![]() |
Wlaczono wiecej Polakow do skladu aby kibice sie z nimi utozsamiali i byla wieksza frekwencja.. Efekt jest taki, ze graja do dupy i frekwencja jest nizsza od tej kiedy gral 1 lub 2 Polakow w druzynie :lol:
Czasem mam wrazenie, ze tam pracuja tak tepe osoby, takie po prostu betony do potegi, byli pilkarze tylko za to, ze sa bylymi pilkarzami, ludzie z biznesu za grosz nie czujacy pilki tylko dlatego, ze sa zwiazani z Telefonika. Czy tak ciezko im zrozumiec, ze piknik, ktory wam wrzuca kase za bilet i ktory stanowi 80% publicznosci przychodzi na stadion nie dlatego, bo gra Czekaj, Kowalski czy jakis inny Stefan tylko przychodzi, bo gra dobry zawodnik , moze byc nawet z Uzbekistanu, ktory pozwoli mu ogladnac wygrywajaca Wisle. Tu nie ma k.. filozofii. A oni jak dzieci, ktos im powiedzial albo przeczytali, ze jest za malo Polakow, to wielkie glowy usiadly, bez zastanowienia, wyczucia i wysnuli prosty jak cep wniosek --> to sprowadzmy wiecej rodakow. A, ze jednoczesnie sprowadzimy napastnika, ktory strzelil w poprzednim sezonie az 0 bramek, w odbronie bedzie gral zwinny Czekaj.. a to nic, jakos to bedzie. Tak wyglada da pilka. Dygresja nr 2. Pogadalem sobie ostatnio chwile z osoba, ktora zajmowala sie zywieniem zawodnikow. Byla bardzo blisko druzyny i gory. Niech to bedzie pan A. Jesli ktos chce nabrac dystansu i wyleczyc sie troche z kibicowania to chetnie umowie na rozmowe z tym panem. Poziom zdemoralizowania, wódy, imprez, dziwek w jakich tkwi cale srodowisko pilkarskie, nie wylaczajac naszych "asow", jest d r a m a t y c z n i e wysoki. Nie bede tu zgrywal zakonnicy, ktora spodziewala sie, ze pilkarze zyja jak w klasztorze. Ale, ze ma to taki wymiar, to tego bym sie nie spodziewal. A kto trzymal normalny poziom i prowadzil sie profesjonalnie ? Sensacja: obcokrajowcy, Valx, Maaskant itp. Ja w kazdym razie po tej rozmowie nie mam ZADNYCH zludzen co do wynikow polskich druzyn w europejskich pucharach. Wniosek jest dla mnie jeden. Albo Cupial dozna olsnienia i zrobi w tym klubie rewolucje poczawszy od sprzataczki, przez Ochalika do prezesa albo niech ten klub sprzeda. Nic tu dobrego juz nie bedzie. Co najwyzej kolejne mistrzostwo lub vice w tej zapyzialej lidze i powtorka z rozgrywki w Europie jak przez ostatnie 12 lat. |
Cytat:
Za niedługo zostaną sami propagatorzy hasła "FUCK EURO" a na stadionie będzie odbijać się echo... |
Cytat:
|
@Nesta
największe imprezowanie w drużynie było za Kosowskiego i sam dobrze o tym wiesz , tyle że poziom ligi był wtedy dramatycznie słaby , wystarczyło rzucić troche kasy i cała liga jest Twoja . Wtedy to nie był problem , teraz już jest ? dzisiaj nie wystarcza pieniądze jak iedys , kluby dysponują podobnymi środkami na transfery , nawet słabe klubu rządają za najlepszych zawodników astronomicznych kwot drużyny taktycznie są o wiele lepiej poukładane , nawet przy słabym wyszkoleniu technicznym potrafią skrzetnie zamurować swoją bramkę i umiejętrnie wyprowadzic kontry A co do Twojego pierwszego zdania , to osiągamy takie same wyniki jak z obcokrajowcami , tyle że mniejszym nakładem - wniosek ? po co przepłacać ? Żeby nie bylo , też sądzę że ostatnie 10 lat zostało zmarnowanych w Wiśle , potencjał całkowicie zaprzepaszczony, ale to nie temat do rozkmin nad tym.. ale już do samego meczu... pierwsza połowa dramat i tutaj nalezy zganić całą drużynę od poczatku do końca , nawet Pareiko był strasznie zdekoncentrowany, jedyny zawodnik którego można pochwalić za pierwszą połowę to był ku mojemu zdziwieniu Burliga ( bramka i całkiem nieźle zabezpieczona prawa strona obrony ) , Burliga jeśli w końcu poświęci wszystko piłce to może stać się wiślackim Piszczkiem , ale musi pracować , pracować i jeszcze raz pracować Quioto też sprawiał względnie dobre wrażenie tyle że był ustawiony.. na skrzydle . Wyglądało to tak jakby to on był odpowiedzialny za rozprowadzanie piłki , a nie Melikson czy Garguła . Nie wiem czy takie były zalecenia trenera , powątpiewam w to . druga połowa wygladała o niebo lepiej , i mogliśmy wygrac to spotkanie , ale z przekroju całego spotkania remis zasłużony. A na Podbeskidziu jeszcze nie jedna drużyna sobie połamie zęby. |
Dla mnie najlepszym obrazem obecnej sytuacji w Wiśle jest stwierdzenie komentatora że Wisła to dobry przeciwnik na przełamanie:neutral: za czasów wspomnianego Kosowskiego to taki Podbeskidzie mogło by z nami zagrać co najwyżej o wierdoI a nie o przełamanie :pala:nie zamierzam tu dramatyzować bo pewnie i tak będziemy bić się o mistrza taka liga ale w grze brakuje jakości kiedyś leszczów biliśmy bez problemów a teraz graja z nami jak równy z równym i niech nikt mi nie pieprzy że liga sie wyrównała bo jak dla mnie to mając 4 razy większy budżet powinniśmy wygrywać 4:0 i tego się powinno od naszych "wirtuozów" za te pieniądze wymagać
|
Cytat:
Spójrz ile wydano pieniędzy i ile zarabiają ci Polacy w porównaniu do Bitonów, Nunezów, Lameyów itp. Chodziło tylko i wyłącznie o kasę, a w jakie hasło to owinięto to przecież nieważne. Cóż... dobrze by było, żeby to się udało bo ciężko mi uwierzyć w kolejny inwestycyjny zryw BC w przypadku porażki. No bo teraz mieliśmy porażkę i co?/: @piotrek06 - tak - mamy 2 czy 3x większy budżet od PBB, Widzewa, Bełchatowa itd. tylko co z tego. Mamy część grajków podobnych umiejętnościami do grajków w/w tylko nasi dostają 150-200t euro, a ich np. 50-80. Przepłacamy przeciętniaków i tym samym całą przewagę w wielkości budżetu szlag trafia. |
Cytat:
Probierz nie ma wcale gorszej drużyny od tej, z ktora Maaskant zdobywał MP Przypominam kto grał w zwycięskim derby jakie dalo nam MP i kogo nie ma Sergiej Pareiko- Erik Cikos, Kew Jaliens, Osman Chavez, Dragan Palijic - Patryk Małecki (90+3. Maciej Żurawski), Maor Melikson (76. Michaił Siwakow), Radosław Sobolewski, Cezary Wilk, Andraz Kirm (88. Tomas Jirsak) - Cwetan Genkow Za Cikosa - Burliga (może niewielka różnica potencjału) za Dragana - Frederiksen - (może niewielka różnica potencjału) za Małeckiego - Iliev (chyba przydatniejszy niż Patryk, choć nie strzela bramek) |
Mi jakoś specjalnie nie podobała się gra Burligi. Może jeszcze w pierwszej połowie ok, no i ładna bramka trzeba przyznać. Ale w drugiej połowie był niewidoczny, od 60 minuty miałem wrażenie, że nie ma już siły. Nawet nie pozorował gry truchtając tylko chodził i całkowicie nie włączał się do akcji, poza tym było widać w tej fazie meczu, że szybkości już mu brakowało.
|
Burliga był tyko rezerwowym lub jak kto mówi zapchajdziurą, jak nie było kogoś posłać na lewą obronę to Burilga ta zagrał, więc nie wiem skąd akurat rezerwowy Ruchu stał się podstawowym Wisły, Jaliens mimo wszystko zagrał dobrze w ofensywie w meczu z GKS, zawodnik który naprawdę ma super dośrodkowania, ostre, idealne na głowe, widać tu holenderską technike, w defensywie jak zawsze dał się ogrywać ale Głowacki też nie był SuperManem w pierwszych dwóch kolejkach.
|
no i Czekaj pokazał, że pewnego etapu nie przeskoczy
|
Głowa i Czekaj jacyś tacy mało zwrotni i wolni.Za ławto dali sie ograc przy bramce.
Burliga zagrał solidnie,chyba najlepiej z całej defensywy co uwiecznił bramką. |
Trzeba pamiętać, że Burliga jest dopiero po kontuzji, stąd jego braki kondycyjne.
|
Fredziu kolejny mecz bez rewelacji, możecie mówić że to przez brak okresu przygotowawczego. Ale moim zdaniem to kolejny średniak.
|
Cytat:
|
Tragedia
Jak się patrzy na to jak teraz gra Wisełka to się płakać chce. Probierz zrównał grę poziomem do reszty ligi czyli kopanina bez jakiegokolwiek pomysłu. Moim skromnym zdaniem dużo lepiej grali za czasów Kazia Moskala ale chłopu czasu nie dali bo wyników nie było (tak jak by były niby za czasów Probierza?). Ja się pytam po jakiego chu... Probierz gra tym niedojdą Gargułą, zamiast w jego miejsce wprowadzić Meliksona a na skrzydło Kirma? No cóż trzeba żyć nadzieją że coś się zmieni na lepsze, choć na razie nie widać żadnych pozytywnych symptomów.
|
Cytat:
mam inne pytanie , oglądasz czasem spotkania Wisły czy tylko śledzisz składy ? W ostatnim spotkaniu w I połowie było ewidentnie widać że Quioto grał na skrzydle , a Melikson w środku . Przy surowych, ale i twardych pomocnikach Podbeskidzia za dużo nie pograł , zanotował zaledwie jedno kluczowe podanie. Melikson musi mieć przestrzeń na poruszanie się w wolnych strefach boiska ( dlatego moim zdaniem na skrzydle ma najwięcej swobody ) , nie nadaje się do twardej walki w środku , a mając 1 środkowego pomocnika ( czy to Wilka czy Sobolewskiego ) , będziemy skazani na pożarcie w każym spotkaniu . W tej chwili rolę drugiego gra Garguła i tylko momentami ( ale i tu średnio ) pokazuje, że nadaje się do tej roli . Chrapek obok Wilka to może być w tym przypadku idealne rozwiązanie . Niech tylko chłopak dojdzie do zdrowia , bo ostatni rok był w jego wykonaniu przełomowy . Ewentualnie wracamy do taktyki z jednym napastnikiem , co dla mnie byłoby złym krokiem . Kirma tak wszyscy nagle widzą w składzie ,a prawda jest taka że wejdzie , zepsuje 3 piłki i gromy znowu pojdą w jego strone. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
:haha: |
Cytat:
Mnie się wydaje, że większość drużyn sprzedawała na potęgę, a taki Widzew to już poleciał po całości w tym temacie i ma sześć punktów. Odpowiednio: z mistrzem i wicemistrzem Polski. Rozumiem, gdybyś napisał, że nasi piłkarze są i byli słabi. Ale że to reszta ligi nam nagle odfrunęła to pierwsze słyszę... Cytat:
Trudno to zaakceptować, jak człowiek mecze ogląda... Przysiągłbym, że z roku na rok coraz większe męczenie buły na boiskach ekstraklasy. No, ale jak już wspomniałem - zeszłoroczny mistrz i wicemistrz dostał od Widzewa, który w poprzednim roku był jednym z kandydatów do zjazdu na ryj z ligi. Innymi słowy - mamy geometryczny wzrost siły ekstraklasy. Za pięć lat, jak utrzymamy to tempo, to będą Real i Barcelona miały gorąco, oj będą... |
Cytat:
Pokłosie tego poziomu to wszyscy zaprezentowali teraz w LM i LE. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Właśnie, inni sciągnęli Patejuka..... Po drugie,to dopiero druga kolejka i nie ma co popadac ani w histerię ,ani w samozachwyt.Zobaczmy jak to będzie wyglądało po 7,8. |
Biorac pod uwage ze pod Maaskantem kazdy kopal dolki zaczynajac od pracownikow Wisly, a konczac na rodzimych "dzinnikarzach sportowych" osoba trenera Probierza mimo marnej gry ma nad wyraz spokojny odbior w mediach.
|
Mecz przegrany przez Głowę, który dał się ograć jak junior przy stracie gola. No, ale to ponoć ikona...
|
Mam pytanko do kibiców w sprawie ściepy na legende boisk tureckich i szkockich, czy udało się już Bednarzowi z Probierzem utopić kolejne środki, tym razem nie Cupiałowe ??
Jestem ponownie pod wrażeniem transferów Bednarza. Uprzednio rozpieprzył stary skład Wisły do końca a potem sprowadził przepłaconych przestępców piłkarskich oraz nieudaczników ( Marcelo był wyjątkiem od reguły). Teraz robi to samo z piłkarzami Holendrów i Bogu dzięki, że póki co mamy jeszcze paru piłkarzy, ale raczej do czasu, widząc jego następców :-/ Jestem także pod wrażeniem Probierza, który razem z Gargułą stanowią w Wiśle nową jakość, gdyż nigdy dotąd Cupiał nie tolerował podejrzanych o korupcję. Głowacki skwitował krótko pytanie o swój powrót - wróciłem nie po to aby udawadniać coś komuś lub uczyć kogokolwiek, bo dla przykładowych Czekajów, powinni być inni nauczyciele. Przyznał szczerze, że tradycyjnie Wisła znowu przespała wynik i ani on, ani Sobol tego nie zmienią, a tym samym Probierz, jak widać. Ale Michał to Michał i basta w eterze :help: Ogólnie zgadzam się z poprzednikami, że Cupiał zastępuje stabilizację i rozwój - powtarzającymi się rewolucjami, bo ekstraklasa, nadal pozwala nawet na mistrzowski Śląsk czy Ruch, czyli na wszystko. Błędnie mu sie wydaje, że wychodzi na tym lepiej czyli taniej w/g niego. W dobie powiększonego , nowego stadionu, Cupiał składa broń transferową i ogranicza budżet, nawet nie myśląc o rozwoju klubu, choćby co do bazy treningowo-szkoleniowej. To już nawet nie jest kolejna rewolucja klubowa, lecz pod jej hasłem - zwijanie a nie rozwijanie klubu. "Teraz Polska" nadal pije jak piła i dlatego gra to co gra. Ekstraklasa nie dla idiotów. Tylko szkoda tych pustych, nowych stadionów. Zobaczcie ponadto, jak wiele klubów próżności i bezwstydu, sponsorowanych jest przez środki publiczne, czyli nasze :-/ i tylko po to aby ekstraklasa się kręciła we własnym sosie, bo z zewnątrz przypomina skansen piłkarski, gdy kompromituje się w pucharach, unaoczniając bezsens marnowania naszych publicznych pieniędzy na wzbogacanie tego skansenu . |
Cytat:
A szkoda bo Głowacki rozsądny facet pewnie szybko rozeznał się w sytuacji naszych napastników i jego wczorajszy występ w lidze plus można odczytać jako poparcie dla transferu Pawła. Również chciałbym aby Wisła ściągnęła młodego utalentowanego napastnika jednak wiem kto decyduję u nas o transferach. Probierz też w Jagiellonii pudłował często... Wiadomo że decyzji o transrze nie podejmuj się jednoosobowo tak czy inaczej podziwiam tu Adama Nawałkę, który trafia z transferami. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl