nazwisko nowego trenera będzie podane przed meczem z Legią.

kto powiedział, że wogule potrzebny jest trener ?

idąc tropem głosy na Bońka za trenera ;) ma być w wieku maaskanta czyli 50-55 ;) i ma być duże zakoczenie to wychodzi na kogoś z trójki : Gentile Tardelli lub Zoff

Dariook 02.10.2012 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1279673)
Panowie jest taki trener który jest bardzo dobry:

DARIUSZ WÓJTOWICZ
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dariusz_W%C3%B3jtowicz
pamiętam jak wprowadził sandecje ns do I ligi i w pierwszym sezonie zajął 3 miejsce i tylko brakło mu 2 punktów do awansu,następnie zwolniono go ponieważ w klubie sprzeciwił się temu że mieli grać "znajomi"prezesów.
Potem poszedł do Puszczy i niewielkim nakładem finansowym stworzył zespół który zajmuje 3 miejsce w II lidze w tym sezonie.
Dziekuje za uwagę/.

Przecież on o.......ił mecz z Legią...

ChG 02.10.2012 17:38

Jasne, a Cupiał płacić im będzie w ziemniakach i resztkach kabli.

Karlos 02.10.2012 17:40

Najpewniej w czwartek będzie już wiadomo, ja optuje za Gonczarenko ręcami i nogami go trzymać.

muerte 02.10.2012 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1279661)
Ponoć?
A skąd takie info, czy to może taki "żarcik"
bo za farmazony to są bany z tego co kojarze

E: napewno zaskoczyłby mnie polski murzyn

Ironia.
Dotycząca tych wszystkich informatorów i kandydatów (Pasieka, Lenczyk itd.)

As 02.10.2012 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1279675)
Mój komentarz do obecnej sytuacji jest raczej wszystkim znany. Winnym całej sytuacji jest Bednarz, nikt inny, bo to on odpowiada za stan kadrowy tego zespołu. Nie ma też wytłumaczenia, że zatrudnili Probierza i on był słaby - chyba znali jego umiejętności i styl pracy z drużyną? Jeśli nie, to jak zwykle robią cyrk. Z tej drużyny nie da się wycisnąć na koniec sezonu lepszego miejsca niż 7.-8.

Bednarz to osoba, która powinna również złożyć dymisję - razem z Probierzem! I to natychmiast!!! Nie ma usprawiedliwienia dla jego beznadziejnych decyzji przed początkiem sezonu.

Valkx, Valkx nie Bednarz. Nie zebym Jacka lubic ale on akurat jest Bogu ducha winien. Jak przyszedl do klubu to najpierw musi posprzatac a potem cos zbudowac. Co mial chlop zrobic jak zamiast isc na zakupy to on najpierw musi dlugi splacac.

Mi sie wydaje, ze to bedzie Nowak. Facet chce sie pokazac w polskiej lidze i w Europie. Podobno sadowal go Belchatow ale nie maja tyle kasy, my mimo klopotow powinnismy miec.

Marcin_fan 02.10.2012 17:44

Też "widze" jutro ten nagłówek: " Nowak w Wiśle"

La Furia Dell' Est 02.10.2012 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gigant (Post 1279624)
Chyba się własnie naoglądali filmu i kazdy z nich nucił sobie pod nosem "Jesteś Bogiem"

Bliżej jest do zanucenia: ..."Mam jedną wielką p.ierdoloną schizofrenię".....jak na to wszystko popatrzeć...

KOMINEK 02.10.2012 17:47

Powtarzam i bardzo proszę jeśli ktoś ma realne przecieki to zapraszam. Natomiast bajkopisarze będą rozliczeni (równierz do tyłu sprawdzę)

nesta 02.10.2012 17:48

Taki Nowak to bylby ktos.. Facet nie tkniety PMS, w glowie metodologia treningow, przygotowania fizycznego, warsztat pracy - wszystko wyniesione po latach pracy ze Stanow, ktore w tych obszarach to technologicznie swiatowy top.
Zatrudnic go, dac mu kilka lat spokojnej pracy, zeby wszystko poukladal. Ech rozmarzylem sie.

yarow 02.10.2012 17:51

Nie fantazjując, przypomniało mi się, że trener Kasperczyk był na wylocie ...

westersyl 02.10.2012 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1279697)
Taki Nowak to bylby ktos.. Facet nie tkniety PMS, w glowie metodologia treningow, przygotowania fizycznego, warsztat pracy - wszystko wyniesione po latach pracy ze Stanow, ktore w tych obszarach to technologicznie swiatowy top.
Zatrudnic go, dac mu kilka lat spokojnej pracy, zeby wszystko poukladal. Ech rozmarzylem sie.

A moim zdaniem z tymi umiejętnościami trenerskimi Piotra Nowaka jest jak z Yeti... wszyscy mówią, że istnieje ale nikt go nie widział.
Ta cała MSL nastawiona jest na komercje, a nie na dobrą piłką. Osobiście nie wiem czy on kiedy kol wiek coś zbudował, nie mam żadnego pojęcia na temat jego warsztatu itd.

OK Amerykanie zawsze są przygotowani fantastycznie fizycznie do turniejów, pewnie ma wiedzę w tym zakresie jednak to zbyt mało.

7 kotów 02.10.2012 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RALFO (Post 1279638)
BAKO z Polonii

:))))))

Tak!

As 02.10.2012 18:02

wetersyl, ja mysle, ze przypadkowy ziomus nie dostaje do prowadzenia reprezentacji olimpijskiej USA, gdzie igrzyska sa traktowane naprawde powaznie. Jesli na pierwszego biora Klinsmana to na olimpijskiego takze wzieli fachowca. Napewno stac ich bylo na duze nazwisko a mimo to wzieli Nowaka. Na tym opieram swoja opinie, ze Nowak jakims przypadkowym trenerem nie jest.
Nie wiem oczywiscie, czy trafi do Wisly ale w stanach zrobilo mu sie za ciasno.

P.S. On chyba nawet jest w wieku Maaskanta.

Milan!!! 02.10.2012 18:03

tak w wielkim skrócie, jeśli Cupiał nie odkręci kurka i dalej szukamy i wprowadzamy młodych to idelanym rozwiązniem byłby Mroczkowski, nikt lepiej młodych nie wprowadza do pierwszej" 11"

fantom chicago 02.10.2012 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1279699)
A moim zdaniem z tymi umiejętnościami trenerskimi Piotra Nowaka jest jak z Yeti... wszyscy mówią, że istnieje ale nikt go nie widział.
Ta cała MSL nastawiona jest na komercje, a nie na dobrą piłką. Osobiście nie wiem czy on kiedy kol wiek coś zbudował, nie mam żadnego pojęcia na temat jego warsztatu itd.

Nie wiem ile meczow MLS ( a nie MSL ) ogladales ,ale chyba nie masz zbytniego pojecia. Druzyny sa nastawione na bieganie na pelnym gazie przez caly mecz ,a technicznie na pewno nie sa gorsi od mistrzow typu Boguski czy Sikorski. Uwazam , ze amerykanska liga zdecydowanie przewyzsza nasza smieszna ekstraklase , oraz zyczylbym sobie , aby zarobki byly porownywalne do tych z MLS. Jest oczywiscie paru zawodnikow , ktorzy zarabiaja krocie ( przyklad Beckhama),lecz wiekszosc zawodnikow jest porownywalna do sredniej krajowej i czesto spotyka sie pilkarzy ,ktorzy dorabiaja przy innych pracach.

JOSE 841 02.10.2012 18:08

Tylko że za Nawałke będzie trzeba zapłacić rekompensate Górnikowi

brylant17 02.10.2012 18:19

Marzy mi się powrót Dana Paetrescu+dyrektor sportowy Mielcarski i wolna ręką w podejmowaniu decyzji plus kasa na transfery,ale trzeba wrócić na ziemię.Bo Dan nie wróci nie ma kasy Mielcar może by chciał a kasy na transfery by nie było.A wracając do rzeczywistości to Piotr Nowak jedynie.Nie chcę zapeszać,ale jest wolny Bakero broń boże.Nie dla Liczki,Smudy,Bakero tym bardziej Pasieki i Lenczyka.

milosz 02.10.2012 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1279705)
Tylko że za Nawałke będzie trzeba zapłacić rekompensate Górnikowi

Lepszy byłby dobry rzemieślnik z zachodu, ale i Nawałka byłby względnie (jak na naszą bidę) do przyjęcia, jednak ważniejsze jest to czy właściciel chce realnie zainwestować w Wisłę, choćby w transfery w okienku zimowym..o ekwiwalencie dla Górnika już nie wspominając.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl