Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisla - Belchatow (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8292)

zim zum 19.09.2011 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1166629)

co do Diaza... grał dzisiaj bardzo dobrze, mial kilka dobrych interwencji odcinając napastników Bełchatowa od podań i angażowal się w gre do przodu. Nie rozumiem takiego przyp...ania sie do niego

Gra na zbyt dużym radarze.

Ciągle o tej cracovii, kim oni są itp itd, a potem idą z meczu i barwy po kurtke. Zastanówcie się trochę.

moce 19.09.2011 22:09

Bunoza mial dobre wejscie ale jeden niepelny mecz i to z tak slabym przeciwnikiem to za malo zeby go wkrecac do pierwszej 11 jest PP tam mozna sprawdzic czy jest jakis postep w jego grze osobiscie uwazam ze lepszy w defensywie od obecnych stoperow nie bedzie w wisle najbardziej brakuje mi dwoch rzeczy pierwsza to wiecej gry z pierwszej pilki a co za tym idzie wiekszy ruch na boisku a druga to przeglad pola gdyby dzis zamiast tluc na sile z kazdej pozycji pilka byla by podawana do lepiej ustawionego zawodnika to gks dostal by worek bramek a na liscie strzelcow do Bitona doszly by jeszcze ze dwa nazwiska a tak caly czas w wisle jest zasada kazdy sobie rzepke skrobie

KOMINEK 19.09.2011 22:17

koniec bo bany polecą macie tematy kibicowski i tam się wyżywajcie

Adenalix 19.09.2011 22:23

Krótko o meczu z perspektywy E21:

1. Aż miło (przykro?) patrzeć jak nasi obrońcy po profesorsku grają z takim przeciwnikiem jak Bełchatów, poza oczywiście przecinaniem dośrodkowań, z czym mamy problemy permanentne(już w 1 minucie omal nie zakończło się bmką po wrzutce Kosy). Przeciwko drużynom z europejskich pucharów, gdzie pressing jest dużo większy, a gra szybsza, ilość błędów jest o wiele większa. Pokazuje to po raz kolejny, że nasza liga jest słabsza niż poziom sportowy np. klubu Odense.

2. Fajowo gra Czarek Wilk. Podoba mi się, jak naśladuje sposobem gry Sobola, który jest dla mnie numer jeden w Wiśle jeśli chodzi o znaczenie w pierwszej jedenastce.

3. Gramy bardzo defensywnie. Zwróćcie uwagę proszę, że nawet z o wiele słabszym przeciwnikiem jakim był Bełchatów, Diaz i Lamey czyli dwaj boczni obrońcy rzadko podłączali się do akcji ofensywnych. Tak jakby mieli obawę pozostawić samych tylko graczy środkowych na własnej połowie. Oczywiście obawę ma zapewne Trener Maskaant bo to jego założenia. Zupełnie inaczej niż za czasów Baszcza i Pietii. Gramy jednym tylko napastnikiem i dwoma defensywnymi pomocnikami. Dodatkowo gramy częściej środkiem, rzadko przenosząc ciężar gry na skrzydła (znów porównując to nie tylko do czasów obecnego dziś na boisku Kosy i Uche, ale choćby Zienia i Błaszcza). To dlatego Dudu ma taki problem, aby zagrać dobrą akcję. Uwaga jest skupiona tylko na nim, a dodatkowo posiada on o wiele gorsze warunki fizyczne niż Genkov, który umie się przepchnąć.

4. Patryk Małecki... Nie było mnie na meczu z Lechią Gdańsk - urlop. Siedzę jednak na trybunie "pikników". Moja pierwsza myśl po przeczytaniu zachowania Małeckiego była taka: "mieliśmy w 105-letniej tradycji wspaniałych piłkarzy, któzy nakrywali swoją boiskową i pozaboiskową postawą Małego czapką. Oprócz legendy Reymana mieliśmy mistrzów olimpijskich, brązowych medalistów mistrzostw świata i wielokrotnych reprezentantów Polski. Czy ktoś z nich kiedykolwiek wysłał kibiców do Cracovii? Nie. Po prostu, Małecki zachował się jak cymbał". Podkreślam: zachował się ale nie, że jest cymbałem. Po dzisiejszym meczu widzę w Małym gościa z sercem na dłoni, który chciał tak bardzo się dziś pokazać, że aż mu nie wychodziło. Troche to narcystyczne z jego strony, ale przede wszystim to taka romantyczna postawa gościa, który zawsze mówi to co myśli i przysparza mu to kłopotów. Teraz sobie myślę, że powiedział stanowczo za dużo i tak naprawdę powinien to zmazać dobrą postawą na boisku. Grązespołową dla Wisły, a nie dla siebie. Dziś taką chęć w meczu z Bełchatowem z nim dostrzegłem. A tym, którzy gwizdali na niego podczas każdego nieudanego zagrania, aby go zdeprymować, aby go poniżyć, napiszę krótko: nie zachowaliście się jak cymbały. Po prostu nimi jesteście.

Mam mieszane uczucia co do tej sprawy, bo padły słowa bardzo poważne. Na trybunie E nie zasiadają przypadkowi ludzie. Przynajmniej nie tylko. Kiedyś kibice z naszego Młyna przejdą na inną trybunę. Założycie rodziny, będzie miec dzieci - to naturalna kolej rzeczy. Kibicujemy Wiśle z równym oddaniem co Wy, choć inaczej. Ja bardzo szanuję kibiców z najgłośniejszej trybuny - miałem tam debiut w 1993 roku, a na Wiśle w latach osiemdziesiątych. Słowa o Cracovii mogły dotknąć niektórych kibiców do żywego. Nie trzeba nam jednak wielkich konfliktów, a próby godzenia tych, dla których Biała Gwiazda to znak ponadprzeciętny.

Pozdrawiam i przepraszam za offa.

Adenalix 19.09.2011 22:24

Przepraszam Admina, będę się wyżywać w temacie kibicowskim od tej pory. Pozdrawiam.

alberto 19.09.2011 23:15

fajny reportażyk z meczu z bełchatowem - http://www.malopolskatv.pl/wisla-wygrywa-show-bitona/ . Kosowski gada, że przykro by mu było gdybyśmy go wygwizdali

wolfy 19.09.2011 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1166645)
Przykre to.

Takie życie, palantów nigdy nie brakowało.

Brawo dla Bitona, bez niego bylibyśmy w przysłowiowej dupie. Szkoda, że reszta nie potrafi ukąsić.
Dobrze, że jest Bełchatów. Zawsze to pewne punkty. Przyjeżdżają, nie robią jakichś problemów, nawet jak naszym nie idzie to Sapela pomoże...

domin_czyzyny 20.09.2011 00:49

dzisiaj Diaz kilka razy lewa strona fajnie pociagnal w ofensywie, ale jego gra obronna to porazka. Jak najszybciej powinien zostac zdjety z tej pozycji. Wg mnie Diaz to ew. Defensywny pomocnik, tzw. Przecinak.

Daja`n 20.09.2011 07:26

A ja zastanawiam się czy P.Małecki może zagrać jeszcze gorsze spotkanie?Widać było że wczoraj cierpiał na boisku,oj siedzi mu mocno w głowie to całe zamieszanie z kibicami do którego zresztą sam doprowadził.

flamengista 20.09.2011 08:29

Krzywy i serek - potrzeby fizjologiczne załatwia się w toalecie, nie na forum. Ostrzegam, za chwilę skończy się czerwienią.

nesta 20.09.2011 08:33

Mecz - dramat. Chyba jeden z najgorszych w tym sezonie. Zero jakiejkolwiek ambicji, walki, dynamiki, pomyslu na gre. Mialem wrazenie, ze juz z Lechia sie bardziej starali i im zalezalo. No ale wlasnie.. Tym razem byla skutecznosc. Oby to byl przyczynek do lepszej gry w przyszlosci, jakies przelamanie, a nie tylko zwyciestwo przez Bitona.

Musza sobie troche w glowach poprzestawiac, bo jak to dalej tak bedzie wygladac to frekwencja bedzie leciec w dol. I nawet nie wina Maaskanta, bo psim obowiazkiem za takie pieniadze jakie zarabiaja jest zapierdalanie w kazdym meczu, niezaleznie czy graja z C-klasa czy w lidze europejskiej. Natomiast wina trenera jest brak jakiegokolwiek progresu w grze w ofensywie. Nie mowie, ze nie ma pomyslu, ale bardzo zle z jego realizacja. Nie mozna wszystkiego opierac na pojedynczych zrywach napastnikow.

Generalnie klimat obok Wisly sie zrobil do dupy, co dziwne, bo jest LE, jest mistrzostwo. Kibice leca w chuja a propos Maleckiego (obie strony, jedni sie zachowuja i piszcza jak nastolatki na Biebera, a drudzy dalej gwizdaja), klub zaklamuje rzeczywistosc jakimis debilnymi komunikatami o biletach, frekwencja leci, no bo ilez mozna przez 10 lat ogladac ten sam scenariusz. I nie przeklenstwa zdobeda nam kibicow, wygraja konkurencje z sasiadka, ale dobry klub, dobra druzyna, obudzenie sie Cupiala.

lazy 20.09.2011 09:00

nesta - ten mecz to nie dramat, nie przesadzaj, kontrolowaliśmy grę przez cały czas, przewaga w posiadaniu piłki była miażdżąca. Wiem że powinno się w takiej sytuacji nabić jeszcze 2-3 bramki, ale problem z formą indywidualną zawodników jest znaczący.
Mecz "dramat" to był z Lechią.

Co do klimatu wokół Wisły to rzeczywiści się spieprzył - ale mam jednak wrażenie że to efekt kolejnej nieudanej wycieczki do LM. Znowu niepotrzebnie rozdmuchaliśmy balonik i teraz wszyscy mają kaca, a co poniektórzy cierpią na cięższe przypadki frustracji (vide gwiżdżacy kibice i sam Małecki).

Problem jest jak już wspomniałem z formą kliku zawodników: Kirm, Małecki, Chavez, Jaliens. Przecież wiemy że potrafią grać lepiej. Wyklinany na forum Kirm był - pod względem statystyk - naszym najlepszym zawodnikiem w poprzednim sezonie. A teraz - kompletny brak formy, dynamiki...

joshi 20.09.2011 09:01

nesta, oglądnij sobie ten mecz drugi raz, bo zarzucanie naszym braku ambicji czy woli walki to puste frazesy, Wilk i Sobol wygrali mnóstwo pojedynków, cały czas jeździli na dupie, nie odpuszczał Melikson mimo, że ewidentnie mu nie szło, co mi rzuciło się w oczy to to, że nawet Guła jak wszedł to grał na całego,a walka to nie jest jego mocna strona, ale widać w nim było wielką ambicję.

Mały słabo, chęci miał ogromne, ale za bardzo chciał się pokazać. Kirm nie zaskoczył, cały ten sezon źle się dla niego zaczął, zmarnowana setka pod koniec meczu tylko to potwierdza.

nesta 20.09.2011 09:08

Owszem, w drugiej polowie zaczelo to jakos wygladac. Natomiast pierwsza byla tak slamazarna, bez polotu, bez tego czegos. Mielcarski mowil dokladnie to samo. Nie zgadzam sie z nim czesto, ale tu mial racje. Maaskant musi poprawic ta roznice w grze w obu czesciach, bo przyjdzie mecz z lepsza druzyna i po pierwszej polowie bedzie pozamiatane.

lorddavy 20.09.2011 09:11

2:0 to super wynik. Naprawdę ciężko o jakieś fajerwerki w grze, jak na skrzydłach biega Kirm wspomagany przez Lameya i Diaza (który i tak z nich najlepiej wyglądał) a w środku gra dwóch defensywnych pomocników. W dodatku Bełchatów broni się prawie całym zespołem nawet po stracie bramki. Ja jestem ciekawy meczu z Legią, jak obrona ogarnie Ljuboję to będzie dobrze.

Kurz 20.09.2011 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1166749)
Owszem, w drugiej polowie zaczelo to jakos wygladac. Natomiast pierwsza byla tak slamazarna, bez polotu, bez tego czegos. Mielcarski mowil dokladnie to samo. Nie zgadzam sie z nim czesto, ale tu mial racje. Maaskant musi poprawic ta roznice w grze w obu czesciach, bo przyjdzie mecz z lepsza druzyna i po pierwszej polowie bedzie pozamiatane.

Czego tak naprawdę się spodziewałeś? Poza tym, że mamy potencjał piłkarski, jaki mamy, o czym już powiedziano chyba wszystko, w praktyce przekonujemy się czy rzeczywiście jesteśmy w stanie grać tak często, jak teraz, przy okazji zachowując walory motoryczne i motywacyjne. Wczoraj widzieliśmy na przykład słabszego Meliksona niż zwykle. Dziennikarze oczywiście chrzanią, że to kwestia rozszyfrowania, podwajania itp., ale g... prawda, Maor nie miał wczoraj powera, był wyraźnie "zjechany" (i nie tylko on). Tego się zresztą należy spodziewać, bo przy swoim stylu gry i braku zmiennika z prawdziwego zdarzenia, nie da rady grać na najwyższym poziomie w każdym meczu.

Karamazow 20.09.2011 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1166750)
2:0 to super wynik. Naprawdę ciężko o jakieś fajerwerki w grze, jak na skrzydłach biega Kirm wspomagany przez Lameya i Diaza (który i tak z nich najlepiej wyglądał) a w środku gra dwóch defensywnych pomocników. W dodatku Bełchatów broni się prawie całym zespołem nawet po stracie bramki. Ja jestem ciekawy meczu z Legią, jak obrona ogarnie Ljuboję to będzie dobrze.

Wymieniłeś wszystkich piłkarzy grających wczoraj na bokach poza najsłabszym moim zdaniem wczoraj, Patrykiem, przypadek?
Cieszą 3 punkty, martwi to, że zamiast dać szansę Czekajowi promuje się Jaliensa i Bunozę(wiem, nieźle wczoraj zagrał). Z liderem tabeli zaprezentował się przyzwoicie, więc czemu nie dać mu zagrać dwóch meczów obok Chaveza.

lorddavy 20.09.2011 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karamazow (Post 1166754)
Wymieniłeś wszystkich piłkarzy grających wczoraj na bokach poza najsłabszym moim zdaniem wczoraj, Patrykiem, przypadek?
Cieszą 3 punkty, martwi to, że zamiast dać szansę Czekajowi promuje się Jaliensa i Bunozę(wiem, nieźle wczoraj zagrał). Z liderem tabeli zaprezentował się przyzwoicie, więc czemu nie dać mu zagrać dwóch meczów obok Chaveza.

Mały zagrał wczoraj słabo ale wg. mnie to piłkarz, który może zrobić różnicę więc nie mogę go ustawiać w rzędzie z tymi, po których się nie spodziewam niczego więcej niż chociaż poprawności.

A Czekaj jest kontuzjowany.

funkykoval 20.09.2011 09:40

W takim stanie mentalnym i punktowym w lidze - w jakim jest Wisła każźde zwycięstwo cieszy i powinno cieszyć wszystkich.
Przede wszystkim odiblismy się od dna jakim było 10 miejsce, strata do lidera wynosi raptem 3 punkty.
W samym meczu widać było, że Chavez wyraźnie osłabł - już w meczu z Odense było słabo, wczoraj, też nie było dobrze. Natomiast cieszy postawa Bunozy - jak dla mnie facet zagrał chyba najlepszy mecz w barwach Wisły jaki oglądałem. Powinien wskoczyć do pierwszego składu zespołu dając odpocząć Jaliensowi i Chavezowi.....
Małecki wczoraj starał się, ale niestety rajdy na przebój ze spuszczoną głową i liczenie tylko na swoją szybkość nie dają zespołowi żadnego pozytywu. Mały musi grać bardziej zespołowo, zresztą podobnie jak i Kirm. Garguła - facet również się stara, ale najczęściej podejmuje złe decyzje, słabo radzi sobie z pressingiem, na dodatek jak widzę zbliżenie z żującym gumę Garguła, to jestem poirytowany.
Ogółem nic wielkiego, ale najważniejsz są 3 punkty i po raz pierwszy bez drżenia serca dowiezione bezproblemowo do końca

Kurz 20.09.2011 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1166756)
Mały zagrał wczoraj słabo ale wg. mnie to piłkarz, który może zrobić różnicę więc nie mogę go ustawiać w rzędzie z tymi, po których się nie spodziewam niczego więcej niż chociaż poprawności.

Prawdę mówiąc i tak musi grać, bo nie ma dużego wyboru. Iliev nie da rady zasuwać co 3 dni.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1166758)
Małecki wczoraj starał się, ale niestety rajdy na przebój ze spuszczoną głową i liczenie tylko na swoją szybkość nie dają zespołowi żadnego pozytywu. Mały musi grać bardziej zespołowo, zresztą podobnie jak i Kirm.

Akurat nie czepiałbym się jego stylu gry, tzn. nie ma sensu do tego ciągle wracać. Po prostu Mały i Kirm od początku sezonu są "pod formą" i o ile Kirm troszkę się ostatnio poprawił, Patryk jest ciągle dużo słabszy niż pół roku temu.

Marszałek 20.09.2011 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1166758)
Natomiast cieszy postawa Bunozy - jak dla mnie facet zagrał chyba najlepszy mecz w barwach Wisły jaki oglądałem.

Też mnie to cieszy,ale już mniej gdy się spojrzy na to jak grał rywal. Na tle takiego przeciwnika nietrudno zabłysnąć. Fajnie by było jakby Maaskant dał więcej pograć Bunozie. Chavez ewidentnie się zepsuł więc Bunoza może się wykazać. Do tego fajnie by było jakby ogrywał się także w LE.

sergio 20.09.2011 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1166760)
Też mnie to cieszy,ale już mniej gdy się spojrzy na to jak grał rywal. Na tle takiego przeciwnika nietrudno zabłysnąć. Fajnie by było jakby Maaskant dał więcej pograć Bunozie. Chavez ewidentnie się zepsuł więc Bunoza może się wykazać. Do tego fajnie by było jakby ogrywał się także w LE.

Na tle takiego przeciwnika jak piszesz Lamey, Jaliens, Diaz i Chavez mieli nie male trudności żeby zabłysnąć nie uważasz?
Naszą siłą we wczorajszym meczu było zdominowanie środka pola i bardzo dobra gra obu środkowych pomocników. Do tego należy dodać Bitona i Sapele i mamy 2:0. Z Ruchem nasza gra musi wyglądać o wiele lepiej szczególnie w obronie i na skrzydłach. Ja mam nadzieje że Mały i Kirm wkońcu pokażą swoje oblicze z poprzedniego sezonu.

willow 20.09.2011 10:30

Co by nie pisać na gorąco po powrocie, postanowiłem obejrzeć jeszcze raz wczoraj powtórkę.
Oryginalny nie będę:

1. Dwie różne połowy, dwie różne Wisły. W I dno i metr mułu, w II znacznie lepiej. W końcu widziałem Wisłę walczącą o każdy cal boiska

2. Bełchatów nie powinien być w żadnym razie podstawą do wyciągania jakichkolwiek wniosków na temat naszej drużyny. Tak słabej drużyny dawno nie widziałem. Pasiaste damy już lepiej w piłkę kopią.

3. Najsłabsi na boisku: Kirm i Małecki. Mały się spalił, chciał udowodnić, że jest najlepszy. Szkoda, bo stać go na lepszą grę.

4. Najlepsi na boisku: Hm. Ciężko powiedzieć. Sobol? Bunoza? Wilk?

5. Pierwsza bramka piękna, druga prezent od Sapeli

6. Znowu dziwne roszady Maaskanta. Grał Kirm, ławę grzał Iliev.

reasumując: gdyby to był jakiś mocniejszy przeciwnik, można by było próbować wyciągać jakieś wnioski, ale tak?

mitmichael 20.09.2011 10:32

Dodatkowo Bunoza nie boi sie ruszac do przodu tak jak to robi Jovanovic przez co przednia formacja ma wiecej okazji by dostac lepsza pilke do wykonczenia akcji. W koncu strzelilismy wiecej niz jednego gola - sytuacja z wygrywaniem 1-0 lub remisem robiła sie juz frustrująca.

Jagul 20.09.2011 10:45

Świetny mecz Wilka i Sobolewskiego. Widać było wielkie zaangażowanie i walkę o każdy metr boiska. Szkoda, że niektórzy obcokrajowcy nie są gotowi do takich poświęceń...
Małecki może nie zagrał jakiegoś cudownego spotkania ale co mi się podobało, to to, że szukał partnerów i nie grał indywidualnie. Szkoda, że nie wykorzystał swojej szansy pod koniec drugiej połowy.
Bunoza zdecydowanie na plus. Pewny z tyłu, potrafił rozegrać, naprawdę nieźle. Może w najbliższym meczu powinna wystąpić para Bunoza - Chavez??
Biton wczoraj bardzo aktywny, piłka go szukała i mogło paść więcej bramek. Mam jednak nadzieję, że ktoś go wspomoże w lidze jeżeli chodzi o strzelanie bramek.

Titto 20.09.2011 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1166772)

Mnie zdziwiło bardziej to, że w pierwszej jedenastce wyszedł Małecki w miejsce Ilieva.
Kirm w poprzednim meczu z Odense strzelił bramkę, generalnie zagrał nie najgorszy mecz, natomiast Małecki w meczu z Odense po wejściu nie wniósł zupełnie nic do gry i miał jakieś...3 kontakty z piłką. Z Bełchatowem Kirm nie zagrał najlepszego spotkania, ale zaliczył asystę dlatego w następnym meczu chciałbym oglądać skrzydła Iliev-Kirm.

Chrisman 20.09.2011 11:12

to co zrobil malecki w sytuacji po rzucie roznym i glowce lameja wola o pomstę do nieba

borys 20.09.2011 11:54

W tym meczu zagranie 2 defensywnymi pomocnikami bylo jak najbardziej trafione raz, ze srodek zostal przez nas zdominowany, a dwa ze bylismy zabespieczeni przed katrami. Jednak co w pracy Czarka i Sobola podobalo mi sie najbardziej to dodatkowo gra do przodu a mianowicie wbieganie w pole karne, strzaly z dystansu, a Sobole pomykajacego na skrzydle to już dawno nie widzialem. Narobili się chłopaki i za to brawa.

Jesli chodzi o Diaza on jest gorszym lewym obronca niż skrzydlowy Paljic z musu na obronie grajacy ale... jako defensywny pomnocnik to chyba by był wartościa dodana.

Mimo wszystko zastanowiło mnie brak "rzucenia się" ala 2 polowa z Lechem, Odense - naprawde nie mieliśmy się czego bać a wydaje mi sie, ze zagraliśmy bardziej zachowawczo niż w 2 wspomnianych meczach. Nie wiem dlaczego.

Najslabszy mecz rozegrali Malecki z Kirmem, Kirm jak przychodzi do strzału poprostu chyba pali się totalnie psychicznie a okazje miał, nie sadze, ze on jest bez formy ale po prostu sie "zacial" natomiast to, że nie bardzo potrafi przedryblować rywala bylo wiadomo już wcześniej, teraz poprostu bardziej to widać. Małecki grał jakby dostał obuchem w głowe, starał się ale był bardzo przygaszony dodatkowo miał niestety kilka Swoich firmowych zagran ala Chinyama:)

Mamy problem ze skrzydłami przynajmniej w tym zestawieniu co wczoraj więc może, zamienić Kirma na Paljica i dać mu zagrać w końcu na swojej pozycji a na prawej wpuścić Ilieva za Małeckiego. Wtedy w obronie grałby Diaz ale przynajmniej na ligę to wystarczy
Co do obrony Jovanovic jak najszybciej na prawa strone a w środku Gordan chyba zasłużīł na 90 minut w kolejnym meczu(pewnie tak czy inaczej je dostanie bo Osman chyba kontuzje zlapal).

11 na mecz z Flota

Pareiko - Diaz - Bunoza - Jaliens - Jovanovic - Nunez - Wilk - Kirm - Gargula - Malecki - Biton

11 na mecz z Ruchem:

Pareiko - Diaz - Bunoza - Chavez - Jovanovic - Nunez - Sobolewski - Paljic - Melikson - Iliev - Biton

Gwiaździsty 20.09.2011 12:16

Wiedząc, ze walka o MP trwa cały rok, Maaskant żongluje składem. W jednym meczu grają ci, w nastepnym inni. gdy nie dzieje się nc poważnego nie musi reagować, zmieniając plan. Przed nami mecze w PP w ...Swinoujściu, potem mecz z Ruchem. Woli mieć jak najmniej kontuzji i wypoczetych grajków. Droga do MP jest długa o czym niejedni przekonali się w zeszłym roku.

HEDu 20.09.2011 12:51

Mamy swojego łowce bramek i powinniśmy sie z tego cieszyć... bo jest wyższy niż nasz poprzedni łowca. Dlatego też jak pogra u nas dłużej (w co nie wierze, bo nie jest Polakiem) to mógłby sięgnąć po króla strzelców.

Kurz 20.09.2011 13:50

Cytat:

To akurat nie powinno cię dziwić. Iliev nie wyrabia kondycyjnie, o czym sam wspomina w każdym wywiadzie. Ja ze swojej strony zastanawiam się czy to już kwestia wieku, czy ma jakieś zaległości treningowe. Nie brzmi to jednak dobrze, jak mówi, że problemy sprawił mu nie tylko klimat na Cyprze, ale męczyły go również upały w Polsce.

spinna 20.09.2011 14:34

wywiady:
http://kiks.tv/2011/09/biton-show/

maaskant i kiereś po meczu:
http://kiks.tv/2011/09/maaskant-zrob...-nas-nalezalo/

doping:
http://kiks.tv/2011/09/kibice-podcza...gks-belchatow/

najlepsze akcje i gole:
http://kiks.tv/2011/09/wisla-krakow-gks-belchatow-20/

flamengista 20.09.2011 14:38

Każdemu piłkarzowi Wisły należy się odrobina szacunku, bo reprezentują nasz klub. Dotyczy to zarówno Małego, jak i Lamey'a. Owszem, ten drugi jest w bardzo słabej formie ale niektórzy przeginają.

Marszałek 20.09.2011 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 1166771)
Na tle takiego przeciwnika jak piszesz Lamey, Jaliens, Diaz i Chavez mieli nie male trudności żeby zabłysnąć nie uważasz?

.

No i?za bardzo nie rozumiem co chesz przkazać.

Wojtas 20.09.2011 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1166782)
Świetny mecz Wilka i Sobolewskiego. Widać było wielkie zaangażowanie i walkę o każdy metr boiska. Szkoda, że niektórzy obcokrajowcy nie są gotowi do takich poświęceń...
Małecki może nie zagrał jakiegoś cudownego spotkania ale co mi się podobało, to to, że szukał partnerów i nie grał indywidualnie. Szkoda, że nie wykorzystał swojej szansy pod koniec drugiej połowy.
Bunoza zdecydowanie na plus. Pewny z tyłu, potrafił rozegrać, naprawdę nieźle. Może w najbliższym meczu powinna wystąpić para Bunoza - Chavez??
Biton wczoraj bardzo aktywny, piłka go szukała i mogło paść więcej bramek. Mam jednak nadzieję, że ktoś go wspomoże w lidze jeżeli chodzi o strzelanie bramek.

Wszytsko fajnie ,niby cos grali ale ja caly czas mam to odczucie ze nasza liga to liga niepelnosprawnych ,gdzie potem jedziemy na taki Cypr i nie wiemy co sie dzieje na boisku.

farben 21.09.2011 09:48

Wisła - Bełchatów: wybieramy piłkarza meczu [GŁOSOWANIE]

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4

Karherop 21.09.2011 10:18

Cytat:

reasumując: gdyby to był jakiś mocniejszy przeciwnik, można by było próbować wyciągać jakieś wnioski, ale tak?

Maaskant wyraźnie powiedział że paru piłkarzom chce dac odpocząć , tym razem padło na podstawowych Paljica , Ilieva i Nuneza , to normalne i nie wiem skąd aż takie zdziwienie .

Jovanovic juz z Odense pewnie by zagrał , gdyby nie to cholerne zapalenie .

MłodyAleByku 22.09.2011 10:28

Wszystko fajnie, tylko ja nie rozumiem dlaczego Wilk nie wychodzi w pierwszym składzie.. W nie jednym meczu pokazał, że robi kawał dobrej roboty. A Maskant trzyma go na ławie..

Karherop 22.09.2011 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MłodyAleByku (Post 1167875)
Wszystko fajnie, tylko ja nie rozumiem dlaczego Wilk nie wychodzi w pierwszym składzie.. W nie jednym meczu pokazał, że robi kawał dobrej roboty. A Maskant trzyma go na ławie..

bo jak wychodzi to się podnosi larum że gramy na dwóch defensywnych pomocników

i tak źle i tak niedobrze

Sobol na ten moment jest od niego lepszy

MłodyAleByku 30.09.2011 22:25

Sobol może i tak, choć ostatnio spadła mu forma. Ale Nunez a Wilk to bym się pokłócił.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl