![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Mało tego, wyśmiewane gwiazdy pokroju Boguskiego, Małeckiego czy Kirma, gdy z konieczności grali na pół gwizdka w młodej, to byli wyróżniającymi się piłkarzami, gdyby nie oni, pewnie byłby problem nawet z tym dwunastym miejscem... Dawanie szansy młodym polskim piłkarzom polega na wprowadzaniu do jedynastki, jednego, dwóch młodych zdolnych. U nas jak sytuacja się nie zmieni, to za rok, będziemy mieć dwóch trzech doświadczonych piłkarzy a reszta młodzi zdolni, i walka o pierwszą 10... Zastanawia mnie twój optymizm. Względem ubiegło słabego sezonu, straciliśmy Małeckiego, Kirma, Jirsaka, Nuneza, Biton - wszyscy oni wystąpili w ponad 100 meczach, strzelili 16 goli. Kto teraz zrobi to za nich? Że nie wspomnę o ilości asyst... Najlepszy strzelec młodej Wisły w tym sezonie - nie jaki - Rafał Boguski? |
Cytat:
|
Z tego co obserwowałem naszą młodzież to mamy słabe roczniki 91-92, lepszy rocznik 93 i 94 i kilka talentow w 95. Kiedy nastala potrzeba grania mlodzieza to nie mamy z czego wybierac (roczniki 91 i 92). Stąd trenuja ci mlodsi, ale oni fizycznie sa jeszcze za slabi, to jeszcze dzieci a nasi kopacze ich polamia. Już widze jak taki Kolanko czy Kamiński walczą bark w bark z Kuzerą czy Stano.
|
Cytat:
100 % własne źródło :) --------- Odbiegając trochę od tematu. Zastanawiająca jest trochę panika wszechobecna na forum szczególnie w tym temacie czy w Polityce transferowej.. Przecież nie tak dawno, każdy krzyczał, wręcz domagał się tego aby pozbyć się z klubu ''darmozjadów'' - pozbyliśmy się Kirma, jednego z nich i nagle zaczyna się panika, że nie mamy kim grać, że na skrzydło wejdzie jakiś młody zawodnik bez doświadczenia i ogrania na ligowych boiskach. Ale zaraz czy lud (kibice) przypadkiem za czasów Roberta Maaskanta nie wołał: ''zdejmij rodaków postaw na młodych Polaków''? Maaskant nie do końca był przekonany co do słuszności tego hasła rzuconego z trybun. Ale czasy się zmieniły, zmienił się trener przyszedł Probierz, osoba znana z tego, że w poprzednim klubie w Jagiellonii nie bał się postawić na młodych zawodników wystawiając ich często w pierwszym składzie, lub dając pograć dłuższe fragmenty meczu. Kibice nadal wołali że chcą w składzie więcej Polaków, więcej młodszych zawodników i oto dziś nadszedł dzień w którym Probierz zapewne da szansę kilku zawodnikom z ME - i co? I nagle okazuje się, że ten sam lud ma jakieś obawy, szuka winnych w osobie Bednarza ( po części słusznie ale to dyskusja na inny czas), pisze, że z taką ''18'' remis będzie dobrym rezultatem. Ale przecież sami jeszcze nie tak dawno tego chcieliśmy, sami domagaliśmy się ''więcej Polaków!, więcej Polaków!'' wychodząc z założenia, że lepszy młody Polak niż stary Jaliens, czy Kirm - okej zgoda, tylko trzymajmy się jednej linii - odszedł Kirm, za niego do kadry włączony został ktoś z ME - więc żądanie ludu zostało spełnione... Nie można mieć teraz pretensji, skoro wcześniej wymagało się aby każdy trener co obejmował ''Białą Gwiazdę'' stawiał na Polaków! I oby im się wiodło.. Bo na dzień dzisiejszy i myślę, że nawet na tą rundę jesteśmy jakby nie patrząc na nich skazani, czy tego chcemy czy nie. |
stawianie na mlodziez to wyraz zmiany na polityke dlugofalową, a w zwiazku z tym trzeba zweryfikować swoje oczekiwania co do danego sezonu. Problem jest tylko w tym by:
a) ta mlodziez byla warta stawiania b) nie przesadzic i nie stac sie Arsenalem, ktory stawia tylko na mlodziez, a sukcesy klubu pamietaja tylko starsze pokolenia. |
Stawiajmy na młodzież, ale z głową, a nie dlatego, że tego wymaga potrzeba. Baza, baza, baza. No i baza.
|
Cytat:
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...jest-szkolenie Cytat:
|
Cytat:
|
To znaczy? PZPN nam daruje jak nie spełnimy wymogów?
|
Cytat:
pozdrawiam Cytat:
Cytat:
podpisuje sie pod tym wszystkimi kończynami ,, nie ma nic gorszego niz dwulicowość i niekonsekwencja |
Cytat:
|
Zobaczyłem tą 18 i...łooo Jezu oby chociaż punkt wywalczyli bo do Krakowa przyjeżdż przynajmniej na papierze drużyna znacznie lepsza.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
pytanie z innej beczki. czy kolo starej hali wisły mozna parkowac auta? tzn,czy mozna tam wjechac na parking czy jest ono zakmniete i dostepne tylko dla vip czy jakis innych ludzi?
|
DyskoPolo bedzie mialo dzisiaj uzywanie patrzac na nasz sklad...co sie porobilo...
Remis biore w ciemno. |
Pareiko - Burliga, Chavez, Głowacki, Frederiksen - Szewczyk, Sobolewski, Wilk, Iliev - Genkov, Kamiński
Ciężki mi pojąć Probierza, w poprzednich meczach nie pozwolił nikomu z młodych zagrać ani minuty, w tym meczu obydwu wystawia w pierwszej jedenastce |
Cytat:
|
Nieźle Faster miesza tym składem. Pewnie wychodzi z założenia, że gorzej być nie może. No cóż pewnie ma rację :)
Brak Orbita na plus. |
Parówy do góry i na nich!:)
|
Skład bardzo ciekawy - chyba pierwszy raz gramy tak zestawioną pomocą -- także biorąc pod uwagę sparingi. Podobnie jest z obroną. Chyba nikt nie jest w stanie powiedzieć kto jest faworytem w tym meczu, jakie są szanse itp.Zobaczymy
|
Wiecie co jest z naszym żydowskim gwiazdorem, że nie gra w 11?
|
Cytat:
|
Jestem pod wrażeniem odwagi Probierza w doborze składu. Na boisku Burliga a na ławie Jaliens. W składzie Szewczyk a na ławie Garguła. W składzie Kamiński a na ławie Sikorski i Quioto. Ciekawe.
|
Trzeba przyznać że ciekawy skład wyjściowy. Pytanie tylko, czy będzie kogo wpuścić z ławki? Może w 2. połowie wejdzie Chrapek na podmęczonych rywali i zaliczy asystę przy golu Genkova? Chciałbym, żeby to marzenie stało się dziś rzeczywistością...
|
Już mnie to w....ia, znowu będziemy gonić wynik......
|
Przy tym stanie kadrowym to tylko Orest, wspomnicie moje słowa, wolny jest ... oczywiście tylko na naszą kopaną ekstaklasę, o Europie zapomnijmy
|
Skład wyjściowy doskonale obrazuje niekonsekwencje i słabość trenerską, chaotycznego, zagubionego Probierza.
A Kamiński to chyba nawet nie wie, gdzie jest, co tu robi i jak się nazywa. :rotfl: Wolę wygrywającą Wisłę zagraniczną sprzed kilkunastu miesięcy niż przegrywającą i tak wyglądającą oraz ośmieszającą się "bardziej polską", z Kamińskim na czele. Tak to wygląda, gdy słucha się zgrai krzykaczy dopominających się stawianai ana kompletnie nieprzygotowaną i dramatycznie słabą młodzież. I niech ktoś wreszcie zwolni tego Probierza, błagam... Razem z łysym Jacusiem, bo takiej szopki jaką obaj w Krakowie teraz odstawiają, nie było tutaj od dziesięcioleci. |
Ja pie....
Normalnie az przykro sie robi jak sie to oglada, to jest gra na spadek z ligi i to pisze tak zupelni epowaznie |
Jedynie Szewa coś gra. Reszta ...
|
Cytat:
|
"Bogusław Cupiał - 1906% poparcia"...
|
Te zapyziałe gwiazdki nie dość, że nie umieją wymienić 5 podań, to jeszcze wcale nie biegają! To z czym oni do ludzi tak wgl?
|
Gdy piłkarz z możliwościami Ilieva, czy Genkowa nie potrafi nagle wymieć paru celnych podań, winny jest ten, kto go trenuje.
Probierz po raz kolejny dziś się znów kompromituje. |
Cytat:
|
...postaw na młodych Polaków" macie tych mlodych, zdolnych, Polonia sklecona w 5 minut jedzie nas jak chce.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl