![]() |
Brawo strasznie się cieszę że Siwy(Brud) oraz Michał Czekaj dostali szansę! Wiem, żę mają spory potencjał i dadzą popalić scyrozom! WISŁA!
Chłopaki mają Wisłę w sercu, obydwaj wychowali się w Krakowie od małego ! Wiem bo grywałem z nimi na podwórku niegdyś na boisku obok SP12 oraz bydgoskiej :D |
Cytat:
|
No tak, Kowalski to jednak mega słaby zawodnik. Powinien grać jako prawy obrońca, a Maaskant na siłe upycha tam Paljicia, w składzie mamy dwóch nominalnych lewych obrońców- to jednak spore ryzyko w kontekście rewanżu z Apoelem.
No i dwóch piłkarzy trzeciego garnituru- Brud i Czekaj- ciekawy mecz będzie na tym "pierwszym nowoczesnym stadionie w Polsce":-P |
Gdyby Wisła zagrała kilkoma podstawowymi piłkarzami każdy bałby się o kontuzje natomiast w tej chwili Robert sprawił nam świetną niespodziankę .Mecz zapowiada się szalenie ciekawie !
|
Hehe, a w Koronie broni Malecki :D
|
Cytat:
|
A co sie dzieje z Boguskim , ? kontuzja , czy bez formy ?
|
A może to Dragan zagra jako drugi skrzydłowy a któryś ze środkowych pomocników na prawej obronie ,np. Brud albo Wilk ? Na oficjalnej tez napisali że jeszcze nie wiedzą jakim ustawieniem zagra Wisła i kto na 100 % zagra na prawej obronie . Skład wg mnie rozsądny , tylko współczuję troszkę Kowalowi - co on musi teraz czuć skoro trener woli dać zadebiutować młodemu Czekajowi niż jego wystawić . Lubie gościa i byłoby lepiej gdyby gdzieś poszedł ponieważ pokazał że może grać w pierwszym składzie jakiegoś słabszego zespołu klasy Piasta i tak byłoby dla niego lepiej a rolę czwartego stopera przejmie Michał .
Niektórzy piszą ,że powinniśmy spokojnie ten mecz wygrać nawet drugim składem . No ja uważam że będzie ciężko . Po pierwsze Korona zdobyła w 3 kolejkach 5 punktów więc nie są chłopcami do bicia , po drugie nam zawsze ciężko się grało w Kielcach . Po trzecie - mogą być problemy ze zgraniem : duet środkowych obrońców po raz pierwszy stworzą debiutant Czekaj i Bunoza którego tez jeszcze nie można nazwać doświadczonym zawodnikiem , muszą sobie nawzajem podpowiadać , ciekawe co z prawą obroną ? Linie pomocy i ataku wyglądają już solidniej choć też jest kilka niewiadomych . Kto zagra na drugim skrzydle ? Kto jako ofensywny ? Zobaczymy jak to będzie ale nie można spodziewać się łatwego meczu ! |
Nie spodziewałem się aż tak wielkiej rotacji w składzie, ba - rewolucji wręcz :)
Jest jak jest - w obecnej sytuacji remis biorę w ciemno. Ale gdybym miał typować konkretne rozstrzygnięcie, to rzuciłbym 2-0, 3-0 dla Korony... No nie jestem w stanie uwierzyć, że taki zlepek rezerwowych cos zdziała. Korona to nie frajerzy znowu, w dodatku zawsze się na nas spinali. |
Czekaj w pierwszym skladzie :D? Dobre. Pomoc tez jakas dziwna...z 1 nominalnym bocznym pomocnikiem ;). W takiej sytuacji stawiam na gladkie zwyciestwo Korony.
|
ciekawe czy kieleckie megamozgi zdaja sobie sprawe ze Grechuta byl kibicem Wisly.... ;)
|
przeciez te scyzory na razie sa tak przestraszeni i spanikowani ze powinnismy ich rozjechac
|
Cytat:
|
Cytat:
Właśnie też się dziwie, jakim prawem profanują utwór Marka Grechuty :-P |
Powiem szczerze, rozegranie piłki do przodu nie jest rewelacyjne, Jirsak do zmiany bo trochę za bardzo się podkręcił, bardzo pozytywny występ Czekaja.
|
ANDRAZ KIRM - PRAWDZIWY DRAMAT TEGO PILKARZA
Wrak, co sie stalo z tym czlowiekiem, gosc juz PILKI PRZYJĄC NIE POTRAFI... |
opinia naszego kolegi ze stadionu po pierwszej połowie:
Mecz brzydki, dużo walki i jeszcze więcej strat i błędów. Jeśli Wisła nie poprawi swojej gry - nie strzeli bramki. Z przodu Wisła nie pokazała absolutnie nic ciekawego, w obronie kilka błędów. Najsłabsi? Diaz, Jirsak i Kirm... http://www.lovekrakow.pl/strona/korona-wisla-live.html |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z meczu na mecz Kirm coraz słabiej,w ogóle nie myśli na boisku,koniecznie chce pokazać,że umie strzelić w bramkę,niestety im mocniej chce tym gorzej to wychodzi.Ci co się dziwili czemu Jirsak nie gra mają odpowiedź,jak dalej będzie tak grał to max.60 min. ma wcześniejszy prysznic.Garguła też nic specjalnego,Biton nie dostał żadnej dobrej piłki,w ogóle żadnych piłek nie dostaje.Diaz gra jak amator,wkręcany w ziemie na zmianę przez drewniaków Korzyma i Kuzere.
|
Cytat:
Mam nieodparte wrażenie , że dni Jirsaka i Boguskiego (kontuzja ponoć ) są w Wiśle policzone .Jeżeli Kirm nie zacznie grać lepiej to również należy się z nim niestety pożegnać . |
Czarno widzę drugą połowę. Nie mam zamiaru nikogo krytykować, bo trudno, żeby 7 gości z ławki i 2 z ME nagle stworzyli zgrany zespół. Mam nadzieję, że dowiozą 0:0 do końca.
|
Cytat:
Mało pozytywów po 1 połowie, i chyba nikt nie jest zaskoczony. Jak Garguła jest w formie to ja jestem święty mikołaj. Widać że ta '11' nigdy z sobą nie grała, duzo nieporozumień zwłaszcza w środku pola. No i ten Paljic na prawej (!) obronie, mało tego radzi sobie trochę lepiej niż tragiczny Diaz na lewej. |
Strasznie ubogo w umiejętności prezentuje się Jirsak. Diaz natomiast gra strasznie niechlujnie. Korona jest do puknięcia. Nie rozumiem czemuż to Garguła nie daje na głowę Bunozie i Bitonowi przy stałych fragmentach gry. Jeszcze a propos Garguły,nie wiem czy zauważyliście ale Łukasz zagrał jak Melikson, przejął piłkę i wszedł w tor biegu jakiegoś kopacza z Kielc. No i gdyby lepiej grał Diaz, to nie byłoby zagrożenia ze strony Kielc w ogóle.
Co do Kirma, przestrzegam przez jechaniem po nim. Gość gra na swoim poziomie, jakieś minięcie w bok, byle jakie wrzutki, przeciętny strasznie, powyżej pewnego poziomu nie przeskoczy. On nie porwie drużyny. |
Maaskant mówił że pierwsza 11 będzie walczyć o mistrza,a druga mogłaby walczyć o coś więcej niż środek tabeli,na razie druga 11 gra jakby miała bronić się przed spadkiem.Liczę na poprawę po przerwie,bo na prawdę tak słabo grającej Wisły bardzo dawno nie widziałem.Jak będzie remis nie ma co płakać,przy takim składzie.Trzeba było się oszczędzać na Apoel i RM wystawiając taki skład postąpił słusznie.
|
Nie sądzicie, że sędzia jest trochę pobłażliwy jeżeli chodzi o żółte kartki? Jeszcze się skończy podobnie jak na wiosnę, gdzie wyleciał pierwszy Sobolewski.
Ciekawa rzecz, że mamy dziewiąty oficjalny mecz, a zagrało w tych meczach już 23 zawodników. Nie grali jeszcze Kowalski i Kurto. W 4 meczach ligowych wystąpił jeden piłkarz mniej (Jovanović). Widać jaką mocną kadrę mamy : ) Podoba mi się występ Czekaja. Uważam, że należy mu jeszcze dać kilka szans. Możemy mieć w przyszłości świetnego stopera! Tylko niech poprawi wyprowadzanie piłki. Z kolei reszta mnie zawodzi. Może poza Bitonem, widząc problemy w dogrywaniu piłki cofa się na skrzydło. No i wiele zawdzięczamy Pareice! |
swietny mecz zmiennikow , najlepszy chyba paljic
|
Włączyli koszenie scyzoryki, nie dobrze, że nie grają podstawowi gracze...
|
Cytat:
Co do wiecznej krytyki Kirma. Rozumiem, że w 52 minucie na głowę Bitona też Kirm źle dośrodkował. Gość miał w poprzednim sezonie bramki, ale też miewał asysty. Trochę umiaru by się niektórym przydało. Jest pod formą ale to nadal dobry piłkarz. Powinien się ogrywać w młodzieżowej ekstraklasie, by znowu strzelać bramki, albo ...zagraniczny transfer. Ależ chamsko gra ta Korona...No i prawdziwy Małecki na boisku ...może pokona ich Małeckiego. Jednak nie, w sumie mecz na remis. Brud na plus, a Parejko hmm, klasa bramkarz. |
....a
Lisowski taką bułę w ryj |
za to wskoczenie na glowe czekajowi , nalezy sie danie w ryja nawet kosztem czerwonej !!!
|
Niech mi ktos logicznie wytlumaczy: czemu Maskant nie zesle Kirma do Mlodej Ekstraklasy zeby tam sie ogral, strzelil cos na przelamanie, bo to co Sloweniec wyprawia to jest dramat i kompromitacja.
|
Czekaj i Brud in plus. Ogólnie straszna kopanina. Kirm zupełnie bez formy. Faul na Czekaju ewidentna czerwona kartka.
|
Ja na miejscu Czekaja wstałbym i jeb**bym mu w morde a potem poprawił sędziemu... Ewidentna czerwona - mógł tą nogę podnieść wyżej.
A co sądzicie o odepchnięciu (chyba Bitona?) w polu karnym, gdy potem przewrócił się na piłce? |
transmisja padła...
|
Dzięki Rusko pajacu
|
Lisowski za to nadepnięcie nogami Czekaja powinien już do końca rundy sobie nie pograc
|
Cytat:
|
to byl jeden z tych meczow na 0:0 ktore mogly sie podobac !
|
Kur prawdziwy SKANDAL... KIRM to jest dramat tego czlowieku.. Kirm to wrak pilkarza w tym momencie, POLECAM ZOBACZYC W POTORCE CALY MECZ i ile razy stracil pilke Kirm, ILE RAZY PILKA PRZY PRZYJECIU MU ODSKOCZYLA NA 5 M doslownie, NIE WIERZE, gosc zagral na poziomie Heko Czermno ale nie WISLY KRAKOW, wypier....ilbym go dyscyplinarnie, autentycznie, prawdziwy dramat tego pilkarza
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl