Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [16 kolejka] Ruch Chorzów - Wisła Kraków, niedziela 6 grudnia godz. 14:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6684)

bebeto 06.12.2009 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devonisch (Post 826182)
Nasi biegają jak dzieci we mgle. Tego czegoś co robi JOP nie ma co komentować oprócz faktu, że na pewno nie jest to gra.

Dawno na tym forum nie było takiej zgodności... :-)

masterlag 06.12.2009 15:15

Boże Święty!, co oni tam do kur.. nędzy robią?! :|

Mistrzem Polski jest Ruch Chorzów czy Wisła Kraków? Bo wydaje mi się, że... Ruch? o.O

For_FuN_ 06.12.2009 15:16

A co takiego robi Jop? Bo narazie mamy kardynalne bledy Alvareza(poraz kolejny nie trzymal linii) i Marcelo. Z obiektywizmem dalej klopoty ;).

Krolik 06.12.2009 15:16

Pawełek nie wykorzystal pierwszej okazji :-))))

63.5 Kg 06.12.2009 15:16

No niestety nastalismy czasow kiedy jestesmy tlem dla Chorzowa...

luke1906 06.12.2009 15:17

Ktoś zauważył jakąś myśl w naszej grze? Jakikolwiek pomysł, rozwiązanie taktyczne?

Obawiam się, że gdyby taktyka wybiegła z lasu i kopnęła naszych w dupę to i tak by nie wiedzieli co się dzieje. Co oni ****a robią na treningach? Nie grają ze sobą od wczoraj do ciężkiej cholery!

Krolik 06.12.2009 15:19

z oficjanej relacji!!! :-)) :-) :-)

Cytat:

Ładna wymiana podań między piłkarzami Ruchu, ale Mariusz Jop wejściem[b] karate[b] wybił piłkę na aut

bebeto 06.12.2009 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 826190)
... Co oni ****a robią na treningach? Nie grają ze sobą od wczoraj do ciężkiej cholery!

Odliczają dni do przelewu.

masterlag 06.12.2009 15:20

Spodobało mi się ze strony sędziego stanowcze "Mauro out" x). Taki akcent humorystyczny ^^

To ja z drugiej strony: Dlaczego Nykiel się przewrócił chwilę temu???

63.5 Kg 06.12.2009 15:22

Patrzmy realnie..tak slabo grajaca Wisle ostatni raz widzialem w 2 lidze.. i tyle odemnie...

Devonisch 06.12.2009 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 826190)
Ktoś zauważył jakąś myśl w naszej grze? Jakikolwiek pomysł, rozwiązanie taktyczne?

Jest taktyka.
Jakoś przejąć i DZIDA w przód, może ktoś doskoczy.

dostuffca 06.12.2009 15:26

mnie najbardziej interesuje dlaczego to jest kolejny mecz w tej rundzie w której tylko my się ślizgamy

mr_kwolf 06.12.2009 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devonisch (Post 826196)
Jest taktyka.
Jakoś przejąć i DZIDA w przód, może ktoś doskoczy.

no i pomysłowe rzuty wolne, wrzućmy na Marcelo, może oni jeszcze nie wiedzą że trzeba go kryć trzema.

bebeto 06.12.2009 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 826197)
mnie najbardziej interesuje dlaczego to jest kolejny mecz w tej rundzie w której tylko my się ślizgamy

To jest ta "ciekawsza liga" o której mówił trener Skorża po porażce z Lechem albo Legią.

luke1906 06.12.2009 15:33

Jestem przekonany, że byłbym w stanie lepiej dośrodkować niż robią to gwiazdory. I zrobię to za zdecydowanie mniejsze pieniądze, myślę, że styknie mi jakieś 7-8 koła miesięcznie :)

Statystyka i grafika strzałów na bramkę zmiażdżyły mi system ROTFL

Krolik 06.12.2009 15:34

Cantoro, Brozek, Jop.. to jest po prostu DRAMAT !!!!!!

Grisza1 06.12.2009 15:35

Z taką grą to dobrze, ze my nie gramy w Europie, bo tak to jest wstyd tylko miedzy Bugiem a Odra, a tak to by się nasza mysla taktyczna zachwycala cala Europa;D

"Ruch gra defensywnie"...No to Mały pojechal;D

mr_kwolf 06.12.2009 15:37

Pusty śmiech mnie ogarnia jak fani Skorzy potrafili krytykować Petrescu za "styl" :D

Grzadq 06.12.2009 15:39

Jebne. Wisła - parodia drużyny. Przykro mi że muszę tak pisać o swoim ukochanym klubie. Takiej padaki to nawet nie grają w 5 lidze kazachskiej. Masakra.

Watts 06.12.2009 15:39

Przykro jest mi to stwierdzić, ale Piotr Brożek ledwie w kilka miesięcy z czołowego lewego obrońcy polskiej ligi przeistoczył się w amatora. Jego gra wygląda jak podwórkowe odwalanie obowiązkowej pańszczyzny, jeszcze tylko brakuje jakiegoś "sam zagraj" w kierunku trenera.

Kiedy w rozmaitych materiałach C+ mówiono o Brożkach jako o marudach, myślałem że to tylko podkoloryzowane żarty, ale po odejściu części starszyzny paskudne charaktery naszych kserówek z Kielc wychodzą przy byle okazji..

tofik 06.12.2009 15:40

Oglądając 1 połowę miałem takie wrażenie, że jakbyśmy tak grali w pucharach, to Levadia by nam wpieprzyła z 5:0. Widzę, że nie jestem jedyny. To co oni grają jest okropne. Tyle strat nie robią amatorzy!
Pod pressingiem nie istniejemy. Kiedyś dzialo się to tylko w meczach z drużynami europejskimi. Teraz nie radzimy sobie z pressingiem Ruchu.

Dla Skorży byłoby najlepiej, gdyby ta runda się już skończyła. Niech przepracuje solidnie z nimi okres przygotowawczy i pokaże, że potrafi wiosną. Jeśli dalej będziemy prezentować taką padakę, to nie widzę sensu podpisywania z Maciejem nowego kontraktu.

gigant 06.12.2009 15:41

Czuje się jak ten gość z reklamy telewizji N, który napierdala się w ramach pokuty za pozwolenie zrobienia z siebie chuja.

Na szczęscie jeszcze tylko 135 minut męki i będzie można zapomnieć o nieudacznikach na długie miesiące.

63.5 Kg 06.12.2009 15:41

Poteznie oddalismy 2 strzaly i 1 celny brwo dla chlopakow napewno musialo to iuch duzo kosztowac...

Wkur...mnie to zaczyna juz ze musze patrzec na taka blazenade a nie gre...cos mi sie wydaje eze pewna i pewny okres sie koncza albo skonczyly...

I tak jak pisalem w 2 lidze z Paterem i reszta gralismy lepiej...

Peroslaw88 06.12.2009 15:42

najgorsze jest to, że nie ma gracza w Wiśle, który próbuje dryblingu 1 na 1 (czasami Małecki coś tam próbuje). Jest gra tylko dla najbliższego.

brylant17 06.12.2009 15:42

Zacytuje kogoś z tego forum nie pamiętam kto ale chyba było tak:

"Jedźcie już na na narty sezon h**a warty"

rabi86 06.12.2009 15:42

Według mnie najlepiej na razie Cantoro. Jako jedyny pokazuje się do podań i stara się szybko przerzucać piłkę. Niestety nikt się nie pokazuje do podań i to nie tylko w tym meczu.

For_FuN_ 06.12.2009 15:42

Ale co wy chcecie...jaki styl? Przeciez tym pilkarzom brakuje umiejetnosci(pomijam juz kwestie taktyczne) do zaprezentowania czegokolwiek. Parodia jest tez fakt, ze mimo tego wszystkiego, Wisla gra najlepsza pilke w Polsce :D...a to mowi gdzie my jestesmy jako liga w Europie.

sito 06.12.2009 15:44

Nie mogę patrzeć na grę Jopa, co on robi w WISEŁCE!!!!!!

Mamba 06.12.2009 15:45

Stwórzmy sobie własny klub "Wisełka Kraków" zgłosimy się do rozgrywek, jak na Polską lige to możemy liczyć na szybki awans do III, II, I i ekstraklasy. Następnie zdobywamy majstra i gitara... Później zostaniemy drużyną roku itd. będzie zajebiście.

:D:D:D:D

wislak1986 06.12.2009 15:45

Mały coś próbuje szarpać, ale w pojedynkę nic z tego nie będzie.

Kirm niewidoczny... Ćwielong się przewraca.

Na szpice Leszczaka i podwiesić pod nim Bogusia- moja koncepcja na drugą połowę. Tomas i Pepe out.

masterlag 06.12.2009 15:45

Beznadziejna pierwsza połowa, a Patryk Malecki stwierdził, że Ruch gra defensywnie i to przez to jest jak jest x). Patryku: wake up! To wy gracie do dupy i to przez waszą nieporadność (łagodnie mówiąc) jest jak jest!
Btw. nie wiem jak niektórzy z was mogą mieć naszych gwiazdorków w avatarach ^^

*Mamba* - :lol:

IncognitoTSW 06.12.2009 15:46

Dobrze póki co Pawełek, Cantoro, w miarę Alvarez. A reszta? Reszty nie widać albo bardzo nerwowi vide Brożek i Marcelo.

Uran235 06.12.2009 15:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krolik (Post 826202)
Cantoro, Brozek, Jop.. to jest po prostu DRAMAT !!!!!!

Daj spokój, każdy gra dramatycznie. Cantoro i Brożek wykonują kawał dobrej roboty jeśli idzie o poruszanie się po boisku, Cantoro daje dobre przerzuty, Brożek dobrze interweniuje w defensywie. Problem z nimi jest taki, że oddają piłki za darmo nawet przy prostych podaniach. Ale i tak są to jaśniejsze postacie w naszej drużyne, bo przynajmniej są pod grą. Takiego Kirma w ogóle nie widać, a Jirsak i Ćwielong przegrywają prawie każdy pojedynek i nie mają piłki przy nodze na tyle długo żeby popełnić błąd. W ogóle to jest jedna wielka kopanina, tradycyjnie nie potrafimy zgasić piłki w środku pola, nie potrafimy wycofać całego zespołu przeorganizować się i podejść całą drużyną do przodu. Zamiast tego gramy dzidy i "kontry" przy przewadze Ruchu. Burliga na szpicę i Boguski za Jirsaka, bo trzeba piłkę w przodzie przytrzymać- inaczej Ruch nam w końcu coś wciśnie. Cholera boję się, że wyżółtkują się i Diaz i Marcelo i będziemy mieli w ogóle dramat w obronie.

3rider 06.12.2009 15:47

Cantoro jako jedyny niue boi sie pilki. A ogolnie? Antyfutbol

Fuks 06.12.2009 15:47

wg mnie Ruch wcale od nas nie gra lepiej, przeciez oni tez totalną padake prezentuja, wiec nie wiem czym wy sie tutaj zachwycacie. Mieli z 2 akcje dosyc zreszta przypadkowe, a tak to nic. Po ostatnich meczach to nie powiem zeby Wisła grała totalnie zle, raczej srednio..

wislacki 06.12.2009 15:48

Kibice się jeszcze troszkę gniewają? :D

fan01 06.12.2009 15:48

Ja .......e, od tego meczu chujowsze są tylko wasze komentarze. Takie bla bla bla, jakie sie slyszy pod blokiem jak sie 3 babuleńki zbiorą - że tu boli, tam boli, młodzież ..... a zakupy cięzkie.
Wy tak samo pieprzycie. Nie mam zamiaru ich bronić po derbach czy Legii, ale ****a, mamy pierwsze miejsce i 3 punkty przewagi nad wiceliderem, jak sie uda cos strzelić to pięc punktow, a wy jęczycie o amatorach, nieudacznikach czy 5 lidze kazachskiej.
a kto ma obecnie tam coś grac niby? Jop? Diaz? Jirsak? Ćwielong? przecież to miała być głęboka rezerwa i gdyby nie kontuzje 5 ( PIĘCIU ****A!) podstawowych graczy wychodzili by na ogony z Odrą czy Koroną - a tak muszą grać co tydzień przez 90 minut.
troche pokory panowie, wiem ze mistrzostwa i wycieczki do Londynu czy Rzymu rozpuściły nie jednego, ale z obecnym składem, z może 11 piłkarzami bedacymi w stanie grać na jakimś poziomie lider i zapewne cala zima spedzona w fotelu lidera jest sukcesem.
wystarczy dokupic jakiegos srodkowego obronce zeby Głowa z Marcelo mieli zmiennika, a jak sie wylecza w koncu Boguski, Sobol, Garguła czy Głowacki, jak w końcu nie bedziemy musieli ogladac wyczynow Jopa czy Diaza, to rewanze z Cracovia czy Legia bedziemy ogladac z blogim usmiechem na mordzie i znowu spotkamy sie na fecie...

bebeto 06.12.2009 15:48

Ja się zastanawiam kiedy Brożek opi..doli Skorżę... :D

Teqcontroller 06.12.2009 15:49

ale kopanina :( bez komentarza :( nie ma pomyslu na gre .... nic zero dno !

Markus 06.12.2009 15:49

Wisła gra przerażająco chaotycznie, nieskładnie i bez pomysłu w ofensywie, bo:

1. Wszyscy są przeraźliwie marni technicznie - dobre przyjęcie piłki pod kryciem to dla nich taki wyczyn, jak dla Himalaistów zdobycie Montu Everestu.

2. Nie ma taktyki ofensywnej. Skorża wyraźnie ogranicza się do rozstawienia piłkarzy na poszczególnych pozycjach, a dalej to niech sobie myślą kreatywnie...

3. Wisła nie wie, co ma robić z piłką zaraz po odbiorze (i to od bardzo dawna)- nikt się wówczas automatycznie nie aktywuje, nie pokazuje do podania. Rozegranie leży. Nawet Lewadia po obiorze wychodzi z własnej połowy 4-5 zawodników, a nie maksimum trzema i to jeszcze nie wiedzącymi, gdzie sie rozbiegać!

4. Lawina głupich i kompromitujących błędów (np: wrzuty z autu - tylko 1 na 5 jest dobry!!!), jakieś podwajanie przy wykonywaniu rzutów wolnych 40 metrów od bramki Ruchu (!), itd. dodatkowo psuje akcje i "szarpie grę".

Jeśli strzelimy w tym meczu gola, to tylko jeśli Ruch nam go podaruje jakimś potężnym błędem, ewentualnie jakaś indywidualna szarża Małeckiego lub główka Marcelo przejdzie (małe szanse). Na razie nic innego w ofensywie nie mamy.

A Jirsak nadaje się do rezerw - pokazuje po profesorsku, jak nie powinien grać ofensywny pomocnik/rozgrywający.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl