![]() |
Bracia i Siostry! :D
Z czym podawać miód pitny? Półtorak. Coś mało słodkiego chyba, nie? Jakieś propozycje? |
Półtorak powinien być w miarę słodki i mocny..
Takich rarytasów nie miałem jeszcze okazji pić (tylko trójniaki i czwórniaki), ale zapewne najlepiej na ciepło.. Dodawać coś do póltoraka (cola itp.)to istna profanacja tego szlachetnego napitku ;) No chyba, że jakieś goździki, cynamon, wanilię, czy skórke pomarańczy .. |
Aj, zupełnie nie to miałam na myśli ;) Miód pijam na ciepło, bez dodatków wewnątrz. Chodziło mi bardziej o jakieś jedzonko.
|
Cytat:
|
ciekawe jak sie człowiek czuje na drugi dzień po tym miodzie ??
|
Cytat:
Zazwyczaj napitek dostosowuje się do potrawy, a nie na odwrót :) Ale Zagłoby i inne Skrzetuskie do miodu, jadali raczej jakąś pieczoną dziczyznę, więc może coś w tę bombkę..Nie koniecznie dzikiego.. Ja bym spróbował z serem (camembert czy roquefort).. |
Pleśniak jest świetny do słodkich alkoholi- zawsze się nim wspomagam do miodów, sherry czy porto
|
A może kaczka?
|
Taki zacny temat skazany na zapomnienie :)
Z czym pijecie amaretto? Czy coś oprócz soku jabłkowego podchodzi idealnie? |
Cytat:
wódka+amaretto = godmother amaretto+ espresso |
Kocur dobrze,że odświezyles bo tez pytanko mam ;)
Przywiozłem swego czasu rum miodowy Artemi,cosik takiego http://www.spanien-shop.com/lng/en/a...n-miel-1l.html . Z czym to by wypić,poza samym lodem ? EDIT Dzięki wielkie kamil_mchw. |
Nie to zebym sie czepial ale troche dziwne te wasze pytania. Z braku laku to wodke sie mlekiem zapijalo, albo sama woda albo niczym. Pilo sie nieprzezarty do konca jeszcze cieply spirytus z plastikowej butelki o posmaku benzynowym. Probujcie, kombinujcie sami:)
|
Cytat:
ew. long,kruszony lód, 20ml chambord,40ml rum, sweet&sour. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl