Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   WISLA -LEGIA 12.11.2010 godz 20.00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7709)

daniello1987 08.11.2010 09:14

Wygrywając z Legią przy równoczesnym zwyciestwie Korony nad Jagą badż remisie na dobre wrocimy do gry.łatwo niestety nie bedzie.Legia jest na fali.My niestety ciagle gramy fatalnie.Nas remis nie urzadza.A zeby wygrac trzeba zagrac na 120%.Mysle ze nalezy zagrac w miare ofensywnie jesli chcemy wygrac.

moja propozycja wyjsciowej 11

---------------Pawełek---------------
Cikos ---Chavez ----Bunoza ----Paljic

----------Sobolewski Wilk------------
Malecki --------------------------Kirm

---------------Brozek----------------
----------------Rios----------------

Wg mnie Pa.Brozek zajebiscie sprawdzilby sie jak podwieszony napastnik.umie sie zastawic,potrafi szybko rozegrac i odegrac pilke.natomiast Rios mógłby byc odpowiedzialny za pojedynki głowkowe i szybkie zgrania piłek do Brozka badz skrzydlowych.Mozna by bylo tez ich ustawic odwrotnie.Rios podwieszony Brozek wysuniety.Wiem ze brakuje w skladzie Guły ale wydaje mi sie ze nie jest jeszcze w takiej formie jakbysmy chcieli.a nam potrzeby zawodników zdolnych na 100% na juz.
Takie moje małe spostrzezenia co do meczu i składu.pzdr

willow 08.11.2010 09:23

Nie wystawiał bym Paljica na lewej obronie, bo go Manu wkręci w ziemie. Według mnie już lepszy Pietja, choć też daleki od optymalnej formy. Ale przynajmniej ma doświadczenie i ogranie na lewej obronie.

pcpc 08.11.2010 10:20

---------------Pawełek---------------
Cikos ---Chavez ----Bunoza ----Brożek

----------Sobolewski Wilk------------
Kirm--------------------------Palić
----------------Bukhari----------------
---------------Brozek----------------

Malecki wpuścić w 65 minucie nad podmeczonych obrońców
Bukhari 45 minut drugie tyle Garguła
Palić zamienić z riosem w zelznosci od wyniku

maRgrabkarz 08.11.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1007242)
I sezon udany, prawda? :)

Moim zdaniem:

w bramce remis, potencjalnie Legia silniejsza - ale klops może wydarzyć się z obu stron, dlatego remis

w obronie remis, potencjalnie Legia silniejsza, ale pewnie zagra Wawrzyniak i mimo wszystko nieograny Jędrzejczyk, a do tego od samego początku meczu to Wisła będzie atakować i na obronie Legii będzie presja - więcej szans na klopsa u nas, dlatego remis

w pomcy lepsza Legia i to zdecydowanie, potencjalnie remis, ale aktualnie Vrdoljak z Borysiukiem powoli zaczynają wymiatać, a Rado - mimo, że to były alkoholik - to po prostu wymiata, nie widziałem go jeszcze w takiej formie (chociaż to może być tylko wrażenie spowodowane dramatyczną dyspozycją sprzed roku i dwóch lat - przepaść)

w ataku potencjalnie lepsza wydaje się Wisła, ale generalnie jest słabo, aczkolwiek wydaje mi się, że mamy przewagę w osobie Kucharczyka. Wisła nie ma takiego ambitnego walczaka, który umie świetnie zgrać piłkę.

mentalnie: jesteśmy w gazie, Wy gracie u siebie. Remis nie jest dla nas tragedią, porażka tez, dla Was porażka to lądowanie na deskach. Was pewnie będzie pełny stadiony i wielka presja na naszych - punkt dla Was.

Podsumowanie: remis, remis, Legia, Legia/remis, Wisła.

Remis będzie albo nasze minimalne zwycięstwo. No, chyba ze w pierwszych 20 minutach Wam coś wpadnie - wtedy raczej po jakbłach. Czyli generalnie remis albo ktoś wygra :)

haha Analiza Instant. Wsyp, zaparz i gotowe! :D
Ale spoko, krótko, treściwie, prawidłowo :)

kreseq 08.11.2010 12:39

Jedyne czego w tej chwili sie obawiam to konfrontacji Kirm - prawdopodobnie Jedza. Roznie moze byc ;) Z drugiej strony Manu vs Paljic tez nie wyglada kolorowo, o Radovic vs Cikos nie bede w ogole pisac bo mamy tez Brozek vs Koksownik :D, dobrze ze Astiz bedzie obok.

Tak na spokojnie bez patrzenia tylko i wylacznie przez pryzmat ostatnich meczow ktore rozegraly te druzyny w zakonczonej wczoraj kolejce to roznie moze byc. Moze to byc dla Wisly mecz na przelamanie jak u Nas z Widzewem.
Madrzejsi bedziemy po ogloszeniu skladow i po zakonczeniu meczu :D

Wygra lepszy albo ten ktoremu sedzia pomoze :D

QBAS 08.11.2010 13:18

Tak na prawdę każdy wynik może paść. Wg mnie żadna z drużyn (obiektywnie) nie jest "w gazie", jedna wygrała, druga też, Legia lepiej się zaprezentowała ostatnio, ale Jaga grała inaczej niż Pasy itd. Jak będzie zobaczymy.

Trochę rozleciała im się obrona. Jeszcze słyszałem w L+, że jakiś zawodnik Legii w ostatniej minucie w polu karnym kogoś uderzył i możliwe, że komisja ligii się tym zajmie. Coś wiecie na ten temat? Choć jakoś ciężko mi uwierzyć że go ukarają jeszcze przed meczem z nami..

Bilety na G się skończyły. Podobno kolejki są. Mam nadzieję, że znowu zapełnimy stadion bo drużyna potrzebuje naszego wsparcia!

maxim 08.11.2010 13:36

..Komorowski kogoś kopnął bez piłki w polu karnymi. Powinna być czerwona kartka i karny, ale żaden z sędziów nic nie zauważył. A komisja też nie zauważy.

JrQ- 08.11.2010 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1007110)
Zwłaszcza w środku pola, my takiego gracza jak Vrdoljak nie mamy.

A Sobol to co.

Filippo 08.11.2010 18:03

Mnie tylko zastawia ilość bramek jaką wpakuje Legii Brozio. Muchy już nie ma, wiec jest nadzieja na kolejny hattrick.

Donson 08.11.2010 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxim (Post 1007418)
..Komorowski kogoś kopnął bez piłki w polu karnymi. Powinna być czerwona kartka i karny, ale żaden z sędziów nic nie zauważył. A komisja też nie zauważy.

Zauważy, ale po meczu z Wisłą.

Proud 08.11.2010 18:09

Cytat:

. Czyli generalnie remis albo ktoś wygra :)

Zgadzam się. Mam takie samo zdanie.

willow 08.11.2010 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1007434)
A Sobol to co.

Nie te lata, nie te płuca :/

Zieniu17 08.11.2010 18:25

Cytat:

I sezon udany, prawda? :)

Moim zdaniem:

w bramce remis, potencjalnie Legia silniejsza - ale klops może wydarzyć się z obu stron, dlatego remis

w obronie remis, potencjalnie Legia silniejsza, ale pewnie zagra Wawrzyniak i mimo wszystko nieograny Jędrzejczyk, a do tego od samego początku meczu to Wisła będzie atakować i na obronie Legii będzie presja - więcej szans na klopsa u nas, dlatego remis

w pomcy lepsza Legia i to zdecydowanie, potencjalnie remis, ale aktualnie Vrdoljak z Borysiukiem powoli zaczynają wymiatać, a Rado - mimo, że to były alkoholik - to po prostu wymiata, nie widziałem go jeszcze w takiej formie (chociaż to może być tylko wrażenie spowodowane dramatyczną dyspozycją sprzed roku i dwóch lat - przepaść)

w ataku potencjalnie lepsza wydaje się Wisła, ale generalnie jest słabo, aczkolwiek wydaje mi się, że mamy przewagę w osobie Kucharczyka. Wisła nie ma takiego ambitnego walczaka, który umie świetnie zgrać piłkę.

mentalnie: jesteśmy w gazie, Wy gracie u siebie. Remis nie jest dla nas tragedią, porażka tez, dla Was porażka to lądowanie na deskach. Was pewnie będzie pełny stadiony i wielka presja na naszych - punkt dla Was.

Podsumowanie: remis, remis, Legia, Legia/remis, Wisła.

Remis będzie albo nasze minimalne zwycięstwo. No, chyba ze w pierwszych 20 minutach Wam coś wpadnie - wtedy raczej po jakbłach. Czyli generalnie remis albo ktoś wygra :)

W bramce Legia lepsza? Przepraszam, potencjalnie? Kpisz czy o drogę pytasz?:lol:

W obronie ok zgadzam się, tutaj wskazanie na Legie.

Pomoc? W czym Małecki jest gorszy od Szałachowskiego? A para Sobolewski Wilk ma być gorsza od Borysiuka i Vrdoljaka? A wiem ta różnica pewnie wynika z tego, że super-strzelec Manu bije na głowę Kirma? W formie Radović kontra coraz lepiej grający Garguła, to tutaj na plus dla Legii, ale dlaczego napisałeś zdecydowanie, to nie wiem?

Atak- Brożek w coraz lepszej formie, a naprzeciw Kucharczyk, ja tu widzę kolejny plus dla Wisły, szczególnie, że Brożek jest królem R22, a jak wszyscy wiemy Legii bramki strzelać uwielbia.

Podsumowanie: Wisła wygra 1:0, no chyba, że wpadnie 2 bramka może być wyżej. Legia jedyną szansę na wywiezienie punktów ma jeśli będzie egzekwowała stałe fragmenty tak jak do tej pory.

przemo 08.11.2010 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 1007614)
W bramce Legia lepsza? Przepraszam, potencjalnie? Kpisz czy o drogę pytasz?:lol:

Pomoc? W czym Małecki jest gorszy od Szałachowskiego? A para Sobolewski Wilk ma być gorsza od Borysiuka i Vrdoljaka? A wiem ta różnica pewnie wynika z tego, że super-strzelec Manu bije na głowę Kirma? W formie Radović kontra coraz lepiej grający Garguła, to tutaj na plus dla Legii, ale dlaczego napisałeś zdecydowanie, to nie wiem?

Atak- Brożek w coraz lepszej formie, a naprzeciw Kucharczyk, ja tu widzę kolejny plus dla Wisły, szczególnie, że Brożek jest królem R22, a jak wszyscy wiemy Legii bramki strzelać uwielbia.

Podsumowanie: Wisła wygra 1:0, no chyba, że wpadnie 2 bramka może być wyżej. Legia jedyną szansę na wywiezienie punktów ma jeśli będzie egzekwowała stałe fragmenty tak jak do tej pory.

Chciałbym żebyś miał racje ale patrząc na nasza grę nie byłbym tego taki pewien. Legia jest na wyraźnej fali wznoszącej, a my na sinusoidzie. W naszym przypadku nie ma mowy o czymś takim jak stała forma. Jeśli uda nam się strzelić bramkę jako pierwsi to istnieje szansa na wywalczenie 3 pkt, im dłużej będzie utrzymywał się bezbramkowy remis to w naszej grze będzie coraz więcej nerwowości a co za tym idzie większa szansa na popełnienie błędu przez nasz obronę która i tak nie stanowi monolitu.

felipe 08.11.2010 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1007434)
A Sobol to co.

Porządny człowiek, ale piłkarsko to już wyłącznie solidny ligowiec, z coraz rzadszymi przebłyskami ponad przeciętność. Na dzień dzisiejszy raczej klasa niżej niż Vrdoljak, który liderem jest pełną gębą. Metryki nie oszukasz - mimo całej sympatii dla Radka to on najlepsze pokazał 2-3 lata temu, od tego czasu już równia pochyła.

JrQ- 08.11.2010 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1007626)
Porządny człowiek, ale piłkarsko to już wyłącznie solidny ligowiec, z coraz rzadszymi przebłyskami ponad przeciętność. Na dzień dzisiejszy raczej klasa niżej niż Vrdoljak, który liderem jest pełną gębą. Metryki nie oszukasz - mimo całej sympatii dla Radka to on najlepsze pokazał 2-3 lata temu, od tego czasu już równia pochyła.

Ty chyba ostatnich spotkań nie oglądałeś, w Poznaniu to Sobol był jednym z lepszych (o ile nie najlepszym), z Lechią to niby kto pociągnął zespół?

Wiślak178 08.11.2010 19:04

Śmieszą mnie podawane tu przez niektórych propozycje składu Wisły. 4-4-2 z Brożkiem i Riosem albo Małeckim, niektórzy nawet życzyliby sobie 4-3-3, wedle myślenia "więcej napastników - więcej bramek". Silną formacją Legii jest pomoc, gdzie grają pięcioma solidnymi zawodnikami, a Wisła nie może pozwolić sobie na zdominowanie środka pola przez Legię. Maaskant musi wystawić pięciu pomocników, bezapelacyjnie Wilka bo właśnie takich walecznych piłkarzy potrzebujemy w tym meczu w środku. Wystawcie trzech napastników i piłka nawet do nich nie dojdzie, chyba że górą, za wykopywanie piłki i liczenie na błąd przeciwnika to ja dziękuję.
Jeśli chodzi o skład Wisły to ja go widzę dokładnie tak jak ktoś tu wklejał:

http://this11.com/boards/1289133399242874.jpg

Boukhari to może być wzmocnienie, ale na wiosnę jak przepracuję całe przygotowania, bo na razie fizycznie wygląda fatalnie, chłop nadaje się tylko na końcówki. Ale niestety nie zdziwię się jak zacznie w głównym, bo Maaskant coś w nim widzi. Co? Nie mam pojęcia, ale na ten mecz lepszym wyborem jest Garguła, który ciągle próbuje szukać Brożka jakimś niekonwencjonalnym zagraniem. Na prawej pomocy słabiutko idzie ostatnio Małeckiemu i myślę że takie wejście dopiero w drugiej połowie dobrze by mu zrobiło, zawsze z tą sportową złością idzie mu lepiej. Co do Riosa to ja bym go widział na skrzydle, bo chłop ma drybling, a na skrzydle jest na to więcej miejsca niż w napadzie. Na lewej obronie trzeba by się zastanowić kto sobie lepiej poradzi z Manu, jak dla mnie mamy dwóch podobnych, szybkich graczy, jednak Brożek jest bardziej doświadczony na tej pozycji i raczej ma lepszy odbiór. Ale Maaskant pewnie jak zawsze postawi na Paljicia...

felipe 08.11.2010 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1007628)
Ty chyba ostatnich spotkań nie oglądałeś, w Poznaniu to Sobol był jednym z lepszych (o ile nie najlepszym), z Lechią to niby kto pociągnął zespół?

:shock:
W Poznaniu to tak sobie radził, że po 45 minutach powinien wylecieć (sędziemu powinien flaszkę postawić za łagodność)... Ratował się faulami, tak go wkręcali.

coni 08.11.2010 19:40

a Cacovia co grala? tez nic, a mordowalismy sie z nia przez 94min. Takie mecze jak derby, Legia, Lech nie ma znaczenia ktora pozycje zajmuje przeciwnik. mecze sa wyrowanae i kazdy moze wygrac!

djfleszu 08.11.2010 19:43

Bede na meczu jak zwykle chciałbym by zagrali tak jak z Lechią dużo bramek fajna atmosfera na stadionie o to przecież chodzi wynik jaki będzie zobaczymy w 90 min bo WISŁA to my !!!!!!!!!!! nie możemy zaprezętować sie tak jak ze Śląskiem ma być miazga na maxa

Marcin_fan 08.11.2010 19:55

to jak " witamy " Skorże w piątek ?? żeby nie było spin na trybunie że jedni klaszczą, drudzy gwiżdża a jeszcze inni nic nie robią...

Filippo 08.11.2010 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak178 (Post 1007630)

.Na prawej pomocy słabiutko idzie ostatnio Małeckiemu i myślę że takie wejście dopiero w drugiej połowie dobrze by mu zrobiło, zawsze z tą sportową złością idzie mu lepiej. Co do Riosa to ja bym go widział na skrzydle, bo chłop ma drybling, a na skrzydle jest na to więcej miejsca niż w napadzie..

Może kiedyś Maaskant wreszcie wystawi Patryka w ataku, żeby przestał miotać się na skrzydle. Na prawo Kirm, na lewo Paijlic albo Piotrek, w ataku Brozio z Małym.

Rios jest zbyt wolny i ślamazarny na gre na skrzydle, tam trzeba zasuwać, a nie kiwać wszystkich, łącznie z sędzią i słupkiem bramki.

jerry.lii.lewis 08.11.2010 20:35

Po meczu z Cracovią trudno mi znaleźć optymizm.
Wprawdzie wygraliśmy, ale ...
Nie chodzi mi o to, że minimalna wygrana. Nie chodzi mi o to, że grali do bani.
Chodzi mi o to, że grając z zespołem, który na tyle nic nie gra, że uskrobał 4 punkty (o 4 więcej niż pewna redakcja nie wstając z kanap), nie byli wstanie strzleić bramki w pierwszym kwadransie, żeby potem spokojnie mecz kontrolować.
Nie byli wstanie strzelić w pierwszej połowie, żeby chociaż spokojniej drugą oglądać.
Nie byli wstanie strzelić ani zaraz po przerwie ani przez pozostałe 48 minut.
Optymizm znika bo to, że strzelili w ostatniej (a nawet w pierwszej po ostatniej) minucie doliczonego czasu gry gry świadczy o farcie nie lada. Gdyby to był drugi czy trzeci gol - spoko. Ale jedyny !!!!!!!
Legia ostatnio gra lepiej -> wygrywa, a to znaczy że strzela bramki i strzela ich więcej niż traci.
Boję się o wynik i na nic mi tu analizy porównawcze składów - my nie strzelamy bramek, a tracimy je dość "chętnie".

tedyy 08.11.2010 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 1007373)
Jedyne czego w tej chwili sie obawiam to konfrontacji Kirm - prawdopodobnie Jedza. Roznie moze byc ;) Z drugiej strony Manu vs Paljic tez nie wyglada kolorowo, o Radovic vs Cikos nie bede w ogole pisac bo mamy tez Brozek vs Koksownik :D, dobrze ze Astiz bedzie obok.

Tak na spokojnie bez patrzenia tylko i wylacznie przez pryzmat ostatnich meczow ktore rozegraly te druzyny w zakonczonej wczoraj kolejce to roznie moze byc. Moze to byc dla Wisly mecz na przelamanie jak u Nas z Widzewem.
Madrzejsi bedziemy po ogloszeniu skladow i po zakonczeniu meczu :D

Wygra lepszy albo ten ktoremu sedzia pomoze :D

niestety C+ i sędziowie za Wami :-P

willow 08.11.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak178 (Post 1007630)
Śmieszą mnie podawane tu przez niektórych propozycje składu Wisły. 4-4-2 z Brożkiem i Riosem albo Małeckim, niektórzy nawet życzyliby sobie 4-3-3, wedle myślenia "więcej napastników - więcej bramek". Silną formacją Legii jest pomoc, gdzie grają pięcioma solidnymi zawodnikami, a Wisła nie może pozwolić sobie na zdominowanie środka pola przez Legię. Maaskant musi wystawić pięciu pomocników, bezapelacyjnie Wilka bo właśnie takich walecznych piłkarzy potrzebujemy w tym meczu w środku. Wystawcie trzech napastników i piłka nawet do nich nie dojdzie, chyba że górą, za wykopywanie piłki i liczenie na błąd przeciwnika to ja dziękuję.
Jeśli chodzi o skład Wisły to ja go widzę dokładnie tak jak ktoś tu wklejał:

http://this11.com/boards/1289133399242874.jpg

Boukhari to może być wzmocnienie, ale na wiosnę jak przepracuję całe przygotowania, bo na razie fizycznie wygląda fatalnie, chłop nadaje się tylko na końcówki. Ale niestety nie zdziwię się jak zacznie w głównym, bo Maaskant coś w nim widzi. Co? Nie mam pojęcia, ale na ten mecz lepszym wyborem jest Garguła, który ciągle próbuje szukać Brożka jakimś niekonwencjonalnym zagraniem. Na prawej pomocy słabiutko idzie ostatnio Małeckiemu i myślę że takie wejście dopiero w drugiej połowie dobrze by mu zrobiło, zawsze z tą sportową złością idzie mu lepiej. Co do Riosa to ja bym go widział na skrzydle, bo chłop ma drybling, a na skrzydle jest na to więcej miejsca niż w napadzie. Na lewej obronie trzeba by się zastanowić kto sobie lepiej poradzi z Manu, jak dla mnie mamy dwóch podobnych, szybkich graczy, jednak Brożek jest bardziej doświadczony na tej pozycji i raczej ma lepszy odbiór. Ale Maaskant pewnie jak zawsze postawi na Paljicia...

Szkoda tylko, że ani Rios, ani tym bardziej Małecki, nie nadają.się.na skrzydłowych.

Titto 08.11.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1007727)
Szkoda tylko, że ani Rios, ani tym bardziej Małecki, nie nadają.się.na skrzydłowych.

Małecki faktycznie się nie nadaje, ale Rios jak najbardziej tak może i nie jest zajebiście szybki, ale dośrodkować potrafi w dryblingu też dobry. Wg. mnie te dwie umiejętności powinny spowodować, że zagra z Legią w piątek. Małeckiego już nie zdzierżę.

AYALA 08.11.2010 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1007727)

bardziej z nich myśle są jednak skrzydłowi lub pomocnicy niż napastnicy.Piłka ich tak nie szuka w polu karnym jak kiedyś Franka czy Żurawia, nie są też tak skuteczni w polu karnym jak Oni.Riosa spróbowałbym na środku pomocy.
Tak bym ustawił pomoc :Kirm-Rios-Sobolewski-Małecki .Atak hmmm ja bym postawił na Braci Brożków Paweł-Pietia bo zbyt wielkiego pola manewru nie mamy w tej materii

Wajcha17 08.11.2010 21:30

według mnie na skrzydłach powinni być Paljić z Kirmem, za Brożkiem dał bym Riosa którego styl i charakter gry są wręcz idealne do gry na pozycji cofniętego napastnika/ofensywnego pomocnika, ale mimo to nie doczekał się on jeszcze szansy zagrania na tej pozycji choćby 50 minut i według mnie powien w tym meczu właśnie tam zagrać od pierwszego gwizdka.

Filippo 08.11.2010 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1007733)
Małecki faktycznie się nie nadaje, ale Rios jak najbardziej tak może i nie jest zajebiście szybki, ale dośrodkować potrafi w dryblingu też dobry. Wg. mnie te dwie umiejętności powinny spowodować, że zagra z Legią w piątek. Małeckiego już nie zdzierżę.

Jak Mały strzelał z Lechią to też wytrzymać nie mogłeś? Męczy się chłopak w pomocy, ale gra tam gdzie go TRENER wystawia. Na skrzydła tylko szybkich nam trzeba. Najwiecej asyst i zamieszania robią Kirm i Pajlic. Rios niech gra zamiast Boukhariego, przynajmniej nie bedzie Maaskanta kusiło by zdejmować Pawła Brożka.

Kris Dee 08.11.2010 21:36

Rios jak najbardziej się nadaje do tego ustawienia ale grając wąsko nie przy linii. W nowoczesnej piłce boczni pomocnicy/napastnicy rzadko operują przy linii a od dośrodkowań są boczni obrońcy. Najważniejszy jest drybling i gra kombinacyjna.

Undertaker 08.11.2010 21:40

Chłopaki, a jak sędzia mógł zauważyć faul Komorowskiego? Biegł za akcją Legii, a żeby to zobaczyć to musiałby mieć oczy w tyłku/

willow 08.11.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1007669)
to jak " witamy " Skorże w piątek ?? żeby nie było spin na trybunie że jedni klaszczą, drudzy gwiżdża a jeszcze inni nic nie robią...

A z jakiej racji mamy go witać?
Jak Smuda poszedł do Legii, to co śpiewaliśmy, przypomnieć koledze?
"Smuda p...ł Wisłę sprzedał!"
Czym się różni Maciuś od Smudy? Jednym tytułem MP?

W piątek na stadionie ma być piekło, niech czują, gdzie przyjechali. A nie włażenie w d....ę. Ma być taka atmosfera, żeby byli posrani po pachy jeszcze przed pierwszym gwizdkiem!

Co do skrzydłowych, to dla mnie ani Mały, ani Rios. Rios za Brożkiem może grać. Na skrzydłach Paljic i Kirm. Paljic nie dlatego, że z niego taki świetny skrzydłowy, tylko dlatego, że Manu by mu zrobił jesień średniowiecza.

matkur 08.11.2010 22:05

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...siaca_biletow/
spieszyć się kto nie ma bileciku

Moim zdaniem jednak powinniśmy zachować się z klasą i przywitać brawami pana Skrożę.

MaciekNH 08.11.2010 22:14

Może by chociasz go nie wygwizdywać (choćby za to co zrobił dla Wisełki )
Takie moje zdanie .

0 22 08.11.2010 22:24

1. O gustach się nie rozmawia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 1007614)

2. Tak, na mój gust lepsza. Pawełek to potencjalna bomba, która prędzej czy później puści babola. Z racji tego, że dawno tego nie było to ryzyko się zwiększa. Kostia jest dużo słabszy od Muchy, ale na razie katastrofy nie ma. Nie piszę o Antoloviciu, bo on rzeczywiście osiągnał wyższy poziom wtajemniczenia i jest gorszy od magnifique trio Pawełek - Cabaj - Przyrowski.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17

3. No, właśnie moim zdaniem to najgorsza obecnie formacja Legii.

Cytat:

4. Szałachowski jest równie nędzny co Małecki (potencjalnie Małecki jest dużo lepszy, ale rundę ma słabiutką). Ja stawiam na taki zestaw w pomocy: Manu - Borysiuk - Vrdoljak - Radović. Wymieniłeś więc mojego rezerwowego i porównujesz do Małeckiego, którego większość z Was chce w pierwszym skłądzie. Sobolewski to był dobry pare lat temu. Vrdoljak ma taki wpływ na drużynę jak nikt w całej lidze (może poza Edim), Borysiuk (mimo, że go nie lubię) gra ostatnio bardzo dobrze, dużo lepiej od Wilka (nie oceniam ich potencjału, a ostatnie mecze, nie przypominam sobie babola-karnego Borysiuka). Radović jest aktualnie w najwyższej formie w karierze - biega i gra pokracznie, ale ma... fantazje i mu wychodzi. Manu jest świetny w destrukcji (czego większość nie zauważa) - chłop cofa się razem z obrońcami i lubi odebrać piłkę 10-20 metrów od naszego pola karnego. A w ataku niech tylko szybko biega (co czyni) i wrzuca (co czyni) i będzie dobrze. Garguła - jak Sobol, kiedyś był dobry.

Cytat:

5. Zobaczymy.

krowczax 08.11.2010 22:41

i mu wychodzi?

z taką skutecznością to nie widzę zeby mu cokolwiek wychodziło

leszekpw 08.11.2010 22:48

Skład jaki prawdopodobnie wybiegnie na mecz z Legią:

Pawełek

Cikos
Bunoza
Chavez
Paljic

Kirm
Sobolewski
Boukhari
Wilk

Małecki lub Rios
Brożek Paweł

Z bliskich do pewnych źródeł Maaskant kolejny raz wystawi Palijca na obrobie a Boukhari w 1 składzie

pcpc 08.11.2010 22:49

leszekpw podałesi 12 graczy

leszekpw 08.11.2010 22:52

Sorry miało byc Małecki lub Rios w ataku....tutaj nie do konca jest pewne ktory wystapi obok Brozka

biziu25 08.11.2010 22:56

obyśmy Skorżę nie wygwizdali, dużo przez niego straciliśmy ale jeszcze więcej zyskaliśmy. Mały i Rios powinni grać z przodu od pierwszych minut.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl