![]() |
Cytat:
|
tak to ewidentnie słychać mnie osobiście dziwią te śmiechy..
ten sam filmik tylko ze stabilizacją obrazu według mnie lepszy ! http://www.youtube.com/watch?v=KGeHD0SQrYE |
Powiem Wam, że jakbyśmy się w Świecie liczyli to mielibyśmy materiał z dokładnością do pojedynczego papierosa odpalanego na lotnisku w Smoleńsku.
Jankesi mają taką technologię, która praktycznie nadzoruje live cały glob (a ruskich to napewno mają w HD). Prawda jest taka jak Assange ujawnił - Jankesi z czarnym na czele przehandlowali nas z kacapami, więc dowiemy się jak było naprawdę za jakieś 60 lat. Z drugiej strony uważam, że nasi rozwalając się tam zrobili Ruskim nie mały kłopot (większy byłby chyba jakby czarny się tam rozwalił). Jakby nasz szanujący się i taki dumny i postawny kraj - walczący na wielu frontach współczesnych wojen, kupił jeden porządny samolot to jakby się tam rozjebał 767 to moglibyśmy się zastanawiać nad pewnymi faktami. Ale te Tupolewy to strasznie słabe maszyny są - już nawet AEROFLOT liniowo nimi nie lata!!!! To że wołga wymyta i błyszcząca nie oznacza, że chodzi jak mercedes. Jarek nie pozwala zapomnieć - teraz będzie serial "zabili go i uciekł bo go nie przywieźli" |
Cytat:
Transkrypcja ścieżki dźwiękowej Komisja Polonijna z Australii http://www.pluszaczek.com/2010/07/07...%93-czesc-vii/ 7 lipca 2010 nadesłane przez: Mik |
Cytat:
Cytat:
|
do wszystkich lubiących teorie spiskowe, a zwłaszcza tą od dobijaniu Polaków.. czy nie sądzicie, że podczas sekcji zwłok (w których uczestniczyli polscy specjaliści) byłyby widzialne dziury w czaszkach po ewentualnych strzałach?
|
Kto to jest ta komisja polonijna z Australii?
Dopóki nie podadzą imion i nazwisk itp to takie rozszyfrowanie tego wideo jest nic nie warte, każdy z nas może zrobić podobne i już. Więc nie ma co się sugerować ich "dziełem". Dla mnie sprawy zamachu nie było i nie ma. Ewidentny błąd pilotażu i już, a doszukiwanie się na siłę jakiegoś spisku jest już nudne. Niestety Jarosław Kaczyński swoim obecnym działaniem całkowicie popsuł atmosferę "Smoleńska". Przez Jarka nikt już nie będzie wspominał tej tragedii jako coś wzruszającego i podniosłego, a jedyne jako przyczynę niekończących się afer i obelg. Szkoda. |
30) 59.3 sek. Panie Kaczyński to jest …
pewnie sie niebawem dowiemy z ust niesiolowskiego czy innej ....y ze to J. Kaczynsi chodzil po lesie i dobijal rannych. Bo chcial zgarnac prezydenture. A glosy po rosyjsku to gruzinscy terrorysci. |
Cytat:
Czy polscy lekarze rzeczywiście byli podczas sekcji zwłok? W rosyjskiej terminologii "sekcja zwłok" zresztą jakoś inaczej się nazywa ... Nie pamiętam. Może i różni się też od naszej"sekcji zwłok" "technicznie", medycznie? Chyba pod protokołami z "sekcji zwłok" nie ma podpisów polskich lekarzy ... |
Cytat:
To fakt. Nie podważając, bo nie mam czym (narzędzia) transkrypcji do której sam wcześniej dałem tutaj link, powtórzę, że wolałbym osobiście aby Zespół osób, które tę pracę wykonały, opublikował teraz tę ścieżkę dźwiękową (po usunięciu z niej wszystkich zakłóceń). Osoby, które nie dopuszczają do siebie w ogóle hipotezy zamachu, mogą podważyć tę interpretację ścieżki dźwiękowej inną hipotezą; hipotezą prowokacji. Co do postulowanego wcześniej przez pysio ujawnienia nazwisk tego austrralijskiego Zespołu, to może niekoniecznie ... Zachodzić może zasadna obawa o ich bezpieczeństwo. |
Cytat:
I kolega niby był studentem? Chyba u Majchrowskiego za kasę tatusia. Na czym polegał ten "błąd pilotażu" skoro do ostatnich chwil samolotem sterował autopilot? Czekam na wyjaśnienie pomijające sprawczą rolę Prezydenta, bo to już jest nudne. |
Cytat:
|
Cytat:
|
To jest niewiarygodne. Czytam te bzdury co tu wypisujecie i po prostu nie wierzę, że ludzie mogą wymyślać takie historie... Zajmijcie się sobą i swoimi rodzinami...
Zamach, bomby no nieźle.... Naprawdę macie nierówno pod sufitem... Rosjanie zrobili zamach bo co? bo im się zachciało? ogarnijcie się trochę. Byłaby to najgłupsza rzecz jaką mógliby zrobić. Zero korzyści a jedynie same kłopoty wynikające ze śledztw itp itd. Drozd wydaje mi się że lądowanie na lotnisku bez urządzeń naprowadzających w taką pogodę jest błędem pilotażu. Widzę że mienisz się tu ekspertem w każdej możliwej dziedzinie i wiesz wszystko o wszystkim więc pewnie ciężko Ci cokolwiek udowodnić i kłócił byś się z greckimi matematykami że 2+2 to nie 4. Taką naturę mają już niektórzy ludzie.. Tak na marginesie bo pewnie będziecie pisać że jestem jakimś służalczym pracownikiem TVNu czy innego ZOMO albo PO. Nie lubię polityki nie znoszę obiboków zarówno z PO PIS SLD i innych partii. Żyję dla siebie i dla swojej rodziny. Czuję się wolnym człowiekiem z możliwością rozwoju w tym kraju albo wyjazdu za granicę. Nic mnie nie ogranicza, nie czuję aby Rosja Niemcy czy inne kraje były naszymi wrogami. Ludzie którzy myślą inaczej są po prostu zakompleksieni i tyle... Już nic więcej tu nie napiszę także możecie po mnie jechać do woli... |
legol, zaraz ci napiszą żeś komuch, bije od ciebie czerwonością i że jesteś pachołkiem Janusza Palikota :-) Tak jak mnie to napisali w innym temacie, tylko w innym kontekście.
Więcej jest tu ekspertów niż w samych komisjach śledczych. Temat do wyjebania już od dawna. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast z argumentem, że nic Cię nie ogranicza, można już bardziej polemizować. Bo skoro twierdzisz, że wielcy wschodni "bracia" są nam przyjaźni i działają w naszym interesie, to istnieje poważne prawdopodobieństwo, że ogranicza Cię jednak brak znajomości historii, albo co gorsza nieumiejętność wyciągania wniosków... |
Wygląda na to, że jeśli ktoś nie łyka tekstu o całkowitej winie pilotów, to jest ekstremistą przekonanym o zamachu bombowym.
Albo 100% winy pilotów albo jesteś fanatyk PiS-u :-) |
Jednak odpiszę bo widzę, że rzeczywiście matura z czytania ze zrozumieniem nie spełnia swojej roli.
Wytłumacz mi w takim razie o wielce oświecony Gwieździsty jakie przesłanki kierowały Rosjanami do zrobienia zamachu. Bo w 39 na nas napadli bo 1795 uczestniczyli w rozbiorach?!?! Ogarnij się... Gdzie napisałem, że Rosjanie to nasi przyjaciele? Co nas ograniczało przez ostatnie 21 lat (poza teorią układów i spisków)? Czym innym jest nie sprzyjanie Polsce a czym innym organizowanie zamachu na prezydenta państwa. Nigdzie nie napisałem że Rosjanie są nam przyjaźni ale dla niektórych świat jest albo biały albo czarny. Jak nie są wrogami to są przyjaciółmi. Jak nie całkowita wina pilotów to zamach.... Napisałem, że nic mnie nie ogranicza bo tylko ode mnie zależy czy w życiu osiągnę sukces i czy będę szczęśliwy skoro macie inaczej to bardzo mi przykro i szczerze wam współczuję, że musicie żyć w tak okrutnym dla Was kraju. Może wyjedźcie.... Zgodzę się z Vincim co do przyczyn katastrofy tak to wygląda i podejrzewam że tak jest. Wszelkie teorie spiskowe są wyssane z palca i nie ma nawet krzty dowodu potwierdzającego je. |
legol,
to miłe, że troszczysz się o nasze Rodziny. Tylko, aby dyskutować na temat teorii nie muszę wywnętrzać się czy żyję dla Rodziny czy nie, co robię jeszcze innego w życiu i czy jestem szczęśliwy lub nieszczęśliwy, czy chcę w Polsce zostać czy z Niej wyjechać. Uważasz, że to wolny Kraj? Tak więc dyskusja tutaj będzie kontynuowana. Co do spisków "wyssanych z palca" jak twierdzisz ... Teorie "wyssane" są tak uprawnione jak Twoja, przeciwna. "Spisek": Wystarczy do naprowadzających samolot kontrolerów z wieży, (których zeznań zresztą nie ma w protokołach a oni sami rozpłynęli się w wielkim Wszechświecie) dodać maleńki element złej woli. I bałagan staje się świetnym alibi. Oprócz teorii spisku, w historii (która jest przecież polityką przeszłości) i w polityce istnieje też spiskowa rzeczywistość. Ja jestem aż takim racjonalistą, że dopóki nie mam absolutnie twardych dowodów, nie wykluczę żadnej z teorii. I właśnie moje "ja" nie pozwala mi na wyłączenie mózgu w takich sprawach. Na poddanie się najprostszemu wytłumaczeniu i odejście w Nirvanę, w Rodzinę, w spokój ... Sielski, anielski ... Może to kwestia osobowości. Zawsze ktoś może dodać, że "chorej osobowości". Nie ma sprawy. Wolę być w dzisiejszych czasach w taki sposób "chory". -- Jot - nie wyobrażam sobie aby temat został zamknięty bez konkretnej przyczyny. Tematu zamknięcia po prostu nie ma. |
Cytat:
|
Do wszystkich powolujacych sie na ten film. Naprawde myslicie ze Rosjanie - gdyby to byl zamach - pozwoliliby aby taki film (ponoc demaskujacy wszystko) przeniknal do internetu?
|
Cytat:
Miał być i był bo przez to że samolot zamiast wylądować jak tysiące samolotów każdego dnia, rozbił się kilkaset metrów od lotniska i wszyscy zginęli, cały świat zadał pytanie "po co oni tam lecieli". A zaraz po tym "jak to się stało", na co odpowiedź była zadziwiająca, w kilka godzin po katastrofie Sikorski oznajmia że " najprawdopodobniej winni są piloci i mgła" dowodów żadnych nie przedstawiając. Dziś upłynęło ponad pół roku, czy wiemy coś więcej? Czy śledztwo które prowadzi strona w całej sprawie czegoś dowiodło np. jak to się stało, że z samolotu zostały strzępy? Nie. Nie zanosi się żeby ktoś to wyjaśnił skoro miejsce katastrofy i wrak jest traktowany tak jak jest. Dlatego pojawiają się próby wyjaśnienia co się stało lub precyzyjniej co mogło się stać, a co nie mogło. Czyli próby dojścia do prawdy poprzez odrzucenie teorii NIEMOŻLIWYCH z różnych przyczyn. Oczywiście można to mieć w d.... i przyjmować że wszystko co usłyszymy na ten temat w TV jest aksjomatem nawet jeżeli przeczy to prawom fizyki z poziomu szkoły średniej. Jednak nie każdy tak potrafi. Jesteś kolejnym który próbuje udowodnić że nie można próbować zrozumieć wszystkiego, że trzeba być ekspertem. Przepraszam ale czy ktoś jest ekspertem czy nie dziurę w ziemi, albo strzały na nagraniu z miejsca katastrofy i zobaczy i usłyszy. Różne mogą być tylko wnioski, chyba, że wyciąga się je na podstawie wiedzy PODSTAWOWEJ. Wówczas i ekspert i laik powinni dojść do tych samych wniosków. Żeby wiedzieć że szklanka upuszczona na beton rozbije się, a upuszczona na błoto nie, nie trzeba być ekspertem. Ekspert potrafi jedynie precyzyjnie określić wysokość z której upuszczona szklanka rozbije się zawsze niezależnie na co upadnie. I tak jest w każdej dziedzinie ekspert jest precyzyjniejszy nic więcej. Dlatego nie odmawiaj nikomu próby wyjaśniania czegokolwiek bo najwyżej jego tolerancja błędu będzie większa. Cytat:
|
Drozd,
Wyjasnij mi wiec dlaczego wszyscy polscy piloci mowia ze Protasiuk popelnil blad nie tyle ladujac ale ze wogole wylecial z Polski znajac warunki atmosferyczne. Wyjasnij mi czemu mlody ojciec i maz ryzykuje zyciem swoim i 100 osob ladujac w mleku? Przeciez na tym flmie widac jaka byla mgla, mozna jedynie domyslic sie ze nad ziemia ta mgla byla jeszcze wieksza. Czemu lamal przepisy i ladowal? |
Cytat:
|
Cytat:
Jaka w takim razie była kolejność zdarzeń? Najpierw bomba? To jak to możliwe, że po wybuchu bomby wszyscy przeżyli? Wszak wyraźnie to słychac na filmie? Czy może najpierw samolot spadł, potem wszystkich podobijali Ruscy, a na koniec wybuchła bomba i rozszarpała trupy? Aha, jeszcze a propos pytania czy dziś wiemy więcej. Kto to są "MY"? Ty i kilku "buszujących w zbożu"? Ja nie domagam się szczątkowych informacji tajnego śledztwa, które byłyby tylko pożywką dla mediów i politycznych hien. Akceptuję fakt, że śledztwo trwa i że może trwać jeszcze bardzo długo (jak to zwykle bywa w przypadku katastrof lotniczych), a szczątkowe informowanie nikomu dobrze się nie przysłuży. |
http://www.youtube.com/watch?v=DTeWfEPfHNs
Ciekawe co Schetyna miał na myśli? Wiedzą coś więcej czy przejęzyczył się?:p |
Cytat:
Gdyby śledztwo trwało mógłbym sie z Tobą zgodzić, ale czy ktoś bada wrak? Czy ktoś bada czarne skrzynki? Podobno w ich odczycie przeszkadza nieznajomość częstotliwości prądu podczas robienia elektronicznych kopii. Na czym polega to śledztwo? Jakie są efekty ? Co nowego wiadomo. Tobie może nie przeszkadza że nic się nie wyjaśni przez 20 lat, mnie i wielu ludziom przeszkadza i to właśnie są ci "MY". Cytat:
http://www.rp.pl/artykul/544614.html Wystarczy? I dlaczego twierdzisz że lądował? Na jakiej podstawie? W stenogramach słychać wyraźnie komendę "odchodzimy". |
20 lat nie ale już 2 lata są dla mnie do przyjęcia i taki okres od standardów nie odbiega. I mniej więcej wtedy będę oczekiwał odpowiedzi na pytania, które zadałeś na koniec posta.
Przypomnij sobie co sie działo w PL jak opublikowano szczątki rozmów pilotów. Pojedyncze zdania, często wyrwane z kontekstu były roztrząsane na miliony sposobów, a wspomniane polityczne hieny grzały się w blasku tego piekła komentując wszystko w mediach. I zastanów się czy chciałbyś być wtedy w skórze rodziny Blasika, którego niektórzy już widzieli za sterami tupolewa, Protasiuka, z którego zrobiono kamikaze, czy nawet Kaczyńskiego, który wg wielu tupał nogami i kazał lądować. edit: zapomniałem o najważniejszym. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że jedną z tych hien okazuje się być J.Kaczyński. Jego wypowiedź o tym, że w trumnie na Wawelu są jakies inne szczątki jest skandaliczna i jednoznacznie pokazuje, że zależy mu tylko i wyłącznie na wbijaniu kija w mrowisko i wiezieniu się na tej katarsofie do przyszłych wyborów, licząc, że da mu to dobry wynik. I ma przy tym dokumentnie wyjebane na to, że rodziny wszystkich generałów, którzy tam zginęli zastanawiają się teraz nad tym, czy pochowali swoich krewnych, ba, być może nawet celowo liczy na wywołanie takiego myślenia. Przypomniało mu się po 8 miesiącach, że brata nie poznał... |
Cytat:
ale ... przyszło mi do głowy, że może tak. Może otwarcie jednej i to TAKIEJ a nie innej trumny da możliwość otwarcia innych i ekshumacji masowych? I w tym sensie, jest to działanie "metodyczne"? To moja hipoteza na teraz ale nie wykluczam innych przyczyn takiego zachowania. |
A jakie są ku temu przesłanki? Wypowiedź człowieka, któremu po 8 miesiącach przypomniało się, że on jednak brata nie poznał i Traktem Królewskim szedł za trumną świadomy, że chowa kogoś innego? Bądźmy poważni.
Z resztą przed chwilą w TV słyszałem wypowiedź Dubienieckiego, pełnomocnika Marty Kaczyńskiej, który twierdzi, że nie ma żadnych wątpliwości, że na Wawelu leży Kaczyński. |
ktos powiedzial ze w takim razie J KACZOR nas oszukal ,oszukal nas wszystkich ktorzy modlili sie na pogrzebie LECHA ,a on teraz mowi ze to nie jego brat ,paranoja!!!!!!!!!!!
myśle ze przy przekladaniu ciala z trumny do innej tu w POLSCE bylo wielu ludzi więc ta paranoja nie bedzie miala podstaw ,chyba że zarazi nią córke LECHA i ona jako najwięcej mająca do powiedzenia jako najblizsza rodzina bedzie wystepowac o ekshumacje |
Oglądałem tą wypowiedź na żywo i wnioskowanie z niej że na wawelu leży ktoś inny to właśnie polityczna gra. Przez kogo prowadzona? Przez tych którzy najbardziej krzyczą. Wmawiając Jarkowi szaleństwo. To tyle nic więcej. Pamiętajmy, że nie wszyscy mieli szanse zaglądnąć do trumien. A protokołów sekcji chyba nie ma. A jak są to z rażącymi błędami. Więc by mieć wątpliwości nikomu słowa Jarka nie są potrzebne.
|
sekcje byly zjebane to kazdy wie albo nie bylo zadnych pewnie ,ale nie ma dwoch zdań ,LECH przylecial w innej trumnie ,tutaj cialo zostalo w WARSZAWIE przygotowane i przelozone do innej trumny gdyby to nie byl on nie bylo by to do ukrycia za duzo osób bralo przy tym udzial
|
Cytat:
Może i nie ma żadnych, tego nie wiem ... Może był "ogłupiony" proszkami przez ten czas i zgadzał się na wiele? Nie wiem, nie chcę wkraczać w jakieś dywagacje intymne. Natomast wiadomo, że część rodzin zmarłych ma wątpliwości kto leży w trumnach. Może J. Kaczyński liczy na to, że ewentualna "ekshumacja wawelska" otworzyłaby i inne trumny ..? Wszystko to "może" ... Motywy głoszenia tych postulatów znają pewnie tylko osoby je głoszące. |
Cytat:
"- Nie ukrywam, że o ile rozpoznałem ciało mojego śp. brata na lotnisku (w Smoleńsku), i tu nie miałem wątpliwości, podałem zresztą charakterystyczne cechy i one zostały potwierdzone - bliznę na ręce po ciężkim złamaniu - o tyle, kiedy już widziałem ciało przywiezione do Polski w trumnie, to go nie rozpoznałem. Tutaj to był człowiek, który w ogóle nie przypominał mojego brata. Mówiono mi, że to on." Jeśli z tej wypowiedzi nie można wnioskować, że na Wawelu wg Kaczyńskiego pochowano kogos innego to nie mam więcj pytań. W dalszej cześci wspominał jeszcze o generalskim mundurze... |
rozpoznal brata w SMOLENSKU ok ,kazda następujaca godzina to zmiany posmiertne po kilkudziesieciu godzinach transportu w samolocie nie chlodni, cialo sie zmienialo i to bardzo ,nie ukrywajmy ze smrod i rozklad juz po przylocie byl duzy ,nie rozpoznal ale napewno byli tam inni ludzie i to nie politycy wiec nikt nie klamie napewno , ja bylem blisko tej tragedii ze strony technicznej wiem jak to wszystko wygladalo od ladowania w POLSCE wiekszosci trumien ,i nadal utrzymuje ze JAREK to psychol
|
Polityków nienawidzę i to wszystkich niezależnie czy to PIS,Po czy komunistyczna SLD ale to co wyprawia Kaczyński... Ten gość jest dyktatorem swojej prywatnej "sekty", która wykorzystuje Kościół do znalezienia swoich fanatyków. Szkoda mi ludzi , którzy są przez nich ogłupieni. W bardzo podstępny sposób znalazł sobie Jarosław(niestety mój imiennik) swoich fanatyków. Co do Smoleńska to po prostu wypadek i tyle. Szkoda tylko ,że tą katastrofę wykorzystuje się do tego żeby sobie nabić poparcie. Trochę jednak dobrych ludzi tam zginęło
|
Cytat:
|
Cytat:
drozd - bardzo Cię proszę. Można tłumaczyć wiele paranoi ale tę ostatnio zaserwowaną przez Jarka wytłumaczyć sie już nie da.... Do qy nędzy powiedz chłopie, czy gdybyś Ty był na miejscu Jarka - to tak normalnie szedłbyś za trumną wiedząc, że w srodku jest jakaś ręka z wosjkowymi pagonami? Powiedz, czy nie protestowałbyś od razu? Powiedz, czy nie protestowałbyś w maju, czerwcu, lipcu, sierpniu ? Jarek to jest niestety koleś nieodpowiedzialny i bezdennie beznadziejnyh. Gość zapomniał, że będąc w opozycji jest tak samo odpowiedzialny za ten kraj, jak i rządzący. Gość nie wywiązuje sie ze swojej roli. Gdzie gabinet cieni? Gdzie kontrowanie rządzących? Gość nie dość że postradał zmysły - to od dawna otacza sie miernotami typu Kuchciński. Miernoty te widząc kondycje Jarka wciskaja mu jakieś paranoidalne hece, które ten gość łyka. Poznalem tę taktykę, kiedy Jarek zaczął p***ć o tym, że Komorowski przewidział wypadek samolotu http://www.youtube.com/watch?v=ufMcILtz-zE podczas gdy dokładna analiza całego wywiadu mówi o czymś zupełnie innym. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl