Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [24 kolejka] Wisła Kraków - Legia Warszawa, 30 marca 2012, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8667)

fabio 30.03.2012 22:08

Ale jedna rzecz jest z tego meczu pozytywna , dla obecnych i przyszlych pilkarzy, to postawa i zachowanie Michała Żewłakowa. Szacunek dla człowieka. A mecz , no cóż, może lepiej przemilczeć. Tyle.

Elendil 30.03.2012 22:08

Ta drużyna umarła już w Nikozji. Naściągaliśmy mnóstwo kalek za grosze i chcieliśmy nimi wejśc do LM. O dziwo, dzięki Meliksonowi, który chciał się wybić i zacząć karierę w jakiejś Primera Division, szło nam całkiem nieźle. Aż do rewanżu z Apoelem.

Potem trwała reanimacja trupa, teraz gramy jakbyśmy faktycznie zombie byli. Ten sezon to jedno wielkie dno w wykonaniu piłkarzyków oraz zarządu.

Dawid_TSW 30.03.2012 22:10

Dyskusja się powoli rozkeca to i ja wrzuce swoje trzy grosze!

Trochę się zdziwiłem jak zobaczyłem osamotnionego Genkova na ataku, graliśmy u siebie i powinniśmy cisnąć Legie od początku. Genkov z Bitonem napewno by więcej zdziałali na ataku niż Genkov z Gargułą, którego Genkov ma za swoimi plecami.
Garguła w pierwszej połowie grał tak sobie, nic nie spieprzył ani nic wielkiego nie zrobił. No ale ten jego wolny w, którym trafił w jednoosobowy mur to jest mistrzostwo Europy - myśle, że nawet na Orlikach dzieci już lepiej wykonują rzuty wolne!!
Małecki ewidentnie przespał mecz, próbował ale lipa z tego wychodziła.
Nunez na lewej obronie - kto go tam ustawił?! Widać jak byk, że lubi on grać z przodu, na pomocy, a Probierz go pcha do defensywy, już wolałbym Paljicia na tej pozycji, jest bardziej ograny w defensywie.

Na pewno nasza defensywa grała dziś dobrze (no prócz Nuneza, który bądź co bądź nie grał na swojej pozycji), Chavez grał pewnie, Czekaj złapał doświadczenie i rozegrał dobry mecz w obronie, a Jovanovic widać, że szukał gry, nawet z przodu. Będzie z niego solidny prawy obrońca.
Jak Pareiko nie dostanie nowego kontraktu, to będzie to wielki błąd zarządu SSA, bramkarz dobry, doświadczony i widać, że zależy mu na grze dla Białej Gwiazdy.

Mecz w Naszym wykonaniu słaby ofensywnie, na własnym stadionie cisneliśmy Legie dopiero jak grała w 9-tkę, a tak to plan gry był prosty - Pareiko wykopuje piłkę i może Genkov ją przejmie jak nie będzie na spalonym. Więcej gry szkrzydłami!! Cały zespół angażować w akcje! Mam nadzieje, że p.Probierz wyciągnie z tego meczu jakieś wnioski i na derbach zobaczymy Wisłę grającą ofensywnie, która strzeli więcej niż jednego gola! Chociaż ogranie dziewczyn z Kałuży nie będzie takie trudne ;)

Dziękuje za uwagę :)

Ajax 30.03.2012 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1235674)
Widać, że połowa piłkarzy ma już to wszystko w dupie i czeka z utęsknieniem na Maj 2012. W takiej sytuacji nawet trener niewiele może zrobić. Probierz może być nawet genialnym motywatorem, fantastycznym taktykie, ale jak ktoś nie ma w sobie krzty ambicji, to nawet z najpiękniejszego gadania i głowy pełnej wiedzy gówno wyniknie. Jeśli chodzi o mnie to w tej sytuacji zostawiłbym w składzie Pareikę, Jovanovicia, Chaveza, Czekaja, Małeckiego, Wilka i Genkowa, a resztę składu uzupełnił chłopakami z ME. W tej sytuacji Wisła nic na tym nie straci, bo reszta nadaje się po prostu do dyscyplinarnego wypierdzielenia, tyle w temacie.

Pareiko - Jovanovic, Chavez, Czekaj, Moskal / Arian - Wilk, Uryga - Małecki, Szewczyk / Michalski, Pułka / Stanek - Genkow

Ktoś powie, że wystawienie takiego Urygi to będzie osłabienie? Analogicznym przypadkiem do Urygi jest np. Drewniak z Lecha, również kapitan o rok starszego rocznika w reprezentacjach młodzieżowych, chłopak wszedł do składu i prezentuje się bardzo solidnie, w każdym razie nie stracili ŻADNEJ jakości na tej pozycji w stosunku do Injacia czy Djurdjevicia, wręcz przeciwnie. I nie wierzę, że ten przykładowy Uryga będzie wykazywał się podobną ambicją co np. Nunez.

Jeszcze wczoraj bym Cię wyśmiał dziś muszę się zgodzić.

AS82 30.03.2012 22:12

Ja z tego sezonu kojarze tylko 2 dobre mecze u siebie z Litexem i wyjazd do Poznania jesienia i wygrana 1-0 . Reszta ponad 20 meczów w tym sezonie to kalectwo lub wielkie kalectwo

El'kabat 30.03.2012 22:17

Frajerzy. Nic więcej.
Jedyni na + to Czekaj,Chavez Pareiko i Wilk.
Niech oni odsuna do ME tych ....a oszołomów wszystkich,co wiadomo ze w lecie odejdą bo widac,że juz nawet im sie udawac nie chce.
Nerwy człowiekowi puszczaja jak oglada kogos,kto nie powinien nigdy we Wiśle sie pojawić. Co najwyżej w Łksie moga takie kaleki grać.

Co do Probierza to on sam nie wejdzie na boisko. Przydałby sie Sobol w takim meczu,zeby zaczal drzec ryja na nich wszystkich bo nie kumają chyba o co w tej grze chodzi.
Jeszcze mysla,ze kibice beda z nimi znowu spiewac po meczu...
Nunez i ta cała spółka co w czerwcu odejdzie ,pakować sie i juz WYPIERDALAĆ bo skład załata sie ME a człowiek chociaż nie bedzie ich musiał juz ogladac.

Karherop 30.03.2012 22:17

drużyna jest całkowicie rozbita , a właściwie nazywanie tego tworu drużyną jest na wyrost

w ofensywie graliśmy totalne zero , całkowity brak pressingu , co mnie dziwi najbardziej po tym co widziałem w 1 meczu Probierza z Lechią , czyli zagonienie rywala juz na jego połowie . Tutaj większość grajków przeszło obok meczu. Takiej Wisły nikt nie będzie ogladał . Tak bezradnej Wisły juz dawno nie było . W dodatku z tak przepłacanymi zawodnikami .

Pareiko , Czekaj , Chavez , Wilk - nie mam im nic do zarzucenia. Grali na swoim poziomie .

Reszta zagrała słabo , albo bardzo słabo , nie będę się nad nimi rozpisywał bo każdy widział co się działo na boisku .

Natomiast to co zagrał dzisiaj Melikson należy się oddzielny akapit . Dawno nie widziałem takiego symulowania gry jaką dzisiaj prezentował Maor . On juz tylko i wyłącznie czeka na koniec sezonu i transfer zagraniczny . Żeby chociaz jeszcze chciał się dobrze zaprezentować , ale nie , kiwa się wtedy kiedy nie trzeba , źle podaje , , nie bierze na siebie ciężaru gry , po prostu brak słów . Wisła w ataku , a on stoi w połowie boiska i się przygląda , ręce opadają . Strzał z 20 metrow , praktycznie nieatakowany 10 metrow obok bramki ..

Barti 30.03.2012 22:17

Przy tej śliskiej piłce aż się prosiło żeby ładować z dystansu. 11-stu przeciw 9-ciu - ja nie mogę. Niech za komentarz do dzisiejszego meczu będą słowa kogoś z tłumu: "a teraz powinni tu zostać i zrobić im przez całą noc trening"

Elendil 30.03.2012 22:22

Cytat:

Przy tej śliskiej piłce aż się prosiło żeby ładować z dystansu
no to ładowali: Jirsak, Nunez... 20 metrów obok bramki. Może jakby strzelili jeszcze z 10 razy, to by coś w światło bramki poleciało.

ciacho 30.03.2012 22:22

Naprawdę nie wiem co wy w tym Wilku widzicie. Rozumiem ambicję i zaangażowanie. Nie mogę mu tego odmówić. Ale przydałoby się żeby trochę w piłkę próbował pograć, bo na razie to każdy jego pojedynek z przeciwnikiem kończy się jego faulem. On powinien mieć ksywę "mr. faul"

AS82 30.03.2012 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1235686)
Naprawdę nie wiem co wy w tym Wilku widzicie. Rozumiem ambicję i zaangażowanie. Nie mogę mu tego odmówić. Ale przydałoby się żeby trochę w piłkę próbował pograć, bo na razie to każdy jego pojedynek z przeciwnikiem kończy się jego faulem. On powinien mieć ksywę "mr. faul"

Dokladnie Wilk jest mega cienki ,typowy przecinak a i tak nie zawsze skuteczny w tym co robi , bo albo sie minie z pilka ,albo zle przyjmie ,zle wyprowadzi . Ambicja nadrabia wszystko bo umiejetnosci za duzo nie ma .

mitmichael 30.03.2012 22:26

Przynajmniej Legia nie popsuła Nam rekordu 15 spotkan na Reymonta bez porazki (teraz juz 16stu) - ale co to za pocieszenie.

FRANTIC 30.03.2012 22:26

Czy nikt w sztabie nie widzi że Nunez NIE POTRAFI GRAĆ W PIŁKĘ? Dobrze że atmosfera była na wysokim poziomie...

Karamazow 30.03.2012 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1235686)

pier,dolisz głupoty, na tle tej drużyny się wyróżnia a w dodatku jak to ująłeś mr. faul to chyba czerwonej w naszych barwach nie dostał, więc jeśli już fauluje to przynajmniej wie jak to zrobić. Melikson - najlepszy piłkarz w historii Wisły:rotfl: niech wypier,dala.

FRANTIC - pamiętam, że byli tu użytkownicy, którzy pisali żeby go wykupić(kwota wykupu oscyluje ponoć wokół 900 tysięcy euro).

Bobek90 30.03.2012 22:29

milosz
Cytat:

No tak, Legia w kryzysie, a my to niby nie !?
Jakoś tej wielkiej Legii co to jest przed nami lata świetlne nie zauważyłem, pewnie dlatego że jest taka jak ...cała nasza nędzna liga.
My slabo gramy caly sezon*. Oni wiosne. Po pewnym czasie, pewnego zjawiska kryzysem nie ma co nazywac, tylko slaboscia.

*Inna sprawa ze wczesniej jakby tak to wygladalo, mimo porazek, lepiej. Kultura gry i te sprawy...

Legia nie jest wielka, wielka moze byc tylko Wisla :p A tak mowiac juz powazniej; tak, Legia nam odjechala. To my mamy problemy finansowe a nie oni, mimo ze to u nich graja takie grajki jak Ljuboja, Blanco czy Novo (wysokie kontrakty). I mimo tego ze to oni daja ok. 1 mln euro rocznie na szkolenie, a nie my. To oni maja szkolenie (Wolski, Zyro, itd.), a nie my. Twierdzic ze organizacyjnie-sportowo jestesmy na tym samym poziomie to robic dobra mine do zlej gry.

Co oczywiscie nie znaczy ze Legia to jakis super poziom. W zadnym wypadku. My poprostu organizacyjnie-sportowo jestesmy zalosni, Legia jest srednia (w kontekscie klubow europejskich o podobnym potencjale finansowym).

iwan149 30.03.2012 22:32

Michał Czekaj dziś na + raczej nie zasłużył, Ljuboja robił z nim co chciał i kiedy chciał, proste zwody, a Michał się na nie nabierał. Ale dobrze niech nabiera doświadczenia przeciwko dobremu zawodnikowi, lepiej niech on gra, aniżeli Jaliens co pożytku w przyszłości nię będzie z niego żadnego. Troche zaskoczył mnie Daniel Brud, gdyż zagrał nienajgorzej, miał pare odbiorów i dokładnych podań, myślałem, że będzie z nim gorzej, tak więc mały plusik dla niego.

ciacho 30.03.2012 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1235691)
pier,dolisz głupoty, na tle tej drużyny się wyróżnia a w dodatku jak to ująłeś mr. faul to chyba czerwonej w naszych barwach nie dostał, więc jeśli już fauluje to przynajmniej wie jak to zrobić. Melikson - najlepszy piłkarz w historii Wisły:rotfl: niech wypier,dala.

FRANTIC - pamiętam, że byli tu użytkownicy, którzy pisali żeby go wykupić(kwota wykupu oscyluje ponoć wokół 900 tysięcy euro).

Może i wie jak, szkoda że nie wie kiedy.

Tominho 30.03.2012 22:37

Za Moskala przynajmniej graliśmy piłką, odkąd przyszedł Probierz jest z meczu na mecz gorzej. I jeszcze w wywiadzie pomeczowym mówi, że drużyna nie ma czasu na treningi... (!!!) Graliśmy 11 na 9, a ostatnie podanie które miało otwierać drogę do bramki było na 40 metrze!!! Jak to jest możliwe?! Mimo, że graliśmy w przewadze i niby atakowaliśmy, to ja naprawdę miałem wrażenie, że legionistów jest więcej... Szczególnie było to widoczne w akcjach skrzydłami, gdzie tylko technika Ilieva pomagała Jovanovicovi dostać się do linii końcowej i spróbować dośrodkować. Jakość tych dośrodkowań pozostawię bez komentarza.

murray 30.03.2012 22:38

http://i42.tinypic.com/xnf1fp.png

Za nieszanowanie mordy.

Kartki dla Legii zasłużone, poza tym sędzia w swoim świecie.
Brud najlepiej zagrał, reszta stojanow. Czy oni nie wiedzą, że trzeba biegać. Może jakaś zmiana krzyżowa, ustawienie się w trójkącie, zagrania na drugą. Nie, lepiej lagę do boku i dośrodkowanie. Trzeba przyznać, że mają to dopracowane od kilku lat.

irman 30.03.2012 22:39

Ta banda pajaców nie zasługuje żeby wydawać choćby złotówki na ich oglądanie. Zamiast wydawać kasę na mecz z ŁKS przeleję pieniądze na SKWK, TS Wisła, albo dam 50 zeta komuś kto kupił karnet i musi chodzić żeby do puszki na oprawę rzucił. To nie o to chodzi czy ktoś jest kibicem sukcesu czy nie, chodzi o to że biorąc pod uwagę to ile kasy płaci się na pensje tych niedojd, jakość jaką oni prezentują po prostu obraża człowieka.

Już się ....a patrzyć nie da na Jovanovica i Nuneza, którzy za chuja dośrodkować nie potrafią, na Gargułę, który ie wnosi nic, Genkowa który potrafi pięć meczów z rzędu do żadnej sytuacji nie dojść. Dzisiaj grając pół meczu w przewadze nie stworzyliśmy nic. Pewnie gdyby Legia grała w pięciu byłoby tak samo. A że Legia jest denna to nic nowego. W końcu do rundy wiosennej przygotowywał ich Skorża.

O to że ta banda jest w stanie przegrać u siebie z żydami jestem spokojny.

Baldur80 30.03.2012 22:39

Padaka, padaka i jeszcze raz padaka. Mecz do du... Wisla slabiutko 11 na 9 i to jeszcze u siebie. Legia wcale nie lepiej ale trzeba sie cieszyc z tego remisu przy zaistnialych okolicznosciach. Sedziowanie mizerne ale kartki jak najbardziej zasluzone no moze poza 2 zolta dla Jedrzejczyka.
Nasza liga to jest dramat!!!!! Moze trzeba by wprowadzic limit na obcokrajowcow w meczu do np3 i dac wiecej szans Polakom co chca walczyc bo teraz to w lidze graja zagraniczni weterani co zakonczyli juz karjery i tylko o kase tu chodzi.
Pozdro

Ajax 30.03.2012 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1235696)
Za Moskala przynajmniej graliśmy piłką, odkąd przyszedł Probierz jest z meczu na mecz gorzej. I jeszcze w wywiadzie pomeczowym mówi, że drużyna nie ma czasu na treningi... (!!!) Graliśmy 11 na 9, a ostatnie podanie które miało otwierać drogę do bramki było na 40 metrze!!! Jak to jest możliwe?! Mimo, że graliśmy w przewadze i niby atakowaliśmy, to ja naprawdę miałem wrażenie, że legionistów jest więcej... Szczególnie było to widoczne w akcjach skrzydłami, gdzie tylko technika Ilieva pomagała Jovanovicovi dostać się do linii końcowej i spróbować dośrodkować. Jakość tych dośrodkowań pozostawię bez komentarza.

Wymiotować mi się chce jak czytam tą mantrę o graniu piłką. Są dwa fakty
Graliśmy na swojej połowie bo przeciwnik pozwalał chavez do czekaja itp
Max na 40 metrze od bramki strata 0 groźnych akcji i 0 strzałów celnych na bramkę.

Baala 30.03.2012 22:41

Dramat.

Najbardziej obrazuje ten mecz rzut wolny Garguły który trafił w głowę jednoosobowy mur :lol:

W skrócie tak:
Bramkarz - dobrze jedną interwencją uratował nam mecz
środek obrony - Chavez super z Ljuboją robił co chciał, CZekaj bardzo poprawnie
boki obrony - DRAMATYCZNE dzisiaj. Większość jeździ po Nunezie, ale to co Jovanovic grał to można tylko ręce było załamać. Zero wrzutki, jak ma mnóstwo miejsca to czeka nie wiadomo na co i odrazu strata, chyba z trzy kontry Legii w drugiej połowie po jego bezsensownym czekaniu z piłką
defensywna pomoc - Wilk dobrze, wiem że to nie technik, ale odbiór dla mnie to on ma najlepszy w lidze, Brud poprawnie
ofensywna pomoc - to właśnie jest największy problem Wisły. Melikson to powinien po tym meczu kopa w tyłek dostać. Garguła w pierwszej połowie raz piłkę dotknął, Małecki coś tam próbował i widać, że się chciało. Iliev zaczynam go traktować w formie niewypału transferowego.
atak - Genkov widać że walczył i nie mam pretensji do niego, Biton piłki chyba nie dotknął.

1q2 30.03.2012 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 1235699)
O to że ta banda jest w stanie przegrać u siebie z żydami jestem spokojny.

Zdecydowanie są w stanie, szczególnie że dokoptowano do nich pseudo trenera ale tak mnie się wydaje że szczyt nieudacznictwa to będzie dopiero w przyszłym sezonie.
Oby parchy spadły - będzie jednej/dwóch, kompromitacji mniej.

prezes85 30.03.2012 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1235704)
Mam nadzieję, że Probierz będzie trenował Wisłę w następnym sezonie. Tak jak błędem było zwolnienie Maaskanta, później błędem było zwolnienie Moskala, tak teraz najgłupszym rozwiązaniem będzie zwolnienie Probierza, który po prostu nie ma za bardzo warunków i czasu na ustawienie drużyny.

Powtórzę kolejny raz: Nie róbmy z Wisły drugiej Polonii!

Probierz to bardzo dobry trener. Mysli w czasie meczu i reaguje.

Lysy 30.03.2012 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1235685)
no to ładowali: Jirsak, Nunez... 20 metrów obok bramki. Może jakby strzelili jeszcze z 10 razy, to by coś w światło bramki poleciało.

Może coś takiego by się przydało naszym:

http://i.iplsc.com/-/0001HWY0I56FQCJP-C303.jpg

Krotochwila 30.03.2012 22:51

Bardzo żal mi Czarka Wilka. Próbuje bardzo mocno być kapitanem tej drużyny, wkłada w to masę serca i energii a wokół ma taką bandę cip bez ambicji. Urodził się parę lat za późno, bo pasowałby mentalnie do Wisły Baszczyńskiego, Kuby, Kosowskiego etc. Chłop jeszcze pomyśli, że to jego wina a przecież tego towarzystwa nie zmotywowałby nawet John Terry.

Mały plus dla Małeckiego za zachowanie się z klasą. Zniósł sporą presję. Nie sądziłem, że to napiszę ale chyba trochę za nim tęskniłem. I nawet kółeczek dziś nie robił oraz - sam widziałem - podał kilka razy z pierwszej piłki. Zjebał też piłkę meczową, ale cóż.

Tominho 30.03.2012 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1235701)
Wymiotować mi się chce jak czytam tą mantrę o graniu piłką. Są dwa fakty
Graliśmy na swojej połowie bo przeciwnik pozwalał chavez do czekaja itp
Max na 40 metrze od bramki strata 0 groźnych akcji i 0 strzałów celnych na bramkę.

Obejrzyj sobie mecze ze Śląskiem we Wrocku, oba mecze pucharowe ze Standardem i mecz z Zagłębiem w Lubinie. Zobaczysz, że graliśmy wtedy piłką. Co do reszty się z Tobą zgadzam, bo to samo napisałem we wcześniejszym poście.

Nie zgodzę się natomiast z wypowiedziami innych użytkowników, którzy piszą, że zawodnicy Wisły nie potrafią grać w piłkę. Pokazali, że potrafią, zdobywając MP i wygrywając kilka meczy w pucharach (nie, to nie był przypadek). Za obecną postawę winię tylko i wyłącznie osoby odpowiedzialne za zmiany trenerów. Nie piszę dosłownie o kogo chodzi, bo nikt tak naprawdę nie wie, czyje były to decyzje.

P.S Podtrzymuję swoje wcześniejsze wypowiedzi. Też nie jestem zwolennikiem zwalniania Probierza, bo to i tak nic nie da. Myślę jednak, że dla obecnych "graczy" nie jest on autorytetem. Piłkarz z niego przeciętny, a do tego nie odnosił sukcesów jako trener. Jak w szatni poszło info z kim odpadł w el. LE, to w sumie się nie dziwię naszym kopaczom.

Ajax 30.03.2012 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1235704)
Mam nadzieję, że Probierz będzie trenował Wisłę w następnym sezonie. Tak jak błędem było zwolnienie Maaskanta, później błędem było zwolnienie Moskala, tak teraz najgłupszym rozwiązaniem będzie zwolnienie Probierza, który po prostu nie ma za bardzo warunków i czasu na ustawienie drużyny.

Powtórzę kolejny raz: Nie róbmy z Wisły drugiej Polonii!

Bo się ludzie zatrzymali w 2003 roku i naczytali o jakieś Krakowskiej piłce, obawiam się że dostaniemy baty od żydów w PP i Probierz poleci szczególnie że miał czelność publicznie powiedzieć że tym cipom się nie chce grać

Griszka30KR 30.03.2012 22:57

Ci piłkarze grali(wiekszosc) jak by byli znudzeni nie tyle grą co sobą....

FRANTIC 30.03.2012 22:58

Znam sposób abyśmy wygrali kolejny mecz u siebie - drużyna gości nie może przyjechać :)

i te napinki na miasteczku o berle i o tym że Legia legła, na chwile obecną to my leżymy i nie zanosi się na szybkie podniesienie

Ajax 30.03.2012 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1235714)
Obejrzyj sobie mecze ze Śląskiem we Wrocku, oba mecze pucharowe ze Standardem i mecz z Zagłębiem w Lubinie. Zobaczysz, że graliśmy wtedy piłką. Co do reszty się z Tobą zgadzam, bo to samo napisałem we wcześniejszym poście.

Nie zgodzę się natomiast z wypowiedziami innych użytkowników, którzy piszą, że zawodnicy Wisły nie potrafią grać w piłkę. Pokazali, że potrafią, zdobywając MP i wygrywając kilka meczy w pucharach (nie, to nie był przypadek). Za obecną postawę winię tylko i wyłącznie osoby odpowiedzialne za zmiany trenerów. Nie piszę dosłownie o kogo chodzi, bo nikt tak naprawdę nie wie, czyje były to decyzje.

P.S Podtrzymuję swoje wcześniejsze wypowiedzi. Też nie jestemom zwolennikiem zwalniania Probierza, bo to i tak nic nie da. Myślę jednak, że dla obecnych "graczy" nie jest on autorytetem. Piłkarz z niego przeciętny, a do tego nie odnosił sukcesów jako trener. Jak w szatni poszło info z kim odpadł w el. LE, to w sumie się nie dziwię naszym kopacz.

Mecz ze Śląskiem ok, mecze ze Standardem to wybitny przykład klepania i nie pojawiania się pod bramką wroga, Zagłebie jest gdzieś pomiędzy. A czemu drużyna która prawie wywaliła Apoel z LM jest chłopcem do bicia w lidze buraków jest dla mnie zagadką.

1q2 30.03.2012 23:05

A tak w ogóle to myślałem że to będzie taka powtórka z przeszłości, kiedy grając o mistrza ograliśmy zblazowaną Legie 3-0 na ich terenie - w sumie spodziewałem się czegoś podobnego , oczywiście dla Warszawiaków
Jak nasza gra chyba nikogo nie zaskoczyła,szczególnie że już od dawna mamy pozamiatane w lidze, to Legioniści mają powody do zmartwień.To nie jest zespół który tak jak my w zeszłym, w sumie na ludzie wygra ligę a sytuacja jest podobna czyli nie ma nikogo kto na tego mistrza by zasługiwał.

La Furia Dell' Est 30.03.2012 23:07

Gdyby tak "wyciąć" stadion i cała otoczkę meczu-to poziom naszych grajków i ich zaangażowanie, przypomnialo mi czasy tuż przed Telefoniką.....Historia zatoczyła koło-przyzwyczajajmy się..

Krotochwila 30.03.2012 23:10

Od dawna nie ma w tej drużynie atmosfery. To w ogóle nie jest drużyna. To da się odczuć już od dawna. Jest 11 przypadkowych ludzi, którzy poza tym, że wykonują ten sam zawód i przyjechali zarabiać akurat do Krakowa, nie mają ze sobą nic wspólnego. Ot, koledzy z pracy.

- Hej Łukasz, jak mecz? Pyta Gargułę żona po powrocie do domu.
- A spoko, remis. <z widocznym grymasem na twarzy> Cholera mam chyba odcisk na stopie...

KOMINEK 30.03.2012 23:16

Jak drużyna która grająca w 10 remisuje ze Standardem, nawiązuje dość wyrównaną walkę z Apoelem, wygrywa z trzy mecze w LE może tak grać.

Odpowiedź jest chyba jedna. Jeśli w ciągu kilku miesięcy zmienia Ci się trzy razy szef i każdy z nich ma inną wizję tego co powinieneś robić to w pewnym momencie wszystko się pir.d.o.li i nikt nie wie co tak naprawdę ma robić.
Z trybun wydaje się że nawet zaangażowanie było ale co z tego.
Wstyd na całą Polskę.

Wojtas 30.03.2012 23:17

Słabo mi sie robi jak widze naszą druzyne.

Jak mozna grac tak bez sensu ,bez jakiegokilwiek pomyslu .

To nie jest Wisla,banda nieudacznikow ,wstyd ze zakladaja koszulki z Biala Gwiazda.Jedynie Czarek Wilk zostawia serce,reszta ma wszytsko w dupie.

dynek.pl 30.03.2012 23:20

O jezu jaki płacz i lament - wiele już takich meczów z Legią widziałem więc nic takiego się dzisiaj nie stało.
I tak ten mecz był o niebo lepszy niż w Chorzowie.

Elefant 30.03.2012 23:21

Zbiorowe samobójstwo może przed Halą Wisły sobie urządźcie. :lol:

Gramy padakę nie od dzisiaj. Drużyna jest rozbita, trzeci trener od pół roku a ten co jest, jest najgorszy.Z klubu dochodzą jasne sygnały o rewolucji w lecie, przyszedł Bednarz i trwają ogólne przepychanki kogo by tu jeszcze wy.... Do tego kłopoty finansowe i boisko treningowe obsrane psimi kupami. No super otoczka dla drużyny.
Mamy od roku kłopoty z akcjami ofensywnymi i strzelaniem goli. A tu większość jakby sie dzisiaj obudziła.

Nie zgadzam się, że dzisiaj zagrali bez ambicji. Może, a nawet na pewno w tym zespole nie ma już ducha. Jakieś zdziwienie z tego powodu ? Ale dziś zagrali w miare ambitnie, tyle tylko, ze na miarę formy, kiepskiej formy.

Zremisowalismy z drużyną, która jest daleko wyżej w tabeli i jest znacznie lepiej poukładana. Podtrzymana została passa nieprzegranych spotkań z Legią na Reymonta. W naszej sytuacji to wcale niemało.

Marzenia wielu o pożegnaniu większości z tego składu spełnią się w lecie. Tylko ja się obawiam, że z nowym składem to bedziemy tęskinić za remisami z Legią na R22.

Krotochwila 30.03.2012 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1235732)
Nie wiem czy dobry. Na pewno jego notowania nie wzięły się z niczego, ale czasami dobry trener, piłkarz mimo wszystko ma problemy z wpasowaniem się w politykę klubu i efekty jego pracy są marne. O Probierzu nic w tym momencie nie wiemy. Oceniać można go dopiero po roku, dwóch latach pracy. Po roku - czy przez ten czas drużyna w ogóle coś grała, jakie przeprowadził transfery; po dwóch latach - jak radzi sobie z kryzysem, który dopada każda drużynę.

Maaskant szansy nie dostał; Moskal to samo; mam jednak nadzieję, że chociaż Probierz przepracuje okres, który ma zapisany w kontrakcie.

Ja o Probierzu wiem na razie tylko tyle, że podejmuje właściwe decyzje personalne w trakcie meczu, faktycznie reaguje bardzo szybko i sensownie.To duży plus, Moskal miał moim zdaniem z tym spory kłopot. Nie zmienia to faktu, że materiał ludzki Probierz ma dramatyczny. Nawet nie piłkarsko słaby ale słaby przede wszystkim mentalnie.,

Aaaa. I wiem z czym kojarzy mi się obecnie nasza drużyna. Ze stadem opasłych, sytych, lekko wyleniałych kocurów przekonanych megalomańsko o swojej ogromnej wartości.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl