Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Copa del Sol 2011 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7811)

Lichy44 27.01.2011 14:34

Co mnie podkusiło, aby postawić ten mecz;/

Undertaker 27.01.2011 14:34

Cytat:

Nie rozumiem jak można narzekać na gre Bunozy, skoro jego partnerem jest Kowal ;) na jego tle to Gordan wykazuje wielki talent....
Jeden warty drugiego, ale już wolę Kowalskiego od tykającej bomby jaką jest Bunozą, albo nie trafi w piłkę, albo strzeli w swoją bramkę. Strasznie słaby zawodnik. Dobrze, że jest Chavez i Jaliens, bo w tym momencie Cikos - Bunoza -Kowalski - Branco to chyba najgorsza obrona w Ekstraklasie... 4 drewniaków chociaż Branco jeszcze ujdzie.

WiślakMyślenice 27.01.2011 14:34

Łobo! Kochany mój!

Najszybszy skrzydłowy, instynkt strzelecki, idealne wykończenie akcji, wie gdzie się ustawić w polu karnym. The king is back.

K*rwa, kogo ja oszukuję ;/

rikut1906TSW 27.01.2011 14:34

Oficjalnie Shivakov przyleciał do Krakowa

Undertaker 27.01.2011 14:40

Cikos dzisiaj tragedia!

LuQee 27.01.2011 14:42

Burliga powinien wejsc co najmniej w przerwie...

Kluvi 27.01.2011 14:43

Ludzie Norwedzy grają na świeżości oni kończą przygotowania to dziwisz się że nasi już nie dają rady?

Brawo Milan pozdro dla narzekaczy ;]

Undertaker 27.01.2011 14:43

Jovanić się zrehabilitował!

Edłardo Da Sylwia 27.01.2011 14:43

:P uff... jeszcze jest nadzieje. Brawo Jovanić

zim zum 27.01.2011 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1042162)
Ludzie Norwedzy grają na świeżości oni kończą przygotowania to dziwisz się że nasi już nie dają rady?

Ciekawa jest jedna sprawa. Komentator(tak jak Ty) tłumaczy Wisłę, ze są na innym etapie przygotowań. Tylko bardzo interesujące jest to, że nasz dzisiejszy rywal zaczyna lige...miesiąc później niż my. Myślę, że to wiele wyjaśnia .

AS82 27.01.2011 14:45

0-2 żenada

Undertaker 27.01.2011 14:45

Ale tragicznie grają, identycznie jak na jesieni.

LeQ 27.01.2011 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edłardo Da Sylwia (Post 1042164)
:P uff... jeszcze jest nadzieje. Brawo Jovanić

Już nie ma :/

Kluvi 27.01.2011 14:45

niech Łobo się uczy jak się strzela sam na sam ;]

rikut1906TSW 27.01.2011 14:45

Ja .......e :P
Moja Babka lepiej gra

Kluvi 27.01.2011 14:46

niech Łobo się uczy jak się strzela sam na sam ;]

tomasz_19 27.01.2011 14:46

szkoda, znowu odpadamy we wczesnej fazie... to niepokojące, abstrahując od faktu ze zaczynamy dopiero przygotowania :/

Radeon 27.01.2011 14:47

no wiec tak Jovanic puscil typowego Pawelka, zreszta jego gra nogami tez bardzo przypomina naszego bylego bramkarza...zamienil stryjek ... obronil przed sekunda karnego... moze jak nabierze pewnosci siebie bedzie gral co mecz pokarze klase...Branco gra lepiej niz Pajlic.. Lobo aktywny, widac ze 4-3-3 mu pasuje.. Jirsak niewidoczny (moze pajlica zamiast niego na srodek i pozbyc sie Tomka na rzecz Slaska)...Rios bardzo mi sie podoba do pierwszego skladu za Zurawia)Kowalski drewniany zupelnie nie ten poziom podobnie jak Burliga (kiedy w koncu pozbedziemy sie tych asow...)

maxipiter 27.01.2011 14:48

Padlina, Padaka, Dno!!!!!!

JacaTS 27.01.2011 14:49

Tośmy zakozaczyli w Copa del Sol. No nic, okresy gry napawają optymizmem, ogólny obraz meczu - załamka. Znowu w....... od jakiś byle pipek. Ale cóż, po Levadii, Karabachu, Valacośtam powinniśmy się przyzwyczaić, że dostajemy manto od tytanów północnego futbolu.

Wasiu 27.01.2011 14:52

Dajcie spokoj, to dopiero początek początków.
Momentami gra niezła, widac zmęczenie i lekkie przymulenie zawodników. Z przodu niestety nie mam zadnych dział. Jezeli uda sie z Genkovem to ja licze na jeszcze jednego napastnika, bo roznie to moze byc. Jovanic nie jest pewnym punktem zespolu. Bardzo slaba gra nogami, wszystkie pilki musial sobie przyjmowac zanim wykopal. Nie zgadzam sie, ze Cikos gral slabo, solidny poziom. Branco o dziwo dobrze. Kirm najlepszy, a Jirsak to jest dno dna.

TymonPRO 27.01.2011 14:52

Kowalski Łobo :) Tyle w temacie i ogólnie gramy piach ze żwirem :) A obrony to my nie mamy

Ale myślmy pozytywnie może nowi piłkarze dadzą jakość

Marcinnno 27.01.2011 14:55

Chyba nie spodziewaliście się , że po odejściu jakby nie było kluczowych graczy zagramy zajebisty mecz ? Kij z tym wynikiem już. Ważne, żeby Dragan był zdrowy bo tak to nie mamy lewego obrońcy.. Jest co prawda Branco, który może zagrać na lewej stronie, ale ja tego nie widze. Szkoda trochę bo myślałem, że będzie można pooglądać sparingi w tv trochę dłużej ; )

tomasz_19 27.01.2011 15:02

a tak w ogóle zagramy jeszcze jakiś mecz w tym turnieju czy nie ? :P mianowicie z kopenhaga i valerenga ?

dwdx1906 27.01.2011 15:03

Bramki z meczu
624x352| AVI | HQ |16:9 | Polski Komentarz
http://i50.tinypic.com/2s80039_th.jpg
1-0 Arnefjord
http://www.multiupload.com/5G8E416M6Q
2-0 Herrera
[FONT=Palatino Linotype]http://www.multiupload.com/LPG35J5TUF[/FONT]

Jovanic broni karnego ( przy stanie 1:0 )
[FONT=Palatino Linotype]http://www.multiupload.com/01MFM6OGWR[/FONT]

Nagranie: PaJo (AllGoals.pl)

Przemas 27.01.2011 15:05

IMO w tym meczu nawet i z Brożkiem w ataku by nie było wiele lepiej.

Feniks1983 27.01.2011 15:05

Czy na tym forum musi byc tak duzo placzkow? Co Wy chcecie zeby po dwoch miesiacach wolnego plus tygodniu ciezkich treningow grali z polotem i na swiezosci? Jesli tak myslicie to nie mam pytan.

Moze skoro juz skonczylismy udzial w tym turnieju to moze zamknac szybko ten temat bo po wpisach widac ze bedzie tylko placz i narzekanie.

mitmichael 27.01.2011 15:06

Jak tacy pilkarzei jak Kowalski, Łobodzinski czy Jirsak beda nadal grali w Wisle to takie wyniki beda codziennoscią. Na szczescie nie ma jeszcze kompletnej kadry - jak dołaczy Jaliens, Melikson, Genkov i Siwakow to panom wymienionym wyzej trzeba bedzie podziekowac.

_ukoL 27.01.2011 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1042199)
Chyba nie spodziewaliście się , że po odejściu jakby nie było kluczowych graczy zagramy zajebisty mecz ? Kij z tym wynikiem już. Ważne, żeby Dragan był zdrowy bo tak to nie mamy lewego obrońcy.. Jest co prawda Branco, który może zagrać na lewej stronie, ale ja tego nie widze. Szkoda trochę bo myślałem, że będzie można pooglądać sparingi w tv trochę dłużej ; )

Marcinnno ale zwróć uwagę paradoksalnie, że Branco zagrał dzisiaj bardzo poprawnie, przynajmniej chciało mu się biegać za tymi ofensywnymi akcjami Wisły i jeszcze po takim nokaucie w jajca jaki przyjął.

Właśnie, ciekawe co z Draganem? Oby to nie były wiązania. :-/

szprotson 27.01.2011 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TymonPRO (Post 1042187)
Kowalski Łobo :) Tyle w temacie i ogólnie gramy piach ze żwirem :)

Ale co Łobo? Nie rozumiem waszej nagonki na niego. Każdy po nim jedzie grubo, wyśmiewa itp i co nagle oczekujecie że będzie bramki strzelał?No jak,kaleka i będzie bramki strzelał?
Dlaczego nie widze pretensji do naszych super napastników,skoro graliśmy w 1 połowie 4-3-3 to ile sytuacji stworzyli Ci od których sie coś wymaga, bo od Łobo to wymaga sie rozwiązania kontraktu a nie strzelania bramek.
Myślicie że tak łatwo sie gra bez wsparcia kibiców,przecież Wojtek wie że wszyscy sie z niego śmieją,i tak ma mocną psychikę, mógł utonąć w morzu %.

A wszyscy którzy piszą czy tu czy gdzie indziej teksty typu "ja bym strzelił,babka strzeliła, ciocia" to ja zapytam,dlaczego w takim razie tego nie zrobiliście?

mrKrolik 27.01.2011 15:10

Wolę, żeby teraz na sparingach grając na pół gwizdka przegrywali, niż żeby później w lidze dostawali, i później w eliminacjach

Undertaker 27.01.2011 15:12

krowczax
Gromienia? Nie. Chociaż jakiegoś zalążka gry, dwóch celnych podań, a to była istna tragedia. I dziwi mnie, że znowu zaczynają się bronienia, bo my jeszcze nie gotowi, a to nic, że przeciwna drużyna też dopiero zaczyna przygotowania. Przegrywamy z jakimi III ligowcami z Niemiec nic się nie stało, leją nas anonimowi Norwegowie nic, nic co za debile krytykują Wisełkę. Tylko potem jeden z drugim niech sie nie dziwi, że przegrywamy z Karabachami! I to nas gromią w 15 minut!

zim zum 27.01.2011 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1042221)
Ale co Łobo? Nie rozumiem waszej nagonki na niego. Każdy po nim jedzie grubo, wyśmiewa itp i co nagle oczekujecie że będzie bramki strzelał?No jak,kaleka i będzie bramki strzelał?
Dlaczego nie widze pretensji do naszych super napastników,skoro graliśmy w 1 połowie 4-3-3 to ile sytuacji stworzyli Ci od których sie coś wymaga, bo od Łobo to wymaga sie rozwiązania kontraktu a nie strzelania bramek.
Myślicie że tak łatwo sie gra bez wsparcia kibiców,przecież Wojtek wie że wszyscy sie z niego śmieją,i tak ma mocną psychikę, mógł utonąć w morzu %.

A wszyscy którzy piszą czy tu czy gdzie indziej teksty typu "ja bym strzelił,babka strzeliła, ciocia" to ja zapytam,dlaczego w takim razie tego nie zrobiliście?

Taką sytuację jaką zmarnował to bramkarz nawet powinien wykorzystać. A strzał, który potem oddał wyglądał jakby wcześniej wspomniany golkiper wybijał piątkę.

jova 27.01.2011 15:23

Szczerze mówiąc patrząc przed meczem na skład Wisły spodziewałem się gładkiego 0-3 lub 1-3. Może to nie dociera do niektórych użytkowników tego forum, ale my nie mamy obrony i ataku. Trudno w takiej sytuacji wygrywać mecze.
Jovanić wyglądał na Pawełka bis. Niby ma refleks i potrafi bronić, ale zbyt często źle ocenia tor lotu piłki i popełnia proste błędy techniczne. Szkoda, że Valckx i spółka najwyraźniej lekceważą nasze problemy na pozycji, na której wzmocnienie jest absolutnie niezbędne.
Obrona, co było do przewidzenia, była strasznie dziurawa. Najlepiej moim zdaniem wypadli Branco i Bunoza (po którym część pojechała z przyzwyczajenia). Nie twierdzę, że zagrali jakoś wybitnie, ale na tle takiego Kowalskiego wyglądali jak Zambrotta i Stam. Cikosowi brakowało szybkości, a Paliciowi wszystkiego poza ambicją.
W środku pomocy dużo pokazywali się Garguła i Wilk, ale zaliczali zdecydowanie zbyt wiele niedokładnych podań. Jirsak tradycyjnie założył czapkę niewidkę, którą zdjął z dwa razy w ciągu meczu.
Na skrzydle korzystnie wypadł Kirm. Szarpał, dryblowała, ładnie strzelał. Małecki starał się ciągnąć grę, utrzymywać przy piłce, ale podania mu nie wychodziły, a koledzy nie potrafili stworzyć mu sytuacji do strzału. Łobo dokładnie odwrotnie. Czekał na podania zamiast ciągnąć grę, nieźle wrzucał i dochodził do sytuacji strzeleckich, które spektakularnie partolił.
Powoli trzeba oswajać się z myślą, że z Żurawia nie będziemy mieć już pożytku. W porównaniu do Riosa grał bardzo pasywnie i zbyt mało walczył.

Obserwując ten mecz naprawdę nie mogłem uwierzyć, że ktoś może uważać, że Wisła poradzi sobie bez wzmocnień na bramce i bokach obrony. Moim zdaniem słabość kadry na tych pozycjach będzie widać nawet w meczach ligowych.

1q2 27.01.2011 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Undertaker (Post 1042225)
leją nas anonimowi Norwegowie

Idź się ....a najlepiej powieś.

Jonasz 27.01.2011 15:25

Nie oczekujmy teraz wyników. Nasi są po mocno obciążających treningach - po takich zajęciach nogi są ciężkie - nie ma szybkości, nie ma precyzji krótkiego podania, więc na razie nie podniecajmy się. Jirsak zawsze po mocnych treningach znika, to już jest jego stała domena - długo będzie szukał świeżości. W II połowie graliśmy w ogóle bez napastnika - Rios nim nie jest. On biegał przy linii środkowej, raz odbierał piłkę przy naszym polu karnym i efekcie jak odzyskiwaliśmy piłkę, to nie było do kogo zagrać. Teraz wiemy po co szukaliśmy środkowego pomocnika - Jirsak nim nie jest, a z Garguły zostało tylko nazwisko na koszulce. Już bliżej tej pozycji jest Rios, bo na pewno nie jest napadziorem. No i musimy szukać lewego obrońcę.

matti123 27.01.2011 15:25

Teraz przynajmniej wiemy że i pomocnicy są nam potrzebni. Myślę że dziś na plus Kirm, jako jedyny coś grał. Małecki zagrał dobre 10 min na końcu 1 połowy a Łobodziński 10 min po wejściu. Kowalski to jakaś katastrofa, lepiej wpuścić młodego zawodnika niech się ogra to jego błędy będzie łatwiej wytłumaczyć. Ktoś mówi że Bunoza coś nie halo tylko że przy Kowalskim to on jest młodszy i się uczy a Kowalski się cofa. Lepszy Kowalski niż Bunoza? Tak Bunoza jak idzie do piłki może popełnić błąd, Kowalski na pewno go popełni.
Czekamy na wzmocnienia, przydadzą się.

piotr 0704 dortmund 27.01.2011 15:25

Najbardziej rozczarowal mnie Gargula. Niemilosiernie niecelne podania w sytuacjach gdy nikt go nie atakowal.
Podania niecelne, podania w aut albo do najblizszego...

Jazon 27.01.2011 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1042147)
Łobo! Kochany mój!

Najszybszy skrzydłowy, instynkt strzelecki, idealne wykończenie akcji, wie gdzie się ustawić w polu karnym. The king is back.

K*rwa, kogo ja oszukuję ;/

Tak sobie myślę, że Maaskant ma już dobry powód, by znowu posadzić Łobodzińskiego w Młodej Ekstr. Po to go dzisiaj wpuścił, żeby nie było, że nie dał mu szansy.
To jest moje subiektywne odczucie, ale uważam, że przez niego pożegnaliśmy się z Copa del Sol. A szkoda, bo choć to tylko sparingi, to jednak z ciekawymi drużynami. Uważam, że przed rozpoczęciem rundy im więcej takich sparingów, tym lepiej.
Jasne, cała drużyna grała słabo, no ale taką okazję jak ta po podaniu Riosa trzeba było wykorzystać. Myślę że po zdobyciu bramki gralibyśmy lepiej, dlatego zrzucam subiektywnie winę na Łobo za ten wynik.

To co można o tym graczu obiektywnie powiedzieć to to, że Łobodziński zawsze miał więcej serca do gry niż umiejętności. Na poziomie do którego apirujemy takim zawodnikom trzeba po prostu podziękować i się z nimi rozstać.

Undertaker 27.01.2011 15:27

1Q2
Dopiero co Lech w pucharach 3 drużynę norweską pojechał na wyjeździe 1-6, a u nich liga 1 kwietnia rusza!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl