![]() |
Cytat:
Z tym że troche szacunku Barcelonie się należy, przyznać trzeba że jabyś się nie nastawił na gre z Barcą, zawsze trzeba polegać nieco na szczęściu. Bo nie da się wyeliminować sytuacji podbramkowych przeciwko barcelonie, wpadnie jedne gol potem drugi, i pokonanie ich graniczy z cudem. Ale fakt że przyczyną większości golead jest to że ndrużyny nie podejmują z nimi walki. |
Mógł by ktoś powiedzieć co powiedział Szczęsny do Kołtunia w studiu po meczu Arsenalu. Coś pojechał z nim podobno :-)
|
Powiedzial mniej wiecej cos takiego ze nie mial zaufania do jego tworczosci gazetowej.
|
Piekny meczyk byl, Barca ospale wyszla na 2 polowe, dziwie sie Gurdioli ze zdjal Ville przy 1:0, tak sie nie robi:D:D
|
Dawno nie oglądałem tak dobrego meczu. Barcelona gra niesamowicie - super zdyscyplinowana taktycznie, a do tego bawi się grą w piłkę, jej zawodnicy są w stanie grać ostrym pressingiem w 1, 30, 60 i 90 minucie.
A Arsenal... Najładniej grająca angielska drużyna zagrała wielki mecz. Nie dawałem im wielkich szans z Barceloną, tymczasem wygrali i to zasłużenie. W zasadzie wszyscy zawodnicy zagrali na świetnym poziomie - Van Persie, który okropnie zawiódł w I połowie (zmarnował 200% sytuację), zrehabilitował się w pełni w II połowie. Song, mając kartkę na koncie wytrzymał na boisku do 68 minuty - ryzykował, ale w granicach rozsądku. Niesamowity Wilshere, świetny Kościelny i Clichy, superrezerwowy Arszawin - można tak wymieniać. Młody Szczęsny może nie był zbawcą Arsenalu, ale nic nie zawalił. Wszystkie interwencje miał pewne, widać było olbrzymie zaufanie do niego wśród kolegów. Nie boi się rzucić po trudną piłkę, jest silny psychicznie. Ciekawe, jak będzie się toczyła jego kariera ma zadatki na wielkiego bramkarza. PS. Aha - faworytem jednak nadal Barca, bo ciężko uwierzyć że Arsenal jest w stanie zagrać taki mecz na Camp Nou. |
Cytat:
Jak Arsenal miał przed dwumeczem powiedzmy 20-25% szans na awans tak teraz ma około 40-45%. Jak pisałem wcześniej. 1:2 to wynik, który często drużyny nadrabiają, a Barca niestety już trzeci sezon i ANI JEDNEJ wygranej w fazie pucharowej na wyjeździe. A Barca na Camp Nou jest piekielnie mocna i nie zwykła tam nie wygrywać. Nie wierzę też by mogli zagrać jeszcze tak słabą połowę, jak zagrali w drugiej. |
Cytat:
|
Barcelona na nikim nie robi wrażenia w Anglii. Tam się gra agresywnie i do końca bez względu kto jest rywalem. Mowa trawa. Arsenal napierał niesamowicie do tego z niezwykłą pomysłowością i wystarczyło. Tyle i aż tyle.
Co do rewanżu. Szanse oceniam 50 na 50. Arsenal ma wybitnych zawodników umiejących zagrać technicznie i zdyscyplinowanie taktycznie oraz nie obca im jest twarda walka. To może być kluczowe w rewanżu. Piłkarsko Arsenal jest silny i w równej walce da radę. Niemniej Barcelona musi wygrać,bo gdzieś trzeba znaleźć kasę na spłatę kredytu, który został zaciągnięty na wypłaty dla piłkarzy Dumy Katalonii. A gdzie jej szukać jak nie w LM i turnee po Chinach i innych Japoniach. Zrobią wszystko aby wygrać. Kołtoń to dziwny gość. Szczęsny mówi,że jakby Valdes stał blisko słupka przy strzale Fabregasa to co najwyżej odbiło by mu się od kolana. A Kołtoń,być może.....Co za gość. Facet zdobywa MP z kilkoma klubami a ten podważa jego słowa. Typowe dla zakompleksionych ludzi. |
Pasjonujący rewanż przed nami i każde rozstrzygnięcie jest możliwe.
|
Caly Arsenal - taki jaki uwielbiam, grajacy w drugiej polowie lepiej niz w pierwszej. Szansa na awans w rewanzu jest i to spora - wiedziałem, ze Arsenal jest jedna z niewielu druzyn, ktora moze zatrzymac Barcelone. Mam nadzieje, ze stanie sie to takze w rewanzu.
|
Skróty live z ostatnich meczy, nSport, ~5min, ~50 mega, komentarz live, zapraszam do pobierania:)
Milan vs Tottenham http://www.multiupload.com/7SK2MCSKRI Valencia vs Schalke http://www.multiupload.com/VYJ56LKH5M Arsenal vs Barcelona http://www.multiupload.com/ILMQ4P4UZQ AS Roma vs Szachtar Donieck http://www.multiupload.com/8VQ6XM3JSJ |
Szczerze? Do dzisiejszego dnia w to jeszcze nie wierze.
Nie ma Squilaciego- jest świetna gra i dobry wynik :) Mam nadzieję, że Wenger (taktyk kiepski) nie będzie bronił tzw. Częstochowy, tylko zagrają tak jak w pierwszym meczu. A jak nie, to skutecznie z kontry. |
Cytat:
|
Cytat:
Chyba nie powiesz mi, że ograli Barce atakiem pozycyjnym. Nie było to murowanie bramki w stylu Interu, ale obrona na całej szerkości i długości swojej połowy.Ostry pressing. Może nawet chcieli przejąć inicjatywę, ale wiadomo, że ciężko to uczynić z Barceloną. Nie ma chyba drużyny co jest w stanie narzucił Barcelonie swój styl gry. Jedynie można liczyć na pressing i szybkie kontry zaraz po odzyskaniu piłki. Tak właśnie grał Arsenal, i świetnie mu to wychodziło. Do tego dołożyli bezbłędną grę w obronie i osiągneli dobry wynik. Ale czy uda im się powtórzyć drugi raz tak perfekcyjny występ? Wątpię. Myśle, że Barcelona też będzie bardziej skuteczna w swoich akcjach. Jedno jest pewne, czeka nas fantastyczny rewanż. Bo Arsenal nie potrafi murować bramki w 9 zawodników, dlatego będzie się odgryzał. Ważne będzie kto pierwszy strzeli bramkę. Dobry mecz będzie. |
Cytat:
Wygarnął mu Ferguson. |
Cytat:
|
Pełka to jest w ogóle obecnie najlepszy polski komentator ogólnodostępnej telewizji. Do Laskowskiego z C+ mu spoooro brakuje, ale Szpakowskiego i Iwańskiego czy Borka to wciąga nosem.
|
Kalinowski rzeczywiście fatalny, ale posłuchaj sobie Ryczela, zajebiście się z nim szlagiery w LM ogląda.
|
Co się stało Szczęsnemu z ręką że zszedł? akurat na chwilę wzrok odwróciłem i nie zauważyłem...
|
niestety guzik Barca zrobi.
Arsenal ustawił znakomicie obronę i będzie nie do przejścia (obym się mylił). |
Chyba wybił sobie palec po strzale Alvesa.
|
Który najlepszy link do meczu Barca-Arsenal? Ktoś może zapodać.
|
Cytat:
Cytat:
|
ten komentator tylko mnie wnerwia?
Nie dość że tylko Barcę widzi, to jeszcze myli mu się to , co się dziej na boisku tak dobrze, jak mojej teściowej |
Wynik po pierwszej połowie to najniższy wymiar kary dla Asenalu, który nie istnieje. Obstawiam wynik koło 4:0:)
|
W sumie co by nie mówić ta kontuzja trochę ratuje dupsko Szczęsnemu :) ...no chyba że Almunia zagra teraz mecz życia, to karta się odwróci.
|
Cytat:
qrwa, liczylem, ze ARsenal dociagnie do przerwy - jak mozna sobie piętką zagrywać metr przed polem karnym zamiast wywalić pilke w ....u |
http://activepl.tv/ ja na tym linku ogladam tylko szalk jasny trafic moze człowieka bo strasznie ścina....... jeszce jedna bramka dla Barcy bedzie :D
|
Bramka Messiego to chyba gol sezonu w LM...może przesadzam ale w takim meczu, gdzie nerwy już puszczają, o taką stawkę w polu karnym, gdzie miejsca jak na lekarstwo gość podrzuca sobie piłkę...masakra :D
|
Cytat:
Cytat:
|
Komentator stacji N(Syrgiusz Ryczel?) to kpina jakaś gość pieprzy nie od parady,podniecony Barceloną masakrycznie
|
Szczęsny nie broni to Messi strzela :D hehe
ale fakt to co zrobił z bramkarzem robi wrażenie :) |
Tego sie nalezalo spodziewac ze tak mecz bedzie wygladal.. stracona bramka Arsenalu narescie zmieni widowisko.. po przerwie mecz napewno nie bedzie sie odbywal tylko na stronie Arsenalu.. Mecz łudzaco podobny do rewanzu Interu z Barca w tamtym roku tylko ze inter wytrzymal..
|
www.meczyki.pl A szachtar prowadzi roma z czerwienia.. szok
|
A mnie teraz zastanawia tylko co pocznie nasz biedny Franek S.? Kuszczak, Boruc...
|
wywalczy Barca dogrywkę ? :D
nie dał bym tej drugiej żółtej , van Persie mógł nie słyszeć. |
Sedza chu*j Arsenal gra na 12 zawodnikow... czegos takiego sie nie robi
|
Co za idiota z tego komentatora. A kartka dla Van Persiego to dno. Oby Arsenal awansował, oby
|
no to sedzie sie popisaj i zje.... widowisko;/ mam nadzieje ze Arsenal da rade
|
az sie odechciewa na to patrzec - komedia
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl