Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [27 kolejka] Wisła - Cracovia - MECZ O MISTRZOSTWO 2010/11 !! 15 maja, 14:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8063)

mc-money 14.05.2011 09:52

Dla mnie tylko jedno jest niewiadomą...
Czy zagramy na dwóch defensywnych pomocników, jak w ostatnich dwóch meczach?
Czy na taki mecz, RM wystawi coś bardziej ofensywnego?

Oczywiście nie mówie, że wystawienie Wilka z Sobolem nie byłoby i nie jest świetnym rozwiązaniem ;)

Daja`n 14.05.2011 09:56

Tylko zwycięstwo Wisełko tylko zwycięstwo!!!

Malines 14.05.2011 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mc-money (Post 1092808)
Dla mnie tylko jedno jest niewiadomą...
Czy zagramy na dwóch defensywnych pomocników, jak w ostatnich dwóch meczach?
Czy na taki mecz, RM wystawi coś bardziej ofensywnego?

Oczywiście nie mówie, że wystawienie Wilka z Sobolem nie byłoby i nie jest świetnym rozwiązaniem ;)

Myślę że RM nie zmieni taktyki na ten mecz chociażby dlatego że Cracovia będzie musiała zaatakować a My pewnie z kontry zagramy jak w 2 ostatnich meczach...

ziuta 14.05.2011 10:48

Ja myślę, że RM znajdzie super rozwiązanie i już jutro będziemy mogli świętować MP, bo jemu, również jak nam, zależy, żeby mieć tytuł mistrzowski. Dlatego my się nie musimy martwić o to tylko powinniśmy być bardzo pomocni i mieć duży udział w rozwalaniu przeciwnika, tzn krzyczeć ile sił, żeby żydków nie było słychać, jak przyjdą pod stadion ( a to jest niemal pewne, że się pojawią ).

Oldpara 14.05.2011 10:52

Myślę, że Maskaant już rozpoznał potencjał drużyny jaki ma: NIE opłaca sie atakować na hurrra! bo mamy za słabą obronę, dostajemy klapsa w dziąsło z konty jak ze Śląskiem i Górnikiem i dupa zbita.
Grając defensywnie mamy z przodu takich grajków, że zawsze coś wpadnie. Podobną taktykę stosował Petrescu.
Brzydko, ale skutecznie.

Kryniu 14.05.2011 10:56

Komentarz z forum Sracovii mówi samo za siebie jeśli chodzi o nasz doping : ja sie tylko obawiam o naszych pilkarzy czy wytrzymaja psychicznie presje 20 tys zydowskich psow w pierwszych minutach
mecze z Legia , Lechem (gdzie bylaby rownie duza publika) gralismy u siebie i taki Vule, Visnia i inni moga byc lekko wystraszeni
boje sie ze jak gtesy hukna na naszych to sie moga chlopy zesrac
oby im Bartczak z Radomskim wybili cykora z glowy

edit:
nie ma takiego klubu: piszemy Cracovia, ok?

tommiyacht 14.05.2011 10:56

skutecznie ale sądzę że jednak wbrew swojej myśli i pomysłu na druzyne. Zamiast tego ustawia taktyke pod zawodników jakich ma do dyspozycji.

Titto 14.05.2011 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1092854)
Komentarz z forum Sracovii mówi samo za siebie jeśli chodzi o nasz doping : ja sie tylko obawiam o naszych pilkarzy czy wytrzymaja psychicznie presje 20 tys zydowskich psow w pierwszych minutach
mecze z Legia , Lechem (gdzie bylaby rownie duza publika) gralismy u siebie i taki Vule, Visnia i inni moga byc lekko wystraszeni

"żydowskich psów"?
:rotfl:

_gilardino_ 14.05.2011 11:27

To ich żarty apropo piłkarza z twojego avatara

Kryniu 14.05.2011 11:32

Mają KOMPLEKSY ale nie dziwmy się, są po prostu gorsi

spirit 14.05.2011 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 1092879)
To ich żarty apropo piłkarza z twojego avatara

Doskonałe :rotfl:

mitmichael 14.05.2011 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1092854)

Na prawde niezłych tam maja frustratow :rotfl: A Klich sie nam odgraza
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

mIcHaL666 14.05.2011 12:52

Do skasowania.

Sami 14.05.2011 13:16

Jutro w druzynie Cracovii moze zabraknac Szeligi, to dosc znaczaca strata dla nich.

szprotson 14.05.2011 13:37

nikt nie bierze pod uwage tego ze przeciwko Jurkowi Szatałowowi zawsze jakos super lekko nie było ....

Domniemuje też ,ze słowa Maaskanta to były prowokacja w strone Cracovii.

Kaan 14.05.2011 16:27

Pytanie dotyczące meczu ale właściwie wszystkich na R22...

Do której minuty meczu sa otwarte kołowrotki? Tak się składa że spóźnię się na pewno, pytanie czy warto mimo wszystko jechać.

Proud 14.05.2011 16:35

Do przerwy na pewno.

Bilety sprzedają do przerwy, więc kołowrotki musza być te kilka minut po piewszej połowie czynne.

pozdr

Elefant 14.05.2011 16:38

Trzeba wyjść i zagrać jak o mistrzostwo świata.

Boję się tylko, że oni nie mogąc nam przeciwstawić się piłkarsko będą cieli równo z trawą. Jeżeli sędzia tego nie ukróci, jak w meczu z Koroną, może skończyć sie kontuzjami.

El'kabat 14.05.2011 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1091338)
Jako że to jedyny w tym momencie temat derbowy to:

1. Jak komuś przeszkadza słowo "żyd" powinien zostać w domu
2. Ktokolwiek kto pisze że remis "byłby ok" powinien mieć dożywotni zakaz wstępu na stadion
3. Dwa gole Meliksona, dwa gole Małeckiego i jeden samobójczy żeby się parchy pocięły doszczętni

I ja sie z podpunktem nr 3 zgadzam w 100 %!

Mecz może przejsc do historii. Okazałe żwycięstwo nad ickami,do tego ich spadek pod koniec sezonu-palce lizac ! :rotfl:

Simao1 14.05.2011 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1093147)
I ja sie z podpunktem nr 3 zgadzam w 100 %!

Brakuje mi jeszcze "Allah Akbar" Boukhariego w tym scenariuszu :D

willow 14.05.2011 17:34

A zaraz się okaże, że naszym głównym rywalem do mistrzostwa będzie Śląsk, a nie Jaga :) Kawał dobrej roboty Lenczyka, nie ma co.
A co do derbów, to marzy mi się tak ze 4:0 i bramka na otwarcie wyniku Małego :) ale wiem, że to raczej nierealny scenariusz. Mecz według mnie będzie brzydki, dużo walki i fauli, a skończy się na 1:0 dla nas.

nh79 14.05.2011 17:50

moim zdaniem mozliwe sa 2 scenariusze.jesli szybko strzelimy wtedy Cracovia nie bedzie miala wyjscia i sie otworzy a wtedy moze byc ciekawe widowisko i wiele bramek.typuje 3:2 dla Wisly.scenariusz nr 2 to do 88 minuty bicie glowa w mur i w 89 gol na wage mistrza Polski:)

skeba 14.05.2011 17:51

Jeśli Cracovia straci bramkę to założę się, ze dalej będą się bronic, bo kibice im nie wybacza porażki 3-0, 4-0. To jest właśnie chore, ale tak zrobią. Ciul z punktami, przegrać wysoko nie można.

koniak 14.05.2011 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1093187)
A zaraz się okaże, że naszym głównym rywalem do mistrzostwa będzie Śląsk, a nie Jaga :)

przez 1 dzien ?

skeba 14.05.2011 18:01

Jutro trzeba wygrać - każdy inny wynik nie gwarantuje jeszcze MP.
Jeszcze na 3 miejscu brakuje Lechii i to będzie jeden z najlepszych sezonów, jakie pamiętam (od kiedy kibicuje)

JrQ- 14.05.2011 18:55

4 - 1 jak za Skorży, jak przegrywaliśmy 0 - 1.
Jeden z najpiękniejszych momentów jak dla mnie ;-)

willow 14.05.2011 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1093200)
przez 1 dzien ?

Mam nadzieję, że tylko przez 1 :)
Gdyby Wisełka została jutro mistrzem, koleżanki spadły, a w pucharach zagrał Śląsk z Lechią, to opowiadałbym o tym sezonie wnukom do końca życia :)

RAF 14.05.2011 20:29

Razi nieprofesjnonalizm redaktora ktory prowadzil widomosci sportowe po glownym wydaniu Wiadomosci na TVP. Ten koles stwierdzil ze Wisle do celebrowania mistrzostwa wystarczy remis. Zapomnial ze do konca sa trzy kolejki i 8 punktow nad drugim Slaskiem mistrzostwa niestety nie pieczetuje. Chcial zablysnac a wiadomo......

Wojtas 14.05.2011 21:39

Kurde ale mam juz cisnienie

takie mecze powoduja wzrost adrenaliny o 500% :)

trzeba szybko strzelic parchom bramke i to ustawi mecz

Licze na Gienka i Meliksona -od nich jutro zalezy nasza gra

Na razie nie myslcie jescze o fecie,spokojnie ograjmy najpierw sasiadke.

sAJmon_ABG 14.05.2011 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1093357)
Kurde ale mam juz cisnienie

takie mecze powoduja wzrost adrenaliny o 500% :)

dokładnie na takie mecze się czeka długi czas a jak już przychodzi szczególnie na wagę mistrzostwa i przybliżenie spadkovii do spadku to dzień dwa przed meczem już się czuję adrenalinę.

gizmowisla 14.05.2011 23:07

a ja juz nie moge sie doczekac gdy podczas juz znanego wyniku ( oczywiscie tylko zwycieskiego ) zaspiewamy na caly Krakow chóralnie : POPATRZCIE PARCHY - NA KORONACJE MONARCHY !!!!!!

Enrico2000 14.05.2011 23:18

Dzis nieprzespana noc. Emocje juz buzuja we mnie. Jeszcze poczytalem forum pejsow i znow sa pewnie swego. Oby nasi pokazali im kto naprawde rzadi w Krakowie. To jest poprostu obowiazek.

igortsw 14.05.2011 23:23

Co do derbów, nie odkryje Ameryki jak napisze, że trzeba uważać na kontry w wykonaniu Cracovii. W dodatku jutro między 14 a 17 w Krakowie zapowiadają deszcz(wiadomo jak się zakończył ostatni mecz na R22 w deszczu) dodać do tego również należy, że Cracovia ma piłkarzy którzy potrafią uderzyć z dystansu.

Teraz odnośnie innej rzeczy. Raz na całą rundę naszej rodzimej kopanej(zawsze przed derbami), zerkam na forum starozakonnych, zobaczyć sytuację z ich punktu widzenia. Jak co roku możemy prawie w każdym poście zobaczyć wiele epitetów przypisywanych do Nas, ale nie na tym chciałem się skupić. Forumowiczego owego forum, praktycznie w ogóle nie dają szans na wygraną Wisły, ba gdy ktoś napomknie że remis, to dobry wynik, zaraz zostaje zbluzgany, albo wyśmiany, nie bądźmy tacy jak oni i zachowajmy zdrowy rozsądek, jutro czeka Nas ciężki mecz, bo każde derby, należy tak traktować nie zależnie od sytuacji, Cracovia wygrała ostatnie spotkania, zwycięstwo na pewno trzeba będzie wywalczyć, także dopingiem na trybunach. Do zobaczenia na stadionie:)

marek2a 15.05.2011 00:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez igortsw (Post 1093432)
trzeba uważać na kontry w wykonaniu Cracovii.

Forumowiczego owego forum, praktycznie w ogóle nie dają szans na wygraną Wisły, ba gdy ktoś napomknie że remis, to dobry wynik, zaraz zostaje zbluzgany, albo wyśmiany:)

Nie tylko na kontry trzeba uważać bo ja się boję tez o sędziowanie tego meczu.Koleżanki dostały 400 000 do podziału po wygranej z Bytomiem,jest sie czym dzielic .A pomyłek sędziego było trochę na korzyść kuleżanek:evil:

Heineken 15.05.2011 01:43

Jutro kopaczom Wisly ciary maja przechodzic po plecach, subwoofer ma grzmiec dopingiem u mnie a kazdy szanujacy sie fan Wisly po jutrzejszym meczu powinien stracic glos. to jak 4 lipca dla Amerykanow. Jak Barca - Real, jak Royal Wedding, jak naga Violante Placido.

Zadnych protestow, kij w oko politykom

Liczy sie tylko Wisla

armani199 15.05.2011 07:38

Snuję się po domu od rana , patrzę na zegarek a tu jeszcze tyle godzin do derbów! Oby minęły jak najszybciej bo już nie mogę się doczekać tego meczu! A Wiślacy mają bez żadnych kalkulacji Craxę po prostu rozjechać, wbić w ziemię, stłamsić i rozdeptać na miazgę, pokazać im miejsce w szeregu. My na mistrza a oni spuszczeni do niższej ligi ! - czy może być coś piękniejszego zamiast niedzielnego obiadu ?!

edit: nie ma takiego klubu

skeba 15.05.2011 08:39

Cytat:

Snuję się po domu od rana , patrzę na zegarek a tu jeszcze tyle godzin do derbów! Oby minęły jak najszybciej bo już nie mogę się doczekać tego meczu! A Wiślacy mają bez żadnych kalkulacji Craxę po prostu rozjechać, wbić w ziemię, stłamsić i rozdeptać na miazgę, pokazać im miejsce w szeregu. My na mistrza a oni spuszczeni do niższej ligi ! - czy może być coś piękniejszego zamiast niedzielnego obiadu ?!
Mnie też nosi od rana. Tylko patrzę w zegarek i odliczam godziny do spotkania. Nie wiem, co ja bym zrobił na miejscu, w Krakowie - tam to bym jajko zniósł. Ciągnie mnie przed głupi tv, a co by było gdybym miał iść na Reymonta, ajj

tommiyacht 15.05.2011 10:26

aura jest zajebista, rzekłbym że nawet barowa. Oj nie bedzie dziś ładnej piłki (nie wiem czy i tak by była)

Grzadq 15.05.2011 10:41

Kolega się mnie zapytał, a nie jestem w stanie za bardzo mu odpowiedzieć - można wnosić parasolki na stadion?

MCX 15.05.2011 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1093508)
aura jest zajebista, rzekłbym że nawet barowa. Oj nie bedzie dziś ładnej piłki (nie wiem czy i tak by była)

Na mokrej murawie piłka chodzi szybciej, a my mamy paru zawodników lubiących pograć kombinacyjnie po ziemi.

Dzisiaj 3:0.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl