Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28. kolejka] LEGIA Warszawa - WISŁA Kraków, sobota 08.05.2010 16:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7232)

Areo 04.05.2010 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 893074)
Tu nie chodzi o Michniewicza, czy innych "wielkich" polskich trenerów, tylko o mentalność naszej drużyny. Jak dla mnie świetny artykuł weszlo.com . Nie ma niestety u nas osoby, która by krzyknęła w odpowiednim momencie i spróbowała naszych chłopaków zmobilizować.

Dobry artykuł. Widać, że im brakuje odpowiedniego nastawienia, a może są wypaleni i już zaczynają myśleć na zasadzie "może się uda, a jak nie to kij z tym". To wszystko przy słabej formie na kilku kluczowych pozycjach. Większa jest szansa na to, że Lech gdzieś zgubi punkty niż, że my wygramy z Legią. Chciałbym się w tej sprawie mylić, ale niestety niewiele na to wskazuje.

volasTSW 04.05.2010 17:26

jakbym ja tam weszla do nich do szatni przed meczem z ległą, to bym im taką przemowe walnęła, że legie to by rozpier****** legie wolą walki i ambicją . Byłyby gwiezdne wojny i siwy dym na boisku. nie wiem cy nasi potrafią się tak sami zmotywowac w szatni..jestem pelna obaw przed tym meczem.

SpoXsteR 04.05.2010 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 893082)
. Jeżeli się to nie uda należy wstrząsnąć maksymalnie drużyną - łącznie z pozbyciem się Głowackiego, Pawełka, Brożków czy Małeckiego.

Ty jestes chlopie normalny..........???

za duzo sie naczytales weszlo

tofik 04.05.2010 17:34

Selekcja dokona się w naturalny sposób. Jedni będą starzy inni słabi, a jeszcze inni odejdą do innych klubów :) Nie widzę sensu na siłę kogoś wyrzucać z drużyny.

Jaroo1 04.05.2010 17:35

tez juz tak ochodze do wniosku ze jesli chcemy walczyc o ta LM nawet z Mistrzami Wegier, Bułgarii itp a pozniej jeszcze wyplynac chcemy na glebsze wody czyli klasowe zespoly w fazie grupowej czy nawet w 4 rundzie eliminacji LE i grupie LE to do chuja pana co sie boimy o mecz z Legia ktora nie ma praktycznie kibicow, ba kibice moga sobie z Legionistow jaja robic czyli nawet moga dzialac na nasza korzysc, z Legia ktora jest w jeszcze wiekszej rozsypce i dole niz my, z Cracovia ktora powinna grac w 1 lidze i ktora tez gra jak ostatnie cielaki czy z Odra bo to przeciez postrach ligi, Oderka nigdy nie spadnie to sobie odpuscmy. Dla mnie sprawa jest prosta, jesli Ci pilkarze maja jaja i ambicje to wyjda na te mecze na pelnej ****ie i nie ma bata zeby ich nie wygrali. Wszystkich trzech, obojetnie czy na Legii czy derbow. Poziom ligi tak drastycznie spadł ze **** ze statystykami ktore mowia ze z Legia na Ł3 nam nie idzie, Legia gra tak cienko jak pewnie kilka lat temu gral doł naszej tabeli i my sie boimy takich zespolow a chcemy myslec o LM? ...

arti 04.05.2010 18:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez volasTSW (Post 893085)
jakbym ja tam weszla do nich do szatni przed meczem z ległą, to bym im taką przemowe walnęła, że legie to by rozpier****** legie wolą walki i ambicją . Byłyby gwiezdne wojny i siwy dym na boisku. nie wiem cy nasi potrafią się tak sami zmotywowac w szatni..jestem pelna obaw przed tym meczem.

wiesz co wybacz,ale moim zdaniem nasi kopacze juz sporo razy dali dowód,ze gadanie maja gleboko w..d.myśle,ze predzej pomogłby striptiz.a co do meczu z legią-bedzie co ma być...

tommiyacht 04.05.2010 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 893082)
. Jeżeli nie wygramy ze słabą Legią, tragiczną Cracovią, to nie ma sensu walczyć w europejskich pucharach, bo i tak nic tam nie ugramy

Jest jeszcze jeden aspekt wartości MP z naszego punktu widzenia. Zdobywając MP, sprawiamy że nie zdobędzie go Lech. Do czego piję? a no do tego że Lech pewnie "inaczej" by sie przygotował do eliminacji, a jakby wszedł do grupy to by nas odjechał na lata finansowo i sportowo. także dla mnie to mistrzostwo ma jednak znaczenie, mimo że pewnie w pucharach bysmy nie powalczyli za długo

witeq 04.05.2010 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 892897)
Koleś jak piszesz takie wypociny to normalnie mi ciśnienie się podnosi, że prawie nerwice złapie ...
Większość gdyba,że połowa składu do wymiany, kondycyjnie, technicznie jesteśmy słabi... technicznie to jesteśmy lepsi od większości zespołów poza Lechem tylko (nie wliczam techniki Boguskiego bo to co on pokazuje to woła o pomstę do nieba, jak koleś w takim zespole może mieć taką technikę ?) Kondycyjnie jesteśmy na tym samym poziomie co wszyscy, bo tutaj nie chodzi o kondycje tylko o dynamikę!! Tutaj chodzi o dynamike i pewność siebie, bo tej pewności nam brakuje przede wszystkim, głównie Brożkowi, bo chłopak się dołuje przez to że mu nie wychodzi wszystko tak jakby chciał.

Ale dlaczego wypociny? Przeciez chłopak pisał prawdę, w ofensywie mamy same półprodukty piłkarskie ktorych trzeba sie pozbyć i budowac nowy sklad, w przeciwnym wypadku bedziemy dalej popadac w coraz większy marazm, levadie i inne przegrane derby i kataklizmy. Czy wy naprawdę nie widzicie że ten skład pewnego pułapu nie przeskoczy?

Moze urzadzimy konkurs - ja wymienię cechy pilkarza Wisły, wy sobie sami odpowiecie jego nazwisko, gwarantuję ze każdy bedzie miał 80% skuteczności.

1. Skrzydłowy bez szybkości, strzalu i z jednym zwodem
2. Napastnik bez uderzenia z dystansu, przyjęcia piłki i dryblingu, dodatkowo nieustannie macha rekami na kolegów
3. Drugi napastnik bez przyjęcia piłki i uderzenia z dystansu ,drybling czasem wyjdzie jak sie mu uda opanowac pilkę
4. Skrzydłowy/ napastnik z drybligiem, ale totalnie bez dośrodkowania i strzału z dystansu, tez lubi rzucic pod nosem epitet o grze kolegi
5. Środkowy pomocnik bez dryblingu, ale czasem uda mu się rzucić dobrą prostopadłą piłkę, jednakowoż pierwsza cecha uniemozliwia mu zgubienie krycia aby wykonac to podanie bądz oddac strzał ktory ten pilkarz ma akurat całkiem całkiem

Tak moi drodzy, to Łobodziński, Paweł Brożek, Boguski, Małecki i Jirsak - gratuluję, aczkolwiek pytania były zbyt proste na nagrody większe niz wasza satysfakcja.

Dodajac to ze cala drużyna Wisły nie ma w nawyku ciągłego biegu i wychodzenia na pozycję jak kolega ma piłkę, tylko z reguly robi to jeden zawodnik, czesto konczy się podaniem "na alibi" do kolegi ktory z ta pilką nie ma żywcem co zrobić, najwyżej zyskac aut dla swojej druzyny.

Reasumując, post kolegi o pozbyciu się połowy piłkarzy po sezonie był może zbyt drastyczny, ale wielu juz pokazało że z tej mąki chleba nie bedzie, przynajmniej nie takiego jaki my chcemy zjeść. A ponieważ kokosow nie mamy, musimy się pozbyć jakiegoś zawodnika i jego kontraktu aby przyszedł jakiś zawodnik i jego kontrakt. Może i będziemy grali rok czy dwa o utrzymanie, ale potem nowi piłkarze osiągną poziom wyższy niż obecni. Bo o to niestety nietrudno.

skracając do maksimum:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 892897)
Większość gdyba,że połowa składu do wymiany, kondycyjnie, technicznie jesteśmy słabi.

większość z reguły ma jednak rację

Co do meczu, to mimo iz kibicowskie serce sie kraja, nie widze przesłanek aby druzyna ktora przegrała w tym sezonie wszystkie ważne mecze z silniejszym rywalem tym razem miała cudownie zdobyć choćby punkt. Ślepa kibicowska wiara nie wystarcza. Chyba że w Warszawie Legia zagra jak Lazio, w końcu my do Ligi Mistrzów nie wejdziemy z tym składem i grą, Lech ma realną szansę. Więc dla Legii lepszy mistrz z Krakowa - ale to scientce-fiction. Z tego względu pewnie zaiwestuje u 'złodzieja' trochę grosza na Legie, jęśli złapię kurs powyżej 2,6

A na koniec coby wlać w wasze serca choć trochę optymizmu, to zgodnie z prawami Murphy'ego Wisła zagra najlepszy mecz rundy, Brożek strzeli bramkę spoza pola karnego soczystym strzałem, Łobodziński będzie zachwycał nieskazitelną techniką i dryblingiem, a Małecki wrzuci idealną centrę do Boguskiego, który kapitalnym przyjęciem pilki zmyli obrońców i strzeli drugą bramkę, udowadniając że nie znam się na piłce. Czego sobie i wam życzę.

lucekj 04.05.2010 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 893066)

co tu dużo gadać, 100% prawdy i racji

Brożek snuje sie jak zombie po boisku, piłkarze są swiadomi beznadziejnosci

Małecki o 5 lat starszy pewnie wziąłby to całe towarzystwo za gęby i byłoby inaczej, ale jest jak jest

licze na Sobola, ze przemowi im do rozsadku

Wisła na dzień dzisiejszy (siła ataku) jest jak wąż bez jadu, jak wilk bez zębów...

w najbliższym meczu piłkarze mają najlepszą (jedyną) okazję aby zmazać część plamy z Levadii, Legii i sraxy !!!

kiedy oni chcą się zrehabilitować za to? to ostatnia szansa!

czarno widze to wszystko

Ravers 04.05.2010 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez witeq (Post 893111)

Moze urzadzimy konkurs - ja wymienię cechy pilkarza Wisły, wy sobie sami odpowiecie jego nazwisko, gwarantuję ze każdy bedzie miał 80% skuteczności.

2. Napastnik bez uderzenia z dystansu, przyjęcia piłki i dryblingu, dodatkowo nieustannie macha rekami na kolegów
3. Drugi napastnik bez przyjęcia piłki i uderzenia z dystansu ,drybling czasem wyjdzie jak sie mu uda opanowac pilkę
4. Skrzydłowy/ napastnik z drybligiem, ale totalnie bez dośrodkowania i strzału z dystansu, tez lubi rzucic pod nosem epitet o grze kolegi
5. Środkowy pomocnik bez dryblingu, ale czasem uda mu się rzucić dobrą prostopadłą piłkę, jednakowoż pierwsza cecha uniemozliwia mu zgubienie krycia aby wykonac to podanie bądz oddac strzał ktory ten pilkarz ma akurat całkiem całkiem

1.Łobodziński
2.Brożek
3.Boguski
4.Małecki
5.Sobol(Diaz,Jirsak)

PS. Pawełek do końca sezonu nie gra(jest napisane na wp),będzie cięzko.

1q2 04.05.2010 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ravers (Post 893115)

PS. Pawełek do końca sezonu nie gra(jest napisane na wp),będzie cięzko.

Faktycznie - lider drużyny dostał kontuzji :lol:
Sory, wiem co jest grane ale fakt że brak Pawełka oznacza 'będzie ciężko' - pokazuje degrengoladę w tym klubie

Weszło napisało krótko aż treściwie.Raz dosłownie ta drużyna podniosła się po stracie bramki(Ruch) - pozostałe mecze, czy to potentaci z Tallina czy uznane piłkarsko marki z kraju - typu Piast,Korona,sąsiadka, czy ci co czasem prosto kopną piłkę czyli Bełchatów, Amika , Legia - stracony pierwszy gol = wtopa.

Ta drużyna faktycznie oprócz że jest piłkarsko przeciętna - nie ma jaj.Dostaną gola od byle kogo i w zasadzie można rzucić ręcznik na murawę.

3 mecze...3 mecze z i subiektywnie i obiektywnie jeszcze słabszymi drużynami, nie 10 nie 5 - 3 - do tego nic tylko wygrać..Wyjść , wydrzeć to - pośpiewać na rynku, zachlać pałę i zapomnieć o bardzo słabym sezonie.

A tu w drużynie rozpacz, wśród kibiców nerwowe patrzenie się na pozostałych...Byle by tylko ten dosłał kartkę , byle by Ruch przejebał w pucharze

Liga na pewno jest ciekawsza;)

element 04.05.2010 18:56

Wpierw Skorża nie miał jaj.
Teraz drużyna.

Coraz to bardziej jesteście bezsilni w swoich osądach.

madenn 04.05.2010 19:22

prosze Was nie przytaczajcie weszlo.com , portal pokroju prasowego Faktu
na mistrza jakoś nie licze , na legii nie zdobędziemy punktów , z Cracovia nie sa pewne punkty , Lech na pewno nie Wygra wszystkiego do konca ale ma przewage w postaci bezposrednich meczow

Xalax 04.05.2010 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 893131)
Faktycznie - lider drużyny dostał kontuzji :lol:
Sory, wiem co jest grane ale fakt że brak Pawełka oznacza 'będzie ciężko' - pokazuje degrengoladę w tym klubie

Weszło napisało krótko aż treściwie.Raz dosłownie ta drużyna podniosła się po stracie bramki(Ruch) - pozostałe mecze, czy to potentaci z Tallina czy uznane piłkarsko marki z kraju - typu Piast,Korona,sąsiadka, czy ci co czasem prosto kopną piłkę czyli Bełchatów, Amika , Legia - stracony pierwszy gol = wtopa.

Ta drużyna faktycznie oprócz że jest piłkarsko przeciętna - nie ma jaj.Dostaną gola od byle kogo i w zasadzie można rzucić ręcznik na murawę.

3 mecze...3 mecze z i subiektywnie i obiektywnie jeszcze słabszymi drużynami, nie 10 nie 5 - 3 - do tego nic tylko wygrać..Wyjść , wydrzeć to - pośpiewać na rynku, zachlać pałę i zapomnieć o bardzo słabym sezonie.

A tu w drużynie rozpacz, wśród kibiców nerwowe patrzenie się na pozostałych...Byle by tylko ten dosłał kartkę , byle by Ruch przejebał w pucharze

Liga na pewno jest ciekawsza;)

Ja nie wiem co wy do chuja macie do Pawelka? To,ze wyszedl raz z siebie na meczu z Lechia i mial racje te pikniki powinny miec zakaz wstepu na mecz tylko ****a komentuja niech sam wyjdzie na boisko i pokaze. Bledy sie zdarzaja jak kazdemu bramkarzowi a Mario jest najlepszym bramkarzem w Ekstraklasie dla mnie,a jego brak bedzie duzym oslabieniem dla nas. Pzdr

AdiWiślak. 04.05.2010 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez witeq (Post 893111)

Nie żebym bronił naszego Wojtusia , ale na tez zwód nabiera się jeszcze połowa ekstraklasy. To też jakoś pokazuje poziom naszej ligi..

Ogryzek 04.05.2010 21:14

To temat o meczu z Legią?

Same kwiki i płacze jak to jest źle i kogo to nie pożegnać, żal czytać. Panowie weźcie się w garść:)

Mój skład na mecz z Legią.
Juszczyk
Alvarez Marcelo Głowacki P.Brożek
Łobodziński Sobolewski Diaz Kirm
Brożek Małecki

Od 60 minuty wpuścić Ba (z taką grą z tyłu to strach go dawać od początku meczu z Legią, gorzej w destrukcji gra od Iwańskiego co wydawało się niemożliwe!), Boguski za Kirma (Małecki na lewą pomoc)

Gramy defensywnie i na remis (tak na remis) W otwartej grze możemy polec a grając na remis możemy liczyć na kontry i ewentualnie stałe fragmenty gry.
(Oczywiście Lech wcale nie musi zgubić punktów w Chorzowie, ale jest na to szansa).
Nie ma sensu grać z Legią otwartej piłki bo skończy się jak w meczu Lech Wisła w zeszłym roku w Wronkach.... kontra Legii i po meczu. Remis eliminuje Legie z gry o puchary a to też jest ważne wobec informacji ze Ruch odpadł z PP.

Podsumowując, tak jak z Lechem w Krakowie ostry pressing, i ewentualnie pod koniec meczu zaryzykować przez wpuszczenie Ba i Boguskiego. A jak będzie to zobaczymy w sobotę:)

Griszka30KR 04.05.2010 21:23

Panowie zamiast tu gadac i płakac,to jak macie odpowiednie osoby,to może przekazac za ich pośrednictwem naszym zawodnikom ,jakie są oczekiwania odnosnie ostanich trzech(a najbardziej pierwszych dwóch z tego zestawienia) meczów.To co zagrali z Korona juz nie powinno ujśc płazem(broń Boże nie mówie o jakiś ekstremalnych rozwiązaniach,wystarczy list otwarty,spotkanie),ale jak tak się na to przymyka oko,to nie dziwmy się ,ze mamy takie wyniki,a Oni tak naprawdę widac mają w du... to co śpiewają,czyli "Lidera mamy...",po własnie juz ch.. położyli na tym przy ostatnim meczu.
Podział prosty,to nie np.pan Ogryzek powinien wymyślac skład(z całym szacunkiem) ,tylko Kasperczak,to zawodnicy powinni grac na full pod każdym względem,a my kibicowac w ten sam sposób i ewentualnie pomóc zadbac tym i innymi działaniami o odpowiednią motywację,jeżeli już trenerska nie działa....

kojot11 04.05.2010 21:24

"Patrząc na tych piłkarzy - przyjeżdża położyć głowę pod topór. Na zasadzie - niech już będzie, co ma być, niech ten sezon się wreszcie skończy. A przecież hasło przewodnie powinno być inne: "Dość tych upokorzeń, to jest Wisła!". Coś w stylu kultowego: "This is Sparta!"."

AYALA 04.05.2010 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 893134)
Teraz drużyna.

od tego materiału jaki ma teraz Kasper cudów nie można wymagac że co roku będą lige wygrywac.To sa zawodnicy znacznie słabsi piłkarsko niż 7-10 lat temu co grali z Białą Gwiazdą na piersi.Nawet Ci co wtedy często z ławki wchodzili (Niciński,Dubicki) to byli lepsi piłkarsko od większości obecnych grajków. Żałuje że sprzedano Cwielonga bo i tak był z niego sto razy większy pożytek niż z Hristova.Drugi zimowy transfer Ba zazwyczaj leczy kontuzje.

element 04.05.2010 21:28

A od Skorży można było?

Czcze gadanie chuja warte. Niektórzy jeszcze trochę czasu będą się wozić z tekstem "Skorża przemęczył drużynę i Kasper dostał odpadki".
Za miesiąc sądzę że tylko desperaci będą o tym wspominać. Potem zobaczymy kto wyjdzie z twarzą. Czekam tylko na podpisik "KASPER WON!" niejakiego "tomasz_19".

/ Gwoli jasności nic nie mam do Kasperczaka i nie chce jego dymisji. Nawet po zakończeniu sezonu.
Aż kipi od hipokryzji na tym forum, w kwestii Wisły wiadomo na czym rzecz polega.
Drugi kwiatek, też mój ulubiony to teksty po jednym meczu Lechii, która według wielu przerasta naszą ligę bo wyszedł im mecz z balonem - po czym dostaje od Jagi. Cisza.
Najlepsza drużyna sezonu - także dla ekspertów z weszlo.com, która nieoczekiwanie dostaje lanie od 1-ligowca, która przystąpiła do meczu bez kilku napastników. Cisza.
I moje perełki "Czy potrafi któryś z piłkarzy Wisły tak kopnąć piłkę?" bo ktoś tam Frankowskiemu wyłożył piłkę, któremu pozostało dołożyć nogę. Oczywiście że nie, Pawełek strzelił 43 bramki. Licząc tylko ligę.

willow 04.05.2010 21:52

Nie przypuszczam, że był ktokolwiek logicznie myślący na forum, kto oczekiwał cudów od Kasperczaka. Od początku było wiadomo, że trener potrzebuje czasu. A w przeciwieństwie do Skorży, tego czasu nie miał.
Skorża musiał odejść, bo więcej z tej drużyny by nie wyciągnął.
Zatrudnienie nowego trenera niosło za sobą ryzyko braku mistrzostwa, ale większe ryzyko było jednak w przypadku pozostawienia Skorży.

1q2 05.05.2010 01:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 893134)
Teraz drużyna.

To przedstaw swój punkt widzenia bo widzę że nawet jak by przegrali po raz kolejny z Legią i parchami, to nadal będziesz obrońcą grajków bądź też trenera.

Ja piszę o faktach - że z 7 meczów gdzie traciliśmy pierwsi gola - w sześciu nie byliśmy w stanie nic strzelić - i interpretuje to tak jak interpretuje czyli że to są lamy których wystarczy pokąsać golem a już odpuszczają

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Xalax (Post 893156)
Mario jest najlepszym bramkarzem w Ekstraklasie dla mnie

Dla Ciebie Pawełek może być nawet najlepszym bramkarzem europy albo świata.Dla mnie jest najsłabszym bramkarzem jakie moje oczy na Wiśle widziały a zaczynały0(świadomie) od Bobrowicza.
To że nie jest jego winą ani Levadia ani późniejsze wtopy, to jest zupełnie inna sprawa.
Ma to szczęście że ma solidnych partnerów w obronie, ma to nieszczęście że ma lamy w przodzie

pawelpb1 05.05.2010 07:11

Pamiętajcie !!

Wie ktoś skąd pewnie w piątek odjadą piłkarze na mecz ? Może by sie zebrać i wesprzeć ich przed wyjazdem lub też iść na czwartkowy trening !!!! w końcu kto ma w nich tchnąć wiarę w zwycięstwo jak nie my !! pamiętajcie ze dla nas nie są ważne indywidualności lecz drużyna którą powinniśmy wspierać w każdej chwili teraz jest trudniejszy okres mamy pkt przewagi, wiem, że WISŁA to nie tylko drużyna, ale i my czy nie powinniśmy być z nią w takich chwilach ? Wiadomo musimy zrobic wszystko by mieć pewność, że zrobiliśmy to co było możliwe by zdobyć mistrzostwo, wtedy nikt nie będzie miał do kogokolwiek pretensji czy żalu ze można było ale tego niezrobilismy. Do piłkarzy Legia ? kto tam jest dobry ? to tylko nazwa !! My mamy zawodników tylko oni muszą uwierzyć ze są w stanie wygrać z kopaczami z łazienkowskiej. Jak Odra mogła tam wygrać to czemu nie MY ?! Zostało 3 mecze nie patrzeć na innych tylko grać !!!

PAMIĘTAJCIE!!! WISŁA TO MY !!!

tomasz_19 05.05.2010 07:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 893224)
Czekam tylko na podpisik "KASPER WON!" niejakiego "tomasz_19".

Nie martw się, nie doczekasz się... nikt trzeźwo myślący (a w tym ja) nie oczekuje od trenera, który jest w tym klubie od 2 miesięcy, że zmieni oblicze tej drużyny w trymiga.... a na prawdę chylę czoła za te kilka meczy bez porażki i straty bramki, w ogóle lubię Kaspra... to po pierwsze.

Nie wiem, do prawdy o co Ci chodzi człowieku, że czepiasz się akurat mnie... chcę Ci tylko przypomnieć, że każdy tu na tym forum ma prawo do własnej opinii, nawet takiej z którą Ty nie musisz się do końca zgadzać... (zapewne jesteś wielkim orędownikiem pozostawienia mizernego Skorży, który nawet drużyny nie potrafi przygotować do kolejnej rundy, co udowodnił multum razy) Nie będę się z Tobą sprzeczał bo to takie dziecinne, to ostatni kontr komentarz w Twoją stronę, ale na przyszłość pamiętaj, że tylko krowa nie zmienia zdania....

a co do samego meczu to...
mam nadzieję, że wygramy mecz z Legią i wrócimy z dalekiej podróży... nie ma innej opcji jak tylko zdobyć mistrza i znów powalczyć o LM!!!! Kurde Panowie zepnijcie się na te 3 ostatnie mecze i pokażcie kibicom, że macie jaja i potraficie walczyć do końca!!!

Blaszczu16 05.05.2010 08:07

Może Łobo zaskoczy jak rok temu? :) Będzie niezwykle ciężko, ale trzeba walczyć o Mistrza do samego końca.

Billy 05.05.2010 08:19

Pamiętam niedawno w "Cafe futbol" Romek Kołtoń też o tym mówił, że w Wiśle nie ma osoby, która da nadzieję i zmobilizuje reszte drużyny. Jeśli sam kapitan powoli w to wątpi to raczej już w zasadzie moglibyśmy gratulować mistrzostwa komuś innemu ( nie powiem Lech, bo jakoś mi to przez gardło nie przejdzie ;) ) Wymieniał oprócz Głowackiego również Radka Sobolewskego, który przecież z natury jest cichy, nie rozmawia z mediami ( co wcale nie koniecznie jest jego wadą ), ale niewątpliwie brakuje nam takiego np. Terry`ego z Chelsea czy Casillasa z Realu.

Jak już mówiłem - to jest ten moment kiedy ktoś nie wiem kto czy Głowacki czy Kasperczak czy ktokolwiek inny wstrząsnie tą drużyną. Muszą paść mocne słowa...
Mimo to wierzę w Mistrzostwo. DO BOJU MARSZ...

Blaszczu16 05.05.2010 08:25

Ja mam na oku takiego lidera na przyszły sezon. Myślę o zawodniku Mistrza Cypru - Macieju Żurawskim. Liczę, że Kasperczak przekona Maćka do powrotu i będzie on tym piłkarzem, który w trudnych momentach nie będzie się bał odpowiedzialności.

kibicwisły1906 05.05.2010 08:28

Co z tego że padną mocne słowa z ust trenerów czy piłkarzy skoro problem leży gdzie indziej a mianowicie w umiejętnościach czysto piłkarskich i formie prezentowanej przez poszczególnych zawodników. Gdyby Wisła zdobyła po tylu kompromitacjach mistrzostwo polski to jednoznacznie świadczyło by o poziomie naszego krajowego podwórka. Powiem tak Wiśle potrzeba rewolucji kadrowej, budowy od nowa struktur organizacyjnych na wzór zachodni bo co z tego mistrzostwa pozostanie w lipcu gdy znów jakaś Levadia nas połknie...

Proud 05.05.2010 08:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 893280)
Co z tego że padną mocne słowa z ust trenerów czy piłkarzy skoro problem leży gdzie indziej a mianowicie w umiejętnościach czysto piłkarskich i formie prezentowanej przez poszczególnych zawodników. Gdyby Wisła zdobyła po tylu kompromitacjach mistrzostwo polski to jednoznacznie świadczyło by o poziomie naszego krajowego podwórka. Powiem tak Wiśle potrzeba rewolucji kadrowej, budowy od nowa struktur organizacyjnych na wzór zachodni bo co z tego mistrzostwa pozostanie w lipcu gdy znów jakaś Levadia nas połknie...

Ogólnie się z Tobą zgadzam, ale...

z Mistrzostwa pozostanie nam 13 Tytuł Mistrza Polski. A to nie byle co...nawet w tak buraczanej lidze. Za 50 lat mało kto będzie pamietał o pucharowych potyczkach, a "gwiazdki" pozostaną na zawsze.

jurukuru 05.05.2010 09:46

Miałem dzisiaj po*bany sen, że wtopiliśmy z Legią 5 albo 6 do jednego.
Proroczy to on może nie był, bo w bramce mieliśmy murzyna, graliśmy u nas na nowym stadionie ( to tylko sen ), a obrona robiła błędy jak w 5 lidze.

Wracając do rozkminek na temat prawdziwych realiów, to musimy postawić na atak, czyli zagrać innym ustawieniem niż dotychczas. Marcelo z Diazem muszą się pchać do przodu ile wlezie i próbować zaskoczyć bramkarza Legii, bo co do obrony nie mam obaw. Strach tylko pomyśleć o tym co pokaże Paweł Brożek i Boguski, bo ostatnio pomimo, że strzelają to są beznadziejni.... :D

Marszałek 05.05.2010 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 893302)
ł, bo w bramce mieliśmy murzyna,
:D

OIj fajnie by było,Murzyni są w sumie solidnymi bramkarzami. Póki oc to o Murzynie możemy pomarzyć,bo w bramce stoi w najważniejszych meczach sezonu gość,który nie jak bronić nie potrafi. Jedyna szansa,że będa w niego trafiać lub w ogóle w światło bramki nic lecieć nie będzie. Jesli nie obronimi MP to w sumie zarząd,prezes czy kto tam odpowiada za politykę kadrową sam sobie będzie winny. W sumei na nic nie liczę,bo gdy widze tak fatalnie wyszkolonych kopaczy,brak ambicji,to zadaje sobie pytanie jak słaba musi być ta liga,że jestesmy liderem od tak długiego czasu. Powiem więcej,jeśli zdobędziemy MP to transferów nie będzie,wszak mamy team na mistrza. Przed meczem z Legią nie wiem co mysleć,wygrała tam Odra. Ale oni wlaczyli,byli pelni determinacji,no i mają bramkarza. Istotna róznica. Dwie,trzy piły Onyszko wyciągnął,podobnie Pilarz w ostatnim meczu. Tak więc to nei jest tak,że Legia nie stwarza sobie sytuacji,stwarza tylko trafiają na dobrych bramkarzy. Z nami tego poroblemu nbie będzie,dlatego grając byle co moga nam 2,3 bramki wcisnąc. Nie będzie to wynikało z ich nieszablonowości,ot zagrają to co zwykle. Możemy trzy mecze wygrać jak i je wszystki przegrac. Do tego zespól jest mentalnie nei nadający się do niczego.

fialo 05.05.2010 10:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelpb1 (Post 893261)
Wie ktoś skąd pewnie w piątek odjadą piłkarze na mecz ? Może by sie zebrać i wesprzeć ich przed wyjazdem lub też iść na czwartkowy trening !!!! w końcu kto ma w nich tchnąć wiarę w zwycięstwo jak nie my !![...]

PAMIĘTAJCIE!!! WISŁA TO MY !!!

No dokładine, jak dla mnie świenty pomysł, żeby się wybrać albo w piatęk pod budynek klubowy, albo jutro na trening i głośnym dopingiem uzmysłowić naszym grajkom jak ważny jest to mecz i pokazać im, że mimo tego, że ostatnio grają jak grają to my jesteśmy razem z nimi na dobre i na złe, że wierzymy w MP. Takie wsparcie na pewno nie zaszkodzi, a może nawet odniesie efekt w postaci zwiększonej mobilizacji naszej drużyny. Wymagamy od nich, wymagajmy też od siebie. Pokażmy, że jesteśmy z nimi.

witeq 05.05.2010 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 893221)
od tego materiału jaki ma teraz Kasper cudów nie można wymagac że co roku będą lige wygrywac.To sa zawodnicy znacznie słabsi piłkarsko niż 7-10 lat temu co grali z Białą Gwiazdą na piersi.

dlatego trzeba to zmienić. Bardzo sie ucieszylem że Wisla jest zainteresowana młodym Kiełbem, właśnie takich piłkarzy powinniśmy sprowadzić a w zamian sprobowac pozbyć się wszystkich ofensywnych poza Małeckim, Ba i Kirmem, bo za nich w przyszlości możemy otrzymać dużo większe pieniądze.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 893279)
Ja mam na oku takiego lidera na przyszły sezon. Myślę o zawodniku Mistrza Cypru - Macieju Żurawskim. Liczę, że Kasperczak przekona Maćka do powrotu i będzie on tym piłkarzem, który w trudnych momentach nie będzie się bał odpowiedzialności.

jak słaba jest nasza kadra świadczy o tym ze kibice zbawiciela widzą w emerycie

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 893280)
Powiem tak Wiśle potrzeba rewolucji kadrowej, budowy od nowa struktur organizacyjnych na wzór zachodni bo co z tego mistrzostwa pozostanie w lipcu gdy znów jakaś Levadia nas połknie...

dlatego najgorsze co nas może spotkac to stwierdzenie kogoś z gory że jeśli zdobędziemy mistrza to nic nie trzeba robić bo jestesmy wciąż najlepsi. Co poskutkuje wlaśnie kolejną Levadią i brakiem rozwoju tej drużyny

Marszałek 05.05.2010 11:07

witeq,ale serio pytam,po co komu Małecki?Facet nie umie przyjąć piłki ani jej dośrokować!Jako maskotka,czy co?

Bóg Trybun (objawion) 05.05.2010 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 893331)
witeq,ale serio pytam,po co komu Małecki?Facet nie umie przyjąć piłki ani jej dośrokować!Jako maskotka,czy co?

w przeciwieństwie do większości zespołu potrafi za to kiwnąć i biegać. I mu się chce. Mamy oczywiście Wojtka Łobo, który potrafi przyjąć i dośrodkować. A nawet strzelić. Dwa razy na sezon. Kwestia gustu, Marszałku.

Bycie oryginalnym w osądach jest kuszące, wiem : ) znałem kiedyś takiego jegomościa, który przyczepiał się do Sobola, ze nie potrafi piły rzucić. Za to uwielbiał Kirma, bo to atleta. Specyfika pozycji i zadań na boisku jest ważna, no nie?

bridgeburner 05.05.2010 11:19

Po to ,że to jest jedyny obok Ba zawodnik, który
potrafi dryblowac i tego nie unika
bierze na siebie cieżar gry i ciągnie z piłką do przodu
Tylko trzebaby zabronic mu wykonywania stałych fragmentów
i jakos łapy zawiązać, zeby mógł biegac ale nimi nie machał tyle:P
A no i gębe czymś zamknąć byle sie oddychać dało:lol:

Charlie 05.05.2010 11:20

Cytat:

dlatego najgorsze co nas może spotkac to stwierdzenie kogoś z gory że jeśli zdobędziemy mistrza to nic nie trzeba robić bo jestesmy wciąż najlepsi. Co poskutkuje wlaśnie kolejną Levadią i brakiem rozwoju tej drużyny
A jak nie zdobędziemy mistrza to w klubie stwierdzą, że byliśmy niewiele słabsi od Lecha, więc nie trzeba wzmacniać zespołu...

Żuczek 05.05.2010 11:21

Cytat:

Ale za to jako jednemu z niewielu mu się chociaż chce biegać. A przyjmować piłki to u nas chyba nikt w drużynie nie umie (z Pawłem Brożkiem na czele). A jeśli chodzi o dośrodkowania... to właśnie nie mam pojęcia czemu on praktycznie wszystkie rożne i wolne wykonuje.

Marszałek 05.05.2010 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 893334)
w przeciwieństwie do większości zespołu potrafi za to kiwnąć i biegać. I mu się chce. Mamy oczywiście Wojtka Łobo, który potrafi przyjąć i dośrodkować. A nawet strzelić. Dwa razy na sezon. Kwestia gustu, Marszałku.

Bycie oryginalnym w osądach jest kuszące, wiem : ) znałem kiedyś takiego jegomościa, który przyczepiał się do Sobola, ze nie potrafi piły rzucić. Za to uwielbiał Kirma, bo to atleta. Specyfika pozycji i zadań na boisku jest ważna, no nie?

Oj błędnie odczytujesz. Zresztą sam przeczytaj co napisałeś. Juz tak nisko upadliśmy,że facet,który biega i wlaczy zasluguje na miano nie wiadomo kogo. W kontekście sprzedaży,bo tak padło nazwisko Małeckiego uważam,ze zapotrzebowanie na takiego kopacza nie występuje. Kiwnąć ale,że co ,że drybler z niego?Tak jak on to kiwac umieją w Serie C i pochodne.Biegać,no to fakt,czyni go to porządanym w każdym klubie na świcie. Niespotykana umiejętność. Przeciez on ma braki techniczne widoczne dla średnio widzących. Bogu nie załamuj mnie,że tego nie widzisz.

pan Dudi 05.05.2010 11:28

Cytat:

Obejrzyj sobie bramki zdobyte przez Wisłę w tym roku z Polonią Bytom, ze Śląskiem i Lechią, przy których asystował Małecki. Może mimo wyraźnej niechęci do niego zauważysz, że jest obecnie jedynym piłkarzem Wisły, który nie boi się dryblować i potrafi w miarę ładnie dośrodkować (w porównaniu do reszty drużyny). Oszczędź sobie zatem takich prostackich tekstów, bo za dobrze o Tobie nie świadczą.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 893339)
Oj błędnie odczytujesz. Zresztą sam przeczytaj co napisałeś. Juz tak nisko upadliśmy,że facet,który biega i wlaczy zasluguje na miano nie wiadomo kogo. W kontekście sprzedaży,bo tak padło nazwisko Małeckiego uważam,ze zapotrzebowanie na takiego kopacza nie występuje. Kiwnąć ale,że co ,że drybler z niego?Tak jak on to kiwac umieją w Serie C i pochodne.Biegać,no to fakt,czyni go to porządanym w każdym klubie na świcie. Niespotykana umiejętność. Przeciez on ma braki techniczne widoczne dla średnio widzących. Bogu nie załamuj mnie,że tego nie widzisz.

czyli co? Mamy sprzedać jedynego wyróżniającego się (albo jednego z dwóch) piłkarza w drużynie dlatego, że gdzie indziej mają lepszych? Idąc dalej tym głupawym tokiem rozumowania, powinniśmy sprzedać wszystkich, a to, niestety, niemożliwe i albo jesteś wybitnym myślicielem, na którego tu pozujesz, albo piszesz jakieś S-F.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl