Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [30. kolejka] WISŁA Kraków - ŚLĄSK Wrocław, sobota 30.05.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5833)

#**SnaKe**# 26.05.2009 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 734724)
Mogą być jeszcze drudzy, jak Wisła przegra, a Lech i Legia wygrają, wtedy liczy się mała tabelka pomiędzy Wisłą, Lechem oraz Legią bo wszystkie te zespoły będą miały równą liczbę punktów i w tej tabelce najlepszy jest Lech, potem Legia i my trzeci.

z jakiej to racji Legia będzie przed nami? skoro liczą się bezpośrednie wyniki to jesteśmy przed Legią (2:1 tam i 1:0 u nas) Tylko Lech może nas wyprzedzić. (Poza tym o czym my mówimy... mamy Mistrza :D)

sayek89 26.05.2009 10:59

Ktoś wcześniej napisał o telebimie, z uwagi na brak biletów. Napisałem do działu marketing i taką odp. otrzymałem:

Niestety na chwilę obecną Canal+ nie wyraził zgody na takie rozwiązanie.

FraMat 26.05.2009 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez #**SnaKe**# (Post 734755)
z jakiej to racji Legia będzie przed nami? skoro liczą się bezpośrednie wyniki to jesteśmy przed Legią (2:1 tam i 1:0 u nas) Tylko Lech może nas wyprzedzić. (Poza tym o czym my mówimy... mamy Mistrza :D)

chodzi o małą tabelkę między trzema zainteresowanymi drużynami:
Gdy wszystkie trzy zespoły zakończą sezon z taką samą ilością punktów, zadecyduje mała tabela złożona ze spotkań pomiędzy nimi. Tu najlepszy jest :

1. Lech (zwycięsto i remis z Wisłą oraz dwa remisy z Legią = 6pkt.),
2. druga jest Legia (zwycięstwo i porażka z Wisłą oraz dwa remisy z Lechem = 5pkt.),
3. a trzecia Wisła (zwycięstwo i porażka z Legią oraz porażka i remis z Lechem = 4pkt.).

radekogi 26.05.2009 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 734758)
Ktoś wcześniej napisał o telebimie, z uwagi na brak biletów. Napisałem do działu marketing i taką odp. otrzymałem:

Niestety na chwilę obecną Canal+ nie wyraził zgody na takie rozwiązanie.

No to jestem w szoku, że w ogóle w klubie ktoś o tym pomyślał. :)) W sumie dziwna decyzja Canalu+ bo i tak Ci co mają oglądać w domu to oglądną w domu, tu chodzi o ludzi którzy nie mają wyjścia i oglądali by na mieście. Ale zapewne miastu to na rękę, bo nie muszą zabezpieczać dodatkowej imprezy pod stadionem. Ja na szczęście mam karnet..

kosaTS 26.05.2009 11:40

Wiadmo jak sytuacja kadrowa przed meczem ze Śląskiem? Wogóle nie ma żadnych newsów w sprawie treningów ani nic. Co z Boguskim?
Mój skład:
Paweł
Jirsak
Zieniu--Diaz--Sobol--Mały
Brożek--Marcelo--Głowa-Singlar
Pawełek

Podobała mi się para na skrzydłach osatatnio LP: Mały, PP: Łobo.
Boguski najwyżej pewnie z ławki. Raczej pewne zmiany to: Łobo, Ćwielong, (zależna od wyniku)

saklak1906 26.05.2009 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 734782)
No to jestem w szoku, że w ogóle w klubie ktoś o tym pomyślał. :)) W sumie dziwna decyzja Canalu+ bo i tak Ci co mają oglądać w domu to oglądną w domu, tu chodzi o ludzi którzy nie mają wyjścia i oglądali by na mieście. Ale zapewne miastu to na rękę, bo nie muszą zabezpieczać dodatkowej imprezy pod stadionem. Ja na szczęście mam karnet..

A co Canal+ interesuje czy mial ktos wyjscie czy nie. Po to placa wielkie pieniadze za transmisje zeby potem moc sobie zarobic na abonametach i reklamach.

bello 26.05.2009 11:50

hej jest przwidziana po meczu feta mistrzowska na rynku? o ktorej godzinie mniej wiecej

mic 26.05.2009 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bello (Post 734794)
hej jest przwidziana po meczu feta mistrzowska na rynku? o ktorej godzinie mniej wiecej

Nie, nie ma fety. Po meczu wszyscy pojda do domu i do spania... Co za ludzie....

Pomysl troche

Zanim zaczniecie gadac od rzeczy lub wklejac linki ktore pojawialy sie pare razy (i byla do nich prowadzona dyskusja) to laskawie przegladnijcie temat

no limit 26.05.2009 11:53

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...c_osobno_.html

mówią, że feta zaczyna się o godz 21.

saklak1906 26.05.2009 11:56

Cytat:

W niedziele po sumie

aNouc 26.05.2009 11:57

Cytat:

A my już zdobyliśmy Mistrzostwo?
Bo do niego daleka droga, a już pare cudów w piłce było i obyśmy nie musieli odwoływać pełnej ceremonii wraz z wywozem pirotechniki z Reymonta.

mic 26.05.2009 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez no limit (Post 734797)
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...c_osobno_.html

mówią, że feta zaczyna się o godz 21.

Kto mowi ? :lol:

cassius31krakow 26.05.2009 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 734807)
Kto mowi ? :lol:

Pan mówi, Pani, wszyscy mówia... społeczeństwo mówi:lol:

buters87 26.05.2009 12:08

nareszcie trener ma ból głowy kogo wystawić na skrzydłach i to z tylko pozytywnych powodów.. wiadomo dla Zienia to ostatni mecz przy R22 wiec zagra na 110% swoich możliwości, Patryk jest w genialnej formie a Łobo po ostatnim meczu może w końcu uwierzy w siebie i będzie chciał pójść za ciosem i udowodnić coś przed pełnym stadionem...

co do już samego wyniku to spacer to to nie będzie ale wydaje mi się że 2:0 dla nas po bramkach Pawła i Patryka... do zobaczenia na fecie:)

alsiw7 26.05.2009 12:29

wierze ze wygramy ten mecz WISELKA&SLASK juz niemoge sie doczekac tego meczu MISTRZ MISTRZ NASZ TS!!!

arti 26.05.2009 12:35

Mistrz będzie nasz!!!
Radosny otwarty meczyk, a może plaża na 0-0, ale z pewnością z happy endem.
Pamiętajmy żeby podziękować Baszczowi i Zieniowi na występy w naszych barwach!!!
Żegnają się z Wisłą w jakże piękny sposób...
Może jakaś oprawa czy coś z tej okazji?

diablo885 26.05.2009 12:41

arti- oprawe zostaw UW jesli taka bedzie, a co do meczu to nie wazny remis w pieknym stylu czy wygrana w beznadziejmy, najwazniejsze jest 12 mistrzostwo dla naszego klubu

rafal777 26.05.2009 14:52

Nie chcę robić offtopa ale jak już wiadomo nie ma biletów na meczyk. Poniżej pisemko, które wysłałem do marketingu, redakcji itp.

Dzień dobry,

już w sobotę odbędzie się wielkie święto piłki nożnej w Krakowie. Wisła Kraków obroni Mistrzostwo Polski (w co głęboko wierzę). Ten wspaniały moment chciałem podziwiać z wysokości trybun razem ze swoimi znajomymi, jednak nie będzie mi to dane gdyż wszystkie bilety na ten mecz zostały już sprzedane...Oczywiście nie mam pretensji o ten stan rzeczy jednak o to w jaki sposób się to odbyło. Klub na oficjalnej stronie internetowej zamieścił informację, że każdy posiadacz karty kibica będzie mógł kupić JEDEN bilet. Jak możliwe jest że wszystkie bilety zostały sprzedane już w jeden dzień? Oczywiście ktoś może powiedzieć, że jest to jak najbardziej prawdopodobne...I w tym przypadku mogę się zgodzić. Ale jak wytłumaczą mi Państwo fakt że dziś zgłasza się do mnie osoba oferująca mi 20 biletów po cenie 150 PLN za sztukę! Skoro każdy właściciel karty kibica może kupić JEDEN bilet skąd biorą się osoby z taką ilością biletów? A mogę Państwa zapewnić że nie jest to jedyny osobnik który został potraktowany przez los 20 EKSTRA biletami! Kto odpowiedzialny jest z taki stan rzeczy? Dlaczego klub daje zarabiać takim ludziom na zwykłych kibicach? Cena 150 PLN jest ceną 5 razy wyższą od normalnej!! Kiedy zacznie się prawdziwa DYSTRYBUCJA biletów a nie utrzymywanie lichwiarzy i okradanie kibiców!? Uważam to za skandal i nie pierwszy raz taki proceder ma miejsce. Dlaczego nie mogę kupić biletu na mecz mojej ukochanej drużyny. Dlaczego sprzedaż biletów jest prowadzona w taki sposób że gdy ktoś pracuje do godziny 16:00 nie ma szans na jego kupno. Jak wytłumaczą mi Państwo fakt że ktoś jeszcze zarobi na tych biletach a ja tylko obejdę się smakiem? Zaznaczam od razu że choć Wisłę kocham nie mam zamiaru kupować od konika biletu na 150 PLN gdyż to co robi ta osoba to kradzież w biały dzień.

Łączę wyrazy szacunku i oczekuję na odpowiedź,

rafal777

Wiem że to nic pewnie nie da ale po raz kolejny klub pozwala na takie s************!! Bilety po 150PLN....Wiem że ten apel pewnie nie będzie miał odzewu ale LUDZIE NIE KUPUJCIE OD KONIKÓW!!

wislak_92 26.05.2009 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 734986)
Nie chcę robić offtopa ale jak już wiadomo nie ma biletów na meczyk. Poniżej pisemko, które wysłałem do marketingu, redakcji itp.

Dzień dobry,

już w sobotę odbędzie się wielkie święto piłki nożnej w Krakowie. Wisła Kraków obroni Mistrzostwo Polski (w co głęboko wierzę). Ten wspaniały moment chciałem podziwiać z wysokości trybun razem ze swoimi znajomymi, jednak nie będzie mi to dane gdyż wszystkie bilety na ten mecz zostały już sprzedane...Oczywiście nie mam pretensji o ten stan rzeczy jednak o to w jaki sposób się to odbyło. Klub na oficjalnej stronie internetowej zamieścił informację, że każdy posiadacz karty kibica będzie mógł kupić JEDEN bilet. Jak możliwe jest że wszystkie bilety zostały sprzedane już w jeden dzień? Oczywiście ktoś może powiedzieć, że jest to jak najbardziej prawdopodobne...I w tym przypadku mogę się zgodzić. Ale jak wytłumaczą mi Państwo fakt że dziś zgłasza się do mnie osoba oferująca mi 20 biletów po cenie 150 PLN za sztukę! Skoro każdy właściciel karty kibica może kupić JEDEN bilet skąd biorą się osoby z taką ilością biletów? A mogę Państwa zapewnić że nie jest to jedyny osobnik który został potraktowany przez los 20 EKSTRA biletami! Kto odpowiedzialny jest z taki stan rzeczy? 1 Dlaczego klub daje zarabiać takim ludziom na zwykłych kibicach? Cena 150 PLN jest ceną 5 razy wyższą od normalnej!! Kiedy zacznie się prawdziwa DYSTRYBUCJA biletów a nie utrzymywanie lichwiarzy i okradanie kibiców!? Uważam to za skandal i nie pierwszy raz taki proceder ma miejsce. Dlaczego nie mogę kupić biletu na mecz mojej ukochanej drużyny. Dlaczego sprzedaż biletów jest prowadzona w taki sposób że gdy 2 ktoś pracuje do godziny 16:00 nie ma szans na jego kupno. Jak wytłumaczą mi Państwo fakt że ktoś jeszcze zarobi na tych biletach a ja tylko obejdę się smakiem? 3 Zaznaczam od razu że choć Wisłę kocham nie mam zamiaru kupować od konika biletu na 150 PLN gdyż to co robi ta osoba to kradzież w biały dzień.

Łączę wyrazy szacunku i oczekuję na odpowiedź,

rafal777

Wiem że to nic pewnie nie da ale po raz kolejny klub pozwala na takie s************!! Bilety po 150PLN....Wiem że ten apel pewnie nie będzie miał odzewu ale LUDZIE NIE KUPUJCIE OD KONIKÓW!!

1 A dlaczego ma nie dawać zarabiać? Nieraz już było pisane.... po 1 szybciej im schodzą bilety, mają mniej roboty, po 2 niektórzy jak nie dostaną raz, drugi biletu na mecz na który chce iść to w końcu może kupi karnet - PROSTE.

2 Nie masz żadnego znajomego wiślaka?

3 Kup sobie karnet nie będziesz miał takich problemów.

I jeszcze jedno: W sezonie jest masa innych meczy niż mecz z Legią, Cracovia, Lechem i meczem po którym Wisła świętuje mistrzostwo.

rafal777 26.05.2009 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 735002)

3 Kup sobie karnet nie będziesz miał takich problemów.

I jeszcze jedno: W sezonie jest masa innych meczy niż mecz z Legią, Cracovia, Lechem i meczem po którym Wisła świętuje mistrzostwo.

Bez obioru.

Nie jestem z Krakowa!

Na innych meczach też byłem gościu i na ten też chcę iść...

wislak_92 26.05.2009 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 735009)
Nie jestem z Krakowa!

Na innych meczach też byłem gościu i na ten też chcę iść...

To jak byłeś na innych to nie lepiej kupić karnet? Nie stałbys w kolejce, miałbyś pewność że wejdziesz na mecz, nie musiałbyś się przejmować konikami - same plusy.

bieniu22l 26.05.2009 15:34

Wisła przegrała ze Śląskiem 2-1

licoo 26.05.2009 15:53

Strasznie się obawiam tego meczu. Wszyscy w to już uwierzyli, żeby czasami Lech nie okazał się znów drużyną która w ostatnich minutach wygrywa wszystko. Mam nadzieję, że piłkarze podejdą do tego meczu jak do każdego innego. Niby w Gdańsku też mieli być mega skoncentrowani a było niestety inaczej, dobrze że się tak skończyło jak się skończyło. Musimy ich wspomóc dopingiem, nie może być tak jak na Legii! JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA.

uzytkownik_forum 26.05.2009 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 735002)
1 A dlaczego ma nie dawać zarabiać?

Dlatego, ze klub musi budowac swoja marke wsrod kibicow, a nie konikow. Bilety i tak zejda, jak maja zejsc, a jakas k..a nie dorobi sobie ksoztem tych, ktoryz byc moze wypruwaja sobie flaki, by na mecz skolowac kase. Nie czujesz tego, czy sam ciagniesz flote z bycia koniem ?

filip74 26.05.2009 18:06

Wkurza mnie to że w sobotę po meczu oczywiście jak zdobędziemy mistrza na stadionie ktoś z Ekstraklasy S.A wręczy tylko puchar a po medale zawodnicy pojadą do Warszawy na jakąś galę w niedziele.
Może taka gala powinna być w mieście Mistrza.

StelmiOriginal 26.05.2009 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip74 (Post 735168)
Wkurza mnie to że w sobotę po meczu oczywiście jak zdobędziemy mistrza na stadionie ktoś z Ekstraklasy S.A wręczy tylko puchar a po medale zawodnicy pojadą do Warszawy na jakąś galę w niedziele.
Może taka gala powinna być w mieście Mistrza.

Rok temu mistrz Polski byl juz znany pare tygodni wczesniej, teraz jeszcze nie jest pewne.... odpukać! Wisła przegra ze Śląskiem i dupa z majstra...

elomike 26.05.2009 18:22

Nawet jeżeli przegramy to pamiętajcie- CRACOVIA GRA DLA NAS :D czy tego chcą czy nie ^^

chmielu60 26.05.2009 18:27

Czy będzie jakiś porządny doping na E ? Bo czytałem że szkoły maja być to nie wiadomo co będzie ...

urit1906 26.05.2009 18:36

im bliżej do tego meczu tym coraz bardziej nerwowo :D choc dzis bylem na spotkaniu z pilkarzami w Umbro i nastroje dopisuja, choc o mistrzu narazie nikt nie mowi. Śląsk, choc juz tak naprawde nie walczy o nic, a jedynie o prestiż, napewno sie nie polozy przed nami. Choc wydaje mi sie, ze Wisła wygra zdecydowanie ten mecz, strzelając po raz trzeci z rzedu 4 brameczki :D:D

re_set 26.05.2009 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chmielu60 (Post 735185)
Czy będzie jakiś porządny doping na E ? Bo czytałem że szkoły maja być to nie wiadomo co będzie ...

bedziesz krzyczec/spiewac/klaskac Ty plus pare tysiecy innych osob, to nawet jakby bilety dostalo tysiac uczniow doping bedzie.
Ale... musi sie spelnic warunek z pierwszej czesci zdania, a z tym- jak wiemy- roznie bywa.

elomike 26.05.2009 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chmielu60 (Post 735185)

Doping będzie taki jak zwykle. D coś zacznie, E odpowie. Parę razy w meczu to wychodzi, ale jeżeli masz na myśli taki doping jak na D przez cały mecz- to nie, nie będzie.

W sumie to zawsze na E po środku jest kilka osób dopingujących

slaskWKSslask 26.05.2009 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elomike (Post 735181)
Nawet jeżeli przegramy to pamiętajcie- CRACOVIA GRA DLA NAS :D czy tego chcą czy nie ^^

Czy ja wiem...Lepiej wygrać i liczyć na wygraną Amici. To ułatwiłoby sprawę Lechii. A nam ( Śląskowi ) miejsca już ta porażka z Wisełką nie zmieni.

Sliver12 26.05.2009 19:54

Prawda jest taka, że Śląsk raczej nie odpuści, będzie grał swoje, ale to Wisła jest lepszą drużyną i powinna wygrać a nie patrzeć co zrobi Śląsk. Mecz przyjażni to będzie na trybunach, a nie na boisku.

Zienczuk8 26.05.2009 19:58

nikt sie przed nami nie polozy... kibice, kibicami, ale pilkarze beda grac o zwycięstwo... juz Taras ich nastawi do tego odpowiednio..

HEDu 26.05.2009 20:02

a kurs na Wisełke 1.25 ;o wierzą w nas...

Sliver12 26.05.2009 20:11

Ale co tu dużo mówić tego mistrzostwa nie można wypuścić z rąk

urit1906 26.05.2009 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sliver12 (Post 735269)
Ale co tu dużo mówić tego mistrzostwa nie można wypuścić z rąk

bo jak to powiedzial Zieniu, ze trzeba byloby byc frajerem, zeby to zrobic...

seba 26.05.2009 20:21

plan jest taki...do 89 minuty przegrywamy 0-1... w Poznaniu Amika miazdzy Craxe 3-0 wierzac w mistrza... w 90 i 92 strzelamy 2 brameczki i mamy dwie okazje do świetowania w sobotni wieczor....

Ogryzek 26.05.2009 20:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez seba (Post 735278)
plan jest taki...do 89 minuty przegrywamy 0-1... w Poznaniu Amika miazdzy Craxe 3-0 wierzac w mistrza... w 90 i 92 strzelamy 2 brameczki i mamy dwie okazje do świetowania w sobotni wieczor....

Taaa - byli tacy co chcieli łapać 2 sroki za ogon:)

My lepiej wygrajmy ten mecz i nie kombinujmy:D

Kosa93 26.05.2009 20:25

Będzie trudno, ale trzeba walczyć :) Bo później się szykuję niebiańska feta :D Czy wiecie może czy będzie telebim przed stadionem? ;)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl