Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [3. Kolejka] Widzew Łódź - Wisła Kraków 21 sierpnia sobota godz. 16:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7545)

tormenthor 20.08.2010 15:05

Nie widzę innego wyjścia niż zagranie w środku trzema pomocnikami. Należy dobrze zagęścić środek pola, aby nasza słaba obrona miała jak najmniej okazji do zaprezentowania swoich ,,umiejętności". W przypadku ustawienia 4-3-3 na pozycji typowego defensywnego pomocnika powinien wystąpić Diaz lub Wilk, lewym środkowym pomocnikiem powinien być Garguła lub Diaz, a prawym środkowym pomocnikiem Kirm lub Jirsak. W ataku po lewej stronie Rios, po prawej Małecki, a w środku Brożek lub Żuraw. Nie mamy dobrych, klasycznych bocznych pomocników, dlatego chyba najwłaściwsze jest ustawienie z jednym wysuniętym napastnikiem i dwoma grającymi z boku ofensywnymi pomocnikami.

Należy zauważyć, że Żurawski, ze wszystkich Wiślaków, rozpoczął najpóźniej treningi, więc w pełni będzie można na niego liczyć gdzieś za 2 tygodnie. Nie wiadomo jaka będzie dyspozycja po kontuzji Pawła Brożka. Niemniej jednak na stratę punktów nie możemy sobie pozwolić.

Dagobert 20.08.2010 17:40

co co przygotowania Zurawia do sezonu to moze dzieki temu ze nie prowadzil go Kasperczak moze byc w lepszej formie niz reszta. osobiscie uwazam ze gra na jednego napastnika jest bez sensu bo nie mamy takiego krola pola karrnego jak Lewandowski czy ktos w tym rodzaju. praktyka ostanich lat pokazywala ze najelpiej nam wychodzi gra dwoma napastnikami i mocno oskrzydlajace akcje.

Karherop 20.08.2010 18:49

Chavez może zagrać . http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_moze_zagrac/

osobiście odetchnąłem z ulgą

BRTS39 20.08.2010 18:55

Ale nasza obrona naprawde nie wyglada zaciekawie, Cleber odchodzi za pół roku a Chavez za rok.

Oczywiście macie racje to nie ten temat.
Ale również macie racje że lepiej bedzie jak sie bedziemy nad tym zastanawiać za rok.

Karherop 20.08.2010 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 965193)
Ale nasza obrona naprawde nie wyglada zaciekawie, Cleber odchodzi za pół roku a Chavez za rok.

trzeba myśleć o tym co jest tu i teraz i tego dotyczy ten temat , czyż nie ? mecz z Widzewem jest jutro , a nie za pół roku

wolfy 20.08.2010 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 964958)
Kolejna "mądrość" polskiej myśli szkoleniowej. :rotfl: Ciekawe, czy sam na to wpadł...Niestety, żadnego meczu nie wygra się jedynie "mądrze stojąc" . Zawsze trzeba też "mądrze biegać", a nie cieszyć się, że nikt "nie biega głupio". Nawet Barcelona nie wygra meczu "na stojąco".

Nie zgodzę się. Kulawik dostał takich a nie innych piłkarzy, przygotowanych tak a nie inaczej. Jasne, że najlepiej mądrze biegać, ale:

- nasze asiory nie mają siły biegać
- nasze asiory nie są mądrze ułożone.

Jeżeli dołożyć do tego piłkarskie umiejętności i charakter większości z nich to nie wiem, czego oczekujesz... Ma im Kula kazać biegać? Pobiegają dwadzieścia minut, po czym zacznie się agonia.

Ma z nich zrobić drużynę w dwa tygodnie? Bez jaj, gość który jest szykowany na podstawowego stopera dopiero od dziś może grać, bo nasi geniusze wreszcie załatwili papiery. A szykuje się podobno wymiana Diaza na kolejnego drewniaka, więc o zgraniu czy taktyce trudno w ogóle mówić.

Markus, Kulawik robi wszystko, co może. Jirsak to leszcz, Garguła tez, tym bardziej że wraca po kontuzji. Połowa zawodników jest nieprzygotowana, większość jest niezgrana, atmosfera leży po meczach z Azerami, a z obiecanych wzmocnień to jest może Chavez - pod warunkiem, że faktycznie się sprawdzi.

bonawentura 20.08.2010 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 965193)

Ledwo co Chavez do nas przyszedł, nie zagrał nawet ani jednego meczu, a Wy już lamentujecie! Spokój. Narazie to nawet nie wiemy na co stać Chaveza, a poza tym, to nasza drużyna gra teraz do dupy i boję się, że nawet Chavez może nam nie pomóc.

marian paździoch 20.08.2010 20:57

Bunoza powinien się ogrywać z Chavezem ( mam nadzieję, że bedzie to udany transfer). A jestem ciekawy ile sobie Platense zaśpiewa za Chaveza jak bedziemy chcieli go wykupić .

bonawentura 20.08.2010 21:05

A tutaj macie link - http://www.futbolnews.pl/informacje/...w-analiza.html - do analizy meczu przedstawionej przez Futbol News. Nie wygląda to za ciekawie. Jak piszą, że wicemistrz Polski nie poradzi sobie z beniaminkiem ekstraklasy... Ale niestety tak może być. Obym się mylił.

EDIT - Marian Paździoch - zobaczmy pierwsze tego Chaveza w akcji, bo może się okazać, że to żaden z niego zawodnik... Ja nie uwierzę, że taki dobry dopóki nie zobaczę...

AYALA 20.08.2010 21:08

licze na Brożka że sie wreszcie przełamie i zacznie strzelac jak Sobiech albo Smolarek.Dobry snajper to połowa sukcesu.

bonawentura 20.08.2010 21:20

No miejmy nadzieję, że się przełamie. Nie ma na kogo liczyć za bardzo, więc pozostaje nam wierzyć w umiejętności Brożka. Na Riosa nie liczę, ale kto wie...

Ogryzek 20.08.2010 21:21

Drugą połową sukcesu jest dobra defensywa i bramkarz. Tego akurat nie widzę. Zresztą skuteczności Brożka też.
Myślę że podobnie jak w Chorzowie szybko zostaniemy sprowadzeni do parteru.

No ale wierzyć trzeba w zwycięstwo:)

JrQ- 20.08.2010 21:25

W Kielcach nas też było sporo i zagraliśmy dobry mecz.
Trzeba to powtórzyć!

WislaFan123 20.08.2010 21:41

Coz.. ja bym z ustawieniem nie mieszal, grali 4-3-3 to niech dalej graja.. ale jesli chodzi o sklad to:
Jovanic
Cikos Chavez Cleber Pi Brozek
Wilk
Gargula Jirsak
Kirm Malecki (Rios)
Brozek (Zurawski)

Szkoda ze Sobola nie ma... Dla mnie Sobol-Jirsak-Gargula naprawde mocny srodek pola moga stworzyc.. 3:0 dla nas, wierze w porzadne pie*** :)

bonawentura 20.08.2010 21:57

Ja bym się cieszył z 1-0 dla nas i żeby Chavez pier***nął z grubej rury! :)

Baala 20.08.2010 22:18

Kowalski nie gra więc jest szansa na jakieś punkty.

marian paździoch 20.08.2010 22:22

Pasowałoby wygrać i jeszcze zagrać o wiele lepiej niż z Ruchem po to, żeby zamknąć usta krytykantom.

Maćko 20.08.2010 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 965262)
Nie zgodzę się. Kulawik dostał takich a nie innych piłkarzy, przygotowanych tak a nie inaczej. Jasne, że najlepiej mądrze biegać, ale:

Jeżeli dołożyć do tego piłkarskie umiejętności i charakter większości z nich to nie wiem, czego oczekujesz... Ma im Kula kazać biegać? Pobiegają dwadzieścia minut, po czym zacznie się agonia.

Ma z nich zrobić drużynę w dwa tygodnie? Bez jaj, gość który jest szykowany na podstawowego stopera dopiero od dziś może grać, bo nasi geniusze wreszcie załatwili papiery. A szykuje się podobno wymiana Diaza na kolejnego drewniaka, więc o zgraniu czy taktyce trudno w ogóle mówić.

Markus, Kulawik robi wszystko, co może. Jirsak to leszcz, Garguła tez, tym bardziej że wraca po kontuzji. Połowa zawodników jest nieprzygotowana, większość jest niezgrana, atmosfera leży po meczach z Azerami, a z obiecanych wzmocnień to jest może Chavez - pod warunkiem, że faktycznie się sprawdzi.

Brawo Wolfy! Już dostawałem cholery, ale nie chciałem nic pisać, by znów użerać się z pokemoństwem, które trybuny naszego stadionu widziało co najwyżej na zdjęciu.

Plucie na Kulę w takiej chwili to niedorzeczność, a nawet narażenie się na śmieszność.

palladynTS 20.08.2010 22:37

Wielka prośba do wiślackiej braci.Nie róbmy z Chaveza męża opatrznościowego.Jak powiedział mój sp.TATA...Nie pomoże bukiet róż,kiedy morda stara już....Życzę zwycięstwa będę trzymał kciuki ze wszech miar !

ps. z całym szacunkiem,ale trener Kulawik nadaje się jak najszybciej pod oko specjalisty od chorób umysłowych...

Lysy 20.08.2010 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 965262)

Do czego to doszło żebym się z wolfy'm zgadzał ;o

Obstawiam , że nowy trener kimkolwiek by nie był, będzie miał trudne życie z forumnowiczami. Krytykanci, niespełnieni menedżerowie rodem z FM, czy w końcu "wiedzący lepiej" zaraz wytkną mu błędy w doborze personalnym czy ustawieniu na boisku. Tymczasem problem jest głębszej natury. Sporo naszych piłkarzy zasługuje na indywidualne treningi od podstaw, inna grupa zwyczajnie nie nadaje się do gry na tym poziomie. Swoją drogą , chciałbym by nowy trener, obejmując Wisłę nie miał żadnych informacji na temat piłkarzy w niej grających. By pierwszy z nimi kontakt miał na poniedziałkowym treningu. Żeby każdy miał u niego czystą kartę a nie grał za tzw. "zasługi" - ciekawi mnie jaki by wystawił skład.

Uran235 20.08.2010 22:49

Moim zdaniem wszystko zależy od aspektu psychologicznego. W tygodniu w Wiśle były rozmowy między zawodnikami, Kulawik o tym mówił. Z takiego prania brudów mogło wyniknąć coś konstrutkywnego i pomimo słabej formy Wisła może zagrać z zębem, a to daje nadzieje chociaż na jeden punkt. Gorzej jeśli pranie brudów przyniosło skutek odwrotny od zamierzonego i teraz wszyscy w drużynie są na siebie obrażeni. Wtedy może być pogrom, bo Widzew nie czuje nawet nutki respektu przed Wisłą. Piłkarze mówią otawrcie o trzech punktach, o wygrywaniu w każdym meczu, ale także o walce o coś więcej niz środek tabeli i patrząc na przekonanie i swobodę z jaką to mówią, trzeba przyznać, że z ich strony nie jest to pic na wodę i dym w oczy tylko ich prawdziwe zdanie.

http://www.mmlodz.pl/singleVideo/168

Tutaj dwa krótkie wywiadziki z piłkarzami Widzewa( Broziem i Grzelakiem), niestety materiału z konferencji nie ma( w artykule są cytaty, ale to nie to samo).

1q2 20.08.2010 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 965338)

ps. z całym szacunkiem,ale trener Kulawik nadaje się jak najszybciej pod oko specjalisty od chorób umysłowych...

A wiesz co mi się wydaje?...że ta morda z avatara to Twój pysk
Ludzie zróbcie coś z tymi pokemonami, nie widzicie że zalęgli się tu jak jakaś zaraza i jak nie będzie konkretnych działań to nigdy nie odpuszczą?
Poczytajcie sobie forum Legii i Amiki i może kogoś oświeci że da się, tylko trzeba się starać a nie przymykać oczy na wszystko.
.... mnie strzela gdzie np jeden delikwent wyjeżdża ze swoimi przemyśleniami przed rewanżem z Karabachem - cyt 'gola gola gola strzelcie ....om gola' - to jest jego merytoryczny wkład w temat piłkarski pt Karabach-Wisła - za chwile posta nie ma ale koleś nadal jest i pewnie jeszcze w duchu jest w....iony że mu posta wykasowano.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 965169)
Sluchajcie no kibice Bialej Gwiazdy...Co wejdę w jakiś temat na tym forum to śmichy-chichy z każdej drużyny polskiej.Czytając wasze komentarze wydawać by sie mogło, że Wisła w tym wieku jeszcze nie przegrała meczu.A prawda jest zgoła odmienna. Także pohamujcie swoje "mondre" komentarze-zwłaszcza ci którzy dołaczyli do nas od roku 2009-bo pośmiewiskiem jesteśmy MY-WISŁA KRAKÓW. Gramy żenadę na każdym froncie póki co i jesteśmy faworytem do NAJWIEKSZEGO ROZCZAROWANIA RUNDY JESIENNEJ. Także dzikie wybuchy szału i publiczne onanizowanie się po golach np. Cracovii z Legią lub po braku goli Lecha świadczą tylko o waszych kompleksach...>A jak widzicie na tym forum często są gośćmi kibice innych klubów i głupio słyszeć jak forum TSW porównuje się do forum ksc.

To jest z tematu ekstraklasa ale ten sam problem.Na prawdę chodzi o to żeby wszystkich udzielających się tu dłużej albo mających coś do powiedzenie wziąć na przetrzymanie, żeby tak ich zniechęcić by tylko pokemony się tu wpisywały?

Wojtas 20.08.2010 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 965347)
Moim zdaniem wszystko zależy od aspektu psychologicznego. W tygodniu w Wiśle były rozmowy między zawodnikami, Kulawik o tym mówił. Z takiego prania brudów mogło wyniknąć coś konstrutkywnego i pomimo słabej formy Wisła może zagrać z zębem, a to daje nadzieje chociaż na jeden punkt. Gorzej jeśli pranie brudów przyniosło skutek odwrotny od zamierzonego i teraz wszyscy w drużynie są na siebie obrażeni. Wtedy może być pogrom, bo Widzew nie czuje nawet nutki respektu przed Wisłą..

No no to teraz musimy byc przygotowani

nazwa Wisla juz nie straszy jak kiedys i teraz kazdy wojuje z szabelką na nas.

Kulawik to zadnen trener i psycholog ,moze byc ciezko,moze Chavez jakos uporzadkuje tyły? kto wie ,bo zagra chyba pierwszy oficjalny mecz....

licze ze w koncu nasi zagraja cokoliwek,bo wiekszej kichy niz z Ruchem zagrac chyba sie nie da

Ja sie tylko boje ze Widzew od razu na nas ruszy ,strzeli bramke i bedzie po ptokach.....

1q2 20.08.2010 23:23

Wszystko wskazuje na to że nakopią nam do dupy;) - racjonalnych nadziei na wygraną nie ma bo nie może być.Jedyne pocieszenie jest takie że wczoraj Amica też była skazywana na pożarcie i nic nie przemawiało za nimi a jednak udało im się wygrać.
Być może też strzelimy szybko gola i potem jakoś to pójdzie ale ja osobiście tego meczu nie widzę - liczyłem na w miarę przyzwoitą grę w Chorzowie i się totalnie przeliczyłem więc w Łodzi nie liczę na nic dobrego;)

wolfy 21.08.2010 00:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 965343)
Do czego to doszło żebym się z wolfy'm zgadzał ;o

Jutro na trzeźwo rzucę okiem, ale musiałem napisać coś niesamowicie głupiego. Cóż, mnie się zdarza, dla Ciebie to norma. Tak czy siak - nie spoufalaj się...

Jak już napisałem wcześniej - bezbramkowy remis biorę w ciemno. W odróżnieniu od Urana jednak nie wierzę, że nasze orły podwiną sukienki i pobrudzą sobie podwiązki. Liczę na CUD. Może być cokolwiek - skuteczna obrona Częstochowy, walkower dla Widzewa, samobój po którym wybronimy prowadzenie...

Futbol jest nieprzewidywalny, wielu scenariuszy wydarzeń boiskowych nikt nigdy by nie napisał, bo są tak absurdalne, a przecież wydarzyły się naprawdę.
Nie proszę o wiele - mały cud też może być. Byle nie było pogromu od łódzkich pejsów...

EDIT: Derby będą przerąbane...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 965347)
Tutaj dwa krótkie wywiadziki z piłkarzami Widzewa( Broziem i Grzelakiem), niestety materiału z konferencji nie ma( w artykule są cytaty, ale to nie to samo).

E tam, chcieć nie znaczy - móc. Jak się za bardzo zepną, to skończy się jak zwykle - bezbramkowym remisem po kiepskiej grze. Jak to w naszej ekstraklasie.
To też jakaś szansa.

mitmichael 21.08.2010 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 965358)
Wszystko wskazuje na to że nakopią nam do dupy;) - racjonalnych nadziei na wygraną nie ma bo nie może być.Jedyne pocieszenie jest takie że wczoraj Amica też była skazywana na pożarcie i nic nie przemawiało za nimi a jednak udało im się wygrać.
Być może też strzelimy szybko gola i potem jakoś to pójdzie ale ja osobiście tego meczu nie widzę - liczyłem na w miarę przyzwoitą grę w Chorzowie i się totalnie przeliczyłem więc w Łodzi nie liczę na nic dobrego;)

Chavez ma juz papiery wiec na pewno zagra - tak jak powiedział Kulawik tylko mecz pokaze czy jest zgrany z reszta zespołu. Bramkarze graja do błedu - Pawelek go popełnil wiec licze, ze dzisiaj zagra Jovaic. Nie ma Sobolewskiego, Wilk zostal sciagniety by w przyszłosci go zastapił wiec tez istnieje realna szansa na jego gre. Gargula juz wrocił wiec tez istnieje szansa ze zagra. Małecki bedzie ustawiony w pomocy ale z Riosem moga sie wymieniac bo Andres lubi sie cofac, jako drugi napastnik Brozek. Z wiara w zwyciestwo musi sie udac bo wiecznie przegrywac taki zespoł jak Wisła nie moze.

marek2a 21.08.2010 09:27

Jestem ciekawy czy nowy trener Maaskant będzie oglądał dzisiejszy mecz na żywo ,bo to dałoby niezłego kopa naszym piłkarzom. Zaczynam wierzyć w dzisiejsze zwycięstwo!
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...t-Maaskant.jpg

qchar90 21.08.2010 09:34

mam nadzieje ze dzis na srodku zagra Chavez z Cleberem, na bramce Jovanic
rozum mowi ze ciezko bedzie

pikey 21.08.2010 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marek2a (Post 965484)
Jestem ciekawy czy nowy trener Maaskant będzie oglądał dzisiejszy mecz na żywo ,bo to dałoby niezłego kopa naszym piłkarzom. Zaczynam wierzyć w dzisiejsze zwycięstwo!

O tak! To im na pewno da kopa! Tak jak doping kibiców, czy obecność na trybunach Cupiała. Na nich takie rzeczy od dawna nie robią wrażenia.

Luk_Biala_Gwiazda 21.08.2010 09:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 965496)
mam nadzieje ze dzis na srodku zagra Chavez z Cleberem, na bramce Jovanovic
rozum mowi ze ciezko bedzie,

krucha nadzieja Twa, skoro w bramce stac ma zawodnik bez kontraktu z Wisłą..

palladynTS 21.08.2010 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 965496)
mam nadzieje ze dzis na srodku zagra Chavez z Cleberem, na bramce Jovanovic
rozum mowi ze ciezko bedzie,

Sory kolego że się wcinam,ale będąc kibicem ukochanej drużyny,powinieneś znać nazwiska jej piłkarzy.
Nasz bramkarz ma na nazwisko Jovanic.

MiszczMan 21.08.2010 11:24

chyba pawelek dzisiaj wystapi jednak. w koncu to pupil kulawika

szprotson 21.08.2010 11:34

mam nadzieje że Chavez zapewni nam zwycięstwo!

a co. środkowy obrońca może przegrać mecz,to może też wygrać.

Zicoo 21.08.2010 11:43

gdyby tak Milan Jovanović grał w Wiśle to byłoby rzeczywiście super. Ale może lepiej nie na bramce.

63.5 Kg 21.08.2010 11:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MiszczMan (Post 965703)
chyba pawelek dzisiaj wystapi jednak. w koncu to pupil kulawika

Ja czytalem wypwoiedz Kulawika ze bramkarze bronia do pierwszego bledu.
Wiec chyba Pawelek ten blad zalatwil sobie ostatnio wiec pora na Jovanica.

A swoja droga to ciekawy sposob wymyslil Kula -bronisz do bledu potem spier....:rotfl:

El'kabat 21.08.2010 11:59

Z tego co Kula mowil to jasno wynika,ze zagra dzis Jovanic i przestancie pierd...
Mam nadzieje ze do tej watachy pseudograjków dotarło,że idzie trener z zagranicy i może zepną dupska,żeby sie dzis pokazac,chociaż kto wie.Osobiscie licze na obrone Bunoza-Chavez,musza sie w koncu chłopaki zgrywac jak Cleber odchodzi.
Jak Widzew na nas wjedzie od początku to będzie krucho,licze ze do połowy bedzie nudny mecz,a pozniej Małecki poleci na wariota i jedną strzelimy...

el Nuero 21.08.2010 13:39

Ja też się łudzę, że dzisiejszy komunikat o nowym trenerze, podany PRZED MECZEM, zmobilizuje choć trochę naszych grajków. Bo jeśli po raz drugi dostaną po d... to od poniedziałku może być Sodoma i Gomora. Niech się boją, że "zawalenie" tego meczu może dla każdego z nich oznaczać długi pobyt na ławie. Ostrożnie typowałbym dzisiaj remis, ale zobaczymy. No i ciekaw jestem, czy wystąpi Chavez.

Edit - co ciekawe, wierzą w nas w Białymstoku (przynajmniej niektórzy). Pomocnik Jagiellonii Rafał Grzyb uważa, że Jaga i Wisła wygrają swoje mecze wyjazdowe w obecnej, 3. kolejce. Na pewno dla Wisły zwycięstwo byłoby dużym podbudowaniem psychicznym. Oby Grzyb w tych typowaniach się nie pomylił.

mic1992 21.08.2010 14:26

35 minut przed meczem można stwierdzić że mamy baty na 100%, Kulawik kretynie wystawiaj dalej bunoze i żurawskiego

mitmichael 21.08.2010 14:27

Skład na dzisiejsze spotkanie. Dobrze, ze to ostatni mecz ktory poprowadzi nasz zespoł Kulawik. Troche mnie zaskoczylo bo bylem przekonany, ze Chavez i Brozek zagraja. Zobaczymy co z tego wyniknie

Jovanić - Cikos, Bunoza, Cleber, Diaz - Małecki, Jirsak, Wilk, Paljić - Rios, Żurawski

Rezerwowi: Pawełek, Chavez, Brożek Piotr, Boguski, Garguła, Kirm, Brożek Paweł

qchar90 21.08.2010 14:27

ulala
jakie tuzy dzis zasiadly na lawce, bracia Brożek, Gargula,Kirm,Boguski,Chavez

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl