Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

Maćko 06.08.2010 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kornd (Post 954527)
Orest Lenczyk jest przecież wolny,kilka razy już pracował w Wiśle, to byłoby niezłe ukoronowanie jego kariery

Dziękuję, postoję, wolę Kulę.

maklo9 06.08.2010 18:06

A wy tak piszecie ze wisla odpadla ze slabym karabachem, a ten slaby wg was karabach stac spokojnie na przejscie borussi, ktora ostatnio wybitnej formy nie ma.

Kołek 06.08.2010 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maklo9 (Post 954544)
A wy tak piszecie ze wisla odpadla ze slabym karabachem, a ten slaby wg was karabach stac spokojnie na przejscie borussi, ktora ostatnio wybitnej formy nie ma.

HAHAH a skad mozesz wiedziec czy jest w formie czy nie, Borussia to juz za wysokie progi.

Jezeli chodzi o trenerio to tylko z zagranicy

Mario Nh 06.08.2010 18:16

Tak szczególnie że...

http://www.borussia.com.pl/n-3152-bo...r-city-31.html

Będzie jak zawsze, jakaś tania opcja...

brylant17 06.08.2010 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus (Post 954534)
Wszyscy trenerzy, których tu podajecie są dobrzy. Jednak większość z nich to za wysokie progi finansowe. Ja bym z chęcią widział Koemana, Munoza, Terima, Vollera, Labbadiie itd. Na pewno nie widziałbym np. Favre, który sporą część treningu poświęca taktyce, a myślicie, że Brożki coś załapią z jego nowinek strategicznych? Czytałem w którejść gazecie, że Wisła prowadzi rozmowy z jakimś zagranicznym szkoleniowcem już po porażce na Suchych Stawach, ale nie wiem kto to jest. Ale nie podpalajmy się tak, bo przyjdzie jakiś Gal Anonim, który odejdzie po 3 kolejkach i wtedy Wisłę obejmie jakiś dziad typu Marek Motyka, który nauczy naszych grajków szarańczy i tyle.

Przecież są pieniążki z Marcelo i Głowackiego :-p

Donki 06.08.2010 18:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maklo9 (Post 954544)

POkonali Manchester City 3-1
no ale przeciez nie są w wybitnej formie, czlowiku co ty piszesz :lol:
A i Wisła duża literą :/

Mar85 06.08.2010 18:17

Tu trzeba rzeźnika, który spowoduje że będą żygać na treningach, Ci co nie wytrzymają odejdą i tak się pozbędzimy najsłabszych ogniw...że naszym brakuje umiejętności to powinni być przygotowani pod wzgledem, mętalnym, fizycznym i taktycznym. Osobiście postawiłbym na młodego trenera ale z jakimś bagażem...Petrescu to jest marzenie, niestety nierealne

AgresywnyChomik 06.08.2010 18:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 954538)
Moskal. Zaangażowanie było, ale taktyki nie za wiele.

coz wczoraj nie bylo ani zaangazownia ani taktyki :-p

btwmasz jakiegos faworyta?

cfa 06.08.2010 18:29

Nie ważne jaki trener przyjdzie i tak będzie miał problem, przyjdzie ktoś z zagranicy będzie musiał się uczyć nowej dyscypliny sportu jakim jest polska piłka kopano-biegana a także będzie musiał skończyć kurs psychologii sportowej :)

godzilla 06.08.2010 18:30

jose murinio

bonawentura 06.08.2010 18:32

Pewnie przyjdzie jakiś Polak... nie ma co liczyć na zagranicznego.

ChG 06.08.2010 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 954562)
Niech biora najlepszego trenera, ktory nie bedzie drogi. Trener ktory narzuciłby inne treningi naszym zawodnikow, wpoił im co jest najwazniejsze, co musza zrobic by nie popelniac glupich bledow. Trener z perspektywami - tylko nie Simeone lub Larsson.

Nie Simeone lub Larsson, bo...?

AYALA 06.08.2010 18:35

w naszym zasięgu finansowym jest napewno Duszan Radolsky, już chyba ze dwa razy był w gronie kandydatów.Trenerzy klasy Zoli czy nawet Simeone to jest wydatek co najmnmiej 500 tyś € za sezon plus jego sztab szkoleniowy (200 tyś €) a to duuuużo nawet jak na Bogusia.

Mam nadzieje że Kulawik zostanie na dłuzej.

Martinus 06.08.2010 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 954572)
Za mało maja doswiadczenia. Taki Pep Guardiola zdarza sie raz na pare lat. Nam potrzebny jest trener taki jak Schafer czy Petrescu z wiekszym doswiadczeniem.

Po co się wypowiadać nie wiedząc o czym piszesz.Simeone w wieku 40 lat 2 razy był już Mistrzem Argentyny.
W przypadku Larssona zgadzam się i mam nadzieję że to nie on zostanie nowym trenerem.

ChG 06.08.2010 18:45

A co takiego osiągnął Winfried Schafer? Właśnie przeglądam o nim artykuł na Wikipedii i jakoś za dużo tych sukcesów nie widzę. No chyba, że "Przez dwanaście lat był trenerem Karlsruher SC; w tym czasie ani razu nie spadł z tym klubem z Bundesligi" to traktuje się jako sukces. ;) Wprowadził Kamerun na MŚ, okej, fajnie, ale potem pracował w zespole Al-Ahli Dubaj, gdzie "został zwolniony po pięciu porażkach z rzędu", następnie prowadził znaną wszystkim kibicom drużynę Al Ain FC, a obecnie pracuje w FK Baku. Człowiek ceniony przede wszystkim w Afryce za sukcesy z reprezentacją Kamerunu, coś jak niemiecki Henryk Kasperczak.

A, przeoczyłem # Trener roku 1992 w Niemczech. Fajnie, tylko to było 20 lat temu.

maklo9 06.08.2010 18:48

Milovan Rajevac jesli jest wolny, ghana grala super na mś. Ciekawym kandydatem tez bylby bielsa prowadzacy chile na mś.

mitmichael 06.08.2010 18:50

Larsson za malo doswiadczenia, Simeone za drogi jak na polskie warunki. Ja tylko podalem swoje typy a Wy dwaj uczepiliscie sie jak rzep do psiego ogona. Jak jestescie tacy wyszczekani to napiszcie, kto by był najlepszym trenerem dla nas. Zreszta przed przejsciem Kasperczaka pisalo wiele zrodel, ze Schafer jest kandydatem na nowego trenera Wisly wiec chyba nie tylko ja bym go widział u nas. Na tych lepszych nas nie stac a tych gorszych lepiej nie sprowadzac.

pawelwislak 06.08.2010 18:52

Ale tych młodych faktycznie jest mało :D

Laudrup, Guardiola, Loew, Klinsmann mało ? to tacy co na pierwszy że tak powiem ruch głową przychodzą i naprawdę w ekipach których są robią dobrą robotę...

Z tego co wiem to Bielsa chyba przedłużył kontrakt...

maklo9 06.08.2010 18:54

jeszcze przyszedl mi do glowy aguirre (meksyk)

-Goral- 06.08.2010 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 954582)
Larsson za malo doswiadczenia, Simeone za drogi jak na polskie warunki. Ja tylko podalem swoje typy a Wy dwaj uczepiliscie sie jak rzep do psiego ogona. Jak jestescie tacy wyszczekani to napiszcie, kto by był najlepszym trenerem dla nas. Zreszta przed przejsciem Kasperczaka pisalo wiele zrodel, ze Schafer jest kandydatem na nowego trenera Wisly wiec chyba nie tylko ja bym go widział u nas. Na tych lepszych nas nie stac a tych gorszych lepiej nie sprowadzac.

A sprawdziłeś chociaż czy jest wolny ?

iiYama 06.08.2010 18:54

Selekcjoner a trener to jednak dwie różne profesje.

VanBasten 06.08.2010 18:55

Bujajcie w obłokach dalej .Ide o zakład , że jeśli to będzie terner z zagranicy to będzie to jakiś Czech albo Słowak , coś w stylu Liczki .....niestety .
A odnosząc się do waszych kandydatur to ....byle nie Renhagel !!!!Na anty futbol w wykonaniu Grecji nie mogłem patrzeć tak samo jak na wczorajszy występ Wisełki .

mitmichael 06.08.2010 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 954589)
A sprawdziłeś chociaż czy jest wolny ?

Z tego co wiem ma zone :> a tak na powaznie teraz to i jego bysmy nie sciagneli. Takie warunku jakie ma w azerbejdzanie u nas na pewno by nie dostal.

Tasio1906 06.08.2010 19:01

Wiktor Goncharenko trener BATE Borysow

WiślakMyślenice 06.08.2010 19:13

Taa, gość który z powodzeniem prowadzi reprezentację na MŚ przyjdzie do polskiego bagna w którym zapewne nikt nie będzie chciał dać mu wolnej ręki i czas do zbudowania drużyny, o ściągnięciu własnego sztabu nie wspomnę.

Optymiści :P

jova 06.08.2010 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 954557)
coz wczoraj nie bylo ani zaangazownia ani taktyki :-p

btwmasz jakiegos faworyta?

Nawet nie zawracam sobie tym głowy. Jestem pogodzony z myślą, że klub podejmie decyzję, którą ja najprawdopodobniej uznam za nielogiczną.
Gdy odchodził Skorża liczyłem na zatrudnienie doświadczonego zagranicznego trenera. Niekoniecznie znanego. Dostaliśmy Heńka. Zaraz po ogłoszeniu tej decyzji mówiło się, że Kasper ma słaby kontrakt, który można łatwo rozwiązać. Pomyślałem, że to dobry kandydat na tymczasowego szkoleniowca, który miałby dokończyć sezon i dać klubowi więcej czasu na znalezienie ciekawszego trenera. Okazało się, że mimo przegrania mistrza Heniek został.
Teraz nie zdziwię się jeśli wybierzemy Lenczyka lub innego Janasa albo jakiegoś młodego zagranicznego gościa na dorobku. Nie spodziewam się za to ruchu logicznego - zatrudnienia doświadczonego, zagranicznego trenera, który z niejednego pieca chleb jadł. Gdyby to zależało ode mnie, to szukalibyśmy trenera spośród europejczyków, którzy prowadzili egzotyczne zespoły (np. jakąś afrykańską reprezentację). Takiego drugiego Leo, którego nie odstraszyłyby polskie warunki pracy.

Eternit 06.08.2010 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 954607)
Nawet nie zawracam sobie tym głowy. Jestem pogodzony z myślą, że klub podejmie decyzję, którą ja najprawdopodobniej uznam za nielogiczną.
Gdy odchodził Skorża liczyłem na zatrudnienie doświadczonego zagranicznego trenera. Niekoniecznie znanego. Dostaliśmy Heńka. Zaraz po ogłoszeniu tej decyzji mówiło się, że Kasper ma słaby kontrakt, który można łatwo rozwiązać. Pomyślałem, że to dobry kandydat na tymczasowego szkoleniowca, który miałby dokończyć sezon i dać klubowi więcej czasu na znalezienie ciekawszego trenera. Okazało się, że mimo przegrania mistrza Heniek został.
Teraz nie zdziwię się jeśli wybierzemy Lenczyka lub innego Janasa albo jakiegoś młodego zagranicznego gościa na dorobku. Nie spodziewam się za to ruchu logicznego - zatrudnienia doświadczonego, zagranicznego trenera, który z niejednego pieca chleb jadł. Gdyby to zależało ode mnie, to szukalibyśmy trenera spośród europejczyków, którzy prowadzili egzotyczne zespoły (np. jakąś afrykańską reprezentację). Takiego drugiego Leo, którego nie odstraszyłyby polskie warunki pracy.

Trzeba by było jeszcze znaleźć sponsora, który by mu opłacał wynagrodzenie...

Falmokirak 06.08.2010 19:27

nie wiem czy ktoś pisał już że na orange sport info Basałaj mówił że szukają trenera z zagranicy raczej z tych 5 najsilniejszych lig

Alov 06.08.2010 19:33

Michał Probierz
- młody
- nie płacze po gazetach i mediach mimo ze wielokrotnie miał okazję (-10 pkt, sprzedaz Bruno itp.)
- charakter walczaka
- z sezonu który zapowiadał sie na katastrofe 9-10 pkt zrobil jeden z najlepszych sezonów w historii Jagi
- bardzo pozytywny wyspep Jagi w LE - mimo szybkich strat zespół się nie załamał, a w rewanzu brakło mu najmiej z polskich zespołów

Jedyny warunek przed prezentacja, konferencja itp. do szatni musiałby zostac wprowadzony przez Cupiała który powiedziałby zawodnikom ze Probierz ma jego pełne zaufanie w przeciwnieństwie do nich, po czym opusciłby szatnie

Z polskich widze jeszcze tylko Kulawika bo on ma wiślackie serce

Zagranicznych jakos nie widze w tym momencie bo co przyjdzie i powie hard work i gówno z tego wyjdzie, albo powie że ze szrotem pracować nie chce i zeby mu kupili z 5 nowych ? - wole kogos kto zna realia i mozliwości naszych "gwiazd "

1q2 06.08.2010 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 954607)
Nie spodziewam się za to ruchu logicznego - zatrudnienia doświadczonego, zagranicznego trenera, który z niejednego pieca chleb jadł. Gdyby to zależało ode mnie, to szukalibyśmy trenera spośród europejczyków, którzy prowadzili egzotyczne zespoły (np. jakąś afrykańską reprezentację). Takiego drugiego Leo, którego nie odstraszyłyby polskie warunki pracy.

No czyli jesteś za tym by kolejnego dziadka zatrudnić któremu nic się już kompletnie nie chce.Oni właśnie są na etapie jeżdżenia od jednego tubylewa do drugiego a prawdziwy zespół to prowadzili w zeszłym wieku
Jeśli to ma być ktoś taki to po cholerę wywalano Kasperczaka?

Zresztą ja uważam że podniecanie się trenerem nie ma żadnego sensu - kto by nie przyszedł to i tak nic nie zrobi.
Tu musi się w pierwszej kolejności spotkać Basałaj z Cupiałem i ustalić w jakim to wszystko kierunku ma iść.
Wiadomo że z tej mąki(Jirsak,Sobol,Brożki,Kirm,Łobo,Małecki,Boguski ) - mąki nie będzie i zrobi tego nawet Mourinho więc najważniejszy jest plan co zrobić z nimi i skąd wziąć gości co potrafią prosto piłkę kopnąć bo do tej drużyny tak jak pisałem ,to najwyżej jakiś koleś z 2 ligi szkockiej by się nadawał - każdy inny połamie sobie na nich zęby.
Generalnie im droższy trener tym kasa bardziej wywalona w błoto

Dlatego na dziś jestem za Kulawikiem.Jak będzie jakiś pomysł co z grajkami zrobić to można i o trenera się postarać.

Kon®ado 06.08.2010 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 954621)
Wiadomo że z tej mąki(Jirsak,Sobol,Brożki,Kirm,Łobo,Małecki,Boguski) - mąki nie będzie i zrobi tego nawet Mourinho więc najważniejszy jest plan co zrobić z nimi i skąd wziąć gości co potrafią prosto piłkę kopnąć bo do tej drużyny tak jak pisałem ,to najwyżej jakiś koleś z 2 ligi szkockiej by się nadawał - każdy inny połamie sobie na nich zęby.

z mąki mąka? :O :D hehe
a co do trenera raczej Larsonow itd bym nie bral potrzeba doswiadczonego ktory wzial sie za ich dupy znaczy nie dosllownie zeby nie bylo :D bo inaczej nic z tego nie bedzie :P

jova 06.08.2010 19:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 954615)
Trzeba by było jeszcze znaleźć sponsora, który by mu opłacał wynagrodzenie...

Wiem, wiem. Nie liczę na kogoś, kto w przeszłości trenował Real albo reprezentację Holandii. Chodziło mi o zbliżony rodzaj doświadczeń - najpierw jakiś przyzwoity piłkarsko europejski kraj, w którym uczył się zawodu, a potem egzotyka i praca w nietypowych warunkach.

1q2 06.08.2010 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kon®ado (Post 954623)
z mąki mąka? :O :D hehe

nie będzie bo to wyrób mąko-podobny:P

concedi 06.08.2010 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FACEBOOK (Post 954625)
Do kiedy poznamy nowego trenera Wisły? To będzie Polak, czy raczej trener zagraniczny? Odpowiedzi na te pytania, udzielone przez prezesa Basałaja, poznacie jeszcze dziś około 22

10 znaków!!!!!

*Michael* 06.08.2010 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Alov (Post 954619)
Michał Probierz
- młody
- nie płacze po gazetach i mediach mimo ze wielokrotnie miał okazję (-10 pkt, sprzedaz Bruno itp.)
- charakter walczaka
- z sezonu który zapowiadał sie na katastrofe 9-10 pkt zrobil jeden z najlepszych sezonów w historii Jagi
- bardzo pozytywny wyspep Jagi w LE - mimo szybkich strat zespół się nie załamał, a w rewanzu brakło mu najmiej z polskich zespołów

Jedyny warunek przed prezentacja, konferencja itp. do szatni musiałby zostac wprowadzony przez Cupiała który powiedziałby zawodnikom ze Probierz ma jego pełne zaufanie w przeciwnieństwie do nich, po czym opusciłby szatnie

Z polskich widze jeszcze tylko Kulawika bo on ma wiślackie serce

Zagranicznych jakos nie widze w tym momencie bo co przyjdzie i powie hard work i gówno z tego wyjdzie, albo powie że ze szrotem pracować nie chce i zeby mu kupili z 5 nowych ? - wole kogos kto zna realia i mozliwości naszych "gwiazd "

Ja jestem jak najbardziej za Probierzem !!!:)

Kon®ado 06.08.2010 19:48

ludzie skoro mowil Basalaj ze rozmawiaja z ternerem z zagranicy od tyg czy iles tam to nie wiem czemu sluza takie wymyslone przez Was nazwiska pogadac mozemy ale oni i tak wybiora zapewne kogos kogo albo nie znamy albo kogo nie chcielibysmy (sory jezeli sie myle :) i tak na wiekszosc z wymienionych nas nie stac..

jova 06.08.2010 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 954621)
No czyli jesteś za tym by kolejnego dziadka zatrudnić któremu nic się już kompletnie nie chce.Oni właśnie są na etapie jeżdżenia od jednego tubylewa do drugiego a prawdziwy zespół to prowadzili w zeszłym wieku
Jeśli to ma być ktoś taki to po cholerę wywalano Kasperczaka?

Sądzisz, że do Polski przyjdzie klasowy, niestary, głodny sukcesów trener? Ktoś marzący o podbijaniu Europy? :>

szczepek19 06.08.2010 19:55

albo to będzie ten Niemiec którego pokonał wtedy Kasperczak... Schafer bodajże tak mu było ? a wspominają też o Nevio Scali

forthree 06.08.2010 19:56

Schafer jak sie nie mylę, pracuje w FC Baku

dynek.pl 06.08.2010 19:57

kolejny wolny trener -> http://www.eurofutbol.pl/news/48471-...olnil-trenera/ :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl