Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Marsz niepodległości 11.11. 2013 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8342)

kubawislak 11.11.2011 18:05

TVN nie jest naszym wspólnym dobrem. Też jestem przeciwny takiemu zachowaniu. Ale całą sytuację sprowokowali lewaki i geje oraz informacja jakoby Marsz Niepodległości został zdelegalizowany. Takie sytuację budzą złość.
http://niezalezna.pl/18829-marsz-nie...cy-uczestnikow <-- Kibice i kibole brali udział w tym. Na Ekran.tv można było oglądać relacje marszu na żywo.(było słychać wiele okrzyków kibicowskich. Polska Kibolska, pozdrowienia dla Donka i spółki) Nie ma co wierzyć TVN i innym, którzy zawsze bd pokazywać kibica jako bandytę.

adas123 11.11.2011 18:10

jedni warci drugich i tyle w temacie

MatMario 11.11.2011 18:14

Tvn- hot news :D

mlynnek 11.11.2011 18:17

Zachowanie Polaków w tym dniu jest niegodne odzyskanej niepodległości. tyle w tym temacie. zamiast pochodów lepiej by było, żeby te 10 tyś. ludzi ruszyło w tym dniu na ulice swoich małych Ojczyzn i pomagali starszym ludziom czy sprzątali swoje okolice.

heoij 11.11.2011 18:18

Widzieliście kto szedł w pierwszym szeregu na policję ? Legia i Lech bark w bark :-)

Lozeszkur 11.11.2011 18:23

Cytat:

Jeśli wśród nich byli kibice, to nie są oni kibicami. KIBIC ma poglądy PRAWICOWE
A kto tak ku*** powiedział? KIm ty jesteś, żeby decydować kto może być kibicem, a kto nie?

Nie jestem żadnym "lewakiem" nie chcę nikogo bronić. Ale żadna młodzież wszechpolska i narodowościowcy, nie mają żadnego piepszonego monopolu na bycie patriotą i nie mają prawo mówić kto nim jest, a kto nie. Tak samo jak bycie katolikiem nie ma związku z byciem patriotą. Tym gościom co manifestuja w Warszawie bardziej chodzi o to, żeby zrobic roz......., a nie pokazac jakimi są Polakami. Rozwalanie miasta nie ma nic wspolnego z patriotyzmem. Choc mam nadzieje, że te niemiaszki co narobily dziadostwa dostaną porządny w........

LanceTS 11.11.2011 18:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lozeszkur (Post 1190532)
A kto tak ku*** powiedział? KIm ty jesteś, żeby decydować kto może być kibicem, a kto nie?

Nie jestem żadnym "lewakiem" nie chce nikogo bronić. Ale żadna młodzież wszechpolska i narodowościowcy, nie mają żadnego piepszonego monopolu na bycie patriotom i nie mają prawo mówić kto nim jest, a kto nie. Tak samo jak bycie katolikiem nie ma zwiazku z byciem patriotom. Tym gosciom co manifestuja w Warszawie bardziej chodzi o to, ze by zrobic roz......., a nie pokazac jakimi są Polakami. Rozwalanie miasta nie mam nic wspolnego z patriotyzmem. Choc mam nadzieje, że te niemiaszki co narobily dziadostwa dostaną porządny w........

Najpierw trzeba znać swój język ojczysty...

Marszałek 11.11.2011 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lozeszkur (Post 1190532)

Nie jestem żadnym "lewakiem" nie chce nikogo bronić. Ale żadna młodzież wszechpolska i narodowościowcy, nie mają żadnego piepszonego monopolu na bycie patriotom i nie mają prawo mówić kto nim jest, a kto nie. Tak samo jak bycie katolikiem nie ma zwiazku z byciem patriotom. Tym gosciom co manifestuja w Warszawie bardziej chodzi o to, ze by zrobic roz......., a nie pokazac jakimi są Polakami. Rozwalanie miasta nie mam nic wspolnego z patriotyzmem. Choc mam nadzieje, że te niemiaszki co narobily dziadostwa dostaną porządny w........

a po jakiemu to?

Lozeszkur 11.11.2011 18:37

Ok zrobiłem błąd ortograficzny. Przepraszam.

Arked 11.11.2011 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1190535)
a po jakiemu to?

Po takiemu, że można zrozumieć i moim zdaniem gość ma 100% racji.

flamengista 11.11.2011 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 1190463)
Jak macie możliwość to oglądajcie raczej TVP Info a nie TVN24, mniejsza propaganda.

A dlaczego? Oglądanie TVN24 to prawdziwa lekcja medioznawstwa. Nawet ja, niechętny "kibolom" i Bosakom, z przerażeniem oglądałem relację TVN.

Z przerażeniem, bo była skrajnie nieobiektywna. Karykaturalnie nieobiektywna. Dziennikarze tej stacji nie widzą, że osiągają efekt przeciwny od zamierzonego. Moja sympatia po 15 minutach relacji była już przy uczestnikach marszu niepodległości.

Ciekawe, kto w ratuszu beknie za pochopne ogłoszenie "delegalizacji" marszu, która doprowadziła do awantur z Policją. Gdyby nie to, cała demonstracja przebiegłaby względnie spokojnie.

Ogólnie dzisiejszy dzień to klęska środowisk lewicowych - afera z anarchistami niemieckimi, napadającymi na funkcjonariuszy - o czym nawet niechętnie informuje TVN24. To "antifa" rozpoczęła rozróby, reszta była tego konsekwencją.

BTW: swoją drogą, kretyńska nazwa. Do dzisiaj byłem przekonany, że "antifa" jest bojówką, skierowaną przeciwko "manifie".

PS. TVN 24 tak długo płakało i pakowało się w środek g.wna, że wreszcie się doigrało z wozem. Przy okazji nie pokazano "spalonego" wozu transmisyjnego. Dopiero na gazeta.pl widać wybitą szybę i trochę dymu. Z opisu dziennikarzy telewizyjnych można było wnioskować, że z auta zostały tylko zgliszcza.

7 kotów 11.11.2011 18:40

Podobno wóz TVN zjarali przez pomyłkę. Ci od Merkel.

zenders 11.11.2011 18:42

Kiedys musiało to nastąpic a marsz był tylko pretekstem ,pokazalismy ze pomimo zakazow, nakazow wszechobecnej milicji MAMY JESZCZE JAJA

Marszałek 11.11.2011 18:44

jaja jak huj. Bić słabszego i głupszego.

orzeu 11.11.2011 18:54

www.youtube.com/watch?v=BHTrAcSHdsU

wysylajcie im na kontakt24 czy jak to sie tam nazywa. ciekawe czy puszcza :]

Wrocilem z Marszu. Krotka zadyma na pl. Konstytucji, potem spokoj caly czas, chyba ze ktos chce za zaklocanie uznac petardy hukowe. Pozniej w pewnym momencie ktos krzyknal ze jest grupka antify ale to chyba byl farmazon, w kazdym razie w tamta strone pobieglo kilkaset osob solidnej bandy.
Pozniej jeszcze achtung polecial na trawnik przed ambasada radziecka.
Na koncu na placu na Rozdrozu ktos krzyknal "ITI spierdalaj", rozhustano woz transmisyjny i wrzucono im race do srodka. Wracajac z marszu pokrecilem sie jeszcze w okolicy placu Konstytucji, sporo ludzi z flagami chodzilo po ulicach, totalny spokoj, no i to wlasciwie by bylo na tyle. To co widze teraz na tvn24 to jest relacja podkrecona z tysiac razy wzgledem tego co sie dzialo.

Ogolnie w mojej opinii, na marszu duzo wiecej ludzi niz na naszych pochodach mistrzowskich, mysle ze spokojnie bylo 20-30 tys. ludzi jesli nie wiecej. Bardzo duzo kibicow z calej Polski i grupek zadnych wrazen. Jak na taka ilosc bandy do bijatyki to cud ze nie doszlo do naprawde powaznych zamieszek.

Kamell 11.11.2011 18:57

orzeu dużo osob z Wisły? Ponoć lewusy gonieni po mieście są teraz:) http://twitter.com/#!/11listopada

flamengista 11.11.2011 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 1190547)
(...)

Przerażające. Strasznie to napisać, ale wygląda na to, że zagrożona jest polska demokracja. Przez postępowe lewactwo.

Co ważne - widać, że bojówka "antify" to nie tylko niemieccy anarchiści, ale i nasi, polscy. Kwiat polskiej lewicy "intelektualnej" wspiera lewacką gangsterkę.

Oczywiście na gazecie.pl o tym ani słowa.

adas123 11.11.2011 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zenders (Post 1190542)
Kiedys musiało to nastąpic a marsz był tylko pretekstem ,pokazalismy ze pomimo zakazow, nakazow wszechobecnej milicji MAMY JESZCZE JAJA

w przeciwieństwie do mózgu.
Ciekawe ile ludzi, którzy są na marszu jest tam żeby świętowąć Niepodległość a ile tylko dlatego, że można sie ponapierlalać i mniejsza szansa,że wyłowią z tłumu.Wstyd i lewaki i Ci którzy robią teraz rozpierdziel.
Po co organizować coś, co w 99% kończy sie rozwałą. I zamiast sie jarac zenders jakich to jaj nie mają oni pomyśl kto za każdym razem płaci za szkody, za ochrone bandy która z tą ochroną sie tłucze. Każdy z nas, kto płaci podatki.Ja nie mam ochoty finansować pokrycia szkód wyrządzonych przed bandę gówniarzy.

PvD 11.11.2011 19:06

Z przerażeniem ogląda się gdy policjant na służbie mający dbać o bezpieczeństwo i porządek w kraju ot tak kopie polskiego obywatela. Co innego użycie siły bądź środków do zatrzymania, a co innego kopanie po głowie leżącego nie stwarzającego już człowieka.

Proud 11.11.2011 19:06

Cytat:

Jestem w szoku...co za czasy...

mr mojo 11.11.2011 19:09

Przecież to anarchiści przebrani w koszulki odblaskowe policji. Klasyczna zagrywka, działo się tak min. w Londynie , Grecji czy Rzymie.

orzeu 11.11.2011 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamell (Post 1190548)
orzeu dużo osob z Wisły? Ponoć lewusy gonieni po mieście są teraz:) http://twitter.com/#!/11listopada

To niech napisze ktos bardziej kompetentny. Na stronie SKWK mysle ze pojawi sie jakas relacja albo napisze na forum (tym lub tym nowym) ktos kto zna dokladna liczbe.
Wiekszosc kibicow bez swoich barw, w oczy rzucala sie najbardziej oczywiscie Legia oraz zwarte grupki w czapkach ŁKS, GKS K-ce, Lecha, Ruchu, Stali Gorzow, Arki, Lechii i wiele innych. Nasi w wiekszosci bez barw ale czapki Wisly tez widoczne :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr mojo (Post 1190557)
Przecież to anarchiści przebrani w koszulki odblaskowe policji. Klasyczna zagrywka, działo się tak min. w Londynie , Grecji czy Rzymie.

Wlasnie tez zdziwilo mnie bardzo wiele osob wygladajacyh na cywli ubranych w kamizelki "policja". W tym kilkanascie kobiet. Byli rozsiani po calym centrum w grupkach 4-6 osobowych. Na policjantow to oni za cholere nie wygladali ale z drugiej strony na bojowki lewackie tez nie... Uznalem ze moze to dziennikarze i fotografowie dostali kamizelki zeby to byl taki rodzaj "ochrony" dla tych ludzi. Ale kto to byl to do tej pory nie wiem.

Ela 11.11.2011 19:13

Cytat:

wysylajcie im na kontakt24 czy jak to sie tam nazywa. ciekawe czy puszcza :]

Wrocilem z Marszu. Krotka zadyma na pl. Konstytucji, potem spokoj caly czas, chyba ze ktos chce za zaklocanie uznac petardy hukowe. Pozniej w pewnym momencie ktos krzyknal ze jest grupka antify ale to chyba byl farmazon, w kazdym razie w tamta strone pobieglo kilkaset osob solidnej bandy.
Pozniej jeszcze achtung polecial na trawnik przed ambasada radziecka.
Na koncu na placu na Rozdrozu ktos krzyknal "ITI spierdalaj", rozhustano woz transmisyjny i wrzucono im race do srodka. Wracajac z marszu pokrecilem sie jeszcze w okolicy placu Konstytucji, sporo ludzi z flagami chodzilo po ulicach, totalny spokoj, no i to wlasciwie by bylo na tyle. To co widze teraz na tvn24 to jest relacja podkrecona z tysiac razy wzgledem tego co sie dzialo.

Ogolnie w mojej opinii, na marszu duzo wiecej ludzi niz na naszych pochodach mistrzowskich, mysle ze spokojnie bylo 20-30 tys. ludzi jesli nie wiecej. Bardzo duzo kibicow z calej Polski i grupek zadnych wrazen. Jak na taka ilosc bandy do bijatyki to cud ze nie doszlo do naprawde powaznych zamieszek.

Ja też już wróciłam.
Wybacz, że uściślę, bo spotkaliśmy się już w czasie Marszu - na pl. Konstytucji całkiem spora zadyma była. Akurat tak się składa, że byłam blisko centrum wydarzeń. Na tyle blisko, że oberwałam strumieniem z armatki wodnej i nałykałam się gazu.
Na policję posypało się sporo rac, petard i kostki brukowej.
Zadymę rozpoczęły oczywiście przepychanki z lewakami z blokady.
Niestety dopięli swego częściowo i Marsz przeszedł inną trasą.

Zadymiarze z antify cały dzień polowali na ludzi w barwach narodowych. Dotkliwie pobili kilku kibiców Bałtyku.

Arked 11.11.2011 19:13

Brak słów... Czego oczekiwać od "kiboli" i "zadymiarzy" jak policja się tak zachowuje. Ale oczywiście wszystko jest kur... ok. Ten gość kopiący po głowie powinien jutro wylądować na bezrobociu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela
Zadymiarze z antify cały dzień polowali na ludzi w barwach narodowych.

W jakim sensie? Normalnych ludzi z flagami? Nie mieści mi się to w głowie k...a.

Ela 11.11.2011 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1190560)
W jakim sensie? Normalnych ludzi z flagami? Nie mieści mi się to w głowie k...a.

Przede wszystkim na kibiców. Ale jak pokazuje filmik wrzucony przez Orzeua, nie tylko :]
Grupę rekonstrukcyjną ( stroje z okresu Księstwa Warszawskiego ) też zaatakowali.

martin_6 11.11.2011 19:25

Niestety, kilka incydentów po stronie Marszu było i nie ma co tych ludzi bronić. Przypominam, że prawicowa wizja świata, w przeciwności do lewackiej, przewiduje szacunek do prywatnej własności, do wytworów cudzej pracy. Niszczenie cudzego mienia to po prostu idiotyzm, nie do pogodzenia z wartościami, jakie powinny za nami stać. Poza tym, marsz rok temu był naszym wielkim sukcesem, bo po stronie Marszu był spokój, a jedyne zadymy wywoływali lewacy, co sprawiało, że sympatia zwykłych ludzi usadawiała się bardziej po naszej stronie, pomimo propagandy części mediów, które jak oczywiście próbowały szukać dziury w całym. Teraz sami im podsuwamy tematy, by ciągnąć je przez tygodnie i obrzydzać ruchy prawicowe i narodowe. Szkoda.

flamengista 11.11.2011 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 1190564)
to jak opisuje to gazeta, top jakaś maskara
nie myślałem, ze są aż tak nieobiektywni

Zakładam, że ironizujesz:-D

Przecież to właśnie gazeta współorganizowała "Kolorową Niepodległą". Ale nie sądzę, by teraz mieli pełną satysfakcję. Smród z bojówkami antify będzie się jeszcze ciągnął.

PS. Ciekawy komentarz, cytuję tylko fragment:

Cytat:

Zde­cy­do­wa­nie można stwier­dzić, że pozu­jące na inte­lek­tu­ali­stów środo­wi­sko „Kry­tyki Poli­tycz­nej”, w dniu dzi­siej­szym zban­kru­to­wało. Nie­pod­le­głość Pol­ski to nie jest zabawa, to nie jest powód do bicia w homo-niemieckie bębenki! A ta zabawa naprawdę nie musi się wszyst­kim podo­bać i wy także musi­cie to sza­no­wać i tole­ro­wać skoro doma­ga­cie się sza­cunku i tolerancji!
http://obserwatorpolityczny.pl/index...ana-i-polegla/

Porter 11.11.2011 19:43

polsat, tvn jedno gówno...

Lecą zdjęcia z zadymy, już nie wiem która stacja, a "dziennikarka": wiele transparentów narodowców nawoływało do nienawiści, duzo było "Bóg, Honor, Ojczyzna".

Cycki opadają...

Dzieki takim stacjom, staje się coraz bardziej radykalny. Prawda zwycięży.
ps. wklejajcie linki do nk, facebooka, dajcie opisy na gg z tym linkiem i w innych badziewiach:

Każda akcja rodzi reakcję. Nie wiem jak można blokować legalny marsz, a policja do tego dopuszcza.

zenders 11.11.2011 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1190543)
jaja jak huj. Bić słabszego i głupszego.

KTO słabszy milicja?co ty .......isz .Zajebisty plus marszu wiele ekip ramie w ramie przeciwko wąsom

wislacki 11.11.2011 19:45

W Krakowie na odpowiedniku marszu 7-8 osób
Zaśpiewaliśmy wspólnie kilka pieśni patriotycznych i po hymnie rozeszliśmy się każdy w swoją stronę.

Koło 19 w czasie koncertu pieśni na Rynku pojawiła się grupa hiszpańskich(?) lewaków w liczbie 4 z jakąś czerwoną szmatą - gwizdali, prowokowali. Poszliśmy do nich z kumplem i powstała mała przepychanka, ale za chwilę zareagowali też starsi, ktoś chciał wzywać suki, wiec tamci grzecznie przeprosili i poszli gdzie indziej.

kubawislak 11.11.2011 19:46

Odnośnie tego filmu, to zastanawiam się czy to rzeczywiście były pały... Jakoś dziwnie ubrani byli... Nioe mieli żadnych mundurów, zwykłe dżinsy i kurtki, a na nich właśnie te kamizelki...

Adam.M79 11.11.2011 19:48

Zawsze wydawało mi się, że Święto jest po to aby je " świętować". A część tam pojechała tylko aby wziąć udział w zadymie i ponapierd... się z policją i pedałami. Oczywiście można zwalić winę na miasto, policję, pedałów, dziennikarzy i kogo tylko chce się jeszcze, tylko pytanie po co okłamywać innych i siebie? Części uczestników chodziło tylko o rozróbę (paru znajomych którzy tam się wybierali nawet się z tym niestety nie kryli, a z pewnością nie byli wyjątkiem jak wskazują fora prawicowe) i dokładnie to osiągnęli. Szczytna idea została zbrukana przez grupę idiotów. WSTYD.

I żeby było jasne, ktoś chce napier... białe kaski niech to robi. Ale nie na Marszu Niepodległości, bo to nie jest godne miejsce i czas.

wisl@k_TS 11.11.2011 19:54

Ciekawa sprawa z tymi psami. Jakby byli po cywilu to by wyglądali jak ta ....a co biła, jakby w mundurze to wiadomo białe kaski i pała, ale ci z filmiku? Dżinsy, kamizelka i baton w ręce? Coś mi tu nie pasuje...

Kinematograf 11.11.2011 19:59

Lewackie bojówki, przebrane za policjantów. Już nie raz robili takie numery.. Oczywiście pewności nie mam

Glazik 11.11.2011 20:00

z 2 strony rozkminili ze to ktos bedzie rozkminial...

flamengista 11.11.2011 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adam.M79 (Post 1190573)
Zawsze wydawało mi się, że Święto jest po to aby je " świętować". A część tam pojechała tylko aby wziąć udział w zadymie i ponapierd... się z policją i pedałami. Oczywiście można zwalić winę na miasto, policję, pedałów, dziennikarzy i kogo tylko chce się jeszcze, tylko pytanie po co okłamywać innych i siebie? Części uczestników chodziło tylko o rozróbę (paru znajomych którzy tam się wybierali nawet się z tym niestety nie kryli, a z pewnością nie byli wyjątkiem jak wskazują fora prawicowe) i dokładnie to osiągnęli. Szczytna idea została zbrukana przez grupę idiotów. WSTYD.

Owszem, tylko że zadymę sprokurowali także uczestnicy Kolorowej Niepodległej. Którzy zamiast przemarszu i świętowania niepodległości postanowili innym to świętowanie utrudnić.

I w celu realizacji hasła
Cytat:

NIE! dla mowy i czynów nienawiści
ściągnęli bojówki antify.

Poczytaj sobie, jakie mieli hasła, bo moim zdaniem warto:

Cytat:

tradycję narodową traktujemy krytycznie i refleksyjnie, jako wielowątkowe źródło inspiracji, a nie jak nienaruszalny skansen (...) kolory tęczy nie kłócą się nam z biało-czerwonym - a kolor brunatny jak najbardziej (...)
http://www.krytykapolityczna.pl/Zapr.../menuid-1.html

Po prostu Krytyka Polityczna pomyliła sobie święta. Paradę Równości nie organizuje się 11 listopada, a to im wychodziło najlepiej.

kubawislak 11.11.2011 20:00

Cytat:

Ale dlaczego tak się dzieje, ano dlatego, że Polski naród nienawidzi gejów i komuchów. Dodatkowo młodzi ludzie nasłuchali się od rodziców jak to było za komuny, że musieli się napier* z komunistyczną milicją itp. Od dziadków, że walczyli w wojnie. I po prostu nie chcą się czuć gorsi. Po za tym jak widzę pedałów to tez mam ochotę ich zapierd*.A najgłupszy pomysł mieli rządzący, którzye zezwolili w święto NIEPODLEGŁOŚCI, na powiedzmy sobie szczerze Parade gejów i pomyleńców!!!!

Arkas 11.11.2011 20:00

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html

Cytat:

Podkreślił, że należy zastanowić się, co złego dzieje się w społeczeństwie, że "Marsz Niepodległości" zgromadził tylu uczestników. "Polska naznaczona jest ksenofobią i nietolerancją. Jesteśmy w Warszawie, gdzie podczas II wojny światowej istniało największe getto żydowskie, z którego eksterminowano pół miliona ludzi" - mówił Biedroń
Ludzie którzy czują się Polakami i chcą to jakoś wyrazić są faszystami ! Kur*a mać. Brakuje mi słów. Blokuje legalny marsz, ale jak my będziemy blokować jego marsz homosiów w Krakowie na rynku to będziemy be i źli. Dobrze że tyle osób było na tym naszym marszu, szkoda jedynie że tak się skończył jak się skończył. A Bierdoń pewnie będzie pisał listy że go znów policja dopadła i spałowała.
A wybiórcza będzie zbierała plony teraz do poniedziałkowego numeru, a Tusk zamykać ulice.

manolo 11.11.2011 20:08

Miałem sen, piękny sen. A w nim widziałem Polskę bez dziennikarzy i polityków... Wyobrażacie to sobie... Mogłoby być tak pieknie...

zenders 11.11.2011 20:09

Cytat:

I żeby było jasne, ktoś chce napier... białe kaski niech to robi. Ale nie na Marszu Niepodległości, bo to nie jest godne miejsce i czas.

Uważasz ze Nasz kraj jest niepodległy (żądzą nami żydy pedały komuchy),walka o niepodleglość trwa dalej

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl