Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [3 kolejka] Wisła Kraków - Polonia Warszawa, piątek 31 sierpnia 2012, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8839)

serek.c2 31.08.2012 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1273268)
Karherop - jak nie będzie zaplecza, nie ma siły by nasza młodzież była coś warta... niestety.

Ja mam na ten tamat inne zdanie - zaplecze jest konieczne, ale jeszcze bardziej potrzebni są odpowiedni szkoleniowcy. Wydaje mi się, ze takich po prostu w Polsce nie ma i choćbyśmy mieli bazę to nic z tego bez odpowiedniej kadry nie będzie.

speedfashion 31.08.2012 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1273266)
ten tekst o innych ligach średnio pada raz na 2 dni a i tak gdy w końcu dajemy szansę młodym zawodnikom to jest lament ze tak słabej kadry jeszcze nie mieliśmy

zagramy kilka spotkań w takim składzie i będzie można obiektywnie ocenić czy młodzi się nadają na ten moment do kadry pierwszego zespołu , forumowicze niestety uwielbiają forować wyroki zanim ktoś cokolwiek zagra

Dajemy szansę to doskonały chwyt retoryczny. My tak naprawdę skazujemy się na nich. Jeśli okaże się, że mało potrafią, to może być kiepsko.

Ajax 31.08.2012 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1273276)
Dajemy szansę to doskonały chwyt retoryczny. My tak naprawdę skazujemy się na nich. Jeśli okaże się, że mało potrafią, to może być kiepsko.

+1 jeśli cudowna młodzież Wiślicka nie okaże się tak cudowna jak zakładano jesteśmy w czarnych pośladkach. Że tak powiem

Karherop 31.08.2012 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1273268)
Karherop - jak nie będzie zaplecza, nie ma siły by nasza młodzież była coś warta... niestety.

jako grupa zgadzam się , ale pojedyńcze jednostki można wychować na dobrych zawodników, tutaj popieram serka , odpowiednie prowadzenie może zdziałać cuda , talenty mniejsze lub większe zawsze się trafiają , jeśli w wieku 16 - lat najbardziej utalentowani nastolatkowie ( jak w tym wypadku Karłowicz , Uryga , Kamiński ) będą regularnie trenować z pierwszą drużyną ( jak to jest w tej chwili ) to na pewno nie skończą jak Daniel Brud który w wieku 22 lat debiutuje w ekstraklasie nie grając totalne zero .

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1273276)

czyli uważasz że ugrają gorsze wyniki niż banda przepłacanych obcokrajowców w lidze rok temu za Maaskanta/Moskala czyli przegrane z Górnikiem , Koroną , Podbeskidziem , Lechią czy Polonią u siebie i 7 miejsce w lidze ? jeśli tak , to w najgorszym wypadku porównywalne , ale wg mnie podium przy dobrej organizacji gry jest realne , tym bardziej ze konkurencja ( poza Legią ) też nie dysponuje tak szeroką kadrą

Konrad. 31.08.2012 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1273279)

czyli uważasz że ugrają gorsze wyniki niż banda przepłacanych obcokrajowców w lidze rok temu za Maaskanta/Moskala czyli przegrane z Górnikiem , Koroną , Podbeskidziem , Lechią czy Polonią u siebie i 7 miejsce w lidze ? jeśli tak , to w najgorszym wypadku porównywalne , ale wg mnie podium przy dobrej organizacji gry jest realne , tym bardziej ze konkurencja ( poza Legią ) też nie dysponuje tak szeroką kadrą

Kolego, ale oni ugrali DWUNASTE miejsce w Młodej Ekstraklasie, czyli znacznie gorzej niż ci starzy przepłacani. A gdzie poziom Me, a gdzie ekstraklasy...

Mało tego, wyśmiewane gwiazdy pokroju Boguskiego, Małeckiego czy Kirma, gdy z konieczności grali na pół gwizdka w młodej, to byli wyróżniającymi się piłkarzami, gdyby nie oni, pewnie byłby problem nawet z tym dwunastym miejscem...

Dawanie szansy młodym polskim piłkarzom polega na wprowadzaniu do jedynastki, jednego, dwóch młodych zdolnych. U nas jak sytuacja się nie zmieni, to za rok, będziemy mieć dwóch trzech doświadczonych piłkarzy a reszta młodzi zdolni, i walka o pierwszą 10...

Zastanawia mnie twój optymizm. Względem ubiegło słabego sezonu, straciliśmy Małeckiego, Kirma, Jirsaka, Nuneza, Biton - wszyscy oni wystąpili w ponad 100 meczach, strzelili 16 goli. Kto teraz zrobi to za nich? Że nie wspomnę o ilości asyst...

Najlepszy strzelec młodej Wisły w tym sezonie - nie jaki - Rafał Boguski?

xanti1906 31.08.2012 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1273282)

Najlepszy strzelec młodej Wisły w tym sezonie - nie jaki - Rafał Boguski?

To akurat naciągane, bo w jednym meczu mu się udało hattricka strzelić, takie wnioski można po rundzie wyciągnąć, a nie po 2-3 meczach.

najm 31.08.2012 15:33

Z tego co obserwowałem naszą młodzież to mamy słabe roczniki 91-92, lepszy rocznik 93 i 94 i kilka talentow w 95. Kiedy nastala potrzeba grania mlodzieza to nie mamy z czego wybierac (roczniki 91 i 92). Stąd trenuja ci mlodsi, ale oni fizycznie sa jeszcze za slabi, to jeszcze dzieci a nasi kopacze ich polamia. Już widze jak taki Kolanko czy Kamiński walczą bark w bark z Kuzerą czy Stano.

WISŁAZWE 31.08.2012 15:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1273125)
ZWE, skąd masz tą 18 ? Na oficjalnej stronie nic nie znalazłem, czyli pewnie jakieś prywatne kontakty ... :>

100 % własne źródło :)

---------
Odbiegając trochę od tematu.

Zastanawiająca jest trochę panika wszechobecna na forum szczególnie w tym temacie czy w Polityce transferowej.. Przecież nie tak dawno, każdy krzyczał, wręcz domagał się tego aby pozbyć się z klubu ''darmozjadów'' - pozbyliśmy się Kirma, jednego z nich i nagle zaczyna się panika, że nie mamy kim grać, że na skrzydło wejdzie jakiś młody zawodnik bez doświadczenia i ogrania na ligowych boiskach. Ale zaraz czy lud (kibice) przypadkiem za czasów Roberta Maaskanta nie wołał: ''zdejmij rodaków postaw na młodych Polaków''?

Maaskant nie do końca był przekonany co do słuszności tego hasła rzuconego z trybun.
Ale czasy się zmieniły, zmienił się trener przyszedł Probierz, osoba znana z tego, że w poprzednim klubie w Jagiellonii nie bał się postawić na młodych zawodników wystawiając ich często w pierwszym składzie, lub dając pograć dłuższe fragmenty meczu.

Kibice nadal wołali że chcą w składzie więcej Polaków, więcej młodszych zawodników i oto dziś nadszedł dzień w którym Probierz zapewne da szansę kilku zawodnikom z ME - i co? I nagle okazuje się, że ten sam lud ma jakieś obawy, szuka winnych w osobie Bednarza ( po części słusznie ale to dyskusja na inny czas), pisze, że z taką ''18'' remis będzie dobrym rezultatem. Ale przecież sami jeszcze nie tak dawno tego chcieliśmy, sami domagaliśmy się ''więcej Polaków!, więcej Polaków!'' wychodząc z założenia, że lepszy młody Polak niż stary Jaliens, czy Kirm - okej zgoda, tylko trzymajmy się jednej linii - odszedł Kirm, za niego do kadry włączony został ktoś z ME - więc żądanie ludu zostało spełnione... Nie można mieć teraz pretensji, skoro wcześniej wymagało się aby każdy trener co obejmował ''Białą Gwiazdę'' stawiał na Polaków!

I oby im się wiodło.. Bo na dzień dzisiejszy i myślę, że nawet na tą rundę jesteśmy jakby nie patrząc na nich skazani, czy tego chcemy czy nie.

najm 31.08.2012 15:46

stawianie na mlodziez to wyraz zmiany na polityke dlugofalową, a w zwiazku z tym trzeba zweryfikować swoje oczekiwania co do danego sezonu. Problem jest tylko w tym by:
a) ta mlodziez byla warta stawiania
b) nie przesadzic i nie stac sie Arsenalem, ktory stawia tylko na mlodziez, a sukcesy klubu pamietaja tylko starsze pokolenia.

xanti1906 31.08.2012 15:47

Stawiajmy na młodzież, ale z głową, a nie dlatego, że tego wymaga potrzeba. Baza, baza, baza. No i baza.

FraMat 31.08.2012 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1273265)
Jest kwestia wiary bo nic takiego jak inwestycja w boiska w Wiśle się nie wydarzy. ...

Przeciez to jest wymóg licencyjny, więc nie rozumiem
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...jest-szkolenie
Cytat:

od sezonu 2012/2013 kluby Ekstraklasy i I ligi muszą posiadać sześć drużyn młodzieżowych oraz trzy pełnowymiarowe boiska treningowe: dwa z naturalną nawierzchnią i jeden ze sztuczną oraz oświetleniem.
Płyta główna stadionu, na którym rozgrywane są mecze ligowe, nie może być liczona, jako treningowa. Boiska treningowe z odpowiednim zapleczem sanitarnym muszą być zgrupowane co najwyżej w dwóch miejscach, aby w przyszłości możliwe było przekształcenie tych ośrodków treningowych w akademie piłkarskie. Szkolenie musi prowadzić klub lub podmiot zależny od niego personalnie, organizacyjnie
i finansowo.

silver03 31.08.2012 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1273304)
Przeciez to jest wymóg licencyjny, więc nie rozumiem
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...jest-szkolenie

Wymogi licencyjne, wymogami licencyjnymi, ale każdy wie jak to wygląda od strony PZPN'u :lol:

FraMat 31.08.2012 16:47

To znaczy? PZPN nam daruje jak nie spełnimy wymogów?

Karherop 31.08.2012 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1273282)
Kolego, ale oni ugrali DWUNASTE miejsce w Młodej Ekstraklasie, czyli znacznie gorzej niż ci starzy przepłacani. A gdzie poziom Me, a gdzie ekstraklasy...

Dawanie szansy młodym polskim piłkarzom polega na wprowadzaniu do jedynastki, jednego, dwóch młodych zdolnych. U nas jak sytuacja się nie zmieni, to za rok, będziemy mieć dwóch trzech doświadczonych piłkarzy a reszta młodzi zdolni, i walka o pierwszą 10...

znajdz mi cytat gdzie napisałem żeby zestawic 11 ekstraklasową samymi młodymi zawodnikami

pozdrawiam

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1273309)

w papierach to mogą i mieć boisko wynajęte w Wałbrzychu

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1273288)
Kibice nadal wołali że chcą w składzie więcej Polaków, więcej młodszych zawodników i oto dziś nadszedł dzień w którym Probierz zapewne da szansę kilku zawodnikom z ME - i co? I nagle okazuje się, że ten sam lud ma jakieś obawy, szuka winnych w osobie Bednarza ( po części słusznie ale to dyskusja na inny czas), pisze, że z taką ''18'' remis będzie dobrym rezultatem. Ale przecież sami jeszcze nie tak dawno tego chcieliśmy, sami domagaliśmy się ''więcej Polaków!, więcej Polaków!'' wychodząc z założenia, że lepszy młody Polak niż stary Jaliens, czy Kirm - okej zgoda, tylko trzymajmy się jednej linii - odszedł Kirm, za niego do kadry włączony został ktoś z ME - więc żądanie ludu zostało spełnione... Nie można mieć teraz pretensji, skoro wcześniej wymagało się aby każdy trener co obejmował ''Białą Gwiazdę'' stawiał na Polaków!

podpisuje sie pod tym wszystkimi kończynami ,, nie ma nic gorszego niz dwulicowość i niekonsekwencja

bonawentura 31.08.2012 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1273270)
Ja mam na ten tamat inne zdanie - zaplecze jest konieczne, ale jeszcze bardziej potrzebni są odpowiedni szkoleniowcy. Wydaje mi się, ze takich po prostu w Polsce nie ma i choćbyśmy mieli bazę to nic z tego bez odpowiedniej kadry nie będzie.

Dokładnie, zaplecze to dla mnie infrastruktura i odpowiednia kadra. A trener Marzec... to trener Marzec.

Baala 31.08.2012 17:29

Zobaczyłem tą 18 i...łooo Jezu oby chociaż punkt wywalczyli bo do Krakowa przyjeżdż przynajmniej na papierze drużyna znacznie lepsza.

orm 31.08.2012 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1273309)

Wymóg dotyczy drużyn Ekstarklasy, I ligi już nie...

Karherop 31.08.2012 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orm (Post 1273317)
Wymóg dotyczy drużyn Ekstarklasy, I ligi już nie...

tak tak , właściwie to za 2 lata wylądujemy w III więc o czym my gadamy ? niedługo nastąpi demontaż oświetlenia i sprzedaż w komisie zbędnych szafek dla zawodników

daniello1987 31.08.2012 18:02

pytanie z innej beczki. czy kolo starej hali wisły mozna parkowac auta? tzn,czy mozna tam wjechac na parking czy jest ono zakmniete i dostepne tylko dla vip czy jakis innych ludzi?

For_FuN_ 31.08.2012 18:11

DyskoPolo bedzie mialo dzisiaj uzywanie patrzac na nasz sklad...co sie porobilo...

Remis biore w ciemno.

GonzoNS 31.08.2012 18:16

Pareiko - Burliga, Chavez, Głowacki, Frederiksen - Szewczyk, Sobolewski, Wilk, Iliev - Genkov, Kamiński

Ciężki mi pojąć Probierza, w poprzednich meczach nie pozwolił nikomu z młodych zagrać ani minuty, w tym meczu obydwu wystawia w pierwszej jedenastce

Karherop 31.08.2012 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GonzoNS (Post 1273328)
Pareiko - Burliga, Chavez, Głowacki, Frederiksen - Szewczyk, Sobolewski, Wilk, Iliev - Genkov, Kamiński

Ciężki mi pojąć Probierza, w poprzednich meczach nie pozwolił nikomu z młodych zagrać ani minuty, w tym meczu obydwu wystawia w pierwszej jedenastce

ja tam się cieszę , tylko wolałbym za Wilka zobaczyc Chrapka , ale i tak Probierz zaskoczył mnei in plus

tofik 31.08.2012 18:25

Nieźle Faster miesza tym składem. Pewnie wychodzi z założenia, że gorzej być nie może. No cóż pewnie ma rację :)
Brak Orbita na plus.

arti 31.08.2012 18:32

Parówy do góry i na nich!:)

orm 31.08.2012 18:35

Skład bardzo ciekawy - chyba pierwszy raz gramy tak zestawioną pomocą -- także biorąc pod uwagę sparingi. Podobnie jest z obroną. Chyba nikt nie jest w stanie powiedzieć kto jest faworytem w tym meczu, jakie są szanse itp.Zobaczymy

lorddavy 31.08.2012 18:41

Wiecie co jest z naszym żydowskim gwiazdorem, że nie gra w 11?

!!IRIVER!! 31.08.2012 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1273335)
Wiecie co jest z naszym żydowskim gwiazdorem, że nie gra w 11?

naszego żydowskiego gwiazdora nawet nie ma w "18", podobno kontuzja pleców...

Rob_Zombie 31.08.2012 19:26

Jestem pod wrażeniem odwagi Probierza w doborze składu. Na boisku Burliga a na ławie Jaliens. W składzie Szewczyk a na ławie Garguła. W składzie Kamiński a na ławie Sikorski i Quioto. Ciekawe.

el Nuero 31.08.2012 19:27

Trzeba przyznać że ciekawy skład wyjściowy. Pytanie tylko, czy będzie kogo wpuścić z ławki? Może w 2. połowie wejdzie Chrapek na podmęczonych rywali i zaliczy asystę przy golu Genkova? Chciałbym, żeby to marzenie stało się dziś rzeczywistością...

ghost_ 31.08.2012 19:48

Już mnie to w....ia, znowu będziemy gonić wynik......

RoS 31.08.2012 19:50

Przy tym stanie kadrowym to tylko Orest, wspomnicie moje słowa, wolny jest ... oczywiście tylko na naszą kopaną ekstaklasę, o Europie zapomnijmy

Lemur 31.08.2012 20:09

Skład wyjściowy doskonale obrazuje niekonsekwencje i słabość trenerską, chaotycznego, zagubionego Probierza.

A Kamiński to chyba nawet nie wie, gdzie jest, co tu robi i jak się nazywa. :rotfl:

Wolę wygrywającą Wisłę zagraniczną sprzed kilkunastu miesięcy niż przegrywającą i tak wyglądającą oraz ośmieszającą się "bardziej polską", z Kamińskim na czele.

Tak to wygląda, gdy słucha się zgrai krzykaczy dopominających się stawianai ana kompletnie nieprzygotowaną i dramatycznie słabą młodzież.

I niech ktoś wreszcie zwolni tego Probierza, błagam... Razem z łysym Jacusiem, bo takiej szopki jaką obaj w Krakowie teraz odstawiają, nie było tutaj od dziesięcioleci.

bridgeburner 31.08.2012 20:19

Ja pie....
Normalnie az przykro sie robi jak sie to oglada,
to jest gra na spadek z ligi i to pisze tak zupelni epowaznie

syryls 31.08.2012 20:24

Jedynie Szewa coś gra. Reszta ...

Rob_Zombie 31.08.2012 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1273343)
Jestem pod wrażeniem odwagi Probierza w doborze składu. Na boisku Burliga a na ławie Jaliens. W składzie Szewczyk a na ławie Garguła. W składzie Kamiński a na ławie Sikorski i Quioto. Ciekawe.

Skład może i ciekawy ale gówniany. To co odpierdala Chavez to jakieś pilkarskie jaja. Miał chociaż jedną udaną interwencję? Bo albo się mija z piłką, albo wychodzi ze swojej strefy nie interweniując i zostawiając dziurę w linii obronnej... Bolą zęby jak się na to patrzy...

zbigniew_ramirez 31.08.2012 20:25

"Bogusław Cupiał - 1906% poparcia"...

fresh.cie 31.08.2012 20:25

Te zapyziałe gwiazdki nie dość, że nie umieją wymienić 5 podań, to jeszcze wcale nie biegają! To z czym oni do ludzi tak wgl?

Lemur 31.08.2012 20:28

Gdy piłkarz z możliwościami Ilieva, czy Genkowa nie potrafi nagle wymieć paru celnych podań, winny jest ten, kto go trenuje.

Probierz po raz kolejny dziś się znów kompromituje.

AntyMod 31.08.2012 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 1273352)
Skład może i ciekawy ale gówniany. To co odpierdala Chavez to jakieś pilkarskie jaja. Miał chociaż jedną udaną interwencję? Bo albo się mija z piłką, albo wychodzi ze swojej strefy nie interweniując i zostawiając dziurę w linii obronnej... Bolą zęby jak się na to patrzy...

owsze, ale popatrz co robi tez Sobol ....ludzie- czego wy sie spodziewaliscie ?? to jest kpina i cyrk .... i gdzie ci piewcy talentu Probierza i jego glupich gadek ??? 4 obroncow + 2 bardzo slabych def.pomocnikow + 2 mlokosow ktorzy nie wiedza co sie dzieje wokol ...zostaje tylko Iliev i Genkow - 2 zawodnikowmialo ten mecz wygrac ?/ to jest taktyka >?? u siebie ??? ...zejdzcie wszyscy na ziemie - z naszej druzyny teraz kazdy ma beke ... to jes po prostu zalosne ... mam wrazenie ze Cupial sie chyba z kims zalozyl ze w szybkim tempie rozpieprzy i osmieszy swoja zabawke ...bo nic innego mi do glowy nie przychodzi .... tu powinno byc juz 4 do 0 .... co sie musi w tym klubie wydarzyc zeby kkibice dosadnie pokazali co mysla o sytuacji w klubie, dzialalnosci naszego komornika Cupiala ? dyrektora Lysego Weza i mega trenerzyne Probierza ??? ...ciekawe czy 2 polowa to tez bedzie taka komedio-tragedia zarowno ludzka jak i pilkarska ..... szkoda ze dzis nie przyjechala tutaj legia albo amika - bo mielibysmy wynik hokejowy

yoda79 31.08.2012 20:37

...postaw na młodych Polaków" macie tych mlodych, zdolnych, Polonia sklecona w 5 minut jedzie nas jak chce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl