![]() |
Cytat:
mieszkania działaczom załatwić się nie dało, klub cienko prządł więc.. co do koszulki pod dachem. Absolutnie i bez dwóch zdań się należy. |
Cytat:
Cytat:
|
Kaziu to legenda, zasługuje na koszulkę pod dachem, to brat mojego trenera tak nawiasem :D trenował nas przez 3treningi ;D
|
Cytat:
|
Wszyscy Kaziu, Kaziu swoj chlop itd. A ja sie tego najbardziej obawiam, że dla pilkarzy to on nie bedzie autorytetem, kims kto cos zmieni, zagoni do pracy tylko no wlasnie... Kazikiem.
|
Wszystko zależy.
Największe sukcesy w biznesie i zarządzaniu osiągają managerowie preferujący w kontaktach z podwładnymi styl wizjonerski oraz afiliacyjny, ciut rzadziej demokratyczny. Dyktatorski jest dobry ale w bardzo krótkim okresie czasu, na pewno nie służy do budowania drużyny. |
Cytat:
Mi Moskal nie wygląda na takiego co dawał sobie w kaszę dmuchać ale to tylko intuicja. |
Dyscyplina musi być
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._byc_musi.html Czy objęcie przez pana stanowiska trenera oznacza, że na boisku częściej będą pojawiali się Polacy? - Każdy ma swoich faworytów. Z piłką jest jak z polityką - wszyscy się na niej znają. Decydować będzie forma, ale też przeciwnik, z którym gramy. Wybór składu nie jest prosty, dylematy są wielkie. |
Nie jestem do końca przekonana, czy Trener Moskal jest odpowiednią osobą na stanowisku pierwszego trenera. Wydaje mi się, że o ile w roli asystenta spisuje się bardzo dobrze, solidnie wykonuje obowiązki i po prostu pasuje na to stanowisko, to jednak pierwszym trenerem być nie powinien. Brakuje mu dużo, przede wszystkim takiej charyzmy, jaką posiadał chociażby jego poprzednik.Ale nie chce go za bardzo krytykować, każdy dostaje ode mnie kredyt zaufania, oceniać należy na koniec wykonanej pracy.
|
Wiadomo że to nie jest trener na dłużej, ale dobrze robią ze nie łapią pochopnie jakichś patałachów których zwolniono skąd inąd, tylko rozsądnie wybiora nastepce RM
Swoja droga Jimenez jednak wyraził zainteresowanie Wislą, więc kto wie .. |
Czy ktoś może wie jaki bilans ma Kaziu prowadząc pierwszą drużyne ? Bo nie potrafie operować w tym momencie liczbami ale wydaje mi sie że nie jest on taki zły.
|
http://www.weszlo.com/news/8447-Troc...rze_Telefoniki
otóż niestety ma tragiczny bilans 1,44 punkta na mecz ... |
o no to mnie zaskoczyłeś ale niestety matematyka nie kłamie, dziękuje
|
Są trzy rodzaje kłamstw:
- kłamstwa, - wierutne kłamstwa i - STATYSTYKA |
Cytat:
link: http://www.przegladsportowy.pl/Pilka....html#miniPoll |
Za główną
Cytat:
|
No niezle jaja dostawalismy jeden po drugim golu ze stalych fragmentow ale po co cwiczyc...
|
Cytat:
|
Cytat:
Ciekawe, czy brali pod uwagę mecze pucharowe. Jeżeli tak, to (jak zwykle) dali dupy. Większość naszych trenerów nie psuła sobie w nich statystyk :lol: Moskal podobno ma gorszy, ale ponieważ na "weszło" piszą matematyczni analfabeci (co udowodnili nie raz) bez znajomości języków obcych - brałbym to z przymrużeniem oka. |
Ja rowniez trzymam kciuki zeby Kaziowi sie udało ,to Legenda i czlowiek ktorego koszulka juz dawno winna wiesiec pod dachem stadionu.
Do dzis pamietam jego bramke z Saragossa z 25 metrow ktora poderwała chlopakow do tego historycznego wyczynu.Dzis praktycznie niemozliwego. |
Kazimierz Moskal: coś więcej niż praca
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4 Rzeczowy, mądry wywiad. Ciężko nie czuć sympatii do Kazia. |
Kazimierz Moskal przed meczem z Górnikiem [video]:
http://kiks.tv/2011/11/moskal-niewaz...azne-3-punkty/ |
Pełna retransmisja konferencji Kazimierza Moskala przed Górnikiem Zabrze na http://www.malopolskatv.pl
|
wolfy, mowimy o Moskalu a nie o Maaskancie
Kazimierz Moskal - 17.04.2007 - 12.06.2007 9 meczów - 13 punktów - 1,44 |
Myślę, że po tym meczu należy zwolnic Maaskanta yyy to znaczy nie jego już zwolniliśmy... To teraz czas na kogo? :)
|
Jednak nie było efektu nowej miotły :(
|
Cytat:
|
Cytat:
Byłeś wyrozumiały dla pięknego Roberta i czekałeś na efekty jego pracy? To teraz zamknij buzię i daj tyle samo czasu Kazkowi. |
Cytat:
Inna sprawa, że Kazimierz M. lekko przegiął pałę paroma decyzjami personalnymi. Na siłę robi się z gościa trenera, a może on po prostu nie ma do tej roboty talentu... Nie każdy musi trenować Wisłę, są też Puszcze Niepołomice, czy inne Kotwice Kołobrzeg. |
Cytat:
|
Cytat:
Zupełnie inna sytuacja - bardzo szanuję Kazka za wszystko co zrobił dla Wisły, ale umówmy się to nie jest osoba na I trenera Wisły... |
Kaziu wiem że czytasz forum :D
W nastepnym meczu postaw na Kurte , Pareiko i tak ma słabszy okres, postaw na Czekaja, i tak Jaliens ma kontuzke, Postaw na Wilka, Postaw na Bogusia kosztem Kirma, postaw na Małego a Ilieva do srodka. 5 Polaków we Wrocławiu to by bylo coś :) Co masz do stracenia? i tak kazdy przewiduje wpie.rdol od braci z Wrocławia. aha. z Brudem mozna dac sobie spokoj, raczej nic z niego nie bedzie. |
Cytat:
Moskal kompletnie minął się z dobraniem zawodników do pozycji. Musimy doczołgać się do końca tej rudny, uczenie się teraz gry atakiem pozycyjnym jest kompletną bzdurą Moskala... trzeba było zacząć grać na lagę i uzbierać jak najwiecej punktów, dopiero w przerwie po powrocie czołowych piłkarzy nadać tej drużynie inny styl. |
Po przeczytaniu powyższego posta na usta ciśnie się klasyczne pytanie - kim ty ....a jesteś? Na jakiej podstawie oceniasz trenera i to, że minął się z dobraniem zawodników po pozycji? Widzisz ich na treningach? Wiesz, co potrafią i co mówią?
O ile rozumiem krytykę brzmiącą np. niepotrzebnie grali skrzydłami i dośrodkowywali w pole karne, skoro nie ma piłkarza dobrze grającego głową, to teraz kompletnie nie wiem, na czym bazujesz pisząc o tym, że ktoś zagrałby lepiej na jakiejś innej pozycji. |
a na jakiej podstawie Ty oceniasz trenerów? Widzisz ich pracę, widzisz ich warsztat, masz jakiekolwiek uprawnienia do tego, żeby krytykowac takiego Maaskanta?
Sam beret powiedział dzis w Lidze+: "nawet nie chche myśleć co byłoby w Legii gdyby odpadł nam Luboja, Radović i... ktoś jeszcze" |
Cytat:
Wejdę trochę między wódkę a zakąskę, ale wyjątkowo popieram pogląd westersyla, więc tę wiekopomną chwilę pasuje uczcić :) Tak na szybko. 1. Jaliens w wyjściowej jedenastce. Sabotaż, no nie ma racjonalnych przesłanek takiej decyzji. 2. Brud - piłkarz zdecydowanie za słaby na poziom ligowy. Mnie to przypomina takie bezczelne, nachalne wpychanie Polaków do kadry. Bo wypada, bo Legię chwalą to my tez pokażmy naszą zajebistą młodzież. 3. Diaz - całą rundę kopie jako tako na boku obrony, tudzież w środku pomocy - dziś stoper. Obok marnego standardowo Paljicia - to nie mogło wypalić. 4. Nunez - całą rundę środkowy pomocnik (dość sensowny notabene) - dziś nie wiedziec czemu rzucony na skrzydło. Efekt - gramy w pierwszej połowie bez defensywnego pomocnika. Gdyby nie nieporadność Górnika moglismy mieć dwójkę w plecy do szatni i po zawodach już o godzinie 17.45. |
+ Garguła w ataku a Iliev w pomocy...
:lol: |
Dla mnie wstawienie Jaliensa do składu przez nowego trenera jest robieniem sobie jaj z kibiców. Nie wiem, co trener Moskal chciał tym osiągnąć, ale takimi decyzjami zaufania (przynajmniej mojego) nie zdobędzie.
Do tego za kontuzjowanego Jaliensa wchodzi nieopierzony, surowy Czekaj i pokazuje, jak ambitnie powinien grać środkowy obrońca. Tym samym obnażył w ciągu zaledwie 80 minut całkowite lenistwo i tumiwisizm holenderskiego stopera. Dla mnie sprawa jest jasna. Jaliens ma trafić do Młodej Ekstraklasy. Niech pokopie parę tygodni z młodzikami i przemyśli parę spraw. Przygoda się skończyła, pora na "hard work". Emerytów nie potrzebujemy. Kto jak kto, ale Kazek Moskal powinien mieć sentyment do "hard worku", a nie promować leni. Bardzo się dzisiaj rozczarowałem. |
Cytat:
Nie trzeba być geniuszem i chodzić na treningi żeby stwierdzić że Garguła jest wolny jak żółw, a fizyczne pojedynki to przegrał by z juniorami. Wystawienie go na skrzydle to poroniony pomysł (a za jego unikanie gry w defensywie i granie na alibi w tym elemencie to tą opaskę ściągnąłbym mu w trakcie spotkania i dał Czekajowi). Wszyscy krytykowali Roberta za Jaliensa a tutaj Moskal dalej na niego postawił więc coś jest nie tak. Do Moskala nic nie mam ale zwalniać trenera a zespół powierzyć jego asystentom to jest strzał w stopę. W większości z tych zawodników nic nie będzie, z tego zespołu wyciśnięto max. Nasz potencjał ofensywny jest kontuzjowany od meczu z Ruchem co większości łatwo wypadło z głowy przy ocenie trenera, I nie bronię Maaskanta ani nie mam zamiaru krytykować Moskala ale trzeba przestać żyć wspomnieniami, patrzeć na innych i w kółko powtarzać te same błędy. Obecny skład personalny nigdy nie grał kosmicznej piłki i nie ma podstaw aby sądzić że będzie inaczej. Jirsak nigdy swojego talentu nie ujawnił, Kirm nigdy wybitny nie był, Gagrula o formie z GKS-u może zapomnieć, podobnie jak Boguski a Paljic nigdy nie był lewym obrońcom. Nasza młodzież nie jest fantastyczna i nie ma się co do Legi porównywać. O ile Czekaj dzisiaj dał radę to Brud do seniorskiej piłki się nie nadaje i nie ma co chłopa krzywdzić. Owszem można próbować młodych zawodników ale napewno nie na siłę i dzisiaj nas nie zbawią. Jak to dzisiaj skomentował znajomy: Zawodnicy z importu, boisko treningowe z C-klasy a w Lidze Mistrzów szukamy kasy. |
Ja rowniez zdziwilem sie tym ze Kazek postawil na Jaliensa.Mlody Czekaj swoimi dobrymi wejsciami w nogi pilkarzy Gornika pokal co znaczy slowo walka i ambicja.
Nieche juz ogladac holenderskiego kołka w pierwszym skladzie ,ten zespol potrzebuje zmian i od obrony czas zaczac. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl