![]() |
Nie widzę innego wyjścia niż zagranie w środku trzema pomocnikami. Należy dobrze zagęścić środek pola, aby nasza słaba obrona miała jak najmniej okazji do zaprezentowania swoich ,,umiejętności". W przypadku ustawienia 4-3-3 na pozycji typowego defensywnego pomocnika powinien wystąpić Diaz lub Wilk, lewym środkowym pomocnikiem powinien być Garguła lub Diaz, a prawym środkowym pomocnikiem Kirm lub Jirsak. W ataku po lewej stronie Rios, po prawej Małecki, a w środku Brożek lub Żuraw. Nie mamy dobrych, klasycznych bocznych pomocników, dlatego chyba najwłaściwsze jest ustawienie z jednym wysuniętym napastnikiem i dwoma grającymi z boku ofensywnymi pomocnikami.
Należy zauważyć, że Żurawski, ze wszystkich Wiślaków, rozpoczął najpóźniej treningi, więc w pełni będzie można na niego liczyć gdzieś za 2 tygodnie. Nie wiadomo jaka będzie dyspozycja po kontuzji Pawła Brożka. Niemniej jednak na stratę punktów nie możemy sobie pozwolić. |
co co przygotowania Zurawia do sezonu to moze dzieki temu ze nie prowadzil go Kasperczak moze byc w lepszej formie niz reszta. osobiscie uwazam ze gra na jednego napastnika jest bez sensu bo nie mamy takiego krola pola karrnego jak Lewandowski czy ktos w tym rodzaju. praktyka ostanich lat pokazywala ze najelpiej nam wychodzi gra dwoma napastnikami i mocno oskrzydlajace akcje.
|
Chavez może zagrać . http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...z_moze_zagrac/
osobiście odetchnąłem z ulgą |
Ale nasza obrona naprawde nie wyglada zaciekawie, Cleber odchodzi za pół roku a Chavez za rok.
Oczywiście macie racje to nie ten temat. Ale również macie racje że lepiej bedzie jak sie bedziemy nad tym zastanawiać za rok. |
Cytat:
|
Cytat:
- nasze asiory nie mają siły biegać - nasze asiory nie są mądrze ułożone. Jeżeli dołożyć do tego piłkarskie umiejętności i charakter większości z nich to nie wiem, czego oczekujesz... Ma im Kula kazać biegać? Pobiegają dwadzieścia minut, po czym zacznie się agonia. Ma z nich zrobić drużynę w dwa tygodnie? Bez jaj, gość który jest szykowany na podstawowego stopera dopiero od dziś może grać, bo nasi geniusze wreszcie załatwili papiery. A szykuje się podobno wymiana Diaza na kolejnego drewniaka, więc o zgraniu czy taktyce trudno w ogóle mówić. Markus, Kulawik robi wszystko, co może. Jirsak to leszcz, Garguła tez, tym bardziej że wraca po kontuzji. Połowa zawodników jest nieprzygotowana, większość jest niezgrana, atmosfera leży po meczach z Azerami, a z obiecanych wzmocnień to jest może Chavez - pod warunkiem, że faktycznie się sprawdzi. |
Cytat:
|
Bunoza powinien się ogrywać z Chavezem ( mam nadzieję, że bedzie to udany transfer). A jestem ciekawy ile sobie Platense zaśpiewa za Chaveza jak bedziemy chcieli go wykupić .
|
A tutaj macie link - http://www.futbolnews.pl/informacje/...w-analiza.html - do analizy meczu przedstawionej przez Futbol News. Nie wygląda to za ciekawie. Jak piszą, że wicemistrz Polski nie poradzi sobie z beniaminkiem ekstraklasy... Ale niestety tak może być. Obym się mylił.
EDIT - Marian Paździoch - zobaczmy pierwsze tego Chaveza w akcji, bo może się okazać, że to żaden z niego zawodnik... Ja nie uwierzę, że taki dobry dopóki nie zobaczę... |
licze na Brożka że sie wreszcie przełamie i zacznie strzelac jak Sobiech albo Smolarek.Dobry snajper to połowa sukcesu.
|
No miejmy nadzieję, że się przełamie. Nie ma na kogo liczyć za bardzo, więc pozostaje nam wierzyć w umiejętności Brożka. Na Riosa nie liczę, ale kto wie...
|
Drugą połową sukcesu jest dobra defensywa i bramkarz. Tego akurat nie widzę. Zresztą skuteczności Brożka też.
Myślę że podobnie jak w Chorzowie szybko zostaniemy sprowadzeni do parteru. No ale wierzyć trzeba w zwycięstwo:) |
W Kielcach nas też było sporo i zagraliśmy dobry mecz.
Trzeba to powtórzyć! |
Coz.. ja bym z ustawieniem nie mieszal, grali 4-3-3 to niech dalej graja.. ale jesli chodzi o sklad to:
Jovanic Cikos Chavez Cleber Pi Brozek Wilk Gargula Jirsak Kirm Malecki (Rios) Brozek (Zurawski) Szkoda ze Sobola nie ma... Dla mnie Sobol-Jirsak-Gargula naprawde mocny srodek pola moga stworzyc.. 3:0 dla nas, wierze w porzadne pie*** :) |
Ja bym się cieszył z 1-0 dla nas i żeby Chavez pier***nął z grubej rury! :)
|
Kowalski nie gra więc jest szansa na jakieś punkty.
|
Pasowałoby wygrać i jeszcze zagrać o wiele lepiej niż z Ruchem po to, żeby zamknąć usta krytykantom.
|
Cytat:
Plucie na Kulę w takiej chwili to niedorzeczność, a nawet narażenie się na śmieszność. |
Wielka prośba do wiślackiej braci.Nie róbmy z Chaveza męża opatrznościowego.Jak powiedział mój sp.TATA...Nie pomoże bukiet róż,kiedy morda stara już....Życzę zwycięstwa będę trzymał kciuki ze wszech miar !
ps. z całym szacunkiem,ale trener Kulawik nadaje się jak najszybciej pod oko specjalisty od chorób umysłowych... |
Cytat:
Obstawiam , że nowy trener kimkolwiek by nie był, będzie miał trudne życie z forumnowiczami. Krytykanci, niespełnieni menedżerowie rodem z FM, czy w końcu "wiedzący lepiej" zaraz wytkną mu błędy w doborze personalnym czy ustawieniu na boisku. Tymczasem problem jest głębszej natury. Sporo naszych piłkarzy zasługuje na indywidualne treningi od podstaw, inna grupa zwyczajnie nie nadaje się do gry na tym poziomie. Swoją drogą , chciałbym by nowy trener, obejmując Wisłę nie miał żadnych informacji na temat piłkarzy w niej grających. By pierwszy z nimi kontakt miał na poniedziałkowym treningu. Żeby każdy miał u niego czystą kartę a nie grał za tzw. "zasługi" - ciekawi mnie jaki by wystawił skład. |
Moim zdaniem wszystko zależy od aspektu psychologicznego. W tygodniu w Wiśle były rozmowy między zawodnikami, Kulawik o tym mówił. Z takiego prania brudów mogło wyniknąć coś konstrutkywnego i pomimo słabej formy Wisła może zagrać z zębem, a to daje nadzieje chociaż na jeden punkt. Gorzej jeśli pranie brudów przyniosło skutek odwrotny od zamierzonego i teraz wszyscy w drużynie są na siebie obrażeni. Wtedy może być pogrom, bo Widzew nie czuje nawet nutki respektu przed Wisłą. Piłkarze mówią otawrcie o trzech punktach, o wygrywaniu w każdym meczu, ale także o walce o coś więcej niz środek tabeli i patrząc na przekonanie i swobodę z jaką to mówią, trzeba przyznać, że z ich strony nie jest to pic na wodę i dym w oczy tylko ich prawdziwe zdanie.
http://www.mmlodz.pl/singleVideo/168 Tutaj dwa krótkie wywiadziki z piłkarzami Widzewa( Broziem i Grzelakiem), niestety materiału z konferencji nie ma( w artykule są cytaty, ale to nie to samo). |
Cytat:
Ludzie zróbcie coś z tymi pokemonami, nie widzicie że zalęgli się tu jak jakaś zaraza i jak nie będzie konkretnych działań to nigdy nie odpuszczą? Poczytajcie sobie forum Legii i Amiki i może kogoś oświeci że da się, tylko trzeba się starać a nie przymykać oczy na wszystko. .... mnie strzela gdzie np jeden delikwent wyjeżdża ze swoimi przemyśleniami przed rewanżem z Karabachem - cyt 'gola gola gola strzelcie ....om gola' - to jest jego merytoryczny wkład w temat piłkarski pt Karabach-Wisła - za chwile posta nie ma ale koleś nadal jest i pewnie jeszcze w duchu jest w....iony że mu posta wykasowano. Cytat:
|
Cytat:
No no to teraz musimy byc przygotowani nazwa Wisla juz nie straszy jak kiedys i teraz kazdy wojuje z szabelką na nas. Kulawik to zadnen trener i psycholog ,moze byc ciezko,moze Chavez jakos uporzadkuje tyły? kto wie ,bo zagra chyba pierwszy oficjalny mecz.... licze ze w koncu nasi zagraja cokoliwek,bo wiekszej kichy niz z Ruchem zagrac chyba sie nie da Ja sie tylko boje ze Widzew od razu na nas ruszy ,strzeli bramke i bedzie po ptokach..... |
Wszystko wskazuje na to że nakopią nam do dupy;) - racjonalnych nadziei na wygraną nie ma bo nie może być.Jedyne pocieszenie jest takie że wczoraj Amica też była skazywana na pożarcie i nic nie przemawiało za nimi a jednak udało im się wygrać.
Być może też strzelimy szybko gola i potem jakoś to pójdzie ale ja osobiście tego meczu nie widzę - liczyłem na w miarę przyzwoitą grę w Chorzowie i się totalnie przeliczyłem więc w Łodzi nie liczę na nic dobrego;) |
Cytat:
Jak już napisałem wcześniej - bezbramkowy remis biorę w ciemno. W odróżnieniu od Urana jednak nie wierzę, że nasze orły podwiną sukienki i pobrudzą sobie podwiązki. Liczę na CUD. Może być cokolwiek - skuteczna obrona Częstochowy, walkower dla Widzewa, samobój po którym wybronimy prowadzenie... Futbol jest nieprzewidywalny, wielu scenariuszy wydarzeń boiskowych nikt nigdy by nie napisał, bo są tak absurdalne, a przecież wydarzyły się naprawdę. Nie proszę o wiele - mały cud też może być. Byle nie było pogromu od łódzkich pejsów... EDIT: Derby będą przerąbane... Cytat:
To też jakaś szansa. |
Cytat:
|
Jestem ciekawy czy nowy trener Maaskant będzie oglądał dzisiejszy mecz na żywo ,bo to dałoby niezłego kopa naszym piłkarzom. Zaczynam wierzyć w dzisiejsze zwycięstwo!
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...t-Maaskant.jpg |
mam nadzieje ze dzis na srodku zagra Chavez z Cleberem, na bramce Jovanic
rozum mowi ze ciezko bedzie |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Sory kolego że się wcinam,ale będąc kibicem ukochanej drużyny,powinieneś znać nazwiska jej piłkarzy. Nasz bramkarz ma na nazwisko Jovanic. |
chyba pawelek dzisiaj wystapi jednak. w koncu to pupil kulawika
|
mam nadzieje że Chavez zapewni nam zwycięstwo!
a co. środkowy obrońca może przegrać mecz,to może też wygrać. |
gdyby tak Milan Jovanović grał w Wiśle to byłoby rzeczywiście super. Ale może lepiej nie na bramce.
|
Cytat:
Wiec chyba Pawelek ten blad zalatwil sobie ostatnio wiec pora na Jovanica. A swoja droga to ciekawy sposob wymyslil Kula -bronisz do bledu potem spier....:rotfl: |
Z tego co Kula mowil to jasno wynika,ze zagra dzis Jovanic i przestancie pierd...
Mam nadzieje ze do tej watachy pseudograjków dotarło,że idzie trener z zagranicy i może zepną dupska,żeby sie dzis pokazac,chociaż kto wie.Osobiscie licze na obrone Bunoza-Chavez,musza sie w koncu chłopaki zgrywac jak Cleber odchodzi. Jak Widzew na nas wjedzie od początku to będzie krucho,licze ze do połowy bedzie nudny mecz,a pozniej Małecki poleci na wariota i jedną strzelimy... |
Ja też się łudzę, że dzisiejszy komunikat o nowym trenerze, podany PRZED MECZEM, zmobilizuje choć trochę naszych grajków. Bo jeśli po raz drugi dostaną po d... to od poniedziałku może być Sodoma i Gomora. Niech się boją, że "zawalenie" tego meczu może dla każdego z nich oznaczać długi pobyt na ławie. Ostrożnie typowałbym dzisiaj remis, ale zobaczymy. No i ciekaw jestem, czy wystąpi Chavez.
Edit - co ciekawe, wierzą w nas w Białymstoku (przynajmniej niektórzy). Pomocnik Jagiellonii Rafał Grzyb uważa, że Jaga i Wisła wygrają swoje mecze wyjazdowe w obecnej, 3. kolejce. Na pewno dla Wisły zwycięstwo byłoby dużym podbudowaniem psychicznym. Oby Grzyb w tych typowaniach się nie pomylił. |
35 minut przed meczem można stwierdzić że mamy baty na 100%, Kulawik kretynie wystawiaj dalej bunoze i żurawskiego
|
Skład na dzisiejsze spotkanie. Dobrze, ze to ostatni mecz ktory poprowadzi nasz zespoł Kulawik. Troche mnie zaskoczylo bo bylem przekonany, ze Chavez i Brozek zagraja. Zobaczymy co z tego wyniknie
Jovanić - Cikos, Bunoza, Cleber, Diaz - Małecki, Jirsak, Wilk, Paljić - Rios, Żurawski Rezerwowi: Pawełek, Chavez, Brożek Piotr, Boguski, Garguła, Kirm, Brożek Paweł |
ulala
jakie tuzy dzis zasiadly na lawce, bracia Brożek, Gargula,Kirm,Boguski,Chavez |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl