Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Real-Barcelona... zaczynamy na całego. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7184)

Pablo84 10.04.2010 23:21

Do takiego stylu kibicowania "namawia" gazeta wyborcza i tvn.

rafkur 10.04.2010 23:35

Faktycznie doping pierwsza klasa )))) Ale w Barcelonie chyba jeszce gorzej - tam się odzywają raz na 45 min. Oby u nas tak nigdy nie było. A sam mecze trochę zawiódł ale z drugiej strony Barca zrobiła co chciała, Real czasami gonił jak barany po zagrodzie.

wiertar 10.04.2010 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAB (Post 883138)
Niewiem czy to przez brak komentarza ale jedyne co było piękne w tym meczu to podania przy golach oraz dziennikarka biorąca do wywiadu Messiego po meczu : )

ahhh ten Fioletowy płaszcz....:D mega laska:) P.s. KTO TO??:)

hmm czy Ronaldo słaby.. jak dla mnie to lepszy mecz rozegrał niż Messi ale efekty po stronie Barcelony..

i tak na przekur wszystkim.. HALA MADRID!!!

masterlag 10.04.2010 23:51

Wesoły moment tego nieciekawego dnia :) .
Brawo Barca! Wykorzystała to co miała (no za wyjątkiem kapitalnej okazji Messiego na 3-0 :/) i wygrała.
Ogólnie miały to być super-mega-GD, a były... słabe. Miał być pojedynek, jak w Rzymie, Messi & Ronaldo, a wyszedł pojedynek... Valdes & Casillas, który na szczęście wygrał Vicotr :D
przerabiając: Puta real Puta real! :P
wychowankowie (po raz kolejny) > $$$$ :)

Szarny 11.04.2010 00:19

Real i Barca są jak dwie piękne kobiety. Tyle, że tylko jedna potrafi sama coś ugotować. W dodatku ta druga, jak się przyjrzeć to wcale taka piekna nie jest.

A tak serio to nie mam pojęcia jak to robią w Realu, że ten klub wciąż ma tylu kibiców na całym świecie. Tego się nie da oglądać. I jeszcze ten Ronaldo Kristiano kiwający się z własnym cieniem, robiący jakieś głupie sztuczki techniczki, nie dające niczego drużynie i płaczący do sędziego po każdym dotknięciu rywala.

NIgdy nie byłem jakims zwolennikiem żadnej z tych drużyn, ale Barcelone zawsze się dobrze ogląda, a Real jest jak wtórne s-f ze słabymi efektami ;) Dobrze że wygrała Barca, a nie 300 mln euro, czy tam ile..

Kamson 11.04.2010 00:23

Był wielki apetyt, jest wielkie rozczarowanie. A, że Barca wygra to wiedziałem już wcześniej ;)
Najpiękniejszym momentem meczu była minuta ciszy...

For_FuN_ 11.04.2010 01:21

A ktos spodziewal sie innego wyniku?? Wszystko bylo jasne przed rozpoczeciem spotkania.

slaskWKSslask 11.04.2010 02:09

Gdzie jest Banasik? Gdzieeeee jest Baaaanaaaasik?! Dziwnie było oglądąc GD w tym smutnym dniu. Nawet ten wielki mecz miał swoją otoczkę. Świat jednak musi iść na przód.Barcelona znowu zaorała Bernabeu. Dostosowali sie do poziomu Realu. Banasik powie,że Barca grała słabo i nie zasłużyła na zwycięstwo.A ja nadal sądzę,że Real gdyby grał lepiej- to i Barce by to zmobilizowało do lepszej gry. Tym razem starczyło 2-0. Nie było spinki na wynik z przed roku.Jestem wielkim kibicem Barcy. Bywałem na Camp Nou i jest to niesamowite przeżycie,ale potrafiłem być obiektywny jak wielki Ronaldo Luiz Nazario strzelał Na CN.Teraz nie przekonają mnie biegające bez ambicji miliony euro w białych koszulkach. Widze za to walczącego Pique,widze ikone Puyola,widze Inieste i Xaviego którzy są i bedą w tym klubie na zawsze,widze Messiego którego swtorzyła Barca,rodzącego sie Pedro,pewnego Valdesa. Nie chcę żadnych nowych gwiazd w Barcelonie,chcę wychowanków ze szkólki i widzieć jak oni ogrywają wielkiego rywala z satysfkacją i dumą nosząc na piersi herb FCB i wiedzieć że to dla nich najważniejsze wydrarzenie w zyciu. Bo przecież co może być lepszego po tryumfach w Barcelonie? Wszystko inne po odejściu z tego lubu to sportowa degradacja...

maTyS. 11.04.2010 08:55

cieszę się że Barca utarła nosa tym gwiazdeczkom z Madrytu i pokazała,że liczy się kolektyw a nie miliony wpompowane w gwiazdy.mecz zgadzam się ,że był nudny wręcz usypiający bez komentarza,ale takie były okoliczności cóż zrobić.

edit.zapomniałem dodać,wolę żeby Wisła była nieznanym klubem na Świecie,ale żeby miała takich kibiców i doping jaki mamy,niż pikników którzy objadają się słonecznikiem i gwizdają na piłkarzy.

Visca El Barca !

Daja`n 11.04.2010 09:08

Oj wiało nudą i na murawie i na trybunach.Zero dopingu i zero gry Realu ale i Barcelona nie błyszczała.A co do mistrzostwa to jeszcze piłka jest w grze.

banasik 11.04.2010 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez slaskWKSslask (Post 883158)
Gdzie jest Banasik? Gdzieeeee jest Baaaanaaaasik?! Dziwnie było oglądąc GD w tym smutnym dniu. Nawet ten wielki mecz miał swoją otoczkę. Świat jednak musi iść na przód.Barcelona znowu zaorała Bernabeu. Dostosowali sie do poziomu Realu. Banasik powie,że Barca grała słabo i nie zasłużyła na zwycięstwo.A ja nadal sądzę,że Real gdyby grał lepiej- to i Barce by to zmobilizowało do lepszej gry. Tym razem starczyło 2-0. Nie było spinki na wynik z przed roku.Jestem wielkim kibicem Barcy. Bywałem na Camp Nou i jest to niesamowite przeżycie,ale potrafiłem być obiektywny jak wielki Ronaldo Luiz Nazario strzelał Na CN.Teraz nie przekonają mnie biegające bez ambicji miliony euro w białych koszulkach. Widze za to walczącego Pique,widze ikone Puyola,widze Inieste i Xaviego którzy są i bedą w tym klubie na zawsze,widze Messiego którego swtorzyła Barca,rodzącego sie Pedro,pewnego Valdesa. Nie chcę żadnych nowych gwiazd w Barcelonie,chcę wychowanków ze szkólki i widzieć jak oni ogrywają wielkiego rywala z satysfkacją i dumą nosząc na piersi herb FCB i wiedzieć że to dla nich najważniejsze wydrarzenie w zyciu. Bo przecież co może być lepszego po tryumfach w Barcelonie? Wszystko inne po odejściu z tego lubu to sportowa degradacja...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez banasik (Post 883139)
Wygrał lepszy - Real nie miał zupełnie argumentów. Bezbarwny Higuain, słabiutki Ronaldo, bezndziejny Benzema. Barcelona również nie zachwyciła, zagrała niezbyt udany mecz, no ale na Real wystarczyło.

Ogólnie mecz taki, że trzeba o nim zapomnieć.

Pare postów wyżej, młocie. Barca grała słabo - fakt, ale zwycięstwo zasłużone - Real nie potrafił ukuć przeciwnika i stąd taki wynik.

koyoot 11.04.2010 11:45

Najpiekniejsze momenty w tym meczu byly dwa. Minuta ciszy - do tej pory mi skora cierpnie gdy sobie przypomne ten moment. A takze ta dziennikarka ktora przeprowadzala wywiad z Messim po meczu. Hiszpanki jednak sa piekne:)).

arti 11.04.2010 12:40

Barca miała Messiego i Xavi,którzy załatwili sprawę.prawdopodobnie znów FCB mistrzem bo wątpię żeby Real nadrobił te 4pkt.chłopcy wydali 250baniek,a najlepszym rozgrywającym jest stary Guti.po co Realowi przewlekle kontuzjowany Kaka i cienki Benzema?100 baniek za tych dwóch poszło w powietrze.Xabi też nie szaleje jak na swoją cenę.nie ma drużyny-wypada wydać w lecie kolejną stówę na nowych.

Donki 11.04.2010 12:49

Najlepszy piłkarz zdecydowanie Xavi !!
To co gosciu gra to jest cos niesamowitego

slaskWKSslask 11.04.2010 13:27

Widzę ,że nie zrozumiałeś BANASIK aluzji :) Oczywiście można Ci wybaczyć ,bo w końcu- MŁOCIE, Twoje cisnienie wczoraj zapewne rozrywało Ci głowe:) Życzę dalszych sukcesów w Twoich obiektywnych relacjach z meczów. Na piłce to Ty się chlopie znasz jak kura na jajach. Jesli nie zrozumiesz aluzji po raz kolejny,napisze wprost- nie znasz się w ogóle. Pozdrawiam Cię ciepło kolego, chała madrit:)

szprotson 11.04.2010 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 883193)
Barca miała Messiego i Xavi,którzy załatwili sprawę.prawdopodobnie znów FCB mistrzem bo wątpię żeby Real nadrobił te 4pkt.chłopcy wydali 250baniek,a najlepszym rozgrywającym jest stary Guti.po co Realowi przewlekle kontuzjowany Kaka i cienki Benzema?100 baniek za tych dwóch poszło w powietrze.Xabi też nie szaleje jak na swoją cenę.nie ma drużyny-wypada wydać w lecie kolejną stówę na nowych.

Tak to jest jak sie kupuje wielu zawodnikow na raz. Po za tym, każdy procz prezesa Realu wiedział ze Benzema cienki, a Kaka bedzie mial kontuzje prawda.
O Gutim to w klubie mówia, ze potrafi lewą nogą zawiązać sznurówki.
Barca gra aktualnie najlepsza piłke na ziemi,i pokazała to.

banasik 11.04.2010 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez slaskWKSslask (Post 883207)
Widzę ,że nie zrozumiałeś BANASIK aluzji :) Oczywiście można Ci wybaczyć ,bo w końcu- MŁOCIE, Twoje cisnienie wczoraj zapewne rozrywało Ci głowe:) Życzę dalszych sukcesów w Twoich obiektywnych relacjach z meczów. Na piłce to Ty się chlopie znasz jak kura na jajach. Jesli nie zrozumiesz aluzji po raz kolejny,napisze wprost- nie znasz się w ogóle. Pozdrawiam Cię ciepło kolego, chała madrit:)

Ale co ty, mój drogi, .......isz? Porażkę przyjąłem spokojnie, bo po prostu w pojedynku dwóch najlepszych drużyn w Hiszpanii widać która jest lepsza. Natomiast, jeżeli Barcelona roztrwoni tą przewagę w 7 kolejek to wtedy pokaże, że jest najlepszą ale i tez najbardziej frajerską drużyną w Hiszpanii.

Mistrzostwo na 90% dla Barcelony, pozostaje wierzyć...

HALA MADRID!

WILU TS 11.04.2010 14:33

Jak na razie najbardziej frajerską drużyną w Hiszpanii jest Real - jeżeli chodzi i zakupy za setki milionów Euro i zero wyników od 6 sezonów w Lidze Mistrzów choćby :)

7 kotów 11.04.2010 14:58

Banasik i WKS - nie wyzywac sie

Jaroo1 11.04.2010 15:09

dobra dajcie sobie wszyscy siana. Dwie wielkie druzyny a wczoraj były gran derbi slabsze od "derbow Polski". A ze były słabsze to sie zygac chciało na ten mecz bo tam przyciaga tylko poziom sportowy, a zygac sie chcialo bo mecz padaka a na trybunach jeszcze gorzej. Tyle napinki a nie ma sie czym podniecac i tymi sloganami hala Madrit czy Visca el Barca rzucac!!

Kibic_1906 11.04.2010 15:13

A ja mam pytanko , jak się nazywa ta melodia co szła po meczu jak były skróty najważniejszych sytuacji itp?

Marszałek 11.04.2010 22:44

Szkoda,że nie było komentarza,bo zakłucił by tą bryndzę na trubunach. A tak człowiek w tej ciszy sam z myslami został. Zero na trybunach,dość lepiej na boisku a to tylko za sprawą Barcelony,bo Real cienki jak nigdy.

medyk 11.04.2010 23:21

po takim meczu to powinna byc kolejna minuta ciszy padaka jakich mało

1q2 11.04.2010 23:25

A mi się w sumie dobrze bez komentarza oglądało(2 połowę tylko widziałem).To jest wprost niebywałe że 80 tyś ludzi może zrobić taką atmosferę;)

Cieszy mnie ta gra Barcy, która jest na dobrej drodze by znów zgarnąć wszystko, bo jest to zawsze jakaś cegiełka do mojej teorii , że doświadczenie w trenerce(jeśli mamy do czynienia z byłym dobrym zawodnikiem) wcale nie jest konieczne do osiągania sukcesów.

Pamiętam komentarze jak dostał posadę - za młody, bez doświadczenia i bez szans na sukces, szczególnie że wtedy Barca była w dużym dołku.
Ja pamiętam nawet teksty tu na forum,przed potyczką z Katalończykami że mamy szanse z Barcą właśnie dlatego że mają trenera 'pierwszaka'.

Minęły 2 lata niecałe i oto być może patrzymy na najlepszy klubowy zespół w historii piłki nożnej, gdzie zasługa trenera jest w tym ogromna

Wojtas 11.04.2010 23:42

Po takiej tragedii trudno sie skupic ale rzucilem okiem na chwile na druga połowe meczu i bez komentarza ogladalo sie go inaczej ,bardziej stonowano to wszystko ,bez krecenia emocji i sztucznych podniet komentatorow.

Barca lepsza ,Xavi mózg ,Messii nowy Maradona

tyle.

Marszałek 12.04.2010 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 883409)

,Messii nowy Maradona

tyle.

Mysle,że nie ma sensu dokonywac takich porównań. Messi to Messi. Maradona był dobry w swoich czasach i ciężko wyczuć czy radziłby sobie równie dobrze jak Messi obecnie. WSzka to inna kultura gry,inni obrońcy. Messi to Messi, król naszych czasów.

masterlag 12.04.2010 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 883451)
Mysle,że nie ma sensu dokonywac takich porównań. Messi to Messi. Maradona był dobry w swoich czasach i ciężko wyczuć czy radziłby sobie równie dobrze jak Messi obecnie. WSzka to inna kultura gry,inni obrońcy. Messi to Messi, król naszych czasów.

Co do tego, dobrze wypowiedziało się weszło. Mianowicie, myślę (podobnie jak oni), że aktualna Barcelona wraz z Messim mogłaby spokojnie rywalizować z super-team'ami z przeszłości, gdyż teraz gra się szybciej, agresywniej i jak widać po Barcelonie, można do tego dorzucić technikę, która otacza to wszystko, dzięki temu nie widzimy wygłodniałych wilków, tylko składnie grających ludzi.
Pele, Maradona- nie wiem czy by sobie teraz poradzili, bo kiedyś cała gra była wolniejsza. Dziś się to zupełnie zmieniło. Za to taki Messi- on by się prędzej wpasował.
Noi pozostaje porównanie osiągnięć co również bardzo fajnie przedstawiło weszło. Życzę Leo by osiągnął coś z reprezentacją, choć kciuki w pierwszym rzędzie będę trzymała za inne reprezentacje. ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl