Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   X Mistrzostwa Europy w Piłce Ręcznej Mężczyzn w Austrii (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6882)

dynek.pl 24.01.2010 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 846283)
Zagraliśmy zajebiście w obronie i dlatego taki dobry wynik.

Tak ale Hiszpanie chyba mieli dzisiaj swoj najgorszy dzien (tak jak my ze Slowenia) bo niektore ich
straty byly niewytlumaczalne i jacys tacy senni byli ale to nie nasz problem zupelnie. Swietny mecz.

Z Czechami przewiduje horror bo jestesmy teoretycznie silniejsi, a i Czesi maja swietnego bramkarza.

Fuks 24.01.2010 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 846235)
tak to prawda, a teraz koles komentuje przez telefon z przesunieciem wobec obrazu - żenua

to ja nie wiem jaki wy macie Polsat, przeciez spokojnie zdazyli na hymn i zadnego przesuniecia obrazu nie było. na 100% transmisja zaczela sie przed hymnem :P

Proud 24.01.2010 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 846283)
Zagraliśmy zajebiście w obronie i dlatego taki dobry wynik.

otóż to!

byliśmy bardzo aktywni, w obronie jak i w ataku.

Do tego doszedł dobry, skuteczny atak i mamy świetny wynik.

Gratulacje Panowie!

Teraz jedziemy Pepików:-)

igortsw 24.01.2010 20:16

Jest wygrana, po lepszej grze, ale dla mnie i tak jedynym rzetelnym sprawdzianem będzie mecz z Francuzami, o ile oczywiście trójkolorowi pokażą to na co ich stać.

PotiWisla 24.01.2010 20:27

http://atdhe.net/9312/watch-slovenia-vs-czech-republic

Link do meczu Słowenia - Czechy.

Eternit 24.01.2010 20:57

uJak narazie Czesi prowadzą 21-12... Rozumiem, że zwycięstwo Czechów jest nam bardzo na rękę? ;]

PotiWisla 24.01.2010 21:42

Jest nam na rękę bo Słoweńcy stracą szanse na połfinał :)

matern 24.01.2010 22:53

mam pytanie przy tej samej ilosci punktow dwoch druzyn o miejscu decyduje bezposredni mecz czy stosunek bramek? Bo jesli to pierwsze to wygrana z Czechami daje nam polfinal:)

ciacho 24.01.2010 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matern (Post 846342)
mam pytanie przy tej samej ilosci punktow dwoch druzyn o miejscu decyduje bezposredni mecz czy stosunek bramek? Bo jesli to pierwsze to wygrana z Czechami daje nam polfinal:)

Bezpośredni mecz oczywiście, dlatego wygrana z Cechami daje nam półfinał. Jeśli natomiast ta sami liczba punktów wystąpi u więcej niż 2 drużyn, to kolejność ustawiana jest w oparciu o tabelę utworzoną z meczów między zainteresowanymi drużynami, ale zawsze na pierwszym miejscu brane są pod uwagę mecze między tymi drużynami, dopiero później bramki.

QBAS 25.01.2010 04:35

Pięknie to na razie wygląda. Oby tak nasi grali aż do samego finału w Wiedniu.

Serce rośnie jak się takie mecze biało-czerwonych ogląda. Walczących i wygrywających z najlepszymi. Wierzę w złoto. Ale nawet jeśli medal będzie innego koloru będę się cieszył. Bo chłopaki dają z siebie wszystko i widać to na każdym metrze boiska. Dokładnie coś takiego chciałbym widzieć na boisku piłkarskim w wykonaniu naszych piłkarzy wiślackich. Walka na całego od pierwszej do ostatniej minuty. A nie teksty: "znowu na początku koncentracja nas zawiodła", "nie wiem dlaczego na początku na nas tak siedli, spodziewaliśmy się że nas zaatakują od pierwszych minut"..

Pan Jotka 25.01.2010 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 846379)
Pięknie to na razie wygląda. Oby tak nasi grali aż do samego finału w Wiedniu.

Serce rośnie jak się takie mecze biało-czerwonych ogląda. Walczących i wygrywających z najlepszymi. Wierzę w złoto. Ale nawet jeśli medal będzie innego koloru będę się cieszył. Bo chłopaki dają z siebie wszystko i widać to na każdym metrze boiska. Dokładnie coś takiego chciałbym widzieć na boisku piłkarskim w wykonaniu naszych piłkarzy wiślackich. Walka na całego od pierwszej do ostatniej minuty. A nie teksty: "znowu na początku koncentracja nas zawiodła", "nie wiem dlaczego na początku na nas tak siedli, spodziewaliśmy się że nas zaatakują od pierwszych minut"..

Nie tylko Ty :D

http://www.sport.pl/sport/1,65025,74...do_zlota_.html

Ja mam nadzieje , że pokażemy Francuzom gdzie ich miejsce. Bo ta drużyna mnie wyjątkowo drażni :->

Cetnik 25.01.2010 23:33

Co do jutrzejszego meczu..gra Czechów opiera się głównie na jednym zawodniku Filipie Jicha z THW Kiel (czołowym graczu i strzelcu Bundesligi)-czasami wspiera go jeszcze Nocar z francuskiego Chambery Savoie , ale nie jestem pewien czy dobrym pomysłem byłoby granie np z jednym 'kryjącym' go zawodnikiem, bo wtedy więcej miejsca mają inni rozgrywający i skrzydłowi do schodzenia na środek..ale zobaczymy co wymyśli trener Wenta ostatecznie. W każdym razie jak zagramy tak jak dotychczas w obronie to jestem pewien dobrego wyniku jutro..i mam nadzieje że Jicha nie okaże się kolejnym 'Lazarovem' dla naszej reprezentacji.

Wojtas 25.01.2010 23:51

Jak widze pilkarzy recznych to widze walecznych dumnych i chcacych rozniesc rywala MEZCZYZN (nie mylic z ich odpowiednikami w dyscyplie gdzie pilki zamiast reki kopie sie nogą)

Widze walke,i chęc do osiagniecia czegos.Widze ambicje i determinacje.

Widze trenera ktory oddaje sie cala energie i oddal by wiele zeby pomoc swoim podpopiecznym.

Widze DRUZYNE gdzie kazdy walczy za kazdego ,"jeden za wszytskich wszyscy za jednego"

a dlaczego nie wiedze zadnego z tych w/w rzeczy u pilkarzy tyle ze nożnych???

dynek.pl 26.01.2010 10:50

Mam mozliwosc zalatwienia biletow na 2 mecze polfinalowe po 73 euro sztuka. Niestety nie mam transportu. Moze ktos by sie decydowal na taki spontaniczny wyjazd ? Z Krakow to rzut beretem do Wiednia.

sandomingo 26.01.2010 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cetnik (Post 846789)
..i mam nadzieje że Jicha nie okaże się kolejnym 'Lazarovem' dla naszej reprezentacji.

Noo...Z Pepikami będzie pewnie mały horror ale miejmy nadzieję że z happy endem.
Lazarova już przerabiali więc pewnie Wenta i zespół wyciągnęli z tego wnioski.

Illargui 26.01.2010 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 846795)
Jak widze pilkarzy recznych to widze walecznych dumnych i chcacych rozniesc rywala MEZCZYZN (nie mylic z ich odpowiednikami w dyscyplie gdzie pilki zamiast reki kopie sie nogą)

Widze walke,i chęc do osiagniecia czegos.Widze ambicje i determinacje.

Widze trenera ktory oddaje sie cala energie i oddal by wiele zeby pomoc swoim podpopiecznym.

Widze DRUZYNE gdzie kazdy walczy za kazdego ,"jeden za wszytskich wszyscy za jednego"

a dlaczego nie wiedze zadnego z tych w/w rzeczy u pilkarzy tyle ze nożnych???

Mam identyczne odczucia - w ogóle jak się porówna ambicję, determinację, profesjonalizm czy skromność nie tylko piłkarzy ręcznych, ale również innych sportowców, jak np. polskich siatkarzy czy Justyny Kowalczyk z polskimi piłkarzami i piłkarzami w polskiej lidze i jednocześnie gdy się porówna wyniki jakie osiągając Ci pierwsi przy zarobkach jakie mają Ci drudzy, to normalnie szlag człowieka trafia. Piłka nożna w Polsce przy takim porównaniu wygląda jak stowarzyszenie celebrytów a nie poważny sport.

Oczywiście są wyjątki i nie można tak podsumować każdego piłkarza, ale ogólne wrażenie i odczucie przy porównaniu z profesjonalnymi sportowcami wypada dla piłkarzy fatalnie .....

kieu 26.01.2010 20:52

Sporo bramek jak na jedna połowę.

iiYama 26.01.2010 20:53

Jak dla mnie gramy za spokojnie,bez zęba. Mało zdecydowanie i za wolno. Powtórka meczu ze Słowenią na razie. Nie wiem czy to taktyka Wenty aby spowolnić grę ale póki co efektu to nie przynosi.

P.S. Tak jestem laikiem ...

Pan Jotka 26.01.2010 20:55

Po meczu wybitnym przyszedl bardzo średni mecz w obronie. Plus słaby Szmal na bramce(wyczuli jego slabsza strone w grze dołem) i mamy efekt jaki mamy. Ale -1 to nie jest jakies wielki deficyt i myśle ze wygramy, Choć Czesi graja naprawde dobra piłkę, bez kombinacji ale skutecznie. Będzie dobrze!

mcovalski 26.01.2010 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 847174)
odmłodniał?
:-p
sprawdź kto stał na bramce

stał Kasa, dopiero jak ten Filip pierdykał mu bramę za bramą to wszedł Wyszomirski. popis słabych bramkarzy w dniu dzisiejszym oczywiście.

iiYama 26.01.2010 21:10

Ten Jicha jest przedzik. Miota jak szalony.

Maciuś 26.01.2010 21:16

Z taka gra mamy zero szans z Francuzami i Chorwatami.

iiYama 26.01.2010 21:29

Qźwa ile głupich błędów i strat, masakra. Co oni grają?

qchar90 26.01.2010 21:30

mnóstwo strat ;/
Bielecki ile dziś piłek stracił
nie ma twardej obrony ;/

bartek89TS 26.01.2010 21:31

W ciągu 5minut 4 straty w taki sam głupi sposób..zaczyna się robić nie ciekawie.

mic 26.01.2010 21:31

3 punkty przewagi, 4 straty i sam-na-sam... to byla parodia rozegrania...

szark: Won !

bartek89TS 26.01.2010 21:39

Ale nerwówka!!!ALE JEST UPRAGNIONY PÓŁFINAŁ!!!!BRAWO POLACY!!!

Pan Jotka 26.01.2010 21:43

Karol strzelil ok.7 goli a podarował ze 6 Czechom. Szkoda słów bo każdy widział ta żenadę w obronie w I.połowie, a potem jakąs niemoc w ataku w II. Najważniejsze, że sie obudzili. Na tym polega chyba fenomen wielkiej drużyny--jakbys nie grał to wygrywasz :D

John1906 26.01.2010 21:44

Brawo :) oby tak dalej.

mcovalski 26.01.2010 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szark (Post 847195)
no i wygrali, mecz meczowi nierówny, przyjdzie francja czy chorwacja to też będzie fajnie, może wygrają, może przegrają ale przynajmniej będą walczyć do końca, i nikt z nich nie będzie ryczał jak forumowe płaczki

Kto Ty jesteś? :evil: bana mu za te "cipki"

Mecz koszmarny. Transmisja w wykonaniu Polsatu żenada. Nasza drużyna tragicznie słaba w obronie dzisiaj. Awans bezcenny. Półfinał jest i to najważniejsze. Dzięki rodzicom Wenty za powołanie go do życia :)
Naszym Orłom Serdecznie GRATULUJE!!

qchar90 26.01.2010 21:47

jest awans i jest dobrze! brawo dla nich! brawo dla Bogdana Wenty!
dziś troche obrona nie funkcjonowala ale coż jest awans!
grali jak zawsze do końca!

luke1906 26.01.2010 21:49

zejdę na zawał kiedyś przez nich
ale jest zajebiście!

o meczu to najlepiej jak najszybciej zapomnieć i przygotowywać się do kolejnych

kosaTS 26.01.2010 21:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 847182)
Z taka gra mamy zero szans z Francuzami i Chorwatami.

hahaha? głupi?

sergio 26.01.2010 21:54

Ja to już nie wiem czy my musimy na wszystko i wszystkich narzekać?

K...a panowie mamy półfinał o którym w piłce nożnej możemy pomarzyć!

Należy się chłopakom uznanie za to co robią i za jaką determinacją grają,

błędy się zdarzają ale najważniejsze że wygrywają.Niektórzy to myślą że

będziemy z każdym wygrywać dziesięcioma bramkami-Nie da się tak.

Tak więc patrząc na naszych nieudaczników w piłce nożej powinniśy być dumni

z chłopaków(Ja przynajmniej jestem...i to bardzo)

tommiyacht 26.01.2010 21:56

Kamera z góry - Widok produkującego sie Wenty w przerwie, i wszyscy zawodnicy wpatrzeni w niego jak w obrazek - bezcenne

qchar90 26.01.2010 21:58

ja także jestem z nich dumny.
ja wiem że oni zawsze graja do konca. nigdy nie odpuszczaja.
są zdeterminowani. jeden za drugiego w ogien by wskoczyl.

pikey 26.01.2010 22:00

Dzisiaj zagraliśmy słabo (o dziwo szczególnie w obronie) dużo głupich strat, ale też masa szczęścia- a ono sprzyja lepszym. Na brak emocji jak zwykle nie można było było narzekać. Już myślałem, że będzie drugie ,,15 sekund"

Można krytykować styl dzisiejszej wygranej, ale jesteśmy w półfinale ME!

Nasze reprezentacje w ręczną i siatkówkę są zawsze pod dużą presją i kibice skwapliwie rozliczają ich z każdej wpadki. A pomyślmy co by się stało gdyby reprezentacja w piłce nożnej wyszła z grupy na ME,czy MŚ..nie mówię o półfinale- zwykłe wyjście z grupy... Natychmiast by zostali ogłoszeni bogami futbolu! I rozgrzeszeni z wszelkich wpadek na przyszłe 10 lat...

Dlatego cieszmy się z awansu i nie wybrzydzajmy!

igortsw 26.01.2010 22:06

No to jest PÓŁFINAŁ!!!!! Ehhhh co by to było jak by nasi kopacze dostali się do tej fazy...

Zdecydowanie dzisiaj największa nerwówa, skuteczność w ataku dobrze ponad 60%, u Czechów grały indywidualności, a mnie bardzo cieszy że mamy tak wyrównaną i szeroką kadrę, bo w sporcie m.in. jak pokazały Mistrzostwa Czarnego Lądu w piłce nożnej(a konkretnie Kamerun), same super gwiazdy nic nie zdziałają.

Czekam na Francuzów.

qchar90 26.01.2010 22:08

tak jak teraz w wywiadzie powiedział Bogdan Wenta "chłopaki mają jaja" święta prawda.

bartek89TS 26.01.2010 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 847220)
tak jak teraz w wywiadzie powiedział Bogdan Wenta "chłopaki mają jaja" święta prawda.

edit: powiedział: "chłopaki pokazali że mają wielkie jaja" :D:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl