Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [6 kolejka] Lech Poznań - Wisła Kraków - 9 września, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8264)

1q2 09.09.2011 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1161843)
Z tematu politycznego uciekłeś bo nikt juz tam nie chce słuchac twoich wypocin o wspaniałych rzadach Donalda T. to teraz próbujesz odreagowywać na sportowym :)

ziew
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1161843)
7 kotów napisał:
Poczytaj co bardziej zorientowani i mądrzejsi pisza kilka postów wyżej o sędziowaniu w tych 10 latach i nie baw sie już w podjazdy tylko ogladaj wiecej meczy na żywo a nie przez telewizor.

W pamięci tez zapadły 2 nazwiska sędziów, którzy zawsze lubili przekręcać Wisłę. Sedzia Ryszka i to co wyprawiał w Wodzisławiu - słynne 2:3 dla Odry oraz sędzia Mikołajewski, ten jechał nas na czerwono.

A co to 7 kotów to wyrocznia jakaś:>?Zresztą nie podpieraj się nim bo on w przeciwieństwie do Ciebie nie ma paranoi 24h
Temat sędziów w kontekście Wisły w tzw erze Cupiała jest kompletnie nieistotny, Ty natomiast ze swoimi teoriami i nagminnym płaczem jak to nas wszyscy wszędzie oszukują, znalazł byś się idealnie wśród kolegów z 2 strony Błoń.Tak jak dla Ciebie Wisła tak ich klub był zawsze i wszędzie prześladowany.Jeden wielki niekończący się spisek.

I na tym zakończę bo znów jakiś geniusz da mi bana z tekstem - o handlu w innym temacie
Tyle że temat nieświadomie zaczął Framat - odnieśliśmy się do tego( z 0 22) w jakiś krótkich wpisach i obaj dostaliśmy za to bany :lol:

edit by FraMat:
Nie, mój drogi. 022 sam skasował zaraz swoje wpisy, a bany byly za cos innego

Donki 09.09.2011 16:33

Żuraw przed meczem Lech - Wisła ;)
http://www.przegladsportowy.pl/Pilka...714,1,977.html

PS: Dziś tak bardzo już nie utożsamia się pan z Lechem?

Maciej Żurawski: To nie jest ten prawdziwy Lech. Oczywiście jest wielki i fajny stadion, są sukcesy i ma to dziś swoją wielką wymowę, ale... wtedy to był stary, swojski Lech! Inne czasy, dawny zarząd, mnóstwo zaległości finansowych, przekładane terminy spłat i mimo tego ta fantastyczna otoczka i atmosfera. Nie było w niej żadnej sztuczności, wszystko było naturalne i swojskie. Nie chcę porównywać obecnego klubu z dawnym, ale dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy..

Elendil 09.09.2011 16:37

mistrz :D

także Wisełka pojedzie dziś z Amiką, nie ma innego wyjścia

crux.a 09.09.2011 16:47

Wg mnie Żuraw powiedział szczerą prawdę. Funkcjonowanie w ekstraklasie "Lecha", "Polonii", a także - z nieco innych przyczyn - Cracovii wydaje mi się kpiną z idei czystej sportowej rywalizacji. Dlatego każda strata punktów z tymi zespołami boli, a każde zwycięstwo cieszy podwójnie.
Chcę dziś zobaczyć Wisłę jak z drugiego meczu z Liteksem: wyrafinowaną, skuteczną, zwycięską.

HatefulRespect 09.09.2011 17:18

Dzis zaczynamy sezon ligowy.
I bardzo wiele ten mecz wyjasni.
Albo wyslemy mocny sygnal "we're back" albo na dłuższy czas przyzwyczaimy się do oglądania pleców Amici i Legii. Entuzjazm wronieckiej druzyny mozna teraz spektakularnie zgasic. Nie bedzie lepszej okazji.

Dowiemy sie tez jakim psychologiem jest Maaskant i czy nasi kopacze to wciaz chlopcy czy juz jednak mezczyzni.

I cos nie chce mi sie wierzyc w zapowiedzi otwartej, pieknej pilki Maaskanta. Wyglada mi to na klasyczne juz dla Roberta sianie lekkiej dezinformacji.
Bedzie raczej proba fizycznej dominacji srodka pola i szybkie kontry z wykorzystaniem skrzydel. Oby sie te skrzydla wreszcie obudzily.

Ciekawy tez jestem pojedynku bylego z obecnym DP reprezentacji.

Mam tez przeczucie, ze ktorys z glownych kandydatow do przelamania dzis wreszcie to zrobi. Genkov albo Kirm. Stawiam na tego drugiego.

Bylbym zapomnial - byle nie wybiegl na boisko Diaz. Rownie dobrze mozna by bylo po jego stronie postawic tuje w donicy. O donice mozna sie przynajmniej potknac.

Jazda.

Ventigo 09.09.2011 19:18

Jest podany już skład. Maskant dostąpił oświecenia i uwaga nie wystawił Diaza. :)

Pareiko
Jovanović
Chavez
Jaliens
Paljić
Sobolewski
Nunez
Iliev
Melikson
Kirm
Genkov

Jago 09.09.2011 19:34

Początek spotkania,rzut rożny i znowu.. zagrywany na krótko.. nie wiem kto wpadł na taki pomysł, bo naprawdę nigdy nic z tego prócz strat nie mamy

dragon 09.09.2011 20:20

Rozkręcamy się, brakuje szczęścia - poprzeczka , słupki. Kilka bardzo dobrych zagrań. A
Kirm to już chyba limit słupków / poprzeczek wykorzystał w tym sezonie. Pora na gola, gra nieźle.

Romuald 09.09.2011 20:20

Pierwsza połowa koncert taką Wisłe chce się oglądać!!!

michalg 09.09.2011 20:23

Może ktoś powiedzieć co się stało Genkovowi? Bo oglądałem od 15 minuty.

atomek21 09.09.2011 20:25

Z tysiąc razy kurvowałem w trakcie I połowy przy naszych okazjach. Od bramki gramy dobrze i nawet miło dla oka, ale klasowy zespół za wszelką cenę strzeliłby drugiego gola, żeby Lecha zupełnie zniechęcić. Trzeba ich dobić póki się pozbierają, Nie wierzyłem, że Melikson nie trafił sam na sam. Kirm tradycyjnie - a to poprzeczka, a to w bramkarza. Wreszcie dobry Iliev.

Za wszelką cenę nie dać Lechowi rozwinąć skrzydeł!

JrQ- 09.09.2011 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michalg (Post 1161904)

ciężko powiedzieć co, uraz jakiś

pzkwr 09.09.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michalg (Post 1161904)

Chyba naciągnął przywodziciela...

bebeto 09.09.2011 20:44

Tak miało/powinno być na Cyprze...

Mocny 09.09.2011 20:56

idealny sklad wisly , nie ma slabych punktow

La Furia Dell' Est 09.09.2011 21:22

Od pamiętnego 0-3 na Ł3 nie widziałem TAKIEJ dominacji Wisły na boisku rywala z pierwszej "3".
Tak grającą Wisłę chce oglądać ZAWSZE, nawet jak kiedyś przegrać przyjdzie.
Co do zachowania rudego Borskiego i super fair-play drużynki Amiki po faulu na Nunezie- licencję mozna kupić, honoru NIGDY. Dobranoc

Zarko42 09.09.2011 21:24

Najlepszy mecz Wisły w sezonie, szkoda, że nie wpadło coś jeszcze do sieci

frg 09.09.2011 21:24

WOW!!! Tym razem gra lepsza niż wynik :)

MMTS 09.09.2011 21:25

ale mi spadło ciśnienie, nareszcie postawa godna tej Wisły, co i tak nie zmienia faktu że ławki rezerwowych nie mamy, Garguła wszedł i się pogubił. Ale teraz najważniejsze że mamy 3 pkt z silnym zespołem na wyjeździe.

Kamson 09.09.2011 21:26

W końcu był pomysł na gre, w końcu graliśmy ofensywnie! Oby to był dobry prognostyk na przyszłość :)

Antystenes 09.09.2011 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zarko42 (Post 1161918)

Zgadzam się.
Ciekawe co wypoci weszło, po tygodniach spuszczania się nad amiką..

wikink1 09.09.2011 21:27

Tym razem to WIAŁA była Apolem .

rasel1906 09.09.2011 21:27

w koncu czlowiek sie troche pocieszyl po Nikozji:D

TommyTSW 09.09.2011 21:27

Lepiej będzie jak Kirm się otrząśnie bo gdyby zakończyło się 0-0 każdy by sobie przypomniał co od.jebał na początku przy pierwszym słupku gdy Biton stał obok

karas1983 09.09.2011 21:27

Wygrana cieszy a jeszcze bardziej jej styl! Brawo chłopaki! Oby ta wygrana była przełomowa, podobnie jak ta zeszłoroczna przy Kałuży!

goly78 09.09.2011 21:27

ktury ?
..........

Heero 09.09.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zarko42 (Post 1161918)

Raczej żenująca postawa Amiki i niezła gra Wisły... zwycięstwo cieszy, ale przy takiej ilości sytuacji nie dobić przeciwnika...

KMZ 09.09.2011 21:30

TYLKO WISŁA !

Robi się drużyny, Wielkie plusy dla gry dwójki Iliev - Melex

JOVANOVIĆ + KLASA !

TommyTSW 09.09.2011 21:31

No ale Wisła jednak dobrze zagrała w porównaniu z poprzednimi meczami, graliśmy z gorszymi zespołami

felipe 09.09.2011 21:32

Dobry wynik, liga będzie ciekawsza.

Elendil 09.09.2011 21:32

teraz "tylko" poprawić skuteczność oraz lepiej wykonywać stałe fragmenty gry i mistrz zostaje w Krakowie :D

Gdyby Kirmowi wchodziło wszystko jak w poprzednim sezonie, to byłby pogrom. A dołożyć do tego sytuacje Ilieva i Meliksona... o to chodzi Wisełko, taką grę chcemy oglądać.

Teqcontroller 09.09.2011 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez goly78 (Post 1161928)
ktury ?
..........

hahaha 1- znaków :D

co do meczu , zgrania brakuje , i skuteczności.

Zarko42 09.09.2011 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1161929)
Raczej żenująca postawa Amiki i niezła gra Wisły... zwycięstwo cieszy, ale przy takiej ilości sytuacji nie dobić przeciwnika...

Skuteczność kulała, ale przy narzekaniu na płynność i pomysł na grę Wisły, dziś był to naprawdę przyzwoity mecz jeśli chodzi o grę i jej prowadzenie, a na pewno najlepszy w tym sezonie i od dłuższego czasu zresztą

mitmichael 09.09.2011 21:33

I tak Wisełka powinna grac od poczatku - szkoda, ze tak pozno. Poprawic wykonczenia, nauczyc sie dobrego pressingu i jazda

Ogryzek 09.09.2011 21:34

Wszystko mi się podobało w meczu poza słabą skutecznością:)

Nasi piłkarze odzyskali świeżość to i gra wyglądała lepiej. Mogę tylko jedno napisać.

WRACAMY DO GRY! :D

michalg 09.09.2011 21:35

Momentami dzisiaj patrzyło się z przyjemnością na akcje Wisły. Jovanovic dobrze wszedł do pierwszej 11, mam wrażenie że może tam zostać na dłużej.
Natomiast Garguła po raz kolejny zagrał żenująco słabo. Miałem do tego gracza ogromną cierpliwość i wiązałem z nim duże, potem średnie, następnie nikłe nadzieje. Teraz niestety uważam, że jest za słaby na ławkę. Jego wejście w końcówce bardzo osłabiło grę Wisełki. Dobrze, że żadna z jego strat nie zakończyła się skuteczną kontrą Lecha.

TommyTSW 09.09.2011 21:36

Kirm już chyba wyczerpał jakiś czas temu limit egoizmu i dalej się nie nauczył że ważniejsza jest wygrana zespołu a nie bramka na konto

Heero 09.09.2011 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zarko42 (Post 1161937)
Skuteczność kulała, ale przy narzekaniu na płynność i pomysł na grę Wisły, dziś był to naprawdę przyzwoity mecz jeśli chodzi o grę i jej prowadzenie, a na pewno najlepszy w tym sezonie i od dłuższego czasu zresztą

Najlepszy mecz w tym sezonie to był Litex u siebie, a dzisiejszy mogę uznać za najlepszy na wyjeździe :)

AndyWiślak 09.09.2011 21:38

Mam do Was pytanie. Czy ktoś z Was zauważył brak Małeckiego?

Karherop 09.09.2011 21:38

przed meczem:

"Wisła jest słaba ,Lech wygra"

po meczu

"bombardowanie bezradnej drużyny z Poznania "

Wisła zagrała naprawde świetne spotkanie . Bramek powinna strzelić przynajmniej 3-4 . Cała drużyna zagrała super spotkanie . Brak słabych punktów .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl