![]() |
mi sie podobala rozmowa pomiedzy Jirsakiem a Maleckim, tutaj bylo widac ze Jirsak jest spokojny, a Malecki to jego przeciwienstwo
no Kirm pecha ma, ale ladnie gra, dobrze wychodzi na pozycje i gra kombinacyjnie. moglo byc 0-6 ale jest 1-3 i ladny styl. od poczatku meczu ladnie grali, bo ostatnie mecze to ciezko bylo na nie patrzec. |
No i w końcu ta gra się kleiła.
Super oby tak do końca. |
Cytat:
|
Cieszy wygrana. Brożek i Mały po golu. Kirm wreszcie 2 asysty. Kiedy Andreż nie strzela ale podaje padają gole dla Wisły, jak prubóje się na siłę wstrzelić to nic z tego niema. Szkoda że Pawełek nie obronił karnego, grał naprawdę dobrze.:)
A i Ćwielong zaliczył gola:) |
Wisła w końcu pokazała to co na początku sezonu i wygrała w ładnym stylu. Problem jest taki że za tydzień znowu będzie przerwa na reprezentacje :/
|
oby tak zagrakli z kuchenkami to o wynik jestem spokojny:) BRAWO WISŁA!!!
|
Cytat:
Ten mecz pokazuje jaki poziom ma nasza liga. Taki Śląsk, średni ligowa, słaby,że aż strach. Zero pomysłu na grę, w obronie jacyś nierozgarnięci chłopcy. Żal na to patrzeć. |
Tak ****a 15-0 najlepiej niektórym z Was naprawdę się poprzewracało w głowach. Trochę szacunku dla Śląska też by się przydało ale dla niektórych wynik Wisły przysłania niektóre wiadomości. Tyle że jak Wisła przegrywa to Wy płaczecie na forum a Ci co są teraz we Wrocławiu to nadal są z Wisłą...
|
Wkońcu zwyciężamy więcej niż jedną bramką. Szkoda, że akurat w meczu ze Śląskiem.
Nareszcie gra jako tako wyglądała, dużo kombinacyjnych akcji ale skuteczność jak zwykle żałosna. 3 bramki to oczywiście nie mało ale w porównaniu do liczby kapitalnych okazji to malutko. Małecki dziś zapieprzał jak Mały samochodzik. Akcja za akcją. Kirmowi należy sie ławka. Dziś zmarnował 3 raz sam na sam, moja cierpliwość sie już do niego wyczerpuje. Pawełek kolejny raz zagrał bardzo pewnie. Na co Skorża czekał tyle czasu ze zmianami przy tak korzystnym wyniku? Karny z kapelusza ale, że Śląskowi to sędziemu wybaczam :) |
Nie ta druzyna. Chyba chlopakom zaczelo sie chciec grac.
Dzisiejszy mecz bardzo mi sie podobal, Slask nie istnial i nawet bez tej czerwieni nic by nie zwojowali.Wisla dzisiaj byla nie do przejscia, co jest dobrym prognostykiem przed nastepna kolejka o ile sie nie myle to z Lechem?. Szybkie akce, kombinacja, Diaz naprawde swietnie Jirsak tez bardzo dobrze.Jedynie skutecznosc jak by dzisiaj byla lepsza to bylby pogrom ale ze to mecz przyjazni to i dobrze po co po sobie pozostawic nie dobre wrazenie. |
Jirsak z Diazem w środku zagrali po prostu zajebi**ie!! Małecki zdecydowanie najlepszy na boisku, aż miło było popatrzeć! Najlepszy nasz mecz w tym sezonie, bez dwóch zdań! Mówiłem po Polonii, że będzie lepiej - było lepiej :D
|
Mecz mógł naprawdę się podobać. Pawełek we wrześniu i dzisiejszym dniu to zupełnie inna liga niż z początku ligi. Szkoda tylko, że to jest chwilowe i do kolejnej wpadki, aby potem znowu kilka meczy niepewnych. Widać Pawełek to jest dobry bramkarz, ale ma strasznie słabą psychikę i przydałoby się aby klub zatrudnił psychologa, który by czuwał nad nim. Jak dla mnie Kirm nie musi strzelać bramek ważne, aby był ogniwem uzupełniającym, który wyłoży piłkę do napastników. Cóż mogę powiedzieć kontuzja Sobola to jest szczęście w nieszczęściu. Oczywiście szkoda zawodnika jednak teraz Skorża jest zmuszony stawiać na Jirsaka, który do tej pory był niedoceniany, bo jakoś nieszczególnie przekonuje mnie Diaz.
|
Cytat:
Naprawdę fajnie grali, akcja w której zepsuł Łobodziński, niczym Barcelony :D. |
Niezła gra, Kirm można powiedzieć ze 1,5 asysty, szkoda ze nic mu do bramki nie wpada :D Brożek na początku niemógł przyjąć pilki, ale im dalej w las coraz lepiej mu sie grało, trzeba tez powiedziec ze był kluczowa postacia w tym meczu, po pierwsze "dzięki niemu" wyleciał z boiska obrońca Śląska no i po drugie otworzył wynik spotkania, ladnie tez wracał przed pole karne i grał z klepki. Małecki jak zawsze robił dużo pozytywnego szumu i strzelił bramke. Ćwielong już 2 brameczka w tym sezonie i myśle ze mozemy miec jeszcze z niego pocieche. Jirsak chociaż bez fajerwerków to i tak zasługuje na wielki +. Obrona jak zawsze, pewnie, bez zarzutu, nie mozna miec pretensji do Alvareza bo karny zdecydowanie z kapelusza. Pawełek bardzo solidnie chociaż oprócz dobrze wybronionego wolnego nie miał dużo do roboty(pomijam karny bo to moim zdaniem jedna wielka loteria). Podoba mi sie w Pawełku też to że lubi pierdzielnąc do napadu szybka piłke czego rezultatem był 1 gol :)
Ale sie rozpisałem :D |
Cytat:
Taaa...a dwie asysty to się z powietrza wzięły! Ludzie! On potrzebuje jednego, jedynego gola. Jak go strzeli, to pokaze pełnie swoich możliwości. On teraz do każdej sytuacji dochodzi z przeswiadczeniem, ze wszyscy na niego patrzą i ze musi gola strzelic - tak sie paralizuje i nic z tego nie wychodzi. Raz mu wejdzie i juz bedzie spokojniejszy. |
Cytat:
Mam nadzieje ze ten mecz da do myslenia Skorzy, ze jednak warto troche zaryzykowac i postawic na bardziej ofensywna gre. Po raz pierwszy w tym sezonie grali zawodnicy stworzeni do gry kombinacyjnej i wszyscy widzieli jaki dalo to efekt. Druga sprawa, to cieszy ze wkoncu przestali sie opieprzac i miec pretensje i zaczyna to wygladac ze tworzy sie druzyna. Oby tak dalej. |
Zobaczycie, jeszcze 2 mecze od początku i Jirsak będzie wytrzymywał całe spotkania, a przy okazji cała nasza gra będzie szybsza.
Wiedziałem :) |
Pierwszy raz od dłuuuugiego czasu, nie mam zastrzeżeń do naszej gry. Jirsak i Kirm mimo nieskuteczności całkiem fajnie. Ćwielong bramka profesorska, Pawelek ok. Alvarez spoko, sędzia ****, bo karnego nie było. Brawo, z taką grą powinniśmy jebnąć Amikę na luzie.
|
Wszyscy "hura" a nikt nie zauważył że nasi grajkowi grali mili pełny komfort psychiczny grali przeciwko dziesiątce i dość szybko prowadzili 1:0, zupełnie inaczej sytuacja wyglądałaby gdyby sędzia nie wyrzucił gracza WKS-u za boisko...
Co nie zmienia faktu, że niezmiernie cieszy mnie fakt, że w naszych grajakach jest potencjał, potrafią rozegrać wiele ciekawych akcji zakończonych strzałem, tylko niestety nie w każdym meczu mamy taki komfort psychiczny. |
Cytat:
Był krytykowany że nie chce podawać tylko strzela na siłę. Dzisiaj strzelał jak zwykle ale za to wreszcie podał (2 asysty). Dla przypomnienia wcześniej w 8 ligowych meczach 2 z Levadią i 1 PP miał słownie 1 asystę! Gdyby grał tak jak dzisiaj w każdym meczu (asystował) byłby zawsze chwalony. Wcześniej był samolubem:) |
Cytat:
|
Analizujac dzisiejszy mecz mozna wywnioskowac, ze Wisla ta lige moze wygrac juz zima.
Po kolei: Pawelek - naprawde solidny mecz, od czasu do czasu mial do wylapania jakies wrzutki lub nieliczne mogace zaskoczyc strzaly, szczegolnie chodzi mi o Mile pod koniec I polowy. bardzo bliski przy obronie karnego. mysle ze gdyby nie murawa, ktora byla sliska nie byloby bramki. Duzy plus dla naszego bramkarza. Alvarez - dobry mecz, ale jakos bez rewelacji z przodu. no i na dodatek "niby sfaulowal" zawodnika Śląska w polu karnym. W obronie dobrze i w miare pewnie. Glowacki i Marcelo - swietnie, czasem ostro i bezpardonowo, ale pewnie. Bardzo dobry wystep Piotr Brozek - pewny w obronie, dobrze z przodu, duzo aktywniekszy od Alvareza. Duzo akcji lewa strona. Cwielong - walczyl, jesli tylko byl na boisku. Brawo za bramke, mogl zdobyc jeszcze jedna, a byaby to pewnie bramka kolejki po podaniu Maleckiego. Widac ze sie stara i chce wskoczyc do pierwszej jedenastki. Jirsak - cichy bohater meczu, duzo celnych i szybkich podan. Akcje Wisly po jego zagraniach nabieraly rozpedu, tak ze milo bylo to ogladac. Brawo! Diaz - swietny mecz, jesli chodzi o tego zawodnika. Duzo odbiorow i asekuracji w obronie. Dobrze wypelnil luke po Sobolu, jesli chodzi o gre. Kirm - brawo za asysty, nagana za skutecznosc. Gdyby dzis mial dzien moglby zdobyc ze 3 bramki i miec dwa razy tyle asyst. Potrzeba mu przelamania i widac to bylo po raz kolejny, ze bardzo chce strzelic bramke. Oby w nastepnym meczu :) Malecki - super mecz, walka do konca o kazda pilke. Bramka i wspoludzial w wielu sytuacjach strzeleckich. Wszedzie go bylo pelno :) brawo Maly!! Pawel Brozek - musi poprawic skutecznosc. Dzis jedna bramka, a powinien byl dorzucic jeszcze cos, bo juz czas wyjsc na czolo w klasyfikacji strzelcow :) Ogolnie fajny mecz, mily dla oka i oby tak dalej. A Wisla nie chciala dzis strzelac wiele bramek, bo po prostu nie wypadalo tak w goscinie :D ;) |
Cytat:
|
A mi się wydaje że był karny:) Wszyscy patrzą na dół i rzeczywiście tam nie było kontaktu, ale Alvarez zahaczył jednak bokiem. Dobrze to było widać w jednej z powtórek, z ujęcia z tyłu całej akcji.
A tak w ogóle to przecież dobrze że Śląsk chociaż jedną strzelił:) Brawo Wisła!!! PS. Szkoda że Skorża nie dokonał tych zmian przynajmniej 10 min. wcześniej. |
Cytat:
To Brożek czy Ćwielong już dawno w Wiśle grać nei powinni |
Widać, że forma idzie w górę, obawiałem się tego meczu gównie za sprawą absencji Sobola jednak drużyna zareagowała pozytywnie. Szczególnie JUNIOR DIAZ, który dla mnie był najlepszy na boisku. Zostawił dzisiaj mnóstwo zdrowia oby tak dalej. Paweł Brożek przed przerwą powinien zejść chyba co najmniej z hattrickiem ale trudno On już taki jest.
Patryk Małecki po raz kolejny udowadnia, że te pochwały to nie przypadkowe. Widać że wziął sobie te uwagi nas kibiców, czy miedzy innymi Grzegorza Mielcarskiego który zwracał mu uwagę na te jego machania rękami i ciągłe pretensję. Dużo lepiej ogląda się takiego Patryka. Widać było, że w ofensywie nareszcie odnajdują wspólny język. Co do karnego to nie wiem czy był, wiem że Pablo był źle ustawiony to pewne. Co ciekawsze błąd przyszedł w momencie wtedy kiedy pomyślałem sobie " Alvarez to jednak nauczył się czegoś w tej Seria A" bo naprawdę asekurowanie stoperów wychodzi mu perfekcyjnie. To nie tylko w tym meczu ale we wcześniejszych też to pokazał, tego nie ma ani Singlar ani nie miał Baszczu. Brakuje Pablo niestety tej konkretności w ofensywnie te jego wrzutki są banalnie proste do wyłapania przez bramkarza. Andraż trochę się przebudził, w ofensywnie brakuje mu zimnej krwi, chyba za bardzo chce. Piotrek Ćwielong nareszcie gol nie do pustej :) |
ech, ech.
kontrast pomiędzy tym, jak nasi piłkarze łatwo wypracowywali sobie sytuacje a tym, jak łatwo je marnowali, bił po oczach :) |
Cytat:
Mario byl o centymetry od wybronienia tego karnego. Moze to i dobrz ze nie wybronil bo przeciwnicy Pawelka by sie chyba z rospaczy poplakaki albo dokonali zbiorowgo samobojstwa a tak beda sie mogli po nim jeszcze powozic. |
A tak swoją drogą, to sędzia ma jaja żeby takie karne we Wrocławiu gwizdać ;)
|
Uważam, że Ćwielong będzie niedługo będzie ostoją Wisły, ba! może nawet i reprezentacji. Nie uznajcie mnie za kogoś, kto po fakcie udaje, że on wszystko wiedział i przewidywał, ale widziałem to w nim już wiosną, nawet jak marnował seryjnie setki, że ma potencjał. Dlaczego tak uważałem (i dalej uważam)? Bo Pepe ma coś, czego nauczyć się nie da - technikę, szybkość, ciąg na bramkę. Ma słabości, ale są to rzeczy, które można wyeliminować, jak jego legendarna już nieskuteczność, czy słabe dośrodkowanie (jeżeli myślimy o nim jako o skrzydłowym). Uważam że gość ma naprawdę duży talent, może nawet większy niż Brożek czy Małecki. Tylko trzeba kogoś, kto będzie potrafił sprawić, by talent ten eksplodował. Niestety, większość kibiców, czy też tak zwanych "ekspertów" nie rozumie, że potencjał danego zawodnika nie musi mieć nic wspólnego z tym, jak obecnie prezentuje się na boisku. Zawodnik, któy nic nie pokazywał, może się pięknie rozwinąć, a ten, który czarował za młodu, może nigdy nie wypłynąć na szerokie wody.
Oczywiście, możliwe że moje przypuszczenia nigdy się nie spełnią i Piotrek zatrzyma się na obecnym poziomie jak wielu świetnie zapowiadających się zawodników. Czas pokaże, ja mu bardzo mocno kibicuję, choćby dlatego, że jak mało komu dostawało się od kibiców, nie zawsze słusznie. Podobnie jak wierzyłem w Zienia czy Brozia, gdy krytykowano ich zewsząd, jak i wierzę w Pawełka (uważam, że naprawdę może grać na wysokim poziomie). Może i mam coś w sobie takiego, że czuję sympatię do tych, których miesza się powszechnie z błotem. Taki dziwny typ jestem :) |
ja mam pytanko ktoś pisał wcześniej o ciekawej rozmowie pomiędzy Małym, a Jirsakiem na boisku. O co dokładnie chodzi??
|
Cytat:
W ogóle Mały dziś mnie zaskoczył , w drugiej połowie trochę odpuścił ale pierwsza bardzo równa i mądra gra z jego strony ,kilka na prawdę świetnych podań. Swoją drogą to ja wiem że jak się ma dosłownie chwile to ciężko o stopklatke i analizowanie kto jest lepiej ustawiony, ale wd mnie Skorża teraz powinien na to położyć największy nacisk na treningach.Było tyle akcji gdzie chłopaki napierdalali a wystarczyło dosłownie zobaczyć partnera, który stał sam i bramek z 5 jeszcze było by jak nic.Taką zimną ocene sytuacji to ma chyba tylko Brożek, reszta napierdziela niby z dobrych pozycji ale czasami to normalnie ręce opadają jak się widzi takie wykańczanie akcji. A kiedy Kirm walnie bramę to ja nie mam pojęcia - to że potrafi to jasne bo na Słowenii strzelał sporo goli a z tego co mi się wydaje, bramki ten sam rozmiar - bramkarze pewnie też podobni jak u nas a za chilere trafić nie może - gdzie mam nadzieje że przyszła runda będzie jego. |
Cytat:
To zauważyć też trzeba, że gdyby nie faul i czerwień to i tak byłoby 1:0 bo takiej sytuacji to Brozio by przecież nie zepsuł i nadal komfort, wcześnie strzelona bramka itp. Przecież czerwona kartka była wypracowana przez Brozia; nie był to prezent od Śląska. |
Kirm 2 asysty , czekamy na gola ,najlepiej przeciwko Amice
Jirsak fajnie rozgrywał Brozio brameczka ,choc pewnei Pawel sam wie ze moglobyc jeszcze lepiej Jak dla mnie faulu Alvareza nie bylo Pewna wygrana i kolejne 3 pkt. ! |
Co do meczu to do 25 minuty:
- bardzo szybkie tempo jak na Polską Ligę oczywiście, Wisła grała o wiele lepiej niż w poprzednich meczach - bardzo ładna kombinacyjna gra, ostatni raz taką grę widziałem z Lubinem, dużo klepania na połowie rywala, duży plus Odnośnie całego meczyku: - szkoda, że nie strzeliliśmy więcej goli, gdybyśmy wygrali 6:0 pewnie nikt by nie powiedział, że Wisła znowu mogła coś zrobić lepiej. - gra bardzo spokojna, nie było momenu, że ktoś mógłby pomyśle, że tego meczu nie wygra Wisła A co do poszczególnych zawodników to : - trzeba się modlić by coś się z nim stało na reprze, np Słowenia wygra dwa mecze i wróci w świetnym nastroju :) - Brozio też wymaga spokoju pod bramką - Ćwielong jest o klasę lepszy od Łoba, obecnie. Żeby trener nie odsunął go po udanym meczu. - A co do Łoba, moja cierpliwość się już skończyła, dostał bardzo dużo czasu na dojście do formy. Już do niej nie dojdzie, wystawić na listę transferową, postarać się sprzedać go za nawet marne pieniądze, chodzi głównie o kontrakt - Jirsak, pierwszy raz to powiem, świetny mecz, ale do 60 minuty... Później zapomniałem, że jest na boisku. Kompletnie neiwidoczny w ostatnich dwóch kwadransach Karnego nie było, Mały bardzo fajnie wszystko było na wysokim poziomie (Diaz zagrał bardzo dobrze, jako ten bardziej defensywny pomocnik). Teraz tylko bez kontuzji po reprze i ruszać na Lecha! |
Cytat:
Po prostu strzelal jak mial okazje, a nie podawal jak to polscy pilkarze maja w zwyczaju. |
Nareszcie nasza gra jakoś wyglądała. Myślę że z Amicą co najmniej remis będzie.
|
Cytat:
Mam nadzieje Kirm będzie grał już bardziej jako asystent a gole same przyjdą. Nie ma co strzelać na siłę:) |
Ale zeby nazwać Kirma samolubem?!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl