Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [16 kolejka] Wisła Kraków - Widzew Łódź - niedziela, 4 grudnia, 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8426)

willow 04.12.2011 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1198802)
za przeproszeniem, nie pier*ol :>
Z Cracovią nie było okazji?
Z ŁKS nie było okazji?
Z Jagiellonią nie bylo, z Ruchem?

padaka była z Podbeskidziem i Lechią, gdzie było zero, ale takie mecze też się niestety jeszcze przydarzą...

mi zapadła w pamięci jedna akcja, z początku, gdy Diaz opierdzielał Chaveza, który moim zdaniem to w powietrzu gra na poziomie Jirsaka - gubi krycie, źle skacze, nie czuje tempo, zresztą, to widać głównie jak mamy rożne i Chavez jest w polu karnym rywala

z Jaliensem to była zabójcza para, nielotów, teraz jest Diaz, któremu wiele można zarzucić, ale na pewno nie to, że nie walczy w powietrzu, do tego Jovanović, który jest taki bardziej ogarnięty z wyprowadzaniem piłki i mamy chyba parę idealną jak na teraz

A kto z uporem maniaka wystawiał parę Jaliens Chavez, jak nie Robercik?

AS82 04.12.2011 21:54

Mecz slaby. Nie gralismy agresywnym pressingiem ,malo biegalismy w ataku i stad taka gra .Miejmy nadzieje ,że to wynik zmęczenia meczem z Odense, bo z taka gra z Polonia Warszawa nie mamy wielkich szans. Mam pretensje do Moskala ,za ustawienie Boguskiego w środku pomocy ,gdzie Rafał był tragiczny ,był do zmiany po 45 minutach a Moskal go trzymał az do 72 minuty majac na lawce Gargule i Meliksona. Najwazniejsze jednak sa 3 punkty i oby z Polonia W. było lepiej

Lysy 04.12.2011 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1198774)
Jak ktoś daję równą ocenę Małeckiemi i Diazowi to jest - za przeproszeniem - ślepy :/
Przecież dzisiaj Mały nic nie zagrał...

Nie zgodzę się , zagrał bardzo dobrze, a gdyby ta piłka po jego strzale głową w drugiej połowie, zamiast w słupek trafiła 2 cm. dalej, to byście go na rękach nosili!

Ja nie rozumiem natomiast zachwytów nad grą Ilieva. Co z tego, że ma nieprawdopodobny drybling i czasami uda mu się przedryblować 3 przeciwników jak później nie wie co robić? Jeden gol i jedna asysta, to o wiele za mało jak na pół roku spędzone w Wiśle. To nawet Wilk, defensywny pomocnik ma 2 gole i 3 asysty! Ivica to najbardziej efektowny lecz zarazem najmniej efektywny piłkarz Wisły ;)

willow 04.12.2011 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1198823)
Nie zgodzę się , zagrał bardzo dobrze, a gdyby ta piłka po jego strzale głową w drugiej połowie, zamiast w słupek trafiła 2 cm. dalej, to byście go na rękach nosili!

Ja nie rozumiem natomiast zachwytów nad grą Ilieva. Co z tego, że ma nieprawdopodobny drybling i czasami uda mu się przedryblować 3 przeciwników jak później nie wie co robić? Jeden gol i jedna asysta, to o wiele za mało jak na pół roku spędzone w Wiśle. To nawet Wilk, defensywny pomocnik ma 2 gole i 3 asysty! Ivica to najbardziej efektowny lecz zarazem najmniej efektywny piłkarz Wisły ;)

Bo dobre podanie to jeszcze trzeba umieć wykorzystać?
Ivice ustawić jako napastnika, wtedy pogadamy...

WISŁAZWE 04.12.2011 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1198823)

A gdyby tak wreszcie zaczął podawać piłkę do lepiej ustawionych partnerów..
A gdyby tak nie kiwał się cały czas..

Byłby bardziej wartościowym zawodnikiem i dałby tej drużynie jeszcze więcej.

Adam.M79 04.12.2011 22:02

Patrząc na te wszystkie oceny widać, że często one znacznie się różnią. Paljić katastrofa? Nie grał rewelacji może, może w tv było coś lepiej widać niż na stadionie, ale możecie mi podać przykład z tego meczu jego cyt. "katastrofalnej" gry??? Iliev może gra bardziej efektownie niż efektywnie, ale pamiętajmy, że tacy zawodnicy też są potrzebni w tej drużynie, bo to zagrania Ilieva podrywały stadion do góry. Fakt, że mógłby mieć do tego lepsze wykończenie... tylko wtedy nie grałby pewnie w Wiśle.
Ogólnie jak dla mnie Wisła może nie zachwyciła, było sporo niedokładności, zwłaszcza kiedy atakowaliśmy w korzystnej sytuacji, ale jeśli ktoś pisze "gra tragiczna" czy "marny mecz" to albo za często ogląda Ligę Mistrzów a za mało naszą ekstraklasę albo powinien odwiedzić okulistę.

Oldpara 04.12.2011 22:09

Mecz taki sobie. W ataku dokładnie tak samo jak za Maskaanta, za to spory potęp w obronie.

Diaz zagrał jak profesor - zresztą odkąd pamiętam, jeszcze jak grał za Skorży, to za każdym razem jak grał w środku - czy to na stoperze, czy defensywnym pomocniku to znakomicie dawał radę. A jak grał na boku obrony, to wszyscy go wysyłali z powrotem do Kostaryki

Boguski jest w katastrofalnej formie. Gdyby nie to, że walczył w obronie, to można by powiedzieć, że graliśmy w 10.

Z Polonią będzie inaczej, bo z lepszymi zespołami, wychodzi nam lepiej

Lysy 04.12.2011 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1198825)
Bo dobre podanie to jeszcze trzeba umieć wykorzystać?
Ivice ustawić jako napastnika, wtedy pogadamy...

To nie była "setka" jak w przypadku Boguskiego, tu kąt był praktycznie zerowy, zwykły pech Małego:

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...Mielcarza.html

willow 04.12.2011 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1198836)
To nie była "setka" jak w przypadku Boguskiego, tu kąt był praktycznie zerowy, zwykły pech Małego:

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...Mielcarza.html

Akurat ta sytuacja to był pech, zgodzę się.
Ale liczyłeś, ile miał niecelnych podań?
A ile razy mógł podać lepiej ustawionemu partnerowi?
Mały to dobry gracz, ja tego nie kwestionuję. Ale brakuje mu tego ostatniego szlifu...

Dariook 04.12.2011 22:18

Szału dzisiaj nie było.
Jedyna ważna rzecz do odnotowania to akcja z dzieciakami.
Super pomysł.

prezes85 04.12.2011 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1198841)
Mały to dobry gracz, ja tego nie kwestionuję. Ale brakuje mu tego ostatniego szlifu...

ja liczyłem - 13 zepsutych akcji z rzędu
do tego w 14 dośrodkował ale wprost w ręce bramkarza
liczylem z tego wzgledu iż słyszałem iż raz na 10 spitolonych coś strzela
i nie prawda

a gol z Odense - bylem niezle zaskoczony

Adam.M79 04.12.2011 22:25

Co do Ilieva to jak wspomniałem gdyby miał lepsze wykończenie, to byśmy go w Wiśle nie oglądali, bo i tak przerasta on innych ofensywnych graczy w polskiej lidze o co najmniej klasę. Natomiast oceniane gracza jedynie po golach i asystach uważam za mało sprawiedliwie, bo weź jeszcze pod uwagę w ilu on akcjach gdzie padły bramki wziął WYDATNIE udział oraz ile stworzył innym sytuacji, które nie zostały przez nich wykończone. Jest to gracz, który ze wszystkich dziś na boisku najlepiej potrafił zrobić przewagę i stworzyć groźną sytuację, choćby zapominasz, że w zasadzie to on swoim rajdem stworzył sytuację, którą zepsuł nieprawdopodobnie Boguski. Podobnie w pierwszej połowie meczu ze Śląskiem, był on zdecydowanie najgroźniejszy dla rywala. Owszem nie jest to Messi ani Ronaldo ale bądźmy realistami, takich graczy zobaczymy na R22 tylko jak przyjadą ze swoimi drużynami.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greebo (Post 1198789)
Kolejny podły mecz ze słabeuszem. Od spotkań z Górnikiem czy Podbeskidziem różnił się głównie tym że to nam udało wymęczyć bramkę na 1-0 a nie rywalom. Potem Widzew się otworzył, było trochę więcej miejsca wiec parę sytuacji sie pojawiło, ale gdyby to Widzew strzelił na 1-0 (np główka po rzucie rożnym) to pewnie dowiózłby to do końca.

No i te kilka ostatnich minut rozpaczliwej obrony..

"Uwialbiam" komentarze takich "znafców". "Udało się nam wymęczyć bramkę" Owszem nie padła ona po ładnej akcji, ale padła w 33 min więc gdzie tu te "męczarnie". Oczywiście wiesz, że gdyby Widzew strzelił coś wcześniej to by dowiózł to do końca, mimo że do tego końca zostałaby ponad godzina gry! A wszystko co dobrego po tej 33 min to Twoim zdaniem tylko dlatego, że Widzew musiał się "otworzyć" inaczej nic by się nie zdarzyło.
I to pisze jeszcze senior member. Więc napiszę tak: "kolejny podły komentarz, ciężko będzie zmienić styl drużyny, czy jej skład, ale co gorsza tacy "znafcy" niestety pozostaną i zawsze będą chcieli po meczu coś "mądrego" napisać."

KOMINEK 04.12.2011 23:01

Mecz nudny i chyba w TV tego się dało oglądać.
Akcja z dziećmi super i chwała gniazdowemu że umiał towarzystwo utrzymać bo trochę bałem się że dzieciaki nasłuchają się trochę normalnej stadionowej mowy. Sędzia kalosz - rozwaliło.

Zawsze po pucharach gra się ciężko i bywały nie raz wtopy nawet tej mitycznej wielkiej Wisły za czasów pierwszego Kasperczka.

Druga połowa zdecydowanie lepsza.

Boguski jak go lubię to w kosmos.Słabszy mecz Czarka. Zawsze trudniej nam się gra z drużynami parkującymi autobus.

irman 04.12.2011 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1198841)

Ale przecież on tak zawsze gra, nawet jak jest w formie. Z dziesięciu zagrań wychodzą mu dwa, z czego jedno to gol lub asysta i dlatego bilans wychodzi na plus. Przeciwieństwem jest Iliew. Niby wszystko przemyślane, nienaganna technika, zero chaosu, a pożytku z tego żadnego. Im bliżej ma chłop do bramki, tym bardziej głupieje. Takiego fenomenu jeszcze u nas nie widziałem.

spinna 04.12.2011 23:10

Wywiad z Cezarym Wilkiem po meczi Wisła - Widzew:
http://kiks.tv/2011/12/wisla-wraca-na-wlasciwe-tory/

Obszerna (ponad 80 fotek) galeria zdjęć:
http://kiks.tv/2011/12/galeria-wisla...widzew-lodz-2/

Pomeczowy dwugłos trenerski:
http://kiks.tv/2011/12/moskal-ciezka-przeprawa/

Doping dzieci na meczu:
http://kiks.tv/2011/12/wisla-krakow-...-na-trybunach/

Skrót spotkania:
http://kiks.tv/2011/12/wisla-krakow-widzew-lodz-10-10/

JrQ- 04.12.2011 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1198818)
A kto z uporem maniaka wystawiał parę Jaliens Chavez, jak nie Robercik?

a kogo wystawiłby Moskal jak myślisz?

mistico 04.12.2011 23:48

Pareiko - dzisiaj praktycznie bezrobotny, co miał złapać to złapał
Lamey - w obronie raczej bez błędów, ale wyszło mu chyba jedno czy dwa dośrodkowania tylko. No i wolny jest, ale tego nie poprawi już
Chavez - tyle co zdążył się nagrać to miał niewiele do roboty
Jovanovic - bardzo dobry mecz. Ten gośc gra na tak niesamowitym spokoju... Przyjmuje piłkę na 30m od naszej bramki i szybkim, a zarazem prostym zwodem mija rywala. Na boisku bardzo pewny siebie
Diaz - bardzo dobry mecz, ale niestety głupia żółta kartka. Zawsze byłem pod wrażeniem tej jego gibkości, wszystkie piłki zgarnie. Wreszcie zagrał dobrze, jak to powiedział dzisiaj ktoś na E - "Diaz dzisiaj jak senior"
Paljic - świetny mecz, super w ataku i obronie. Bardzo dobrze wykonywał czarną robotę na boisku i świetnie współpracował z Małym
Wilk - standardowo, czyli bardzo dobrze. Walczył o każdą piłkę i nie odpuszczał
Jirsak - dramat. Nie pamiętam żadnej jego akcji w destrukcji. W ofensywie poda raz za mocno, raz za wysoko...
Boguski - najsłabszy dzisiaj piłkarz Wisły. Dużo strat, dwie zmarnowane setki (a raczej dwusetka i osiemdziesiątka)... ogólnie tak biegał za tą piłką jak pies z wywalonym jęzorem, ale pożytku z tego nie było
Iliev - piłkarz meczu, ale... kilka razy o jeden drybling za dużo zamiast podać w tempo.
Małecki - bardzo dobry mecz, poszarpał ładnie w ataku
Genkov - Wykonywał dzisiaj swoje zadania w stu procentach. Wygrywał głowy w powietrzu, strzelił gola - dobry mecz.
Biton - Bardzo dobra zmiana, szkoda że nic nie strzelił. W 20 minut narobił dużego zamieszania, musi grać w pierwszym składzie
Garguła - za krótko grał, ale szkoda że nie strzelił z wolnego w końcówce

Może mi ktoś powiedzieć co tam za awantura na C była w drugiej połowie ? Nieciekawie to wyglądało...

silver03 04.12.2011 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1198889)
a kogo wystawiłby Moskal jak myślisz?

Diaz + Osman/Czekaj/Jova w takiej kolejności.

Wojtas 05.12.2011 00:23

Mecz jak mecz,był i jest juz historią.

Dzis najwazniejsze byly dzieciaki !:)

Wchodzac na sektor bylem troche w szoku jak zobaczylem tyle Mikołajkowych czapeczek i małych szkrabów na c3 :),no i ten pisk ,hehe
ale wiedzialem od poczatku ze im sie to podoba i dalo sie to odczuc.!:)

cos pieknego,ze jako jedyni w Polsce cos takiego zorganizowalismy,dajac radosc tylu dzieciakom.
Guli dzis pokazal klase,odcinajac sie od nas -a robiac wspanialy prezent dzieciom,bo to wlasciwie one dzis glownie mogly sie poczuc jako prowadzacy doping.

Podobal mi sie chlopaczek ktory zaintonowal "to my" czy dziewczynka ktora pytala dlaczego panowie na dole nie spiewaja.Mialy maluchy radoche i o to chodzilo.Lezka sie krecila,jak dziecki spiewaly ze Wisełka rzadzi w Krakowie,za pare lat beda spiewac to samo tylko z juz mocniejszym gardłem :)Ciekawa sprawa ,jak Guli ich podkręcał to rzeczywsicie byly coraz glosniej,jak widac nawet tak małe dzieciaki potrafia dawac z siebie wszytsko ,choc zapewne nie maja pojcia ze tu chodzi o to zeby spiewac ile fabryka dała :)
Super chwile ,i jesli choc 1/5 tych dzieci przyjdzie kiedys na R22 ,to to juz bedzie sukces.

Wielkie podziekowania z mojej strony dla SKWK,osob ktore pomagaly w akcjii!nawet na Onecie o tym piszą .

JESTESCIE WIELCY!

JrQ- 05.12.2011 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1198894)

Wystawił Diaza z Jaliensem, ale byłaby para Osman+Kew, gdyby nie mecze reprezentacyjne Hondurasu.

HatefulRespect 05.12.2011 00:27

Paljic w 11 kolejki C+. Gubie sie.

wislak68 05.12.2011 01:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1198772)
Diaz - 9. Rewelacja, widać że stoper to właściwa pozycja dla niego. Dziś zagrał po profesorsku.
Diaz - 5. Słabo rozumiał się z Małeckim, wychodził mu na pozycję ale nie szedł z pełnym przekonaniem do piłek do niego granych. Spowalniał akcje na skrzydle, zbyt często schodząc do środka. W obronie tradycyjnie niepewnie. Niestety, nie mamy specjalnie alternatywy dla niego.

To chyba te stereotypy?? :>

Szarny 05.12.2011 01:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HatefulRespect (Post 1198901)

Dlatego, że zawsze duża większość forumowych speców ocenia go negatywnie (głównie dlatego że to nie jest nominalny obrońca) ?
Był w tym meczu obok Diaza, Ilieva i Wilka najlepszy na boisku.

Śmiech mnie ogarnia kiedy czytam w transferowych, że ludzie widzą tego Dudu z Widzewa w roli zbawcy naszej obrony. Poza dobrą wrzutką ze stałych fragmentów ten gość to poziom swoich rodaków z czasów brazylijskiej Pogoni. Słabiutki w obronie, zero dynamiki, wyobraźni i boiskowego sprytu. Paljic jakimś fenomenem nie jest, ale jest piłkarsko lepszy od tego Dudu. Przede wszystkim wprowadza dużo spokoju i kreatywności w rozegraniu co było widać w dzisiejszym meczu, a że czasem zdarza mu się stracić piłkę na własnej połowie to cena za próby grania tą piłką i podejmowania ryzyka, zamiast pozbywania się jej długim wykopem, kiedy rywal mocniej przyciśnie.

Ludzie się mocno nakręcają z tym "Paljic out, potrzebujemy prawdziwego lewego obrońcy".
Latem wypożyczyliśmy jednego, reprezentanta kraju na tej pozycji, zawodnika z mocniejszej niż nasza ligi i przy nim Dragan na lewej obronie wygląda czasami jak profesor. Całe szczęście, że Diaz z kolei na środku prezentuje się świetnie.

Tasio1906 05.12.2011 02:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 1198908)
Dlatego, że zawsze duża większość forumowych speców ocenia go negatywnie (głównie dlatego że to nie jest nominalny obrońca) ?

Śmiech mnie ogarnia kiedy czytam w transferowych, że ludzie widzą tego Dudu z Widzewa w roli zbawcy naszej obrony. Poza dobrą wrzutką ze stałych fragmentów ten gość to poziom swoich rodaków z czasów brazylijskiej Pogoni. Słabiutki w obronie, zero dynamiki, wyobraźni i boiskowego sprytu. Paljic jakimś fenomenem nie jest, ale jest piłkarsko lepszy od tego Dudu. Przede wszystkim wprowadza dużo spokoju i kreatywności w rozegraniu co było widać w dzisiejszym meczu, a że czasem zdarza mu się stracić piłkę na własnej połowie to cena za próby grania tą piłką i podejmowania ryzyka, zamiast pozbywania się jej długim wykopem, kiedy rywal mocniej przyciśnie.

Ludzie się mocno nakręcają z tym "Paljic out, potrzebujemy prawdziwego lewego obrońcy".
Latem wypożyczyliśmy jednego, reprezentanta kraju na tej pozycji, zawodnika z mocniejszej niż nasza ligi i przy nim Dragan na lewej obronie wygląda czasami jak profesor. Całe szczęście, że Diaz z kolei na środku prezentuje się świetnie.

rzeczywiście Paljić zagrał dzisiaj dobrze w porównaniu do meczu z Górnikiem nawet bardzo dobrze. Co do Dudu to ja też jestem zwolennikiem tych którzy piszą iż jest lepszy od Paljicia

Dariook 05.12.2011 07:14

No i tak panowie nas dzieciaki połączyły.
Historyczny dzień dla nas, panuje pełna zgoda.

Ja chcę dzieciaki częściej :-)

Daja`n 05.12.2011 08:31

Nie ma nic piękniejszego na świecie od uśmiechniętej buzi DZIECKA!Wielkie BRAWA dla organizatorów tej akcji!

Baala 05.12.2011 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 1198908)

Sorry ale to są takie brednie że aż się sam sobie dziwie że odpowiadam.
1)Dudu, nie ma dynamiki hehe ale bzdura gość w zeszłym sezonie miał najwięcej asyst z całej ligi. W tym sezonie ma już 5, czyli więcej niż nasi wszyscy nasi pomocnicy z osobna. Chcesz nam wmówić że wszystkie ze stałych fragmentów gry?
2) Paljic przy Diazie to profesor na lewej obronie. No aż oplułem monitor. Obaj są ciency tam. Z tym że piłkarsko to Diaz jest lepszy niemal we wszystkim od Dragana. Zresztą Diaz to nigdy właściwie nie był lewym obrońcą bo za Skorży większość meczy grał jako DMC. Dragan to piłkarz z trzeciej Bundesligi, bo w drugiej to on grywał ogony w meczach zazwyczaj. Dziś był tylko w 11 kolejki bo najwyraźniej się zdarzyło, że nikt z lewych obrońców nie błysnął w tej konkretnej kolejce. Paljic nie tylko jest słaby w defensywie, ale nawet w ofensywie patrząc na naszą prawą stronę niezależnie kto tam gra to on wypada blado. Zdecydowanie najsłabsze ogniwo pierwszej jedenastki.

mitmichael 05.12.2011 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HatefulRespect (Post 1198901)

Rozegral dobre zawody wiec czemu sie dziwisz - zasluzyl jak Diaz. Taki powinien byc boczny obronca - wlaczajacy sie w akcje ofensywne.

funkykoval 05.12.2011 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1198894)

Wisła Kraków - Górnik Zabrze
W środku obrony był Q z tego co sobie przypominam - zszedł kontuzjowany, więc Kazik nie mógł brać go pod uwagę w następnych meczach. Lamey nie zagrał z Górnikiem - grał Jovanović - zaraz, zaraz po czyim to błędzie padła bramka dla Górnika ???
NIe wiem czy Maasaknt pokonałby Górnika, Śląsk, Widzew i Odense na dodatek. Wiem jedno, że w ostatnich meczach pod wodzą Maasakanta na łąwce rezerwowych z graczy ofensywnych praktycznie nie było nikogo... Boguski i Genkov po kontuzji, no chyba, że dodać można Jirsaka.
Wisła gra tak jak grała, Kazik swoją twarz zespołowi może dać w trakcie przerwy zimowej, ale ustawienie nie uległo zmianie - gramy tak jak wiosną, rzadko tracimy więcej niż jedną bramkę, rzadko strzelamy więcej niż jedna bramkę..... ostatnie 10 minut meczu czy z Widzewem czy z Odense to był strach, aby po stałym fragmencie gry nie wrzucili nam czegoś do bramki.

Arkas 05.12.2011 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1198912)
No i tak panowie nas dzieciaki połączyły.
Historyczny dzień dla nas, panuje pełna zgoda.

Ja chcę dzieciaki częściej :-)

Akcja bardzo fajna, ale nie wyobrażam sobie aby na co drugim meczu dzieci doping prowadziły i najmocniejszym okrzykiem było sędzia kalosz. Samą akcję mikołajkową trzeba zapisać na Duży +, za rok oby była powtórka w podobnym stylu.

Co do samego meczu, fajnie że wreszcie wygrywamy, choć styl pozostawia wiele do życzenia. Miejmy nadzieję że na Polonię się zmobilizują i zagrają tak jak ze Śląskiem, bo zaobserwować można że na lepsze drużyny jakoś bardziej się chłopaki mobilizują.

n_matt 05.12.2011 10:51

Pozwolę sobie też ocenić grę naszych piłkarzy w tym spotkaniu. Widząc niektóre noty aż nie mogę się nadziwić ocenie poszczególnych piłkarzy...

Pareiko - 6 - zrobił co miał zrobić. Wybronił wszystkie okazję Widzewa, lecz przy tym miał z tego co pamiętam jedną niepewną interwencje po dość dziwnym strzale/dośrodkowaniu.

Lamey - 6 - bez większych błędów lecz również nie wyróżniał się na boisko. Tak jak ktoś tutaj już wspomniał zbyt wolny na bocznego obrońce. Bardziej na tej stronie bym widział ofensywnie grającego Jovanovicia.

Chavez - 6 - krótko zagrał. Raczej nie miał zbyt wiele szans do pokazania się. Cały czas martwi mnie jego powolność w grze, może niepotrzebnie; )

Diaz - 8 - Według mnie w końcu znalazł dla siebie miejsce w składzie. Świetny w odbiorze piłki, bardziej elastyczny od Chaveza; ), potrafi przytrzymać piłkę (nawyki z gry w środku pola) i dobrze ją rozprowadzić. Jak dla mnie na dzień dzisiejszy numer 1 na pozycji środkowego obrońcy.

Jovanovic - 7 - Po jego wejściu uspokoiła się gra w środku defensywy. Dobrze współpracował z Diazem lecz widzę go bardziej na boku obrony.

Paljic - 8 - w końcu zagrał tak jak ma grać boczny obrońca. Dużo walki, udanych wślizgów, odbiorów przy tym udział w wielu akcjach ofensywnych. Choć czasami przez Małeckiego bieganie na marne...Nie odpuszczał nogi i walczył o każdą piłkę i o to chodzi.

Jirsak - 7 - Uspokajał grę w ofensywie. Podobało mi się jak parę razy specjalnie zwolnił akcję by każdy mógł się ustawić. Przy tym wiele udanych prostopadłych piłek w szczególności do Ilieva. Gdyby nie złe przyjęcie po jednej z nich cieszylibyśmy się z 2-0. Ktoś napisał, że mało odbiorów..ja tam parę widziałem, a po drugie to nie jego rola.

Wilk - 7 - wiele walczył, co może się podobać. Aczkolwiek dziś zauważyłem parę strat i niedokładnych podań. Jednakże dla takich graczy miejsce w pierwszym składzie musi być.

Boguski - 5 - słaby mecz, mało się pokazał. Gdyby wykorzystał okazję...

Iliev - 9 - bardzo dobry mecz. Szalał w pierwszej połowie na skrzydle. W drugiej trochę osłabł ale również stwarzał zagrożenie pod bramką. A to zagranie z pierwszej połowy ze skrzydła stadiony świata( i za to nota z 8 na 9 w górę! więcej takiej piłki na Polskich stadionach)

Małecki - 5 - bardzo słaby mecz Małego. Już wydawało mi się po meczu w Danii, że w końcu Moskal nauczył go podawać piłkę. Lecz niestety biegnąc skrzydłem nie potrafi podnieść głowy i popatrzyć gdzie może dośrodkować tylko pcha się w pole karne, a potem nie wiadomo co zrobić i już za późno patrzeć. Parę dobrych rajdów lecz zawsze na jedno kopyto. Po drugie wcale nie wraca się do defensywy. Paljic potrafi zapieprzać od swojego pola karnego po ich, a Mały się nie wracał z czego stwarzała się przewaga Widzewa na tym skrzydle i wyciąganie Wilka ze środka pola na lewą stronę.

Genkov - 7 - dobry mecz. Wykorzystał chyba to co miał wykorzystać. Walczył, starał się. Biton mógł przez moment poczuć się zagrożony z pewnego miejsca w pierwszej 11.

Biton - 6 - za krótko zagrał lecz znowu potrafił raz ładnie przyjąć piłkę mijając obrońce, bądź sam stworzyć sobie sytuację pod bramką rywala. Przyzwyczaił nas do wykorzystywania sytuacji lecz coś ostatnio opuszcza się i za to nota 6 ; )

Garguła - za krótko zagrał

skeba 05.12.2011 10:52

Ma ktoś może nagraną akcję, jak Iliev robi jak dziecko zawodnika Widzewa, przerzucając nad nim piłke ?

Dariook 05.12.2011 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 1198942)
Akcja bardzo fajna, ale nie wyobrażam sobie aby na co drugim meczu dzieci doping prowadziły i najmocniejszym okrzykiem było sędzia kalosz. Samą akcję mikołajkową trzeba zapisać na Duży +, za rok oby była powtórka w podobnym stylu.

Co do samego meczu, fajnie że wreszcie wygrywamy, choć styl pozostawia wiele do życzenia. Miejmy nadzieję że na Polonię się zmobilizują i zagrają tak jak ze Śląskiem, bo zaobserwować można że na lepsze drużyny jakoś bardziej się chłopaki mobilizują.

No to oczywiste.

Jednak skoro i tak stadion świeci pustkami to można być Mikołajem częściej niż raz do roku.

1227 05.12.2011 11:28

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...guskiego_.html
przeczytajcie opis akcji :D

milosz 05.12.2011 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez n_matt (Post 1198943)
Iliev - 9 - bardzo dobry mecz. Szalał w pierwszej połowie na skrzydle. W drugiej trochę osłabł ale również stwarzał zagrożenie pod bramką. A to zagranie z pierwszej połowy ze skrzydła stadiony świata( i za to nota z 8 na 9 w górę! więcej takiej piłki na Polskich stadionach)

I dlatego czekam na powrót na pełny mecz i w normalnej dyspozycji Meliksona. Melikson, Iliew i ...przydałby sie ktoś trzeci. Nadal uważam że potrzebny nam jest jakiś skrzydłowy, bo Małecki zawsze będzie grał egoistycznie, a tu potrzeba kolejnego zawodnika do rozegrania piłki.

Możliwe jest ciągle też sprawdzenie wariantu Melikson, Iliew po bokach i Garguła na środku jako ten trzeci. Mały mógłby wchodzić w II połowie za Iliewa, lub odwrotnie, Iliew za Małego. Z przodu Biton lub Genkow, a za nimi Wilk, Nunez (lub Jirsak, lub ...Sobolewski).

Romuald 05.12.2011 13:34

Boguski po tej zmarnowanej setce powinien trafić do młodej ekstraklasy ,niestety Kazek nie ześle go żeby nie robić pokazówki.Przez tego pilkarzyne martwiłem się o wynik do końca meczu gdyby Widzew miał fuksa w końcówce to teraz mielibyśmy 2 punkty mniej w tabeli.

Arked 05.12.2011 14:01

Jeśli mielibyśmy za marnowanie setek zsyłać do ekstraklasy to Moskal nie miałby kogo wystawić w następnym meczu. Tak niestety wygląa skuteczność całego zespołu w tym sezonie.

Piettras 05.12.2011 14:24

Boguski że zmarnował setkę to fakt ale jego podania 2 połowie to kompromitacja , Iliew najlepszy na boisku w pierwszej połowie od 65 minuty oddychał rękawami nadawał się do zmiany.

Drozd 05.12.2011 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romuald (Post 1198965)
Boguski po tej zmarnowanej setce powinien trafić do młodej ekstraklasy ,niestety Kazek nie ześle go żeby nie robić pokazówki.Przez tego pilkarzyne martwiłem się o wynik do końca meczu gdyby Widzew miał fuksa w końcówce to teraz mielibyśmy 2 punkty mniej w tabeli.

Co ty za przeproszeniem p........sz. Martwiłeś się o wynik? Bidulek. Ile setek w tej rundzie zmarnował Kirm? Albo Biton? Co zrobił Genkow na pejsach? Boguski gra drugi mecz po dwóch latach przerwy. Tylko totalny laik będzie oczekiwał od rekonwalescenta skuteczności. Zsyłać to siebie możesz, na tron, może to pobudzi myślenie.

Dla mnie Boguski to nasza przyszłość i powinien grać jak najwięcej.

ps. Dzięki komu był róg po którym strzelił Genkow? Więc gdyby Boguski strzelił to przez kogo drżałbyś o wynik ? Bo też do końca byłoby 1:0.

Rob_Zombie 05.12.2011 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1198980)
Boguski gra drugi mecz po dwóch latach przerwy.

Po roku.

1234567890

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl