![]() |
O Lewandowskim media już przez całą rundę wiosenną w II lidze pisały, że to wielki talent.
O Chrapku nic takiego nie słyszałem. Moim zdaniem 1 mln złotych to za takiego zawodnika sporo. Czy za dużo, to wyjdzie w praniu. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Interesuje sie nimi Lech głownie.Wg Wybiorczej zaden z nich nie znajduje sie w orbicie zainteresowań Wisełki.
Az zaczne obserwowac tych młodzieniaszkow z ciekawości. |
Cytat:
Zawsze to jest tak ze jeden fuks karze sadzic ze uda sie kazdy kolejny Amika robila tak to tym jak im wypalil Stilic, i teraz na polskim podwórku liczy ze Chrapek bedzie kolejnym Lewandowskim. |
Cytat:
|
nie miałem netu chwile, i taki galimatias
kto w końcu spada a kto awansuje? |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.90minut.pl/news/96/news96...przerwane.html
dalej wiadomo, że nic nie wiadomo |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Semirem Stiliciem zainteresowane jest FC Koeln.
|
Zagłębie się zbroi:
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli zgodnie z prawem, to nie ma żadnych wątpliwości - ŁKS pierwsza liga, bo brak licencji. Widzew - II liga, bo taka była kara nałożona przez PZPN która okazała się prawomocna. W lidze zostają Pasy, w barażach Górnik. To by było zgodne z prawem. Jakim cudem "nie chcą skrzywdzić żadnego klubu" - tego już nie wiem. Jedynym sposobem byłoby zwiększenie ligi. Albo poważnie traktujemy licencje, albo dalej tolerujemy amatorszczyznę. Albo walczymy poważnie z korupcją, albo tolerujemy złodziejstwo. Widzew sam jest sobie winien. Gdyby poddał się karze, teraz awansowałby uczciwie do pierwszej ligi. A za rok pewnie wróciłby do elity. Dla mnie największym skandalem będzie to, jak Widzew zacznie przyszły sezon od pierwszej ligi (jeśli w ekstraklasie - to już będą pańskie jaja). Bo oznaczałoby to, że kradzież popłaca. |
Cytat:
|
no to co w takim wypadku minusowe pkt. dla Widzewa???
na baraże to teraz czasu nie ma... pokpią się... co to za sprawiedliwość baraże 1,5 miesiąca po co oni na tych spotkaniach robią, pomyśleliby jak ułożyć zasady rozgrywek żeby za rok takich jaj nie było |
Cytat:
:) |
Cytat:
A ci z Widzewa dalej kombinuja jak tu znlasc taki hak zeby mozna im bylo skoczyc Osobiscie tez jestem za wyrzuceniem go do II ligi,mimo ze klub szanuje bo to marka,ale za takie wlasnie zachowania ,i robienie z siebie czystych i bezbronnych.Inni odbyli kare,to dlaczego oni nie ?/Nie są żubry zeby pod ochroną ich trzymać |
I tak Widzew na tym wszystkim wyszedł najlepiej... Jakby spadli rok temu od razu do 2 ligi to by stamtad zapewne wiecej piłkarzy pouciekało a tak grali w 1 lidze i pewnie duzo piłkarzy zostało z mysla "a co tam, za rok znowu ekstraklasa" :P, poza tym w 2 lidze by sie nie chcieli tez kisic bo poziom sportowy slabszy, do tego moze by im pensje nizsze zaproponowali. Tak to znowu maja perspektywe gry w 1 lidze i moze pilkarze zostana w Widzewie na kolejny rok, bo napenwo Widzew awansuje do Ekstraklasy za rok
Szkoda tylko ze nasz cała liga rozgrywa sie przy zielonym stoliku. Zawsze licencje dla klubow były "naciagane", teraz sie przyczepili biednego ŁKSu. No ale coz moze ktos kto spadł albo był w barazach musi grac w Ekstraklasie bo ktos sobie tak zyczy (?) W tej całej sytuacja zal ŁKSu, zal całej Łodzi. Bo miasto mogło miec dwa kluby w ekstraklasie a pewnie zakonczy sie na tym ze nie beda miec zadnego, no ale chociaz tak to beda derby Łodzi w 1 lidze :P |
Kapitan rezerw Bordeaux w Zagłębiu Lubin.Ciekawe czy sie przebije ?
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,68..._Zaglebiu.html |
Cytat:
ŁKS na licencję nie zasługuje. Nie powinien grać w Ekstraklasie, więc nie zagra. Głupio, że stosuje się zasadę oszczędzania klubów spadkowych w takiej sytuacji, ale nie zmienia to jednak tego, że ŁKS jest biedny, od lat boryka się z długami i dłużnikami i ma stadion ruinę, bez szans na poprawę w najbliższych latach. A to, że rok czy dwa lata temu nie wywalono go z ligi, bo sprawa przyznawania licencji była jakąś kpiną, nie ma nic do rzeczy. Więc nie za bardzo rozumiem te Wasze płacze nad ŁKS-em, przy całym zrozumieniu dla jego kibiców. |
Ja tez jestem za tym zeby klubow biednych nie wpuszczac do najwyzszej klasy rozgrywkowej bo tak to nigdy nie dogonimy z poziomem sportowym lepszych krajow, bo bez kasy to i poziom pilkarski bedzie słaby. Ale nie robmy takich chamskich akcji ze zawsze licencje były rozdawane za darmo a teraz nagle jest atak na ŁKS moze po to zbey sie Cracovia utrzymała? To jest niekonsekwentne dizałanie PZPNu. Ja by, był za takim rozwiazaniem ze informujemy kluby ze maja tok na spelnienie wsyztskich wymogow i w przyszłym roku juz na serio sie bawimy w ten biznes i bez wymogow spełnionych nie ma licencji -cos takiego a nie nagle z nienacka wywala sie ŁKS. Moze by było warto postawic taka gruba kreske nad tym co sie dizało, dac rok klubom na ustabilizowanie pewnych spraw, wprowadzic abolicje, bo inaczej to z tego gowna nigdy nie wyjdziemy. Nie jestem za tym zeby na siłe chronic kluby ale zrobmy to jakos sprawiedliwiej, te cale wywalanie za brak licencji itp
Ale w ogole to co tu gadac, decyzja pojebana jak wiele innych. To samo dizeje sie teraz z Widzewem, postanowiono ich teraz zdegradowac do 1 ligi spowrotem za grzechy z ktorych juz byli rozlicznai rok temu, przeciez to jest cyrk jakis. Jak nasze prawo tak dizala, jak ten caly PZPN jest taki nieudolny to co tu oczekiwac normalnej ligi gdzie si enie rozgrywa wszystko przy zielonym stoliku ;/ |
skttrbrain - wszyscy chcą żeby był porządek, ale cała sprawa jest, jaka jest przez to co mamy całe lata czyli wielki burd*l w PZPN-ie. Powinny być jasno określone wymogi licencyjne i od momentu ich wprowadzenia rygorystycznie przestrzegane, na zasadzie nie spełniasz wymogów - nie masz licencji - nie grasz. Jasne jak Słońce. Bez przyznawania licencji warunkowo. Wtedy każdy, by się pilnował i nie byłoby, że "coś tam". Ale u nas "zawsze" musi być inaczej. Wiadomo, że każda prowizorka się kiedyś zawali, prędzej czy później, tak jak w tym przypadku licencje rozdawane warunkowo.
|
Cytat:
|
To znaczy ja ŁKSu nie bronie, tylko krytykuje te dizałania PZPNu ktory bez sensu zarzadza liga. Kto wie cyz ma sie ni jak ta degradacja do Cracovii, moze ma fory gdzies na gorze? Nie wiem ale nie o to mi chodiz, bo mi tam Cracovia zwisa, wazne ze Wisła jest mistrzem a dla Krakowian nawet lepiej bo beda derby. Tylko nie moge zrozumiec czemu akurat teraz zachciało sie tak skrupulatnie przyznawac licencje. Nie mozna było inaczej tego rozwiazac, ze najpierw powiadomic druzyny ze zabawa sie skocnzyła a nie tak z neinacka wywalaja ŁKS. Czy kwestie spadkow musza byc co seozn ustalane przy zielonym stoliku? Mamy taki burdel w PZPN to by sie nalezało nowe zasady nakreslic i je zaczac egzekfowac ale po jakims czasie a nie nagle sie zachciało byc super sprawiedliwymi i wyrzucac ŁKS bo nei spełnia wymogow.
|
A wogole jest bezsensu ze Widzew ma problem z wejsciem do Ekstraklasy, bo powinni grac jak PZPN odpuscil czy zrezygnowal z zdegradowania do 3 ligi. Teraz chca ud**** Widzew to wczas im sie na to zbiera... Wg mnie wszystko powinno byc jak tabela pokazala, czyli Górnik i Cracovia out a Arka baraze a Zaglebie z Widzewem wchodza a Korona baraze.
|
Cytat:
Natomiast chyba wszyscy zgadzamy się z tym, że na wyrzuceniu Łksu nie powinny korzystać kluby z ekstraklasy, które nie utrzymały się sportowo. Niestety nie po raz pierwszy to co jest oczywiste dla wszystkich nie jest oczywiste dla Pzpnu. |
Najważniejsze dokonane transfery przed zbliżającym się sezonem:
Arka Gdynia przyszli: Robert Bednarek (Korona Kielce), Filip Burkhardt (Warta Poznań), Emil Drozdowicz (GKP Gorzów Wielkopolski) Cracovia przyszli: Jakub Grzegorzewski ( Górnik Łęczna) GKS Bełchatów przyszli: Carlos Costly ( Birmingham City FC), Karol Gregorek (Wisła Płock), Maciej Korzym (Odra Wodzisław Śląski), Maciej Małkowski (Odra Wodzisław Śląski) Jagiellonia Białystok przyszli: Vahan Gevorgyan (Łódzki KS), Remigiusz Jezierski (Ruch Chorzów) Korona Kielce przyszli: Krzysztof Gajtkowski (Polonia Warszawa) Lech Poznań przyszli: Krzysztof Chrapek (Podbeskidzie Bielsko-Biała), Grzegorz Kasprzik (Piast Gliwice) Lechia Gdańsk przyszli: Paweł Nowak (Cracovia) Legia Warszawa przyszli: Marcin Mięciel (VfL Bochum) Odra Wodzisław przyszli: Rodrigão (União EC) Piast Gliwice przyszli: Przemysław Łudziński (Śląsk Wrocław),Sławomir Szary (Odra Wodzisław Śląski) Polonia Bytom przyszli: Krzysztof Strugarek ( Warta Poznań) Polonia Warszawa przyszli: Daniel Kokosiński (Znicz Pruszków), Marcelo Sarvas (?), Milan Nikolić (FK Borča ), Błażej Telichowski (Arka Gdynia) Ruch Chorzów przyszli: Grzegorz Goncerz ( GKS Katowice), Piotr Stawarczyk (Widzew Łódź) Śląsk Wrocław przyszli: Amir Spahić (Torpedo Moskwa), Ivo Vazgeč (IFK Norrköping) Wisła Kraków przyszli: Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Mariusz Jop ( FK Moskwa), Andraž Kirm ( NK Domžale) Zagłębie Lubin przyszli: David Caiado ( CD Trofense), Fernando Dinis ( Beira-Mar) źródło: 90minut |
Jak narazie na górze transfery wielkiej 3 sa niewiadomymi,i Mieciel w Legii i ten Chrapek w Amice i u nas Kirm -wszyscy zapowiadaja sie ze wniosa cos nowego do tej bezbarwnej ligi ,ale moga byc z nich 3 wielkie niewypały.(choc juz widac ze z Kirma bedą ludzie :))
Czas pokaze ,choc ogolnie na gieldzie trnasferowej cisza i spokoj . |
Testowany przez nas Vinicius zakotwiczył teraz na testach w Odrze Wodzisław , rozegrał wczoraj 45 minut w sparingu z Piastem
|
A mnie tak zastanawia - skoro ligą włada Ekstraklasa S.A. to dlaczego licencje przyznaje PZPN? :foch: Może mnie ktoś uświadomić w tej kwestii?
|
Cytat:
|
Cytat:
Lech oddał mózg i serce - Murawskiego. Ale faktycznie to żadna pociecha. Wolałbym, żeby to Wisła się wzmacniała. |
Zaskoczył mnie transfer Nowaka z Cracovii do Lechii... o.O Zły nie jest, grunt żeby pomógł braciom naszym :)
A tak wgl- dlaczego w końcy nie postaralismy się ściągnąć tego Chrapka, a mamy czas zajmować się jakimiś... bardzo marnymi zawodnikami typu ten Brazylijczyk na V...? :/ Myślałam, że w końcu coś ruszy do przodu, a tu po Andrazie nic ciekawego, nawet w formie zainteresowania ... :/ Panie Maćku- pan się nie boi naciskać ;) |
Cytat:
|
Cytat:
No wlasnie ,dobrze piszesz ze mimo naszych wzmocnien ,bilans z ubytkami niezabrdzo sie rónoważy ,zwlaszcza jesli chodzi o to kogo bedziemy mieli na lawce.A wiadomo ze ławka sie mecze wygrywa ,ba czasem Mistrza(haha skad my to wiemy ) Amika i Legia tez bez specjalnych ruchow ,prezesi chyba kase w stadiony ładuja lub gdzie indziej niz w zespoly i stad taka bida na rynku .(dawno okienko nie bylo tak spokojne ) |
Nam stadion buduje miasto, nie sponsor/wlasciciel.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl