Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [2 kolejka] Polonia Warszawa - Wisła 06.08.2011 godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8211)

ziz99 06.08.2011 21:01

Gramy strasznie ociężale, ale to po części można to usprawiedliwić (okres przygotowawczy + mecz w środę z Liteksem).

Gorsza sprawa, że nie ma kompletnie gry bez piłki. Przy wyprowadzaniu piłki wszyscy "przyklejają" się do przeciwnika i nie ma komu grać. Skutkiem tego długie piłki bądź na siłę dogrywają do siebie i jest mnóstwo strat.

Cały czas czekam na styl z meczu z Bełchatowem czy Śląskiem z wiosny. Nie wymagam biegania od bramki do bramki, ale sposób ustawiania się po odbiorze piłki woła o pomstę do nieba...

Kibic1928 06.08.2011 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ziz99 (Post 1142040)
Gramy strasznie ociężale, ale to po części można to usprawiedliwić (okres przygotowawczy + mecz w środę z Liteksem).

Gorsza sprawa, że nie ma kompletnie gry bez piłki. Przy wyprowadzaniu piłki wszyscy "przyklejają" się do przeciwnika i nie ma komu grać. Skutkiem tego długie piłki bądź na siłę dogrywają do siebie i jest mnóstwo strat.

Cały czas czekam na styl z meczu z Bełchatowem czy Śląskiem z wiosny. Nie wymagam biegania od bramki do bramki, ale sposób ustawiania się po odbiorze piłki woła o pomstę do nieba...

To raczej przeciwnik przykleja się do Naszych zawodników.

Ogryzek 06.08.2011 21:04

Nie ma się co oszukiwać - zgubiliśmy punkty w Łodzi. Tutaj remis to mimo wszystko nie jest zły wynik.

Dla mnie najsłabszy w meczu był Lamey, powolny jak wół. Mam nadzieję że to tylko chwilowe załamanie, bo szybkościowo każdy szybszy piłkarz go ogra.

Krim był drugim z najsłabszych. Dla mnie to pechowy piłkarz. Z Levadią zmarnował kluczową sytuację sam na sam w Sosnowcu a potem wiadomo co było. To tak żartem. Ale snajperem to on nie jest i jeszcze nie jedną setkę zmaści.

Kolejnym najsłabszym był Wilk. Zgubiona piłka na naszej połowie i klops, słabsza gra do przodu.

Cóż walczymy dalej:)

Grantar 06.08.2011 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1142024)
Biton poki co wygrywa rywalizacje z Gienkiem bo strzela bramki. Z Widzewem mial jedna okazje, z Polonia tez jedna i strzelil w sumie dwie bramki. Jest bardziej efektywny niz Bulgar.

Nie zgadzam się.
W pierwszej połowie Biton nie istniał a i w drugiej oprócz bramki nie pokazał nic ..
W ciągu 10 minut gry Genkov m.in. wypracował setkę Kirmowi ... i w ogóle widać że potrafi się " urywać " .. i nie czekać na podanie ..

zim zum 06.08.2011 21:11

Wiem, że zostanę zjechany, ale wg mnie punkty gubimy przez złą taktykę naszego trenera. Ja rozumiem, że Robert pracował w Holandii w średniej drużynie, która ciągle musiała się bronić i grać z kontry. Wiem, że Wisła w pucharach musi grać tak samo, ale do cholery na podwórku krajowym to my musimy być panami. Nie może być tak, że my mecz za mecze w polskiej lidze gramy defensywnie. Dzisiaj było to samo przez 60 minut atakowało raptem 4 gości i my liczyliśmy na korzystny wynik. Dopóki nasz trener nie uwierzy, ze my jesteśmy PSV T-Mobile to będzie tak ciągle....

haldir_sgn 06.08.2011 21:13

forumowe płaczki ;) wyjasnijcie mi jedno, czemu co runde znajdujecie sobie 1-2 piłkarzy na ktorych napierdalacie ?nie ma co robic w zyciu tylko zatruwać je innym? co z tego ze nie trafil? trudno ! zdarza sie, w tamtym sezonie wiele razy nam uratowal dupe, min. Zagłebie. Prawdziiwy kibic stara sie dostrzegac cały czas pozytywy ! wiec powiem jedno . WYPIERDA..Ć!!! nie brakuje druzyn gdzie graja sami wirtuozi futbolu. Tam szukajcie upojenia i fantastycznych 22 piłkarzy ;)

yogul 06.08.2011 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuks (Post 1142031)
co ty bredzisz człowieku. Jakie znaczenie ma czy bramka jest do pustaka czy z 40 metrów?!

To są mało ważne bramki? Jak na skrzydłowego to strzelił ich bardzo duzo, i wiele w waznych momentach, wiec nie probuj wciskac takiego kitu na forum i deprecjonować jego statystyk bo mało ludzi moze pamietac te spotkania. Nie mówiac juz o asystach , jak ta na 1:0 z Cracovią w 94 minucie, z Arką na 1:0 w pierwszym meczu sezonu. Karny z Legią . Pewnie znalazłbym tego wiecej.

pokaż mi gdzie konkretnie deprecjonuje jego bramki czy to jak ważne były? skoro odnosisz się do moich słów to odnoś się konkretnie.

napisałem tylko w jakich sytuacjach on te bramki zdobywał.
Nawiązując do tego że Kirm moim zdaniem oprócz kondycji i niezłej techniki użytkowej jest bardzo przeciętnym zawodnikiem

Cytat:

Pierwotnie napisane przez haldir_sgn (Post 1142051)
forumowe płaczki ;) wyjasnijcie mi jedno, czemu co runde znajdujecie sobie 1-2 piłkarzy na ktorych napierdalacie ?nie ma co robic w zyciu tylko zatruwać je innym? co z tego ze nie trafil? trudno ! zdarza sie, w tamtym sezonie wiele razy nam uratowal dupe, min. Zagłebie. Prawdziiwy kibic stara sie dostrzegac cały czas pozytywy ! wiec powiem jedno . WYPIERDA..Ć!!! nie brakuje druzyn gdzie graja sami wirtuozi futbolu. Tam szukajcie upojenia i fantastycznych 22 piłkarzy ;)

tu nie chodzi o płakanie tylko konkretne opinie o zawodnikach po meczu, pisze co mi się nie podobało żeby przeczytać opinie innych użytkowników. Mogę się mylić a może ktoś mnie poprze, tak działa forum.

Wiec ty skoro nie masz nic konstruktywnego do dodania w temacie meczowym to sam wypierda.laj i zachowaj troche kultury do użytkowników forum.

element 06.08.2011 21:13

wp.pl (patron medialny Lecha) znów manipuluje tytułami newsów.

"Biton znów ratuje punkt dla Wisły"

Biton strzelił gola w 94 minucie doliczonego czasu gry czy na ponad 20 minut przed końcem?
Polonia była lepsza w tym meczu?
Polonia przeważała po bramce Bitona i spudłował Kirm z Wisły czy jakiś lolek z Polonii?
Czy Polonia zasłużyła choćby na remis?
Polonia wygrywała 4-0 a Wisła strzeliła w 3 minuty 4 bramki?
.
.

Wiec o jakim ratowaniu ....a mowa? Wydźwięk tego tytułu jest taki że Wisła była bezradna i szczęśliwie zagroziła pod bramką Polonii tylko jeden raz po czym padł gol. Bo kto by tam czytał 3/4 .......enia o niczym. Liczy się to co bije po oczach, czyli tytuł.
Do meczu ponad 20 minut, Wisła bliska zdobycia jeszcze paru bramek a oni o ratowaniu piszą.

A co do reszty Maaskant po bramce zaczyna bronić wyniku. Zdejmuje dwóch gości którzy coś sobą prezentują na Genkowa, który zalicza najgorszy moment w Wiśle i Kirma, który więcej aktorzy niż się przykłada do gry. Przyzwyczaiłem się do tej koncepcji Maaskanta, ale strasznie to denerwujące.

Grantar 06.08.2011 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1142049)
Wiem, że zostanę zjechany, ale wg mnie punkty gubimy przez złą taktykę naszego trenera. Ja rozumiem, że Robert pracował w Holandii w średniej drużynie, która ciągle musiała się bronić i grać z kontry. Wiem, że Wisła w pucharach musi grać tak samo, ale do cholery na podwórku krajowym to my musimy być panami. Nie może być tak, że my mecz za mecze w polskiej lidze gramy defensywnie. Dzisiaj było to samo przez 60 minut atakowało raptem 4 gości i my liczyliśmy na korzystny wynik. Dopóki nasz trener nie uwierzy, ze my jesteśmy PSV T-Mobile to będzie tak ciągle....

Ja cię nie zjadę .. masz rację
Jedyne co może usprawiedliwiać Maskanta to cel nadrzędny czyli awans do LM i po ewentualnym awansie ... granie z lepszymi ..... na tą okoliczność też trzeba taktykę ćwiczyć ...

kacpaw91 06.08.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1142037)
60 punktów - moim zdaniem - w tym sezonie nie wystarczy do mistrzostwa...

64. Liczmy zwycięstwa z ŁKS i Podbeskidziem na wyjeździe : )

willow 06.08.2011 21:35

Panowie, dajcie sobie na wstrzymanie, co?
Konstruktywna krytyka mile widziana, ale żeby wyzywać własnych piłkarzy?
Nie można inaczej tego ująć, tylko od razu, że ktoś ma czerep zryty?

Póki co problem leży w niestabilności formy naszych piłkarzy. Jeden mecz świetny, nastepny gorszy. Mam nadzieję, że forma się wyrówna z czasem. ogólnie nie jest źle.

fox mulder 06.08.2011 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 1142053)
wp.pl (patron medialny Lecha) znów manipuluje tytułami newsów.

"Biton znów ratuje punkt dla Wisły"

Biton strzelił gola w 94 minucie doliczonego czasu gry czy na ponad 20 minut przed końcem?
Polonia była lepsza w tym meczu?
Polonia przeważała po bramce Bitona i spudłował Kirm z Wisły czy jakiś lolek z Polonii?
Czy Polonia zasłużyła choćby na remis?
Polonia wygrywała 4-0 a Wisła strzeliła w 3 minuty 4 bramki?

Na twsd też manipulacja "Biton znów ratuje remis" :foch:

Dziś nawet niezła gra, punktowo mogło być lepiej ale też gorzej, więc nie ma co płakać. Mam nadzieje, że się rozkręcimy, zresztą na wyjazdach w tamtym sezonie punktowaliśmy raczej średnio.
Biton mnie nie przekonuje, ale strzela skurczybyk jeden. :-D

wolfy 06.08.2011 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 1142016)
Widać, że potrzebne są jeszcze transfery w tym okienku, bo gramy w pucharach do grudnia przynajmniej i to transfery wyłącznie piłkarzy robiących różnicę na boisku, gdyż przeciętnie solidnych już mamy i oni troszeczkę nie wpisują się w koncepcję zwycięskiej Wisły tak w pucharach, jak i w lidze. Nadużyciem jest uważać, że mamy 2 równorzędne 11. Mam nadzieję, że Valckx to rozumie i nie zważając na medialne zagłaskiwania, dokona jeszcze niezbęnych wzmocnień do walki na 3 frontach oraz zweryfikuje przydatność najbardziej nierokujacych piłkarzy, przynajmniej w tym sezonie.

Dokładnie. Potrzebujemy jeszcze kilku przyzwoitych piłkarzy - jak na razie wszystkie transfery w tym okienku można uznać za sukcesy, są to zawodnicy którzy naprawdę robią różnicę (nawet jeżeli tego nie widać, jak w przypadku Nuneza), ale - potrzebujemy szerszej ławki. Czwartego skrzydłowego, ze dwóch obrońców, bramkarza. Inaczej będzie bieda, bo nie da rady grać tą samą jedenastką we wszystkich meczach.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Simao1 (Post 1142067)
Ewentualnie wróć.

Lepiej nie.

prezes85 06.08.2011 21:49

Pamiętajcie, że to mecze na wyjazdach. U siebie wygramy wszystko i będziemy pierwsi w tabeli.
Do tej pory graliśmy 6 meczy o coś. 2 u siebie i 2 wyjazdy. W tych 4 meczach mamy 4 wygrane i 2 remisy. Nie wiem po co się szarpać?

Wygramy z Zagłębiem u siebie i już jakoś to będzie wyglądało.

Nie mniej potrzebny nam jest jeszcze jeden ofensywny zawodnik (np. Delev lub Buzaglo) oraz lewy porządny obrońca.

Jak na ten moment optymalna jedenastka wygląda tak:
----------------Biton/Genkov (tu trzeba poczekać jeszcze jeden mecz co najmniej)
----Iliev----------Melikson-----------Małecki
------------Nunez------Sobolewski
---Diaz---Chavez--Jaliens---Lamey
-----------------Pareiko

Jak dla mnie cała defensywa oprócz Pareiko jest marna.
Defensywni pomocnicy są zbyt defensywni - mówie głównie o Wilku. Sobolewski zaczął coś lepiej grać. Nunez przynajmniej umie kiwnąć i podać.

Napastnicy obaj są dobrzy, ale jeszcze jakby bez formy.

Kondycyjnie wypadamy bardzo pozytywnie.

Małecki jakby coraz lepiej gra. Mniej dryblingu, więcej myślenia i podań. To cieszy....

JrQ- 06.08.2011 21:56

Jak dla mnie to trzymanie w jednym momencie i Wilka i Sobola jest bez sensu.
Radek dziś fajnie sobie grał, ale Czarek był bezproduktywny...
Powinien od początku grać Nunez, który jak wszedł to od razu robił różnicę, będą z niego ludzie!
No i brawa dla Bitona, mógł się podobać. Może przy piłce nie był zbyt często, ale przy golu naprawdę się wykazał.
Kirma nie będę komentował i jechał - cóż, zdarza się. :)

(oczywiście oprócz tego jak zwykle Melikson, Jaliens, Pareiko - klasa, bardzo dobrze Mały, Iliev, Lamey)

willow 06.08.2011 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1142081)
Jak dla mnie to trzymanie w jednym momencie i Wilka i Sobola jest bez sensu.
Radek dziś fajnie sobie grał, ale Czarek był bezproduktywny...
Powinien od początku grać Nunez, który jak wszedł to od razu robił różnicę, będą z niego ludzie!
No i brawa dla Bitona, mógł się podobać. Może przy piłce nie był zbyt często, ale przy golu naprawdę się wykazał.
Kirma nie będę komentował i jechał - cóż, zdarza się. :)

(oczywiście oprócz tego jak zwykle Melikson, Jaliens, Pareiko - klasa)

Ja też uważam, że na chwilę obecną para Sobol - Nunez daje większe możliwości kreatywnej gry. Wilk jest jakby trochę zagubiony, sprawia wrażenie, jakby miał problem z czytaniem gry. Ambicje chłopak ma, tego nie można mu odmówić, nie mniej Nunez sprawia lepsze wrażenie zarówno w defensywie, jak i ofensywie.

Natomiast co do Małęgo i Ilieva to uważam, że stać ich na więcej. Iliev oprócz asysty mało widoczny, a Mały za dużo niecelnych podań jak na pomocnika.

1q2 06.08.2011 22:04

Wilk ma duże problemy z kreowaniem gry, ja wiem że on nie jest stricte od tego ale są sytuacje gdzie jest kompletnie wolny, nic tylko pociągnąć do przodu a on się obraca i gra do najbliższego.Sobol mimo lat ma ten ciąg, nie boi się od czasu do czasu zaatakować i więcej widzi.

Mistrz Yoda 06.08.2011 22:12

Sobol jak dla mnie to po tylu latach gry na takim poziomie i stabilności to sobie już na pomnik zasłużył. Uwielbiam jak gra.

piotrek_ksk 06.08.2011 22:16

Nie wiem czy zauważyliście, może to jednorazowy wyskok, ale oby nie, Dragan Pajlić dzisiaj b.dobry występ, dobry w obronie, często go widziałem z przodu, no i to przerwanie akcji sam na sam - podobał mi się w tym meczu.

bartekj 06.08.2011 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kk666 (Post 1142106)
Pamiętam tą radość, gdy przychodził do nas podstawowy reprezentant Słowenii, choć na początku nikt nie dawał wiary, że wygramy o niego rywalizację. Pamiętam tą dumę, gdy zawodnik, który przesiedział na ławce mecz z Odrą Wodzisław, ściskał dłoń Terry'emu, Gerrardowi i Rooney'owi, grając 3 mecze na mistrzostwach świata i będąc o włos od awansu do kolejnej rundy. Byłem dumny, że chociaż Polska dała dupy w eliminacjach, jest ktoś, kto reprezentuje polską ligę i przypomina o jej istnieniu. Pamiętam tą nadzieję, kiedy po wielu kolejkach spędzonych na ławce, Słoweniec nagle z niej wstał. Efekt - 2 bramki, 2 asysty. Pamiętam, kiedy został najlepszym strzelcem tej drużyny, a w kadrze grał kosztem młodego, czołowego gracza Palermo. Dziś jest ,,ciotą'', ,,marnym piłkarzem'', ,,należy go zesłać do Młodej Ekstraklasy''. Na szczęście tylko według ,,ekspertów'' tego forum. Prawdziwą wartość Kirma i jego rzeczywistą przydatność do drużyny Wisły i narodowej ocenią PRAWDZIWI eksperci - Robert Maaskant i Matjaz Kek. Błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi. A temu, który gra, przebiega mnóstwo kilometrów i jest ważną częścią mistrzowskiej drużyny niezależnie od okoliczności należy się szacunek. Można mu bez owijania w bawełnę wytknąć błędy, stwierdzić tragiczną formę czy zganić złe zachowanie, ale wyzywanie tego piłkarza jest (przynajmniej dla mnie) jawnym s...

Spokojne i wywazone slowa - oby wiecej takich na forum, podpisuje sie!

Simao1 06.08.2011 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kk666 (Post 1142106)
Pamiętam tą radość, gdy przychodził do nas podstawowy reprezentant Słowenii, choć na początku nikt nie dawał wiary, że wygramy o niego rywalizację. Pamiętam tą dumę, gdy zawodnik, który przesiedział na ławce mecz z Odrą Wodzisław, ściskał dłoń Terry'emu, Gerrardowi i Rooney'owi, grając 3 mecze na mistrzostwach świata i będąc o włos od awansu do kolejnej rundy. Byłem dumny, że chociaż Polska dała dupy w eliminacjach, jest ktoś, kto reprezentuje polską ligę i przypomina o jej istnieniu. Pamiętam tą nadzieję, kiedy po wielu kolejkach spędzonych na ławce, Słoweniec nagle z niej wstał. Efekt - 2 bramki, 2 asysty. Pamiętam, kiedy został najlepszym strzelcem tej drużyny, a w kadrze grał kosztem młodego, czołowego gracza Palermo. Dziś jest ,,ciotą'', ,,marnym piłkarzem'', ,,należy go zesłać do Młodej Ekstraklasy''. Na szczęście tylko według ,,ekspertów'' tego forum. Prawdziwą wartość Kirma i jego rzeczywistą przydatność do drużyny Wisły i narodowej ocenią PRAWDZIWI eksperci - Robert Maaskant i Matjaz Kek. Błędów nie popełnia tylko ten, kto nic nie robi. A temu, który gra, przebiega mnóstwo kilometrów i jest ważną częścią mistrzowskiej drużyny niezależnie od okoliczności należy się szacunek. Można mu bez owijania w bawełnę wytknąć błędy, stwierdzić tragiczną formę czy zganić złe zachowanie, ale wyzywanie tego piłkarza jest (przynajmniej dla mnie) jawnym s...

Podpisuję się pod każdym słowem w tym tekście. 100 procent poparcia, oby więcej takich ludzi na forum :)

wolfy 06.08.2011 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistrz Yoda (Post 1142094)
Sobol jak dla mnie to po tylu latach gry na takim poziomie i stabilności to sobie już na pomnik zasłużył. Uwielbiam jak gra.

No to jest nas dwóch. To są prawdziwe płuca Wisły.
Nic dziwnego, że u Maaskanta ma pewny plac.

iiYama 06.08.2011 22:46

Powrót Radka w 90' gdy kilka minut wcześniej łapał oddech w miejscu - bezcenny.

Co do Kirma - pamiętać trzeba że on nie przepracował okresu przygotowawczego, kontuzję miał zdaje się. Dojście do formy chwilę mu zajmie, dlatego Maaskanta mu daje minuty.

Kolumbus 06.08.2011 22:54

Właśnie dlatego też dziwią mnie troche te pogłoski o rzekomym pozbyciu się Boguskiego. Gosc, ktory był pierwszoplanową postacią drużyny po kontuzji nie dostaje szansy na odbudowanie swojej wysokiej dyspozycji?Dziwne

Dzisiejszy mecz naprawde ciekawy dla oka, niestety z gatunku tych które pozostawią pewien niedosyt za sprawą wyniku. Mecz wyjazdowy, przeciwnik trudny, czasem tak być musi.

JrQ- 06.08.2011 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1142123)
Powrót Radka w 90' gdy kilka minut wcześniej łapał oddech w miejscu - bezcenny.

Co do Kirma - pamiętać trzeba że on nie przepracował okresu przygotowawczego, kontuzję miał zdaje się. Dojście do formy chwilę mu zajmie, dlatego Maaskanta mu daje minuty.

dobra, dobra, ale takie coś już mu się zdarza nie pierwszy raz :)
nic do niego nie mam, ale skutecznym to go nazwać nie można
w poprzednim sezonie to powinien strzelić z 6 bramek więcej

Wojtas 06.08.2011 23:24

Heh Sobol dla mnie to najwiekszy walczak i widac ile on daje z siebie,i jak atakuje rywala.Taki zawodnik dla trenera to skarb.

Mecz w sumie na remis,ale moglismy go wygrac zarówno my jak i DyskoPolo.Szkoda ze ten strzal Melikosna nie wszedl w koncówce ,to bylo by piekne -a on w sumie zostal by bohaterem.

Na Dysko Polo to chyba polowa posłow sie schodzi.Dzis pokazywali postkomucha Olejniczaka wczesniej jego lewego kolege Oleksego ,i paru innych tym podobnych.

P.S Nie to ze nie lubie Kirma ,ale to czlowiek ktory zawsze cos spitoli i zmasci,pechowiec -wlasciwie odkad do nas przyszedl.I im szybciej sie go pozbedziemy,tym lepiej.

Zed_is_dead 06.08.2011 23:33

Wyniku szkoda. Ale myślę, że można być zadowolonym z gry. To był na pewno jeden z najtrudniejszych w sezonie wyjazdów. I trzeba go zaliczyć jako udany, remis bramkowy to dobry rezultat a Polonia odbierze jeszcze nie raz punkty czołowym zespołom. Do obrony większych zarzutów nie mam. Polonia nie miała klarownych sytuacji, bramka padła po indywidualnym błędzie Wilka który zdarzyć się nie powinien, z przodu Wisła stworzyła wystarczająco dużo żeby wygrać ten mecz, ale cóż, tydzień temu był fart, w tym pech (zmarnowana idealna okazja przez Kirma).

Cieszy mnie dobra dyspozycja fizyczna zespołu, nie widać było po piłkarzach, że grali puchar 3 dni temu.

-Goral- 06.08.2011 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1142066)
Dokładnie. Potrzebujemy jeszcze kilku przyzwoitych piłkarzy - jak na razie wszystkie transfery w tym okienku można udać za sukcesy, są to zawodnicy którzy naprawdę robią różnicę (nawet jeżeli tego nie widać, jak w przypadku Nuneza), ale - potrzebujemy szerszej ławki. Czwartego skrzydłowego, ze dwóch obrońców, bramkarza. Inaczej będzie bieda, bo nie da rady grać tą samą jedenastką we wszystkich meczach.

Lepiej nie.

Tak kupmy sobie kilku jeszcze piłkarzy. Przecież mamy ławkę rezerwowych jak nigdy.

Jovanovic, Bunoza, Wilk(Nunez), Paljic, Kirm(Iliev), Gargula, Jirsak, Boguski, Biton

Myślę, że 20 zawodników na nasze potrzeby to optymalna liczba. A już więcej to nie zdrowo, nie wszyscy sobie pograją, będzie się psuła atmosfera. Chcemy lepszych ? Ok tylko trzeba myśleć co z obecnymi ?
Tak jak mówił Maskant kadra jest już zamknięta na ten sezon. Oczywiście jak się trafi jakaś super okazja dla Stana w ostatniej chwili to może jeszcze jakąś perełkę nam sprowadzi.

HEDu 06.08.2011 23:55

wole Bitona ktory strzela, niz Genkova ktory ma mase sytuacji i moze 1 brameczke max strzeli albo i zadnej.

s1mone 07.08.2011 01:19

Fajny mecz był szkoda punktów.

Im plus jak zwykle Melikson (aż się złapałem za głowę po jego podaniu przy pudle Kirma - MAESTRIA), dobrze iliev, Pereiko i Biton, który wyrasta nam na klasowego napastnika. Ciekaw jestem czy podtrzyma serię.

Jedyne co martwi, to to, że prócz Meliksona, gracze którzy stanowili o naszej sile w poprzednim sezonie - mowa oczywiście o Kirmie, Małym i Genkowie są zupełnie bez formy. Również w odniesieniu do poprzedniego sezonu o wiele lepiej gra Sobol, naprawdę ostatnio nawet w ofensywie (świetna piłka do Ilieva - rewelacja), a loty bardzo opuścił Wilk. Mam nadzieję, że po prostu źle wszedł w sezon i będzie lepiej.

Również nie ma co płakać nad pudłem Kirma i stratą punktów. Po tym meczu będziemy mieli conajwyżej 2 punkty straty do konkurencji (bo Korony czy Ruchu nie traktuje w tych kategoriach) i mecz na R22 przed nami. Grając na dwóch frontach będziemy musieli dużo rotować, tak jak to robi Maskaant i możemy trochę tych punktów pogubić i ważne, żeby mimo wszystko się utrzymać w czołówce. W razie odpadnięcia w pucharach przed wiosną (co mimo bardzo fajnej gry jest wysoce prawdopodobne, a jeśli uda nam się awansować do LM to raczej stu procentowe) drużyna będąc blisko może spokojnie nadrobić parę punktów straty - ważne, żeby być w czubie - a jeśli będzie lider, to będę to traktował w kategoriach bonusa.

Szczerze przyznam też, że o ile czasem denerwuje mnie taktyka stosowana przez Maskaanta (bardzo asekuracyjna), to gdyby nie kiks Wilka dziś czy niefrasobliwość Kirma zdobylibyśmy komplet punktów. Z jednej strony często mnie frustruje, że Wiślacy wyprowadzają ataki z tak dużej głębi i tak małą liczbą piłkarzy, ale z drugiej strony imponuje mi dyscyplina w ustawieniu i konsekwencja w grze.

Już się nie mogę doczekać kolejnego meczu! :)

Bronex 07.08.2011 01:58

Ja tam do Kirma żadnych pretensji nie mam. Strzelił , trafił w poprzeczkę , trudno. To nadal jest według mnie jeden z najlepszych piłkarzy Wisły.

Mecz ogólnie dobry. Wisła też bardzo spokojnie. Cierpliwości.

Jak Gerwazy będzie się tak sprawował to coś czuję ,że Wilk wypadnie ze składu na dłużej. Wilk swoją grą może irytować i jest chyba najsłabszym ogniwem.

Hrluc 07.08.2011 02:41

Kibice mają prawo wk... się po drugim remisie z rzędu.Frankowski dzisiaj pokazał jak się wykorzystuje sytuacje,a chłop ma zdaje się 36 lat! Wolałbym jego na zmiany niż Kirma... Dałby radę.Nazwałem go ciotą bo to był strzał za 3 punkty,a takich okazji się nie marnuje co pokazał dziadziuś Frankowski.To kwestia profesjonalizmu,no chyba,że winić Maaskanta,że się na jego formie czy fachu nie poznał:)

fond 07.08.2011 06:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1142144)

Również nie ma co płakać nad pudłem Kirma i stratą punktów. Po tym meczu będziemy mieli conajwyżej 2 punkty straty do konkurencji (bo Korony czy Ruchu nie traktuje w tych kategoriach) i mecz na R22 przed nami.

Trzeba pamiętać, że Legia będzie mieć ciągle jeden zaległy mecz przed sobą.

Elefant 07.08.2011 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1142008)
Fakt, bo obaj tyle meczów zagrali, że szok. Do tego Kirm po kontuzji, Wilk też - a ma już dwie asysty i bramkę w pucharach.

OK, to wszystko prawda. Dlatego nie zsyłam ich do rezerw, nie szukam w nich kozła ofiarnego itd. Stwierdzam tylko prosty fakt, że mojej ocenie póki co nie są w formie takiej w jakiej byli w zeszłym sezonie. Trzeba czekać cierpliwie aż zaskoczą. O ile sobie przypominam początek zeszłego sezonu Kirm też nie miał zbyt udanego. Na całe szczęście mamy teraz Iliewa. Podobnie z Wilkiem - Radek po słabszej końcówce zeszłego sezonu przeżywa renesans formy. Dlatego tak ważne jest posiadanie szerokiej kadry, wahania formy to naturalna sprawa u sportowców.

PS. Moderatorzy mogli by usunąć niektóre posty obrażające zawodników.

Marszałek 07.08.2011 08:39

Mecz dobry. Widać,jak to za Masskanta jakąś myśli i próby jej realizacji. Także widać potencjał, grają na zwolninych obrotach jak dla mnie. Jednak wystarczy,jedna,dwie klepy i rywal nie wie co jest grane. Zagranie Melliksona w końcówce, super sprawa(podobnie jak kilka wcześniej) ale należy też zauważyć inteligentne zachowanie Genkova. Nie dość,że czekł w linii z obrońcami to nie przypalił się i podał. No a ,że Kirm nie strzelił?Na 10 prób pewnie 9 wylądowałoby w siatce. Teraz widać była to ta jedna niecelna próba. Nie ma co rozpaczać, odbierzemy sobie stracone punkty na Reymonta. Ciekawa sprawa. Wychodzi na to,że Iliev i Biton to kolejne dobre strzały transferowe Valcxa. A co do bramiki, mówcie co chcecie ale mimo,że z bliska to było widać w niej kunszt. Zarówno podającego jak i strzelającego.

Jedynie do czego mam zastrzeżenia,to brak zawodnika kombinacyjnie grającego koło Melliskona. Wilka posadziłbym na ławie a spróbował grać Gargułą.

Jest dobrze, dwa wyjazdowe mecze dwa punkty.

Gwiaździsty 07.08.2011 08:52

Swietny mecz Dragana Palica. Szybki, zdecydowany, wyprowadzający znakomicie piłkę w przód. Nie wiem jak można zamiast niego wystawiać Diaza ? Biton, 1,25 meczów i ......2 bramki. Jakaś taka łatwość zdobywania ich. Najpierw strzał spod pachy przeciwnika ( Widzew) a teraz taka precyzja przy mocnym podaniu Ilieva. Szkoda trzymać obu na ławce rezerwowych.

Karherop 07.08.2011 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1142162)
Swietny mecz Dragana Palica. S.

nie mamy takiego piłkarza w kadrze

Maciuś 07.08.2011 09:03

Wedlug mnie jesli juz gramy w srodku pola trzema zawodnikami to jeden z nich musi byc megakreatywny czyli ktos taki jak Melikson, drugi to drwal ktory wetknie glowe tam gdzie inni boja sie wlozyc noge czyli Sobol a trzerci musi byc takim łącznikiem cos a'la Jirsak. Niestety Wilk nie spelnia zadnych z ww ról i przed LM radzilbym albo mocno postawic na Nuneza albo opchnac Jirsaka i Wilka i sprowadzic kogos dobrego.

serek.c2 07.08.2011 10:00

Wilk... kolejny raz najsłabsze ogniwo. Ten chłopak jest defensywnym pomocnikiem a nie stanowiu żadnej zapory. Jest mało zwrotny i strasznie wolny. Wystawienie zamiast niego piłkarza bardziej ofensywnego niczego nie zmieni w naszej grze defensywnej (chociaż... może zmieni się na plus?) a da nam dużo większe pole manewru w ofensywie.

Naprawdę czas rozglądać się za następcą Sobola - latka lecą nieubłaganie i jeszcze sezon, góra dwa a zostaniemy bez "wojownika" środka pola. Wilk nam go nie zastąpi - nie ten poziom.

KOALIK 07.08.2011 10:10

Do wszystkich obrońców Kirma: teraz pomyślcie, że jest ostatnia minuta rewanżowego meczu z APOEL-em. Kirm, czy ktoś inny nie trafia w 200% okazji i przez to nie awansujemy. Taka pomyłka kosztuje roczny budżet Wisły. Raz już przez coś takiego nie awansowaliśmy do LM ( pamiętny mecz w Atenach i pięć niewykorzystanych setek Zieńczuka).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl