![]() |
Cytat:
|
A ja myślę że wygramy. Chłopaki się zepną i pokażą na co ich stać
|
Tego meczu nie mozna PRZEGRAC
maja to sobie wbic do glowy ,i mowic codziennie przed lustrem maja grysc atakowac,walczyc,bic ,szczypac ,gilgotac po jajach ale tego meczu nie moga PRZEGRAC |
Wiślacy rozpoczęli przygotowania do derbów z Cracovią
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664 |
Dla mnie mogą przegrać wszystko do końca - ale pejsów mają rozbić w pył
|
Cytat:
ale patrzac na to co sie dzieje w tej druzynie baaardzo w to watpie. |
Dozylismy takich czasow ze mecz za mecz z pejsami nie mozna sobie z gory doliczyc punktow. Co wiecej osobiscie uwazam ze mozna miec bardzo duze obawy przed tym spotkaniem. Szatalow gral juz z Nami w tej rundzie, wie mniej wiecej co prezentjemy i mimo iz za duzo nie bedzie mogl zmienic to jednak moze jakas niespodzianke przygotowac. W koncu niedawno Slask tez gral piach a u Nas spokojnie zdobyl punkt. Co wiecej pasiasci beda chcieli sie pokazac nowemu trenerowi i na pewno zagraja na wiekszej niz dotad ambicji. Tak wiec cos czuje ze w Piatek czeka nas kolejna nerowowa i oby sie to wszystko skonczylo dla Nas dobrze.
|
Marzy mi sie żeby w tym meczu nasi stoperzy grali jak Terry i Ferdinand..
Żeby nasi boczni obrońcy grali tak ofensywnie jak i defensywnie jak Dani Alves.. Aby Kirm zapierdzielał jak Gareth Bale w meczach z Interem.. Środkowi pomocnicy jak Xavi czy Iniesta którzy potrafią zagrać genialną piłke na mm.. Dzięki im podaniom nasi napastnicy niczym Diego Forlan strzelali by piękne bramki.. Dodając technike Barcelony, formacje i ustawienie taktyczne Interu oraz wybieganie i gre do końca USA.. Dobra zejdźmy na ziemie bedzie tak; Nasi stoperzy będa grali jak zawsze.. Boczni obrońcy nie dobiegną do połowy bo np. Branco bedzie na kacu po imprezie.. Kirm jedynie narobi wiatru, a Małecki bedzie holował piłke niczym okręt pomocniczy na rzece barkę.. Nasi środkowi pomocnicy nie zagrają genialnej piłki gdyż nie potrafią nawet podać prostopadle.. A napastnicy.. po prostu.. nie dostaną piłki a sami nie wypracują sobie sytuacji.. bo po co?!?!? Technike bedzięmy mieli CSKA Sofii, taktyke.. NASZĄ taktyke ;) a wybieganie i gre do końca pewnie jakiegoś Świtu Nowy Dwór Maz. |
Co jak co ale część naszych piłkarzy wie co to jest mecz z Cracovią ale też bardzo duża część nie wie... Co gorsza nasz trener też nie wie... Żydki będą gryźć ziemię żeby tego nie przegrać, to kolejny mecz z drużyną z nożem na gardle podobnie jak z Lechem czy Śląskiem, będzie ciężko :) JAZDA JAZDA JAZDA, BIAŁA GWIAZDA !
Ps. Jest transmisja na C+ ? |
Cytat:
|
Cytat:
Chyba zdają sobie sprawę jak ważny jest to dla nas mecz. Na podstawie wywiadów można mieć przynajmniej takie wrażenie. "Niewiele jest takich derbów na świecie" |
Cracovia gra dobrze w ofensywie, ale jest nieskuteczna, defensywe za to ma najgorszą w lidze więc jeśli zagramy ofensywnie (Guła - Boukhari) to może być to 3-1 (optymistycznie).
|
Wywiadami nie ma się co podniecać. W końcu co innego trener może na konferencji przed takim meczem powiedzieć? Za tydzień gramy z Legią, będzie mówił że mimo że pozycja drużyny nie jest na czele tabeli, drużyna z Warszawy ma potencjał i musimy dać z siebie maksymalnie dużo.
Jakby chcieć się czepiać słówek, to Maaskant mówi wprost że cały czas tłumaczy nowym zagranicznym zawodnikom jak ważny to mecz. Czyli, że co, tamci 2 dni przed meczem jeszcze tego nie wiedzą? ;) Oczywiście jest to tylko przykład na to, że w standardowych przedmeczowych konferencjach niewiele sensownych i odkrywczych wypowiedzi pada. A jak piłkarze zaprezentują się na Kałuży - zobaczymy w piątkowy wieczór. Mam nadzieję, że od samego początku będą naciskać na Pasy i pokażemy im po ostatnich meczach do kogo Kraków należy. Ten mecz będzie też ważny psychologicznie przed pojedynkiem z Legią. Najlepiej jakby udało się kilka bramek strzelić, jak z Lechią tydzień temu. Cudów nie oczekuję, ale wymagam nieustępliwej walki przez 90 minut. Na Craxę raczej samo to wystarczy... |
Cytat:
|
Nie mam watpliwosci ze brak naszych kibicow w chlewie za Bloniami to efekt prowokacji, ktorej bylismy swiadkami w niedziele.
Tak im sie juz w tych przestrzelonych dupkach pali, ze chwytaja sie wszystkiego. Tych “kibicow” w paski zaglusza nawet sedzia czy woda spuszczana w kiblu przez filipiakowa, a co dopiero Wielka Wisla. W obliczu takiej ordynarnej i chmaskiej zagrywki proponoje odplacic tym szmaciarzom pieknym za nadobne podczas rundy wiosennej. A co do meczu: Malecki MUSI zagrac i to zagrac w ataku. Wilk i Sobolewski musza zagrac razem. Niech zagra Boukhari. W koncu mu cos musi wyjsc. Oprocz tego oba Brozki w jedenastce. Na skrzydlach. Obrona obojetnie jaka. Ten mecz moze sie skonczyc 7:8 ale musimy strzelic wiecej goli niz te padluchy. |
Na zakonnych jest dokladnie to samo.
Tam juz chodzi gadak ze moga spasc w tym sezonie byle tylko z Nami wygrali... |
Cytat:
|
63.5 Kg, spaść spadną, ale wygrać nie wygrają ;)
|
Każdy inny wynik niż zwycięstwo będzie kompromitacją. W dupie mam gadkę i tłumaczenie, że derby rządzą się swoimi prawami. W Wiśle i Cracovii połowa zawodników (albo większość) nie zdaje sobie sprawy co znaczą derby, więc nie mogą się zasłaniać takimi gadkami.
Cracovia jest tak słaba, że żal dupę ściska. 4 pkt w 11 meczach mówią same za siebie. |
Dokładnie. Co znaczą derby dla nas kibiców, to wiedzieli by tylko Ci piłkarze którzy są wychowankami klubu.
|
Cytat:
:> Cytat:
|
w czwartek od 12 55 transmisja z przed derbowej konferencji trenerów http://www.malopolskatv.pl/4-xiprzed-derbami-krakowa/
|
Żeby wygrać derby nie muszą grać Polacy tylko piłkarze ktorzy potrafia zrobic akcje w ofensywie, a w defensywie nie robic glupot :)
W derbach gralo zawsze duzo Polakow, ale jak sie druzyna oslabila, to nawet swiadomosc ze to derby nie pomogla. |
Jeśli przegramy derby,oczekuję, że do dymisji poda się prezio Basałaj.
|
Cytat:
|
A po to, żeby przyszedł kolejny łeb z Telefoniki i obsadził radę nadzorczą kablomiśkami o zerowym rozeznaniu w sprawach sportu. :lol:
|
Jesteśmy lepsi piłkarsko. Jeśli na sportową agresję piłkarzy cyrankiewiczovni nasi kopacze odpowiedzą taką samą agresją, ci pierwsi nie mają szans.
Teksty typu: " derby rządzą się swoimi prawami" mam nadzieję, że nasi piłkarze darują sobie. Tak wypowiadają się ludzie słabi, szukający wymówki. Niech w końcu pokażą, że są facetami. Wojna! |
Może i jesteśmy słabi, ale od czasu awansu Cracovia jeszcze nigdy nie była tak beznadziejna.
Jesteśmy lepsi piłkarsko - jak wszystkie pozostałe drużyny. Nawet beznadziejna obrona nie jest żadnym problemem, bo Cracovia po prostu nie strzela bramek. |
Już dwie drużyny przełamały się w meczu z nami:
Śląsk Amica czemu nie Cracovia? |
Oni nie strzelają ale my też nie strzelamy.Gdyby nie ten przebłysk z Lechią to byśmy mieli ich tyle samo co oni
To że mimo wszystko są słabsi to jasne ale tak samo byli słabsi rok i pół roku temu Wiem że wygląda to na szukanie usprawiedliwienia ale to nie tak.Po prostu jak nie zagramy bardzo dobrego meczu, to z nimi nie wygramy , mimo że to cioty No i trzeba wyeliminować tego ich murzinosa.Patrząc jak kuchenkorze nas czasami mijali jak tyczki, to on może to robić jeszcze lepiej.Może takie wrażenie przez to że reszta jest tragiczna bo ten koleś to jak diament leżący w środku gówna. |
A czym się tu podniecać. Jesteśmy lepsi?-jesteśmy! a co do wyniku.......pytanie ILE?!, a nie czy wogóle...Jak dla mnie będzie pogrom 1-6;)
Dla anglosasów: We are the Wisła We are the Best We are the Wisła and fuck all the rest;) |
Cytat:
:D |
Trafią w I lidze z formą.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja bym wolał, żeby jednak nie. Życzę im A - klasy. Cytat:
|
Oświadczam wszem i wobec wszystkim kibicom i piłkarzom, a także działaczom Wisły Kraków, że jakakolwiek strata punktowa w najbliższym meczu jest surowo wzbroniona, niedopuszczalna i nie zostanie zrozumiana przeze mnie osobiście. Taki mecz, jaki przydarzy nam się w piątek to jedno z najważniejszych meczów w całej karierze każdego jednego grajka naszej drużyny. Należy to powiedzieć naszej kadrze w każdemu z osobna w ojczystym języku. Jakby co, mogę partycypować w kosztach wynajmu armii tłumaczy.
|
Strasznie się "zagotowalem "po meczu z Amiką.
Bardzo wzrosło moje krytyczne stanowisko wobec trenera Maaskanta, itd. Ale przeczytałem sobie dziś wierszyk o wiślakach autorstwa ś.p. Ludwika Jerzego Kerna i od razu nabrałem optymizmu przed derbami. Polecam na polepszenie nastroju. Będzie dobrze! |
Cytat:
|
cholera jak obserwuję ten wątek i do drugi post to płaczki ze czarno to widzicie i że możemy przegrać to mi się rzygać chce.....
a gdzie tu wiara w Wisełkę...fakt nie idzie nam ale derby to derby, chłopy się zepną pokażą że mają jaja i wygramy to w cuglach.... tak że nie płaczcie co po chwilę bo jak pejsy to czytają to mają kupę śmiechu że sramy przed druzyną która na 90% spadnie z ligi....głowa do góry pierś do przodu i do boju!!! |
Drogi Leszku, mamy ekipę co może puknąć każdego, a że podarować punkty komukolwiek również, to nie ulega wątpliwości. Mniej więcej przewidziałem przebieg spotkania z Lechem. Teraz z Cracovią będzie jak w Zabrzu (miałem okazję oglądnąć na żywo) słabsi piłkarsko, biegający dwa razy więcej od nas, walczący, palce w oczy, pompka w szprychy i to wystarczyło na nas. To, że Cracovia będzie biegać jak szalona, będzie walczyć wywierać presję to pewne jak procent na Kajmanach (tym bardziej przy nowym trenerze Szatałowie). Jeżeli usłyszę od kogokolwiek na boisku, że byli zaskoczeni, że przeciwnik walczy, to się zdenerwuję. Chciałbym indywidualnej kreatywności, ale przede wszystkim walki (biegania, mentalności, twardej, ale nie brutalnej gry), bo bez tego będzie co najwyżej 0-0. Niezależnie od wyniku piątkowego meczu Craxa na 90% spadnie z ligi. To nie przesądza jednak czy wygramy. Oświadczam więc. Koniec z frajerstwem. Wisła to nie organizacja charytatywna. Więc trzeba wyjść na boisko i dopisać trzy punkty. Samo się nie stanie, trzeba to wywalczyć. Zwycięstwo to nasz obowiązek!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl