![]() |
Ale jedna rzecz jest z tego meczu pozytywna , dla obecnych i przyszlych pilkarzy, to postawa i zachowanie Michała Żewłakowa. Szacunek dla człowieka. A mecz , no cóż, może lepiej przemilczeć. Tyle.
|
Ta drużyna umarła już w Nikozji. Naściągaliśmy mnóstwo kalek za grosze i chcieliśmy nimi wejśc do LM. O dziwo, dzięki Meliksonowi, który chciał się wybić i zacząć karierę w jakiejś Primera Division, szło nam całkiem nieźle. Aż do rewanżu z Apoelem.
Potem trwała reanimacja trupa, teraz gramy jakbyśmy faktycznie zombie byli. Ten sezon to jedno wielkie dno w wykonaniu piłkarzyków oraz zarządu. |
Dyskusja się powoli rozkeca to i ja wrzuce swoje trzy grosze!
Trochę się zdziwiłem jak zobaczyłem osamotnionego Genkova na ataku, graliśmy u siebie i powinniśmy cisnąć Legie od początku. Genkov z Bitonem napewno by więcej zdziałali na ataku niż Genkov z Gargułą, którego Genkov ma za swoimi plecami. Garguła w pierwszej połowie grał tak sobie, nic nie spieprzył ani nic wielkiego nie zrobił. No ale ten jego wolny w, którym trafił w jednoosobowy mur to jest mistrzostwo Europy - myśle, że nawet na Orlikach dzieci już lepiej wykonują rzuty wolne!! Małecki ewidentnie przespał mecz, próbował ale lipa z tego wychodziła. Nunez na lewej obronie - kto go tam ustawił?! Widać jak byk, że lubi on grać z przodu, na pomocy, a Probierz go pcha do defensywy, już wolałbym Paljicia na tej pozycji, jest bardziej ograny w defensywie. Na pewno nasza defensywa grała dziś dobrze (no prócz Nuneza, który bądź co bądź nie grał na swojej pozycji), Chavez grał pewnie, Czekaj złapał doświadczenie i rozegrał dobry mecz w obronie, a Jovanovic widać, że szukał gry, nawet z przodu. Będzie z niego solidny prawy obrońca. Jak Pareiko nie dostanie nowego kontraktu, to będzie to wielki błąd zarządu SSA, bramkarz dobry, doświadczony i widać, że zależy mu na grze dla Białej Gwiazdy. Mecz w Naszym wykonaniu słaby ofensywnie, na własnym stadionie cisneliśmy Legie dopiero jak grała w 9-tkę, a tak to plan gry był prosty - Pareiko wykopuje piłkę i może Genkov ją przejmie jak nie będzie na spalonym. Więcej gry szkrzydłami!! Cały zespół angażować w akcje! Mam nadzieje, że p.Probierz wyciągnie z tego meczu jakieś wnioski i na derbach zobaczymy Wisłę grającą ofensywnie, która strzeli więcej niż jednego gola! Chociaż ogranie dziewczyn z Kałuży nie będzie takie trudne ;) Dziękuje za uwagę :) |
Cytat:
|
Ja z tego sezonu kojarze tylko 2 dobre mecze u siebie z Litexem i wyjazd do Poznania jesienia i wygrana 1-0 . Reszta ponad 20 meczów w tym sezonie to kalectwo lub wielkie kalectwo
|
Frajerzy. Nic więcej.
Jedyni na + to Czekaj,Chavez Pareiko i Wilk. Niech oni odsuna do ME tych ....a oszołomów wszystkich,co wiadomo ze w lecie odejdą bo widac,że juz nawet im sie udawac nie chce. Nerwy człowiekowi puszczaja jak oglada kogos,kto nie powinien nigdy we Wiśle sie pojawić. Co najwyżej w Łksie moga takie kaleki grać. Co do Probierza to on sam nie wejdzie na boisko. Przydałby sie Sobol w takim meczu,zeby zaczal drzec ryja na nich wszystkich bo nie kumają chyba o co w tej grze chodzi. Jeszcze mysla,ze kibice beda z nimi znowu spiewac po meczu... Nunez i ta cała spółka co w czerwcu odejdzie ,pakować sie i juz WYPIERDALAĆ bo skład załata sie ME a człowiek chociaż nie bedzie ich musiał juz ogladac. |
drużyna jest całkowicie rozbita , a właściwie nazywanie tego tworu drużyną jest na wyrost
w ofensywie graliśmy totalne zero , całkowity brak pressingu , co mnie dziwi najbardziej po tym co widziałem w 1 meczu Probierza z Lechią , czyli zagonienie rywala juz na jego połowie . Tutaj większość grajków przeszło obok meczu. Takiej Wisły nikt nie będzie ogladał . Tak bezradnej Wisły juz dawno nie było . W dodatku z tak przepłacanymi zawodnikami . Pareiko , Czekaj , Chavez , Wilk - nie mam im nic do zarzucenia. Grali na swoim poziomie . Reszta zagrała słabo , albo bardzo słabo , nie będę się nad nimi rozpisywał bo każdy widział co się działo na boisku . Natomiast to co zagrał dzisiaj Melikson należy się oddzielny akapit . Dawno nie widziałem takiego symulowania gry jaką dzisiaj prezentował Maor . On juz tylko i wyłącznie czeka na koniec sezonu i transfer zagraniczny . Żeby chociaz jeszcze chciał się dobrze zaprezentować , ale nie , kiwa się wtedy kiedy nie trzeba , źle podaje , , nie bierze na siebie ciężaru gry , po prostu brak słów . Wisła w ataku , a on stoi w połowie boiska i się przygląda , ręce opadają . Strzał z 20 metrow , praktycznie nieatakowany 10 metrow obok bramki .. |
Przy tej śliskiej piłce aż się prosiło żeby ładować z dystansu. 11-stu przeciw 9-ciu - ja nie mogę. Niech za komentarz do dzisiejszego meczu będą słowa kogoś z tłumu: "a teraz powinni tu zostać i zrobić im przez całą noc trening"
|
Cytat:
|
Naprawdę nie wiem co wy w tym Wilku widzicie. Rozumiem ambicję i zaangażowanie. Nie mogę mu tego odmówić. Ale przydałoby się żeby trochę w piłkę próbował pograć, bo na razie to każdy jego pojedynek z przeciwnikiem kończy się jego faulem. On powinien mieć ksywę "mr. faul"
|
Cytat:
|
Przynajmniej Legia nie popsuła Nam rekordu 15 spotkan na Reymonta bez porazki (teraz juz 16stu) - ale co to za pocieszenie.
|
Czy nikt w sztabie nie widzi że Nunez NIE POTRAFI GRAĆ W PIŁKĘ? Dobrze że atmosfera była na wysokim poziomie...
|
Cytat:
FRANTIC - pamiętam, że byli tu użytkownicy, którzy pisali żeby go wykupić(kwota wykupu oscyluje ponoć wokół 900 tysięcy euro). |
milosz
Cytat:
*Inna sprawa ze wczesniej jakby tak to wygladalo, mimo porazek, lepiej. Kultura gry i te sprawy... Legia nie jest wielka, wielka moze byc tylko Wisla :p A tak mowiac juz powazniej; tak, Legia nam odjechala. To my mamy problemy finansowe a nie oni, mimo ze to u nich graja takie grajki jak Ljuboja, Blanco czy Novo (wysokie kontrakty). I mimo tego ze to oni daja ok. 1 mln euro rocznie na szkolenie, a nie my. To oni maja szkolenie (Wolski, Zyro, itd.), a nie my. Twierdzic ze organizacyjnie-sportowo jestesmy na tym samym poziomie to robic dobra mine do zlej gry. Co oczywiscie nie znaczy ze Legia to jakis super poziom. W zadnym wypadku. My poprostu organizacyjnie-sportowo jestesmy zalosni, Legia jest srednia (w kontekscie klubow europejskich o podobnym potencjale finansowym). |
Michał Czekaj dziś na + raczej nie zasłużył, Ljuboja robił z nim co chciał i kiedy chciał, proste zwody, a Michał się na nie nabierał. Ale dobrze niech nabiera doświadczenia przeciwko dobremu zawodnikowi, lepiej niech on gra, aniżeli Jaliens co pożytku w przyszłości nię będzie z niego żadnego. Troche zaskoczył mnie Daniel Brud, gdyż zagrał nienajgorzej, miał pare odbiorów i dokładnych podań, myślałem, że będzie z nim gorzej, tak więc mały plusik dla niego.
|
Cytat:
|
Za Moskala przynajmniej graliśmy piłką, odkąd przyszedł Probierz jest z meczu na mecz gorzej. I jeszcze w wywiadzie pomeczowym mówi, że drużyna nie ma czasu na treningi... (!!!) Graliśmy 11 na 9, a ostatnie podanie które miało otwierać drogę do bramki było na 40 metrze!!! Jak to jest możliwe?! Mimo, że graliśmy w przewadze i niby atakowaliśmy, to ja naprawdę miałem wrażenie, że legionistów jest więcej... Szczególnie było to widoczne w akcjach skrzydłami, gdzie tylko technika Ilieva pomagała Jovanovicovi dostać się do linii końcowej i spróbować dośrodkować. Jakość tych dośrodkowań pozostawię bez komentarza.
|
http://i42.tinypic.com/xnf1fp.png
Za nieszanowanie mordy. Kartki dla Legii zasłużone, poza tym sędzia w swoim świecie. Brud najlepiej zagrał, reszta stojanow. Czy oni nie wiedzą, że trzeba biegać. Może jakaś zmiana krzyżowa, ustawienie się w trójkącie, zagrania na drugą. Nie, lepiej lagę do boku i dośrodkowanie. Trzeba przyznać, że mają to dopracowane od kilku lat. |
Ta banda pajaców nie zasługuje żeby wydawać choćby złotówki na ich oglądanie. Zamiast wydawać kasę na mecz z ŁKS przeleję pieniądze na SKWK, TS Wisła, albo dam 50 zeta komuś kto kupił karnet i musi chodzić żeby do puszki na oprawę rzucił. To nie o to chodzi czy ktoś jest kibicem sukcesu czy nie, chodzi o to że biorąc pod uwagę to ile kasy płaci się na pensje tych niedojd, jakość jaką oni prezentują po prostu obraża człowieka.
Już się ....a patrzyć nie da na Jovanovica i Nuneza, którzy za chuja dośrodkować nie potrafią, na Gargułę, który ie wnosi nic, Genkowa który potrafi pięć meczów z rzędu do żadnej sytuacji nie dojść. Dzisiaj grając pół meczu w przewadze nie stworzyliśmy nic. Pewnie gdyby Legia grała w pięciu byłoby tak samo. A że Legia jest denna to nic nowego. W końcu do rundy wiosennej przygotowywał ich Skorża. O to że ta banda jest w stanie przegrać u siebie z żydami jestem spokojny. |
Padaka, padaka i jeszcze raz padaka. Mecz do du... Wisla slabiutko 11 na 9 i to jeszcze u siebie. Legia wcale nie lepiej ale trzeba sie cieszyc z tego remisu przy zaistnialych okolicznosciach. Sedziowanie mizerne ale kartki jak najbardziej zasluzone no moze poza 2 zolta dla Jedrzejczyka.
Nasza liga to jest dramat!!!!! Moze trzeba by wprowadzic limit na obcokrajowcow w meczu do np3 i dac wiecej szans Polakom co chca walczyc bo teraz to w lidze graja zagraniczni weterani co zakonczyli juz karjery i tylko o kase tu chodzi. Pozdro |
Cytat:
Graliśmy na swojej połowie bo przeciwnik pozwalał chavez do czekaja itp Max na 40 metrze od bramki strata 0 groźnych akcji i 0 strzałów celnych na bramkę. |
Dramat.
Najbardziej obrazuje ten mecz rzut wolny Garguły który trafił w głowę jednoosobowy mur :lol: W skrócie tak: Bramkarz - dobrze jedną interwencją uratował nam mecz środek obrony - Chavez super z Ljuboją robił co chciał, CZekaj bardzo poprawnie boki obrony - DRAMATYCZNE dzisiaj. Większość jeździ po Nunezie, ale to co Jovanovic grał to można tylko ręce było załamać. Zero wrzutki, jak ma mnóstwo miejsca to czeka nie wiadomo na co i odrazu strata, chyba z trzy kontry Legii w drugiej połowie po jego bezsensownym czekaniu z piłką defensywna pomoc - Wilk dobrze, wiem że to nie technik, ale odbiór dla mnie to on ma najlepszy w lidze, Brud poprawnie ofensywna pomoc - to właśnie jest największy problem Wisły. Melikson to powinien po tym meczu kopa w tyłek dostać. Garguła w pierwszej połowie raz piłkę dotknął, Małecki coś tam próbował i widać, że się chciało. Iliev zaczynam go traktować w formie niewypału transferowego. atak - Genkov widać że walczył i nie mam pretensji do niego, Biton piłki chyba nie dotknął. |
Cytat:
Oby parchy spadły - będzie jednej/dwóch, kompromitacji mniej. |
Cytat:
Probierz to bardzo dobry trener. Mysli w czasie meczu i reaguje. |
Cytat:
Może coś takiego by się przydało naszym: http://i.iplsc.com/-/0001HWY0I56FQCJP-C303.jpg |
Bardzo żal mi Czarka Wilka. Próbuje bardzo mocno być kapitanem tej drużyny, wkłada w to masę serca i energii a wokół ma taką bandę cip bez ambicji. Urodził się parę lat za późno, bo pasowałby mentalnie do Wisły Baszczyńskiego, Kuby, Kosowskiego etc. Chłop jeszcze pomyśli, że to jego wina a przecież tego towarzystwa nie zmotywowałby nawet John Terry.
Mały plus dla Małeckiego za zachowanie się z klasą. Zniósł sporą presję. Nie sądziłem, że to napiszę ale chyba trochę za nim tęskniłem. I nawet kółeczek dziś nie robił oraz - sam widziałem - podał kilka razy z pierwszej piłki. Zjebał też piłkę meczową, ale cóż. |
Cytat:
Nie zgodzę się natomiast z wypowiedziami innych użytkowników, którzy piszą, że zawodnicy Wisły nie potrafią grać w piłkę. Pokazali, że potrafią, zdobywając MP i wygrywając kilka meczy w pucharach (nie, to nie był przypadek). Za obecną postawę winię tylko i wyłącznie osoby odpowiedzialne za zmiany trenerów. Nie piszę dosłownie o kogo chodzi, bo nikt tak naprawdę nie wie, czyje były to decyzje. P.S Podtrzymuję swoje wcześniejsze wypowiedzi. Też nie jestem zwolennikiem zwalniania Probierza, bo to i tak nic nie da. Myślę jednak, że dla obecnych "graczy" nie jest on autorytetem. Piłkarz z niego przeciętny, a do tego nie odnosił sukcesów jako trener. Jak w szatni poszło info z kim odpadł w el. LE, to w sumie się nie dziwię naszym kopaczom. |
Cytat:
|
Ci piłkarze grali(wiekszosc) jak by byli znudzeni nie tyle grą co sobą....
|
Znam sposób abyśmy wygrali kolejny mecz u siebie - drużyna gości nie może przyjechać :)
i te napinki na miasteczku o berle i o tym że Legia legła, na chwile obecną to my leżymy i nie zanosi się na szybkie podniesienie |
Cytat:
|
A tak w ogóle to myślałem że to będzie taka powtórka z przeszłości, kiedy grając o mistrza ograliśmy zblazowaną Legie 3-0 na ich terenie - w sumie spodziewałem się czegoś podobnego , oczywiście dla Warszawiaków
Jak nasza gra chyba nikogo nie zaskoczyła,szczególnie że już od dawna mamy pozamiatane w lidze, to Legioniści mają powody do zmartwień.To nie jest zespół który tak jak my w zeszłym, w sumie na ludzie wygra ligę a sytuacja jest podobna czyli nie ma nikogo kto na tego mistrza by zasługiwał. |
Gdyby tak "wyciąć" stadion i cała otoczkę meczu-to poziom naszych grajków i ich zaangażowanie, przypomnialo mi czasy tuż przed Telefoniką.....Historia zatoczyła koło-przyzwyczajajmy się..
|
Od dawna nie ma w tej drużynie atmosfery. To w ogóle nie jest drużyna. To da się odczuć już od dawna. Jest 11 przypadkowych ludzi, którzy poza tym, że wykonują ten sam zawód i przyjechali zarabiać akurat do Krakowa, nie mają ze sobą nic wspólnego. Ot, koledzy z pracy.
- Hej Łukasz, jak mecz? Pyta Gargułę żona po powrocie do domu. - A spoko, remis. <z widocznym grymasem na twarzy> Cholera mam chyba odcisk na stopie... |
Jak drużyna która grająca w 10 remisuje ze Standardem, nawiązuje dość wyrównaną walkę z Apoelem, wygrywa z trzy mecze w LE może tak grać.
Odpowiedź jest chyba jedna. Jeśli w ciągu kilku miesięcy zmienia Ci się trzy razy szef i każdy z nich ma inną wizję tego co powinieneś robić to w pewnym momencie wszystko się pir.d.o.li i nikt nie wie co tak naprawdę ma robić. Z trybun wydaje się że nawet zaangażowanie było ale co z tego. Wstyd na całą Polskę. |
Słabo mi sie robi jak widze naszą druzyne.
Jak mozna grac tak bez sensu ,bez jakiegokilwiek pomyslu . To nie jest Wisla,banda nieudacznikow ,wstyd ze zakladaja koszulki z Biala Gwiazda.Jedynie Czarek Wilk zostawia serce,reszta ma wszytsko w dupie. |
O jezu jaki płacz i lament - wiele już takich meczów z Legią widziałem więc nic takiego się dzisiaj nie stało.
I tak ten mecz był o niebo lepszy niż w Chorzowie. |
Zbiorowe samobójstwo może przed Halą Wisły sobie urządźcie. :lol:
Gramy padakę nie od dzisiaj. Drużyna jest rozbita, trzeci trener od pół roku a ten co jest, jest najgorszy.Z klubu dochodzą jasne sygnały o rewolucji w lecie, przyszedł Bednarz i trwają ogólne przepychanki kogo by tu jeszcze wy.... Do tego kłopoty finansowe i boisko treningowe obsrane psimi kupami. No super otoczka dla drużyny. Mamy od roku kłopoty z akcjami ofensywnymi i strzelaniem goli. A tu większość jakby sie dzisiaj obudziła. Nie zgadzam się, że dzisiaj zagrali bez ambicji. Może, a nawet na pewno w tym zespole nie ma już ducha. Jakieś zdziwienie z tego powodu ? Ale dziś zagrali w miare ambitnie, tyle tylko, ze na miarę formy, kiepskiej formy. Zremisowalismy z drużyną, która jest daleko wyżej w tabeli i jest znacznie lepiej poukładana. Podtrzymana została passa nieprzegranych spotkań z Legią na Reymonta. W naszej sytuacji to wcale niemało. Marzenia wielu o pożegnaniu większości z tego składu spełnią się w lecie. Tylko ja się obawiam, że z nowym składem to bedziemy tęskinić za remisami z Legią na R22. |
Cytat:
Aaaa. I wiem z czym kojarzy mi się obecnie nasza drużyna. Ze stadem opasłych, sytych, lekko wyleniałych kocurów przekonanych megalomańsko o swojej ogromnej wartości. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl