Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [25 kolejka]Jagiellonia Białystok-Wisła Kraków,7 kwietnia 2012,18.00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8675)

milosz 07.04.2012 23:00

ech ...kkbm

Teza że nikt nie chciał MP to demagogia, z którą polemizować szkoda mi czasu.

Teza że transfery Stana nie wpłynęły pozytywnie na fakt jego zdobycia to ...jak wyżej.

Graliśmy w LE tez z Holendrami i Anglikami, ale rozumiem że fakty nie są ważne, bo tym gorzej dla nich.

W pół roku zdobyte MP i o włos awans do LM i gra w LE , no tak, to nic takiego.

Transfery miały być pod wynik ale to decyzja bossa , a nie Stana czy Maaskanta.

Generalnie robienie kozła ofiarnego ze Stana mnie śmieszy bo wiem , że bez niego to już w poprzednim sezonie mógł być środek tabeli. Wystarczy że dyr. sp. byłby wówczas Bednarz i ... za 700 tyś sprowadziłby Jirsaka II a nie Meliksona, cena ich identyczna, itd.
Cóż, warto czasem w kryzysie też odróżnić przyczyny od skutków. Polityka doraźności to problem z B.C., ale akurat Holendrzy spisali się nieźle, gorzej to jest teraz, ale rozbicie drużyny to już inna historia .

1q2 07.04.2012 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1238689)
Ten ostatni, w przeciwieństwie do pierwszego, jest w zajebistej formie fizycznej.
Mam nadzieję, że zaraz za formą fizyczną przyjdzie piłkarska, bo dzisiaj tylko on ciągnął grę do przodu.

Nie przyjdzie.Ja już pisałem kiedyś że jedyny plus Kirma(tyle że wirtualny) to to że on jest pod grą - to że dziś akurat minął kogoś to zwykły przypadek, tak jak ten bilans Probierza na początku czy ze 2 gole ze stałych fragmentów, gdzie dorobiono do tego wielką ideologie a to też był przypadek.

dj_ibutti 07.04.2012 23:06

Dopadl nas syndrom Amici z czasow "pojuventusowych". Poszaleli w grupie i sezon spieprzony. Gorzej, ze na tym samym przykladzie nie widac szans na poprawe. A dodatkowo u nas dochodzi jeszcze kryzys finansowy, bo jakis debil zle zaplanowal budzet...

1q2 07.04.2012 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1238700)
A dodatkowo u nas dochodzi jeszcze kryzys finansowy, bo jakis debil zle zaplanowal budzet...

A może bo ktoś to łyknął;>

dj_ibutti 07.04.2012 23:10

Obawiam się, że ten ktos lykal co innego przy zaklepywaniu tego budzetu...

Lysy 07.04.2012 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1238534)
Bo lud chciał Polaków?
To dostał lud Polaków...
Macie przedsmak Wisły anno Domini 2012/2013, z "młodymi zdolnymi Polakami" w składzie i polską myślą szkoleniową.

Zespół który przyczynił się do jednej z najbardziej bolących porażek od czasów TF:

Sergei Pareiko - Marko Jovanovic, Kew Jaliens, Osman Chavez (62. Dragan Paljic), Junior Diaz - Ivica Iliev, Cezary Wilk, Gervasio Nunez (77. Tomas Jirsak), Łukasz Garguła (46. Cwetan Genkow), Andraz Kirm - David Biton.

Trener: Robert Maaskant.

Cracovia- Wisła 1:0
Coś jeszcze chcesz dodać?

szprotson 07.04.2012 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1238703)
Zespół który przyczynił się do jednej z najbardziej bolących porażek od czasów TF:

Sergei Pareiko - Marko Jovanovic, Kew Jaliens, Osman Chavez (62. Dragan Paljic), Junior Diaz - Ivica Iliev, Cezary Wilk, Gervasio Nunez (77. Tomas Jirsak), Łukasz Garguła (46. Cwetan Genkow), Andraz Kirm - David Biton.

dokładnie.
Partacze 2011.

Ciekawe ile byśmy mieli punktów gdyby nie kilka druków i fartów w rundzie jesiennej.

kkbm 07.04.2012 23:14

A kto rozbił drużynę? Bednarz? Probierz?
Rzecz w tym, że nie sztuką jest wycisnąć wszystko co się da a potem zostawić po sobie zgliszcza. Wisła nie jest krótkoterminowym przedsięwzięciem biznesowym, by skupić się na jednym roku i opowiadać, jak było fajnie.

Był już w Polsce taki trener, który wygrywał pierwsze lub drugie połowy, a przegrywał mecze. Wisła wygrała jedną połowę - Ligę. A potem? Jakiej LM byliśmy blisko? Kiedy? Nie opowiadajmy bajek, bo zęby bolały, patrząc na popisy w meczach ze Skonto, w Łoweczu, na Cyprze, W Londynie, w Enschede.

Kto zostanie w Wiśle w czerwcu? Ile Wisła zarobi na sprzedanych piłkarzach? Za ile milionów sprzeda Nuneza, Bitona, Diaza, Lameya i Ilieva? To ma być polityka?

Valckx za chwilę złudnego szczęścia wystawia nam bardzo wysoki rachunek w postaci spalonej ziemi. O to mam pretensje. Oczywiście, gdyby miał pieniądze od B.C., nie wątpię, że ściągnąłby kogoś przyzwoitego, ale nie oszukujmy się, że jego kadencja to pasmo sukcesów. Chybione transfery, problemy z kontraktami - np. Chavez, brak jakiejkolwiek długoterminowej wizji drużyny. To się teraz mści na nas. Mogliśmy budować zespół, który w tym roku w sierpniu mógłby pewnie z powodzeniem walczyć o LM...

A co mamy? "Piękne" wspomnienia z niezapomnianych bojów w LE, gra jak równy z równym z przeciętniakami belgijskimi, środek tabeli i brak pucharów jesienią.

1q2 07.04.2012 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1238702)
Obawiam się, że ten ktos lykal co innego przy zaklepywaniu tego budzetu...

A ja obawiam się że propaganda działa nawet nieźle jak ktoś się na nią łapie, nawet gdy jej koszty są takie że większość już nie ma o co grać bo ma zapowiedziany wylot.
Ale grunt by zwalić przyszłe zmiany, czyli koniec z aspiracjami nawet ligowymi, na poprzedników.

marek2a 07.04.2012 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kkbm (Post 1238681)
.

Ale nie zwalniajmy Valckxa od odpowiedzialności - zostawia za sobą spaloną ziemię. A sukcesy? Jakie sukcesy? Mistrzostwo w buraczanej zdobyte w fartowny sposób i 3 przyzwoite mecze w rozgrywkach europejskich na kilkanaście rozegranych? Z jakimi tuzami graliśmy? Bułgarami, Belgami, Duńczykami, Łotyszami.

Valckx to zastał jak przyszedł spaloną ziemię( sprzedani Marcelo ,Głowa ,Diaz)

marek2a 07.04.2012 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kkbm (Post 1238705)
Chybione transfery, problemy z kontraktami - np. Chavez, brak jakiejkolwiek długoterminowej wizji drużyny. To się teraz mści na nas. Mogliśmy budować zespół, który w tym roku w sierpniu mógłby pewnie z powodzeniem walczyć o LM...

A co mamy? "Piękne" wspomnienia z niezapomnianych bojów w LE, gra jak równy z równym z przeciętniakami belgijskimi, środek tabeli i brak pucharów jesienią.

No trudno polemizować ,ale gdyby wtedy Stan nie wykupił Chaveza byłby wrogiem nr 1 tego forum:rotfl::rotfl::rotfl:Nawet o to że śmiał się targować o jego cenę był nap....y

Wojtas 07.04.2012 23:51

Grunt ze jest utrzymanie ,Ekstraklasa zawsze nasza !
:)

teraz proponuje zkorygowac wglad w tabele,jak kiedys patrzylismy przewaznie w jej pierwsza czesc,tak teraz bedziemy patrzec z drugą .

ta sa te chude lata po tych 7 tłustych,ale nie wiem od kiedy je liczyc :lol:

milosz 07.04.2012 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kkbm (Post 1238705)
A kto rozbił drużynę? Bednarz? Probierz? (...)
Kto zostanie w Wiśle w czerwcu? Ile Wisła zarobi na sprzedanych piłkarzach? Za ile milionów sprzeda Nuneza, Bitona, Diaza, Lameya i Ilieva? To ma być polityka?
(...) Chybione transfery, problemy z kontraktami - np. Chavez, brak jakiejkolwiek długoterminowej wizji drużyny. To się teraz mści na nas. Mogliśmy budować zespół, który w tym roku w sierpniu mógłby pewnie z powodzeniem walczyć o LM...

Tak Bednarz i Probierz też, np. przywrócenie Małeckiego do składu, np. na siłę wprowadzanie do 11-tki Polaków, ale tez teza że żegnamy różnych piłkarzy juz teraz, Stan np. profesjonalnie mówił że o tym ... po zakończeniu sezonu. Generalnie jednak najwięcej złego zrobiły zmiany trenerów, bo niby co dobrego dał Probierz czego nie mógłby dać Moskal. W zimie zamiast wzmocnień , pustka i tak zespół stracił motywację do czegokolwiek, ot zbieranina zawodników bez koncepcji gry, polityka doraźności naszego bossa….

To że ma być LM i sukces teraz i na teraz to nie pomysł Valckx'a tylko Cupiała i warto odróżniać przyczynę od skutków.

A spaloną ziemię to zastali Holendrzy i to bardzo spaloną. a tu w pół roku zdołali zbudować drużynę na MP, w pół roku ...

Mogliśmy budować inaczej , ale z pretensjami do szefa, a nie do wykonawców jego poleceń.
A szef jest tylko jeden to B.C. i jego polityka doraźności.

kreseq 07.04.2012 23:55

Wisla ma przereklamowane gwiazdki i malo ogarnietych Juniorow, ktorych klepia rowiesnicy. Dajcie jakiemus trenerowi wybierac. Stabilizacja albo smierc.

kkbm 08.04.2012 00:04

Ale co by było, gdyby Valckx został na kolejne 2 lata? Znowu mielibyśmy co roku rewolucję kadrową na przełomie lipca i sierpnia, bo okazywałoby się, że pół pierwszej jedenastki wraca do swoich klubów z wypożyczeń do Wisły?

Zgadzam się, że Valckx to w pewnym stopniu ofiara tego, jak B.C. traktuje Wisłę. Ale to w końcu on ponosi odpowiedzialność za to kto przyszedł do klubu i na jakich warunkach. To on wybierał konkretnych piłkarzy i oferował im konkretne kontrakty, przez co mamy teraz problemy finansowe.

Zresztą nie wiem, skąd się wzięło to parcie na LM w sezonie 2011/2012. Jakoś nie słyszałem żądań z góry, że ma być LM. Może to Holendrzy sobie wymyślili w ramach promocji własnych nazwisk, że Maaskant przychodzi do no name z niemalże azjatyckiej ligi i wchodzi do LM?

Ziemia po Vlackxie jest nie mniej spalona niż przed nim, a śmiem twierdzić, że nawet bardziej. Bo przed Valckxem mieliśmy chociaż kogo sprzedać, a teraz... Kirma...
No i jednego Valckxowego zawodnika - Meliksona, który notabene od co najmniej 6 miesięcy jakoś niespecjalnie błyszczy.

marek2a 08.04.2012 00:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1238722)
Wisla ma przereklamowane gwiazdki i malo ogarnietych Juniorow, ktorych klepia rowiesnicy. Dajcie jakiemus trenerowi wybierac. Stabilizacja albo smierc.

Raczej wypiłeś więcej niż ja:rotfl:

!!IRIVER!! 08.04.2012 00:21

Cytat:

W Sosnowcu też przegraliśmy Derby i jakoś nikt dzisiaj o tej porażce nie mówi, że hańbiąca była. A była, nie mniej niż ta przy Kałuży.

bonawentura 08.04.2012 00:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kkbm (Post 1238724)
Ale co by było, gdyby Valckx został na kolejne 2 lata? Znowu mielibyśmy co roku rewolucję kadrową na przełomie lipca i sierpnia, bo okazywałoby się, że pół pierwszej jedenastki wraca do swoich klubów z wypożyczeń do Wisły?

Zgadzam się, że Valckx to w pewnym stopniu ofiara tego, jak B.C. traktuje Wisłę. Ale to w końcu on ponosi odpowiedzialność za to kto przyszedł do klubu i na jakich warunkach. To on wybierał konkretnych piłkarzy i oferował im konkretne kontrakty, przez co mamy teraz problemy finansowe.

Zresztą nie wiem, skąd się wzięło to parcie na LM w sezonie 2011/2012. Jakoś nie słyszałem żądań z góry, że ma być LM. Może to Holendrzy sobie wymyślili w ramach promocji własnych nazwisk, że Maaskant przychodzi do no name z niemalże azjatyckiej ligi i wchodzi do LM?

Ziemia po Vlackxie jest nie mniej spalona niż przed nim, a śmiem twierdzić, że nawet bardziej. Bo przed Valckxem mieliśmy chociaż kogo sprzedać, a teraz... Kirma...
No i jednego Valckxowego zawodnika - Meliksona, który notabene od co najmniej 6 miesięcy jakoś niespecjalnie błyszczy.

Traktując jego pozycję tak dosłownie, to rzeczywiście muszę się z Tobą zgodzić, ale nie sposób zgodzić się z Twoją tezą, znając Cupiała, który jest właścicielem Wisły już ponad 15 lat. Prawda jest taka, że Cupiał daje się często ponosić emocjom, chce dobrze dla klubu, a potem okazuje się, że nie można tyle do tego interesu dopłacać.

Powiem tak, nie wiem jakie warunki obiecywał Prezes Basałaj, ściągając do Wisły Stana Valcxa, ale wydaje mi się, że obiecał mu gruszki na wierzbie... w pierwszym oknie transferowym jeszcze trochę kasy się znalazło, dopiero w drugim oknie zaczęliśmy działać półśrodkami, sprowadzać zagranicznych graczy wątpliwej jakości, nie mając możliwości finansowych by utrzymać budżet płacowy w ryzach. Czy Basałaj nie mógł postawić się Valcxowi w tym drugim oknie? Kiedy transfery wydawały się na wskroś wątpliwe? Kiedy sprowadziliśmy graczy w większości na wypozyczenia? Gdzie stabilizacja kadry, gdzie dobro klubu? To wszystko wygląda na grę o własną d...ę, o własny interes, jakby dobro Spółki Akcyjnej się nie liczyło. Może i mówię sloganem w stylu przypominającym Bednarza, jednak pomimo p#$%^&lenia o tym, że po sezonie niczego (tudzież nikogo) nie będzie, należy zgodzić się z tym, że nie można zaburzac struktury finansowej klubu, bo nikt w Polsce tak nie robi! Nikt! N I K T ! Dlatego po sprowadzeniu w miarę przyzwoitych piłkarzy należało "obudować" ten skład solidnymi graczami z polskiej ligi - nikt nie bronił - czy Basałaj nie patrzył na rachunki? Nie widział tego, że nas nie stać? Chyba, że wypełniał kolejne widzimisię Cupiała? Ja polityki kadrowej tego klubu nigdy nie zrozumiem, ale już po tylu wydarzeniach w tym klubie na przestrzeni lat nic mnie już nie zdziwi i za każdym razem, gdy są jakieś ruchy kadrowe, to po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że Cupiał to człowiek podatny na emocje, ulegajacy presji etc.

Adenalix 08.04.2012 05:52

W przypadku Valkx’a uważam, że odpowiednim jest powiedzenie: "Tak krawiec kraje, jak mu materiału staje". Popatrzcie proszę na transfery za czasów gry na Hutniku i come backu Heńka Kasperczaka. Odszedł Marcelo, przyszedł Bundoza. Odszedł Baszczu przyszedł Erik Cikos, odszedł Pietia przyszdł Pajlic, mam wymieniać dalej? My od dawna prowadzimy politykę zamiany siekiery na kijek. To kiedyś musiało się odbić na naszej grze. My jesteśmy przyzwyczajeni do Żurawiów, Franków, Uche, Kosowskich i Szymków. Zapomnijcie, że piłkarze się boją meczu na R22 jak kiedyś. Wyprzedaż mienia piłkarskiego u nas trwa od dawna i tu się rodzi ważne pytanie. Dlaczego prowadzimy politykę rodem z patlogoicznej rodziny alkoholików? Sprzedam co wartościowe będę mieć "na życie". To telewizor opchnę, to komputer póki jest coś wart...
Oczywiście zachowując wszelkie proporcję patrze na Atletico Madryt. Sprzedali Agureo, wzięli Falcao. Mogli wziąć Grzelaka albo Matusiaka bo byli za darmo i udawać, że mają napastnika, ale nie: oni wyjęli to i chcieli włożyć kasę. W pieniądzach jest cała prawda moi Drodzy.
Jak nie masz kasy to można zrobić dwie rzeczy: nic albo iść po piłkarzy do Biedronki, gdzie są kopacze za darmo albo do wypożyczenia. Problem polega na tym, że Prezes Basałaj miał mocarstwowe plany nie mając na to pokrycia w budżecie. Więc podkolorwał rzeczywistość i powiedział do Vakxa, Stasiu: potrzebujemy dobrej klasy trzech obrońców, trzech pomocników i dwóch napastników. Masz na to x (tu podana została suma za którą Valcx w Biedronce kupuje chleb z masłem) i przynieś resztę. No to Stasiu sprowadził: Meliksona, Jaliensa (co by nie powiedzieć myślałem o nim, że ma dobre CV i że może być następcą Clebera), Ilieva (król strzelców ligi serbskiej), Bitona, itd., itp., a wcześniej jeszcze przyszedł Siwakow, Andy Rios. Stasiu się nakombinował jak student na egzaminie, tu wypożyczył, tam wziął za darmo. Ja tam uważam, że Valkx winny tu nie jest. Dostał wytyczne i w ich ramach się poruszał. Przecież nie wydał więcej niż mógł, bo nie ma takich kompetencji.
Fatalną politykę poprowadził ktoś wyżej. Wypożyczyliśmy 9 piłkarzy licząc, że załatwią nam LM. Nie udało się no to mamy problem. Pocieszam się jednak, że trzeba nam teraz czasu, cierpliwości i wiary. Skoro Ruch i Korona biją się do teraz w lidze o puchary, skoro Podbeskidzie ma spokojnie środek tabeli, to z odpowiednią wolą walki i nastawieniem nie będziemy od nich gorsi nawet bez tych odpadów.
Wrzuciłem sobie właśnie pierwszy mecz z APOELem. Grało w tym meczu 100% naszej aktualnej kadry i 8 piłkarzy z dzisiejszego meczu z Jagą. Goście byli drużyną walczącą i grającą w piłkę. To wszystko siedzi w głowach. Liczę tylko, że dwa razy z nich wyjdzie męska duma. 30 kwietnia i w najbliższy wtorek.

zgrybus 08.04.2012 07:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 1238734)
W przypadku Valkx’a uważam, że odpowiednim jest powiedzenie: "Tak krawiec kraje, jak mu materiału staje". Popatrzcie proszę na transfery za czasów gry na Hutniku i come backu Heńka Kasperczaka. Odszedł Marcelo, przyszedł Bundoza. Odszedł Baszczu przyszedł Erik Cikos, odszedł Pietia przyszdł Pajlic, mam wymieniać dalej? My od dawna prowadzimy politykę zamiany siekiery na kijek. To kiedyś musiało się odbić na naszej grze. My jesteśmy przyzwyczajeni do Żurawiów, Franków, Uche, Kosowskich i Szymków. Zapomnijcie, że piłkarze się boją meczu na R22 jak kiedyś. Wyprzedaż mienia piłkarskiego u nas trwa od dawna i tu się rodzi ważne pytanie. Dlaczego prowadzimy politykę rodem z patlogoicznej rodziny alkoholików? Sprzedam co wartościowe będę mieć "na życie". To telewizor opchnę, to komputer póki jest coś wart...
Oczywiście zachowując wszelkie proporcję patrze na Atletico Madryt. Sprzedali Agureo, wzięli Falcao. Mogli wziąć Grzelaka albo Matusiaka bo byli za darmo i udawać, że mają napastnika, ale nie: oni wyjęli to i chcieli włożyć kasę. W pieniądzach jest cała prawda moi Drodzy.
Jak nie masz kasy to można zrobić dwie rzeczy: nic albo iść po piłkarzy do Biedronki, gdzie są kopacze za darmo albo do wypożyczenia. Problem polega na tym, że Prezes Basałaj miał mocarstwowe plany nie mając na to pokrycia w budżecie. Więc podkolorwał rzeczywistość i powiedział do Vakxa, Stasiu: potrzebujemy dobrej klasy trzech obrońców, trzech pomocników i dwóch napastników. Masz na to x (tu podana została suma za którą Valcx w Biedronce kupuje chleb z masłem) i przynieś resztę. No to Stasiu sprowadził: Meliksona, Jaliensa (co by nie powiedzieć myślałem o nim, że ma dobre CV i że może być następcą Clebera), Ilieva (król strzelców ligi serbskiej), Bitona, itd., itp., a wcześniej jeszcze przyszedł Siwakow, Andy Rios. Stasiu się nakombinował jak student na egzaminie, tu wypożyczył, tam wziął za darmo. Ja tam uważam, że Valkx winny tu nie jest. Dostał wytyczne i w ich ramach się poruszał. Przecież nie wydał więcej niż mógł, bo nie ma takich kompetencji.
Fatalną politykę poprowadził ktoś wyżej. Wypożyczyliśmy 9 piłkarzy licząc, że załatwią nam LM. Nie udało się no to mamy problem. Pocieszam się jednak, że trzeba nam teraz czasu, cierpliwości i wiary. Skoro Ruch i Korona biją się do teraz w lidze o puchary, skoro Podbeskidzie ma spokojnie środek tabeli, to z odpowiednią wolą walki i nastawieniem nie będziemy od nich gorsi nawet bez tych odpadów.
Wrzuciłem sobie właśnie pierwszy mecz z APOELem. Grało w tym meczu 100% naszej aktualnej kadry i 8 piłkarzy z dzisiejszego meczu z Jagą. Goście byli drużyną walczącą i grającą w piłkę. To wszystko siedzi w głowach. Liczę tylko, że dwa razy z nich wyjdzie męska duma. 30 kwietnia i w najbliższy wtorek.

Jak było się nie dowiemy... Możemy tylko przypuszczać. Kogo wina ? Hmm... jak dla mnie prezesa , dyrektora , zarządu. Wszyscy dostają kasę za to co robią.

mitmichael 08.04.2012 07:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1238728)
W Sosnowcu też przegraliśmy Derby i jakoś nikt dzisiaj o tej porażce nie mówi, że hańbiąca była. A była, nie mniej niż ta przy Kałuży.

Moze dlatego, ze była w Sosnowcu

RYBA 08.04.2012 08:13

Moim zdaniem jedyną radą na odbudowanie potęgi jest ruch taki jak na początku "ery Tele-Foniki", mianowicie kupno najlepszych graczy z ligowego podwórka. To i tylko to dawałoby gwarancję potężnej Wisły, jednak potrzeba na to ogromnych pieniędzy, których niestety w tym momencie pan Cupiał nie zamierza raczej wyłożyć :/

Charlie 08.04.2012 08:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1238737)
Bo była w Sosnowcu

Jeśli ktos nie uważą tamtej porażki za hańbiącą to chyba jest z nim coś nie tak. Dobrze pamietam co się wtedy dziiało i mało kto przechodził koło tej kompromitacji obojętnie.

Elefant 08.04.2012 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1238737)
Bo była w Sosnowcu

No i...

Wisła tam nie grała ? I nie przegrała ? Grając w stylu i z zaangażowaniem o którym lepiej nie wspominać.
Charlie dobrze napisał.

mitmichael 08.04.2012 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1238750)
Jeśli ktos nie uważą tamtej porażki za hańbiącą to chyba jest z nim coś nie tak. Dobrze pamietam co się wtedy dziiało i mało kto przechodził koło tej kompromitacji obojętnie.

Wszystkie sa hańbiące

grogoriogreg 08.04.2012 11:03

Tylko 4 drużyny strzeliły w tym sezonie ligowym mniej goli niż Wisła: Widzew i 3 ostatnie zespoły: Lechia, ŁKS, Cracovia. Boli...

thechris 08.04.2012 11:14

Cytat:

To jest zestaw pseudo-piłkarzy (poza bramkarzem), którzy nie nadają się do niczego. Napisałem po tym meczu, że ci kopacze są dla mnie zhańbieni i skończeni. Jestem pewny, że w piłce nigdy już niczego osiągną. Nikt z tej beznadziejnej trzynastki. Przegrywasz z Cracovia to znaczy, że nie masz ani umiejętności ani ambicji. Piłkarze z umiejętnościami ograli by półamatorów z Kałuży na stojąco. Piłkarze bez umiejętności wygraliby ze zblazowanymi Pasiakami, których leje każdy, samym bieganiem i chęciami. Ci goście z tego meczu to największy szrot od czasów kiedy oglądam mecze Wisły czyli przeszło 20 lat. Każdy z tych piłkarzy w koszulce Wisły - oprócz Pareiki - to obelga dla wielkiego klubu jakim jest Wisła Kraków. Mam nadzieje, że większości z nich nie będziemy już oglądać w przyszłym sezonie. Chce mi się wymiotować na widok wyrobników, których jedyną motywacją do pozorowania gry w moim ukochanym klubie są pensje na poziomie 100-140 tys zł miesięcznie. Odejdźcie... nie zostaniecie nawet zapamiętani jako ci najgorsi, najbardziej beznadziejni od lat... Nawet na to nie zasługujecie. Zostaniecie po prostu szybko zapomniani.

Markus 08.04.2012 17:31

Ogryzek, Szprotson, Miłosz - łamiecie regulamin pisaniem nie na temat i obrzucaniem się inwektywami. Tylko dlatego, że są Święta otrzymacie na razie jedynie upomnienie. Jeśli nie zmienicie postępowania, nie skończy sie na nim.

Dodatkowo, rozmowa dotycząca Valckxa i finansów klubu została przeniesiona do "Nibylandii..." :)

Majster444 08.04.2012 19:03

Popieram Griszka30KR. W drużynie brakuje solidnej osoby, która by ogarnęła tą naszą grę. Sobolewskiego nikt nie daje rady zastąpić z obecnego składu.

pilot80 09.04.2012 14:55

Panowie , nie jest tak źle ; ) , matematycznie brakuje nam tylko 3 punktów do utrzymania, wierze że będzie to z ŁKS-em
a po burzy ......

63.5 Kg 09.04.2012 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pilot80 (Post 1239024)
Panowie , nie jest tak źle ; ) , matematycznie brakuje nam tylko 3 punktów do utrzymania, wierze że będzie to z ŁKS-em
a po burzy ......

Matematycznie to co sezon wystarcza 30-32 pkt . wiec wez skoncz pierd....

alexx6 09.04.2012 15:19

Matematycznie to jeszcze można mieć mistrza

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl