Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Transfery Polska (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6778)

martin_6 05.01.2010 21:56

No skoro Trzeciak dementuje, to znaczy że sprawa jest naprawdę poważna! Kurde, aż trudno w to uwierzyć..

Wiślak-1990 05.01.2010 22:41

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Mau...740,1,723.html

Fajnie by bylo jak by Mauro zostal w Polsce :D

Buziek_LG 05.01.2010 23:22

menadżer Muchy również zdementował

mitmichael 06.01.2010 12:13

Juz to widze, jak Arsenal chce Muche. Jest to dobry zawodnik ale mysle osobiscie jako kibic Arsenalu, ze byłby tylko zmiennikiem Almunii, który bardzo dobrze spisuje sie w tym sezonie.

Pan Jotka 09.01.2010 20:02

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
W tym artykule nie zgadzają sie pewne rzeczy. Otóż Celtic chce dać 3mln euro za Stilica--kit nr 1, Lech chce więcej-kit nr 2, nagle Kazań ich przebije--kit nr 3.
Chyba , że to jednak wszystko prawda i rzeczywiscie Rutkowskiego "popieściło prądem" że mu mało ..>No ale jak Lewandowskiego nie sprzedał za 7mln euro to wszytsko możliwe ;-)

John1906 09.01.2010 20:20

ostatnio czytalem, że w Celticu nawet nie wiedzą kto to jest Stilic :)

szczepanwislak 09.01.2010 20:39

ale najbardziej zaskoczyło mnie odejście Paluchowskiego do Piasta, jeszcze nie dawno zapowiadał się Adrian na gwiazdę Legii a tu nici. Lecz nie sadzę aby się cofną piłkarsko, tam przynajmniej zagra od pierwszych minut

sq 09.01.2010 23:12

????????????????????????????????
Paluchowski w Piascie???? Skad ten news?? Wypozyczenie? Transfer?
Kolo byl calkiem niezly - gdyby nie wiara Urbana w Bambo i Mieeeeeeeeeeeenciela mogloby byc groznie....

GemHZR 09.01.2010 23:19

Cytat:

Potwierdziły się informacje, które opublikowaliśmy rano. Napastnik Legii Warszawa Adrian Paluchowski został wypożyczony do Piasta Gliwice. Jak informuje serwis sportslaski.pl, "Paluch" dopełnił już większość formalności związanych z przenosinami do śląskiego zespołu. W swoim nowym klubie Paluchowski pojawi się w poniedziałek. Spędzi w nim najbliższe pół roku.
Do zakończenia transakcji brakuje tylko podpisu piłkarza na umowie. Wszystko ma zostać sfinalizowane w poniedziałek. "Dziś gościliśmy jego menadżera. Przywiózł wszelkie niezbędne dokumenty. Paluchowski został nam wypożyczony do końca sezonu" - informuje Grzegorz Muzia, rzecznik prasowy gliwickiego klubu.

W jesiennych meczach Legii "Paluch" zagrał 557 minut. W tym czasie zdobył dla "wojskowych" cztery gole. Jeszcze w trakcie rundy Jan Urban mówił, że Paluchowski powinien zostać wypożyczony. Podobnie uważała większość kibiców w naszej sondzie.
http://www.legialive.pl/news/33402_P...w_Piascie.html

I dobrze, może trochę pogra.

I jeszcze jeden, ta sama sytuacja:
Cytat:

22-letni obrońca Legii, Artur Jędrzejczyk został wczoraj wypożyczony przez Legię do Korony Kielce. O wypożyczeniu legijnego defensora do Kielc mówiło się od paru tygodni. Wczoraj sfinalizowano umowę. "Jędza" będzie występować w Koronie przez rok, ale działacze Legii zastrzegli sobie możliwość sprowadzenia Jędrzejczyka na Łazienkowską już po zakończeniu obecnego sezonu.

Ma to być forma ubezpieczenia, na wypadek sprzedaży Jakuba Rzeźniczaka do zagranicznego klubu. Jędrzejczyk, który w rundzie jesiennej zagrał w siedmiu meczach pierwszej drużyny i strzelił jedną bramkę, szykowany jest właśnie na następce "Rzeźnika".
http://www.legialive.pl/news/33376_J...do_Korony.html

Ouattara powraca:
Cytat:

Już dwa miesiące temu pisaliśmy o tym, że Moussa Ouattara może latem wrócic na Łazienkowską. Dzisiejszy Przegląd Sportowy potwierdza te informacje. Ouattara może nawet wrócić do Legii już w najbliższych tygodniach. Działacze Legii zastanawiają się, czy negocjacji z Kaiserslautern nie rozpocząć już teraz, czy poczekać do czerwca, kiedy wygaśnie umowa reprezentanta Burkina Faso.
Ouattara wyjechał na Puchar Narodów Afryki, ale jest w stałym kontakcie z szefem skautingu Legii, Markiem Jóźwiakiem. Przypomnijmy, że odejście z Legii Ouattary wzbudziło niemałe oburzenie wśród działaczy Legii. Ci byli przekonani, że umowa z piłkarzem przedłużona zostanie automatycznie, natomiast Ouattara uznał, że jego kontrakt z Legią wygasł i... odszedł do Bundesligi. Ostatecznie po dwóch latach klub z Łazienkowskiej otrzymał rekompensatę w wysokości 300 tysięcy euro.

"Wiemy, jaka jest jego sytuacja" - mówi tajemniczo trener Urban. Mirosław Trzeciak kończy urlop 10 stycznia i wtedy Legia ma rozpocząć ofensywę transferową. Możliwe więc, że już w poniedziałek zapadną pierwsze decyzje transferowe.
http://www.legialive.pl/news/33404_O..._do_Legii.html

Marszałek 10.01.2010 11:56

Gancarczyk z Sląska w Polonii Warszawa od przyszłego sezonu.

John1906 10.01.2010 12:02

I komentarz z Fan Ślask:
"Ostatnio sporo się mówiło o możliwości odejścia Janusza Gancarczyka do Groclinu. Podśmiewaliśmy się z tych informacji, bo nie sądziliśmy, że "Garnek" jest aż tak głupi, by faktycznie pójść do Wojciechowskiego show. Nie doceniliśmy jednak próżności zawodnika (lub jego parcia na kasę). W każdym bądź razie informacja o zakontraktowanym odejściu Gancarczyka nas zaskoczyła. Ale teraz to już jego problem, a nie nasz".

Baala 10.01.2010 12:06

To chyba najwieksza niespodzianka transferowa w tym okienku (liga polska oczywiście). Dziwi mnie to co robi nowy właściciel klubu Solorz, miały być wzmocnienia, a tym czasem to Śląsk który i tak grał bardzo przeciętnie sie osłabia. Powinni sprzedać go juz teraz do Polonii skoro podpisał tam kontrakt, a i tak z ligi nie spadna, a do pucharów nie wejda, to po co maja go trzymać na siłę.

kadziolek1906 10.01.2010 12:11

,,Z tego, co wiem, kontrakt został już podpisany. Gancarczyk będzie do naszej dyspozycji za pół roku. Teraz nie będziemy go jeszcze potrzebować. Dopiero w następnym sezonie mamy zamiar wygrać ligę - powiedział zapytany o tę sprawę Józef Wojciechowski."

Powodzenia :)

GemHZR 10.01.2010 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kadziolek1906 (Post 839686)
,,Z tego, co wiem, kontrakt został już podpisany. Gancarczyk będzie do naszej dyspozycji za pół roku. Teraz nie będziemy go jeszcze potrzebować. Dopiero w następnym sezonie mamy zamiar wygrać ligę - powiedział zapytany o tę sprawę Józef Wojciechowski."

Następny mitoman :D Ciekawe na kim jeszcze opiera swoje plany, poza niegrającym 7 miesięcy Gancarczyku.

edit
Może mu chodziło o pierwszą ligę jak w tym roku spadną.

jaro1985r 10.01.2010 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kadziolek1906 (Post 839686)

Wojciechowski jest klaunem naszej ligi i Polonia za jego chorych i nieprzemyślanych ruchach nigdy ligi nie wygra ! Jedno co trzeba przyznać to to ,że pieniędzy to on nie szczędzi zawodnikom, bo jestem przekonany ze tylko dlatego przeszedł Gancarczyk do Polonii

Pan Jotka 10.01.2010 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 839698)
Następny mitoman :D Ciekawe na kim jeszcze opiera swoje plany, poza niegrającym 7 miesięcy Gancarczyku.

edit
Może mu chodziło o pierwszą ligę jak w tym roku spadną.

Raczej Marek nie grał ostatnio z pwodu zerwanych ścięgien w kolanie.
Co do reszty zgoda--Wojciechowski to mitoman.

R33 10.01.2010 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 839698)
n :D Ciekawe na kim jeszcze opiera swoje plany

Jak to na kim? Na Gerrardzie :lol:

GemHZR 10.01.2010 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 839713)
Raczej Marek nie grał ostatnio z pwodu zerwanych ścięgien w kolanie.
Co do reszty zgoda--Wojciechowski to mitoman.

Może i tak, ale teraz nie będzie grał z tego powodu co Ostrowski kiedy podpisał kontrakt z Legią.

Ogryzek 10.01.2010 20:46

Ciekawe z tym Januszem Gancarczyiem

Jeśli to sprawka nowego trenera Polonii to wg mnie + dla Bakero - przynajmniej oglądnął kilka meczy naszej skopanej ligi i zamiast zacząć od sprowadzenia swoich rodaków "profesjonalistów" jak Arrubarena albo inny Tito najpierw zobaczył co może w lokalnej badziewnej lidze znaleźć. Znaczy profesjonalista a nie jak sparciały Leo co mu sie nawet na mecze nie chciało jeździć. "Szrot" zawsze zdąży sprowadzić:)

A na poważnie kto wie może Janusz odzyska szybkość i błysk w nowej drużynie. Szkoda tylko kibiców Śląska, ale widać że Solorz do czasu wybudowania stadionu i galerii groszem nie sypnie.

Pan Jotka 10.01.2010 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GemHZR (Post 839853)
Może i tak, ale teraz nie będzie grał z tego powodu co Ostrowski kiedy podpisał kontrakt z Legią.

Znając Tarasiewicza to tak będzie. Jak widać prawo Bosmana nie do końca służy piłkarzom.

Marszałek 10.01.2010 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 839887)
Znając Tarasiewicza to tak będzie. Jak widać prawo Bosmana nie do końca służy piłkarzom.

Z czasem piłlarze zaczną taki klub omijać szerokim łukiem,bo przez pół roku gry nie jeden może przerwać poprzez kontuzje karierę. Poza tym powrót z rezerw do grania na ligowy poziom też trwa. Niepoważne to działanie,amatorskie,głupie. Dlatego polskie kluby znane z amatorskiej działalności będą zawsze skazane na niepowodzenie, gdziekolwiek wystawią nos poza polskie dziadostwo piłkarskie. A jak Solorz zacznie inwestować w Śląsk to Tarasiewicz będzie pierwszym który wyleci. Ani to trener,ani to menager. Typowy polski trener z czerownym nosem.

A wracając do Solorza. To i tak nie da złotówki dopóki Galeria nie będzie stała i nie będzie przynosiła jakiś dochodów. A w ogóle,to po co w układzie galeria - Sląsk jest potrzebny Solorz? Tak czy siak Sląsk w przyszłości ma być silny,tylko tak naprawde nikt nie wie kiedy to nastapi.

A Bakero widać zaczyna działać rozważnie i dość szybko wygląda na to zorientował się kto jest kto:)

wolfy 10.01.2010 22:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 839895)
A Bakero widać zaczyna działać rozważnie i dość szybko wygląda na to zorientował się kto jest kto:)

Ja mu kibicuję, licząc, że jego (nawet nieznaczny) sukces pozwoli naszym prezesom wyjść z getta "polskiej myśli szkoleniowej" i przerwana zostanie karuzela tych samych nazwisk.
Pomarzyć zawsze można...

0 22 10.01.2010 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 839895)
A wracając do Solorza. To i tak nie da złotówki dopóki Galeria nie będzie stała i nie będzie przynosiła jakiś dochodów. A w ogóle,to po co w układzie galeria - Sląsk jest potrzebny Solorz?

Hehe, im bliżej nowego stadionu tym wiecej osob bedzie sie orientowac, ze klub i jego wyniki bedą tylko dodatkiem. Skad ja to znam :)

flamengista 10.01.2010 23:08

Dla mnie sprawa odejścia Gancarczyka to zwyczajny skandal. Ja nie wiem, co sobie Solorz wyobraża - że jak postawią stadion na 40 tys. (pytanie, czy na 2011 zdążą), to nagle 30-35 tys. mieszkańców Wrocławia stwierdzi:

"co prawda wcześniej Śląsk nas nie interesował, ale skoro mają taki zajebisty stadion to kupujemy karnet na cały sezon"

Facet na razie nie dołożył złotówki do klubu - przy nim Wojciechowski to na razie dobrodziej Polonii (znaczy się Groclinu). Ja wiem, że Gancarczyk to żadna gwiazda ale na razie Śląsk jest sukcesywnie osłabiany (wcześniej odszedł Ostrowski). Jest to drużyna mocno przeciętna, którą stać najwyżej na środek tabeli.

Na taki Śląsk więcej niż 10 tys. na mecz chodzić nie będzie. Solorz musi zrozumieć, że bez włożenia kasy na solidnych piłkarzy nie będzie więcej kibiców, a więc i pieniędzy. Słusznie zauważa Marszałek - skoro galeria handlowa ma przynosić pieniądze na działalność Śląska, to na co im Solorz?

Żeby się jeszcze nie okazało, że kibice Śląska zatęsknią za Drzymałą, którego pogoniono.

Wizard 10.01.2010 23:30

O Śląsk spokojnie, jeszcze będą się solidnie wzmacniać. Nie po to Solorz wchodził, aby okupywać dolne rejony tabeli przez lata. On ma plan do wykonania od 2011-2012 roku, teraz to po prostu chce przetrzymać. I miejmy nadzieję, że Solorz nie pójdzie w ślady Waltera.

Wojtas 10.01.2010 23:51

Solorz napewno jeszce w Slask kase włozy ale to w sumie dziwny ruch ze storny i Slaska i samego Ganrncarczyka.dziwnie mu sie ze zdeycdowal sie grac u Wojciechowskigo ale to jego sprawa.
Bakero tez napewno naciska ,bo widzi zespol potrzbuje wzmocnien a ze ma jakis autorytet to napewno jakis transfery pewnie jeszce będa.

zim zum 11.01.2010 08:29

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Odra się zbroi :)

Krissu 11.01.2010 08:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 839990)

Jeszcze się kuźwa utrzymają.
:-/

zim zum 11.01.2010 09:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 839991)
Jeszcze się kuźwa utrzymają.
:-/

bardzo możliwe :)

przemek1902 11.01.2010 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 839932)
Facet na razie nie dołożył złotówki do klubu - przy nim Wojciechowski to na razie dobrodziej Polonii (znaczy się Groclinu). Ja wiem, że Gancarczyk to żadna gwiazda ale na razie Śląsk jest sukcesywnie osłabiany (wcześniej odszedł Ostrowski). Jest to drużyna mocno przeciętna, którą stać najwyżej na środek tabeli.

Na taki Śląsk więcej niż 10 tys. na mecz chodzić nie będzie. Solorz musi zrozumieć, że bez włożenia kasy na solidnych piłkarzy nie będzie więcej kibiców, a więc i pieniędzy. Słusznie zauważa Marszałek - skoro galeria handlowa ma przynosić pieniądze na działalność Śląska, to na co im Solorz?

Żeby się jeszcze nie okazało, że kibice Śląska zatęsknią za Drzymałą, którego pogoniono.

Kolego, Wojciechowski z Cupiałem różnią się tym od Solorza,że oni od razu łożyli kasę na nowe transfery, z miejsca chcąc osiągać wyniki. W przypadku Wisly na razie sie to udaje, Polonii juz nie bardzo. Solorz ma inną wizję budowania zespołu, gdyż zaczyna od fundamentów. Błędnie stwierdzasz ze tylko stadionem chce przykuc uwage ludzi.. Obok niego ma powstać jedno z największych centrów handlowych w Polsce, które to ma być głównym generatorem dochodow. To jest realistyczny plan stworzenia dobrej druzyny we Wroclawiu, w moim mniemaniu osiągalny.

Kamrat 11.01.2010 11:25

Pokaż przykład gdzie w europie jest klub który utrzymuje się z przystdionowego centrum handlowego?

szprotson 11.01.2010 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamrat (Post 840015)
Pokaż przykład gdzie w europie jest klub który utrzymuje się z przystdionowego centrum handlowego?

Cracovia ????

Marszałek 11.01.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 840022)
Cracovia ????

Może coś bliżej, bo nie wiem o co chodzi.

ŁKS kiedyś się w ten sposób utrzymywał. Jakiś zespół pewnie na poziomie amatorskim nie jeden by się znalazł.Ale to inna bajka. Raczej nie jest to możliwe, rentowność takich gigantów to dobrych naście lat. Poza tym jest strasznie dużo wypadkowych w tego typu interesie, poza tym nie wiadomo jak rynek zareaguje na zbliżający się kryzys w Chinach. Może być tak,że tania siła robocza ograniczy się do tego stopnia,że sprzedaż sweterków z gigantyczną marżą pod markami znanych firm nie będzie opłacalna,możliwa, i mało kto będzie chciał wynajmować powierzchnie w takim molochu. Coś mi się wierzyć nie chce aby właściciel tego typu centrum tyle zarabiał aby jeszcze na promocję w postaci kasy dla klubu było go stać. Jakąś tak, ale nie na taką aby robić milionowe zakupy. Bliżej się przyglądnąć to bardzo naiwny jest ten pomysł na finansowanie. No ale magia nazwiska działa,i myślę nie ma co odbierać kibicom z Sląska marzeń,bo tak pięknie jest marzyć.... Tylko aby nie skończyło się tak jak z koszykówką w Śląsku. Pięknie było,kredytowo było, a jak się skończyło każdy wie. Wg mnie trzeba stąpać po ziemi.

pan Dudi 11.01.2010 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 839932)

Taki OT mi się nasunął- żaden z kibiców Śląska tak nie pomyśli, bo mariaż z Drzymałą oznaczałby grę na licencji Groclinu, czyli sprzedanie swojego klubu w taki sam sposób jak to zrobił Lech z Amicą wcześniej. Tym się właśnie różnią tamtejsi kibice, od kibiców Wisły- liczy się dla nich przede wszystkim ich klub i zasady, a nie 10 transferów w sezonie.

Cytat:

Na taki Śląsk więcej niż 10 tys. na mecz chodzić nie będzie.
Co Ty za brednie wypisujesz? Półtora roku po awansie do ekstraklasy na mecze chodzi tam po 5 000-7 000, a potencjał mają ogromny. Będzie tylko lepiej.

Wizard 11.01.2010 12:50

Dokładnie, stwierdzenie, że Śląsk zatęskni za Drzymałą trochę nie na miejscu... Gdyż nie ma za czym tęsknić. I wolałbym Wisłę, Lechię czy Śląska w II lidze z własną historią i honorem, niż udawanie innego klubu i tworzenie sztucznej atmosfery, tak jak na obecnym Lechu czy Polonii, vel Amica i Groclin odpowiednio.

przemek1902 11.01.2010 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamrat (Post 840015)

Źle mnie zrozumiałeś.. Nie chodzi o to, że to centrum ma byc głównym źrodłem przychodów, ale jednym z wielu. Przeciez dochodzą do tego umowy sponsorskie, prawa z transmisji TV, goszczenie reprezentacji Polski na meczach. Solorz sam przyznał, że to nie on wyznacza kierunek w jakim podązyć ma klub tylko specjalisci ktorych do tego zatrudnil.
Będzie stadion, będą transfery, ma byc podium w Ekstraklasie. Co z tych zapowiedzi wyjdzie to tylko oceni czas. Ja tylko piszę to o czym mam informacje ;)

zim zum 11.01.2010 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek1902 (Post 840043)
Źle mnie zrozumiałeś.. Nie chodzi o to, że to centrum ma byc głównym źrodłem przychodów, ale jednym z wielu. Przeciez dochodzą do tego umowy sponsorskie, prawa z transmisji TV, goszczenie reprezentacji Polski na meczach. Solorz sam przyznał, że to nie on wyznacza kierunek w jakim podązyć ma klub tylko specjalisci ktorych do tego zatrudnil.
Będzie stadion, będą transfery, ma byc podium w Ekstraklasie. Co z tych zapowiedzi wyjdzie to tylko oceni czas. Ja tylko piszę to o czym mam informacje ;)

Póki co z tych zapowiedzi wynika tyle, że Śląsk z rundy na rundę się osłabia. Na końcu okaże się , że będzie galeria, będzie stadion a drużyna będzie w 1 lidze. To myślenie to wygląda troche tak jak swego czasu liczenie przez Wisłę ile to zarobi w tym roku na LM i pucharach.

Kamrat 11.01.2010 14:39

Na farmazonie o centrum handlowym Paski chciały się wyrwać z 3 ligi pod koniec lat 90-tych ( IVACO- ktoś pamięta?). W Pogoni było to samo za Bekdasa! Jak Solorz nie zainwestuje sposób podobny do ITI w Legii to koledzy we Wrocławiu będą długo czekać na puchary. Chyba, że doradcy mają jakąś inną metode to po sukcesie Śląska modą ją opatentować....

John1906 11.01.2010 14:50

Dopóki nie będzie stadionu we Wrocławiu pewnie Solorz będzie grał na utrzymanie się w ekstraklasie, przynajmniej na tą chwile tak to wygląda. A swoją drogą Gancarczyk za mądry nie jest, żeby pakować się w taką szopkę jak jest w Discopolo.

zim zum 11.01.2010 15:18

Syn Okuki próbuje swych sił w Polsce:

http://www.90minut.pl/news/112/news1...-Widzewem.html

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl