Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Gołota - Adamek (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6481)

tofik 24.10.2009 22:50

Adamek rozniósł Gołotę w pył :-D
Mnie się wydaje, że Gołota dobrze wiedział, gdzie się pakuje.Że tak przygotowany, nie ma najmniejszych szans. Ale to po prostu sprzedajny chałturnik i jeszcze raz chciał dorzucić coś do bankowego salda.
Miał warunki, to nie było charakteru do walki. A teraz to nawet warunków nie ma.

lucekj 24.10.2009 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 807553)
Ktoś może mi powiedzieć co to za utwór był puszczany na wejście Adamka ?

DZIĘKUJĘ! :D

FUNKY POLAK- PAMIĘTAJ

najwieksza wiocha w USA, gosc, ktory spiewa o tym jak Polacy azbest zdzierali z dachu...

Straszna żenada i ogolnie szmieszna piosenka,

Adamek ją do końca nie rozumie, dlatego to daje na wejsciu na ring

w piosence objęte są najbardziej żenujące i śmieszne akcje polusów na emigracji w Chicago

1q2 24.10.2009 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 807568)
Jeszcze jedno...za to bicie po jajach(w ciagu 3 rund 5 razy trafil Golote ponizej pasa), to w stanach zakonczyloby sie to dyskwalifikacja. Juz nie mowie o tym, ze nie bylo knock-downu w I-szej rundzie(Tomek odepchnal Andrzeja).

Raczysz sobie kpić albo brak Ci obiektywizmu.Pewnie że Adamek go odepchnął ale tylko dlatego że Gołota leciał w niego a był to lot w dół:>
Ale to na marginesie.

Obstawiałem Adamka że wygra w rundach od 1-6 i trafiłem a współczynnik był powyżej 4.
Nie jestem jakimś tam koneserem boksu , dla mnie się liczy niezła jatka więc z walki jestem bardzo zadowolony.Nie było żadnej 'ustawki' czy symulowania walki a niezła rozpierducha, szkoda tylko że tak jednostronna.

I rispekt dla Gołoty -tyle co on ciosów dziś przyjął a walczył do końca.

LGL 24.10.2009 22:53

w sumie to liczyłem na więcej rund, że ten szoł trochę się pociągnie jeszcze, ale jest dobrze, Góral wygrał i huj. Życzę mu powodzenia w tej kategorii :)

Pas Polsatu! To jest kur*a cos!

P.S Co to za fajna nuta leciała jak Adamek wchodził na ring?

darotsok73 24.10.2009 22:53

Adamek obił wielki i ciężki worek treningowy i w nagrode dostał pas Polsatu . Tyle można w skrócie powiedzieć o "polskiej walce stulecia" :D

Ambicję i umiejętności zapewne ma , życzę mu jak najlepiej ale... w wadze ciężkiej jakoś go nie widzę.

Proud 24.10.2009 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 807569)
Pas polsatu :lol: zawsze o takim marzyłem.

prawie jak paszport POLSATU :lol:

Hives4 24.10.2009 22:58

Wygrani to:
- Solorz - bo Polsat się nachapał
- Adamek - bo tą walką wkroczył do wagi ciężkiej
- Gołota - bo na koniec kariery dostał ok. 300 tys

USTAWIONA

Żal było patrzeć jak legenda z nadwagą dostaje baty, ale innej opcji nie było.

Hudy 24.10.2009 23:00

teraz czas na cięższy worek i widziałbym tu Wałujewa:))

szkoda Andrzeja no ale skorzystał chłop z ostatniej szansy na dużą kasę i nie ma co mu się dziwić

wisl@k_TS 24.10.2009 23:02

Gołota bardzo słaby, Adamek widać bardzo pewny siebie po walce, oby nie skończyło się przykrym rozczarowaniem po walce z kimś z listy najlepszych.

Ciekawe czy w komplecie z pasem był paszport Polsatu :lol:

NowaHutaWNH 24.10.2009 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 807589)
Wygrani to:

USTAWIONA

miałem coś napisać, ale ten kolega zrobił to już za mnie.

igortsw 24.10.2009 23:04

Góral to Góral, to było widać na ringu jak i po walce w wywiadzie; Pewny siebie, nie popuści za nic w świecie, to może mu się przydać dalej, ale tak jak ktoś juz pisał wyżej, narazie z taką masą to z braćmi z Ukrainy czy Gorylem z Rosji może skończyć po 30 sekundach na deskach... Chłopak ma ambicje, i walory do wykorzystania, jeśli tylko je rozwinie to może coś zwojować, ale to napewno nie będzie z dnia na dzień.

Szkoda mi Andrzeja, to naprawdę kiedyś świetny bokser, który lepiej zapowiadał się niż teraz Adamek, poiwnien skończy kariere o wiele wcześniej, odejść z honorem, a dziś aż przykro było patrzeć...

tofik 24.10.2009 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 807583)
Raczysz sobie kpić albo brak Ci obiektywizmu.Pewnie że Adamek go odepchnął ale tylko dlatego że Gołota leciał w niego a był to lot w dół:>
Ale to na marginesie.

Obstawiałem Adamka że wygra w rundach od 1-6 i trafiłem a współczynnik był powyżej 4.
Nie jestem jakimś tam koneserem boksu , dla mnie się liczy niezła jatka więc z walki jestem bardzo zadowolony.Nie było żadnej 'ustawki' czy symulowania walki a niezła rozpierducha, szkoda tylko że tak jednostronna.

I rispekt dla Gołoty -tyle co on ciosów dziś przyjął a walczył do końca.

Mam podobnie Jak jatka to Manny Pacquiao daje radę Ogólnie te kat wagowe to dobry entertainment.
Cotto kolejny do oklepania :).

hez 24.10.2009 23:08

ma ktoś może ten kawałek który był puszczany podczas prezentacji Adamka???

Wojtas 24.10.2009 23:08

Krzysiu Ibisz to sie wszedzie wpi*****li ,on powinien dostac ten pas Polsatu :D

A co do walki to troche zal bylo patrzec na Golote stal i czekal az Adamek bedzie go naparzal....
No ale coz kase Golota zgarnal,Adamek ma "przepustke" do walk w wadze ciezkiej,a Polsat kase tez zgarnał

wszytcy sa tu wygranymi,zgadzam sie z innymi ze walka byla "ustawiona" -

P.S z ta ochota Adamka do walki z bracmi Kliczko itd to bym raczej sie wstrzymal,jesli nie chce byc na deskach jak dzis Andrew ,niech narazie troche "okrzepinie"

matt1906 24.10.2009 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 807589)
Wygrani to:

USTAWIONA

Jak mówili komentatorzy 33% dla Adamka, 33% dla Gołoty 34% dla Polsatu - minimum po 300 tys dla Adamka i Gołoty.

mb_1906 24.10.2009 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hudy (Post 807591)

szkoda Andrzeja no ale skorzystał chłop z ostatniej szansy na dużą kasę i nie ma co mu się dziwić

Oddanie niektorych kibicow dla Goloty mozna porownac jedynie do 50 letniej kobiety, ktora caly czas usprawiedliwia swojego meza alkoholika, ktory od 25 lat ja bije. "Bo przeciez na pewno sie jeszcze zmieni, oo przed slubem byl dla mnie mily"

Hives4 24.10.2009 23:14

"Andrzej Gołota został przewieziony do szpitala ze względu na obrażenia jakich doznał w walce." - boxingnews

Cóż... za ok. 300 tys i tak było warto.

klusek106 24.10.2009 23:16

Od samego poczatku Gołota wiedzial w co sie pakuje powiem jedno, nie ma wstydu ...chodzilo tylko o kase o nic wiecej...

A te reklamy co runde, boskie. Za kazdym razem przelaczalem na tvn byle tylko tym dziadom nei dac wiecej zarobic.

Hives4 24.10.2009 23:17

Żałosne jeszcze było to małpowanie na linach Adamka i to w narożniku Gołoty... Może usłyszał ktoś co powiedziała do niego wtedy Mariola Gołota?

NowaHutaWNH 24.10.2009 23:17

jedyne co mnie dziwi to to że Gołota nie miał wytrzymać dłużej, zdążyli by puścić więcej reklam w przerwach pomiędzy rundami.

matt1906 24.10.2009 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mb_1906 (Post 807604)
Oddanie niektorych kibicow dla Goloty mozna porownac jedynie do 50 letniej kobiety, ktora caly czas usprawiedliwia swojego meza alkoholika, ktory od 25 lat ja bije. "Bo przeciez na pewno sie jeszcze zmieni, oo przed slubem byl dla mnie mily"

a może do kibiców np. Szobierków Bytom, kiedyś była 1 liga dzis tułaczka po niższych ligach ale jednak dalej wierzą w swój klub i co mają się od niego odwrócić i przejść do Polonii Bytom, tylko dlatego że ona jest teraz w ekstraklasie?

Pan Jotka 24.10.2009 23:24

No i przkret stulecia okazala sie nie byc przekretem.Tomas Adamek mimo ze nabyl nieco wagi nie stracil nic ze swojego JA. Jedyny bokser jakiego mozna wyslac za Ocean bez strachu o ciezki wpierd..l.
Ogolnie golota jak zwykle sie kiepsko ruszal, dlugo wchodzilw walke i zdecydowanie ostatnia walka Andrew za taka kasę. Nastepne znowu w barze w Chicago. Pzdr fanów Górala.

!!IRIVER!! 24.10.2009 23:31

Ale niektórzy nadal będą twierdzić, że Adamek 'wylansowany'. Spodziewałem się, że to wygra, ale że taki w....... mu zrobi to już nie. Istna kanonada. Gołota ociężały, bez wiary, jedynie się w****iał. Ale i tak mu gówno z tego. To znaczy nie. Nie gówno. Co najmniej 300 tysięcy.

wolfy 24.10.2009 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 807569)
Pas polsatu :lol: zawsze o takim marzyłem.

Lepiej pas niż paszport...

M89 24.10.2009 23:48

Nie wiem, czy tylko ja odnoszę wrażenie, że Adamek jakoś do wagi ciężkiej nie pasuje. Szybkość i technikę dobrą, to może i ma, z wagą zawsze da się coś zrobić, ale nie ma sylwetki. Zwróćcie uwagę jak wyglądają Kliczki, czy chociażby Gołota z lat 90'. Tomek nie ma takiej postury, dlatego sądzę, że w wadze ciężkiej nie porządzi. Wygra na pewno kilka walk z jakimiś kelnerami, których mu podstawią, ale jak kiedyś - w co wątpie - przyjdzie mu się zmierzyć z jakimś solidnym zawodnikiem wagi ciężkiej, to zostanie zmieciony z powierzchni ziemii.

Zaznaczam, że nie jestem znawcą boksu... oglądam tylko ważniejsze walki polskich bokserów od jakiś 12 lat, więc jak ktoś się na tym zna i uważa, że jestem w błędzie to chętnie dam się przekonać. :)

Żmijka 24.10.2009 23:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ikki (Post 807558)
Żmijka, proszę:)
Funky Polak - Pamiętaj

Dziękuję! Bo miażdzy ona system ...

A co do walki to Adamek zniszczył Gołotę. Wierzyłam w wygraną, ale nie spodziewałam się, że AŻ TAK go sponiewiera!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 807609)
Żałosne jeszcze było to małpowanie na linach Adamka i to w narożniku Gołoty... Może usłyszał ktoś co powiedziała do niego wtedy Mariola Gołota?

Adamek zachowuje się tak po wszystkich wygranych walkach, więc nie wiem o co tu wąty ... z resztą nie tylko on. Ja rozumiem, że przegrał Twój faworyt (tak przypuszczam), ale czep się jak już musisz to czegoś sensownego ...

lucekj 24.10.2009 23:50

funky polak- pamietaj - nieoficjalny hymn polonii w Chicago,

jakby ktoś chciał posłuchać drugiego flagowego kawałke funkiego to proszę:

http://www.youtube.com/watch?v=TPs0ZGmRuYg

ps: tylko Ci co byli i widzieli to wszystko na własne oczy mogą zrozumieć o czym śpiewa

co do wali: żal było patrzeć na Andrewa, nie wiem czy to wiek, czy sprzedał sie dla ojca zielonego dolara..

ale to był jego pogrzeb

a jeśli chodzi o Adamka to miejmy nadzieję, iż będzie NADZIEJĄ BIAŁYCH :)

Dario Silva 24.10.2009 23:53

Bo Andrzej myślał,że będzie z nim rozmawiał...

JEDREK76 25.10.2009 00:01

Przed tą walką większość osób z którymi rozmawiałem, a które znam od tej strony, że na boksie znają się znacznie lepiej ode mnie twierdziła, że przeskok z do ciężkiej wagi jest błędem Adamka i Gołota jeśli go trafi to zmiecie Tomka z ringu. Ale nie trafił, bodaj w ciągu tych pięciu rund nie zadał nawet jednego celnego, soczystego ciosu. W życiu jeszcze nie widziałem Gołoty tak spasionego i obrośniętego tłuszczem więc suma sumarum zastanawiam się czy jest to rzeczywiście skutkiem znakomitej postawy Adamka i jego szybkości w ringu, czy też brakiem przygotowania do walki Gołoty i jego ospałości, ociężałości tudzież tumiwisizmu bokserskiego emeryta pragnącego jedynie jeszcze dociułać parę zer na koncie.

Dla mnie przed tym pojedynkiem (a kibicowałem Adamkowi) najbardziej istotne czy ciosy Tomka będą w stanie powalić kogoś takiego jak Gołota na deski. I to mu się powiodło choć w przypadku pierwszego nokdaunu ewidentnie pomógł sobie w tym odpychając Gołotę. Tyle w sumie po tej jednostronnej walce się chyba dowiedzieliśmy, bo z dalej idącymi wnioskami trzeba poczekać, aż w ringu naprzeciwko Adamka stanie ktoś kto do walki będzie miał trochę poważniejsze podejście aniżeli Gołota i mam nadzieję, że jednak rozsądek weźmie górę i będzie to stopniowe podnoszenie "poprzeczki" a nie od razu "skok na głęboką wodę".

Trzymam kciuki za Tomka.

!!IRIVER!! 25.10.2009 00:01

lucek - akurat w wadze ciężkiej ostatnio dominują biali... ;) mówimy tu o NADZIEI POLSKI :)

LAW 25.10.2009 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 807574)
to powołam sie na rade Rafała Patyry i i pojde sie wyśpić

Rafał Patyra to TVP, a to był Jerzy Mielewski :P

Jest Polsat, jest Ibisz. Lepszy byłby taki "gość" co zazwyczaj zapowiada, a gra np. w "M jak miłość" (nie chciało mi się szukać na filmwebie).

Adamek Adamkiem, ale dwa razy w pierwszej rundzie się zachwiał po dość przypadkowych ciosach Gołoty (jak to mówią "poczuł" te uderzenia). Jedna mocniejsza plomba i mogło być różnie.

!!IRIVER!! 25.10.2009 00:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAW (Post 807639)
Adamek Adamkiem, ale dwa razy w pierwszej rundzie się zachwiał po dość przypadkowych ciosach Gołoty (jak to mówią "poczuł" te uderzenia). Jedna mocniejsza plomba i mogło być różnie.

Co w tym dziwnego? To, że Gołota ma siłę, każdy wie od dawna. Brak mu jednak szybkości, techniki, czy wreszcie najzwyczajniej jaj. Poza tym w takiej kategorii każdy mocniejszy, dobrze trafiony cios może skończyć się knock-downem. Żadnej Ameryki nie odkryłeś ;)

MichauSzczu 25.10.2009 00:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matt1906 (Post 807612)
a może do kibiców np. Szobierków Bytom, kiedyś była 1 liga dzis tułaczka po niższych ligach ale jednak dalej wierzą w swój klub i co mają się od niego odwrócić i przejść do Polonii Bytom, tylko dlatego że ona jest teraz w ekstraklasie?

Nie każdy jest kibicem sukcesu jak ty i przerzuca się ze starego topu na nowy, bo teraz on wygrał i jest dzezi i kul -_-

NowaHutaWNH 25.10.2009 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MichauSzczu (Post 807643)
Nie każdy jest kibicem sukcesu jak ty i przerzuca się ze starego topu na nowy, bo teraz on wygrał i jest dzezi i kul -_-

to chyba Ty chciałeś być tu na siłe 'dżezi i kul' bo matt1906 chodziło właśnie o to o czym napisałeś.

to ja również przepraszam :)

MichauSzczu 25.10.2009 00:51

Cytat:

Bo dodałem nie ten cytat co chcialem. Chodzi o ten u góry :> Przepraszam za blad :)

Devonisch 25.10.2009 01:02

gołota został z(go)łotany - na to liczyłem:)

For_FuN_ 25.10.2009 01:05

Golota nie byl przygotowany do tej walki i powiedzmy sobie, to szczerze. Trudno wobec tego jednoznacznie ocenic Adamka. Warto zauwazyc, ze Andrzeja nie powalila sila ciosow, ale ich ilosc...a to jest roznica, ktorej nie bedzie w przypadku boksera normalnie przygotowanego. Tak ociezalego Goloty nigdy nie widzialem(wiadomo, ze bedzie roznica szybkosci, ale on byl spozniony o 2-3 tempa)...a bierze sie to z tej duzej(na zdjeciach z wazenia nie bylo tego widac) nadwagii, wieku i ostatniej kontuzji. Tez zauwazylem, jak Tomek skrzywil sie po kilku ciosach(a bylo ich naprawde niewiele) Andrzeja. Kiedy spotka sie z kims klasy Kliczkow nie wroze mu najlepiej, bo to poprostu typowi ciezcy. Jak mowilem wczesniej, walka zupelnie bez sensu.

1q2 25.10.2009 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 807600)

wszytcy sa tu wygranymi,zgadzam sie z innymi ze walka byla "ustawiona" -

Ale czemu miała być niby ustawiona.Był bokser zdecydowanie lepszy i był zdecydowanie słabszy.Kursy na obu nie pozostawiały złudzeń - Chyba że Gołota miał polecenie by się tak dać obić...tyle że równie dobrze można stwierdzić że jakaś tam wygrana 4-0 Barcy nad kimś była też ustawką=różnica klas przed walką była jasna i jak się okazało niespodzianki nie było.Ja jestem ciekaw jaki przebieg tej walki uznalibyście za 'czysty'.

ps a że kasy polszit zgarnął sporo...no przecież tylko po to była ta cała impreza.

Misterio 25.10.2009 07:48

Mistrzowski tekst: "Pójdziecie państwo się wyśpić" :D

WiślakNH 25.10.2009 07:59

Ktoś pisał o możliwości ustawionej walki ale według mnie nie ma takiej opcji w tym pojedynku,bo Gołota nie stał z opuszczonymi rękoma i czekał na cios od Adamka tylko sam je też zadawał,a że jego ciosy od dłuższego czasu są raczej jakieś takie niemrawe nie zdołał wiele razy go trafić.Co innego gdyby wygrał na punkty (chociaż i tak więcej punktował).Ktoś też mówił (nie koniecznie na forum) że Adamek Andrzeja nie pośle na deski..niby czemu?Adamek nie waży 40 kg do 116 kilogramowego Gołoty tylko niemal setkę,więc dziwie sie na takie komentarze.
Adamek walczył jak to Adamek,a Gołota jak Gołota - całe podsumowanie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl